Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  SDP

Marino Percan, kandidat za predsjednika SDPH: Promjenom Statu stvoriti prostor za nove ljude, ideje i vizije i riješiti se foteljaša i karijerista

  vn           15.09.2020.         2007 pogleda
Marino Percan, kandidat za predsjednika SDPH: Promjenom Statu stvoriti prostor za nove ljude, ideje i vizije i riješiti se foteljaša i karijerista

U kampanji za predsjednika SDPH svoje kolegice i kolege iz Virovitičko-podravske županije posjetio je kandidat Marino Percan iz Pule. Ugodno druženje, uz sve potrebne epidemiološke mjere u prostoru županijskog SDP-a, prošlo je predstavljanjem njegovog programa za socijaldemokraciju u slijedeće četiri godine.

Izdvojio je nekoliko najvažnijih dijelova programa za SDP te naglasio: „Kandidiram se iz razloga što uočavam veliko nezadovoljstvo koje vlada među našim članovima a koje se najviše manifestira u dijelu sastavljanja lista za Sabor RH, samostalnosti rada i odlučivanja općinskih , gradskih i županijskih organizacija kao i prava na raspolaganje pripadajućih financijskih sredstava koja se odnose na općinske i gradske organizacije

U tom dijelu, dodao je, zalagat će se i želi provesti promjene Statuta stranke. Smatra da saborski mandat treba ograničiti na dva, s iznimkama koje se odnose na članove predsjedništva i glavnog odbora.

„Time se otvara prostor za nove ljude, nove ideje i vizije razvoja našega društva u cjelini s jedne strane, dok se istovremeno rješavamo neaktivnih 'foteljaša i karijerista' te otvaramo vrata mladim i perspektivnim ljudima kojima naša stranka raspolaže. Županijska organizacija u suradnji s općinskim i gradskim organizacijama - sastavlja listu za Sabor koja je konačna i nepromjenjiva. Time odgovornost za uspjeh i neuspjeh predmetne liste snose sva tijela županijske organizacije koja su učestvovala u sastavljanju iste“, rekao je Percan.

Naglasio je da Županijska organizacija u suradnji s općinskim i gradskim organizacijama, provedbom izbora na svojemu teritorijalnom području, bira svojeg predstavnika u predsjedništvo SDP-a Hrvatske te je mandat predstavnika županije - opoziv.

„Predstavnik županije u predsjedništvu stranke ujedno je i koordinator za parlamentarne izbore koji slijede. Kako se županijsko ustrojstvo stranke ne podudara s teritorijalnom podjelom za parlamentarne izbore, tada se radi o koordinaciji dviju ili više županijskih organizacija prema broju članova svake županije“, kazao je.

Ovo su bile najznačajnije smjernice promjene statuta stranke koje trebaju doprinijeti maksimalnoj decentralizaciji rada i postupanja te povećanja odgovornosti svih tijela svih razina odlučivanja čime će se, smatra Percan, pojačati i odgovornost ali i želja za većim radom i angažiranjem u aktivnostima stranke na svim izbornim razinama.

„Sve ostale aktivnosti kojima se SDP mora ponovno percipirati kao vodeća stranka lijevog bloka zajedno ćemo, u suradnji sa svih županijskim organizacijama, promovirati ali s novim ljudima i idejama kojima ćemo vjerodostojno braniti temeljne odrednice SDP-a ali i biti moderna stranka spremna prihvaćati sve promjene koje se dešavaju u našemu društvu“, zaključio je.

Nakon izlaganja Marina Percana prisutni članovi su postavljali pitanja i sugerirali nove prijedloge i ideje koje treba provesti novo rukovodstvo SDPH.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije SDP