Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Gospodarstvo

Malo vedrine iz Pitomače: Zaposleno 7,5 posto više radnika i još deset Vesilih vijesti

  Goran Gazdek           18.06.2017.         4163 pogleda
Malo vedrine iz Pitomače: Zaposleno 7,5 posto više radnika i još deset Vesilih vijesti

Kad je gospodarstvo u pitanju Pitomača se ima s čim pohvaliti: prošle je godine 35 tvrtki i obrta zapošljavalo 647 radnika što je za 45 (7,5 posto) više nego godinu ranije. Najveći broj radnika zaposlila je Tapetarija Veličan (9), Kograd (9) i Spider grupa (7).

I statistika ostvarenih prihoda budi optimizam: tih 35 tvrtki i obrta ostvarilo je 309,1 milijun kuna što je za 38,6 milijuna kuna više nego 2015. godine. Tvrtke koje su u apsolutnom iznosu ostvarile najveće porast prihoda su: Hidrocom, Spider grupa, Silosi Pitomača, Palković i Plantaže. Tvrtke koje su ostvarile najveći postotni porast su Tapetarija Veličan, Tehnohit-hr (Hrastico), Plantaže, Silosi Pitomača, Palković , Hidrocom, Pro- Ping, DH Plastenici i Duga. Svima je rast prihoda bio veći od 30 posto.

Ti su podaci obznanjeni na 9. Izložbi proizvoda i usluga Općine Pitomača koja je i ove godine održana u povodu Dana općine. Predstavljeni su proizvodi i usluge oko 150 izlagača iz Pitomače i okolice. „Ova izložba predstavlja retrospektivu svega onoga što se dogodilo u protekloj godini na polju gospodarstva. Dobrim rezultatima, statističkim podacima i izdvajanju onog dobrog pokušavamo unijeti malo vedrine u opću situaciju“, rekao je Mladen Balić, predsjednik Udruženja obrtnika Pitomača.

Vesele vijesti

Hidrocom
Uz najveći porast prihoda, tvrtka Hidrocom kupila je poslovnu zgradu u središtu Pitomače (bivši centar Bile)i priprema se za uređenje novih skladišnih i uredskih prostora.

Spider grupa
Povećanje prihoda, instaliranje novih proizvodnih kapaciteta. Otvaranje zajedničke tvrtke s ino partnerom i priprema za gradnju nove tvornice u Općini Pitomača.

Pilmat
Pokrenuta proizvodnja piljenih drvenih elemenata i zaposleno 7 novih radnika.

OPG Čajkulić
Priprema za investiciju gradnje novih plastenika i prateće tehnologije.

Palković
Uz povećanje proizvodnih kapaciteta i proširivanje proizvodnog programa, tvrtka Palković uvela je integrirani softwaerski proram za crtanje, lansiranje radnih naloga i upravljanje strojevima.

Plantaže
Uz najveći postotni porast prihoda, tvrtka je napravila novu proizvodnu zgradu i instalirala tehnologiju za povećanje kvalitete i kapaciteta.

Pitomačka pivovara
Pitko je novo craft pivo, svijetlo i tamno. Pored ulaganja u tehnologiju, odrađen je vrlo dobar tajming za predstavljanje tijekom festivala. Na osnovu komentara brojnih degustatora Pitko pivo može imati svijetlu budućnost.

KTC
Pitomača od prošle godine ima lijepo uređenu gradsku kavanu u samom centru mjesta. Osim toga KTC je napravio i novu benzinsku stanicu.

Divino
U Pitomači je otvoren hotel Divino s restoranom i barom Hedone.

Vineda
Vina Podruma Vineda, osvojila su prestižne nagrade i priznanja od kojih ističemo Zlatnu medalju na Festivalu Graševine u Kutjevu.

Izložbu je otvorio župan Igor Andrović, a još su govorili direktor HGK – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura i predsjednik Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije Ivan Kostelac. Organizirali su je Udruženja obrtnika općine Pitomača uz suorganizaciji HGK – Županijske komore Virovitica i pod pokroviteljstvom Hrvatske obrtničke komore i Ministarstva poduzetništva i obrta.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo