Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Izbori 2021

Mate Vukušić: Najoštrije osuđujem otkaz novinaru Radija Orahovice i pozivam Sašu Ristera da suspenzira svoju odluku

  Mate Vukušić           06.05.2021.         825 pogleda
Mate Vukušić: Najoštrije osuđujem otkaz novinaru Radija Orahovice i pozivam Sašu Ristera da suspenzira svoju odluku

Smjena direktora Radio Orahovice Tonina Rađenovića podigla je dosta prašine. Uvijek je to tako kada dolazi do intervencije "politike" u rad neke medijske kuće bez obzira čije je vlasništvo, u ovom slučaju, Radio Orahovica. U slučaju bivšeg direktora čin smjene napravio je Vladin povjerenik, predsjednik lokalnog HDZ-a Saša Rister. Potez koji nema opravdanja, barem ga nitko javno nije iznio kako bi građanima sve bilo jasnije i transparentnije. Zadiranje u rad medija na ovakav način, tri tjedna prije izbora nije ništa drugo nego očito "preslagivanja" gradske radijske kuće kako bi ju se držalo pod kontrolom tijekom izbornog ciklusa. Dakle, nakon četiri godine promijenila se osoba na čelu grada (osoba koja je samo "privremena" ) a način upravljanja i kontroliranja te kuće je ostao isti kao i u zadnje četiri godine. Bit će zanimljivo što će o svemu tome imati za reći, ako će uopće, Vladin povjerenik u Orahovici.

Za nas u SDP-u nema dvojbe: sloboda medija nema alternativu, profesionalizam i objektivnost je ono što očekujem od tog zahtjevnog, često i opasnog poziva. Ni manje ni više..

Stav SDP-a u Orahovici po ovom slučaju kopirati ću Vam sa njihove facebook stranice ali prije svega kratak osvrt na konferenciju za medije bivše gradonačelnice Orahovice. Prozivanje svih da nisu reagirali na ovu smjenu na radiju je najblaže rečeno smiješno. Kada je g. Rađenović "potjeran" s tog radnog mjesta jedini je reagirao SDP u Orahovici, bivša gradonačelnica je tada bila u koaliciji s HDZ-om i nije imala osjećaj žaljenja kao što pokušava prikazati danas. Radnici Radio Orahovice se nisu pridružili svojevrsnom prosvjedu jer je povjerenje u onoga tko ih je uredno pozvao očito na niskoj razini.

Od svega iz tog izlaganja bivše gradonačelnice najzanimljivija je konstatacija "..tko su novi djelatnici na Radio Orahovici? Ne znamo da li su i na koji način zaposleni i što to znači: Da naši Orahovčani nisu dobri da obavljaju taj posao tri tjedna pred izbore?"

Pitanje bi bilo na mjestu isto kao i ovo: koga je bivša gradonačelnica dovela za direktora komunalnog u Orahovici? Svoga partijskog druga iz Pitomače. Da li to znači da njeni Orahovčani nisu bili dobri ili sposobni da vode komunalno? Tom izboru se žestoko protivio SDP i to je, uz samovolju i nepotizam bio glavni razlog izlaska SDP-a iz koalicije.

Dakle, najoštrije osuđujem ovakav čin Vladinog povjerenika g. Ristera te ga pozivam da suspendira odluku o smjeni g. Rađenovića te ostavi novoj ekipi koja će od 16.05. voditi grad da odluči o upravljačkoj strukturi ove radijske postaje.

Kako sam i obećao, ostavljam ispod reagiranje SDP Orahovica u izvornom obliku.

 "Jučerašnja presica Ane Marije Petin i njenih kandidata za vijećnike je predizborna i legalna, ali vrlo licemjerna. SDP nikada nije šutio i neće šutjeti kada se zaposlenike šikanaira, smjenjuje i dijele otkazi bez razloga. Htjeli bismo podsjetiti kandidatkinju Petin i njene buduće vijećnike, da je nedavno ona dala otkaz direktoru Papuk plina, bez i jednog razloga. Zaposlenicima Papuka su jednostrano mijenjani ugovori o radu pod velikim pritiskom i prijetnjama. Gdje su bili sadašnji suradnici Ane Marije Petin? Niti jedne riječi osude nije bilo. Nitko osim SDP-a nije reagirao. Želimo podsjetiti gospođu Petin da je ona dala otkaz prethodnoj direktorici radija, a nije smijenjena kao što je jučer iznijela. Kojega li licemjerstva?

Kada su prvi puta dvoje zaposlenika radija dobili otkaze (među njima i Tonino Rađenović), Ana Marija Petin je bila koalicijski partner HDZ-a i nigdje nismo vidjeli niti jednu riječ osude. Jedina politička opcija koja se oštro suprotstavila tom sramnom činu bili su vijećnici SDP-a.

Što je na kraju istina oko gospodina Rađenovića? Da li je dobio otkaz kako iznosi gospođa Petin ili je smijenjen kako tvrdi gospodin Rister. U svakom slučaju SDP to osuđuje i s tim se ne slaže. Istine radi, kao što nismo znali kada je gospodin Rađenović postavljen na tu funkciju, nismo niti znali za njegovu sadašnju smjenu. Smatramo da je to čin koji se ne radi tri tjedna prije izbora.

Što se tiče medija naš stav je potpuno jasan:
1. Potpuna sloboda medijskog izvještavanja.
2. Mediji dostupni svim političkim opcijama u Gradu.

Mi se nismo slagali sa dosadašnjim načinom izvještavanja i praćenja političke scene u našem Gradu. Naši mediju su bili isključivi, pratili su lik i djelo Ane Marije Petin. O tome smo se nedavno javno oglasili, i to ćemo činiti i u buduće.

Sve ove anomalije biti će otklonjene nakon 16. 05. Svatko će dobiti šansu da radi svoj posao pošteno, profesionalno i bez stresa. Nakon 16.05. ovaj Grad neće biti ISTI!"

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Izbori 2021