Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Ljubo Ruben Weiss

Ljubo Weiss u Prizmi: 40 godina novinarskog i publicističkog rada

  vn           27.08.2013.         1638 pogleda
Ljubo Weiss u Prizmi: 40 godina novinarskog i publicističkog rada

Prizma,  Hrvatska radio televizija (HRT), prvi program,  vrlo uspješno (već više od deset godina) propagira vrijednosti svih nacionalnih manjina hrvatskog društva.  Evo, nakon 40 godina pisanja i objavljivanja, pretežno na teme židovstva - jevrejstva, antisemitizma, Izraela, Bliskog istoka... naš stalni kolumnist Ljubo R. Weiss doživio je  da novinarka "Prizme" Hana Gelb vrlo znalački tj. profesionalno, propita ga o tom radu, i pokaže zanimanje za slučaj imovine Weissovih  u Lukaču koja nije vraćena Marku Weissu u naturalnom obliku, odnosno nasljednicima.  Razgovor je popraćen  TV snimkama objavljenih tekstova i dokumenata, a oslikava  rad  djelovanje Lj.R.Weissa i šire od novinarskog.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Mikeš09
28.8.2013. 13:18
Eh uredništvo...po običaju kasno pali...trebalo je najaviti taj događaj za našu malu sredinu da i mi vidimo o čemu Ljubo to priča...
Izgleda da ga je dalekovidnica ponovo povratila te mu je ovaj komentar svakako na mjestu...vraća li se staro pero u formu?!
Drago25
28.8.2013. 8:34
Ne damo se g. Lj.R. Waiss, samo što umor ili `zamor materijala` čini svoje.

Lijep pozdrav.
Lj.R.Weiss
28.8.2013. 2:00
Zahvaljujem Goranu Gazdeku što mi je omogućio, nakon povratka u zavičaj, da na portalu virovitica.net, pod njegovom uredničkom rukom, objavljujem kolumne i članke. Tako smo, zajedničkim snagama pridonijeli da javna riječ bude koliko toliko uvažavana, i omogućili vama, našim vjernim čitateljima, mogućnost informiranja, ali i komentiranja aktualnih društvenih i političkih događanja u Virovitici, Županiji i šire. Jedno kraće vrijeme surađivao sam i s portalom virovitica.info.
Oglašavali smo se kolumnama, člancima, fotografijama... s manje ili više uspjeha, bili smo kritizirani, nekada i grubo, našli smo se i na sudu, ali HRT je uočila trud oko javne riječi u malim sredinama, kao što je virovitička, i priznajem da mi je drago zbog pažnje HRT-a i uredništva "Prizme". Snimljeno je i mnogo više materijala nego što je emitirano, i uvjeren sam da će i ti drugi materijali jednom biti predočeni TV gledateljstvu. Želim i ovim putem poručiti novinarima, mladim novinarima posebno, da se ne daju uplašiti od moćnika, da rade maksimalno profesionalno; gorak je taj naš novinarski kruh, ali novinarski i publicistički rad pruža i duhovna zadovoljstva, osjećaj da si potreban javnosti i da te javnost uvažava. Naravno, ne svatko od vas podjednako, ali i to je dio sudbine novinara i sve ide u "rok službe"!


Još iz kategorije Ljubo Ruben Weiss