Sabor u četvrtak o državnom proračunu za iduću godinu
Divjak: Jedini sustav u koji moramo ulagati jest sustav odgoja i obrazovanja
Mrak Taritaš: Rebalans proračuna prava slika Vlade - tri godine bez ozbiljnih reformi
Aladrović obećao pravedniji i objektivniji sustav plaća u javnim službama
Prosvjed sindikata obrazovanja: Nemamo pravo odustati, idemo dalje!
Ministar Marić hvali se odgovornim upravljanjem, oporba kritizira
Maras o sastanku Plenkovića i Bandića: "Ruka ruku koruptivnu mije"

MALI PARK Ako je točno da je korijenje oštećeno sanacijom ceste i nogostupa što je gradska vlast poduzela protiv izvođača radova?


  Blog urednika           Goran Gazdek           19.03.2018.         3244 pogleda
MALI PARK Ako je točno da je korijenje oštećeno sanacijom ceste i nogostupa što je gradska vlast poduzela protiv izvođača radova?

Tek nakon građanskog prosvjeda gradska vlast je odlučila, ako ne pitati, ono bar nešto kazati građanima kojima je dužna podnositi račune na vrijeme, a ne kad je čin pred svršetkom. To što su građani imali netočne informacije krivi su oni koji im na vrijeme nisu dali, ili, ako su ih i davali, nisu našli prave kanale kako da do njih dođu. Dakle, kaže ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund na javnoj tribini koju su Grad Virovitica, Razvojna agencija VTA i Turistička zajednica grada Virovitice sljedeće:

„Mali park neće mijenjati ime i to nikada nije bilo upitno. Jedno je naziv projektne aplikacije, a drugo sam naziv parka. Što se tiče radova u parku, bit će uklonjena samo nekolicina bolesnih i oštećenih stabala opasnih po okolinu. Riječ je o stablima uz samu cestu čije je korijenje oštećeno sanacijom ceste i nogostupa te o četiri stabla unutar parka. Po uklanjanju istih, bit će posađeno novih 26 te će u parku biti više stabala nego do sada“.

Ako je točno da je korijenje stabala iz Malog parka oštećeno sanacijom ceste i nogostupa što je gradska vlast poduzela protiv izvođača radova? Građevinska dostignuća danas su takva da se mogu izvoditi i najkompliciraniji zahvati a da se ne utječe na okoliš i ne devastira kulturno-povijesna baština gradova.

Što smo saznali još saznali sada, a mogli smo i puno ranije?

Voditeljica projekta Slađana Lazić kazala je kako revitalizacija parka uključuje i sadnju 13 novih vrsta cvijeća, kao i nove parkovne elemente te urbanu opremu (4 klupe bez naslona s posudom za otpad, 9 klupa bez naslona te 2 klupe s naslonom).

Dio radova koji nisu mogli biti pokriveni sredstvima Europske unije, a radi se o navodnjavanju, rasvjeti parka, obnovi česme te asfaltnog nogostupa, obavit će se na trošak Grada te će se tako zaokružiti cijela priča oko uređenja parka.

Također, izvest će se i semaforizacija raskrižja Ulice Stjepana Radića i Ulice Tina Ujevića, a projekt će se sufinancirati iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Park će biti preuređen na temu meda i pčelarstva te će se uspostaviti ruta na temu meda i pčelarstva sa 35 punktova, od čega će 20 biti s hrvatske te 15 s mađarske strane, a polazišna točka turističke rute bit će upravo Mali park.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Darko Lešković
19.3.2018. 15:42
Drugovi su zamislili da spomenik Stjepanu Radiću ide preko puta Malog parka. U dvorište Novogradeca. Tamo će se valjda bolje uklopiti.


Još iz kategorije Blog urednikaOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: