Banner
DHMZ: Djelomice sunčano, u Dalmaciji lokalno kiša
Hrvatski sabor u srijedu o Zakonu o inkluzivnom dodatku
Grmoja: Vlada pokazuje nebrigu za ulaganja u navodnjavanje
Virovitica: Gradsko vijeće usvojilo proračun težak 29,8 milijuna eura
Od četvrtka promjena vremena, obilne kiše i snijeg
Sabor: Više sredstava za stipendije studenata slabijeg socio-ekonomskog statusa
Glasovac i Raukar Gamulin: Nemamo riješeno zbrinjavanje žrtava nasilja u obitelji

  Županija

Marijan Moslavac predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Virovitičko-podravske županije

  sbg           14.09.2003.         1979 pogleda
Marijan Moslavac predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Virovitičko-podravske županije
VIROVITICA, 14. rujna - Marijan Moslavac iz Turanovca, načelnik lukačke općine na današnjoj je izbornoj skupštini održanoj u Kapela Dvoru izabran za predsjednika Hrvatskog seljačkog saveza u Virovitičko-podravskoj županiji.
Hrvatski seljački savez interesno je udruženja seljaka osnovano u okviru Hrvatske seljačke stranke pa je danas na sjednici bio i sam vrh županijskog HSS-a: od Željka Peceka, predsjednika Županijske organizacije HSS-a i ministra za obrt, malo i srednje poduzetništvo, Josipa Hrale, pomoćnika ministra poljoprivrede i šumarstva, virovitičko-podravskog župana Ivana Begovića pa do svih općinskih načelnika iz općina u kojima je HSS najjača stranka ili sudjeluje u izvršnoj vlasti.
Zaključeno je da je Hrvatski seljački savez u Virovitičko-podravskoj županiji u prošlom mandatu, kada mu je na čelu bio Renato Rosan, nije djelovao na zadovoljavajući način i njegov je glas pri kreiranju agrarne politike ovoga kraja bio preslab. «To u budućnosti treba promijeniti», naglašeno je na današnjoj skupštini na kojoj je izabrano novu rukovodstvo Saveza na županijskoj razini.
Pecek je upozorio i na izmijenjenu ulogu Hrvatskog seljačkog saveza u odnosu na vrijeme prije pet godina kada su zbog neplaćene pšenice članovi Saveza upravo u lukačkoj općini organizirali višednevnu blokadu državne ceste i tako sprječavali promet prema graničnom prijelazu. Na današnjem skupu čulo se u više navrata da su od tada mnoge su stvari krenule na bolje za hrvatske seljake i Hrvatski seljački savez sada je partner vladi u kreiranju agrarne politike i tu treba preuzeti važnu i konstruktivnu ulogu te biti spona između seljaka i nositelja vlasti na svim razinama.
Razgovaralo se i o sasvim konkretnim problemima koji muče poljoprivrednike: od reforme koja hrvatsko selo treba pripremiti za ulazak u Europu do aktualnog problema šteta koje je ovogodišnja suša nanijela urodu na hrvatskim oranicama.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Županija