Udruga hrvatskih sudaca protiv spajanja ministarstava pravosuđa i uprave
Grbin najavio kandidaturu za predsjednika SDP-a
Večernji list: Plenković - ostaje većina ministara
Jutarnji list: Vrh SDP-a zazire od Peđe Grbina
HAK: Na graničnim prijelazima moguća čekanja
DHMZ: Sunčano i vruće
Beroš: Moguće nove preporuke HZJZ-a za veća okupljanja, zasad bez zabrana

  Županija

Lokacijska dozvola za građenje Industrijsko-obrtničke škole

  virovitica.hr           26.02.2014.         2265 pogleda
Lokacijska dozvola za građenje Industrijsko-obrtničke škole

Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju Grada Virovitice izdao je lokacijsku dozvolu za građenje nove Industrijsko-obrtničke škole u Virovitici. Podnositelj zahtjeva je Virovitičko-podravska županija, a nova škola će se graditi u Vukovarskoj ulici.

Razlog gradnje škole je činjenica da se u postojećoj Industrijsko-obrtničkoj školi trenutno obavlja nastava u dvije smjene te koristi prostore Tehničke škole.

Zahvat će se odvijati u fazama i to u prvoj fazi će se izgraditi zgrada škole s ukupnim kapacitetom od 20 odjeljenja za potrebe oko 400 učenika koja će se sastojati od 10-15 klasičnih učionica, 10-15 učionica za pola razrednog odjela, jedne učionice za učenike smjera zidar, 5 praktikuma i 4 specijalizirane učionice.

U drugoj fazi izgradit će se sportski tereni koji će sadržavati stazu za trčanje dužine 115m x 5m, zaletište za skok u dalj, vježbalište sa spravama 27m x 15m, poligon s preprekama 110m x 4m, tri igralište za košarku 28m x 15m i igralište za mali nogomet 52m x 32m

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

mirovnjak
28.2.2014. 13:02
@ Gvardijan.
Nisam isključiv kao Vi, već tražim argumente.
Bio sam protiv Slatinske gimnazije držeći da postojeće gimnazije u županiji imaju i previše mjesta u odnosu na djecu koja svojim znanjem i interesom mogu pratiti zahtjevan program gimnazije.
Vrijeme i činjenice su pokazale da sam bio u pravu. Ima li boljeg argumenta da redovito nakon prvog upisnog roka u županiji ima mjesta u gimnazijama. 3 ministra nisu prihvatila ovu ideju ( Primorac, Fuks i sada Jovanović). Ima li boljeg dokaza koliko sam bio u pravu. Žali bože novaca za dokumentaciju i projekte.
gvardijan
28.2.2014. 12:33
@mirovnjak, osobno sam protiv te nove industrijsko-obrtničke škole u Virovitici. Smatram da bi se programi, učenici i nastavnici iz te škole trebali rasporediti putem mreže škola u ostale 4 strukovne škole u županiji: u Virovitici, Slatini i Pitomači. Jeftinije je i korisnije, jer u postojećim ioš-školama ionako imaju stalni problem sa deficitom učenika. Prijevoz učenika košta daleko manje nego izgradnja nove škole.
mirovnjak
28.2.2014. 9:38
@Gvardijan:
Hvala na poduki, znao sam ja to, no u ovoj državi najčešće nisu problem zakoni već njihova ne primjena.
A što se tiče teme iz teksta, još samo ovo.
Nadam se da je ovo iskoordinirano sa resornim ministarstvom i da su uvažene činjenice koje sam naveo, pa ćemo onda doista moći reći bravo.
Ali ako nam se ponovi Slatinaska Gimnazija koja također ima građevnu dozvolu već 6 godina, a koordinacija počela na nivou Roki-Tole, pa tu i završila i gradnja, završila na par kamiona šljunka za prilazni put.
Nadam se da ovdje nije taj slučaj.
gvardijan
27.2.2014. 22:42
@mirovnjak, Sukladno Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 86/12) učenicima koji su završili trogodišnje programe omogućuje se nastavak obrazovanja u statusu redovnih učenika (bez financijskih obveza) u srodnim četverogodišnjim zanimanjima. Nakon toga mogu polagati državnu maturu i ići na faks. Mnogi učenici već dvije godine koriste to pravo.
mirovnjak
27.2.2014. 20:41
Osobno smatram da ovoj državi pored visoko obrazovanih kadrova treba i puno proizvodnih zanimanja. Najmanje SSS. Naprimjer gimnazija pa nakon toga u proces rada, a ne daljnjeg školovanja.
No čudi me da se neki upuštaju u raspravu o brojkama bez osnovnih pokazatelje kao:
-Koliko postojeća škola ima učionica.
-Koliko će u nekom dužeg periodu u Virovitici izlaziti osmaša, prema do sada upisanoj djeci od 1-8 razreda.
-Koliko od toga otpada na gimnazije i tehničke škole.
Nadam se da su oni koji su planirali gradnju pošli od ovakvih i sličnih pokazatelja i onda je to za pozdraviti.
No još samo nešto.
Sustav školstva treba napraviti da uspješna djeca i iz strukovnih škola mogu nastaviti školovanje, a ne da i neuspješni gimnazijalci samo za to što su gimnazijalci to rade umjesto njih.
Nano-59
27.2.2014. 7:56
gvardijan, živim od građevine, ne mogu napraviti 20-30, mogu napraviti ili 20 ili 30 učionica
gvardijan
26.2.2014. 20:40
20-30 klasičnih učionica, jedan zidarski praktikum, 5 drugih praktikuma (mehaničari, strojobravari, frizeri i sl.), 4 specijalizirane učionice (kemija, fizika i sl.)... barem sam ja tako shvatio.
Nano-59
26.2.2014. 19:53
čitam i nije mi jasno, koliko je to na kraju tu učionica
Fabijan
26.2.2014. 17:02
Šta će nam? Tko će palčaćat režije za tada polupraznu tehničku škplu... Budući obrtnici! Djeco! Nedajte se u obrtnike! Vi ćete raditi od 0 - 24 sata bez prava na štrajkove dok će tikvani po državnim i lokalnim uredima biti zaštićeni ko lički medvjedi. Obrtnik sam i znam što govorim. Suze i znoj za njihova bolovanja,regrese, otpremnice...


Još iz kategorije ŽupanijaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.