Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Politika

Mato Damjan novi - stari načelnik Crnca

  Gordana Jajčanin/Radio Orahovica           01.06.2009.         2582 pogleda
Mato Damjan novi - stari načelnik Crnca

CRNAC - Mato Damjan, kandidat koalicije HDZ-Slavonska ravnica je, novi-stari načelnik općine Crnac. Njegov zamjenik je Ivica Špoljarić. Odlučili su tako birači jučer u drugom krugu izbora za načelnika, u kojem je protukandidat Damjanu bio Dragan Šnjarić, kandidat HSLS-a...
 Na izbore su u drugom krugu izašla 904 birača, što je 58,62%  od upisanih na području općine Crnac.

Mati Damjanu  povjerenje za još jedan mandat načelnika, ukazalo je 525 birača, ili 58,07%.

U prvoj izjavi za radio Orahovicu, Damjan je zahvalio svim biračima koji su izašli na izbore, prije svega onima koji su za njega glasali. „Zahvaljujem biračima što su  prepoznali program kojega je nudila naša koalicija, i što su mi ukazali povjerenje da i dalje vodim općinu u njezinom razvoju i ka boljitku svih građana. Nastavljam raditi danas kao da se ništa nije događalo", kazao je Damjan, zadovoljan i sa 7 osvojenih mandata u vijeću, koji jamče kvalitetan rad na dobrobit svih stanovnika općine Crnac.

Kandidat HSLS-a Dragan Šnjarić, dobio je  362 glasa ili 40,04%, birača. Rezultatima izbora Šnjarić je kaže, izuzetno zadovoljan i iznad očekivanja, koja ipak nisu bila ne realna. „ Mi nismo mislili da možemo osvojiti vlast u Crncu, a optimizam smo širili iz taktičkih razloga, jer u  takvu utrku se ne može ići bez optimizma. No, naša očekivanja su bila ući u drugi krug, što smo uspjeli pošteno i časno. S dva vijećnika u općinskom vijeću pripomoći ćemo u radu.

U radu Općinskog vijeća u Crncu, Mato Damjan neće imati problema, budući je lista HDZ-Slavonska ravnica osvojila 7 mandata, dva mandata ima HSLS, a po jedan mandat lista HSP, Nezavisna lista Renata Rosana i koalicija SDP-HDSSB-HSS.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Politika