Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Gospodarstvo

Mala škola protokola

  vpž/foto Kristijan Toplak           25.10.2017.         1361 pogleda
Mala škola protokola

U organizaciji Hrvatske zajednice županija i Virovitičko-podravske županije, u Hotelu Kurija Janković u Kapela Dvoru, održana je ”Mala škola protokola” okupivši tridesetak polaznika s područja Virovitičko-podravske županije, gradova i općina s našeg područja.

Predavači su bili Ermina Duraj, voditeljica Kabineta župana – Službe za odnose s javnošću i protokol Primorsko-goranske županije i Dražen Dretar, voditelj Ureda za odnose s javnošću i protokol Grada Varaždina.

- Vaša prva šefica protokola je bila vaša majka. Tu sve počinje. Ako imamo dobar kućni odgoj, nećemo imati problema ni s daljnjim protokolima u životu - rekla je Ermina Duraj uvodeći polaznike u Malu školu protokola.

Predavačica je govorila i o prvom dojmu, predstavljanju, oslovljavanju, upoznavanju, izgledu, odijevanju i važnosti neverbalne komunikacije.

- Ovo je mala škola protokola ne zato što je „mala“, ili zato što je protokol manje važan, već zato što smo u malo vremena nastojali sažeti sve ono što je o protokolu važno znati. Protokol je važan za asposlutno sve i za apsoslutno svaku stiuaciju. Svaka osoba koja komunicira sa svijetom mora znati neka osnovna pravila kako bi svima nama bilo bolje i kako bi neke situacije ili događaji bili uređeniji i kako bi se ugodnije osjećali. Protokol olakšava i ponašanja i postupanja koja doprinose uređenosti nekog suastava. Polaznici su mogli naučiti osnovna pravila protokola, ne samo ona koja se tiču organizacija događaja, manifestacija, tko kada govori, tko gdje sjedi, kako se postavljaju zastave, kako se ponaša u komunikacija s kolegama s kojima se surađuju već i o važnosti koumunikacija u svakodnevnom životu. Cilj nam je bio, u malo vremena, naučiti apsolutno sve što može kolegama i kolegicama pomoću da budu domaćini visokim državnim ii međunarodnim dužnosnicima u posjetu njihovoj sredini – istaknula je Ermina Dunaj.

Nakon Virovitičko-podravske županije, „Mala škola protokola“, održat će se u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a potom i u ostalim hrvatskim županijama.

- Svaki naš protokolarni postupak je informacija o nama, zato je bitno da protokol i PR usko surađuju - naglasio je Dražen Dretar podcrtavši kako su protokolarna pravila jasna, nedvosmislena i mora ih se poštivati.

- Kroz „Malu školu protokola“, našim kolegama smo prenijeli dragocjeno znanje o stvarima i vještinama koje o protokolu treba znati. Sve je to dio odnosa s javnosti, kako bi pomogli komunikaciju prema ljudima i kako bi naša komunikacija prema van, bila bolja. Protkol se tiče i organizacije svečanosti kojim redom govornici govore, koliko će biti dugački govori... Nastojimo upozoriti kolega da dobra organizacija čini 70 posto odrađenog posla u protokolu – zaključio je Dražen Dretar.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo