Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  HGK-Županijska komora Virovitica

Mađari uskoro startaju sa gradnjom suvremene cestovne prometnice od Pečuha prema Barcsu

  Hgk           22.11.2017.         2001 pogleda
Mađari uskoro startaju sa gradnjom suvremene cestovne prometnice od Pečuha prema Barcsu

U utorak, 21. studenog je u Osijeku, u organizaciji Generalnog konzulata Mađarske održan Susret prekograničnih komora.

Na susretu su predstavljena gospodarstva prekograničnih županija, s naglaskom na ona područja i projekte u kojima postoje mogućnosti za proširenje gospodarske suradnje Hrvatske i Mađarske.

Temeljem upućenog poziva generalnog konzula Mađarske u Osijeku Antonia De Blasio, na susretu su bili nazočni, s mađarske strane, predstavnici komora iz Pečuha, iz županije Baranja i Kaposvara iz županije Somogy, a sa hrvatske strane, predstavnici HGK – Županijskih komora: Osijek i Virovitica, te Komore Vukovar.

Iz HGK – Županijske komore Virovitica susretu su prisustvovali predsjednik Ivan Slamić, direktor Milan Vanđura i viši stručni suradnik za međunarodne poslove Suzana Kolesarić, koji su prezentirali retrospektivu i trenutne gospodarske odnose Virovitičko-podravske županije s Mađarskom.

Osobito su istakli nužnost i potrebu nastavka gradnje suvremene cestovne prometnice od Gradeca, preko Bjelovara do Virovitice – Barcsa – Szigetvara – Szentlorinca, do Pečuha.

Prijedlog su podržali i važnost istog su istakli i ostali sudionici susreta.

Župan mađarske županije Baranja Csaba Nagy je istakao da su učinili sve predradnje i da su u tijeku intenzivne aktivnosti za nastavak izgradnje suvremene cestovne prometnice od Pečuha prema Szigetvaru i Barcsu, te da intenzivni graditeljski radovi startaju najkasnije 2020. godine.

Upoznao je da su u tijeku završne aktivnosti oko konačnog definiranja mikro-lokacije prelaska preko rijeke Drave, na zapadnoj strani Barcsa.

Ujedno je upoznao s aktivnostima za izgradnju četiri dodatna granična prijelaza s Hrvatskom, čime će se ubrzati i proširiti međusobni promet roba i usluga.

Predstavnici HGK – Županijske komore Virovitica predstavili su i 23. Viroexpo, međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, a predstavnici mađarskih komora su potvrdili sudjelovanje svog gospodarstva na sajmu 2018. godine.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HGK-Županijska komora Virovitica