Banner
Izložba posvećena Milku Kelemenu u Etnografskom muzeju
DHMZ: Pretežno oblačno s kišom, lokalno obilnom
Plenković o zelenim putovnicama: Mislim da bi sve moglo biti gotovo do ljeta
U utorak i srijedu zatvoren željeznički prijelaz u Ulici Svetog Jurja u Podgorju
Milanović: Zlata Đurđević je moja kandidatkinja za Vrhovni sud
UIO: Žene u Hrvatskoj još uvijek ostaju bez posla zbog trudnoće
Jutarnji list: Beroš zarađuje kao vještak, ali ne stigne na sud

  Komentar

Mate Vukušić: Istina je … voda duboka!

  Mate Vukušić           16.08.2012.         6342 pogleda
Mate Vukušić:  Istina je … voda duboka!

Godine 1992. Hrvatska je priznata kao neovisna, suverena država. Jedna od dvjestotinjak na planetu Zemlji. Bez obzira na ratna razaranja, neizbježne žrtve, činilo se da ovu malu zemlju čeka brzi napredak računajući s „vječnom" pripadnošću europskom društvu, civiliziranom okruženju. Prijatelj mog strica, čovjek iz Malih Zdenaca, imenjak, pričao mi je devedeset pete kako je na dan priznanja Hrvatske stao pred zrcalo i rekao „onom" liku  s druge strane: Mato, Boga ti, ova država će biti nova Švicarska!

I nije bio jedini koji je tako mislio. Na žalost, već te devedeset pete promijenio je mišljenje. Što više, razočarao se. Veli, gledaj ti, Zdenka propala, mliječni gigant u regionalnim okvirima (nekad!), puno se pokralo, većina firmi u ovom kraju ne radi ili propada, negdje je krivo krenulo, nešto gadno ne valja... I bi u pravu čestiti moj imenjak. Nestao je veliki san o novoj Švicarskoj, blagostanju i prilici za sve.

Danas smo u 2012.godini. Republika Hrvatska i dalje je neovisna, suverena država. I dalje nema nove Švicarske na vidiku a kako stvari stoje neće je skoro ni biti. Gospodarstvo u nikad težoj situaciji, proizvodnja na izdisaju. Funkcionira javni i državni sektor ali, čini se, i on na kapaljku. Rezovi su pred vratima, neizbježni i, dakako, bolni. Bune se oni koji se u tim rezanjima smatraju oštećenima, s pravom ili ne. Novaca u proračunu nema. U pitanju su plaće u Ministarstvu unutarnjih poslova. Novaca u proračunu nema. U pitanju su plaće u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta. Novaca u proračunu nema.

No samo do prije desetak mjeseci takvih problema nije bilo. Vlada Jadranke Kosor  to je jednostavno rješavala! Kako? Pa samo je poslala tadašnju ministricu Dalić ( koja je to naučila od Iveka Šukera ) vani po lovu ili prodala obveznice i eto novaca za sve. I onda nam je premijerka priopćila da je sve riješeno, novaca u proračunu ima. Ma slagala je, naravno. Novaca je imala još manje nego li prije posudbe jer nas je zadužila s kamatama. Njen model rješavanja problema svaki put nas je koštao dodatnih nekoliko milijardi kuna duga više.

Silni problemi, nagomilani u protekla dva desetljeća, danas su dodatno podgrijani iznimno visokim temperaturama  u cijeloj Hrvatskoj popraćenim nedostatkom kiše koja rezultira golemim štetama na poljoprivrednim kompleksima, većim ili manjim. Poljoprivredna gospodarstva traže pomoć, župani su proglasili elementarnu nepogodu, očekuje se potez Vlade RH. „Traži se" ministar poljoprivrede, Tihomir Jakovina. Zašto? Pa da podmiri trošak šteta nastalih od suša, naravno. A ministar, iskren i pošten, kakav je bio i kod proljetnih prosvjeda mljekara, odgovara: novaca nema, tražit ćemo alternativno rješenje. Dovoljna iskra za upalit bombu nezadovoljnika. Poljoprivrednika, koji su oštećeni u ovoj suši, te oporbenih stranaka koje preko svojih igrača u poljoprivrednim udrugama forsiraju prosvjede i ulično rješavanje problema. (I ne kažem da je poljoprivrednicima lako, naprotiv. U ovoj, suverenoj državi, nebrojeno puta su prevareni ali i dio ih je objeručke prihvatio poticajna sredstva koja nikad nisu opravdali a kamoli vratili, te što šta drugo izmišljeno za „trgovanje").

Nije to čudno niti neuobičajeno. Poljoprivredne udruge su dvadeset godina svoje probleme rješavale izlaskom traktorima na ceste, blokadama važnih prometnica. I novac je, u pravilu sjedao na njihove račune. Sjetimo se samo bivšeg ministra Čobankovića koji je 2007. ( izbori, naravno) sve obećao a na kraju svake godine pokušao objasniti da novca nema pa onda uz Jacin blagoslov „kupio" mir do slijedeće situacije. Pregovarao je s poljoprivrednicima do iznemoglosti, nezaboravne su slike njegova znojenja tijekom tih duela, ali nikad nije ništa dogovorio osim što je proračun „probio" za, uvijek, novih par stotina milijuna kuna.

Smjer aktualnog ministra je uspravniji: novca trenutno nema, iznalaze se alternativna rješenja, cjelovita strategija poljoprivredne proizvodnje ali i poljoprivrednog ciklusa u cijelosti ne može se stvoriti preko noći, trebat će vrijeme (kojeg nema, jasno). Dubioza koju je ostavio Čobanković veća je od rečenih 400 milijuna kuna, čak duplo. Ni to nije sve. Još veći problem je što se dvadeset godina nije radilo na dugoročnom pripremanju kretanja u poljoprivredi, od bazne preko sekundarne proizvodnje do finala. I to je razumljivo kada znamo da je Kosor državu vodila od mjeseca do mjeseca, bez vizije i plana. Pitao sam bivšeg pomoćnika ministra poljoprivrede (tip iz Lukača) zašto ministarstvo nema dugoročniji plan potreba u poljoprivredi a on odgovori  „da je to bilo u nekim prošlim vremenima ". On je ta vremena očito prespavao kad iz njih nije ništa naučio.

Suvišno je spominjati danas da će se rezati javna potrošnja, da će biti frke s nekim radnim mjestima u državnim tvrtkama koje su bile veliki proizvođači gubitaka. Najlakše bi bilo obećati im da će sve biti po starom. Međutim.....

.........u kratko, radi se o istini. A istina je često bolna, pogotovu ako dolazi nakon dugog perioda iluzija, hrvatski rečeno, laži. A današnja Vlada je u situaciji da mora govoriti istinu, iluziju ne može stvarati, ne isplati se-ne smije. Jer za iluziju treba imati novaca, a u proračunu RH novaca nema. Nema ga, između ostalog, jer neuredni obveznici godinama svoje obveze prema državi nisu podmirivali. Očito su im neki „mentori" savjetovali da ne moraju. Danas su isti na „ Linićevom stupu srama „ uz negodovanje onih koji su na njoj ali, što je važnije, uz odobravanje najvećeg dijela građana.

Najveća očekivanja su od premijera Milanovića. Očekivanja građana 2011., u jesen, bila su ogromna, često megalomanska. Nije čudno, velikom broju građana i sama životna egzistencija je upitna. Oni nemaju vremena, strpljenja još manje. Upravo zato su i razočaranja još veća. Ekipa kojom dirigira Milanović je raznolika. Ima dosta iskusnih, sklonih ziheraštvu. Ima i novih, sa puno energije koji bi sve odmah, bez oklijevanja. Ima i onih kojima je najvažnije samo da ih se zove „prvi".  A birači su nekog drugog izabrali da bude prvi. Milanovića. I zato je na njemu velika odgovornost i posao. Da razigra ekipu koju je sam izabrao za ovu tešku utakmicu. Naravno, mora se znati tko je prvi. A ne „prvi".

Uvjeren sam da će krenuti na bolje. Jer u zadnjih osam godina bilo je da gore ne može. Smeće pod tepihom je preveliko, mora se počistit. Istovremeno, mora se ići naprijed kao da smeća nema. E, to nije jednostavno. Korisnika proračuna ima jako puno. S druge strane. novca ima premalo. Dakle, istina je, morat će se rezat. I bit će bolno. I istina i rezovi.

Jer, istina je - rijeka duboka. Porez moraš platit, pjevao za novce ili ne pjevao za te iste novce.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

MMMM
1.9.2012. 21:31
Moje skromno mišljenje je to da je narod očekivao promjenu `preko noći`, i pošto se to nije dogodilo (jer je nemoguće u pokradenoj državi bez ikakve proizvodnje i prinosa novaca) sada ispada da se ništa niti ne radi. Baš me zanima kako bi netko od nas okrenuo situaciju na bolje odmah? I prije izbora sam pričala da će tko god dodje na vlast biti odmah pljuvan jer za poboljšanja u ovakvoj situaciji u kakvu smo dovedeni trebaju godine, bolni rezovi i samo rad, bez krađe i zarade (jer se nema više što pokrasti) i evo, to se i događa. Pa ljudi, kako da se okrene sve za 180 stupnjeva bez novaca? Mora se pokrenuti proizvodnja da bi se zaposlilo ljude, a novaca nema. Mora ih se od nekud nabaviti, bez toga da se ulazi u još veći dug. Moglo se mazati oči javnosti i raditi kao i prije i nekakvim sitnim glupostima pokazati kako se odmah sve promjenilo, a time bi samo upali u dublju rupu. Vidljiva poboljšanja možemo vidjeti tek nakon godina rada, rezova i odricanja. Istina, bolje bi svi prihvatili žrtvu da je žrtva onih na vlasti odmah na početku bila veća od žrtve koja se traži od svih ostalih.
fortitude
28.8.2012. 9:44
stole, prije nego li stisneš "dodaj komentar" pročitaj što si napisao. prije nekoliko godina, kada su zbog kolektivnog prikupljali potpise javni službenici i državni, poljoprivrednici su im uredno dali potporu.
kada su poljoprivrednici prosvjedovalionda su državni ijavni djelatnici pitali: "što bi oni htjeli...."
tako bi se desilo i da sada poljoprivrednici nešt pokrene.
a ti, prijatelju, ako misliš nešto pokretati učini prvi korak a nemoj se skrivati iza tuđih leđa. tako si se ponio i u slučaju građevinske mafije ( izvođač i žena nadzornika.... ).
s tuđim je lako po trnju mlatiti !
fitilj
28.8.2012. 9:00
Ako smo mi stole123 već odavno počistili dvorište, onda se pitam što u njemu radi sva ova politička ološ koja 22 godine pljačka i uništava državu i pro tome živi kao bubreg u loju.

Ako sapod "mi smo već odavno počistili dvorište" misliš na marginalizaciju HSS, HSLS-a i HSP-a, tu si djelomično u pravu, jer je doista uklonjen dio smeća iz našeg dvorišta, ali one kamare iz HDZ-a, SDP-a, HNS-a i raznih konvertističkih otpada (Lesar, Šišljagić i kompa) su još uvijek sveprisutni po čoškovima naših dvorišta.

Osim toga bez lustracije političkih lupeža koji rotiraju na vlasti slaba nam je korist počistiti smeće iz vlastitog dvorišta, Banskih dvora i sa Markovog trga, jer ća kao i uvijek do sada samo zarotirati svinje na valovima.
stole123
27.8.2012. 23:24
E PA SAD MORAM DODATI FITILJU .PA MI SMO ODAVNO POČISTILI DVORIŠTA SAD MOŽEMO SAMO ČEKATI DA SE SELJACI DIGNU PA DA IM SVI POMOGNEMO PA DA POČISTIMO ZAJEDNO BANSKE DVORE I MARKOV TRG.
fitilj
27.8.2012. 0:28
Kolega neutralan prije svega narod rekao bi već godinama vara sam sebe padajući na lažna obećanja političke oligarhije i lupeža kojima je jedini cilj doći na vlast!

Zato sam napisao da se, što bi ono narod rekao, na svakim izborima nude koze za vrtlara!

Moj Siniša, može se početi od lokalne uprave i samouprave, ali trulež kojeg se treba riješiti i onemogućiti da se širi je u vrhu vlasti u Banskim dvorima i Markovom trgu.

Bez lustracije političkih lupeža koji su 22 godine mastili brke na narodnoj muci i trudu je kako Siniša kaže teško počistiti vlastito dvorište od šljama i smeća, jer nije taj šljam i smeće u našim dvorištima, već u Banskim dvorim, Markovom trgu, Državnom odvjetništvu, USKOK-u, hrvatskim sudovima, ravateljstvu policije, birokraciji i institucijama koje ne rade svoj posao.

Što se tiče druženja ideja je dobra i možda bi Goran mogao organizirati kako predlažeš godišnje okupljanje.
siniša prpić
26.8.2012. 22:34
@fitilj i @neutralan ( ali i ostali dobronamjerni ), već ste uključeni svojim promišljanjima u politički život ovog grada, županije, R.H.. Najbolje jamstvo da vas netko neće varati, je da i sami iskoračite u taj prostor. Predlagao sam ( i još predlažem ) @Uredništvu da pozove sve komentatore na godišnje okupljanje. Uredite si svoje "dvorište", kako vi želite. Valja pri tom malo zatomiti svoj ego, i sve se može, kad se male ruke slože. Pozz
neutralan
26.8.2012. 22:03
Neznam kome ovaj narod može više vjerovati , prevarili su ih svi , imali više " nade" ili nada umire posljednja .
fitilj
26.8.2012. 21:27
Siniša potpisujem, ali kako početi kada se što bi ono narod rekao, na svakim izborima nude koze za vrtlara!
siniša prpić
26.8.2012. 21:21
@neutralan, u mnogome bih se složio s Vama, kao i s većinom onih koji na ovom portalu upozoravaju da do pravog obračuna s kriminalom u R.H. još uvijek nije došlo. Predlažete rezove, no nitko ih ne želi u vlastitom dvorištu.
Pesimizam, o kojemu govorite, je i normalan. Ja bih stvari pojednostavnio, te ponovio ono što sam znao reči na sjednicama Gradskog vijeća Virovitice..., ako se na državnoj razini ( po istraživanjima domaćih i stranih udruga i institucija ) "zamračuje" 5-8 % proračuna, isto vrijedi i za Viroviticu. Tome treba stati na kraj, kao i neskladu u plačama zaposlenika u gradskoj upravi i građana ovog grada. Dakle, kresanje onih plaća, koje se ne zasluže. Na taj naćin došlo bi se do ušteda ( o kojima govorite ), od gotovo 8 milijuna kuna. To Vam je cca. 10 % gradskog proračuna. Taj novac valja preusmjeriti u stvaranje uvjeta za nova radna mjesta. Vrlo je jednostavno, no valja izaći na izbore, te podržati one koji su spremni ovo i izvršiti.
fitilj
26.8.2012. 20:55
Možemo mi do u beskonačnost lomiti koplja oko usporedbi bivše i današnje vlade i pri tome ignorirati glavne uzroke lošeg stanja u državi, a to je da je svaka dosadašnja vlast najviše vremena posvetila zbrinjavanju stranačkih kadrova, a ne rješavanju problema zbog kojih su im birači dali svoj glas.

Mito, kriminal, korupcija i nepotizam su najveće zlo i glavni uzročnici propasti države, a protiv tih rak rana i zla vladavine prava i građanske, socijaldemokratske države se još niti jedna, pa ni ova kukuriku koalicija nije usudila odlučno suprotstaviti.

Kao i svaka dosadašnja vlast i kukulele je koalicija više zabavljena kadroviranjem po stranačkom, nepotističkom ključu, ne uvažavajući činjenicu da su za sve prpbleme kojima je država dovedena na stramputicu glavni krivci upravo nesposobni i gramzivi političari, a ne građanke, građani i sijaset onih stranački neovisnih stručnjaka koji upravo zbog kadroviranja po stranačkim, a ne moralnim, stručnim i znanstvenim kriterijima svoje znanje i sposobnost ne mogu dokazati i staviti u službu općeg dobra i zajednice, čime bi izvukli državu iz ralja političke oligarhije koja je postala sama sebi svrha.

U Hrvatskoj se zbog totalne ovisnosti o lokalnim i metropolskim lopužama i mafiji ne mogu razviti slobodni i neovisni mediji, pa je tako i HRT stavljen u službu onih koji su opljačkali, uništili i rasprodali državu. HTV nije slobodna, neovisna i javna televizija koja će štititi interese onih koji je financiraju, a to je obespravljeni i opljačkani puku a ne politička oligarhija koja mu je uz sijaset drugih nameta, nemetnula i plaćanje državne televizije i financiranje luzer i nemoralnih, beskarakternih lupeža s prisavske maloumnice.

Stvatranje kritične mase je usko povezano sa slobodom medija, a hrvatski su mediji pokorne sluge političkog ološa, ratnih i poratnih profitera i ološa koji drži u rukama konce na kojima plešu marionete iz Banskih dvora i s Markovog trga.

To su razlozi zbog kojih i zašto je luzer Zoki i njegova lupeška družina sam farsa kojom nas mafija koja vlada državom uvjerava da je smjenom HDZ-a došlo do promjene, a ne rotaci jednog zla koje je zamijenjeno ništa manjim zlom.

A da je to tako pokazuju "uspjesi" Zokijevog kukulele kora koji su vidljivi samo na novim nametima i padu životnog standarda svima samo ne onim kaji su svih ovih 22 godine pljačkali i uništavali sve do čega su uspjelo doći!
neutralan
26.8.2012. 19:06
Očito svi znamo što je potrebno učiniti , samo što to vlada ne čini i to je najveći problem , ako ne čini vlada onda to mora učiniti netko drugi.

Za 9 mj. dodatno smo zaduženi za 7 milijardi kuna . Nismo od tih 7 mil. vratili ni kune kredita , nismo ništa investirali , kuda je potrošen novac ???? Znamo : državna uprava , mirovine , socijala i dr . Takav trend se nastavlja !!!
Novca za kredite vani ima , samo pitanje je kolika mu je cijena , za kreditni rejting koji Hrvatska ima plačamo među največim kamatama i to dalje nejde. Očekivanja su da če kreditne agencije ove jeseni sniziti kreditni rejting , a to znači potpuni " krah" gospodarstva , jer Hrvatska je osuđena na zaduživanje . Tada će se vrlo teško , doći do kredita , kako država tako i poduzetništvo.

Gdje je vlada učinila pogrešku u svojih 9 mj. vladanja . Upravo u rezovima , gdje je trebalo rezati : mirovine , socijala , državna uprava , bolja kontrola subvencija .
Što je učinjeno : rezalo se samo seljacima na subvencijama i to cca. 800 mil. kuna ili 25 % poljoprivrednog proračuna . Što smatram da je loše , jer premalo novca se ušparalo , a posljedice će biti mnogostruko veće ( o toj temi nekom drugom prilikom ). Zašto se nije rezalo i drugima 25 % ????? , a da se je , ušpara u proračunu bi bila cca na mirovinama 10 milijardi , na socijali 6 milijardi , na državnoj upravi 3 milijarde na subvencijama smo ušparali 1,4 milijarde....... ukupna ušpara 20,4 milijarde kuna .
Sa tom ušparom , nebi trebalo dizati pdv , netrebaju dodatna porezna opterečenja gospodarstvu , već obrnuto rasterećenje , kreditni rejting bi nam rasao tj. jeftinije zaduživanje , a samim tim investicije i zaposlenost.
Ono što bi izgubili sigurno je potrošnja i smanjeno punjenje proračuna s te pozicije , ali i ovako slabo punimo proračun.
Deficit državnog proračuna bi bi nula i vrlo pozitivna baza za rast u 2013 g. Dinamikom rasta vraćala bi se prava koja su smanjena .

Ovako sve veće zaduživanje , planirani deficit državnog proračun od 14 milijardi mislim da će biti veći , pad gospodarstva , pad zaposlenosti i dr.

Mislim da je vlada propustila veliku priliku za oporavak hrvatskog gospodarstva , manevra za boljitak praktički mislim da nema.
No , možda sam ja samo pesimista , volio bih da me netko argumentima uvjeri u obrnuto.
slavujj
26.8.2012. 14:44
Najvažniji potez bi bio upravo taj,gospodine Vukušić, stati na kraj svim oblicima navedenih povlastica, ne zbog toga što netko nekoga ne voli ili ima nešto protiv navedenih skupina povlaštenih,već jednostavno nema se novca,realni sektor to ne može plaćati i to svakome treba i mora biti jasno,
tu se dolazi do problema,
svaka vlast se jednostavno boji povlačiti takve "nepopularne" poteze, jer su uvjerenja da time gube birački tijelo,zbog toga sam prije izbora navodio sumnju " u promjene" samom promjenom vlasti
promjene se moraju dogoditi "u glavama" svih a poglavito onih koji su u prigodi donošenja odluka i stavanja zakonskih odredbi,jedino takve promjene nam mogu donijeti bilo kakav pomak ka boljitku!
Mate Vukušić
26.8.2012. 14:28
Vrag je ovo komentiranje - baš sam mislio ne javlajt se više pod ovom temom ali, ipak, još jednom moram. Ne, neću se osvrtati na uvaženog g. Weissa jer već previše smo si rekli u ovom tekstu. Možda malo i nepotrebno, šta ćeš, valjda smo svi mrvu tašti ili što već.
Htio bih se osvrnuti na zadnji komentar pod nickom neutralan. Upravo je u tom komentaru rečeno ono što u svakom tekstu pokušavam naglasiti: ova Vlada pokušava i mora napraviti nešto što bi i sam MMF napravio: mora srezati određene pogodnosti ( ne kažem da su nezaslužene ) koje ima javni i državni sektor. I ostale restriktivne mjere koje bi opet isti taj bauk MMF učinio. I zato mislim da nam MMF ne treba. Ovoj Vladi treba razumijevanje građana za te poteze jer, kako reče neutralni, jedino tako možemo krenuti prema izlasku iz krize ( ne na put koji nas vodi prema putu.... ).
Ono što zabrinjava u cijelom tom kolopletu političkih makinacija i opasnih igrica je ( po meni ) slijedeće: Skoro svaki put do sada, kada god se radilo o restrikciji nečijih prava, bilo da je riječ o braniteljima, poljoprivrednicima, javnim i državnim službenicima, najčešće se tome protive oni koji nemaju veze s tim rezanjima, koji uopće nisu obuhvaćeni niti zahvaćeni takvim potezom resornog ministarstva. Tu se na djelu vidi oporbeno djelovanje ( to im je i zadaća ) i želja da prikažu aktualno stanje gorim nego ikada ( iako su upravo današnji oporbenjaci isključivo zaslužni što je Hrvatska tu gdje jest ).
Zaključit ću i reći: kriza koju imamo u najvećoj mjeri izazvana je nemarom naših čelnika, naravno da mislim na garnituru Ive Sanadera i ostalih, a ova globalna ju je samo pospiješila. ( možda je i dobro da vani nema novca kao do sada jer bi se u hipu zadužili još i više ).

Osobno, podržavam potez Porezne Uprave koji je donijelo ravnateljstvo u vezi liste dužnika. Samo da nastave sa sankcioniranjem istih i naplatom koliko god je više moguće.
Slažem se i sa Tihomirom Jakovinom kada iskreno poljoprivrednicima poručuje da novca nema i da će se iz drugih izvora tražiti rješenja problema.
I poruka ministra Rajka Ostojića oko preuzimanja nekih bolnica ( pod okrilje ministrstva ) je normalno: nelogično je da lokalna samouprava u tim bolnicama kadrovira a od ministarstva traži novce za svoje poslovne propuste i nestručnost rukovodećeg kadra ..
Eto...
neutralan
26.8.2012. 12:41
Tekst tj. komentar gos. iz SDP i nije loš . Samo kada ljudi iz aktualne vlasti prokomentiraju prošlost i utvrde " da je voda duboka" bilo bi dobro da predlože i riješenja. Ovako ispada za sve su krivi oni prošli i mi tu nemožemo napraviti ništa ili možemo , ali nam treba vremena.
Građani su tražili promjene i dobili ih. Od promjena su očekivali ne samo smjenu vlasti , već i ako ne bolji , ali ne i lošiji život. Kako građani danas žive najbolji je primjer ( kako neko ovdje spominje posljednja istraživanja) da više od 50 % građana ne podupire aktualnu vladu .
Isto tako činjenica je , da što vlada duže vlada rezultati su sve lošiji , BDP će u posljednjem tromjeseću pasti oko 2% , nezaposlenost je sve veća , izvoz sve manji itd.
Da su podaci sve lošiji shvatila je i vlada . Pa prvi iza prvoga traži mirenje sa poslodavcima , traži da u buduće razgovara sa glavnim bizmismenima u Hrvatskoj njih troje ( Tod.... , Tedets..... , Vlah...) jer su shvatili da bez privatnog novca nema napretka . No ti isti veliki bizmismeni će dati , ali će i tražiti , tako da je pitanje da li će ministar financija uspijeti nametnuti neke nove poreze , jer u ovom slučaju morat će pitati i neke druge.
Taj akciski plan vlade da BDP na kraju godine ne bude veći od 2% , pitanje da li će uspijeti , zavisi uveliko o velikim igračima koji imaju novac.
Završimo li pak godinu sa padom višim od 2% , to bi značilo da projekcije vlade od rasta u 2013 od 0,8 % i rasta u 2014 od 1,3 % , praktički u izbornu godinu ulazimo sa BDP kakav smo imali i na počeku ove vlade tj. da ni 4 godine nisu bile dosta da se nešto učini.
Mišljenja sam ako vlada ne uspije pokrenuti investicije do kraja godine , posljedice će biti ogromne , još veća nezaposlenost , veća inflacija i dr.
Tako da vidim jedino riješenje u doladku MMF i bolnim rezovima pogotovo u birokraciji i svemu onome što ne stvara vrijednost ( mirovine , soc. davanja i dr.) Jedino tako možemo se nekud pokrenuti , jer iskreno ova vlada trenutno nema riješenja za nagomilane probleme u Hrvatskoj.
fitilj
26.8.2012. 8:50
O tome što mislim o Zokiju i njegovoj "probranoj" ergeli lipicanera od ništa koristi, u nizu sam navrata rekao svoje mišljenje. Isto sam tako izrazio mišljenje o lokalnim poturicama i izdajnicimabiračke baze i kraja čije bi interese trebali zastupati, ali su ih izdali za položaje i fotelje u metropoli. Sve je jasno i nikada kao do sada nije bilo jasnije da je SDP=HDZ-e, samo druga imena koja provode istu lupešku rabotu u interesu onih koji su im financirali izborne kampanje i ispod pulta pojačavaju i onako nezaslužena bezočno visoka primanja političkog ološa koji je postao sam sebi svrha.

ZNA SE sve se zna, kako bijaše na početku tako je ostalo i dana danas, iako navlasti više nije stranka koja je legalizirala da su mafija i banda lopovske umjesto naroda dobili državu, a narod je dobio jaram i ormu na glavi.

Mate iako ne dijelim tvoj optimizam u pogledu učinkovitosti i sposobnosti kukulele koalicije i atributa trenutačne vlasti, slažem se s tvojim mišljenje o Ljubinim novinarskim sposobnostima. Ustvrdio bi da to tvoje i moje mišljenje dijele ne samo čitatelji virovitica.net, već i čitatelji onog drugog, ustvrdio bi marginalnog, novcem HDZ-a i pod patronatom Ivice Kirina financiranog virovitica.infa, na kojem je smatrao sam Ljubo našao portal svojih snova. Pisati i iživljavati svoje univerzumske sposobnosti, bez doasdnih kritičara i neistomišljenika koji kao ovdje na našem virovitica.net nisu spremni uzimati sve zdravo za gotovo, pa čak ni onda kada nam umišljene i uobražene veličine uporno mlataraju svojim diplomama pred nosom.

Prije svega pitam se nije li čudno da se jedini "kolumnista" virovitica.infa opetovano pojavljuje na virovitica.net i svojim kritizerstvom napada kolumniste, suradnike, komentatore i članove virovitica.net, a vrlo dobro znamo da je za razliku od HDZ-ovačkog portala virovitica.info, ovaj naš portal slobodan i od lokalnih političkih luzera i spadala neovisan internetski portal.

Nije li čudno da jedan "ozbiljan" novinar opetovano pametuje i šilji zob na konkurentskim portalima!? Čini li on to, kao što je to činio uvijek do sada, da izazove svađu i uništi konstruktivnu raspravu, a time opetovano minira svaku kulturu dijaloga, jer samo tako može izazvati pozornost na svoju osobu, bez obzira što je ta pozornost kao što je poznato u većini slučajeva u negativnom kontestu.

Pitam se koja je svrha i cilj Ljubiog opetovanog "gostovanja" i vraćanja na virovitica.net, portal sa kojeg je na olakšanje većine korisnika otišao. Odgovor na to pitanje me s tim prije zanima kada čitamo koje hvalospjeve Ljubo ima za neke druge portale na ojem je po vlastitim tvrdnjama postao zvijezda i uvaženi član ispod čijih se uradaka nitko ne javlja za diskusiju, a kada se već to i dogodi onda je to više dokaz kritičkih reakcija i neslaganja s iznešenim.

Ah da i čorava koka nekada zrno nađe pa tako i Ljubo, tu i tamo nabasa na pozitivne reakcije, ali svi znamo da jedna lasta nije nikada činila proljeće!

I zato Mato nastavi pisati onako kako kako vidiš, osjećaš i doživljavaš novu vlast, a čitatelji će ocijeniti koliko je u tome stranačke privrženosti, a koliko tvojih osobnih ljudskih uvjerenja da je sadašnja vlast sposobna učiniti ono što su sve predhodne vlasti činile samo deklarativno, a kolu su kao što vidimo potonula duboko, duboko u glib i močvaru!
siniša prpić
26.8.2012. 8:21
Istina je negdje na pola puta.....
/www.jutarnji.hr/crobarometar--sve-je-u-minusu--ali-potpora-vladi-raste-/1049750/
Ljubo R. Weiss
26.8.2012. 6:09
@Mate Vukušiću,
od svog repliciranja 2/3 si posvetio mojoj personi, paušalnim ocjenama mog pisanja i objavljivanja. Da li su moji komentari objektivni, možeš primijetiti i ocijeniti, ali moj pesimizam temeljen je na činjenicama: ova vlada kojoj ti ne daješ crveni karton i nadaš se nekoj promjeni za mene je, ponavljam, klub nekompetentnih ministara i ministrica (u velikoj većini), to su ljudi, posebno PPVRH kompromitirani, demagozi i što je najgore, bez ikakva autoriteta. Nakon bombastično najavljenog Plana 21, ni nakon 9 mjeseci nema pozitivnih rezultata, čak i nezaposlenost je usred ljeta prešla brojku 300 000 nezaposlenih. Čak i luzer Milanović kaže da neće prodavati narodu maglu, a eto, ti nas uvjeravaš u neke perspektive, koje ni ja, ali i većina naroda ne vidi - SDP, a i ti s njima, pojma nemate što je socijaldemokracija jer se u stranci ne radi na idejnom opsosobljavanju članstva! Ponavljam, svugdje u sviijetu socijademokrati nastoje biti na strani radnika i malog čovjeka, dok ste vi na strani krupnog kapitala pa i stranih, bjelosvjetskih nalogodavaca!
Na sreću, evo tu su i "branitelji" koji potvrđuju moja razmišljanja i ocjene - SDP s politikom "ogledalce, ogledalce reci tko je najljepši u kraljevini mojoj" i poznatim neutemeljenim optimizmom, ponaša se kao tipična stranka na vlasti i u biti ne razlikuje se od HDZ-a. Osim toga, pouzdajem se u svoju zamalo nepogrešivu političku intuiciju i iskustvo, a budućnost će pokazati da nam predstoji jedno od najtežih razdoblja hrvatskog trajanja na ovim prostorima - ne isključujem ni glad, nakon ove katatastrofalne suše, i nespoosbnosti Milanović-Čačić- Linićeve vlade da zaustave jedan jedini negativni trend ekonomskog i političkog razvoja države i hrvatskog društva (stečajevi, mizerne plaće realnog sektora, bujanje birokracije, mizerne mirovine, odlazak mladih i obrazovanih u svijet trbuhom za kruhom, bijela kuga itd.) Ovakve optimističke pričice možete prčati jedan drugome na partijskom sastanku, ali ne i u javnosti koja osjeća kako ova Vlada guli građane, izvlačeći novac iz džepova ljudi na drski način! Gdje su nove investicije, nova radna mjesta, zaustavljanje nelikvidnosti, industrijalizacija zemlje, briga o poljoprivredi, nova prometna infrastruktura, istinska porezna reforma... Čiji je ministar Linić?? SDP-a! I taj čovjek da bi vratio 16 milijardi eura duga ove godine, zamislio je porez na imovinu tako da ćemo u bescjenje izgubiti i krov nad glasom - kuće, stanove itd. kupovat će ih imućni Evropljani, a mi ćemo biti podstanari u trudom i radom izgrađenim kućanma i stanovima! Mrtvi kapitali pokreću se drugačije nego oporezivanjem bez čvrstih kriterija i bez socijalnih karti pojedinaca i obitelji!
U socijalizmu zvali su me drug, a živio sam kao gospodin, danas me zovu gospodin, a živim osiromašen, i živjet ću uskoro kao - proleter! I ne samo ja!
Kakav "mini new deal"? Jest deal za neke poslušnike i klimoglavce, ali taj nisam niti ću ikada biti.
I neću osporiti tvoje pravo na pisanje, dapače, ali s uvjerljivim argumentima, a ne s partijskom papazjanijom koja SDP-eu ne služi na čast!
Pozdrav Mate, piši, piši i pročitaj napisano bar jednom prije nego pošalješ za objavljivanje! I repliciraj stavku po stavku moje ranojutarnje, ad hoc, analize!
Pozz,
Lj.R.Weiss
Mate Vukušić
26.8.2012. 1:01
Teško je ne replicirati Vam, Ljubo. Na Vašu žalost ne radi se o stranačkoj stezi, koliko god bi htjeli da je to tako. Radi se o razmišljanju i uvjerenju da će se stvari pokrenuti u pozitvnmom smjeru ( to i dalje mislim, dakle uvjeren sam u to ). Imate pravo na pesimizam, naravno, ali kada govorimo o objektivnosti u ovim Vašim komentarima ste sve drugo samo ne objektivni. I, naravno i na to imate pravo.
Kada spominjete branjenje neobranjivog, nije tema ali ću spomenuti, nitko više nije u vodama neobranjivog kada se raspravlja o bliskoistočnim temama ali, rekoh već, imate i na to pravo.
Na kraju, Vaše nenovinarstvo i neetičnost pokazujete i u ovom zadnjem komentaru jer niste "provjerili, provjerili, pa onda objavili..", zar ne?
Dakle, i to je jedan od razloga zašto ne možete biti dobar novinar jer ste u sukobu sa svakim tko imalo kritički komentira Vaš tekst ili komentar....ali, rekoh, i na to imate pravo.
neutralan
25.8.2012. 13:51
E , sad sam i ja nešto naučio , pa ovaj kolumnist je član SDP-a . Sada su neke stvari jasne , a sada shvačam i njegove ranije tekstove .

branitelji
25.8.2012. 5:05
G,LJubo,ovaj puta potpisujem..
Ljubo R. Weiss
25.8.2012. 2:29
@Mate,
baš na prmjeru komparacije tvog pisanja, kao člana SDP-a, i mog pisanja, kao nestranačke osobe i nezavisnog novinara, vidi se najbolje što je to kontraproduktivna stranačka stega. Pa se onda zbog nje upuštaš i u branjenje neobranjivog. Stoga, potpuno uvjeren u ispravnost moje ocjene o ministru Jakovini, ponavljam: nesposoban, nekompetentan ministar, s mentalnim sklopom ispod mentalnog sklopa poljoprivrednika, odgovoran za totalni kaos u poljoprivredi, bez vizija, bez rješenja nagomilanih problema! To se odnosi i na gotvo sve ministre u vladi, posebno na bonvivana i pseudoelitistu Zorana Milanovića, koji u devet mjeseci nije polučio niijedan značajniji pozitivan rezultat. On izravno radi protiv SDP-a na lokalnim razinama, i kakvo je sada stanje, nema šanse da osvojite većinu u Graskom vijeću Virovitice i Županije, ma kakve koalicije radili! Osim toga, stranka kojoj pripadaš okrenula je leđa tradicionalnim vrijednostima socijaldemokracije, a to su vrijednosti vezane za prava i status radnika! Vi ste izrazita antiradnička stranka i na slijedećim i lokalnim i drugim izborima, glasači će vas oštro kazniti!
I za što želiš da se kladimo da Milanovićeva vlada pada već do jeseni 2013. godine??? Ako ne i prije... Ili će se ODRŽAVATI NA VLASTI PROTIV VOLJE NARODA, osnosno vlast zadržavati štiteći je - bajonetima!
"Drugarski" pozz,
fitilj
22.8.2012. 21:10
Mate jako griješiš što Ljubino pisanje i komentiranje uzimaš kao nešto iznenažujuće. Pa čovjek u životu nije imao ni jedne jedine sekunde radnog staža u ozbiljnoj novinarskoj redakciji!
siniša prpić
22.8.2012. 18:56
Kad je bal, nek je pravi "krešendo"....
Samo za Ljubu, i društvo u čošku..., Čačićeva optimistična prognoza: `U 2013. godini čeka nas bolji život, zapošljavanje i standard`
Kako citira @Fabijan - Nigdar ni tak bilo
da ni nekak bilo,
pak ni vezda ne bu
da nam nekak ne bu.
Mate Vukušić
22.8.2012. 17:58
Umjesto reagiranja evo nekoliko napomena: tema suše i navodnjavanja ovih dana je, s pravom, toliko aktualizirana da ima prostora za podulje komentiranje ( analiziranje ) pa o tome u novoj temi. Pročitao sam i Weissov članak na tacno.netu i ovom prilikom samo ću reći: njegovo smještanje (etiketiranje) nekoga u rang osoba sa ograničenim mentalnim sklopom je ljigavo i bezobrazno ( reklo bi se i nenovinarski - barem ne u maniri pravog novinara pa mu se može i oprostiti ), skoro prepoznatljiv Ljubin stil.
Dakle, aktualni podaci o stanju poljoprivrede kroz prizmu suše, te situacije oko projekata navodnjavanja su u svjetlu novih spoznaja te zato slijedi i novi tekst.
fitilj
21.8.2012. 21:16
fortitude a što ćeš, svaka ptica svome jatu leti. Kako ga na hrvatskim portalima već znaju kao crnu ovcu našao si je Ljubo mjesta na portalima na kojima je pljuvanje po hrvatstvu glvna preporuka.

Inače da crkneš od smjeha kada ti netko kao Ljubo govori o nedostatcima elementarne građanske kuraže, a znamo da je među prvima digao rep i pobjegao kada je trebalo pokazati ne samo građansku, već i domoljubnu kuražu i pokazati zube jugofilima, srbočetničkim lupežima i domaćim izdajnicima koji su htjeli hrvatsku rodnu grugu ostaviti u sastavu mile im Juga, a kada su vidjeli da to neće ići onda pripojiti velikoj Srbiji.
fortitude
20.8.2012. 17:50
po pitanju suše ljubo se oglasio na www.tacno.com
Ljubo R. Weiss
20.8.2012. 3:33
@Mate Vukušić
Pišeš, pored ostalog:
------------------
Jasno je da ovu Vladu promatrate kroz Vašeg ljubimca Čačića i otud i taj crveni karton - sretna okolnost što taj Vaš karton ima značaja kao lanjski snijeg.
----------------------------
Vidjet ćemo ove jeseni što je lanjski snijeg! ? I ne gledam vladu samo kroz mog "ljubimca" Čačića, nego i kroz rad drugih ministara i ministarstva, ali ponajprije, po rezultatima koji, ni nakon 9 mjeseci vladavine, se ni ne naziru!
A to što drugi svjesni siromaštva i dubine krize ne pokazuju CRVENI KARTON čini se, stvar je mazohističkog mentaliteta građana "lijepe naše" i nedostaka elementarne građanske kuraže, no to je ipak druga tema!
fitilj
18.8.2012. 9:45
Mate tvoj komentar potpisujem upravo zbog samokritičnosti i po meni logičnog i poštenog priznanja da nisi ( i ne mogu bit ) objektivan. Pišeš; "Iznosim svoje viđenje stanja u RH", a to tvoje viđenje je za razliku od priviđanja kojekakvih dezavuiranih novinarskih piskarala viđenje optimiste uvjerenog da će njegova politička opcija, sada kada je na vlasti, napraviti nešto bolje i više od onoga što je učinila kada je bila fikus, ili bolje rečeno tihi ortak vladajućem HDZ-u.

Nažalost pri tome zaboravljaš dvije ključne činjenice:
1. Kao što je pokojni Račan 1990 godine omugućvši prve i u dvedesetdvogodišnjoj povijesti RH jedine do sada slobodne izbore, tako su taj isti Račan i SDP prije 12 godina propustili povjesnu šansu vratiti Hrvatsku na kolosjek demokracije i vladavine prava.

Mislim da posebna pojašnjenja da se pri tome misli na povratak opljačkanog i pokradenog obiteljskog srebra stvaranog pedesetak godina prije toga i privođenje licu pravde svih lopova, pljačkaša i mangupa iz redova svih stranaka.

Račan i njegova koalicija interesnih i zbog toga nesložnih i zavađenih rogova u vreći to nije učinila, upravo iz razloga jer je štitila one malobrojne, ali ništa manje lupeški i antinarodni i protudržavni politički ološ u vlastitim redovima.

Račan je da je bio odlučan i pošten političar to mogao učiniti, ili priznati da je tadašnja koalicija prevarila birače, te pruzela vlast samo s ciljem da zaštiti interese onih koji financiraju njihove izborne kampanje i čiji su služnici, a ne zastupnici interesa naroda koji ih je birao.

2. Milanović nema za razliku od pokojnog Račana koji je uz sve svoje dobre i loše strane imao snage oduprijeti se HNS-u, tom najvećem zlu trećesiječanjske, a kao što vidimo i sadašnje kukulele koalicije.

Za razliku od pokojnog Račana koji je imao i pokazao liderske sposobnosti Zoran je Milanović luzer, nesposobni ambicionist i najgori mogući izbor na mjesto premijere. Zato je ova vladajuća koalicija siguran vodić u državni bankrot, ili pobunu naroda koji će zbog nesposobnosti, korumpiranosti i nepozma kukulele koalicije biti prisiljen vlast srvgavati uličnim prosvjedima.

Što se tiče spomenutog Lj. Weissa ne trebaš se puno obzirati na njegovo piskaranje, jer da je novinar od formata onda bi pisao u novinama, a ne smucao se kao lažni novac u opticaju, po internetskim portalima!
Mate Vukušić
18.8.2012. 0:08
Eh, reakcije su manje-više očekivane. Ove očito opredjeljene neću niti spomenuti, par stvari ću samo pojasniti.
Poštovani g. Weiss, nedam se manipulirati, što god vi mislili o tome. Za razliku od vas, nisam novinar. Po ovim temama vjerojatno nisam ( i ne mogu bit i) objektivan. Iznosim svoje viđenje stanja u RH, nekome je to ok nekome ne. Baš kad ste spomenuli London-baš bi bilo interesantno čuti sve vas što bi rekli da nije bio tamo gdje su bili većina svjetskih čelnika. I to na finalu naših vaterpolista. I tu ne tvrdim da sam u pravu ali smatram da je trebao biti tamo.
Jasno je da ovu Vladu promatrate kroz Vašeg ljubimca Čačića i otud i taj crveni karton - sretna okolnost što taj Vaš karton ima značaja kao lanjski snijeg.
Šjor feral, nije bit ovog članka hvaliti sadašnju vlast niti to treba, samo izražavam uvjerenje da će se u skorije vrijeme početi dešavati pozitivne stvari - alternativa je apokalipsa!
Ali ipak - boss - za tebe zbilja treba imati razumijevanja....
stole123
17.8.2012. 22:42
dorate izgleda da si ti navikao da te netko jaše. a meni je svejedno jašili me hdzeovci ili sdpeovci, ili neki treći. svi pričaju bit će bole,samo nekažu kada, a naj vjerovatnije kad umremo da će biti bolje. jer za sada boljitku ni traga ni glasa,
terzo
17.8.2012. 19:19
Lipi moj "Mate".......... ne duboka ? Voda nam je vec daleko preko dolnje usne , mi se vec davno topimo.

Ostatak mog misljenja stoji velikim dijelom u komentaru LJ.R.Weiss `a .
Feral
17.8.2012. 14:14
Dobar je ovaj portal jer svatko može pisati što želi. Mati sam doduše već prije savjetovao da se uhvati proizvodnje u kojoj uopće nije loš. Mate, jel ti to hvališ sadašnju vlast ili nisam dobro shvatio smisao ovog članka ?
fitilj
17.8.2012. 12:41
dorat nije vtc.net postao stranački bilten, već poštuje svačije pravo na mišljenje.

To što nas glasnogovornici i simpatizeri kukulele koalicije žele uvjeriti da postoji razlika između današnjeg smeća i onog predhodnog HDZ-ovog nije ništa novo.

Dapače nakon svake rotacije bande lopovske slušamo da su oni prethodni bili loši da ne može gore, a onda nas nove Kurte uvjere da su još gori od svojih predhodnika.

U jednom je Mate u pravu, a to je da je luzr Milanović uistinu prvi, ali prvi na listi onih koje bi pod što hitnije trebalo smjeniti sa svih funkcija, položaja i dužnosti.
dorat
17.8.2012. 11:14
Ne želim ovo uopće komentirati.
Molio bih urednika da nam kaže kada je vtc.net postao stranački bilten?
fitilj
17.8.2012. 10:53
Mate, a što misliš o tome da recimo pogledamo malo unatrag i upitamo se dali bi nam bilo lakše da recimo Račan i Ljubo Jurčić, njegova „stručna“ osoba nisu u bescijenje prodala prvu četvrtinu INA-e, hrvatski nacionalni biser i sigurni izvor zarade. Ostatak je bio samo nastavak rasprodaje onoga što banda lopovske, ona HDZ-ova i ova SDP-ova sa satelitima nisu uspjeli opljačkati.

Bez totalne lustracije političkih lupeža koji 22 godine rotiraju Markovim trgom i Banskim dvorima neće nas spasiti nitko pa ni MMF.

Inače po funkciji na kojoj fingira Milanović je premijer, ali po stručnosti, znanju i onome što se od njega očekuje Milanović je totalni promašaj, fikus, luzer, spadalo i najgori mogući izbor kojeg je hrvatska politička ološ ikada donijela. Čak je i Jaca za koju znamo da je bila Sanaderova zapisničarka pokazala više političke zrelosti i odlučnosti.
stole123
16.8.2012. 22:10
i što je još veoma važno mmf će opet raspustiti 50 posto državne uprave jer ih je previše i to se nemože izdržati, a da nisam u pravu dali mislite da bi predsjednik imao zaposlenih savjetnika duplo više od tuđmana , a znamo da je rat i 10 godina poslije tuđman imao 30 savjetnika ,a mesć povećao sa 30 na 164, sad josipović na 56 savjetnika,samo me zanima šta ga ti ljudi savjetuju.
stole123
16.8.2012. 21:50
portal ljubo je u pravu čekali smo hdzeovce 20 godina zar misliš da sad treba čekati i zokija, na kraju će ipak pozvati mmf i reći će da nisu mogli ništa učiniti a oni su sebi u međuvremenu punili novčanike,dok su naše ispraznili do kraja,
portal
16.8.2012. 17:13
@Ljubo......poslije novca najvažnija stvar za pokretanje gospodarstva je optimizam.......kojega Vi nažalost nemate......ekonomski analitičar Slavko Kulić izjavio je, da je do sada Hrvatsku vodila i japanska vlada ,ne bi učinila ništa više ni bolje u ovakvim uvjetima.
Pričekajmo još neko vrijeme,možda nam slika bude jasnija.
Ljubo R. Weiss
16.8.2012. 14:10
@Mate Vukušić
Znaš li ti kada je Rooseveltov New Deal počeo davati prve rezultate?? Nakon tri mjeseca!
Sada će devet mjesevi od bombasttično najavljenog "mini deala" od PPVRH! Sjećaš li se ti projekta inauguriranog od PPVRH "Zagreb na Savi"??? Sjećaš li se kako je govorio MI, PA NISMO MI HDZ?? Znaš li ti koliko se Hrvatska zadužila u ovih 9 mjeseci??? Znaš li ti koliko gubitaka su nagomilala državna poduzeća - od HEP-a do HŽ?? Znaš li da se nezapolenost u RH povećava usred turističke sezone???
I ti još vjeruješ premijeru koji potrpa u vladin zrakoplov ženu i sina i - pravac London, Olimpijada, i natrag... i još pri tome zbori kako trebamo svi štedjeti!
Oni krali, i mute, ja da, i drugi koji nismo ni luk jeli ni mirisali, štedimo?? Drže nas maloumnima, stokom sitnozubatom, kao Onaj prije... Zato, i pored sveg tvog truda i dobre volje objasniti "složenu situaciju", Milanović i ekipa imaju kod mene CRVENI KARTON!
Znaš li kako je prošao dan na virovitičkom pijacu?? Slabo se tržilo, kupovali su uglavnom "gastarbajteri" pri povratku...
Probudi se i nedaj se manipulirati, dragi Mate!
Na zimu bi mogli biti kruha gladni!?? Možda i nećemo, ali ćemo imati šerifa MMF u "neovisnoj i samostalnoj Hrvatskoj"!
Izvlačit će nas iz vode, prljave i duboke!
Boss
16.8.2012. 13:19
Ha,ha,ha...jeftini stranački pamflet.Za Zokija treba imati razumjevanja kaže nam pisac ovoga teksta...?! Kao da Milanović nije bio svjestan u što se upušta i kao da nije tvrdio da ima plan za izvući ovu zemlju iz blata u koji su je hadezeovci uvalili. Mislim da treba imati razumjevanja prije svega za sve nas koji moramo čitati ovakav kvaziintelektualan drlog.
drug
16.8.2012. 9:00
Zapravo je laž ... voda duboka.
Laž, laž, laž je bilo sve pjeva V.Divjan sa Idolima u pjesmi - Udri bogataša...i uzmi mu sve pare... Tko je god od politike zinuo taj nas je i prevario. I sam navodiš ono što svi mislimo. Tko je uopće birao tog "prvog" iza prvog...


Još iz kategorije KomentarVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.