Banner
MORH: Upis u vojnu evidenciju nema obavezu služenja vojnog roka
Influenceri sve traženiji, postaju atraktivno zanimanje
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Aktualnosti

Lovcima održana predavanja o sigurnom lovu

  eg           12.04.2016.         1016 pogleda
Lovcima održana predavanja o sigurnom lovu

S ciljem podizanja razine sigurnosti prilikom rukovanja vatrenim oružjem i sveukupne sigurnosti u lovištima usmjerene na prevenciju stradavanja u lovu, kao i sprečavanje protuzakonitog lova i ostalih protupravnih ponašanja iz domene lovstva Policijska uprava Virovitičko-podravske županije održala je predavanje na temu „Siguran lov“.

U nazočnosti oko devedeset lovaca iz lovačkih udruga „Fazan“ Špišić Bukovica,  i „Fazan“ iz Starog Gradca u Bušetini i Starom Gradcu predavanje je održao policijski službenik za prevenciju PU virovitičko-podravske Dražen Huzjak.

Iako su na području PU virovitičko-podravske u proteklih pet godina, evidentirana dva ozljeđivanja lovca prilikom lova ovo edukativno predavanje ima zadaću podići razinu znanja o rukovanju vatrenim oružjem i pravilima ponašanja osoba uključenih u lov, te na taj način utjecati na podizanje razine sigurnosti u lovištima na području Virovitičko-podravske županije.

Lovci su ovom prilikom upoznati i sa zakonskim propisima iz domene lovstva, kroz provedbu dopunskog stručnog usavršavanja (DSU) policijskih službenika iz navedene ciljane skupine.

Nositelji ovog preventivnog projekta su MUP, Ravnateljstvo policije i Hrvatski lovački savez, a provoditelji su Policijska uprava Virovitičko-podravska - Ured načelnika, Služba Kriminalističke policije, Služba zajedničkih i upravnih poslova, Policijske postaje Virovitica, Slatina, Pitomača i Orahovica, PGP T. Polje i Lovački savez Virovitičko-podravske županije i Lovačke udruge sa područja Virovitičko podravske županije. Partneri u provedbi projekta su i Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Turističke zajednice gradova Virovitica, Slatina i Orahovica, Odgovorne osobe Parka prirode Papuk, tijela jedinica lokalne samouprave.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti