Banner
Obilna kiša poplavila županjske ulice i prodrla u pojedine obiteljske kuće
Nevrijeme poharalo poljoprivredne kuture na istoku Vukovarsko-srijemske županije
Pripadnica Oružanih snaga RH smrtno stradala izvan službe
Horvat: Fond bi trebao biti generator paljenja motora bagera
Prijatelji životinja: Pripazite gdje ostavljate životinje na čuvanje
Još dvije braniteljske udruge osudile istup Vučemilovića i podržale Medveda
Plenković ponovno pozvao građane na cijepljenje

  Virovitica

Marko Slavić (SDP): Apeliramo na financijsko obeštećenje zakupcima poslovnih prostora i prodajnih mjesta na Gradskoj tržnici!

  Marko Slavić           03.07.2021.         1383 pogleda
Marko Slavić (SDP): Apeliramo na financijsko obeštećenje zakupcima poslovnih prostora i prodajnih mjesta na Gradskoj tržnici!

Slijedom proteklih događaja, a vezano za radove na gradskoj tržnici u Virovitici, temeljem medijskih napisa i neugodnih iskustava brojnih korisnika prostora gradske tržnice, dužni smo reagirati i apelirati na gradske vlasti kako bi se svim zakupcima Gradske tržnice omogućio nesmetani rad ali i financijsko obeštećenje nastalo nekoordiniranim i loše planiranim investicijskim aktivnostima na prostoru gradske tržnice.

Već suočeni s nepredvidivo teškom gospodarskom situacijom prouzrokovanom Covid restriktivnim mjerama, proizvođači i trgovci na virovitičkoj gradskoj tržnici pretrpjeli su nove probleme i financijske gubitke dodatno otežavajućim okolnostima po njihov rad. Naime, gradska vlast posredno preko gradskog društva Poslovni park dogovorila je saniranje Gradske tržnice i obnovu krova s privatnom tvrtkom s područja grada Virovitice. Prilikom pregovora oko detalja i dinamike izvođenja radova, gradska vlast je očigledno u potpunosti zanemarila poslovnu poziciju korisnika gradske tržnice, trgovaca i malih proizvođača te im u najfrekventnije vrijeme po njihovu djelatnost otežala ili u potpunosti onemogućila poslovne aktivnosti na području tržnice.

Zakupljene prostore korisnici su platili prema redovnom cjeniku, a u zamjenu dobili uzurpaciju prostora bukom, prašinom i građevinskom mehanizacijom. Kako bi pridonijelo pozitivnoj poslovnoj klimi na području grada Virovitice, društvo Poslovni park je naknade svojim korisnicima moglo smanjiti već početkom pada gospodarske aktivnosti uzrokovane Covid krizom za što nažalost nije bilo sluha, no financijske gubitke koji su direktno uzrokovani pogrešnim poslovnim odlukama gradske uprave i uprave društva Poslovni park, ne možemo zanemariti i prepustiti nesluhu odnosno nebrizi prema proizvođačima, prodavačima kao i svim građanima, korisnicima gradske tržnice. Ovim putem pozivamo gradsku upravu kao i gradsko društvo Poslovni park da svim zakupcima, ovisno o pretrpljenoj šteti, kroz buduće razdoblje osiguraju manje naknade i troškove kako bi zakupci uspjeli nadomjestiti sve financijske gubitke.

Želim naglasiti da pozdravljamo inicijativu obnove i održavanja gradske tržnice ali očekujemo korektnost prema svim korisnicima te smatramo kako je nužno zakupcima omogućiti nesmetani rad.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica