Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Zanimljivosti

Mađioničarstvo je hobi, a možda bude i zanimanje

  Petar Žarković/Glas Slavonije           11.03.2012.         2183 pogleda
Mađioničarstvo je hobi, a možda bude i zanimanje

U posljednjih godinu dana u Slatini je gotovo nemoguće zamisliti zabavni program ili priredbu bez njega. Zove se Leon Žilavi, ima 16 godina i polazi drugi razred slatinske Srednje škole Marka Marulića u programu za zanimanje agroturistički tehničar, a "umjetničko" ime Magic Leon kazuje čime se bavi.

Nastupio je u Super talent showu dvije godine zaredom njegov je scenski i vizualni nasup ocijenjen najboljim na državnim konvencijama mađioničara (a ocjenjivali su ga profesionalni mađioničari). Na prošlogodišnjoj smotri dječjeg stvaralaštva "Radost, igra i stvaralaštvo djece" u Puli zadivio je publiku i dobio priliku nastupiti na završnoj svečanosti, a potom i u Zagrebu. Leon je tu kad se dočekuje sveti Nikola, ili kad klinci slave rođendane. U posljednje vrijeme redovito nastupa s humanitarnim nakanama.

Sudjelovao je tako u događanju Help portrait u organizaciji Fotovideo kluba Slatina, a organizirao je i samostalni nastup u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta za pomoć u liječenju teško bolesnog vršnjaka iz njegove škole, Kristijana Kodrića. Za tu predstavu prodano je 250 ulaznica po simboličnoj cijeni od deset kuna, a ukupno je prikupljeno oko 3.000 kuna.

- Mađioničarstvo je svojevrsna umjetnost koja se bavi stvaranjem iluzija i odvraćanja pozornosti ljudi od realnosti - kaže Leon. - Imao sam sedam godina kad sam se počeo baviti time. S roditeljima sam bio na rođendanskoj zabavi djece naših kumova, na kojoj je bio i mađioničar. On je tada radio ono što i ja sada radim i pokazujem drugoj djeci. Meni se to svidjelo i kad sam došao kući, rekao sam roditeljima da i ja želim biti mađioničar. Mama i tata su mislili da je to samo prolazna faza i da će me proći želja za takvim aktivnostima, ali moje zanimanje, očito, nije prošlo. Sada vide da sam ambiciozan jer sam počeo čak i zarađivati baveći se mađioničarstvom, a razmišljam i o bavljenju tom umjetnošću u budućnosti.

Podržavaju me i pomažu mi u nabavljanju rekvizita i opreme za taj posao. Imam dosta nastupa, ali oni ne utječu bitno na moj odnos prema školi i uspjeh u školi.

Najviše nastupa na području Virovitice i Slatine, ali rado se odaziva i na pozive iz udaljenijih sredina. Prošlog ljeta nastupao je za turiste u Rogoznici, a ove godine zabavljat će goste Poreča. Ima ponudu i za rad u Kini, ali godine i obveze prema školi još mu to ne dopuštaju. Budućnost vidi u profesionalnom mađioničarstvu i animatorstvu za turiste na nekom američkom kruzeru, ali kaže da još ima vremena za konačnu odluku.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zanimljivosti