Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Turizam

Lovni turizam: U obnovu Lovačkog doma Đedovica 2 milijuna kuna

  Glasslavonije.hr           24.09.2016.         2667 pogleda
Lovni turizam: U obnovu Lovačkog doma Đedovica 2 milijuna kuna

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Ivan Pavelić otvorio je novoobnovljeni Lovački dom Đedovica, smješten uz cestu Voćin – Kamenska na području lovišta Papuk u općini Voćin. Lovište Papuk prostire se na površini od gotovo 11.000 hektara otvorenog prostora i brdsko-planinskog je tipa s uzvisinama od 300 do 1000 metara, izbrazdano dubokim procjepima i bazenima. To je područje s bogatom šumskom vegetacijom mješavine bukve, jele, hrasta i graba, a u lovištu žive jelen, srnjak i divlja svinja.

– Lovački dom Đedovica i prije obnove bio je važna karika u turističkoj ponudi Virovitičko-podravske županije, s gotovo 700 noćenja godišnje i konstantnom prisutnošću inozemnih lovnih gostiju, koji ovaj kraj smatraju izuzetno privlačnim zbog bogatstva ovdašnje flore i faune, a nemojmo zaboraviti ni kvalitetno gostoprimstvo naših šumara. Ovdje dolaze loviti pravi zaljubljenici u prirodu, lovci koji cijene mir i tišinu šume te boravak daleko od modernoga svijeta - izjavio je prigodom otvorenja predsjednik Uprave HŠ-a Ivan Pavelić.

U Hrvatskim šumama smatraju da je potencijal Lovačkog doma Đedovica još i veći, pa su odlučili obnoviti to zdanje. Riječ je o investiciji od gotovo dva milijuna kuna i sada ovaj lovački dom može otvoriti svoja vrata i najzahtjevnijim domaćim i stranim gostima. Dobro organizirano lovište Papuk nudi lov na visokoj razini, a lovci će u novouređenom domu na Đedovici imati još kvalitetniji smještaj, što nije nevažno u privlačenju i zadržavanju posjetitelja.

Na svečanosti otvorenja bili su predstavnici Hrvatskih šuma, predstavnici Uprave šuma Podružnica Našice na čelu s voditeljem Vlatkom Podnarom, predstavnici općine Voćin na čelu s načelnikom Predragom Filićem, gospodarstvenici s područja Virovitičko-podravske županije i drugi gosti.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Turizam