Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Virovitica

Matija Templar najdraži je virovitički “boby”

  Sandra Lacić/Glas slavonije           14.10.2010.         2018 pogleda
Matija Templar najdraži je virovitički “boby”

VIROVITICA - Za svoj dug i požrtvovan rad virovitički kontakt-policajac Matija Templar dobio je priznanje Turističke zajednice virovitičko-podravske. Priznanje mu je jučer, u velikoj vijećnici Županije, osobno uručio župan Tomislav Tolušić.
- Matija je još davne 1990. godine počeo raditi u policiji u Virovitici kao policajac ophodnik, a na to radnom mjestu ga je zatekao i Domovinski rat u kojem je dao svoj obol, obilazeći važnija ratišta u Hrvatskoj. Karijeru je nastavio kao prometni policajac, policajac za zaštitu državne granice, a posljednjih je pet godina kontakt-policajac na I. sektoru u gradu Virovitici. Upravo radeći kao "boby" Matija je svojim odnosom prema građanima pokazao kakav je čovjek i policajac - kaže o kolegi Josip Štajdohar, glasnogovornik PU virovitičko-podravske.
Kako sam Matija kaže, posao kontakt-policajca je težak, jer približiti policiju građanima može se samo ako taj posao radite s ljubavlju, međusobnim razumijevanjem i tolerancijom, što će građani zasigurno osjetiti.
Njegov radni dan najčešće počinje kod vrtićkih ustanova, gdje ga sva djeca poznaju i prilaze mu bez straha s raznim pitanjima, na koja često i nema primjeren odgovor. No, mora se "snaći" i svojim odgovorom kod djeteta ostaviti dojam povjerenja, razumijevanja i poštenja. Najbolji virovitički kontakt-policajac surađuje s građanima na svim razinama, kako s onima od vrtićke dobi tako i najstarijima.

NEMA TOGA KOJI GA NE POZNAJEU

Matijinu sektoru, pa i u gradu, gotovo i nema osobe koja ne zna njegovo ime. To poznanstvo stekao je prisnim i prijateljskim odnosom, jer on je uvijek na usluzi građanima i nikada nije pokazao da je loše volje. To su građani znali cijeniti. Matija Templar ovo priznanje nije primio slučajno - ono je plod njegovog dugogodišnjeg rada.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica