Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Izbori 2024.

Mate Vukušić novi je saborski zastupnik

  Goran Gazdek           11.05.2024.         2763 pogleda
Mate Vukušić novi je saborski zastupnik

Ono što se pretpostavljalo još od izborne noći kada su objavljeni rezultati parlamentarnih izbora 2024. sada je i službeno potvrđeno: Mate Vukušić, predsjednik Županijske organizacije SDP-a Virovitičko-podravske županije i 5. na SDP-ovoj listi novi je zastupnik u Hrvatskom saboru. U saborske klupe dospio je umjesto mandata Biljane Borzan koja ga je dobila preferencijalnim glasovima. Međutim, kako je Biljana Borzan i kandidatkinja za europarlament, a te su dvije funkcije nespojive, u hrvatski parlament ide prvi sljedeći s izborne liste.

„Osobno smatram da je to mandat svih članova Županijske organizacije Virovitičko-podravske županije, svih kolegica i kolega koji su dali i daju truda u kontinuitetu i koji pružaju otpor ovoj HDZ-ovoj vlasti i stranci koja je, ne moram podsjećati, osuđena za organizirani kriminal protiv države koju je opet dobila prilike voditi. Ali, u Hrvatskoj je i to normalno“, izjavio nam je Mate Vukušić.

Odlukom SDP-a Mate će u Saboru prvenstveno pokrivati područje poljoprivrede i zastupati glas poljoprivrednika i tako, najvjerojatnije, biti član Saborskog odbora za poljoprivredu koji će se oformiti nakon konstituiranja novog saziva, sljedećeg četvrtka.

„S obzirom na posao koji radim već skoro trideset godina u realnom sektoru ovo logična odluka i vrlo rado sam ju prihvatio. Smatram da se Hrvatska može i mora vratiti prerađivačkoj industriji i finalnim proizvodima jer sam tako možemo stvoriti novu vrijednost. Nužna nam je reindustrijalizacija jer smo sve dimnjake u Hrvatskoj odavno ugasili“, naglasio je Vukušić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Izbori 2024.