Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Politika

Mate Vukušić: Kako je (izvan)stranačka problematika SDP-a postala nacionalni interes….

  Mate Vukušić           25.09.2013.         6216 pogleda
Mate Vukušić: Kako je (izvan)stranačka problematika SDP-a postala nacionalni interes….

Sve medije u Lijepoj našoj, ovih dana očito su najviše  zaintrigirale, ali i zabavile  nacionalne (izvan)stranačke igre Socijaldemokratske partije. Ne treba se tomu niti previše čuditi,  jer ipak je SDP vodeća i  najjača  politička stranka u Hrvatskoj. SDP je stranka koja je voljom birača, zajedno sa koalicijskim partnerima, dobila povjerenje da upravlja nacionalnim resursima dijelom uništenima u ratnim razaranjima, a većim dijelom nepovratno uništenima pljačkaškim pohodom dušobrižnika od kojih neki sjede u remetinačkim ćelijama, a  neki pak vraćaju dug Domovini guleći krumpire. Istina, teško će biti oguliti onoliko krumpira  koliko je potrebno za vratiti dug, ali....i nepravda je, čini se, danas pravda . Na žalost, većina odgovornih za ovakvo stanje i dalje uživa sve blagodati nedostupne „običnom" hrvatskom građaninu .

Međutim,  prije no što kažem nešto o naslovnoj temi, rekao bih  nekoliko riječi o poljoprivrednoj problematici i tematskoj sjednici u Županijskoj skupštini na kojoj nisu prisustvovali vijećnici SDP-HNS-HSPD. Ukratko, ono što smo htjeli reći i poručiti poljoprivrednicima, rekli smo na tiskovnoj konferenciji dan ranije. Tiskovnu konferenciju,  koja je trajala 39 minuta, ICV je prenio u svega tri rečenice,dok je Vtc net objavio tekst u cijelosti. Objavljeni zaključci bili su  sve, samo ne ono što se očekivalo od takve sjednice. Sve se svelo da poljoprivrednicima treba više poticaja, a da poticaja  nema, bez konkretnih prijedloga i rješenja. Naš je stav bio taj  da je sjednica sazvana u promidžbene svrhe HDZ-a i HSS-a ( koji su, ipak, najveći zaslužnici za ovakvo stanje u agraru ) s ciljem bezrazložne, neutemeljene kompromitacije ministarstva poljoprivrede i Vlade RH u cijelosti. Na tiskovnoj smo konferenciji iznijeli stavove i rješenja koja bi u budućnosti pomogla obiteljskim gospodarstvima i na koji će način danas ili sutra, jednostavno morati prilagoditi svoje poslovanje trendovima EU u kojoj jesmo, svidjelo se to kome, ili ne. Na kraju izvodim zaključak da su prosvjedi poljoprivrednika, organizirani u kolovozu, završili identično kao i tematska sjednica-bez rezultata i suvislog prijedloga. I točka.

 Stranačke ili izvanstranačke igre SDP-a......teško je točno reći ( mislim, naravno, na izbore ). Prema mjestu i načinu kako se prezentiraju, rekao bih da su izvanstranačke, naročito ako uzmemo u obzir auditorij koji se aktivno uključio u rečena nadmetanja. Ma, čak bih rekao i da je to dobilo obilježje zbivanja  nacionalnog interesa, što zasigurno nije i ne bi smjelo biti. Nadmetanja kandidata Socijaldemokratske partije diljem Hrvatske prate  i uz njih se vežu sve moguće unutarnje i vanjsko političke dogodovštine. Od lex Perkovića, vanjskog zaduženja, poticaja u poljoprivredi, obraćanja premijera svekolikom puku o stanju nacije...

  Ono što u cijeloj priči  najviše smeta ( barem meni ), jest korištenje društvene mreže, popularnog facebooka u svrhu pridobivanja hrvatske javnosti na svoju stranu. Ne vidim svrhu, a niti potrebu, unutarstranačku izbornu utrku ( netrpeljivost) vješati na rečeni medij te na twitter i slične mrežice. Pa ne glasuju, uz dužno poštovanje javnosti koju interesira ishod izbora u najjačoj stranci u Hrvatskoj, svi građani Lijepe naše. Isključivo pravo na to imaju članovi SDP-a koji uredno ispunjavaju sve obaveze i koriste sva prava koja se nude Statutom i pravilima stranke. Ima li pravo Aleksandra Kolarić prigovoriti Milanoviću da se ne slaže s njim oko lex Perkovića ( na onu stvar mi ide taj naziv ), ili sličnih stvari? Kao građanka RH ima, itekako, na portalu, na ulici, u kazalištu. Kao članica stranke trebala bi znati gdje je mjesto takvim raspravama. Ponovit ću, ne vidim svrhu, a još manje potrebu da se unutarstranačka pitanja ( ne mislim tu na lex... ) i prijepori rješavaju kao u reality showu, ili na mrežama. Ne shvaćam kome šalju poruku kandidati za predsjednike organizacija ili tijela istih, ako to objavljuju na facebooku. Dakle, građanima nema potrebe, pravo glasa imaju članovi, nitko drugi. Zašto bi se oko tih stvari na tportalu, indexu, vtc netu i drugdje prepucavali Ivan Račan, spomenuta A. Kolarić, euro parlamentarka gđa Jakovina, ministar Maras, Davor Bernardić....U medijima se spominje da se neki „upucavaju" šefu! Ma ima sigurno i toga, za što neki  neki vjerojatno imaju debelog razloga pa neka im bude.To zasigurno ne može biti niti svrha, niti način borbe za svoj stav i promicanje svoje ideje. Pišem ovo kao građanin...i po viđenom se ne bih svrstao ni na čiju stranu. Nitko me nije impresionirao, niti pozitivno iznenadio, čak naprotiv...

 Kao član SDP-a svoje ću reći tamo gdje je za to mjesto - na Trgu Kralja Tomislava 5/1 ,gdje naravno neću reći ništa o onome što muči društvo u Zagrebu. Ima ih već dosta koji vode brigu o metropoli. Moja tema je Virovitička, županijska.

Kada se ovakav i slični tekstovi pročitaju, naš narod ima običaj reći: „ Eto, politika je kurva" .Moj pokojni stric je na to odgovarao da politika nije, ali to može biti onaj tko se bavi politikom. Ta je izjava blizu istine.

                Za kraj ovog komentara ne mogu, a da se ne prisjetim čovjeka koji je bio, danas je i bit će sinonim za SDP i socijaldemokraciju u Hrvatskoj, ali i regiji. Naravno, mislim na Ivicu Račana. Njegov komentar na ovakvu (izvan)stranačku komunikaciju bio bi kratak i glasio bi: „Ma hajte, molim Vas...."

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
17.10.2013. 13:22
@Mate Vukušić kada sam pisao komentar fitilj 10.10.2013. 19:13:48 mislio sam na gradske organizacije SDP-a koje svoju samostalnost i neovisnost od voljenog vođe sa Iblerovog trga i njegovih lokalnih potrčkarala dokazuju i transparentnošću
www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Dvoboj-moze-poceti-I-Obersnel-i-Stefan-skupili-vise-od-93-potpisa-potpore

No i tu je bilo problema sa unutarstranačkom demokracijom i opstrukcijom Obersnelovog protukandidata, no za ratliku od virovitičkog slučaja riječki SDP-ovci nisu krili nezadovoljstvo nedemokratskim ponašanjem riječkog gradonačelnika.
www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Obersnel-vs.-Stefan-Svakom-clanu-smiju-poslati-dva-SMS-a-i-pismo

A ne tako davno neki su nas uvjeravali kako je u SDP izborni proces oličenje demokracije, a ne kao i u svim drugim strankama ritual partijskog namjesnika koji ima potporu sa Iblerovog trga, ulolike je nebi imao onda će se sa protukandidatima napraviti kratki proces suspenzije, ili kao u slučaju Aleksandre Kolarić izbacivanja iz stranke.
Mate Vukušić
12.10.2013. 21:24
Kako i rekoh, u većini stvari se ne slažemo pa tako i oko ovog zadnjeg promišljanja...
fitilj
11.10.2013. 23:14
@Mate Vukušić, slažem se. Tako je kako je bilo u komunizmu i ostade u postkomunističkoj tranziciji nikad saživljene demokracije u SDP-u!
Mate Vukušić
11.10.2013. 22:55
Ne isplati se ovo dalje komentirati - tvoje je pravo iznijeti stav i sud a moje je ne složiti se s tim..i tu je kraj. Na ovu temu možemo u nedogled zato, ne slažemo se i ok.
fitilj
11.10.2013. 19:33
@Mate Vukušić zahvaljujem na iscrpnom komentaru u kojem si nažalost zaboravio da ga je napisao korisnik fitilj, ali to je za neke osobe teško shvatiti, iako se uporno pozivaju na neku kulturu i da ne nebrajam što sve ne.

Slažem se da se možemo, ali ne moramo složiti oko toga dali u transparentnost rada jedne stranke spada i upoznavanje javnosti o unutarstranačkim izborima kao što je javnost upoznata sa unutarstranačkim izborima u najvećoj gradskoj organizaciji, onoj u Zagrebu.

Ne vidim zašto i druge gradske organizacije koje inače kao što vidimo iz priopćenje slatinske i virovitičke gradske organizacije ne škrtari sa raznoraznim priopćenjima javnosti o svojim aktivnostima podjele karanfila, jajčeka i.t.d, pa ne vidim zašto se isto tako kao zagrebačka gradska organizacija i virovitički SDP, kao najjača županijska organizacija nebi u svojim unutarstranačkim izborima artikulirala o svojim kandidatima, naravno ukoliko ih ima po onom demokratskom principu ponude više kandidata, a ne glasovanja pro forme za vodstvo koje ulazi u trku bez protukandidata, a sve to zato jer se protukandidati boje posljedica koje će pretrpjeti jer su se usudili suprotstaviti volji trenutačne lokalne moćnice SDP-a, Nade Čavlović Smiljanec i njenih podanika, a tko su ti podanici ZNA SE!

Nažalost kao i obično u varoši kolaju glasine koje kažu da će virovitički SDP kao i sve ostala Zokijeva legla u Virovitičko-Podravskoj Županij voditi osobe vjerne Ibleru, a ne interesima sredine u kojoj žive i to je ta katastrofa koja va je koštala gubitka izbora na lokalnoj, a na veliku žalost građanki i građana naše Županije i na budućim izborima za zastupnički dom onog kokošinjca na Ma rkovom trgu u kojem sjedi glasačka mašinerija mita, kriminala i korupcije, a ne zaštitnici interesa hrvatskog naroda i države!!
Mate Vukušić
11.10.2013. 17:33
Fitilj, možemo se složiti da se mogla staviti obavijest o tom događanju, mada je red da o tomu obavijest prije svega imaju članovi ( a imaju ). Kako će stranka "reklamirati" svoje unutarstranačke izbore prije svega stvar je sdp-a a ne medija i javnosti, osobno smatram da nije mjesto borbe za stranačka tijela po društvenim mrežama kako sam naveo i u tekstu. Opet osobno, ovo po Zagrebu mi je degutantno, ne vidim ništa što bilo kojemu kandidatu donosi pozitivnoga u tom mrežnom prepucavanju ali to je njihov izbor.
Sa Iblera nije naređeno, demokratski je odlučeno, da se ide u unutarstranačke izbore i točka. Naravno, obvezujuće je za sve organizacije. Kako si ti to Stjepane zamislio - tvoja je stvar. Na tu temu stranačke angažiranosti ili ne već sam sve rekao.
I, na kraju, nakon tog izbornog procesa, javnost će sigurno biti obaviještena o ljudima koji će u slijedeće četiri godine voditi virovitički sdp ( i u ostalim općinama i gradovima te županiji u cijelosti kako se već može pročitati i na ovom portalu ).
fitilj
10.10.2013. 19:13
@Mate Vukušić čudi me da pišeš o (izvan)stranačkoj problematici SDP-a, a ni riječi o tome da je centralni komitet partije sa Iblera naredio, a Gradski odbor SDP-a Virovitica na sjednici 21.09.2013 donio Odluku o raspisivanju izbora za predsjednika i ostale organe Gradske organizacije SDP-a Virovitica.
www.sdpvt.org/organizacije/gradska-organizacija/obavijest-o-raspisivanju-izbora/81

Zanimljivo je da o tako važnoj odluci nema obavijesti na virovitica.net, iako smo naučili da se dežurni komitet SDP-a Virovitica svako malo oglašava nekim priopćenje, ili je to samo onda kada se prodaju muda pod bubrege.

Naravno ne treba sumnjati da će se na ovaj moj komentar oglasiti će se Nadicin potrčko, SDP-ov Kenđo i sitno gradsko spadalo nadakon, ali ipak smatram da je o tako važnom zbivanju na virovitičkoj političkoj sceni građanstvo Virovitice trebalo obavijestiti o možebitnim promjenama, ili je Ibler zaključio da se stari vjerni kadrovi i dalje motaju pod stolom i oko nogu voljenog vođe Zokija!
mirovnjak
29.9.2013. 16:13
@Stole!
ja sam skoro svako prijepodne u Teni. dobro si došao.
Ti mene očito poznaš, ja tebe ne, ali ne mijenja stvar.
stole123
28.9.2013. 22:03
mirovnjak ponedeljak ili utorak sam ponovo u slatini ja sam uvjek za dobro društvo samo recite gdje pozdrav
fitilj
28.9.2013. 18:56
@nadakone daj skuliraj se čovječe i pamti što pišeš, a napisao si da sa SDP-om i politikom nemaš veza, i onda se češeš po ruđoj stražnjici, ili kako tvrdiš tamo gdje te kao nije zasvrbilo!.

nadakon
28.9.2013. 16:05
Dali ima itko da pomogne gos.fitilju..nemogu vjerovati da postoji ovako prostački neodgojen čovjek..a toliko mu je godina već..sa vama gos.stjepane više ne želim komunicirati i molim vas da mi se više ne obraćate..evo zaista vas lijepo molim..lijep pozdrav..
fitilj
28.9.2013. 13:33
stole123 ZNA SE da državu vodi banda lopovska na čijem je čelu jedna ogavna ljiga od čovjeka ili konkretnije nesposobni, oholi, bahati, tvrdoglavi, izrazito bučni, drski i bezobrazni Zoran Milanović, koji će ne bude li brzo smjenjen, pa makar pri tom ulica rekla STOP BANDO LOPOVSKA odvesti državu i njen narod u bankrot i dužničko ropostvo.

E pa sada unatoć što je trenutno u Hrvatskoj bez posla 320.000 ljudi, a glede da će se uskoro zbog otpuštanja sezonskih radnika taj broje popeti, ako ne i promašiti brojku od 400.000 nezaposlenih, treba biti dobro odgojen i kulturan pa krivcima za to stanja ne govoriti da su luzeri, debili, lupeži, nesposobnjakovići, politički profiteri i vucibatine koje samo gledaju kako namiriti sebe i svoje potrebe, već im trba ubijek reći VI luzeri, VI debili, VI upeži, VI nesposobnjakovići, VI politički profiteri i VI vucibatine koje samo gledate kako namiriti sebe i svoje potrebe.

Vidiš to bi bila kultura s kojom bi se lakše kopalo po kontejnerima i kultura kojom bi ovom opljačkanom i izvaranom narodu bilo puno lakše podnositi jad i bijedu u koju su ih doveli ovi fini politički lupeži.
mirovnjak
28.9.2013. 9:25
Stole!
Generalno, ne mogu se složiti sa necivilizacijskim govorom pa i tvog "Sremca", čovjek jednom pogriješi i napiše jednu prostotu, ali pravim razliku između jedne prostote i tekstova koji nikada nisu bez uvreda i prostota.
Bać Joza je pristojan čovjek i sa njim ću uvijek raspravljati, podržati ga kada se slažemo što je rijetko, a proturječiti mu kada se ne slažemo.
Bože moj to je život.
Stole jest da si često bez stava izuzev podrške drugima i konstatacija da ništa ne valja. No pristojan si pa bi rado i kavu sa tobom popio,
Poziv ostaje.
stole123
27.9.2013. 22:55
nadakon ja imam to što ona traži a našao sam ono što sam ja tražio i ono što su oni zločesti dečki tražili pozdrav
stole123
27.9.2013. 22:52
nadakon ja imam to što ona traži a našao sam ono što sam ja tražio i ono što su oni zločesti dečki tražili pozdrav
nadakon
27.9.2013. 22:45
Ma stole pusti sad matu na miru..nego kako je bilo sinoc..jel si našao ono šta ines traži..bolje pisati o ljubavi nego o problemima koje svi vidimo ali ih komentiramo kako kome paše..
stole123
27.9.2013. 22:25
mirovnjak, ja imam svoj stav i pogled na cijelu situaciju u državi ali kad netko na ovom portalu napiše istinu (žalosnu) pojedinci pljuju po njemu kao na primjer bać jozi i fitilju, nemoram se uvjek složiti niti sa bać jozom a niti sa fitiljom ali bar pokušam biti toliko pristojan i kulturan da ne napišem da mi je pun,k. pojedinih komentatora, dali mislite da se sa takvim riječima dobijaju izbori, od svih sam mogao očekivati svašta ali od mog sremca takve riječi ne pogotovo što sam mu poznavao strica koji je bio izuzetno pošten i kulturan čovjek ,to znači da je mate bio loš učenik, kako tako loš učenik može očekivati sutra da mu netko da glas na izborima,
mirovnjak
27.9.2013. 9:21
@Stole!
Ja sam podržao Bać Jozin komentar od 29.09.2013 u 19;41;06 i ponovo ću.
Naravno da se ne slažem sa mnogim njegovim stavovima, ali sa njim komuniciram jer je u okvirima civilizacije i u tome može biti mnogima nedosanjani uzor. Njihova razdaljina se mjeri svjetlosnim godinama.
Ako nekad budeš imao svoj stav, a ne samo istina na civilizirani način podržavati tuđe podržati ću ja i tebe.
fitilj
27.9.2013. 8:55
@Mate Vukušić ti si svoje rekao i sva naknadna pojašnjenja samo potvrđuju da su birači znali zašto nisu glasovali za SDP.

Nažalost mnogi su upravo ostali kod kuće, ali i to je posljedica ovakvih luzera i bahatlija kojima je
"pun k.... kritizera koji bi htjeli sjedeći u fotelji dijeliti pamet i, na primjer, meni nametati "moje" mišljenje, - odje..te !!!! "

Evo koristio sam tvoje kulturne riječi da me nebi optužio da sam napisao neki prostakluk i uvrede komentatorima ovog portala.

Vidiš @Mate Vukušić ne samo meni, već i većini hrvatskih građanki i građana je postala degutntna ova rotacija političkih luzera i profitera koji rotiraju po selskim, gradskim i županijskim vijećima i onim kokošinjcem na Markovom trgu i Banskim dvorima i uporno dokazuju kako su nesposobni napraviti bilo što za opće dobro i zajednicu, ali su zato bez imalo stida, srama i socijalne osjetljivosti velemajstori u trpanju novca u svoje džepove i sticanju osobnih privilegija i povlastica na grbači te iste zajednice čiji kruh jedu, ali joj ne služe na čast.

I onda se po uzoru na njegovog glavnog čobana iz metropole nađe jedan mali lokalni potrčko i starleta i napiše da mu je: ""pun k.... kritizera koji bi htjeli sjedeći u fotelji dijeliti pamet i, na primjer, meni nametati "moje" mišljenje, - odje..te !!!! ""

E pa moj Zoki ne samo da si znao odabrati kojim ćeš kukoljem uressiti u kokošinjac na Markovom trgu i Banskim dvorima, već si i u lokalne mjesne i gradske partijskoj ćeliji posijao dobro sjeme!
Mate Vukušić
27.9.2013. 0:46
Fitilj, ne želim ti odgovarat, pogotovu ne na uvrjede koje uporno sipaš po ovom portalu...reći ću samo o "plaći" koju dobivam u skupštini-500 kn mjesečno ( osobno ju i potrošim na pripreme za sjednice, odlazak na sastanke kluba vijećnika i ostale aktivnosti, ako te baš interesira ) koja je produkt odluka nekog ranijeg saziva i nebitna je u cijeloj priči.......
atma, upravo o tome i pričam, kritika je ok, od upucavača mi je zlo ali, pojedinci u svom kritiziranju toliko se zanesu da su si umislili da znaju sve i mogu svakome nametnuti "njegovo" mišljenje da je to postalo već degutantno..
Bać joza ne znam zašto ste se našli prozvani..pa vi barem otvoreno zastupate ideje desnog krila i to je vaše pravo uz konstatciju da se u većini stvari ne slažemo..osobno mislim da vam samo nedostaje više tolerancije prema neistomišljrenicima jer vi ipak dolazite iz druge priče...u kojoj uvrjedu trebate oprostiti, okrenuti drugi obraz a ne tući aperkatom i propiunjati se na stražnje noge..
stole, bez panike, tebe i onako ne smatram ozbiljnim jer ti je većina komentara copy paste od fitilja, bać joze, i nekih. Jasno je da je tvoj stav da nemaš stav...što se tiče Srijema, sutra sam u Moroviću...

Na kraju, neki su se prepoznali u mom prošlom komentaru, i to je dobro. Neki su se pogrešno u tu kategoriju svrstali jer naglasio sam: ne prihvaćam komentare, kritizerstvo od onih koji, obzirom ne smiju na drugi način, pokušavaju preko ovog medija bilo kome, pa i meni, odrediti "moje" mišljenje i nametnuti mi što bih ja trebao "neovisno" reći, odlučiti, podržati ili pučem smijeniti. Takve smatram niškoristi....ali to je samo moje mišljenje oko kojeg se ne moramo složiti..
bać joza
26.9.2013. 23:51
Poštovani!

Pročitajte još jednom moj komentar pa onda "mirovnjakov"!

Pozdrav!
stole123
26.9.2013. 23:31
mirovnjak svaka čast na podršci bać jozi ,još očekujem da podržite i fitilja i promjenit ću mišljenje o vama pozdrav
stole123
26.9.2013. 22:59
e moj sremac, svašta sam mogao očekivati od tebe ali da ti je pun ,k, komentatora to nisam od tebe očekivao, možeš li ti zamisliti koliko je nama komentatorima pun k. političara koji stalno lažu a nerade ništa za dobrobit države i naroda, i ovaj put potpisujem i fitilja i bać jozin komentar da nedužim, mate tako se ne izražava jedan političar, kao ti a pogotovo još i sremac, pozdrav
mirovnjak
26.9.2013. 20:42
@ Bać Joza!
Ovaj komentar potpisujem.
bać joza
26.9.2013. 19:41
Poštovani!

Nije zgodno sve komentare i komentatore stavljati u isti koš! Razložan i kvalitetan komentar određenog teksta služi međusobnoj izgradnji, kako demokratskoj tako i opće kulturnoj.

Pozdrav!
kišni
26.9.2013. 7:30
poštovani gospodine Hajduk nemamo dosta krumpira u krasnoj našoj da bi svi prevaranti odgulili za uništenje Hrvatske i sve ono što su pokrali. No problem hrvatskog naroda je u tome što su sputani na sljedeće načine: Vezani sa stranačkim i partijskim knjižicama, dobivanjem posla u gradskim firmama kupovanje glasova sa raznim mirovinama, nepotizam, mogu ovako cijeli dan, i na kraju veliki brat vas gleda čuje i nadzire(evo i dok pišem svoj komentar netko to budno prati i točno zna tko smo bez obzira na naše pseudonime na portalu) Sa Poštovanjem.
Hajduk
25.9.2013. 21:16
Možda se dogodi na sljedećim izborima da narod uzme stvari u svoje ruke i zatvori sve prevarante ma koje oni bili boje i da ih pošalje tamo gdje im je mjesto bilo odavno. Gore od svih vlasti koje su vladale ne može biti.Tko bi se trebao bojati , njegov je problem , Narod se nema čega odreci , bojati i stidjeti.Svih nam ih je dosta .Ne znaju i nesposobni su svi redom.Demagogije i obećanja je dosta,razmislite o svom ponašanju.
mirovnjak
25.9.2013. 21:14
@Mate!
Apsolutno nisi u pravu.
Naprotiv neki kritičari su 15 godina pokušavali u raznim strankama uključujući i osnivanje vlastite pa kada su vidjeli da ih takve kakvi su nitko ne treba sada rade ovo što rade.
Neki su čak uspjeli kako oni kažu " desno i lijevo krilo zločinačkog SKH" biti u oba ta krila.
Kako bi vi Dalmoši rekli. Živ mi i zdrav bio.
atma
25.9.2013. 21:01
@Mate Vukušić
Trebate razumjeti nas kritičare jer mi Vam u stvari želimo samo dobro. Oni koji Vas hvale su Vaši najveći neprijatelji.
fitilj
25.9.2013. 20:34
@Mate Vukušić čudno pun ti je k.... kritizera, ali ti nimalo ne smeta dastraš u džep novac kojim financiraju nesposobne i bahate političke marionete.

Ali @Mate Vukušić kako ono rekoše za glavnog tornjaka u tvojoj partiji; nesposobni, oholi, bahati, tvrdoglavi, izrazito bučni, drski i bezobrazni Zoran Milanović, kao što vidimo jabuka ne pada daleko stabla!
Mate Vukušić
25.9.2013. 20:07
Uvaženi komentatori, moram reći da mi je lagano već pun k.... kritizera ( ne samo pod mojim tekstom ) koji savjetuju meni ili bilo kome tko je član neke stranke, pogotovu SDP-a, kako bih se trebao ponašati i kako bih trebao glasati, koga podržati a protiv koga izvršiti puč. Istovremeno, niti jedan od vas (dakle oni koji se tako ponašaju) nema muda doći u bilo koju stranku i tamo gdje je za to mjesto izboriti se za svoj stav i svoje mišljenje, ideje, viziju.....
Postoji tu i kvaka, koja je na žalost često i istinita: demokracija je u previše slučajeva takva da dvije budale imaju većinu u odnosu na jednog pametnog. Ali bez demokracije ne ide.
Zato, svi koji bi htjeli sjedeći u fotelji dijeliti pamet i, na primjer, meni nametati "moje" mišljenje, - odje..te !!!! Sve ostale kritike prihvaćam i rado ulazim u polemiku.
Znam da ovo nije kulturno niti ugodno ali vrijeme je već jednom nekima stresti bez uvijanja i rukavica..
fitilj
25.9.2013. 14:54
Život je agresija, a naš današnji agresor su SDP Zorana Milanovića i njegoe pristaše!

Aleksandra Kolarić je svojim nastupom pokušala upozoriti javnost na tu činjenicu i Zoki je ekspresno pokazao kako će proći svatko tko se usudi dignuti glas protiv njega.

Aleksandra Kolarić se je namjeravala kandidirati za dopredsjednicu najjaće SDP-ove gradsske organizacije. Potvrda njene kandidature a koja potvrda nije bila upitna bi bila jasan znak da je članstvo protiv Zokija i njegovih pristaša.

Prema tome @Mate Vukušić ne slažem se da je ispravno izjaviti; "Moja tema je Virovitička, županijska", jer značili pokazivanje istog onog straha zbog kojeg se konjima stavlja orma na glavu, DA NE VIDE NI LIJEVO NI DESNO, VEĆ SAMO RAVNO GDJE GA GAZDA VODI KAJASAMA!
Lj.R.Weiss
25.9.2013. 13:53
@Mate Vukušić
Ne ljuti se, ali SDP s Milanovićem na čelu, VELIKO je razočarenje za mene. Dugo sam mislio da bahatost MIlanovića dolazi od Gazimira Čačića, a sada vidim, moglo je biti i obrnuto.
Niste se trebali povući iz rasprave o stanju poljoprivrede, politička greška!
Drugo, Statut SDP-a predviđa i javnost rada stranke. Pa niste KP od prije 70 godina da radite u ilegali...?
I najvažnije nisu spomenuo: ode Linić po milijardu dolara u USA. To je znak da u dvije godine niste napravili nijedan pomak u ekonomiji. Neće to napraviti ni Crni Marko, ali do 1. 1. 2014. Milanović nije na čelu Vlade! Hoćeš okladu!??
i bojim se da se hrvatska pseudoelita igra s tzv. malim čovjekom! Počelo je ranije, ali zadnje 22 godine izgubili smo u većini mnogo, sada gubimo i nadu, a to je definitivno katastrofa!
crni
25.9.2013. 13:33
Jel ovo Matov bilten? Shvatio bi da piše o jednoj stvari ali on brate počeo sa kravicom Jagodom a završio sa onim koji nije imao niti jedan pošteni radni dan.
Lynx
25.9.2013. 13:06
Čestitam Aleksandri na istupu. Slijepo slušanje, vjerovanje i hopsanje za vođom definitivno nije dobro. Tako je bilo za prijašnje vlade, a tako je i za ove. Premijer je tvrdoglav kada ne treba biti. Meni nije svejedno, ako i ne dobijemo packe i nekakve financijske sankcije, što se na tako grub način poigravaju sa ugledom države. Djelujemo, ma ne neozbiljni, djelujemo smišljeno podli i nepouzdani, a tek smo ušli...
općinaSlatina
25.9.2013. 12:54
Poštovani!

@fitilj ma nije problem što je Jagoda nestala, njenim nestankom pojavio se drugi čovjek rekli bi lik. Tako da čak i površnom čitatelju upada u oči to mijenjanje likova i priča iliti identiteta.

Pozdrav!
fitilj
25.9.2013. 12:42
@bać joza ma vjerujem ja tebi da ti napišeš komentar onako kako misliš, ali nije ti baš svaki komentar neopterećen nikakvim političkim, stranačkim ili kakvim drugim opterećenjima ili interesima, pogotovo ne oni komentari u kojima ne braniš HDZ, već sa osvrčeš na bratski mu SDP!

To je @općinaSlatina u pravu kada je SDP u pitanju kravica Jagoda, više nije aktualna u priči!
općinaSlatina
25.9.2013. 12:32
Poštovani!

Kako kravica Jagoda, ona više nije aktualna u priči, sad se furamo na neki drugi stil. zaboravili smo na nju. Mjenjamo priče premaPozdrav! destabilizacijskoj potrebi?
Takav neki lik da drži moralne prodike.

bać joza
25.9.2013. 12:30
Poštovani!

Molio bi da me više ne spominjete niti u kakvom kontekstu, pa da me niti hvalite. Napišem svoj komentar onako kako mislim, neopterećen nikakvim političkim, stranačkim ili kakvim drugim opterećenjima ili interesima.

Pokušavam paziti na svoj riječnik da pri tome nikoga osobno ne vrijeđam niti nekome osobno nanosim nekakvu štetu ili rušim nečiji osobni integritet.

Na prvom mjestu mi je dobrobit moga hrvatskog naroda i njegov boljitak. Nemam dovoljan broj informacija kao niti mnogi dobri ljudi u ovoj državi, ali pokušavam pomoći onoliko koliko znam i koliko imam dostupnih informacija i vlastitog znanja.

Pozdrav!
fitilj
25.9.2013. 12:21
@bač joza e pa kada si u pravu to treba otvoreno i bez ustezanja priznato što ovim putem i činim!

@Mate Vukušić između ostalog dociraš kako se ne treba previše čuditi kako je (izvan)stranačka problematika SDP-a postala nacionalni interes, jer kako ti pogrešno tvrdiš ipak je SDP vodeća i najjača politička stranka u Hrvatskoj što je naravno notorna laž, kao i uostalom i največi dio sadržaja gornje kolumne.

Naravno de je cijela kolumna promašaj u doprinosu razvoja SDP-ove unutarstranačke demokracije i odbrane prava na različitost mišljenje, ili nedaj bože kritike nesposobnog, uobraženog, oholog, bahatog, tvrdoglavog, bučnog, drskog, bezobraznog i za sudbinu naroda nezainteresirane individue, ali tebi kao stranačkom vojniku i vodećoj starleti Virovitičko-podravskog SDP-a voljenog vođe sa Iblerovog trga i nakon dvije godina javašluka Zokija i njegovih lupeža, glavni je krivac remetinački uznik.
www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/96476-vlado-znao-sam-da-ste-nakupina-psihicki-nestabilnih-i-intelektualno-upitnih-likova.html

I zato me tvoja koumna u kojoj i ti sitni lokalni baletan, kao i voljeni ti vođa, umjesto pogleda naprijed i pozivanja na pozitivne rezultate dvogodišnjeg đabalebarenja i plandovanja na grbači naroda kojeg ste obmanuli i prevarili, nesposobnosti svoje partije pravdaš nedjelima remetinačkog uznika iako se tvoj voljeni vođa ponaša kao opasan politički hazarder koji državu i njen narod izlaže riziku sankcija EU-a a ti cijelu tu problemetiku želiš prikazati kao stranačka problematiku SDP-a! www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/97086-milanovic-poput-louisa-xiv-l-etat-c-est-moi-drzava-to-sam-ja-premijer-nije-kockar-nego-opasan-politicki-hazarder.html
slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/222484/Default.aspx

I pogledaj samo što su Zoran Milanović i SDP učinili u ove dvije godine:
www.poslovni.hr/hrvatska/marasov-saldo-u-dvije-godine-propalo-vise-od-4000-obrtnika-252846
globus.jutarnji.hr/hrvatska/bolna-istina-o-milanovicevim-menadzerima
bać joza
25.9.2013. 12:07
Poštovani!

Vaš riječnik sve dovoljno govori o vama.

Pozdrav!
općinaSlatina
25.9.2013. 12:06
Poštovanje!

Poslanica koje kakvim smradovima tzv braniteljima svojih bolesnih fikcija.. razumite jednom da protivnici vaše pljačke vašeg nakaradnog razmišljanja nisu nikakvi komunisti antihrvati već samo obični normalni građani svih boja vjera i ostalih razlika.

Pozdrav!
općinaSlatina
25.9.2013. 11:58
Poštovani!

Šta ovaj lik laprda kakvo antihrvatstvo ti podmećeš shvati jednom spodobo i slični jedini antihrvati su o vi koji su opljačkali ovu zemlju koje god plave boje bili koji takve plaćaju da ih brane i opraštaju im pljačkaške grijehe.
Ti su pokrali i uništili sve što su Hrvati čuvali tijekom 14 stoljeća.
bać joza
25.9.2013. 11:02
Poštovani!

Izvanstranačka problematika SDP-a postala nacionalni interes??? !!! Ne, nije postala nacionalni interes, nego nastavak negativnih trendova u društvu, i ne samo nastavak, nego enormno povećanje tih negativnih trendova itekako zanima hrvatskog čovjeka.

SDP, kao stranka, koja je dobila povjerenje birača, je totalno iznevjerila stanovnike Republike Hrvatske. Svojim strančarenjem, uhljebljivanjem vlastitog kadra, nastavila je politiku iz onih vremena. Nažalost, ona vremena nisu zaboravljena niti u drugim strankama. Ako drugačije misliš, letiš van iz stranke, nekada na Goli Otok, sada van sa svih položaja koji nose visoka materijalna dobra.

Osobito boli činjenica da je SDP spreman žrtvovati nacionalne interese zbog inata jednoga čovjeka. Ivica Račan je imao dozu osjećaja biti Hrvat i time se ponosio i branio interese Republike Hrvatske. Isto tako boli činjenica da SDP zatire sve one vrijednosti koje su sačuvale Hrvate tijekom 14 stoljeća.

Sveobuhvatna analiza vladanja SDP-a kao i svih sljednika KPJ u strankama tražila bi jedan širi komentar i analizu. Nažalost, mi kao mali igrači nemamo dovoljno informacija o svim makinacijama koje se rade iza leđa maloga čovjeka, pa ne možemo dati kvalitetnu analizu.

Definitivno. Stvar ne ide u dobrom smjeru. Nada je postojala, ali se rasplinula zbog antihrvatskog vodstva naše države. Nada umire posljednja. Hoće li se pametne, razborite, domoljubne i sposobne glave dignuti i reći DOSTA i preuzeti odgovornost za narod, vidjet ćemo. Nadamo se da neće biti kasno.

P.s. Osvrtati se na rad SDP na razini Virovitičko podravske županije stvarno nema smisla jer su jedna beznačajna stranka - niti jednog načelnika ili donačelnika općine, niti jednog gradonačelnika ili dogradonačelnika u županiji.


Još iz kategorije Politika