Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Dossier Petric

Mate Vukušić: Kad ubode Olafov žalac

  Mate Vukušić           11.11.2021.         2015 pogleda
Mate Vukušić: Kad ubode Olafov žalac

Ovo je priča o nama, ovo je priča o njoj
o ženi mog života, o ljubavi nesretnoj….

Lako bi se moglo zaključiti da bi ovo mogla
biti omiljena pjesma Andreja Plekovića

A vrlo lako bi to za slijedeći stranački sabor
mogla biti himna, za kriminal osuđenog, HDZ-a

Finila je i ova…pjevao je, u Nadalini, Boris Dvornik,
ostaje nam čekati nastavak ovog serijala, koji očito u Hrvatskoj nema zadnju epizodu.

 

Žalosno je gledati što HDZ-ovi odličnici rade od Ljepuškaste naše već puna tri desetljeća. No nije i iznenađenje. Stoga je čudno čitati današnje portale (a sutrašnje novine) koji i koje će izvještavati o novom razbojstvu u režiji Plenkovićevih miljenika. A što je tu novo? Što je tu iznenađujuće? Ma baš ništa! Ili…možda samo melankoličnost građana Hrvatske koji će ovom i ovakvom HDZ-u na slijedećoj anketi dati 30 i više posto. Nedovoljno su zgaženi, poniženi.

A što reći nakon današnjih uhićenja Žalac i Petrica? Ništa, serijal se nastavlja, tu očito nije kraj pa čak ni blizu kraja. Novce koje su ovo dvoje transferirali, a još i kontrolirali, nekim svojim prijateljima (ukoliko to istražitelji dokažu) morati će se vratiti u blagajnu EU-a. Sramota za Hrvatsku je nemjerljiva, nepopravljiva.

Ležerni premijer je izjavio da je iznenađen uhićenjem njegove miljenice Žalac. Petrica nije spomenuo, mali igrači obično nisu zanimljivi. Bez obzira što igraju žetonima vrijednim milijun kuna. Po komadu. Ovom Plenkovićevom izjavom dokazao je da je on najiznenađeniji čovjek u Republici Hrvatskoj. Iznenađen od 15 ministara i ministrica koje je u prošlom mandatu morao eliminirati i detronizirati.

Aleja smijenjenih je impozantna. Krstičević, Marić, Žalac, Tolušić, Kujundžić, Dalić, Kuščević….nema potrebe dalje jer niz očito ima kontinuitet. Čini se da to nije nekakav problem današnjem premijeru koji je baš sve te ministre smijenio. Jer, to su sve članovi starog HDZ-a a on s njim nema veze.

Cijela ova farsa, pardon, kriminal, ne bi ugledao svijetlo dana da se pitalo HR USKOK. Kod njih je ocijenjeno da se nema što Žalac i Mulu teretiti. Međutim javio se „stariji“ brat, EU USKOK. Oni su djelovali promptno. U roku odmah, kako reče poznata kolumnistica. Ostaje nam nadati se da će taj europski uskok, OLAF, osnovati stalni ured u RH. Bilo bi to svijetlo na kraju tunela..

 

Malo je reći da bi to vratilo povjerenje u pravosuđe kod naših građana. Na žalost ne u hrvatsko nego europsko. Svejedno, nek se kriminalci nađu tamo gdje im je mjesto, iza brave. Tko god im sudio i presudio.

Unatoč ovim uhićenjima moramo se nadati da će naša županija i dalje biti najuspješnija u povlačenju EU novaca. Nedostatak će biti sigurno što je Plenković, u suradnji s OLAF-om, smijenio i detronizirao ministre iz naše županije, visoke dužnosnike i čelnike državnih agencija, zbog počinjenja ili sumnje u počinjenje koruptivnih radnji, te je teško zaključiti tko će nam „dovući“ europska sredstva.

Lebdi iznad ove županije strah od nedostatka tih novaca, mada, ako će dolaziti na način kako se to stavlja na teret Petricu i Žalac, možda je i bolje da ih ne dobijemo. Jer ćemo ih i tako morati vraćati. Ponovit ću, OLAF nije hrvatski istražiteljski organ. Laura Codruta Kovesi očito zna svoj posao. A tek je počela.

Analitičari će imati pune ruke posla da postave točnu dijagnozu stanja Republike Hrvatske danas. Bahatost i lopovluk predugo stanuju u RH. I u županiji. Vrijeme je za jednu dobru buru i na ovim prostorima. Jer samo bura može dobro pročistiti prljavštinu.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier Petric