Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Izbori 2024.

Mate Vukušić: Svaki naš kandidat ili kandidatkinja su za Plenkovićeve kandidate svemirski brod

  Goran Gazdek           30.03.2024.         3023 pogleda
Mate Vukušić: Svaki naš kandidat ili kandidatkinja su za Plenkovićeve kandidate svemirski brod

Predsjednik Županijskog odbora SDP-a Mate Vukušić,  peti na listi te stranke na parlamentarnim izborima u IV. izbornoj jedinici. U Gradskom vijeću Virovitice osam je godina kao predsjednik kluba vijećnika SDP-a, 12 godina u Županijskoj skupštini Virovitičko-podravske županije predsjednik kluba vijećnika, dvije godine potpredsjednik županijske skupštine. Skoro 35 godina zaposlen u realnom sektoru, u proizvodnji, trenutno tehnolog proizvodnje i rukovoditelj tvornice octa. Zamolili smo ga da nam prokomentira i predstavi listu SDP-a u IV.izbornoj jedinici.

*U petak u ponoć istekao je rok do kojega su političke stranke, koalicije i birači mogli Državnom izbornom povjerenstvu predati kandidacijske liste i kandidature za parlamentarne izbore koji će se održati 17. travnja. SDP je liste objavio sredinom tjedna, a DIP-u ste predali u četvrtak, niste čekali posljednji trenutak?
- Naravno da ne. Liste su dogovorene na vrijeme, uz male preinake, kako je to i uobičajeno. Ono što je u tom kontekstu najbitnije jest da imamo koga i što ponuditi pa samim tim i nije trebalo čekati zadnji rok.

* Možete li ukratko predstaviti SDP-ovu listu za 4. izbornu jedinicu?
- Naša lista, naši kandidati su s priličnim iskustvom u politici na prostoru Slavonije i Podravine. Nositelja liste, kolegu Mišela Jakšića, zbilja nije potrebno posebno predstavljati. Gradonačelnik je Koprivnice nekoliko mandata, saborski zastupnik u zadnjem sazivu, bio je predsjednik odbora za pravosuđe. Kolegica Sanja je odnedavno doktorica znanosti, žena od djela i uvijek aktivna u društvenim djelatnostima. Tu je i Boris Piližota, bivši dogradonačelnik Osijeka, zatim kolega iz HSS-a, pa onda moja malenkost. Na listi je i Tomislav Bračun, načelnik općine Nova Bukovica, profesor. I svi ostali na listi su s dužim stažem u politici, odgovorni i primjerni u svojoj okolini.

*U nekim izbornim jedinicama bilo je nezadovoljnih. Neki ugledni članovi SDP-a lokalni i dužnosnici iz protesta nisu htjeli na listu. Kako se one slažu, konkretno na vašem primjeru?
-
U svakoj izbornoj jedinici je bilo nezadovoljnih! Kako u SDP-u tako i u drugim strankama. Svatko smatra da je svojim radom možda zaslužio biti kandidat za Sabor ali, na žalost, na listama je samo 14 mjesta, predsjednik stranke odnosno, u našem slučaju, Glavni odbor morao je odlučiti o njih 14. Kolegice i kolege koji iz protesta nisu htjeli na listu sigurno imaju nekakav svoj razlog za to i to treba uvažavati. Liste su u četvrtak predane i ono što nam ostaje je pobijediti na izborima t7. Travnja i poslati HDZ tamo gdje im je mjesto-u ropotarnicu povijesti.Liste se slažu prema stranačko Statutu, u dogovoru vrha stranke s bazom, u pravilu. Nakon tih konzultacija predsjednik i predsjedništvo predlažu liste Glavnom odboru čija je posljednja i definitivna. Tako je bilo i za IV. izbornu jedinicu koja je za ove izbore pojačana dijelom Koprivničko-križevačke županije.

*Jeste li Vi osobno zadovoljni petim mjestom? Koliko bi kandidata s vaše liste moglo biti izabrano?
-
Kao što sam već rekao u svakoj sredini ima zadovoljnih i nezadovoljnih izgledom liste i pozicijama. Mi u Virovitičko-podravskoj županiji smatramo da smo trebali imati stepenicu, dvije bolju poziciju ali predlagač i Glavni odbor su rekli drugačije. Osobno, nisam do kraja zadovoljan ali prihvaćam odluku tijela stranke te ću zajedno s članicama i članovima s naše županije dati maksimum da postignemo što bolji rezultat na ovim izborima i konačno omogućimo građanima Hrvatske da na valu rijeka pravde dočekaju jednu novu, jednu puno bolju Hrvatsku po mjeri svakog njenog čovjeka. Koliko bi kandidata s naše liste moglo biti izabrano će reći birači 17. travnja, a osobno mislim da bi pet trebalo imati ulaz. Ako pogledamo našu i listu HDZ-a onda nije upitno da bi građanima izbor trebao biti lagan. Svaki naš kandidat ili kandidatkinja su za Plenkovićeve kandidate svemirski brod.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Izbori 2024.