Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Slatina

Matanović: Hrvati u BiH se raseljavaju

  Vinko Gazdik/sp           29.04.2010.         2310 pogleda
Matanović: Hrvati u BiH se raseljavaju

Na sinoć održanoj radnoj skupštini slatinske Udruge Napredak u restoranu Agroduhana šezdesetak je prisutnih pozdravilo govore gostiju iz Bosne i Hercegovine; Peru Lujića, predsjednika Općinskoga vijeća Usore i Miju Matanovića, predsjednika Vlade županije Posavske. Obojica su se, između ostalih, u svojemu obraćanju osvrnula na trenutni položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini nazivajući ga krajnje teškim. Smatraju da prema trenutno zauzetim pozicijama, a zbog odredbi postignutih Daytonskim sporazumom, Hrvatima u Bosni sudbinu kroje drugi - ljudi koji o njihovim stvarnim problemima znaju vrlo malo.

„Bošnjaci su nam izabrali predstavnike. Trenutno Hrvati u Bosni imaju 18, 19 stranaka a neke su od njih hrvatske samo po svome predznaku", rečeno je na skupštini. Rezultat toga je, smatraju, raseljavanje Hrvata kojih u Bosni od nekadašnjih sto tisuća danas ima svega deset do dvanaest tisuća. Poželjevši jedinstvenu politiku raslojenih opcija Hrvata u Bosni zamolili su prisutne Hrvate, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, da iskoriste zakonsku mogućnost takozvanoga „dopisnoga glasovanja" i time pomognu sprječavanju izumiranja hrvatske kulture i jezika u Bosni i Hercegovini.

Sukladno gospodarskoj situaciji u zemlji Udruga Napredak svojim je članovima sinoć smanjila članarinu sa sto na šezdeset kuna.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

tomislav
2.5.2010. 8:27
Nemam ništ protiv bosanaca, njihovog govora i jezika, ikavice, mekoće pristupa, ali kud god dođeš u državne institucije samo čuješ bosanski i to je pravilo, oni su preplavili sve, njihovi adeti nam po agencijama i upravama kroje naše ponašanje, od portira pa na dalje.

I točno je da se i iz Hrvatskle iseljavaju i nitko ne plače za hrvatskim hrvatima što nepovratno odlaze bilo kud, jedino bi za bosansku tugu trebali svi naricati.
ivan2
1.5.2010. 17:44
Iseljavaju se i iz Hrvatske u potrazi za poslom i novom budućnosti , izbora nema!
crna guja
29.4.2010. 21:12
jesu vam opet Bošnjaci krivi što pojedinci koji vode Hrvate u BiH ispred interesa naroda stavljaju svoje dnevno političke interese providno od vas.


Još iz kategorije Slatina