Bernardić se nada da sustav neće zakazati i da nema razloga za histeriju
Hrvatska komora dentalne medicine poziva članove da postupaju po uputama za koronavirus
Ministrica socijalne skrbi pridružila se osudama spaljivanja lutke istospolnog para
Vlada osudila paljenje lutaka istospolnog para s djetetom kao fašničkog
Rijeka: Jedan pacijent ima simptome koronavirusa
Prvi oboljeli od koronavirusa ima blaži oblik bolesti
MORH poziva za upis u vojnu evidenciju u 2020. godini

  Blog urednika

Mali vodič za razumijevanje direktora i potpredsjednika

  Goran Gazdek           22.05.2018.         3965 pogleda
Mali vodič za razumijevanje direktora i potpredsjednika

Naša pobjeda je po mojem mišljenju veličanstvena, pogotovo jer su pojedini portali i mediji u posljednjih mjeseca dana, ali i duže svojim uvredljivim pisanjima, klevetama, neistinama i demagogijama na sve moguće načine pokušali izvrijeđati rad gradske uprave na čelu s gradonačelnikom, ali i nas direktore tvrtki koji sudjelujemo u obnašanju vlasti.

Ovo je među ostali na konferenciji za novinare izrekao direktora komunalne tvrtke i potpredsjednik Gradskog odbora HDZ-a.

Čitam ovu rečenicu, evo već nekoliko puta. Analiziram svaku riječ i naprosto ne mogu razumjeti što je direktor i potpredsjednik, a napose obnašatelj vlasti htio kazati.

Novinar sam, urednik portala i medija, predsjednik ogranka Hrvatskog novinarskog društva pa je logično da me zanima koji to mediji u Virovitici uvredljivo pišu, a koji kleveću, tko širi demagogiju, a tko na sve moguće načine pokušava vrijeđati koga već vrijeđaju posljednjih mjesec dana, ali i duže.

Gospodin direktor i potpredsjednik na žalost, ne navodi koji je to portal pa me strah da netko može pomisliti da se radi o našem mediju. Jebi ga, štrecnulo me! Ne bi mi baš bilo pravo da me netko strpa u vreću klevetnika i demagoga pa listama arhivu posljednjih mjeseca dana, ali i duže, i doista, najiskrenije, ne nalazim uvredljivo pisanje, neistine i demagogiju.

Za razumijevanje onoga što je direktor kazao valja otvoriti Anićev Rječnik hrvatskog jezika. Možda onda bude jasnije.

Veličanstven - koji izaziva divljenje, uzvišen, velik vrsnoćom ili prizorom koji se nudi oku.
Klevete – lažne glasine o kome, koje se šire sa zlom namjerom
Klevetati - pred drugima lažno pripisivati loše postupke kome, lažima rušiti kome čast ili ugled, ocrnjivati, opanjkavati, objedivati koga
Demagog
– onaj koji lažnim obećanjima i sijanjem iluzija stječe povjerenje širokih slojeva i upravlja njihovim ponašanjem
Demagogija - metoda kojom se služi demagog

Viroviticu.net u ovom nisam vidio, a žao bi mi bilo da se kolege iz drugih medija prepoznaju.

Ako je pak direktor i potpredsjednik, a napose obnašatelj vlasti siguran da su neki portali i mediji svojim uvredljivim pisanjima, klevetama, neistinama i demagogijama na sve moguće načine pokušali izvrijeđati rad gradske uprave na čelu s gradonačelnikom, ali i njih direktore tvrtki koji sudjeluju u obnašanju vlasti ovdje se nalazi obrazac za prijavu Suda časti Hrvatskog novinarskog društva.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Lynx
1.6.2018. 11:38
"...ali i nas direktore tvrtki koji sudjelujemo u obnašanju vlasti."
Eto, meni kao laiku nikako nije jasno kako to direktori tvrtki kojima su vlasnici Grad i okolne općine, sudjeluju u obnašanju vlasti? Na koji to način komunalne i distribucijske tvrtke obnašaju vlast? Kako se to očituje?


Još iz kategorije Blog urednikaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.