Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Gospodarstvo

Marinko Zadro najvjerojatnije odustaje od preuzimanja Dalmacijavina

  liderpress           14.09.2015.         2170 pogleda
Marinko Zadro najvjerojatnije odustaje od preuzimanja Dalmacijavina

Marinko Zadro, većinski vlasnik šećerane Viro, već je odustao od kupnje Tvornice šećera Osijek, a najvjerojatnije će odustati i od kupnju brenda, nekretnina i proizvodnih linija Dalmacijavina u stečaju. Njih je Zadro kupio preko svoje tvrtke Oštrc u veljači na 11. dražbi za 69,5 milijuna kuna piše liderpress.

Kako nam je rekao, nije u pitanju samo žalba DORH-a Visokom trgovačkom sudu zbog spornih zemljišnih parcela na Hvaru i kod Vukovara koje se vode kao društveno vlasništvo.
– Pitanje žalbe Državnog odvjetništva tek je dio cjelokupne problematike vezane uz nekretnine Dalmacijavina. U pogledu imovine Dalmacijavina postoji još niz neriješenih vlasničkopravnih odnosa te problemi u pogledu prostorne cjelovitosti pogona Dalmacijavina na određenim lokacijama, što sve zajedno može utjecati, kako na način, tako i na realizaciju investicije – kaže Zadro.
Nije želio govoriti o tome znači li to da odustaje od splitske tvrtke, ali prema neslužbenim informacijama DORH je u dogovoru s DUUDI-jem odustao od žalbe ne čekajući odluku Vrhovnog suda, pod uvjetom da novac od tog dijela nekretnina ide državi. Nakon toga Trgovački sud trebao bi donijeti rješenje o obustavi postupka, odnosno potvrditi presudu Trgovačkog suda u Splitu vezano uz prodaju na dražbi i tek bi tada počeo teći rok od 60 dana za uplatu spomenutog iznosa.
– Oštrc još uvijek nije zaprimio rješenje o povlačenju žalbe, tako da ne možemo komentirati daljnje korake – kaže Zadro i dodaje da će daljnje razdoblje do krajnjeg roka za uplatu iskoristiti za nastavak dubinskog snimanja te pravnu i financijsku analizu cjelokupne investicije u imovinu Dalmacijavina.
Činjenica pak da još traje dubinsko snimanje Dalmacijavina te problemi koji malo pomalo izviru ukazuju da njegova prihvaćena ponuda na 11. dražbi u najmanju ruku ništa ne znači. Zadro zbog novootkrivenih problema nije zapravo donio još nikakvu odluku, ali izvori njemu bliski smatraju da je zbog toga ta priča najvjerojatnije propala.
Druga investicija, Virova kupnja Tvornice šećera Osijek u vlasništvu Marka Pipunića, već je doživjela tu sudbinu. Iz virovitičke su šećerane samo poručili da je šteta što se ta ideja nije realizirala, a vrijeme će pokazati tko će time najviše izgubiti.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo