Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Aktualnosti

Mate Vukušić: Minus i plus

  Mate Vukušić           19.02.2013.         3737 pogleda
Mate Vukušić: Minus i plus

Ministarstvo financija objavilo je popis poreznih dužnika u srpnju prošle godine. I kako to kod nas, u Hrvatskoj biva, otkako je zasjela ova Vlada, krenula je lavina optužbi i protivljenja iz razloga koji su najčešće bili neutemeljeni, neargumentirani, isključivo politikantski. I, za divno čudo, bunili se najčešće protiv tog popisa oni koji su svoje obaveze uredno podmirivali ali, eto, nije im „sjeo" predznak onog tko je popis objavio. Linićeva poruka: porez mora platiti svatko, bez obzira na bilo koju pripadnost, privilegiranost......

Od 01.01.2013.godine krenuo je u praktičnu primjenu Zakon o fiskalizaciji u prometovanju gotovinom. Opet je krenula lavina nezadovoljstva, ispočetka tehničke naravi, kao neće to sustav moći podržati, nismo pripremljeni....... Međutim, sustav  fiskalizacije već prvog dana profunkcionirao je besprijekorno. E onda se prigovorilo tome da će ovima na koje se zakon odnosi, pasti promet, zatvarat će lokale, gasit će se obrti..... U praksi, međutim, niti je pao promet, niti se zatvaraju lokali i obrti ( niti manje a niti više nego prije ) ali se u većini slučajeva više radi po zakonu, onako kako to većina građana inače radi. I priljev u proračun je veći. Mjesec i pol a fiskalizacija se više ne spominje...

Danas Slavko Linić najavljuje izmjene u Zakonu o potrošačkom kreditiranju i Zakonu o kreditnim institucijama. O čemu se radi? Radi se o „dobrom proizvodu" kojeg Linić u svojoj poznatoj izravnosti i otvorenosti, bez demagogije, ne reklamira dovoljno dobro. U brzini, kaže on, ne bježi niti od arogancije. A Zakon, i jedan i drugi, usmjereni su isključivo ka dobrobiti građana Hrvatske koji su do grla „umočeni" u dužničko ropstvo od strane institucija ( banaka ). Njihovi završni računi jasno govore da im ide izvrsno. U Hrvatskoj koja grca u ekonomskoj krizi. U Hrvatskoj u kojoj se gospodarski subjekti gase zbog nekompetentnih i gramzivih vlasnika i direktora ali i velikih kamatnih opterećenja od strane ovih koji godinu ( kriznu ) završavaju sa povećanom dobiti. Zar bi trebalo biti negativno što su financijske institucije solventne, sa velikom zaradom na koju plaćaju porez? Ne, ali je, najblaže rečeno, nelogično da su tako „jako" uspješne kada su gospodarski subjekti, koje oni servisiraju, na koljenima, pred gašenjem.

Kako god to izgledalo nije ovaj, Linićev Zakon, protiv banaka. Definitivno ne. Ali je u interesu gospodarstva, u interesu velike većine građana. Pa tko se onda buni protiv ovog prijedloga Zakona? Naravno, oni koji mogu medijski prezentirati da je njihov stav ispravan. E tu Linić mora biti agresivan. Ne arogantan, pogotovu ne bahat. Ali agresivan u pojašnjenju građanima o čemu se radi u prijedlozima izmjena ovih Zakona.

Dozvoljeni minus po tekućem računu opterećen je kamatama od 12, 14 ili više postotaka. Većina građana ne koristi tu mogućnost iz hira, to je sigurno. Međutim, ulazak u dužničko ropstvo u ovakvim situacijama najčešće završava reprogramima sa visokim kamatama i višegodišnjim rokom vraćanja.

"Dobar broj građana živi od minusa do minusa i ako se to ograniči, dobrom će broju građana biti onemogućeno da normalno i pristojno žive", rekao je danas Laburist Nikola Vuljanić. Uz dužno poštovanje ovom uvaženom profesoru anglistike i kroatistike, ne mogu vjerovati da on, kao promotor radništva i radničkih prava, promiče stav da je širem građanstvu izlaz iz krize, odnosno rješenje svakodnevne egzistencije i ostvarenje pristojnog života, korištenje dozvoljenog minusa u banci!??! Uvjeravam sebe da je u pitanju lapsus g. Vuljanića. Ili, u najgorem slučaju, žarka želja za političkim poentiranjem. Kako god - jadno objašnjenje.....

 Što je onda Linić predložio?? Da li je to u interesu građana ( pravnih i fizičkih osoba )?Odgovor na ta ali i druga pitanja je u slijedećih nekoliko crtica:

- Vlada Republike Hrvatske pripremila je program kako pomoći u saniranju teškog stanja dugovanja građana.

-  Na portalima Ministarstva financija možete vidjet dokument po kojem se više ne dozvoljava nikome, ni jednoj banci, neovisno o tome što su građani ispotpisivali, pljenidbu stopostotne plaće. Jedna trećina plaće, jedna trećina mirovine uvijek mora ostati za život građana. To je druga mjera kojom će zaustaviti građane koji su potpisivali svašta i banke koje su to odobravale.

-  Ministarstvo financija počelo je razgovore oko potrošačkih kredita gdje su utvrdili da više neće dozvoliti enormne kamate na stambene kredite pa je kompromis između Narodne banke i ministarstva financija da ministar može ograničiti rast kamata, što znači da će kontrolirati svakoga tko misli na račun stambenih kredita zarađivati izvan nečega što nije normalno.

-  Ministarstvo želi kontrolirati i kamate na potrošačke kredite, a to znači, želi zaustaviti najskuplje kredite, a to su minusi na tekućem računu i to je razlog zašto smatra da to treba ograničiti na, vjerojatno, iznos prosječnog primanja tijekom zadnjih šest mjeseci. I to bez naknade banci za pretvaranje minusa u potrošački kredit.

Važno je reći da je ovo prijedlog o kojemu će, kako navodi Linić, biti još puno rasprava dok ne zaživi u Zakonu. I sigurno je da je za građane povoljnije nego li „normalan i pristojan život od minusa na tekućem računu".

Ukoliko će ovakve Zakone pratiti nekakav tip reindustrijalizacije, sigurno će biti uspješni. Ako ne - teško da će bilo što u zemlji funkcionirati. Iz programa Vlade vidljivo je da pokretanje proizvodnje zauzima visoku poziciju, naravno, čim prije to bolje.

Na kraju, mi kritiziramo sve. Donošenje svakog novog zakona, pogotovu u domeni financija, dočeka se „na nož". Reakcija oporbe a i nekih Vladinih koalicijskih partnera je da „nije vrijeme" za takve mjere u krizno vrijeme. Ma vrijeme za takvo što je bilo još prije petnaest godina. Bivši ministar Šuker tvrdi da građani ne idu u minus zato što to žele. I čini se da je ovaj put ipak u pravu: ne idu građani u minus zato što to žele nego zato što ih je tijekom godina loša politika dovela u tu poziciju. Loša politika kojoj je doprinos tijekom godina dao i bivši ministar Šuker. Ali je zaboravio....

Ilustracija  Enes Čelosmanović

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
9.3.2013. 8:32
Što je onda Linić predložio?? Da li je to u interesu građana ( pravnih i fizičkih osoba )?Odgovor na ta ali i druga pitanja je studija o tome: globus.jutarnji.hr/hrvatska/kako-je-stedjela-vlada---evo-ovako

Dakle kao što vidimo sve vladine mjere nisu usmjerene dobrobiti građana i izvlačenju iz krize, već isključivo haračenju puka do posljednje kapi krvi!
fitilj
26.2.2013. 9:18
Mate Vukušić ma odigrala bi se ta utakmica da nisu u pitanju Mamićeve mimoze i da glavi sudac nije Bebek.
vlaado
26.2.2013. 8:14
je, siniša, dinamo je dinamo!
siniša prpić
24.2.2013. 20:56
Može i ovako....
youtube.com/watch?v=gUudEIefQcQ
siniša prpić
24.2.2013. 20:42
@Mate, može kućo stara. Samo reci kada i ozdravit će duša moja plava......
Ako Hajduk dobije, naučitću "Pod starom Plinarom". No, kako stvari stoje, slobodno si ponovi "I u nebo svi i u pakao, Bad blue boys i .....sveto ime to".

youtube.com/watch?v=7tc7G2s4pKE
slavujj
24.2.2013. 20:42
1-0 Grubišić
2 -0 Grubišić
Mate Vukušić
24.2.2013. 20:26
Dečki, može po rundu kod Pere u Robnoj? Bit će 2 za Bile !!!! Kiša je modre bluze danas spasila ( mada od toga ne mogu pobjeć....)
nadakon
24.2.2013. 19:08
I ja kažem da matine ajduke neće sutra spasit niti sveti duje..
siniša prpić
24.2.2013. 19:01
Mate Vukušić, nema dileme za koje Ti "drukaš"....
Hajduka Ti danas "Vakula" spasio..., sutra neće.
Mate Vukušić
24.2.2013. 17:06
Evo jedan komentar, u skladu sa velikim brojem komentara koji, na žalost nemaju veze s temom: u Špišić Bukovici po hladnom vremenu i blatnjavom terenu odigrana je prijateljska utakmica između domaće NK Bilogore1947 i NK Bilogore91 iz Grubišnog Polja. Pobijedili su nadmoćni domaćini rezultatom 6 : 1. Sportski pozdrav,
nadakon
23.2.2013. 23:23
Stole ma daj molim te nemoj sad reći da bi odbio nekog dobrog komada u lijepom donjem crvenom čipkastom rublju..ma samo foliraš sigurno da se ne zamjeriš slavujku..
stole123
23.2.2013. 23:19
nadakon crvenu boju nevolim ni kod žene a kamoli kod muškaraca.
nadakon
23.2.2013. 23:13
Ma naravno siniša da nisam bio..samo sam se zezao..bio sam kasnije i vidio da je galerija zatvorena..bilo je danas prekrasno vrijeme za spavanje ujutro tako da mi se nije išlo a i javili mi ovi iz porezne da će zatvoriti galeriju..pa zar niste rekli čiji sam..pa tko je na vlasti nego crveni..a koja je vaša boja to mi niste rekli..
stole123
23.2.2013. 23:11
nadakon znači da ipak nisi se usuduio otići na izazov koji si i sam tražio,sad si osramotio svoju stranku doduše i oni su puno obećali a nisu napravili ništa nadakon nemogu prosto povjerovat da si takav da neodeš na sastanak koji si i sam tražio, ili nije mogao medo sa tobom pa si se uplašio slavuja, nadakon više o hrabrosti ,poštenju ne piši ni pod razno ,
siniša prpić
23.2.2013. 23:04
@stole123, izgleda da netko laže.....
Ako je @nadakon bio neka napiše tko je osim mene bio ispred "Galerije"....., jer imam svjedoke.
stole123
23.2.2013. 22:24
nadakon ali bio je i siniša i čekao 15 minuta ako je slavuj zakazao to mora opravdati .
nadakon
23.2.2013. 22:07
Stole ja došao do galerije a ono galerija zatvorena..ma ustvari doveo me medo jer je slavuj za mene rekao da mene mora medo voditi..pa jbg.opet porezna zatvorila galeriju tako da od sastanka ništa..a u stvari i slavuj se sakriva pa ništa od toga..
stole123
23.2.2013. 22:05
siniša ako je medo neki prijatelj a ne kućni ljubimac kako ga je nazvao nadakon onda taj medo ima stvarno dobrog prijatelja kad ga naziva kućnim ljubimcem.
stole123
23.2.2013. 22:01
nadokan ako je točno da si napravio takav zaj.. onda stvarno mogu povjerovati da se iza tvojih komentara skriva anakonda tj, vlada, h, ali mislim da to nije ni fer ni u redu . ako sam ja u redu ja ću se pojaviti pred kim god hoćeš nemam se zašta crveniti. a sad ću tražiti da se upoznam sa slavujem a da znaš da kad se udružimo da si nastradao nećeš smeti ni čitati komentare a kamoli se oglasiti,
siniša prpić
23.2.2013. 22:00
@stole123, Medo je stari poznanik iz srednjoškolskih dana. Dobričina. Da je Medo obečao, on bi i došao.
stole123
23.2.2013. 21:55
siniša prateći komentare zaključio sam da je nadakon zaj,, nije došao u galeriju, dali je to točno i daj reci dali si vidio slučajno nadakonovog ljubimca medu možda je medo došao umjesto nadakona pozdrav
siniša prpić
23.2.2013. 21:49
@stole123, ja došao pred "Galeriju" ( opet zatvorena ), pričekao do 9.15, no od @nadakona ni traga.
stole123
23.2.2013. 21:49
nadakon pa nije valjda da si poslao kućnog ljubimca medu na sastanak sa slavujem
stole123
23.2.2013. 21:46
mene sad zanima jedna stvar,
tko je došao u galeriju a tko nije,obzirom da je nadakon rekao da hoće nasamo sastanak sa slavujem ,mene nisu pozvali mada sam onako kradom obilazio oko galerije nisam primjetio niog ,sad da čujem tko nije došao a tko je,.
slavujj
23.2.2013. 16:08
ovo je zaista dovoljno ako ne i previše,kad čovjek sam kaže
"meni zaista neshvatljiva izjava"

a meni zaista gubljenje vremena,pozdrav i svako dobro!
siniša prpić
23.2.2013. 15:35
Tipfeler....
@nadakon, pa tebi sam se zamjerio. Hdz-u da i ne govorim. I još mnogima. Svojim imenom i prezimenom. O tim tvojim herojskim prozivanjima, mislim da nije potrebno.
Komentare ( i komentatore ) do kojih držim, javno hvalim. Ili obrnuto. Dakle, javno.
Od tebe je veći protivnik Sdp-a, jedino bio @Anakonda. Pozz
siniša prpić
23.2.2013. 15:32
@nadakon, pa tebi sam se zamjerio. Hdz-u da i ne govorim. I još mnogima. Svojim imenom i prezimenom. O tim tvojim herojskim prozivanjima, misli da nije potrebno.
Komenare ( i komentatore ) do kojih držim, javno hvalim. Ili obrnuto. Dakle, javno.
Od tebe je veći protivnik Sdp-a, jedino bio @Anakonda. Pozz
nadakon
23.2.2013. 14:31
Siniša malo cinično ali svrsishodno..samo hvališ one koji napišu nešto šta se tebi sviđa..to je očito ali tvoje pravo..javna si osoba ili se bar tako predstavljaš pa ja se neču ustručavati napisati nešto u vezi tebe..pogledaj prijašnje moje komentare o tebi..puno pohvala..sad sam primjetio kod tebe da gubiš svoj stav i svoje principe i to zato šta važeš i gledaš da se nebi nikom zamjerio..ustvari kalkuliraš radi izbora..ako nešto hoćeš postići nemožeš svima odgovarati ali moraš napraviti svoj stav i ispod njega nebi trebao ici..znaći imati dosljednost i reći istinu i samo istinu..a to ljudi prepoznaju nebrini..tako i ja imam svoj stav i svoje demokratsko pravo da te i pohvalim ali i pokudim ali u granicama pristojnosti normalno..i to da ja nekom ćinim štetu i pomažem hdz-u..nevjerojatna izjava..ja koji sam imenom i prezimenom prozvao barem pet šest osoba šta znam da su napravili i ja time pomažem hdz-u..meni zaista neshvatljiva izjava..
siniša prpić
23.2.2013. 13:55
@Lynx, hvala na komentaru od 23.2.2013. 12:09:50. Iako je komentar opširan, kao i svaki Vaš komenar do sada, "pije vodu".

slavujj
23.2.2013. 13:54
e moj druže nadakon,
ja nikada u životu nisam po nikome pljuvao,nit ću to činiti ubuduće,ako nekome mogu pomoći to napravim i to znamo samo ja i onaj kome pomognem,tako je bilo tako će i ostati!
Uvijek sam govorio istinu pa će i to ostati tako bez obzira dali se to tebi ili nekome drugome sviđalo ili ne,
to mene nije i neće zaustaviti da kažem da su hdz-ove "domoljubne lopine opelješili" domovinu kao nitko dao sada,ali isto tako da je
sdp prevari i slagao ljude kao nitko da sada,
to što je za mene sumrak demokracije ono što je napravljeno u istri i zagrebu ti ne želiš vidjeti,što je za mene "harač"obmana ljudi ti ne želiš vidjeti i za tebe su to laži zbog kojih mene treba "liječiti,promatrati,razotkrivati,prijetiti mi, iskušavati sve moguće metode kojima su se koristili "nekadašnji",to je za tebe normalno a ja sam nenormalan? pa vidiš kad bih šutio o tome i tvojim bedastoćama -onda bi bio nenormalan,
ali ja tebe razumijem,sve ti to radiš iz samo jednog razloga-strah,a strah čini čuda!
pa svakome normalnom je jasno! da je ta "mala stranka" postala snaga koja se ne smije niti može zanemariti i da je prerasla ono zbog čega je nastala, i to ljudi prepoznaju,
a ja ih podržavam jer sam pristalica regionalnog razmišljanja, za mene je svakako najbolje da o svakom kraju domovine odlučuju oni koji u njemu žive, a ne u zg ili drugdje,
a za mene je to na našem području najbolje riješenje gospodin Prpić sa svojim HSPD-om, kojeg čine moralni ,časni i pošteni ljudi(barem do sada su se takvima pokazali)i nitko me neće uvjeriti u poštenje hdz-a ili moralnost sdp-a,s time da naravno svakome dopuštam drugačije razmišljanje, ali ne dozvoljavam da me se zbog moga pljuje i blati!
siniša prpić
23.2.2013. 13:52
@nadakon, indikativno je da se slažeš s @bač jozom. Još se složi s "number seven", i ne treba Sdp-u nikakav protivnik.
Zadnjih četiri godine u Gradskom vijeću najozbiljnija oporba Hdz-u je Hspd, svidjelo se to tebi, ili ne.
A o štednoj smo progovorili samo kada je trebalo.
Nadizali smo sve teme koje žuljaju Hdz.
Znatno bolje od ostale oporbe.
Nema te danas pred "Galerijom".....
Predlažem prekid komunikacije, jer ne vidim svrhu, osim što je to pomaganje Hdz-u. A to mi se neće.
Lynx
23.2.2013. 13:42
@nadakon
Ja sam na strani zdravog razuma.
Pročitaj molim te sa razumijevanjem prije paljbe.
nadakon
23.2.2013. 13:13
Ako ljudi dobro rade treba ih pohvaliti pripadali oni bilo kome..i u hdz-u ima jedna manjina poštenih i pravih ljudi tako da se nemogu svi ljudi generalizirati i reći da su svi lopovi..u sdp-u ima velika većina pravih ljudi koji su pošteni i imaju prave ideje i ciljeve a naravno da ima i onih koji su se prikrpili sdp-u radi svojih osobnih interesa..za hsp,hss,hdssb ne ču trošit riječi jer to nisu zaslužili..ali hspd je stranka nastala radi zaštite interesa jednog dijela ljudi koji žele povrat izgubljenog novca i samo su se zato profilirali u jednu malu lokalnu stranku..ti njih podržavaš i to je tvoje pravo ali nemožeš po svima ostalima pljuvati pa bili oni simpatizeri bilo koga..
Mate Vukušić
23.2.2013. 13:09
slavuj, ajd da ne kažem da nije normalno, ali nije svrsishodno niti tema ono o čemu ste se raspisali u onih nekoliko prepiski o "kućnim ljubimcima" i sličnim podbadanjima. Samo to, ništa više..
slavujj
23.2.2013. 12:53
ma oprosti nadakon,jasno je ta s tobom nitko ne upravlja niti je kod tebe moguće da ti netko "ispire mozak", kod tebe je jednostavno tvoja ljubav prema sdp-u bezgranična!
nadakon
23.2.2013. 12:38
Lynx za tebe kao da je vrijeme stalo..sa svime se slažeš šta se treba napraviti ali za sve trenutno za tebe nije vrijeme..pa kad će onda biti pitam te ja..kad totalno potonemo..u vezi banaka pričaš..pitam te ja tko je tim bankama dao ovlasti da su tako surove prema nama..zna se..tko je sa njima surađivao i dovodio ih u hrvatsku uz dobivanje dobrih provizija..zna se..tko je naše banke najprije uništio izvlačeći milijarde iz njih..zna se..nakon čega su ih sanirali sa novcima svih nas..tko se je kod tih banaka zaduživao da bi umjetno odžavao mir i socijalnu stabilnost..zna se..i normalno da sada te banke ucijenjuju državu jer im je država puno dužna..i sada kada linić povlači nekakve poteze koje su za dobrobit svih nas ti govoriš da nije vrijeme za to..pa reci mi kad će doći to vrijeme..a što se tiče slavuja pa on je tu iznio niz laži i objeda za mene i naravno da ću mu odgovoriti i neću šutjeti jer ne dopuštam da mi govori nešto šta ja nisam..ako si ti njegov i sinišin pristaša to je vaša stvar ali zato i ja smijem izreći svoje stavove i razmišljanja i nitko meni neće govoriti da samnom upravlja netko,nekakvi komiteti i kumrovečke škole..to su stare izlizane fore..
nadakon
23.2.2013. 12:18
Ah od tebe nisam drugo niti očekivao i opet isti izrazi slavujko..našoj polemiki nikad kraja..ne želim više sa tobom polemizirati jer si zaslijepljen hspd-ovom politikom i to je tvoje pravo ali vidjet ću šta ćeš pisati poslije izbora..ta stranka najviše štiti svoje bogate štediše i to ih najviše zanima kako vratiti svoju lovu a ti si im samo običan potrčko i samo odrađuješ prljave poslove za njih a to je omalovažavanje svih ostalih koji ne misle kao oni..ali kao šta je napisao bać joza to je samo mala i beznačajna lokalna stranka koja nemože ništa promjeniti..malo vas je,malo vas je...
Lynx
23.2.2013. 12:09
"...puteve sam prošo mnoge,
dobro sam prošeto noge,
sreto ljude bjele, crne,
ko` vukove i ko srne...`
@nadakon - nije me briga tko je ili nije u nekoj stranci, sve se vidi iz njegovih upisa. Ako nisi u sdp-u a cijelo vrijeme agitiraš otvoreno za njih - činiš im lošu promidžbu. I da, tvoje gloženje sa @slavujom zapravo pokazuje znakove opsjednutosti likom i djelom dotičnog. Ti se zapravo ni ne obraćaš širem čitalaštvu, nego imaš metu i neke osobne razmirice s njom, mada je ni ne poznaješ. Potpuno razumijem čovjeka što se ne želi naći s tobom. Tvoj argument da mu isto što si napisao kažeš i u lice, meni se čini čisto gubljenje vremena za @slavuja. Ionako si već sve rekao? Kaj ne? Ili si spremio neke još prizemnije izraze?

Al da se malo okrenem članku jer to i zaslužuje, ali kratko. Kad pogledam proteklo mandatno razdoblje vlade na vlasti, vidim da imamo samo jednog ministra koji zaista radi - Linića. Svi su ostali u sjeni - nešto kao rade ali tu baš nema pomaka na bolje.
Linićev posljednji potez koji će ( nadam se ) uroditi plodom i propisati maksimalne kamate bankarskih usluga, te uvesti reda i fer odnos prema korisniku tih usluga toplo pozdravljam. Isto tako i fiskalnu blagajnu - mada me tu smeta što traže od građana da budu žandari za njih, a imaju ustanove i ljude u sustavu koji to rade. Isto tako kada su prozvali i porezne dužnike danamire svoja dugovanja i objavili kolika su, ne mogu reći da mi je drago ( mada se i tako može opisati osjećaj ), ali sam dobio novu nadu da će cijela država početi dobro živjeti jer su se konačno poduzeli koraci za stavljanje stvari na svoje mjesto i stabilizaciju i države i društva.
A kuda smo došli? Ni taj Linić ne može sve sam, gdje su drugi?
Ovaj zadnji potez, rekao sam pozdravljam, ali mislim da je u dijelu koji se odnosi na kresanje minusa na računima malo uranio - jer su ih građani primorani koristiti, a za ograničenje kta na dugoročne kredite okasnio, jer su mnogi građani ušli u to kolo dužničkog ropstva i preplate kreditnih usluga jer život ide dalje, a obitelj ne možeš stvarati na ulici bez čvrstih temelja i materijalne sigurnosti. Zapravo apsurdna stvar u ovom našem svijetu, a pogotovo državi - nesigurnosti.
Dobro da je HNB i država priznala grešku propusta da se to i prije regulira - na taj su način priznali da su svjesni ( konačno ) problema, a sad očekujemo da ga i riješe što brže na ruku svojih građana, a ne banaka.
Kao primjer veličine problema onima koji ga nisu možda svjesni navodim slijedeće - pročitao sam na jednom portalu okvirni izračun koliko korisnik dugoročnog kredita u iznosu od 100.000,00 eura uz rok otplate od 20 godina i 1 % (od iznosa) troškova obrade kredita i uz prosječnu ktu izračunato kao aritmetička sredina svih banaka ( mislim da je oko 11,5 % ) = cca 260.000,00 eura!
Isto tako je i kod korisnika manjih iznosa kredita preplata od cca 150% preko iznosa isplaćenog iznosa! Pa to je strašno. A ljudi nisu imali izbora, i mada je i prije mnogo godina već u javnosti kolalo i u medijima pisano da iste banke koje nas gule u eurozoni imaju gotovo za pola manje kte - nitko do sada nije reagirao. Nadam se da će biti riješeno ubrzo na našu radost, pa da se eliminira jedan važan čimbenik u raseljavanju RH. Još da nešto naprave po pitanju nezaposlenosti. No za sad to izgleda kao: "Mi imamo plan da napravimo plan kojime ćemo isplanirati buduće planove za plansko planiranje planova."
Dakako se tu treba spomenuti legalizacija bespravnih objekata - totalno krivo vrijeme. Podržavam ideju da sve bude po Zakonu i propisima, i sam tako radim, ali ne negirajmo i odbacujmo problem, jasno kažimo da smo svjesni, ali ne oguliti ljude do kraja u ovo teško vrijeme. Samo ga je trebalo odgoditi...
Lijep pozdrav!
slavujj
23.2.2013. 11:49
drago mi je da je tome tako kaošto ti kažeš,ali zapamti,
zbog tebe i takvih kao što si ti,zbog takvog "zastarjelog" razmišljanja,punog laži, zbog togaje se služiš metodama kao "nekadašnji drugovi"-Virovitica se crveniti neće!
uzaludno je tvoje pljuvanje ,omalovažavanje,liječenje,laganje,zastrašivanje,razotkrivanje,ucjenjivanje kod direktora,pljuvanje po slobodnom razmišljanju,po crkvi,uzaludne su svetvoje bedastoće naučene u " ne znam kojoj školi" a sve za ciljem zatiranja demokracije kao u istri,zagrebu pa i virovitici,to ne prolazi
ne pocjenjujte "male ljude" jer oni kad se skupe postaju snaga koja će vas pobjediti-to ti slavuj sada obećava i daje zadatak koji ima samo jedan ciljda se
Virovitica ne crveni ni zbog koga, ni zbog čega pa ni zbog ovakvi kao što si ti nadakon,unatoć svemu ja te i dalje volim!
Mikeš09
23.2.2013. 11:07
Bankama treba konačno stati na put jer su prekršile svaku mjeru i tu je pola izvora svega zla koji se nakalemio na današnjeg ``malog`` čovjeka preko političara,bankara i robovlasničkog kapitala...
Gosp. Vukušiću kada će vaše (stranačke) inspekcije pročešljati onako, kao talijanska kočarica po Jadranu i po imovini i računima ovih naših novokapitalista...nemoguće da je sve bilo po zakonu...možda i je ali kojem?...valja vam krenuti od devedesetih i recite svojima da su Mikeši jako ne strpljivi po tom pitanju...curi vam vrijeme...lokalni su blizu...
nadakon
23.2.2013. 11:00
Slavuj maleni kakvu zaštitu ti sad tražiš od gos.Vukušića..pa ja sam ti to rekao i nikad neću poreći..ja sam ovdje samostalan na portalu i ja samom sebi odgovaram za svoje komentare a nr nikakvoj partiji niti kumrovečkoj školi..to šta ti stalno mene i još nekolicinu tako stalno nazivaš to je tvoj problem jer ti je takav mentalni sklop..sakrivaš se stalno iza malih ljudi a to je zaista podlo jer takav govor nemaju mali ljudi i obični ljudi..ja sam ovdje osebi samo govorio istinu i iza svake svoje riječi stojim..pozvao sa te da se sretnemo i razjasnimo neke stvari..uplašio si se i nisi pristao..zašto..to sve govori otebi..ako govorim socijal demokratskim jezikom ne znači da nekome odgovaram za svoje komentare i da netko iza mene stoji..ti se uvlačiš siniši vjerujući ako on pobijedi na u vtc da će te zbrinuti pod tvoje skute..i ako se ne bojiš daj da se nađemo i da ti to sve kažem u lice..znam da nećeš i zato nemoj tražiti zaštitu kod gos.Vukušića jer ja za svoje komentare odgovaram samo sebi slavujčiću mali..
slavujj
23.2.2013. 10:40
gospodine Vukuši,
ja Vas poštujem kao vrsnog političara i vrlo inteligentnog čovjeka,to
je nedvojbeno,ali ako pažljivo pogledate kada se javljate s ovakvim""opažanjima nečega nenormalnog"onda je to više nego zabrinjavajuće?
sigurno ćete primjetiti da se to dešava samo u prilikama kojima nastojite zaštitit iobraniti svoje partijske drugove,
pa zar niti jednom,baš niti jednom niste " kao socijaldemokrata" osjetili potrebu reći svojim istomišljenicima(očito socijaldemokratima) da možda neprimjereno svakodnevno "čovjeka slati na liječenje,promatranje" ijoš raznorazne bedastoće,
vidite ja sam uvjeren da će oni" koji tajno odlučuju"-birači to primjetiti,pa onda možda početi razmišljati o pravednosti,moralnosti pa i socijademokraciji kako ju vi zamišljte i provodite?
Mate Vukušić
23.2.2013. 9:32
Samo par brzopoteznih, Siniša:
- čovjek se lako dogovori, ako hoće
- ne sviđa mi se razmjena komentara kao ovih zadnjih nekoliko ( niti ima veze s temom niti s bilo čim, recimo normalnim )
- a, sinko moj, što se tiče Hajduka i dinama, repka je za nastavak tvoje rečenice. Ništa više...
siniša prpić
23.2.2013. 8:01
Posljednja izmjena mišljenja između Mate V. i @slavujja govore u prilog "konstruktivnog dijaloga".
Doista nije potrebno biti u partiji, pa da se dvoje pametnih slože oko nekog problema. Tako se može bolje. Jedino tako. Dinamo i Hajduk dva su kluba ...... Pozz
slavujj
23.2.2013. 0:47
pa zar ti to ne možeš ni sa vlastitim kućnim ljubimcem izaći na kraj,izgleda da je on navikao na ono što svakodnevno radite!
nadakon
23.2.2013. 0:40
Slavujko laku noć i nemoj me više tako nisko držati..boli me ma znaš jako......nije fer..
slavujj
23.2.2013. 0:20
ma to se tvoj kućni ljubimac zaigrao s tobom!
nadakon
23.2.2013. 0:14
Stole vidiš li ti kako me slavujko DRŽI NISKO..SRAM GA I STID BILO..
slavujj
22.2.2013. 23:52
e moj stole opet griješiš,
nije nadakon vodio kućnog ljubimca na koncert
kućni ljubimac je vodio njega!
nadakon
22.2.2013. 23:37
Sad si me stole stvarno nasmijao-nadakon se boji slavuja-dobra ti je ova opaska..
nadakon
22.2.2013. 23:34
Nebrini stole za skrivene kamere..a za medu i za prljavo kazalište sve zna siniša nebrini..
stole123
22.2.2013. 23:28
nadakon pa ti stalno nešto zezaš, jučer si pisao da je medo kućni ljubimac koji pije gemište. pa nije valjda da si ga vodio i na koncert prljavog kazališta.
a što se tiče današnjeg odlaska u galeriju to mi je nešto sumnjivo da nisi postavio skrivene kamere.pa da sutra kad slavuj bude na nekom visokom položaju mašeš sa cdom kako ste skupa sjedili u galeriji pozdrav
stole123
22.2.2013. 23:23
mate bobrkao sam dane a stalno tražim i nabacujem nadakonu da odemo skupa na piće ali on se na očigled plaši slavuja pa da se još i ja pojavim on bih pobjegao, ali ništa zato srešćemo se pa će promjeniti mišljenje pozdrav svima
slavujj
22.2.2013. 23:19
nadakon,
siguran sam da je gospodin Vukušić dovoljno inteligentan da zna moj komentar pročitati i shvatiti bez tvoje pomoći !
nadakon
22.2.2013. 23:11
Slavujčiću ja sam tebi rekao da se želim sa tobom sresti u 4 oka a ti si to odbijao uporno..sad si sakupio hrabrosti zato šta će biti više ljudi a bit će očito svi sinišini simpatizeri pa šta će vama onda moja malenkost-komunjara,crveni i kumrovečka škola..pa ja bih se u vašem društvu mora crveniti..i slavuj dobro si spustio mati u prošlom komentaru..svaka čast..stvarno on ne misli sa svojom glavom a ima čast se složiti sa tobom koji misliš svojom glavom..stvarno dobar komentar..
slavujj
22.2.2013. 22:52
pa vidimo se sutra ja mislim da je to već zakazano i dogovoreno
nadakon
22.2.2013. 22:48
Stole pa to je za sutra zakazano..ali bio sam ja i danas u galeriji na kavi..ali slavuj nije potvrdio da ce doći a ja njega već dugo zovem na kavu ali čovjek se valjda boji a ja želim prvo njega vidjeti i sa njim popričati a sa sinišu znam i njega ću pozvati na razgovor kad bude samnom medo tako da se podsjete na prljavo kazalište..
slavujj
22.2.2013. 22:44
vidite gospodine Vukušić kako se mi uglavnom složimo samo je malo potrebno a to je jednostavno- ne treba odmah vidjeti neprijatelja u onome tko samo misli svojom glavom,priča o onome što je loše,govori o tome da bi se to promjenilo na bolje,pa valjda zbog toga ne mora biti član neke stranke i nije ništa manje vrijedan od onoga tko se potpisuje osobnim imeniom samo zbog toga što piše pod nickiom -slavuj
Mate Vukušić
22.2.2013. 22:32
Stole, pa kaj je danas subota?
stole123
22.2.2013. 22:28
nadakon .
pa ja danas prolazim pored galerije da vidim hoću li vidjeti nešto zanimljivo ali nažalost ništa.doduše prolazio sam oko pola 11 ,pa daj napiši kako je prošao sastanak sa slavujem i sinišom.
Mate Vukušić
22.2.2013. 20:51
Ma bravo!! Ali, gle, sad dok ću reći da se slažem s većinom ovoga što si rekao "pari ka da zaj......" ali ne, slažem se manje više sa tim konstatacijama u smislu što bi bilo bolje. ( samo ću reći da ljudi kod nas imaju upravo onoliko koliko nemaju... ).
Svakom je jasno da bi moglo i drukčije, bolje svakako, jer ovo danas ne djeluje kao bolje. Kad sam izanaliziram mogućnosti i ono što se u praksi od toga ostvaruje ne vidim puno prostora za drugo. Naravno da je otrcano reći da je zatečeno stanje katastrofalno - ili ne, još gore je od toga. Također, građani ne žele čuti da nešto ne može i da nema. Dalje, onaj tko se uhvatio u koštac ( nije natjeran!!!!!!! ) s uređenjem državne kuće ne bi smio imati slične "ograde" od težine zadaće.
Međutim, teško je te probleme vidjeti očima onih koji ih pokušavaju riješiti. Oni ih, možda na žalost, ne vide onako kako ih mi "dolje" vidimo.
Na kraju, ja pokušavam u svemu tome vidjeti nekakav izlaz iz sra.. u kojem jesmo. I ne mislim pri tome da to imavelike veze sa globalnom krizom. Ova je ipak prouzročena u načoj kući.
slavujj
22.2.2013. 20:35
gospodine Vukušić,
možda bi bilo dobro više razmišljati o "slobodi skrivanja kod donošenju odluka"ili još važnije o "slobodi skrivanja pri glasovanju"jer ljudi se ne moraju baviti politikom ili biti članovi stranaka ili partije da bi donosili odluke,isto tako se ne mora nitko baviti politikom da bi znao (koristiti mozak) razmišljati,zato moram reći da ove vaše "političke reklame " ne mogu proći kod nikoga tko imalo razmišlja,pa nismo svi kao jedan "dudek".
Onaj tko želi pomoći hrvatskom čovjeku ne podiže "harač" za preko 8%,jer ako nešto ima vrijednost 23 a mi želimo 25,onda to moramo povećati za preko 8%,e vidite toliko je novca ova vlada "haračom"otima hrvatskom čovjeku,zato neka gpd Linić smanji "harač",jer time izravno podiže kupovnu moć hr.čovjeka,izravno povećava promet robaa i usluga i izravno smanjuje nezaposlenost,a uprihoditi će istu sumu novca, jer ljudi imaju novca koliko imaju (nemaju koliko nemaju),
pa pogledajte koliko je porasla nezaposlenost od povećanja "harača",upravo za toliko koliko ste ga povećali!
pa ako želite pomoći narodu smanjite "harač", koji ste podigli samo zato da bi vam bilo ugodnije "obnašati dužnost",a učinka nema niti će se tako spasiti hrvatskog čovjeka niti državu.
Ovo što se sada pokušava izgleda ovako-
čovjeku ste zavezali teški kamen oko nogu i bacili ga u vodu, pa kad vidite da se utapa vi mu bacate pojas za spašavanje ,ali to mu ne može pomoći ako mu prije ne maknete onaj kamen koji ste ga opteretili ,on se spasiti neće!
slavujj
22.2.2013. 6:18
gospodineVukušić
komentar je bio namjenjen nadakonu,ne Vama
Mate Vukušić
22.2.2013. 0:36
E pa, jbg, slavuj, ništa tu ne shvaćam kao provokaciju, dakako. ( možda nisam u điru, no ne kužim niti o kojoj provokaciji se radi ). Ne znam što ti znači "ti i tvoji" jer koliko možeš vidjeti pojavljujem se u jednini, sa svojim osobnim stavovima i komentarima.
Ovo na kraju, "shvatiti poruku", potrudio bih se, vjeruj, ali ne vidjeh nikakvu poruku....
Kako bi rekao Prpić u komentaru, jučer ili danas, da znam s kim ćakulam lakše bih ti odgovorio ali može i ovako, apsolutno sam za slobodu skrivanja iza nicka..
slavujj
21.2.2013. 23:54
žalosno je ako ti to smatraš provokacijom,ja sam bio uvjere da ćeš ti i tvoji to prihvatiti s odobravanjem,jer je to način da se smjeni trenutno vladajuće, a ti jadan to ne razumiješ,
zato se ja ne ljutim na tebe,znam da si dobar čovjek samo što ne razumiješ poruku,ali neka ima vremena shvatiti ćeš i ti i tvoji!
Mate Vukušić
21.2.2013. 23:49
Siniša, htjedoh prokomentirati tvoje bockanje na temu lojalnosti i što bi trebalo značiti ali odustajem nakon što sam pročitao ovih zadnjih desetak komentara ( od ovog poziva na flert nekolicine komentatora do tvog upisa pod 21.2.2013. 21:35:42 ).
nadakon
21.2.2013. 23:44
Slavujčiću pa zar si raspoložen za provokacije u ove sitne sate..uporan si prijatelju..ne shvaćam te više ozbiljno tako da se i ne ljutim na tebe..takav si kakav si i takvog te prihvaćam..
slavujj
21.2.2013. 23:36
a zna li med reći
"Virovitičani se crveniti neće!"
nadakon
21.2.2013. 23:28
Stole medo je kućni ljubimac jako umiljat samo da znaš sluša rock glazbu i voli dobre gemište ha ha..
stole123
21.2.2013. 23:19
nadakon daj pojasni ono ;; medu;; dali misliš povesti nekog plišanog medu ili imaš nekog iz zoo, vrta. pozdrav
stole123
21.2.2013. 23:16
slavuj moje mišljenje je da je nadakonu draže upoznati slavuja nego srušiti hdz, a i čemu rušiti hdz kad je sdp isti ,ako nenađemo treću opciju nastradali smo i od jedni i od drugi pozdrav
stole123
21.2.2013. 22:52
siniša pa nje u redu mene ne zovete na piće možda pomisli da se ti potpisuješ i sa stole, dali da navratim onako slučajno u prolazu, pozdrav svima.
siniša prpić
21.2.2013. 21:35
@nadakon, pa zar ti doista misliš da bi ja koristio nick @slavujj ?!
Zar misliš da ne postoje Ljudi koji imaju svoju glavu i svoj stav ?! Upravo o tome ti piše i @fitilj i Lj.R.Weiss...., pa ti su vam ljudi ( uz slavujja, masterminda, SIDRA, Lynxa, nicka, kišnog, itd. ) mnogo puta pomagali rušiti Hdz na parlamentarnim izborima 2011.
Grad Virovitica je imao na čitavoj IV. izbornoj jedinici najbolji rezultat ( 44,10 % Kukuriku, 27,88 Hdz ). Da li je itko od tvojih kukurikavaca i jednom riječju zahvalio ovim ljudima na tom rezultatu ?!!
Da li je itko ikada od tvojih kukurikavaca zahvalio ovom portalu i njegovom vlasniku ?! Da li je itko od pobjede na izborima pitao "Uredništvo G.G.", kako živi ?! Kako spaja kraj, s krajem ?! Bestidno i besramno ?1 Da li je "najmočnija " žena u R.H. i šefica Sdp-a ikada popila piće s Lj.R.Weissom. Ne. Bestidno. Da li je to učinio Tolušić i Kirin ?! Pa naravno da jesu. Što reći na to ?! Bljak !!
slavujj
21.2.2013. 21:34
hajde reci da to nije ljubav!
ne može on bez svog slavujčića,
e stvari stoje ovako , hajde ti meni lijepo reci dali je tebi važnije srušiti hdz ili ti je draže upoznati slavuja?
nadakon
21.2.2013. 21:01
Prihvaćam ali samo da i slavujčić dođe da se razuvjerim u neke stvari..
siniša prpić
21.2.2013. 20:33
Subota, 23.02.13., u 09.00. Vtc., "Galerija". Mene poznaješ. U ime drugih ljudi ne mogu odlučivati, bez njihove suglasnosti. Niti mi pada na pamet.
Slažem se da sastanak bude "otvoren" i za druge koji žele doći.
slavujj
21.2.2013. 20:30
kada i gdje
nadakon
21.2.2013. 20:23
Potpuno si u krivu prijatelju..nemam ja nikakvu šeficu..jenino ako nisi mislio na suprugu..može da se nađemo ti,ja,slavuj i medo kad god poželiš samo reci..
fitilj
21.2.2013. 20:21
siniša prpić idem i ja!
siniša prpić
21.2.2013. 20:12
@nadakon, ma pitam te kada i gdje se vidimo ?!
Ne petljaj. Ti ja i Medo.
Ili ćemo se prisjetiti svih nestašluka tvoje šefice......
nadakon
21.2.2013. 20:04
Siniša nemoj izvrtati činjenice i obmanjivati..istina je da sam napisao SLAVUJ=SINIŠA i od toga ne bježim..pozvao sam tvojeg slavujka da se nađemo i sam znaš..ali nije htio..ti znaš možda i zašto ali nećeš priznati..kad se on ohrabri i pokaže tko je ja sam uvijek za..iako sumljam da postoji i mslim da se ovdje krije iza dva imena..znam šta je kod tebe pobudilo animozitet prema meni siniša..to je onaj komentar da se bojiš iskreno i otvoreno reći svojim štedišama koje zastupaš da im novac neće biti vraćen jer su ga dale na štednju fizičkim osobama a ne državi..znam da te je to piknulo ali šta se tu može..pazi da se ne zabuniš pa mi odgovoriš da sam kumrovčanin..koliko puta sam te ovdje pohvalio zar to nisi vidio iako nakon svega ću se zapitati jesam li trebao..i nemoj me stavljati ni u jednu stranku jer nikad nisam bio a niti neću šta se za tebe nebi moglo reći..i nikad neću niti mogu izjednačit bivše sa sadašnjim..i ti mi nikad nećeš moći prigovarati kad sam ja kompjuteru i koliko ću biti jer za razliku od tebe prijatelju nikad nisam bio na državnim jaslama i nit ću vjerojatno biti i sve šta sam radi i zaradio sam sa svojom velikom mukom i to cijenim..pozz.
čistač
21.2.2013. 19:57
Mate ako čitaš moje komentare, pročitaj ih nekoliko puta na sve teme na koje sam se javljao, nigdje nisam spomenuo kumrovčane i komitet osim što sam na jednoj drugoj temi zamolio sve da te riječi izbjegavaju a tebe molim da iz vokabulara izbaciš široke narodne mase.Ako pročitaš što sam svuda pisao, bez da si pridajem značaj, valjda ćeš shvatiti ono što je Siniša prije par dana
siniša prpić
21.2.2013. 19:43
@nadakon, dno dna jest činjenica da mene uspoređuješ s Roksom ili nickom Jin1.
Što nisi frajer, pa napišeš svoje pravo ime i prezime.
Koliko pišeše po portalu ( po cijeli dan ), hvaleći Sdp, dobit ćeš i posao od njih. Ja nemam što nuditi forumašima. Pa tvoji su na vlasti. Hajde frajeru.....
Loco
21.2.2013. 17:42
@fitilj naravno da se prvi dio komentara odnosi na tebe (sory,zaboravio sam u prethodnom komentaru
to naglasiti.
Loco
21.2.2013. 17:38
@Pretpostavljam da nisi 1971.g u Zagrebu zbog hrvatskog grba na rukavu trčao pred kako ti kažeš kumrovečkim pendrekima, a ja vidiš jesam. No to ne znači da bi se stobom trebao solidarizirati u otrcanom parafraziranju,jer je zaista otrcano i prošlost. Glede pak nadbiskupa Bozanića također mogu reči da se ni s njim ne mogu solidarizirati, jer je mnogim Hrvatima koji nisu opterećeni stvarima koje non stop nabacuješ pokvario ugođaj za prošli Božić. Ne sjećam se da je Bozanić konstruktivne propovjedi
držao o onome što su radili Ivo i kompa.
Vidim da te @slavujj u stopu prati s "kumrovečkom školom". I ja također vjerujem da se Virovitica zbog nikog crveniti neće, ali pretjerali ste vjerujte.
slavujj
21.2.2013. 16:03
nadakon ,mikeš07
zaista mi je drago i vrlo sam vam zahvalan ,a mogu reći da mi je i čast ,što moju malenkost stavljate u isti rang sa gospodinom Prpićem, daracno da mi je to draže nego kad me nazivate- "roks,komunjara,nenormalan ,beznadan slučaj,pacijent doc.Kojić ,nacionalist,mrrzitelj svega i svačega" i kakve sve još bedastoće vam padaju na pamet.
time samo potvrđujete da strah-postoji, i da nije sve baš kako bi vi htjeli,i dobro je da nije!
Svakim danom i svakom javljanjem sve više potvrđujete potpunu istinu mojih riječi ,kao i potpunu istinu tvrdnji gospode Weiss i @fitilja,pa svima je jasno da je "kumrovečka" škola još vrlo moćna i vi to svakim javljanjem potvrđujete,narod će to prepoznati i tu nastaju vaši problemi!
Zašto nemate nikakav odgovor na pitanje o financiranju kampanje,pa vi već odavno plaćate oglase (barem su tako mnogi sdp-ovci objašnjavali) a to sigurno košta , valjda planirate kampanju,kako planirate voditi grad i županiju ako ne znate ni financijski plan kampanje?
Pozdrav gospodi Weiss,fitilju i naravno Prpiću, ai vas sve i dalje volim makar se na slažemo,
"Virovitičani se crveniti neće -ni zbog koga!"
fitilj
21.2.2013. 11:05
Loco nije otrcana fora podsjećanje na riječi koje je Zagrebački nadbiskup kardinala Josipa Bozanića koje je izrekao 10. veljače ove godine služeći misu u Zagrebačkoj katedrali pred mnoštvom hodočasnika iz cijele Hrvatske: "Komunizam kao režim pao, dodao je kako ipak njegovo sjeme, mentalni sklop i svijest još uvijek traju"

Prema tome nije sporno i nema sumnje da su crvene, kumrovečke škole, komiteti i takve stvari koje smo doživljavali u komunizmu prošlo i svršeno vrijeme, ali kao što je nadbiskup Bozanić ispravno zaključio; "njegovo sjeme i mentalni sklop i svijest još uvijek traju."

Trajao je za vrijeme HDZ-ove vladavine, a svoj si je nastavak kao što vidimo osigurao i sada za vrijeme kukulele koalicije.

Primjere potvrde imamo na pretek, samo treba skinuti stranačke očale i progledati!nadakon
21.2.2013. 10:34
Siniša pa zar ti ovakvi igrokazi sa slavujem zaista trebaju..nemoj si srozavati kredibilitet sa ovakvim performansama..i nemoj da se slučajno otkrije da je slavuj=siniša..to bi zaista bilo dno dna..nadam se da nije tako šta već dosta njih sumlja..
Mate Vukušić
21.2.2013. 0:13
Siniša, pitanja koja si meni postavio ovaj put će ostati bez odgovora ( imovina ) jer kriva je adresa, uz dužno poštovanje.
Ono što bih htio to smijem i mogu, koliko smatram potrebnim to i činim, kako god to izgledalo sa strane.
Međutim, dobri smo si, neću ti ovom prilikom zamjerit ovakva pitanja, nekorektna po sadržaju i "mjestu" na kojem ih postavljaš.
Evo, reći ću i za prognozu, da, bit će svakako više od 25%.
O usporedbi s Hajdukom neću jer, sve prolazi samo Hajduk živi vječno..
slavujj
20.2.2013. 23:31
ja bih voli da i hdz i sdp i hsp i hspd i svi ostali javno kažu
-kako će financirati svoju kampanju?
-koliko će novca potrošiti?
-kakvo im je stanje na žiro računu?ima li ti MINUSA?
-TKO će im financirati kampanje?biznis? koji ?koliko?

pa izađite s tim pred narod,to vam je veliki plus za svakoga!
slavujj
20.2.2013. 23:26
e moj mikeš07,
pa i ti si neka sdp-ova sramota,pa ja ne znam koliko vas je takvih "kumrovčana" daj se jednom svi pokažite pa da ne sramotite i ove časne ljude poput gospodina Vukušića,koji se zbog vas mora ovdje nalaziti u neugodnim situacijama,
pa zašto i do kad ćete vi sa svojim bedastim glavama misliti da netko mora biti član neke stranke da bi rekao što misli?
-dali bi vi to zabranili da se javno izrazi podrška nekome tko drugom osim vama?
-koja je to točka Plana 21?
-ima li toga u Novoj pravednosti?
-zašto mislite da zato što hdz odlazi ,automatizmom treba da vi dođete?
varate se,nema ni hdz,ni sdp-narod pobjeđuje!
vuk22
20.2.2013. 23:14
pojedinci potezu vecinu kao argument za ispravnost. ako pogledamo unatrag vidjeti cemo da nas je voljom vecine nas dragi hdz doveo u drzavu blagostanja ali za pojedince iz svoga vrha i njihove prirepke. organizirao je i proveo pljacku kojoj nema ravne u novijoj povjesti hrvata.
takoder odlukom vecine hdz je dva puta smjenjen sa kormila koje je prepusteno sdp-u i parnerima koji NIJEDNOM nisu pokazali ni najmanje znanje i sposobnost da nas vade iz bare u koju nas je hdz sa partnerima gurnuo. sve to amenovala je vecina gradana ove sirote drzave. zakljucak je da vecina gradi bice zvano glasac koje je u svojoj biti retardirano ili cak bezumno.
hrvati su nazalost dobro funkcionirali jedino pod stranom upravom jer pod vlastitim "gazdama" nikada nisu uspjeli otici dalje od medusobnog glozenja.
ono sto me veseli je da smo tu gdje jesmo jer nista bolje nismo ni zasluzili. kako kazu svaki narod ima vlast kakovu zasluzuje
Loco
20.2.2013. 23:12
E,stvarno Siniša ova paradigma je sada zaista
smiješna. Slavuj na daljinsko upravljanje.
stole123
20.2.2013. 23:11
nadakon ako želiš odgovor koji je siniša postavio slavuju, nepokušavam izjednačiti hdz i sdp, jer su isti ljudi i u jednoj i u drugoj stranci. što znači potpuno ukloniti ljude koji su vodili stranku a postaviti ljude koji nisu bili na nekim položajima,ni u stranci ni u saboru, druga stvar, već sam ti pisao, šta ćeš reći sutra kad čuješ da je sdp napravio pronevjere kao i hdz, (nemora bit) ali sam ti već pisao da je račan 2000 kad je došao na vlast napravio šta je trebao i zašto mu je narod dao povjerenje dali mislite da bi ikad sišao sa vlasti, da je pozatvarao tada ljude koji su uništili pikove i ostalo, vjerujte ja bih bio prvi koji bi potpisao pristupnicu sdpea. ovako se nije napravilo ništa, tresla se gora rodio se miš.
neutralan potpisujem tvoj komentar
sulejmane. nije bitno dali će ljudi biti gladni pod hdzom,sdpeom,ili bilo kojom drugom strankom. po mom mišljenju je bitno da se pojavi i treća opcija da ove dvije stranke nemogu držati lojtru jedna drugoj, mislim da si shvatio što sam htio reći.
mikeš07
20.2.2013. 23:09
Zanimljivo.
@Prpić-@slavuj.
Sam pita,sam odgovara.
slavujj
20.2.2013. 23:01
pa naravno da ću iskreno reći,jer drugačije ne znam,a nema što tajiti nit se čega ili koga bojati ,kao neki "partijaši",evo odgovora,mada vidim da je vama kao pametnom čovjeku iz mojih komentara to jasno:
1.ako govorim o prevari i lažnim obećanjima sdp-a, nenajavljenom "haraču","sumraku demokracije u zg i istri",odgovor je jasan
-pa nije me mogao prevariti netko kome nisam povjerovao!
2.nije pokrao isto kao sdp,nego puno, puno,puno više od sdp-a!
Vidite gospodine Prpiću mislim da ste dobrano pogriješili ako mislite da sdp može imati oko 25%,varate se ,vjerujte mi, pa te brojke može sanjati i hdz sa svom svojom "glasačkom mašinerijom" sa svim svojim "uposlenima,umirovljenima,postavljenima,imenovanima i sl",pa to je i njihov maximum ,a sdp nije tome ni blizu, a sada neka SVI dobro,dobro razmisle KOME će se podjeliti većina glasova,
vjerujte vi slavuju,ljudi govore-"ni hdz ,ni sdp"pa doći će i taj 19.05.2013 i ja znam da će
Virovitičani hodati "ponosni i uzignute glave" ne strahujući slušati vijesti i otvoriti novine!
Ovaj puta pobjeđuje NAROD!
neutralan
20.2.2013. 22:45
Dobar tekst, kada ga sagledamo u liku i dijelu gos. Linića. Mislim da većina državljana lijepe naše će to podržti .
No taj lik i djelo ima i svoju drugu stranu. Pad proizvodnje , pad potrošnje , rast nezaposleni , nema investicija itd.

Pitanje glasi nije li ta i takova politika gos. ministra dovela do više štete našem društvu nego koristi.

Nije li ipak trebalo prilagoditi poreznu i proračunsku politiku vremenu u kojem živimo ?

Po školskoj kljizi voditi financisku i poreznu politiku , bez razloga što to , sa druge strane ima i svoje posljedice , po mom mišljenu nije pozitivna politika.
A to vidimo i osjetimo iz dana u dan.
nadakon
20.2.2013. 22:42
Siniša šta to izvodiš parodiju sa slavujem i šta ti znači ono mati-STA BEŠE-..mala provokacija..ali sve je dozvoljeno ili ono kako ga je stole nazvao-SREMAC-ili svaka sličnost je slučajna..
siniša prpić
20.2.2013. 22:20
@slavujj, molim Vas da mi odgovorite ( ako želite ) na dva pitanja :
1.Kome ste povjerili svoj glas na posljednjim parlamentarnim izborima ?
2. Mislite li da je Hdz pokrao Hrvatsku isto kao i Sdp ?!
Mislim da znam odgovore, no zbog nekih komentatora na ovom portalu, lijepo molim, odgovorite.
siniša prpić
20.2.2013. 22:11
spr. Mato, šta beše s onima koji nemaju dokaza o porijeklu svoje imovine ?
siniša prpić
20.2.2013. 22:08
Mato, šta beše s onima koji nemaju dokaza o porijeklo svoje imovine ?! Od Virovitice, pa do metropole ?!
Imate li možda neke mehanizme, i neke osobe koje bi mogle odraditi posao za koji su plačeni ?!
Postoji li neka "službenija" osoba, osim Tebe, da komunicira s građanima na ovom najčitanijem virovitičkom portalu ?!
Misliš li da Sdp u Virovitici ima više od 25 % podrške brača ?!, Ako nema, kako to komentiraš?!
Da li bi ( kada bi to smio i mogao ) drugaćije vodio ovu kampanju Sdp-a za izbore 19.05.2013. ?!
Da li bi okupljao, ili bi "parao nosom nebo", po cijenu da netko od tebe sutra zatraži ostavku ?!
Ima li sličnosti između gradskog Sdp-a i Hajduka .....?!
Mate Vukušić
20.2.2013. 21:51
Čistač, nisam ničiji oficijelni glasnogovornik ( rado bih to bio z aplaću kakvu oni dobivaju ) ali uvijek ću pokušat približit ljudima neštoza čega mislim da je dobro, da je ok. I u interesu najširih masa. A ovi prijedlozi koje Linić iznosi sigurno to jesu. Ne mora se svatko s tim složit, iznosim svoj stav. Ako ovdje već iznosite drugačije stavove bilo bi dobro to argumentirati bez nepotrebnog Kumrovca, u kontekstu u kojemu se često koristi, bez nepotrebnih vrijeđanja na osobnoj razini jer tome ipak nije mjesto pod ovakvom ili bilo kojom drugom temom.
Slavuj, isključivost koju uporno promičeš u svojim komentarima ne vodi ka nikakvom cilju ( pogotovu ne pozitivnom ) ako s ovim komentarima uopće može biti nekakvog cilja. Razumio bih tvoju ogorčenost bivšim režimom ili prizvukom istog da si osjetio "nepravdu" tog vremena, ali, bojim se da tvoje godine ne upućuju na takvo što.
Stole, spominjanje Račana u ovom kontekstu je opravdano, mislim čak u kontekstu bilo kojeg pitanja RH, jer dosezi njegove Vlade u okolnostima u kojima je bio su daleko ispred svih dosadašnjih. Ono što s tim mislim je slijedeće: njegova, po kritičarima, neodlučnost nikome nije nanijela štetu, njegova vožnja " u prvoj brzini" imala je male ali pozitivne učinke za razliku od Ivine vožnje u petoj koja nas je dovela tu gdje jesmo.
Naravno da je Račan mogao, bolje rečeno trebao više, međutim teško je bilo spriječiti građane u RH da očekuju puno-to je nakon svake kataklizme z aočekivat. Na žalost nakon takvih velikih očekivanja razočaranja su puno veća. Nešto slično, u drugom ruhu, je i danas.
slavujj
20.2.2013. 20:45
stole,pa oni koji realno gledaju i razmišljaju svojom glavom su odavno razočarani i sdp-om,samo oni koji nisu objektivni ili imaju nekakavinteres mogu braniti -neobranjivo,za mene je to isto kao kad hdz-ovci brane krađu lopovluk,razne fimi-medije i ostale gluposti svojih dugoprstića,tako i sdp-ovci brane neiskrenost,laganje,lažna obećanja,"harač",sprečavanje demokracije u zg,istri,političku "prostituciju",isve onošto nije dobro,ali neka znaju hrvatski narod pamti tri veličanstvene stvari:
-veličanstvenu pobjedu protiv agresora
-veličanstvenu lopovštinu hdz-a
-veličanstvenu prevaru sdp-a
i to pamti te nikada zaboravljeno biti neće!
nadakon
20.2.2013. 20:44
Stole moj pa ti mene smiještaš u komunjare kao i slavuj samo zato šta sam socijalni demokrata i šta ću uvijek i biti..nikada neću biti lažni nacinalno nastrojeni demokršćanin..nisam član niti jedne stranke ali nemogu i neću nikada moći usporediti bivše i sadašnje jer sadašnji nikako neće moći upropastiti i opljačkati državu kao bivši..pa stole ova pljačka šta su bivši napravili spada među 10 največih pljački u svijetu..mislim da mogu slobodno zatražiti oscara za žanr-NAJVEĆE PLJAČKE NA SVIJETU-.a sad ću ti iskreno reći da svi vi koji želite izjednačiti da su oni svi isti mislim da se krijete ili ste simpatizeri tih pljačkaša..pa vam je sad lakše reći da im se ne zamjerite jako jer su vam oni pri srcu da su svi krivi za sve..e moj stole to vam neće proći jer zna se tko su krivci i zna se gdje vam je vrhovni vođa u kojeg ste se donedavno zaklinjali..ako ti nisi bio član te stranke ili nisi bio njihov simpatizer oprosti..pozz..
stole123
20.2.2013. 20:10
karlo 01 pišeš za račana . ajde se sjeti tko je prvi dignuo kredit za izgradnju auto ceste zg.rijeka. dali znaš da je taj isti račan uveo 1 kunu po litri goriva za auto ceste, i da ne nabrajam dalje. nedavno je linić pričao o smanjenju 0,60 lipa po litri ono što je račan uveo tada sam pisao da je uveo 1 kunu a ne 0,60 lipa ali ništa od toga. svi su oni isti i nemojte braniti kako bi rekao slavuj neobranjivo, jer zato postoje dokazi,
nadakon nemoj se ljutiti kroz vrijeme kad saznaš da su i ovi bili isti kao prethodni, o kojima imaš takvo mišljenje,samo treba progledati, a netko to vidi prije netko kasnije,kako su se pojedini hdzeovci, razočarali u hdz, nemoj da ti se desi da ti budeš među onima koji će se razočarati u sdp. pozdrav
nadakon
20.2.2013. 19:43
Karlo01 u pravu si..čim netko razmišlja demokratski,logički i socijalno odmah ga proglase da je iz kumrovca ili komunjara ali samo zato to govore da bi zaštitili velike domoljube i velike vjernike koji su nas sa jednom rukom na srcu a drugom u tuđem džepu opljačkali i opustošili pod vodstvom velikog vođe..
karlo01
20.2.2013. 19:32
Svaka reformatorska vlada ima težak put uspostave normalizacije financijskih tokova u zemlji.Pokojni Raćan je doveo stanje u tom segmentu do normale a onda su opet došli Domoljubi na vlast i sada vidimo gdje smo sada .pozivanje na nekakve Kumrovećke škole i na komuniste je budalasto odvraćanje od stvarnosti i odbrana stvarnog krivca koji nas je uveo u provaliju!
Loco
20.2.2013. 17:52
Mislim da je Mate samo htio poslati poruku da su
sve ove ne popularne mjere način da se u ovaj
dugo stvarani nered počne uvoditi nekakav red.
@fitilj nije ovo proizvod to je vađenje kestenja iz
vatre, a fora s komunizmom i kumrovečkom školom
ti je iz komentara u komentar sve otrcanija. zaista!
vlaado
20.2.2013. 12:59
Pad kune je u interesu izvoznika neminovan al činise da će još malko pričekat.
Seljaci.hr
20.2.2013. 9:31
dobro objašnjeno...

ako se dobiju povoljni krediti za sanaciju, onda je to to...

ali mi bi en generali trebali od HPB-a i FINE napraviti Hrvatsku banku i prebaciti psolovanje države, državnih službenika i institucija preko nje i osigurati građanima plasman kredita s manjom kamatom...

i mogućnost da otplate već postojeće kredite na način da dignu nove, ali bez devizne klauzule...

pa lagani pad kune, pa tek onda kreće izvoz i turizam
fitilj
20.2.2013. 7:51
E moj Mate ne radi se tu o „dobrom proizvodu", već komunističkoj ideologiji nadobudnog Slinića koji je zaboravio da je režim partijskih plenuma već odavno prošlost.

Nažalost svako malo imamo napade luđaka kumrovačke škole i postkomunističkih poletaraca na zdravu pamet.

kišni
20.2.2013. 6:26
gospodo nisam zadovoljan stanjem u društvu kao ni većina građana ali mislim da je ovoga puta Linić u pravu pazi sad kada jednom uđete u minus tu nema kraja samo se plaćaju kamate svaka tri mjeseca to bi na 8.ooo,00 kuna bilo oko 360,00 kuna tromjesečne kamate što je na godišnjoj razini oko 1400 kuna pa si vi zbrojite, gledam ljude oko sebe pa ne možeš vjerovati kakvi su to mobiteli, automobili, svi se cijeli dan samo nekuda vozaju(pa tko tu radi), a da ne pričam o vikendima pa to su do jutra pune gostione, strašno.
Sulejman veliki
20.2.2013. 0:20
Stole ja šumom ti drumom, a zapravo mislimo slično.
Sve statistike pokazuju da živimo iznad mogućnosti. Nije standard imati najskuplji mobitel. Sorry, ali zbog toga mnogi ulaze u minuse.
Drzgo o čemu to govriš je biznis. Zbog toga se ne ide u minuse nego u poduzetničke kredite. Onaj tko ima novaca i zna njime raspolagati orat će traktorima, onaj tko ne zna ili će orati konjima ili uopće neće orati.
Dakle, ja govorim o načelu jer sada nije tema zašto smo i tko nas je doveo u bananu već kako se izvući iz gliba. S lopovima i onima koji su im držali lojtre (bravo Prpiću) u zatvore, a mi ostali kako nam je deka velika.
slavujj
20.2.2013. 0:03
ma jasno je da vlada "luta" ,izgleda kao da se trude a što se više "trude" samo veća šteta,meni je zabrinjavajuće da neki mogu uopće pomisliti tražiti smanjenje potrošnje,pa to je van svake pameti,smanjenje potrošnje je izravan uzročnik smanjenja proizvodnje pa valjda je svima jasno da je to glavni uzrok nezaposlenosti,samo vladi to nije jasno,ijoš povečati pdv pa to mogu samo "stručni i pametni".
stole123
19.2.2013. 23:48
sulejmane. pišeš da ljudi žive iznad svojih mogućnosti,dali smatraš da seljaci treba da se vrate da oru konjima,mobitele ni ne računam jer im baš nisam neki obožavatelj pogotovo ove nove .a televizore i tako nemamo vremena gledati pa što mi onda znači naj noviji ili naj veći ekran. krećem se u društvu i nisam primjetio da se netko razbacuje sa novcem (osim političara) jer njega je teško zaraditi a lako potrošiti , a sad ako smatraš da tehnologiju treba smanjiti onda je to ok. ali opet kako biti konkurentan ako budemo zemlju obrađivali sa konjima,(samo primjer) a tako je i u zanatu i u bilo kojoj grani privrede.
slavujj
19.2.2013. 23:46
mislim da.je namjera Linića dobra,mada mene brine nešto važnije,čini mi se da je to ponovno pokušaj skretanja pozornosti s važnijih tema,pa građani su primorani zivjeti tako zbog nesposobnosti svih dosadašnjih vlada pa i ove,pa gospodo političari "lijepu našu" u ovaj položaj doveli ste VI,ovu zemlju su vodili samo hdz i sdp,pa oni su od stvaranje države nabijali "minus"trošili ono što nemaju a mi to sve moramo vračati,tome se vi posvetite,šparajte-trošite samo što imate,vi nemate pravo "nas"zaduživati!
stole123
19.2.2013. 23:40
siniša . mali smrtnici se ni netrude da prikupe porijeklo imovine (jer i nemaju ) a lopovi su vjerovatno prikupili dokaze da im se nemože dokazati ništa.
Sulejman veliki
19.2.2013. 23:40
U pravu su Siniša. Na neki način to govri i ovaj članak, bar ilustracijom.
Sulejman veliki
19.2.2013. 23:37
I moja djeca traže kruha, ali stole123, moraš priznati da mnogi od nas žive iznad mogućnosti. I to uglavnom trošimo na "luksuz". Ovo sam stavio pod navodnike jer ono što je nama lukzus u razvijenom svijetu je normalni standard. Hoći kazati, možemo voziti i auti niže klase, ne moramo kupiti televizor s najvećim promjerom ekrana. ne moramo imati najskuplji mobitel.... ja o tome govorim.

Ne branim Linića, političar kao i svaki drugi, prvo gleda sebe i svoju stranku, ali stvarno - ne otvara on radna mjesta. On može eventualno raditi na tome da stvori pretpostavke. Ne može se reći da ne pokušavaju, ali nije to lako. Vidš koliko poslova propada iako je bilo dobrih projekata i državnih potpora i u ovoj i u HDZ-ovoj Vladi.
To je jedno vrzino kolo iz kojeg se teško možeizaći van i naprosto ne znaš što prvo učiniti.
Linić misli da moramo smanjiti osobnu potrošnju, odnosno, da ne trošimo ono što nismo zaradaili i da ne živimo na skupi kredit.
stole123
19.2.2013. 23:37
mate samo da dodam za sve te godine koje je provođena loša plolitka koliko je meni poznato u tom saboru je sjedio i taj linić ,koji sad odjednom sve zna, a svi ostali neznaju, i jedini u državi će on napraviti reda,
siniša prpić
19.2.2013. 23:34
Ma, mene zanima jedno jedino pitanje : "Ima li u Virovitici 10 građana koji nemaju dokaza o porijeklu imovine?!"
Da se to kojim slučajem dirnulo, eto vam moje jedne cijele plaće.....
Lopovi nam šetaju R.H., a godina od izbora je protutnjala. To te ja pitam.
stole123
19.2.2013. 23:21
sulejmane slažem se da se moramo pokriti koliko je deka velika,ali zašto nije prvo pokrenuo proizvodnju ljude zaposlio pa tek tad uveo niži minus, ovako što se može očekivati,nemaš plaću,zabranjen ti je minus,a djeca traže kruha,što će se desiti sa narodom normalno da će se dignuti i na ulice,samo mislim da to sdpeova vlada i očekuje,jer nema plana21 nema ulaganja iz vana, a tome su svemu krivi političari koji neznaju voditi državu, političari i prijašnji i sadašnji.
Sulejman veliki
19.2.2013. 23:08
I što će ljudi dobiti kad promijene vlast, stole123?
I dalje će bitni gladni jer novaca neće biti.
Mislim da je ovo, dugoročno gledano, dobar Linićev potez. Pa jasno je da se ne može trošiti ono čega nema, a novaca nema. Ima ga, naravno, u banci uz visoku kamatu. I kada ćemo vraiti taj novac? U vječitom smo minisu, svakom danom sve večem i večem. Vidim kod večine mojih prijatelja i poznanika, pa i sam sam takav. Još se nisam odrekao nekih stvari koje objektivno ogu i kojih ću se na kraju morati odreći. Moramo se pokriti kako nam je deka dugačka.
stole123
19.2.2013. 23:01
e moj zemljače nemogu a da ti neodgovorim. opet podržavaš nešto što i sam znaš da nije točno. kako možeš tvrditi za fiskalne blagajne da su dobre kad to nije tako. radi se o tome da se građanima istjera dodatnih 6200,00 kuna iz ionako praznog džepa. ja sam već dao izjavu da ću 1/4 zatvoriti ,ali se našlo drugo rešenje.kojem linić nemože stati na put, a na ovakav način se može još više špekulirati nego do sada. a to znači da je bilo bitno samo ljudima uzeti novac.
isto tako mate,za ove minuse u bankama,sdp,vidi i sam da nezna naći izlaz iz krize pa želi ubrzati pobunu građana. zar misliš da će narod koji nema za kruh a banke mu nedaju prekoračeni minus,sjesti doma i moliti se bogu da mu linić pošalje koji kilogram kruha.ili će izaći na ulice i tražiti smjenu vlasti,razmisli. isto tako ti tvrdim i za rušenje objekata, dali misliš da će svi mirno gledati kako im netko ruši njihovu muku, razmisli mate stvari nisu onakve kako s ih opisao,a toga si i sam svjestan ali ti sdpeovci tako serviraju da moraš pisati pozdrav
čistač
19.2.2013. 22:57
Mate pa nisi valjda glasnogovornik Ministarstva financije, ma svi mi znamo što su minusi po raznim osnovama.
No kad je već tako, molim te saznaj, da li je pri tom Ministarstvu, a pozivajući se na Zakon o pristupu informacijama, moguće dobiti izliste transakcija pojedinih jedinica lokalne samouprave i Ministarstva za prošlo izborno razdoblje sa područja naše županije.


Još iz kategorije Aktualnosti