Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Kultura

Mali čuvari muzjeskog blaga

        12.05.2009.         1331 pogleda
Mali čuvari muzjeskog blaga

VIROVITICA -  U povodu Međunarodnog dana muzeja (18.svibnja), danas je u parku ispred Dvorca Pejačević održana edukativna muzejska radionica za učenike osnovnih škola "Mali čuvari muzejskog blaga". Sudjelovali su učenici četvrtih razdeda osnovnih škola Vladimir Nazor iz Virovitice i Petar Preadović iz Pitomače. Tema radionice je Muzej i turizam, a cilj je osvijestiti vezu kulturnog turizma i muzeja kao jedne od značajke kulturnog turizma, muzeja kao čuvatelja blaga, materijalne i nematerijalne kulturne baštine, kao jednog od najznačajnijih punktova turističke ponude u Virovitici. Djeca su se prvo upoznala s Muzejom pogledavši stalni postav svih zbirki. Kroz igru pronađi opisane predmete zainteresirali su se za virovitičku prošlost, a svoje znanje potom su pokazali u progodnom kvizu.

U parku u neposrednoj blizini Grdaskog muzeja djeca su kroz nekoliko raznovrsnih tehnika izražavali svoje viđenje ponuđenih muzejskih predmeta. "Posudili smo im arheološke nalaze, kapicu puculica iz etnografske zbirke, sliku Krošnje Nikole Tricka  i Dvorac  iz kulturno-povijesne zbirke, a radili su u tehnikama tempere, masne bojice, drvene bojice, kolaž papir, vunica, lijepilo, škarice i glina. Svrha joj je upozoriti na važnost pojedinih muzejskih predmeta kao potencijalnih turističkih markera", obajšnjava voditeljica radionice Jasmina Jurković.

Svi radovi nastali na jučerašnjoj radionici bit će predstavljeni na manjoj izložbi u hodniku Muzeja čime bi se obogatio sadržaj, a time i turistička ponuda.

Najsupjeliji dječji radovi na kraju bi bili otisnuti na razglednicama koje bi bile promovirane na sam Dan muzeja, 18. svibnja. 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kultura