Banner
Izložba posvećena Milku Kelemenu u Etnografskom muzeju
DHMZ: Pretežno oblačno s kišom, lokalno obilnom
Plenković o zelenim putovnicama: Mislim da bi sve moglo biti gotovo do ljeta
U utorak i srijedu zatvoren željeznički prijelaz u Ulici Svetog Jurja u Podgorju
Milanović: Zlata Đurđević je moja kandidatkinja za Vrhovni sud
UIO: Žene u Hrvatskoj još uvijek ostaju bez posla zbog trudnoće
Jutarnji list: Beroš zarađuje kao vještak, ali ne stigne na sud

  Komentar

Mate Vukušić: Ipak se (po)kreće !!

  Mate Vukušić           27.09.2012.         4433 pogleda
Mate Vukušić: Ipak se (po)kreće !!

Rujan je, 2012.godina. Broj zaposlenih je u laganom padu, broj nezaposlenih u porastu, naravno. Pad je u gospodarstvu ali i drugim, svakodnevno važnim, granama i sferama života u Hrvatskoj. Čišćenje „trulog tkiva" je počelo. Nije ugodno, ne djeluje ohrabrujuće ali je neminovno. Svi mi, kao promatrači zbivanja imamo svoje promišljanje o tome. Tako i neki od glavnih „igrača" u ovoj utakmici...

Čačić tvrdi da se stvari u Hrvatskoj kreću na bolje. Da li mu je ocjena realna, ne znam, pristran je kod takvih tvrdnji što je i razumljivo. Ipak je on PPVRH! Vilim, s prezimenom Ribić, reći će da Zoki i njegov tim zemlju vode u katastrofu. Da donose antinarodne zakone. I on je pristran. Previše je „slab" na plaću prvog Matičinog sindikaliste i ostale privilegije koje ima u toj fotelji. Pričaju o 16-17 tisuća plaće i što-šta još. Prozvani Milanović konstatira da je smjer pozitivan. Nameće nam se potreba za strpljenjem, problemi su se gomilali dvadesetak godina i nema rješenja preko noći. Možda je, poput svog ppvrh-a pristran u ocjenjivanju ali, čini se, da je ipak realan. Veliki teret mu je na leđima, u situaciji je „sad ili nikad"!! Gl. ur. Glasa Koncila, Ivan Miklenić  ( neće to priznati, naravno ) teško može prožvakati da je u RH vlast u rukama ljevičara, socijaldemokrata, koji pokušavaju narodu omogućiti izlaz iz teškoća u koje ga je uvalio Sanader praćen Jadrankom Kosorovom. Velečasnog Ivana ne vrijedi ocjenjivati jer njegove sposobnosti prosuđuje njegov nebeski gospodar te mu taj užitak ostavljam.

Slavko Linić.. Po tko zna koji put poručuje da se porez mora plaćati ( da ga SVI moraju plaćati ) kao i ostale obaveze prema državi, poslovnim partnerima, radnicima i drugima. Što bi tu trebalo biti čudno? Ma ništa,osim što se to sve nije plaćalo ovih proteklih dvadeset godina. Njemu bi svakako trebalo vjerovati. Nema čarobnog štapa ( za sada samo batina, koju su mnogi zaslužili ), za dug koji je nastao te  promašene projekte dosadašnje vlasti. I tu smo vlast birali. I platit ćemo njene avanture.

Tvrdnje gore navedenih „aktivista" i kreatora političkog i sveukupnog života u Hrvatskoj svatko od nas promatra na svoj način. Različito ih se shvaća i prihvaća. Neki od njih barataju  činjenicama neki pukim viđenjem neke situacije te otvorenim ili skrivenim potrebama i pobudama. Ako bi se to malo analiziralo, bilo bi ovako......:

Prvi potpredsjednik Vlade RH optimističan je po svojoj naravi. Ima čovjek iskustva u gospodarstvu i politici. Ima i pehova, političkih i privatnih. Ovi privatni su, naravno, njegova stvar. Mada...on je ipak PPVRH !! Morao bi čovjek voditi računa o tome. No, na stranu to - Čačić vodi težak resor ( svi su u Hrvatskoj, na žalost, teški ) i ima veliku odgovornost. I kao većina, misli da radi dobro. Koliko dobro saznat će za tri godine. Obzirom na rejting kojeg ima kod građana, morat će se svojski potruditi.

Vilim, prezimena Ribić, sasvim je u drugom položaju. Čovjek je u poziciji, praćen nekolicinom sindikalnih vođa koji svojim angažmanom u sindikalstvu nisu sačuvali niti jedno radno mjesto, da prosvjeduje s razlogom ili bez, svejedno je, da na „entu" potenciju diže vrijednosti, prava i zasluge onih koje predstavlja. Neću reći da je to loše, dapače, ali ne vidi i ne želi vidjeti svijet oko sebe. Ne zanima ga što radnici u realnom sektoru imaju plaću, u prosjeku, u pola manju nego li njegovi štićenici. Kao dijete od šest godina, traži još. Sutra još malo više. Vilim, kao odrastao čovjek, nudi  „dosad neviđeni štrajk"....da ne nabrajam koje prijetnje još iznosi. Ne shvaća Vilim da je protuustavno zaduživati narod i trošiti ono čega nema. Rezovima će biti obuhvaćeni svi, teško će biti iznimke, zašto bi to onda bio Vilim i njegova Matica?? Ako bude pošteno, i njegovi će podnijeti teret krize. Ako ne, uzalud je bilo što reći. I, da, valja reći da njegova konstatacija da je „Zakon o fiskalnoj odgovornosti  antinarodni zakon, jer će zbog štednje na javnim službama stradati građani kojima su njihove usluge nužne" uopće ne stoji. Javna je tajna da građani i sada „stradavaju" zbog loših usluga javnih službi da im veća stradanja nisu potrebna. Nije to generalna pojava ali je, na žalost, česta.

Zoran Milanović, predsjednik Vlade RH. Prvi čovjek izvršne vlasti. Prvi, čak, i ispred PPVRH-a !! Njegovo viđenje aktualnosti u Hrvatskoj nije potrebno posebno komentirati jer, normalno je da će dati pozitivnu ocjenu kretanjima i nastojanjima Vlade kojoj je na čelu. Ali, također, poslije Račana, jedini je predsjednik Vlade koji otvoreno progovara o težini situacije u državi i priznaje da stojimo loše, kriza nas trese nesmiljenom jačinom i nije joj kraj. Ako se samo sjetimo Sanaderova uvjeravanja kako je sve dobro, kako nas kriza nije još zakačila ( a bili smo tada već duboko u banani ). Da je tada bilo više samokritičnosti i trezvenosti danas bi bilo puno lakše. U obraćanju iseljeništvu u New Yorku jučer, Milanović je bez ustručavanja poručio:

„Kriza će trajati, a za nered koji je napravljen trebat će ne samo nama, nego i drugim vladama možda dva, čak i tri mandata da se stvari restituiraju i krenu novim smjerom" te je dodao da njegova vlada želi počistiti kuću i uvesti novu vrstu discipline prema državi. „To dosad nije bilo tako i mi ćemo to probati učiniti takvim neovisno o ideologiji i političkoj pripadnosti, posebice kad je riječ o represivnim službama poput policije ili vojske gdje se držimo visokih standarda."

„Glasnogovornik" Katoličke crkve, Ivan Miklenić, glavni urednik Glasa koncila, ima apsolutno drukčije viđenje stanja u Hrvatskoj koje se često graniči sa apokaliptičnim. Moram priznati da mi je teško razumjeti tog čovjeka, neupitno načitanog, obrazovanog, ali s velikom količinom otvorenog animoziteta prema lijevoj opciji ( neću koristiti teže riječi ) te prema svim neistomišljenicima u nekim svojim propovijedanjima. E, ali demokracija je, čovjek ima pravo reći što misli. Istina, teško je prešutjeti kvalifikacije tipa:  „Jedan od dnevnih listova, poznat po svojim ljevičarenjima i anticrkvenostima....", pa : „..ali je zato objavio kroz komentar „svoju istinu"; postupio je dakle po dobro razrađenoj ideji i praksi nekadašnjeg CK Saveza komunista Jugoslavije." Velečasni u maniri ekonomskog stručnjaka poručuje Vladi da prestane „donositi odluke koje se protive zdravome razumu i protivne su općem dobru, tj. legalnim i legitimnim hrvatskim nacionalnim interesima." Poruka je to dvotrećinskoj većini građana RH koji su dali povjerenje Milanovićevom timu. A kada se crkvu priupita ( Novi list ) kada joj je dosta novaca, prozvani Miklenić poručuje „da Crkva sredstva iz proračuna koristi za karitativne svrhe, za plaće crkvenim namještenicima (pretežno obiteljski ljudi) i za izgradnju i uzdržavanje crkvenih objekata koji nisu potrebni biskupima i svećenicima nego građanima ove zemlje; dakle sva državna sredstva koriste se isključivo za dobro hrvatskih građana". U ovo zadnje teško bi se moglo povjerovati jer praksa govori apsolutno suprotno. Novi biskupski dvori u Zagrebu više nalikuju skupim toplicama nego li nečijem radnom mjestu „za interes svih". Miklenićevo vraćanje u prošlost prilikom etiketiranja neistomišljenika degutantno je ali i njegovu okružju svojstveno. Kao da usporedite današnju crkvu sa vremenima desetaka papa ( Borgije, Benedikt IX, Stjepan VI, Ivan XII, Sergije III, Lav X, Inocent VIII, Bonifacije VIII i slični ) koji su počinili grozne zločine za svog vremena jer je to tada bilo „normalno". Naravno da se nitko nije usudio suprotstaviti jer bi završio na nekoj od brojnih spravica za mučenje. Danas se vlast može kritizirati, čak i vrijeđati, bez posljedica, na sreću....

Autor Zakona o fiskalnoj odgovornosti, Slavko Linić, s pravom može reći da ima pomaka. Priznala mu je to i rejting agencija Fitch Ratings koja je status Hrvatske iz negativnog povećala na stabilan. Prikazao je javnosti popis poreznih dužnika gdje su se našli mnogi koji su desetke milijuna pokušali „zamračiti" i izigrati poreznu blagajnu. Uveo je obvezu plaćanja doprinosa prije isplate neto plaća. Gore spomenuti Zakon podržavaju i ugledni gospodarstvenici, ekonomisti, stručnjaci različitih profila. S druge strane ima i onih koji taj zakon smatraju lošim, štetnim čak. Među njima su, uz Vilima i Miklenića, još poneki predstavnici sindikalnih skupina koji proviruju ispod Ribićevih skuta. Politička oporba u RH nema bog zna što reći, zato najčešće prešućuju aktivnosti ministra financija a svaki mjerljiv rezultat nastoje omalovažiti i osporiti. 

Danas, kada Linić poručuje da svatko mora plaćati svoje obveze prema  vjerovniku, zaposleniku, lokalnim i državnim institucijama, veliki dio ga sluša kao da je „Slavko iz zemlje čudesa".  Ništa čudno kada smo dvadeset godina nemoćno promatrali kako obveze plaćaju isključivo mali, uredni porezni i ini obveznici. Velike ribe i oni koji su to htjeli biti, plaćanjem reketa ( slušamo to ovih tjedana od Remetinačkih uznika na sudovima ) a ne rijetko i pokrivanjem troškova sjednica nekih predsjedništava ( „ iće i piće „ ) osigurali su sebi status „oslobođen od plaćanja svega".

Bit će grdo, ali moralo se stati na kraj bahatosti i neredu u kojem je država trunula sve ove godine. Vrijeme koje dolazi ne nosi previše lagode. Onima koji su i do sada radili prema regulama i propisima bit će lakše prebroditi ovu „neveru". Oni koji su lovili u mutnom trebao bi biti kraj. Voda se bistri, sve se bolje vidi.

Procesi su u zamahu. Nama, običnom puku, sporo. Ali, ipak se (po)kreće, rekao bi Galileo Galilei pod inkvizicijskom oštricom. Oprost za svoju tvrdnju od crkve je dobio nakon 359 godina. Nadam se da Linić neće toliko čekati za nečiji „oprost" ovoga što čini danas. 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fortitude
8.10.2012. 22:48
08.10.12. Dan neovisnosti RH !! Vlado ( sova ) Šeks, tvorac Ustava RH u emisiji Nulta točka večeras izjavi: U Hrvatskoj je kapitalizam najgoreg mogućeg oblika !!
Nije spomenuo, slučajno, da su tvorci takvog grabežljivizma Tuđman, Šušak i Šeks osobno, praćeni nebrojenom vojskom podobnih....za nevjerovat.
fitilj
6.10.2012. 19:44
Točno Lynx radi se o kriminalcima koje treba uhititi i vratiti od njih pokradeno. Ali isto tako treba uhititi i procesuirati ona saborska spadala i luzere bez čije pomoći Mladen Bajić, Dinko Cvitan i pravosudni kler nebi opstao na svojim funkcijama i položajima.

Da ne bude zabune kriv je i SDP i njgovi sataliri, ali glavni je krivac HDZ koji je zahvaljujući rukama svojih poslušnika suspendirao rad institucija koje su zadužene za provedbu vladavine prava u Hrvatskoj.

Odgovorno tvrdim i smatram da bi pred svakim poštenim i neovisnim pravosuđem mogao dokazati da uz časne iznimke gotovo svi saborski zastupnici, a pogotovo oni iz redova HDZ-a krivi i odgovorni za privatizacijsko-pretvorbenu pljačku i tajkunizaciju Hrvatske.

Da nije bilo poslušnih vojnika pokreta koji je opljačkao i pokrao narodnu stećevinu, Hrvatska danas nebi bila država socijalne bijede i nepravde u kojoj HDZ-ovi saborski zastupnici uživaju blagodati i privilegije koje nisu zaslužili služeći biračima i narodu koji ih je izabrao, već zato što su se prodali za Judine škude.
siniša prpić
6.10.2012. 13:22
Posljednjih par komentara je dokaz da rasprava može biti tolerantna, ali i kristalno jasna. Više, manje, sve izrečeno je istina. Risovima kapa dolje.....
fortitude
5.10.2012. 20:58
radnici gredelja bi bili najsretniji da im uprava osigura posao kao što bi i trebalo biti obzirom na rejting firme, tada nitko ne bi spominjao 300, 400 ljudi viška. koliko sam primijetio višak spominju jedino u birokratskom dijelu firme....to je već ostavština nedavne prošlosti ( zapošljavalo se da se udovolji "vođi" po cijenu propasti firme ).
nešto treba mijenjati, slažem se, radikalno, ali to ne ide olovkom, na žalost. e, još kad desnica priziva revoluciju....jao nama..
vobrado
3.10.2012. 22:35
Slažem se sa stavovima Lynx! No, tko će pokrenuti hapšenja svih onih koji su pokrali hrvatsku. Znamo, pravosuđe. Ali, nažalost, nema se političke volje da se to rješi jer vrana vrani ne vadi oči. Dakle. Ponavljam. Izuzetno mi je žao što je moja domovina pokradena od pojedinaca i bio bi sretan kada bi se ta nepravda ispravila. Počnimo na slijedećim izborima, učinimo iskorak te započnimo ispravljanje nepravdi. Kako??? Nisam za radikalizam, makar ne vidim drugog rješenja.
P.s. naši ljudi su vani cjenjeni kao dobri radnici ne drži vodu jer su vani svi dobri radnici, jer drugačije niti ne ide. Ako nisi dobar radnik, otkaz. A vidimo npr. da radnici Gredelja sami priznaju da je negdje između 300 i 400 radnika viška. 300 ljudi po mnimalno 4000 KN bruto. To je 1.200.000 KN mjesečno u vjetar. Mogli bi i dalje!!! Nema smisla.
Mikeš09
3.10.2012. 9:39
Naši su ljudi vani vrijedni iz jednostavnog razloga što su tamo drukčiji zakoni koji se poštivaju i što je najvažnije provode ali su svejedno samo radnici...osim toga nemaju nikoga svoga kao u domaji pa da mogu kako hoću i koliko hoću...o karakternim osobinama nacije ovaj puta ne bi...lynxe..
Lynx
2.10.2012. 23:13
Ne treba biti "genijalni um" da bi se vidjelo i shvatilo u kakvom smo dreku.
No ono što meni smeta je ( opet isti ) @vobradov komentar, ovdje i na nekim drugim vjestima gdje spominje da smo tu gdje jesmo u stanju u kakvom jesmo zbog "poznatog hrvatskog jala".
Smeta mi običan u naravi, ali perfidno izveden kriminal pojedinaca koji su uništili ovu zemlju i većinu snova ljudima koji su se borili za nju, a vi to pokušavate podmetnuti kao kolektivnu krivnju. Ovaj dio o radu i "uvriježenom načinu razmišljanjanašeg čovjeka" možete okačiti mačku o rep. Naš je čovjek vrijedan - jer kako objašnjavate da nas cijene svuda u svijetu osim kod kuće?
Nego kako to da ste zametnuli s uma sve one koji vrijedno rade a ne dobiju plaću? Kako ste zaboravili sve one vrijedne ljude ( u npr. Orešarovim tvrtkama koje je na mutan način dobio ) koji su dobili otkaz u prethodno uništenim firmama koje su dobro napunile džepove tajkuna a ne radnika?
Uglavnom da ne duljim, ne radi se o takvim stereotipima koje navodite i očito im robujete, radi se o kriminalcima koje treba uhititi i vratiti od njih pokradeno. To je čisto kao suza. Samo treba poraditi po tom pitanju a ne tvrditi da smo svi krivi za nešto. Kolektivna je krivica postojala u nekim drugim režimima, krajnje je vrijeme da se ona individualizira. Meni se osobno ne sviđa da me netko trpa u takav koš jer živim i radim na pošten način, ali ne iz straha od Boga, nego zbog toga što znam da je tako ispravno i iskreno cijenim ljude sa kojima se družim. Ako me to čini ovakvim ili onakvim - neka, ali ja znam da nisam nikome ništa niti zbog čega kriv.
Nije niti cijeli hrvatski narod, samo neki pojedinci.
cheguevara
2.10.2012. 22:57
Prema ekonomskim analitičarima mogućnosti RH su (umalo) bez limita. Ako će bit političke volje i što manje "dužničkih" odrađivanja, šanse ima, u protivnom ne bu išlo.
Mate Vukušić
1.10.2012. 21:55
Uvaženi vobrado, 1990-te smo prešli iz nedovršenog socijalizma ( ili nečeg takvog ) u kapitalizam najgoreg mogućeg oblika. Nema tu govora o dogovornoj i tržišnoj ekonomiji. Prijelaznog perioda, koji je bio nužno potreban, nije bilo niti u tragovima, najviše iz razloga što su današnji ( većina ) kvazi tajkunčići na sebe prepisivali vlasništvo preko noći privatiziranih firmi u vrijeme najžešćeg rata. U RH je 1990-te bilo 1.571.666 zaposlenih - mislim da do danas, dvadeset dvije godine poslije nismo dostigli taj broj. Međutim, broj umirovljenika je porastao na impozantnih 1.214.491 što znači da na jednog umirovljenika dolazi samo 1,23 osiguranika. To je lošije nego 2002. godine, kada je taj omjer bio 1 : 1,37. ( Teško je povjerivati da je taj omjer devedesete bio 1 umirovljenik na 4 zaposlena. Djeluje nestavrno, zar ne?? )
Dakle, kada uzmemo u obzir da 80.000 zaposlenih danas radi a ne prima plaću tada je omjer "zaposlen:umirovljenik" za malo 1:1 !! U brojci onih koji nisu aktivni je i pozamašan broj primatelja razno-raznih socijalnih pomoći.
Da ne duljim, to što neke firme imaju manje zaposlenih a više prihoda ili ukupnog prometa ne znači ništa za vojsku nezaposlenih odnosno onih koji su na krilima surovog kapitalizma i zbog pohlepe pojedinaca ostali bez posla. Uostalom, vobrado, vi ste ipak ( ili bi trebali biti ) stručnjak u nekom drugom području pa je razumljiva ovakva vaša projekcija.

Neutralni, s vama se apsolutno slažem u dijelu u kojem spominjete što bi trebao biti put izlasku iz ove apokaliptične situacije. Provjereni stručnjak Ljubo Jurčić godinama uvjerava da nema izlaza bez stvaranja nove vrijednosti posebno kroz industrijalizaciju Hrvatske koja bi trebala oporaviti srednji sloj urušen tranzicijom a dokrajčen krizom. To ne spominjem u tekstu jer tema je da se pokreće a tu prije svega mislim na činjenicu da se od nečeg mora početi a u Linićevom slučaju to znači - čist račun svih prema svakom. To je jedan od početaka, naravno.
neutralan
1.10.2012. 21:13
Uvažavam , argumentaciju koju je gospodin iznio na moju opasku.
Ras industriske proizvodnje za 0,6 % je definitivno pomak , ali ako taj pomak ima kontinuitet barem 3 -6 mjeseci , tada mogu razumjeti donekle naslov teksta.
No kada prvih sedam mjeseci industriska proizvodnja padne za 6,2 % , uspoređujući rast u kolovozu od 0,6%. Bojim se da je nesrazmjer toliko velik , da naslov teksta definitvno nemože proći.
Iako želimo govoriti o ekonomskim pokazateljima pod naslovom " Ipak se pokreće " potrebno je uvažavati i mnoge druge parametre , nažalost nisam pronašao niti jedan koji bi odgovarao naslovu.
Ako je tekstopisac ekonomist po struci , smatram da razumje moje opaske, ako nije , smatram da se nečemo razumjeti ( ili ne želimo) .
Možda sam samo subjektivan , jer smatram da je najvažnije pitanje našeg društva ekonomija ( proizvodnja , zaposlenost , izvoz , standard građana , kupovna moć , stvaranje nove vrijednosti , investicije , inovacije i dr.)
Što u tekstu možda nije bio primarni cilj.
vobrado
1.10.2012. 17:00
Uz jedan mali dodatak: mi smo iz dogovorne ekonomije prešli u tržišnu. To treba razlikovati. Npr. šećerana Viro proizvodi daleko više šećera nego prije 15 godina sa 60% manje zaposlenih. Prema tome. Teška tema za raspravu!
Mate Vukušić
30.9.2012. 21:02
Da, tekst je prilično dugačak, međutim to je samo trećina od predviđenog, i naravno, tko ne želi čitati, ne mora.
Nemam ništa protiv niti jedne kritike ovdje, smatram da većina nas različito vidi situaciju, da li zbog činjenica kojima se rukovodi ili političkog opredjeljenja pa vuče desno ili lijevo. Svatko ima cilj pišući komentare na ovom portalu: netko voli pratiti zbivanja i sudjelovati u raspravi, netko iza maske ( što apsolutno odobravam ) lakše hvali ili kritizira nekog drugog, dio komentatora se ponaša kao Mladen Delić ili Božo Sušec-navija za svoju boju!! Dakle, sve je to legalno i legitimno, portali su i zamišljeni na toj osnovi. Koliko god to često zvučalo prljavo, nisko, nepismeno ili degutantno.
Poštovani boss, bilo bi super da sjednete s drugom i razmijenite pokoju pametnu umjesto što bockate bez svrhe i efekta. Ukoliko se zadovoljavate s ovakvom komunikacijom onda ok, nek vam je.
Neutralni, statistika vam je ok, i evo "barem imalo argumenata": gospodarski rast u srpnju je u odnosu na prošlu godinu veći za 0,6%! Malo? Naravno da je malo ali nakon apokalipse i zraka svjetlosti je dobar znak.
Stole, kao i često do sada promašili ste bit članka pa vas ostavljam u uvjerenju da ste nešt veliko rekli ...
Vobrado, plavac, kružni tokovi su ok, definitivno. Mali je broj virovitičana, kako god "pofarbani" koji su protiv. Financijsku konstrukciju oko tih poslova kontrolira netko tko je za to potkovan, mi na portalu možemo samo nagađati a to nije u redu.
Slika Virovitice prije petnaest godina i danas? Jedina usporedba koja mi pada na pamet je da je prije petnaest godina bilo duplo više zaposlenih nego li je to slučaj danas ( pretpostavljam da to nije "zasluga" Zorana Milanovića ). Mislim da je za usporedbu dosta.....
plavac
30.9.2012. 17:41
Ne ulazeći u zonu politike, grad virovitica danas i prije 15-ak godina, usporediti uredjenje prometa, izgradnju ulica i cesta, uredjenje parkiranja vozila i sl.
Usporediti mandate gradonačelnika ma kako se oni zvali, od bezidejnosti do ovoga što imamo danas.
Uvijek će biti onih koji su protiv svega što se radi, ali dajte predlazite bolja rješenja, dajte
miško
29.9.2012. 8:41
Jesu! I to u Viroviti jako lijepo izgleda. Što je najvažnije povečalo je sigurnost pješaka, a vozčima olakšalo vožnju kroz grad. Sve to stoji. Ali akd znaš ta da time mažu oči, da na svakom rotoru mrknu nekoliko hiljadarki oma ti se smuči.
vobrado
29.9.2012. 0:40
To što je napravljeno je dobro napravljeno! Rotori su svakodnevica evropskih gradova. Izdignite se malo iznad svojih sebičnih interesa i vidite što je dobro napravljeno. Virovitica je lijep grad.
fortitude
28.9.2012. 20:41
pa zar je milanović radio rotore i nogostupe u virki...? teško...
vobrado
28.9.2012. 9:53
Poštovani "neutralan". Potpisujem svaku!
neutralan
28.9.2012. 8:12
Čitajući navedeni tekst , postavljam si pitanje "što se to pokreće" ( gospodarstvo , zaposlenost , izvoz , poduzetnička klima , investicije ili nešto drugo ?? )

Ako sam dobro razumio tekst , gos. koji piše ima namjeru prikazati rad Vlade tj. nešto što je napisano i postoji namjera .

Smatram da smo se u 10 mj. naslušali puno toga . Od ministra financija , da će BDP u ovoj godini rasti za 0,8 % , ekonomisti koji su prognozirali pad .. Linić je nazvao " fantazistima"
Rezultat , pad BDP biti će oko 2%
PPVRH najavio investicije , a od toga ništa .
Pokoji vodovod , kanalizacija ili ljepljenje stiropora po sudovima , školama ... nemože se nazvati investicijama koje donose rast.

Opči dug u 10 mj. porastao za više od 6 milijardi, dobar dio je državni.

Vojska nezaposlenih sve je veća , a tek kreču stečajevi i zatvaranje firmi , gdje je kraj .....???

Kome više vjerovati , tko govori istinu , a tko obmanjuje javnost.

Za sve je kriv HDZ , kažu vladajući , no mislim da na površinu pomalo izlazi bezidejnost ili nesposobnost aktualne vlasti , da nešto što pokrenu možemo reći da dugoročno daje nekakvu nadu.
Furati se na frazu " za sve je kriv HDZ" pomalo blijedi.

Trendovi su vrlo negativni , a bojim se i dugoročno.

Mogu razumjeti članove i simpatizere aktualne vlasti , da žele prikazati rad Vlade u pozitivnom svijetlu , ali bojim se , da to sada prelazi u pretjerivanje , smatram da je bolje da šute i sačekaju kada će imati barem imalo argumenata za to .
stole123
27.9.2012. 23:34
e mato vidim da te pokojni stric dobro iškolovao,tražiš opravdanja ali ih nema narod više nema vremena da čeka tri godine da vidimo da će nam biti bolje.moli se bogu da ribić stvarno ne povede ljude za sobom jer ovom narodu je voda do grla,a ako povede ribić narod koji je već sad gladan kruha budi siguran da će hrvatskom zavladati španjolski sindrom a možda i puno gore. jer od svih zokijevih obećanja nije napravljeno ništa. barem ne bitnog.pa zar misliš da je narodu bitan nogostup ili oni rotori, narod traži da pristojno živi od svog rada a to što mi stavljamo semafore i kružne tokove na račun onoga kome je voda već došla do grla.mato onda grešiš i svi oni koji misle da narod dobro živi sa 2000. kuna
ban88
27.9.2012. 23:33
Nevjerojatno da u Hrvatskoj još ima ljudi koji misle da ovi gore nešto rade za narod od kojeg doooobro žive.
fitilj
27.9.2012. 22:44
E moj Mato lijepo si me nasmijao pogotovo sa onim:" Čišćenje „trulog tkiva" je počelo"

Ja već pomislo onaj krivokletnik i peti ortak mita kriminala i korupcije Mladen Bajić dao uhititi Zokija i Čačića, a kad tamo ti Mato nadrobio toliko toga da i tvoji SDP-ovci kojutaju očima od čuđenja gdje su bila a da nisu primjetili da se bilo što, osim naravno mlaćenja prazne slame i prodaje muda pod bubrege, (po)kreće!

Svaka čast Mato, i bez dvije diplome si nadmašio Maju Freundlich, Nenada Ivkošića i ova piskarala koja siluju i tipkovnicu i papir na kojem pišu!
Boss
27.9.2012. 22:20
Ha,ha,ha...Mate, ostavite se tipkovnice, bolje za vas! Svjestan sam činjenice da ste vi partijski sekretar za kotar viroviticu i kao svakom drugu, analitički um vam nije jača strana....
miško
27.9.2012. 20:37
A što si ti vobrado htio kazati PS-om u svom komentaru?
Eto ja se sjećam kako je Virovtica izgledala 1973. pa 1983. i 1993. godine.
I što ćemo sada?
vobrado
27.9.2012. 20:24
Definitivno, predug članak koji traži strpljenja za čitanje. Autor si je uzeo u zadatak kroz prizmu djelovanja nekoliko osoba pokazati ima li nade za nas?
Ima je sigurno! No, procjenjivanje ekonomske sitiuacije u Lijepoj Našoj bez uvriježenohg načina razmišljanja našega čovjeka: "Ne možeš tio mene tako malo platiti koliko ja mogu malo raditi!" ili "Snađi se druže!" bilo bi neobjektivno. Sručiti sve zlo koje je pogodilo Hrvatsku samo na vladavinu HDZ-a je jednostavno nepošteno. U tom cijelom razdoblju demokratske Hrvatske treba tražiti uzroke i u vlasti i u opoziciji, ali i s velikim naglaskom na deformirani pogled hrvatskog čovjeka koji je izgubio sve moguće ideale. Za to snosimo svi mi odgovornost, i kao zajednica i kao pojedinci, jer nismo dovoljno učinili za vlastitu izgradnju kao i izgradnju društva.
Jeftine demagoške ocjene o uspjehu ili neuspjehu nekog čovjeka brzo dođu na naplatu. (Čačić i kao poduzetnik i kao čovjek!)
Doista, potrebni smo svekolikog preporoda našega naroda. Takav preporođen narod iznjedriti će istinske vođe koji će raditi za dobrobit svih ljudi.
P.s. sjećam se Virovitice iz 2003. godine i gledam Viroviticu danas. Budite pošteni i napravite usporedbu!


Još iz kategorije KomentarVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.