Banner
Ugostitelji će od 15. veljače moći prodavati sve što imaju u ponudi
Lenart: Novim zakonom o sjemenu čini se šteta najslabijima
Oporba pozdravila popuštanje mjera, ali smatra to nedovoljnim
Za čak 75 posto porastao broj smrtnih ozljeda u građevinarstvu
Večernji list: Tisuće Hrvata žele po cjepivo u Rusiju
B.a.b.e. odgovorile Milanoviću - nećemo trivijalizirati temu seksualnog nasilja
Studija: Mutirani soj virusa mogao bi izazvati više smrti u Britaniji

  SDP

Marino Percan, kandidat za predsjednika SDPH: Promjenom Statu stvoriti prostor za nove ljude, ideje i vizije i riješiti se foteljaša i karijerista

  vn           15.09.2020.         999 pogleda
Marino Percan, kandidat za predsjednika SDPH: Promjenom Statu stvoriti prostor za nove ljude, ideje i vizije i riješiti se foteljaša i karijerista

U kampanji za predsjednika SDPH svoje kolegice i kolege iz Virovitičko-podravske županije posjetio je kandidat Marino Percan iz Pule. Ugodno druženje, uz sve potrebne epidemiološke mjere u prostoru županijskog SDP-a, prošlo je predstavljanjem njegovog programa za socijaldemokraciju u slijedeće četiri godine.

Izdvojio je nekoliko najvažnijih dijelova programa za SDP te naglasio: „Kandidiram se iz razloga što uočavam veliko nezadovoljstvo koje vlada među našim članovima a koje se najviše manifestira u dijelu sastavljanja lista za Sabor RH, samostalnosti rada i odlučivanja općinskih , gradskih i županijskih organizacija kao i prava na raspolaganje pripadajućih financijskih sredstava koja se odnose na općinske i gradske organizacije

U tom dijelu, dodao je, zalagat će se i želi provesti promjene Statuta stranke. Smatra da saborski mandat treba ograničiti na dva, s iznimkama koje se odnose na članove predsjedništva i glavnog odbora.

„Time se otvara prostor za nove ljude, nove ideje i vizije razvoja našega društva u cjelini s jedne strane, dok se istovremeno rješavamo neaktivnih 'foteljaša i karijerista' te otvaramo vrata mladim i perspektivnim ljudima kojima naša stranka raspolaže. Županijska organizacija u suradnji s općinskim i gradskim organizacijama - sastavlja listu za Sabor koja je konačna i nepromjenjiva. Time odgovornost za uspjeh i neuspjeh predmetne liste snose sva tijela županijske organizacije koja su učestvovala u sastavljanju iste“, rekao je Percan.

Naglasio je da Županijska organizacija u suradnji s općinskim i gradskim organizacijama, provedbom izbora na svojemu teritorijalnom području, bira svojeg predstavnika u predsjedništvo SDP-a Hrvatske te je mandat predstavnika županije - opoziv.

„Predstavnik županije u predsjedništvu stranke ujedno je i koordinator za parlamentarne izbore koji slijede. Kako se županijsko ustrojstvo stranke ne podudara s teritorijalnom podjelom za parlamentarne izbore, tada se radi o koordinaciji dviju ili više županijskih organizacija prema broju članova svake županije“, kazao je.

Ovo su bile najznačajnije smjernice promjene statuta stranke koje trebaju doprinijeti maksimalnoj decentralizaciji rada i postupanja te povećanja odgovornosti svih tijela svih razina odlučivanja čime će se, smatra Percan, pojačati i odgovornost ali i želja za većim radom i angažiranjem u aktivnostima stranke na svim izbornim razinama.

„Sve ostale aktivnosti kojima se SDP mora ponovno percipirati kao vodeća stranka lijevog bloka zajedno ćemo, u suradnji sa svih županijskim organizacijama, promovirati ali s novim ljudima i idejama kojima ćemo vjerodostojno braniti temeljne odrednice SDP-a ali i biti moderna stranka spremna prihvaćati sve promjene koje se dešavaju u našemu društvu“, zaključio je.

Nakon izlaganja Marina Percana prisutni članovi su postavljali pitanja i sugerirali nove prijedloge i ideje koje treba provesti novo rukovodstvo SDPH.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije SDPVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.