Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Crna kronika

Martinje: Biciklisti u Rušanima izmjereno 3,54 g/kg alkohola

        15.11.2010.         1845 pogleda
Martinje: Biciklisti u Rušanima izmjereno 3,54 g/kg alkohola

Jučer 14. studenog, završena je najavljena proslava „Dani Martinja", koja je ove godine trajala punih 4 dana, a isto toliko od strane PU virovitičko - podravske, trajala je i akcija u prometu usmjerena prvenstveno prema prekršiteljima vožnje pod utjecajem alkohola.U provedbi akcije, izvršen je nadzor nad 777 sudionika u prometu kod kojih je utvrđeno i sankcionirano 266 prometnih prekršaja. U navedenom vremenu je 62 vozača zatečeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola, od kojih 15 vozača pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od 1,51 g/kg,  40 u koncentraciji od 0,50 do 1,50 g/kg, 6 vozača je odbilo alkotestiranje, dok je 1 vozač  upravljao vozilom u koncentraciji manjoj od 0,50 g/kg.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,54 g/kg utvrđena je u nedjelju 14. studenog u 16.50 sati u Rušanima,  kod vozača bicikla starosti 58 godina.

Osim 62 sankcionirana prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 je mladi vozač  sankcioniran zbog upravljanja vozilom većom snagom od dopuštene, 7 vozača zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i 3 za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom.

PU virovitičko - podravska je izuzetno zadovoljna rezultatima rada provedene akcije jer je dobrom organizacijom rada i rasporedom policijskih ophodnji, tijekom proslave dana „Martinja" na prometnicama policijske uprave evidentirano je 8 prometnih nesreća od kojih su 3 sa lakšim tjelesnim ozljedama, dok je 5 nesreća sa materijalnom štetom, što je u odnosu na predhodnu 2009. godinu godinu, izuzetan rezultat, jer je zabilježeno 17 prometnih nesreća, od kojih je i jedna s poginulom osobom.   

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Crna kronika