Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Aktualnosti

Love "žrtve" da ih voze kući da ne čekaju u bolnici cijeli dan

  Michael Palijan/Večrnji list           23.11.2011.         2237 pogleda
Love "žrtve" da ih voze kući da ne čekaju u bolnici cijeli dan

Virovitica je od Grubišnoga Polja udaljena samo 33 kilometra, ili pola sata vožnje po pravilima. No, ako je suditi prema autobusnim linijama, kao da je daleko stotinama kilometara. Na to su upozorili građani koji često putuju u Viroviticu, u bolnicu na preglede i terapije. Dosad je postojala autobusna linija kojom su se u 12 sati vraćali u Grubišno Polje. No, nedavno je ukinuta, pa su osuđeni u Viroviticu doputovati oko 7 sati, i poslije čekati jedini autobus za povratak iz Virovitice, koji polazi tek u 14.40 - piše Večernji list.

- Kada bismo išli na terapije i popodne, tada bi nam taj autobus dobro došao. Iz Grubišnog Polja bismo krenuli u 11 i vratili se u 15 sati. Ovako cijeli dan boravimo u bolnici - rekla je Đurđica Marković, a potvrđuju Slavica Galić i Nikola Bukovac. No, u nemilosti reda vožnje su i ostali Grubišnopoljci ponajviše stariji, bez automobila ili vozačke dozvole. Stoga su, žele li se ranije vratiti, osuđeni hodati po gradu, bolnici, te loviti i moliti poznate za prijevoz kući.-Ako ne nađem žrtvu u bolnici koja će me povesti do G. Polja, moram čekati do 15 sati - priča Markovićeva. Iz daruvarske poslovne jedinice Čazmatrans Nove Dražen Posavac pojašnjava da je linija ukinuta upravo zbog malo putnika. Naime, tzv. snimanje prometa pokazalo je da je linija potpuno neisplativa, jer njome u pravilu putuje jedan do dva putnika.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

plavac
24.11.2011. 14:23
eeeeeeeeee, lijepa su to vremena bila
josip
24.11.2011. 11:21
samo kad se sjetim one bivše trule države, kako je svaka rupa imala kolodvor i koliko je autobusa išlo na dan i kako nisu firma propadale i radnici bili na cestama. kako nam je užasno bilo!


Još iz kategorije Aktualnosti