Banner
Prosvjednici protiv protuepidemijskih mjera - Dosta je!
Na Festivalu slobode bačena plastična boca na vozilo hitne pomoći
HLK upozorila: Onemogućavanje pružanja liječničke pomoći je kazneno djelo
Beroš: Poštujem slobodu, no ne mogu podržati neznanstveni pristup Covidu
Milanović: Prosvjed je demokracija; odlazak pred domove umirovljenika je idiokracija
Komora medicinskih sestara osuđuje napad prosvjednika na tim Hitne pomoći
Selak Raspudić: U Saboru ćemo otvoriti raspravu o zakonu o diskonekciji

  Politika

Marija Sić predsjednica organizacije žena HSS-a „Hrvatsko srce“

        31.03.2014.         2585 pogleda
Marija Sić predsjednica organizacije žena HSS-a „Hrvatsko srce“

Organizacija žena HSS-a „Hrvatsko srce“ Virovitičko-podravske županije održala je u petak, 28. ožujka svoju redovnu izbornu skupštinu.

Za predsjednicu je izabrana Marija Sić, a za potpredsjednice Nada Šegregur i Božica Nježić. Nova tajnica je Verica Pavlak, dok je za blagajnicu izabrana Maja Pintarić. Na Skupštini su izabrane i članice biranoga odbora u sastavu: Marija Kršija, Jasminka Milaković, Ankica Dubić, Jasenka Đukić i Snježana Kelava. Za skupštinu Organizacije žena HSS-a „Hrvatsko srce“ prihvaćene su sljedeće delegatkinje: Ana-Marija Petin, Marija Sić, Zlata Novogradec, Jasenka Đukić, Marija Kršija, Božica Nježić, Nada Šegregur, Laura Janečić, Ankica Dubić i Vinka Andročec.

U svom izvješću o radu dosadašnja predsjednica Organizacije žena HSS-a Virovitičko podravske županije Marija Car podsjetila je prisutne da su se žene oduvijek borile za ravnopravnost, toleranciju i opće dobro, a veliki trag ostavile su u kulturi, društvu i politici. Organizaciji žena „Hrvatsko srce“  cilj je očuvati i promovirati tradicijske vrijednosti, ali i uspješnost svoje stranke te pokazati koliko je veliko srce svake žene. – poručila je gđa. Car.

Novoizabrana predsjednica Marija Sić zahvalila je na podršci te ukratko iznijela plan rada u narednome razdoblju. Osnovna zadaća Organizacije osnivanje je ogranaka u svim dijelovima županije, zalaganje za edukaciju žena u području politike, zdravstva, ekologije i zaštite okoliša te očuvanje tradicije, jer je HSS stranka kojoj su obitelj i tradicijske vrijednosti na prvome mjestu. – istaknula je predsjednica.

Svoju podršku ženama dala je i predsjednica županijske organizacije HSS-a Virovitičko-podravske županije Ana-Marija Petin koja je, između ostaloga, napomenula kako je „Hrvatsko srce“ prijeko potrebno stranci jer ono drži ruralni prostor živim. Organizacija se treba nastaviti baviti dosadašnjim aktivnostima i uključiti se u uređenje društvenih javnih zbivanja, prvenstveno onih koji se tiču boljeg položaja žena u zajednici.  Novome vodstvu obećala je pomoć u svim segmentima rada, zaželjela im puno uspjeha i sreće u budućnosti te poručila kako samo zajedništvom i zajedničkim radom možemo nešto postići.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije PolitikaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.