Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Poljoprivreda

Mato Mlinarić: Blokirat ćemo ceste bez prethodne najave MUP-u

        28.02.2010.         3890 pogleda
Mato Mlinarić: Blokirat ćemo ceste bez prethodne najave MUP-u

Stotinjak članova Nezavisnih hrvatskih seljaka predvođeni predsjednikom Matom Mlinarićem okupilo se danas u središtu Virovitice kako bi iskazali tiho nezadovoljstvo politikom Vlade Republike Hrvatske prema selu i poljoprivredi i najavilo sudjelovanje u masovnim prosvjeima i blokadi cesta. „Nezavisni hrvatski seljaci od danas si uzimaju za pravo da bilo kada i bilo gdje bez najave MUP-u blokiraju prometnice kako bi ukazali na probleme koji nam ugrožavaju egzistenciju. To je protuzakonito, ali naša zemlja nije slobodna i demokratska država pa nam jedino preostaju takvi prosvjedi. Vlada ne može i ne smije uzeti milijardu kuna od poljoprivrednika i prebaciti ih svojim političkim podobnicima kojima su propale tvrtke. Ako Hrvatska treba ući u Europsku uniju bez poljoprivrednika onda nam vlast to mora reći", rekao je Mato Mlinarić.

Da je došao na mjesto povjerenika za selo i poljoprivredu predsjednika Ive Josipovića prvo bi se zauzeo za pravednu raspodjelu državnog zemljišta i regulaciju uvoza hrane. „Poticao bih vlast da se prema selu ne ponaša maćehinski i upozorio ih da sve zemlje Europske unije za selo i poljoprivredu izdvajaju 30 posto, a Hrvatska ni 3 posto", rekao je Mlinarić. 

Mlinarić je na tiskovnoj konferenciji ispod gradskog sata u Virovitici potvrdio kako nije imao namjeru Ivi Josipoviću prešutjeti bilo što, pa ni sudske presude od prije dvije godine. Još jednom se javno ispraćao predsjedniku Josipoviću i najavio obnovu postupka koji bi trebao dokazati da se protiv njega vodio montirani proces.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

guru3977
2.3.2010. 9:30
Kada smo već kod sibira, onda bi mnogi u hrvatskoj završili u sibiru?????? Ali pogledajte transparente koji stoje na traktorima:
bando lopovska, dajte zemlju seljacima, slavonijo što si kome kriva, dobar život svima a ne samo njima.....

Zar se igdje u svijetu tako negativno javno govori o nekoj vladi???????
Seljaci treže smjene čobankovičć, friščića, mavrovića, pankretića.....a zašto se sada isti ne obrate tim istim seljacima????? gdje je sada onih obećanih 6 mlrd. kuna godišnje za selo??
Zar misli ova vlada da su seljaci kratkoga pamćenja, pa su zaboravili obećanja ove vlade?

da je voda došla do grla vidi se i po činjenici da je ova vlada raspustila i vojsku a to je svetinja za sve države svijeta. Osim toga neznam koga čuvaju 50-tak policajaca na mirnom prosvjedu seljaka????
ivan2
2.3.2010. 7:23
Ako bi se netko trebao seliti u Garešnicu onda bi ti "seljak svih sel"trebao odavno biti u Sibiru jer su ovo posljedice tvojih rabota u poljoprivredi.Mani se te "pomoći" selu i poljoprivredi.Dugo će seljkaci osjećati tvoja posla!!!!!"
Survive
1.3.2010. 7:59
Ne bojte se! Zašto bi seljaci na račun smanjenih primanja plaćali sve promašaje i luksuze u državi? Treba se sjetiti samo megalomanskih dvorana i drugih projekata. A i naši političari bi trebali dići svoj glas, a ne samo pred izbore. I što radi HSS, trebao bi iz svog imena izbaciti "seljačka", pa nek se zove HTS, a ovo T neka prevedu.
dr. evil
28.2.2010. 22:42
Gospodine "Seljak svih sel"!
Ne valja ništa govoriti napamet. Slučajno sam vidio tu presudu i mislim da će se u najavljenom budućem postupku stvar razjasniti. Jasno je kako to ide i od koga. Unatoč svemu seljaci ne smiju samo tako staviti glavu pod giljotinju. Ma što mi brslali na našem omiljenom vtnetu, kuha se gospodo, popizdilo se i izletiće van a onda.....
list
28.2.2010. 21:40
razumijem g.Mato nezadovoljstvo i teška su vremena za seljaka jako teška ali da vi kao branitelj prozivate državu da nije slobodna i demokratska to nemogu vjerovati pa vi ste se borili za nju a sada ju tako nazivate za mene je ona makakva bila moja jedina domovina i znam da je utkana životima i krvlju mnogih naših heroja koji su pali za nju i mislim da ju nesmijete tako nazivati vi za vi onih koji su svoje živote podarili na oltar domovine
SELJAK SVIH SEL
28.2.2010. 21:20
mislim da matija gubec nije imao mrlju i mislim da se svi vođe seljačkih udruga miču od MLINARIČA jer čovjek koji ima presudu da je varao državu nije čovjek koji če povest seljake u EU europska unija ima jasna pravila kad ju prevariš bolje da se iznje i iseliš a ne da vodiš seljake zato mate ajd ti u garešnicu i vodi seljake al su ti tamo prestali vjerovat pa si došao u Viroviticu gdje ti je zemlja koju si seljacima obečao milim ili silom pozdravljaju te seljaci i iz slavonije i kutjeva
dr. evil
28.2.2010. 19:03
Mato! Samo naprijed! Vidimo kako se ponašaju neki vođe seljačkih udruga - kalkuliraju i stišću! Vrijeme je da se pojavi novi Matija Gubec! (Samo da ne završi kao original!)


Još iz kategorije Poljoprivreda