Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Promet

Manje prometnih prekršaja, nesreća i ozlijeđenih osoba

  Petar Žarković/ Glasslavonije.hr Foto: Robert Turkalj           24.11.2016.         1607 pogleda
Manje prometnih prekršaja, nesreća i ozlijeđenih osoba

Načelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić slatinskim je gradskim vijećnicima predstavio informaciju o trenutačnom stanju sigurnosti, broju kaznenih djela i prekršaja protiv javnog reda i mira. Na području koje pokriva PP Slatina u prvih deset mjeseci evidentirano je 305 kaznenih djela u odnosu na 275 takvih djela u prošloj godini. Na užem području grada (bez prigradskih naselja) evidentirana su 52 kaznena djela, što je značajno više od 18 djela počinjenih prošle godine. Ukupno je razriješeno 75,4 posto kaznenih djela, što je na lanjskoj razini unatoč povećanom broju počinjenih kaznenih djela.

U prvih 10 mjeseci ove godine evidentirano je 3212 prometnih prekršaja, u prošloj godini takvih prekršaja bilo je 3257, a smanjen je i broj prometnih nesreća s lanjskih 108 na ovogodišnje 103. U nesrećama lani je stradalo 49 osoba, a ove godine 43, bez i jedne poginule osobe. Gotovo je prepolovljen i broj alkoholiziranih sudionika prometnih nesreća, s lanjskih 22 na 14 ove godine.

– Preventivnom i represivnom djelatnošću pridonosimo pozitivnom trendu smanjenja prometnih prekršaja, nesreća i ozlijeđenih osoba - rekao je načelnik Sertić. Broj evidentiranih prekršaja javnog reda i mira na cijelom području djelovanja PP Slatina smanjen je sa 121 u prvih deset mjeseci prošle na 92 ove godine, dok je na užem području grada taj broj smanjen sa 75 na 48.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Promet