Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Kota Lj. R. Weissa

Ljubo Ruben Weiss: Otvoreno pismo Andriji Hebrangu - ispravci krivih navoda

  Ljubo R. Weiss           10.07.2009.         10008 pogleda
Ljubo Ruben Weiss: Otvoreno pismo Andriji Hebrangu - ispravci krivih navoda

Nerado na tvojoj razini

Oprosti na prisnom obraćanju, ali to bi bio običaj među - Židovima. Nije uobičajeno da se tebi kao poznatoj osobi obraćam zamalo anoniman, ali se nadam da će ti biti važnije što netko govori, nego tko govori. Ispričavam se zbog brojanja krvnih zrnaca ali samo se, istina nerado, spuštam na tvoju razinu.

   Ti kažeš da nema nacionalnosti po rođenju, nego po izjašnjavanju što bi se u osnovi moglo prihvatiti, ali to ipak neće pomoći da razjasniš zašto zaobilaziš svoja židovska krvna zrnca. Poznavao sam tvoju majku Olgu, sjedili smo koji puta jedno kraj drugoga na sjednicama Vijeća Židovske općine Zagreb, početkom devedesetih. Meni zapravo nije jasno zašto se ti židovskih krvnih zrnaca stidiš i zašto želiš biti veći papa od pape... Možda zato da budeš gori poturica od Turčina? Ili?

   Liječnik si, dvadeset godina u politici i ne mogu vjerovati da si dao takav intervju NIN-u i da si na hiperosjetljiv način i agresivno reagirao na sasvim odmjeren članak Miljenka Jergovića. Čitam tvoj intervju i čudim se ne samo ovoj stupidnosti  odgovora vezano za ratnog zločinca Maksa Luburića nego i brojnim drugim ordinarnim glupostima koje si uspio izreći: o Titu, o 200 000 ubijenih Hrvata...( Do toga broja dolaziš množeći 900 pronađenih lokaliteta grobnica s prosječnim brojem kostura zaboravivši  da su na taj način brojitelji kostura došli i do 700 tisuća žrtava Jasenovca, dakle služiš se metodama koje, kod Jasenovca, opravdano, ne priznaješ ni ti ni brojni povjesničari.)

                                         Metak, malj, nož, pila...

   Slažem se s tobom u jednom: žao mi je svakog čovjeka koji je bez suđenja skončao svoj život ili na Bleiburgu ili na Križnom putu, ali  moram te upozoriti da su na tisuće njihovih žrtava dobile  metak, malj, nož ili čak bili rezani pilom, ne vidjevši suda ni suce prije brutalnih ubojstava samo zato što su bili Romi, Židovi, Srbi...a da prethodno, naravno, nisu služili kvislinškom režimu ili okrvavili ruke kao dio  u kaotičnoj poslijeratnoj situaciji pogubljenih ljudi. Posebno mi je žao svakog civila, djece, starih i bolesnih među njima. Ne zaboravimo, znatan broj Hrvata-antifašista  također su žrtve Jasenovca. O tom kompleksu pitanja će te educirati povjesničari, književnici.. pa čak i pokoji živi svjedok.  Samo kao politolog i novinar, nekadašnji knjižar u Beču,  bio bih slobodan skrenuti ti pažnju na nekoliko «netočnih navoda». Istina, pitam se ima li to sve smisla jer davno napisao sam i objavio esej pod naslovom «Tuđi ste mi Tuđmane» i reagirao pismom na «čuvenu» izjavu tvog mentora dr. Tuđmana kada je izjavio da je sretan da mu žena nije ni Židovka ni Srpkinja. I što se dogodilo? Ovaj je poslije glatko, s HDZ-om, dobio prve višestranačke demokratske izbore, a sam postao predsjednik RH. Dakle, moglo bi ti se posrećiti da i ovo otvoreno pismo samo podigne ti rejting kod istomišljenika i sljedbenika. A da na to računate u HDZ-u svjedoči i intervju koji je 7.7. 2009. objavljen u Jutarnjem, gdje  kažeš da su ti tvoji partijski drugovi poručili:»Počelo je, počelo..!» Prikazati se žrtvom antihrvatskih snaga, igrati na kartu najnižih političkih strasti (nacional-revizionostičku) i danas apatičnom hrvatskom narodu ponuditi,  a što nego opetovanu priču o narodu-žrtvi, možda te zamijeniti  blažim kandidatom (recimo Ivom S.), ipak je providno. Drugo, sada kada je Hrvatskoj najmanje potrebno vraćanje u NOB i poslijeratno razdoblje Titove Jugoslavije, otvaranje starog sukoba ustaša i partizana, fašista i antifašista, od kojeg, pored ostaloga, HDZ živi već 20 godina, ili pak forsiranje pomirenje nepomirljivog, isto je providna igra. Maks Luburić nije se borio za interese Hrvatske dok ih je Tito, ma što o njemu mislili, prepoznao i s partizanskim pokretom i saveznicima, ostvario. Budimo precizni, Maks mesar borio se za interese ustaške Hrvatske koja bi kao poražena trebala odavno biti na groblju propalih ideja i projekata. Sve tvoje ograde i objašnjenja u vezi Maksa L.- kako te nismo dobro razumjeli padaju u vodu - ako se zna da to nije prva javna izjava u korist nekoga iz ustaškog vodstva - slično si govorio o Mili Budaku («Učinio je mnogo dobrih stvari!!!!??) Stoga se i ja nudim da me tužiš u paketu sa Miljenkom Jergovićem, ali onda trebaš tužiti i na stotine tisuća onih koji  malo bolje od tebe razlikuju političke pojmove odnosno političke doktrine, što po obrazovanju, što po obiteljskim pričama.                                       

                          Žao mi  što si i na koji si način ostao bez oca...

   Meni je zaista žao što si i na koji si način ostao bez oca, žao mi je da si ga morao tražiti u dr. Tuđmanu, žao mi je tvoje majke Olge koja je i u poodmaklim godinama kada sam je poznavao, zadržala mirnoću i dostojanstvo gospođe, poštujući svoje pretke,  ne iskazujući osvetničke porive, ali ne zaboravivši lako nepravde koje je pretrpjela. Međutim, ima nešto tragikomičnog u dijelu Židova čime se bave mnogi psiholozi i psihijatri, a to je pitanje krize identiteta sve do onoga što se naziva židovska samomržnja, a jedan od najočitijih primjera novijeg vremena je slučaj Otta Weiningera, Austrijanca, autora knjige «Spol i karakter».Podsjećaš me i na Mladena Schwarza, na one koji su zalutali u bespuću povijesne i aktualne gluposti. Duboki su to i ne baš razumljivi labirinti podsvijesti koji sve do danas utječu na naše psihologije (psihopatologije) i ne vidim zašto o tome mirno ne razgovarati nego odmah, poput povrijeđenog djeteta, prijetiti tužbom i pri tome se služiti vokabularom koji nije ni komunistički nego notorno staljinistički: Kažeš sramotan je Jergovićev članak, nemoralan, hazarderski i podmukao!! A  mislim da je upravo takav  tvoj intervju koji si dao NIN-u. Sramotan jer sramotiš dio svojih predaka, nemoralan jer se pojmovima politologije i povijesti igraš onako kako tebi i samo tebi pada na pamet, hazarderski jer si njime već najavio predizbornu kampanju ne znajući da te rečenice mogu dovesti  do predsjedničkog trona, ali i daleko udaljiti od njega (kao i Hrvatsku od Evrope), podmukao jer neki odgovori ne pridonose rješavanju još napetih odnosa srpskog i hrvatskog naroda nego produbljuju stare, povijesne nesporazume. Jergoviću, kojem svaka čast i kao književniku i publicisti-antifašisti, pridaješ preveliko značenje doživljavajući da je člankom zabio klin između HDZ i koalicijskih partnera pa čak želio i srušiti Vladu! Jadni su ti odnosi HDZ-a i partnera i slaba je to Vlada koju jednim jedinim člankom «ruši» Miljenko Jergović! Ono što je neotuđivo demokratsko pravo svakog građanina Hrvatske da se izjasni o mogućim kandidatima za dužnost predsjednika države doživljavaš kao klevetu i ugrožavanje  životne situacije. Na to pogotovo kolumnist Jergović ima pravo, ali ne na način kako to zamišlja Andrija; da se uz Jergovićev komentar objavi i  njegov (Hebrangov) komentar. Te filmove smo gledali davno, davno i miriše na staljinistički strah od kritike - srećom, druga su ovo vremena i  tako moćnih političara nema da bi to zahtijevali, eto, osim tebe dr. Andrija Hebrang koji se panično bojiš - javne riječi.

                                                Što je utuživo, Andrija?

   A ono da su glasači, ako se uzme u obzir «objeda» o psihopatologiji dvadeset godina glasali za psihopatološku osobu je najobičnija podvala da bi se skrio iza glasača. Poznat je jedan primjer gdje su neki drugi glasači glasali aklamacijama i paradama za Adolfa Hitlera najmanje  12 godina da bi se na kraju uvjerili i oni i svijet da ih je vodio čovjek s najtežim psihičkim poremećajima, posebno pred kraj života. Po tome, Hitler bi, da je poživio, mogao kasnije reći da je ta dijagnoza utuživa!(cccc!!!) Ni na kraj pameti mi nije reći da si ti Andrija u fazi poremećaja Adolfa Hitlera osim jednog -  autizma i gubitka kontakta sa stvarnošću tebe i tvoje HDZ stranke što se bjelodano vidjelo na providno režiranom Općem saboru HDZ-a, gdje se i ključne odluke donijete na staljinistički način, nedemokratskim javnim glasanjem i bez jednog glasa protiv i bez jednog suzdržanog... Više od 11 000 ljudi je tako glasovalo i bili su podcijenjeni, u ulozi šutljivog stada, privjesak predstavi Ive i kompanije. A nije li se tako glasovalo i u Hitlerovoj Njemačkoj ili Staljinovom SSSR-u!??

   I koliko proturječnih navoda na malom prostoru: prvo antifašistički pokret u Hrvatskoj nisu činili samo komunisti (što je istina) da bi nekoliko redaka dalje ti tvrdio da su samo komunisti ubili 200 000 Hrvata, istina kažeš, nakon završetka Drugog svjetskog rata. Dakle, utopio si  u komunistima sve Hrvate antifašiste, jer ti u ovoj rečenici tako odgovara.

                                         Puzajući fašizam - u aktivni?

    Igraš se vatrom i tako se, baš tako, puzajući fažizam pretvara u aktivni. I mnogo toga u nas  podsjeća na političko stanje uoči dolaska Hitlera na vlast: jurišnička mladež, apsolutno jedinstvena stranka (koja, ako to nije zbog frakcijskih borbi, će to uskoro postati), slaba ili nikakva socijal-demokracija i druga oporba, nezaposlenost, beznađe, potreba za vođom, gušenje kritičke riječi kroz pokušaje da se mediji kontroliraju bez ostatka, izmišljanje vanjskih neprijatelja (EU, Slovenija) itd. i tsl.).

   A antologijska ti je izjava u intervjuu «da je žrtva nevina, ako nije imala suda!» Po toj logici i Slobodan Milošević, notorni ratni zločinac, gospodar rata  broj jedan na prostoru bivše Jugoslavije umro je - nevin! Ili, ipak..? Ili još zanimljivije - Titu nitko nije sudio, a ti ga uporno stavljaš u grupu ratnih zločinaca kao i još živi ustaše i njihovi potomci, dok ga svijet drži antifašistom i jednim od prvih koji je Hitleru rekao NE i zahvaljujući njemu «antihrvatu»  i partizanskim jedinicama Hrvatska je vratila u svoj sastav od Pavelića i ustaša prodane hrvatske teritorije Italiji. Sve to ne umanjuje Titovu  zapovjednu odgovornost za događaje na Bleiburgu i Križnom putu uz povijesnu činjenicu da je uloga saveznika (Britanaca) jednako dvojbena kao uloga partizana-egzekutora - gurnuli su diplomatskim rukavicama ustaške i druge kvislinške vojnike i dio civila  pred cijevi partizana-osvetnika!

   Imao bih još neke ispravke netočnih navoda vezano za tvog oca Andriju Hebranga i njegovu ulogu u komunističkom pokretu kao i pitanje prezimena Hebrang, no samo na kraju spominjem da nije lijepo zaboraviti neke osobe iz židovskog miljea  kao i Židovsku općinu Zagreb koja je sve vrijeme kalvarije tvoje obitelji, zdušno pomagala ne samo tvoju majku nego i vas djecu. Ako se dobro sjećam u jednoj grupi židovske djece koja je ljetovala na Cresu 60-tih godina ljetovala su i djeca - s prezimenom - Markovac (možda i ti??), besplatno!

   I ne na kraju, u modernoj hrvatskoj politici pojavilo se i pojavljuje nekoliko židovskih likova, posebno onih koji su se primakli skutima vladara, a neki služeći ih bespogovorno  kao i HDZ-u koja nas je doveo do ruba provalije...Nisam jedini iz židovske zajednice koji tvrdi da   bi možda bilo bolje da su se bavili svojim profesijama, a ne političkim djelovanjem koje nije usrećilo ni  njih, a ni hrvatski narod. Dalje, volio bih čuti što ostali članovi obitelji Hebrang misle o tvojim političkim i inim  eskapadama?

                                         Vjerujem u zdrav razum građana Hrvatske!

   Nadam se, iskreno se nadam da ćeš još dobro promisliti o prihvaćanju kandidature za predsjednika Republike Hrvatske jer ne zbog prešućivanog židovstva i nepoznavanja povijesnih činjenica nego zato što si uistinu inhibiran prošlošću, slično meni, ali na drugi način. A ova moderna Hrvatska treba u vremenima kada je ugrožen njena ekonomska osnova te stvoren vrlo nestabilan politički sistem i rovito političko ozračje te narušen međunarodni ugled Hrvatske, treba političare okrenute budućnosti, a ne prošlosti. I  najmanje joj trebaju oni koji prošlosti pristupaju na pogrešan način.

   Naravno, i tvoj HDZ će odlučiti o tvojoj kandidaturi, odlučit ćeš i ti sam da bi na kraju, u izbornoj trci odlučivali građani Hrvatske, zdravog razuma. I prepoznali, ipak, teško frustriranog, da ne kažem, opasnog igrača.

 

Napomena: Ovo Otvoreno pismo je u skraćenoj verziji objavljeno u Slobodnoj Dalmaciji 9.7.2009. a virovitica.net ga objavljuje integralno!

(10.7.2009.)

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

terzo
31.8.2009. 3:03
Za stado nije dobro, ako mu je pastir ovca
(citat Goethe)
Danica
1.8.2009. 5:05
Hebrangu, hrvatska sramoto, kako si promijenio brzo ploču! Sada si ANTIFAŠIST! Pa kako može netko potcjenjivati hrvatski narod - pamti ipak ovaj narod tko je što kada rekao i za što se zalagao. Oslobodio si Rončevića krivnje a policija kaže drugačije!I ti bi bio predsjednik RH??
Ma nisi ni za predsjednika kućnog savjeta, jednostavno u sukobu ne interesa nego u sukobu s pameću! I čuvajmo se onih koji se ne mogu nasmijati!On jednostavno zrači negativnu energiju...
tomislav
20.7.2009. 19:56
Slažem sa apsolutno se Feralom, napipao je ono što je jako bitno. Živija tvoj Ajduk, Beara i Frane Matošić!
Kota želi sve to humano zaokružiti ali nekad to i ne ide, međutim cijenim takav stav i activity jer neki totalni "rat" nema smisla ali ni totalna pljačka hr građana. Sretni i ugodni Godišnji tko ide!
cukartown
20.7.2009. 18:21
onako usput moram B-B-B-a upitati šta se desi suncokretu ako se neokreće suncu-životu.
kota 211
20.7.2009. 16:13
Bravo Danice !! Feral, poznajem neke hdz-ovce koji već na zadnjim izborima nisu dali glas hdz-u. I hss-ovce. I hsls-ovce. I hns-ovce. Išli su hspd-u. A tu nije kraj.
Feral
20.7.2009. 15:43
Evo, još kada bi mogao precizirati što to točno podržavaš, bio bi gotovo savršen sugovornik.
B-B-B
20.7.2009. 15:03
Ima, dosta toga podržavam, što ne podržavam to i kažem oduvijek je tako bilo, j....a nisu svi savršeni. Nisam od onih koji mijenjaju strane kak ti suncokret i tako će ,.kak se veli navek biti,.
Feral
20.7.2009. 9:07
Ne mogu svi biti u situaciji da odlučuju, ali svi mogu odabirati one koji i imaju stajališta koja se slažu sa njihovima.
Stoga ti imaš jedno mišljenje o reviziji branitelja a podržavaš one koji imaju drugo. Imaš jedno mišljenje o privatizaciji ali podržavaš one koji provode nešto drugo. Stav o visini plaća u državnom aparatu u odnosu na visine plaća u proizvodnom sektoru ti je različit od stava onih koje podržavaš. Vjerojatno je i situacija sa brojem umirovljenika i njihovom starosnom dobi slična.
Jel ima nešto u čemu se slažeš sa stavovima i radom onih koje podržavaš glasanjem na izborima ?
Danica
20.7.2009. 3:17
BBB,Kota 211... Volim ja BBB-a i da ga nema valjalo bi ga izmisliti! Za razliku od onih šutljivih HDZeovaca, on što misli i napiše i zato ga cijenim, pa bio i u ratu s povijesnim činjenicama.I pitam se- pa gdje su drugi iz HDZ-a???Mora da se već dobro spremaju za evakuaciju. Kamo, sam Bog zna. Što se tiče mene BBB može ostati, štitit ćemo ga jer bez njega nema nama demokracije...Samo da ne vrijeđa povremeno...ali, u dobrom društvu i on će postat kulturan čovjek!
kota 211
19.7.2009. 21:32
Zapamtio sam da su dvije stvari kod b.b.b. potpuno drugaćije nego kod ostale ekipe : on je zaista i ranije bio za objavu registra hrv. branitelja, kao i što se na ovom portalu gnušao nad "cajkama" i "sapunicama". To je činjenica i valja je uvažavati. Dakle, drugaćiji je i mislim pošteniji. Pa i Danica ga voli. A i on nju. Još jedanput, hvala Vam na nezaboravnim "trijalozima" (Tomislav,B.B.B.Danica) zadnjih desetak dana. Što se tiće Nu2, Kuliću kapa dolje. Valja Kuliće sakupljati, jer sam čovjek je ko` prst. A ima ih na ovom portalu !
B-B-B
19.7.2009. 19:17
Ne može odlučivati netko tko nije u situaciji, ja sam još prije nekoliko godina bio za peticiju, da ja mogu odlučiti ta tema bi već bila prošlost. To uopće nije tema za mene!
Feral
19.7.2009. 18:24
Super bbb,
ti si za objavu ali podržavaš da o tome odlučuju oni koji za to nisu.
B-B-B
19.7.2009. 17:40
Kota211 naravno da sam za objavu registra hrvatskih branitelja, samo oni koji nešto kriju nisu za to. Upravo zbog onih koji su u nezasluženim mirovinama od ko zna koliko tisuća i tisuća kn, svi branitelji su i ocrnjeni. Ja sam bio za objavu kada vi na ovom portalu to niste još ni spominjali.
tomislav
19.7.2009. 16:23
Ako i kuži to pravi vojnik revolucije 91-95 nikad neće priznati kao što nije ni onaj 41-45 jer obje su bile domovinske i narodno - oslobodilačke kao i pretvorba sredstava za proizvdnju, onda oduzimanje narodnom neprijatelju i ekspolatatorima sada oduzimanje radnom narodu i vraćanje u ruke eksploatatora čime si polako idemo svom kraju i u smrt kako nas obavješatva Kulić kod (na smrt dosadnog jer nema nikog iz BBC) Stankovića a zadnji koji će se još održati po Kuliću su baš ti vojnici revolucije. Mi ostali šansu nemamo.
kota 211
19.7.2009. 11:19
I gotovo sam siguran da i b.b.b. to "kuži". Pitanje je samo vremena kada će si to i priznati. Jer i njega još žulja onaj njegov rov i "kronična upala zgloba" koju je zaradio, dok su "drugari" krali. "Kuži" on, "kuži".....
kota 211
19.7.2009. 11:08
Tomislave, neki dan sam sa više ljudi komentitao tu Vašu prepričanu izjavu V.Parun o crvenima i crnima, koja je potpuno istinita. Mi tek putujemo prema demokraciji i trebat će još puno vode proteći Savom i Dravom. Apsurdno je da mi u Hrvatskoj još uvijek nemamo desnog centra. Sve je to preobućeni komunizam, armiran debelim lopovlukom, i "rutavim cajkaškim" hrvatskim prsima. Da stvar bude apsurdnija na tim prsima je obićno križ. I grb Dinama ili Hajduka. Ali ja vjerujem da postoji onih desetak posto ljudi koji ove činjenice razumiju. Te da je upravo to šansa za istinski "treći put", i stvarne iskorake.
tomislav
19.7.2009. 10:41
Kota osobno mislim da takvi nemaju svoje mišljenje nego imaju autoritete koji za njih misle. Za ovog to je otac, partiija i država.
Ali opet bih se vratio davnom intervjuu Vesne Parun koji je dala zamislite i opet NIN-u jer tada disidenti nisu mogli izravno djelovati u svojoj sredini nego su putovali u druge republike i tamo slobodnije govorili. Ona je rekla da su crni vrazi pošteniji jer ne odstupaju od svojij rasnih itd načela dok crveni nisu dosljedni nego kao onaj patak JJ Zmaja što je žabama govorio o miru, da nitko nikog ne smije da dira a kad se mali žabac malo više primakao ovaj ga je slasno progutao.
Zato pazite da se ovom tipu ne primaknete preblizu jer će vas - progutati jer njegova partija je izvorno nastala od crvenih pokrivena debelim plaštom hrvatstva..
kota 211
19.7.2009. 9:57
Tomek, pa što da b.b.b-a nema na ovom portalu ? Pa i Danica (njegova partizanka) se brine kad ga nema. Jedini je od one ekipe koji kaže svoje mišljenje. Ostali šute ko` p...., a vide do kuda nas je doveo ck hdz. Što se tiće sdp-a, pa b.b.b. je tu u pravu. Bili bi i ludi kada bi se sada hvatali vlasti. Sada neka bivša ministrica, a sada premijerka stane pred branitelje. Mene samo zanima zašto b.b.b. šuti kada je rijeć o objavi registra hrvatskih branitelja i hrvatskih ratnih vojnih invalida.
tomislav
19.7.2009. 9:14
Danko Daniele (mlađi mi je sin upravo Danko - Daiel) ići sa argumentacijom protiv tipa koji je em maliciozan, em bazično needuciran (kakove su mu to povijesne knjige) em nedemokratičan po svom habitusu, em stalno mijenja teme i ppdmeće a nikad direktno ne odgovara na postavljena pitanja, em cinički se smije sdp-u u smislu trebali su uzeti vlast i tako za svagda nestati, s takvim tipom dijeliti demokratski teme i dijalog je jedan jalov posao.
Zato mu još jednom savjetujem nađi te svoje turićke i turudićke koji povlače za rep ovu jacu budisavljevičku ili kako već je (prez)imenuju, svetislave koje slave to presveto ime bbb i ostale ektsremiste i njušite se i vonjajte na svom prostoru koliko vam drago (i ni milimetar dalje od toga).
B-B-B
19.7.2009. 7:53
Dobra stvar je što čovjek ne mora čitati novine, kopati po povjesnim knjigama, a ni razbijati glavu što se dogodilo prije 20 godina, jučer danas i sutra jer vi meni sve napišete. hvala lijepa. Jedna je stvar dali čovjek i sam vjeruje u ono što je napisao, ti si bio svjedok tih događanja ? U svakom slučaju o tome svi ne možemo imati isto mišljenje. Ja sam ponosan što sam bio u situaciji da sudjelujem u obrani makar i 1 mm teritorija. Što se tiće dnevne politike, moram priznati da sam bio za opciju prijevremenih izbora jer bi vladanje pod vodstvom esdepea tu stranku u takvoj recesiji dotuklo, no nisu se baš previše ni trudili preuzeti vlast koja im je bila gotovo ponuđena, valjda ne moramo razbijati glavu zašto!
DANKO
19.7.2009. 3:38
Sve je to sad prošlost i to su lanjski snijezi. Što je trebalo a nesreće su tu, svuda oko nas, velikim dijelom posljedica Domovinskog rata.Ali, kada već pitaš B.B.B. nikako zbrisati, ali birati one koji su sposobni rješavati političke probleme - bez krvoprolića! Učinili su to u Čehoslovačkoj pa i u jednom Sovjetskom Savezu...U SSSR-u se moglo očekivati krvi do koljena ali razišli su se uz manje trzavice a kod nas - pokolji i zločini da čovjeku mozak stane! I trebalo je sve učiniti da se zaustavi gospodar rata broj jedan -Slobodan MIlošević - samo da su se ostali ujedinili protiv njega (Kučan,, Tuđman, Izetbegović, Gligorov, Bulatović..), ili dovoljnoi čak samo tri Kučan, Tuđman i Izetbegović ni on ne bi mogao napraviti takav pakao!A tvrdim odgovorno, nekima u Hrvatskoj taj je rat dobro došao, ishlapjelom generalu Tuđmanu posebno. On nije znao sa hrvatskim Srbima, on je želio, kao general, uz ekstremiste u HDZ-u, taj rat!I danas, kada smo kao Hrvatska u borbi za opstanak to je jasnije nego ikada prije! Zašto ne daju pristup MMF-u u naše trezore!?? Jer bi isplivala na vidjelo takva prljavština da bi se od nje svi - pogušili! Tada ni afera kamioni, ni HŽ,ni Zagorčevi dragulji, ni Petrač... ni tisuće drugih lopovskih afera ne bi bile ozbiljne prema onome što bi MMF ustanovio! I Kosorica nastavlja perfidnu igru odugovlačenja, naumila udariti po najslabiljima, umirovljenicima i mladima (mirovine, mobiteli..). Povećanje trošarina na mobitele je direktan udar na mlade i demokraciju jer bit demokracije je upravo - sloboda i jeftinoća komunikacije!
Tek usvojeni zakon o oplodnji znak je da je desno krilo - Hebrang, Šeks, Milinović...- itekako dobilo krila a Kosorici se pomaže izgraditi image Tačerice! Pa, ljudi moji ona je l u t k a n a k o n c u i od nje nikada ni nešto ni blizu Tačerice.
Ujesen ako ne i prije - opći kaos u lijepoj našoj!Već se, nažalost, zna i scenarij - argentinski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
B-B-B
18.7.2009. 6:52
Teška je to situacija, bezizlazna svakako, tu nema pomoći ne bih volio biti u tvojoj koži, dali to boli ? Zemun ? Kakve ja veze imam sa Zemunom ?

Danku: Svakako da sam i ja protiv rata, ko normalan može biti za opciju bilo kakvog krvoprolića, a što je trebalo zbrisati ? Što bi nas onda tek snašlo?
cukartown
17.7.2009. 22:26
nema demokracije bez suprotnog mišljenja,a ovo ovdje nije blog isto tako se nemora odgovarat na komentare prema tome otkrio sam ameriku i šaljem sve u pustinju koji se neslažu sa mnom ha ha ha.
tomislav
17.7.2009. 15:31
Mislim kao i Danko da je ovaj portal jedan od najdemokratskij kod nas i nije kako sam rekao akademski skučen jer ljudi mogu slobodno bez obzira na stupanj obrazovanaj iznositi svoje stavove. I to je jako, jako dobro.
S druge strane meni na umu nikad nije bio pravnički rečeno direktni umišljaj da ja sad idem nekog uvrijediti ili uvrediti, to je izazvana situacija. Teška lova i korupcija je iza a ne pjevač škoro kojeg i sam volim slušati kako god to ja sam karakterizirao kao šund. Jer ja ću se vratiti je već himna i nikad neću ugasiti radio kad se to pušta ali ali ali, zašto nas hrvatine pljačkaju i uzimaju nam i dušu nama ostatku htravtskih državljana, šta je to daj Danko reci nam. I kao što uvijek kažem hrvati to su svi građani ove zemlje jer meni na pamet ne pada da dijelim ljude koji plaćaju porez ovoj zemlji.
Feral
17.7.2009. 13:56
Slažem se sa Dankom,
u raspravu sam se uključio zbog toga što mislim da je Hebranga puno lakše i jednostavnije diskreditirati na osnovi današnjeg vremena odnosno neveremena u gospodarskom, moralnom , političkom i bilo kojem drugom pogledu. Ipak on je aktivan sudionik političke elite koja je odradila privatizaciju i postavila ovaj neostvariv sistem funcioniranja društva.
Kada bi država mogla funkcionirati sa ovim brojem radnika i gospodarskog potencijala sa jedne strane i korisnika proračuna sa druge strane , onda bi se Hrvatska zvala Republika Perpertumibile i svi bi nas kopirali. Ali na žalost to nije moguće te stradavaju najslabiji a takvih je gotovo neizdrživ broj.
DANKO
17.7.2009. 13:42
Dragima BBB-u i Tomislavu!
Dečki moji, previše je svađe među vama i netolerancije.Priznajem da su mi bliži Tomislavovi stavovima ali me smeta i kod jednog i kod drugog vrijeđanje. Ono je posve nepotrebno! Držite se argumenata, osobe jednog i drugog ne bi trebale biti važne!Portal jest demokratski, jedan od najdemokratskijih u Hrvatskoj, blago lijevo orijentiran ali daleko od
komunista odn. "komunjara".
Posebno Tomislavu: da Srijem je bio takav etnički i kulturno, no sada je to već druga priča.Milošević i Tuđman su ga suludom idejom o "humanom preseljenju naroda" toliko promijenili da hga se više prepoznati ne može. A stoji da je Vojvodina u davnini bila jedna od bogatijih i kulturnijih regija Austro-Ugarske, lalinska, široka kao što su to vojvođanska polja!Regija s mnoštvom nacija i nacionalnih manjina, šarena i posebno lijepa. Prvo ju je shebao I svjetski, a posebno II svjetski i razdoblje poslije kada je promijenjena etnička struktuura regije.
Zato, pored ostaloga, mrzim ratove i nisu mi simpatični oni koji olako odlaze u rovove, posebno oni koji m l a d o s t šalju u rovove! Jer mislim da svaki rat mudri političari, ako žele, mogu izbjeći i politička pitanja riješiti mirnim putem!Zato i dr.Andriju Hebranga valja odbaciti kao političara jer riječi su to huškača na novi rat!
Previše, oprostite!
tomislav
17.7.2009. 6:46
Hej prika idi argumentaciojm a ne diskvalifikacijom pa niti jednu diskv nisi u stanju izreči bez tog srbina karađića uključujući i daničića jer takve su se okolnosti splele u monarhiji austrijskoj da ti danas i pišeš i misliš po vuku u suvremenom hr. jeziku. Strane svijeta s tim nemaju veze, ali ako si mislio na ortodoksnu srpsku kulturu (ti bi druže sch reko - nekulturu) onda je to na jugu dok na istoku je svoje čadore razapela slavna EUROPSKA Unija i disciplinirati pokušava rumunjsko bugarske narode a ti narodi su u odnosu na vojvođanske ko vladivostok naspram brisela.
Meni pak osobno istok je već osijek, sve do dunava i vukovara dok se preko te međe krije i još jedna vrlo respektabilna kultura pohranjena u srijemsko-bačko-banatskih bogatim varošima o čemu ti ne znaš ništa jer za tebe je sve to smrdljivi istok druže schwabo. Ali kad kažem hrvatska do zemuna ne sumnjam da ti onda ne istok paše, joj kako se topiš, i ja isto jer srijem je kullturološki i etnički ipak više naš nego ičiji drugi.
B-B-B
16.7.2009. 23:17
Neću se spuštati više na tvoj pokvareni nivo, idi na istok tamo su tvoji istomišljenici po Vuku ! I uopće nisam bijesan samo što je problem kada netko ne piše po tvojoj volji.
tomislav
16.7.2009. 20:53
Jadan bih ja bio da dam da me takav tip žali. Žali svog čaču mene zaobiđi.
A što ti je to taj CK nije mi baš jasno da je tebi jasno što laprdaš.
Sa ovom Karađičevom pismenostju ja nemam problema jedino se dogoditi može da tipnem pogrešan dijakritički znak. Išao sam ja u vt gimnaziju i sva pravila dobro naučio druže Shwabo.
Ti opstani ovdje kolko je tebi drago jer na to imaš pravo. Ja sam ti samo predložio da je lakše ako se držiš svoga soja, pogleda i shvaćanja. Ovdje se ponašaš kao pobješnjeli mačak u divljini.
B-B-B
16.7.2009. 20:19
....... kako vidim imaš određenih problema sa č i ć , no nije ti ni za zamjeriti u tvom slučaju nije bitno što nego tko?
B-B-B
16.7.2009. 20:16
Ako odem to će biti jer ću ja tako odlučiti, ti me sigurno nečeš otjerati neka ti to bude jasno !Partijski zadatak ti je kako vidim poznat jer su tvoji drugovi iz CK imali takve zadatke, pa špijun misli da je uvijek špijuniran ! Ha ha ha ha baš si smješan i žao mi te je !
tomislav
16.7.2009. 18:03
Idi ćovječe i nađi si neki desničarski (ovi što kaže zzzz koji stalnio ismijavaju jacu stanisavljevičku, bivši hdz ultra desničari) blog i tamo ojkaj sa svojima, ovo ti je brate vise lijeva strana tijela, šta se mučiš i gubiš živce kad to nije tvoja prirodna sredina. Osim ako ti to nije partijski zadatak da tu ispravljaš tijekove koji ti ili tvojim drugarima ne pašu.
B-B-B
16.7.2009. 15:38
Ne idem ja nikuda, barem se nadam a tvoje pisanje govori sve o tebi, opet smatraš da je vrijeme da održiš predavanje, kao da nitko ništa na ovom portalu ne zna, nema te teme za koju ti nemaš svoj stav i to uvijek onaj najispravniji. Čudna li stvorenja a pogotovo čudan demokrata koji sve koji nemaju stav kao on popljuje i izvrijeđa!
vlad
16.7.2009. 15:03
Folge:

Osman (prvi ministar znanosti u Novoj Hrvatskoj).

Dr. Tudjman je polazivao svoj bijes i bol, kod g. Hebranga je to tesko vidjeti.
Relativno sam mlad i ne zelim osudjivati profesora moje supruge (to prepustam starijima i iskusnijima ( autor)).

Posebno imam postivanje prema Zidovima (ma kakvi oni bili-jer im je Adonaj dao mnogo kusnji)
vlad
16.7.2009. 14:56
Emotions.
Postoji par dobrih filmova o sinu koji zeli "osvetiti" svog oca ili ga bar vratiti medju zive. Teska je to sudbina i trebamo razumjeti takve. (The Day the Earth stood still, Pinokio ...)

Gospodin (vjerujem i profesor) A. Hebrang je dao pozitivnu ocjenu mojoj supruzi dok sam ja pazio na naseg par-mjeseci starog sina.
bio mi je tada simbol uspjeha, moci i pravde.

Dugo sam smatrao da je i g. Cheney "super" osoba (sada ga zele izvesti pred sud (CIA i sl.))

Moramo stalno uciti.
Nisam znao da je g. Hebrang Zidov i kasnije sam od autora saznao za "velikog" oca.

Cudio sam se kad se aktivirao kod Tudjmana (to je ucinio i moj profesor ......
tomislav
16.7.2009. 8:15
Demokracija i bbb!!!

To su dva pojma koja se u svemiru nikad sresti neće. Nekoliko puta je reko da odlazi i nikako da ode. Nek ostane jer i nedemoktaskom tipu treba dati šansu da se demokratizira a što nema nikakve veze sa strasču za određenim simbolima. Reda svugdje mora biti i ako sam nekad dobio osobno upozorenje pred crveni karton ja sam ga poštivao jer ja gostujem u tuđoj a ne u svojoj kući koja je na kraju i moja ako se u njoj ugodno osjećam.
Ovaj portal može biti imenovan lijevim pa ako je borba za istinu u toj boji onda nek bude tako.
Isto tako ovaj portal je lokalni i nije državni gdje se zagtrebački akademici predriblavaju oko učenih tema, on je domaći i bliži i tu se može i griješiti a da nitko nikom ne soli pamet zbog toga i zato je jednom riječju ugodan.
Osim toga isti portal ima za suradnika vrhunsko novinarsko pero u RH (g. Weiss) pa je i vrlo jaka stručna strana zadovoljena ako hoćemo tako reći. Isto tako prilogom prof i hobby fotografa na zavidnoj je vizuelnoj ravni ili nivou.
tomislav
16.7.2009. 6:40
OK shvaćam Vas Kota. Nakon što sam ponudio ovaj mali testić kao moju viziju milijunaša došla je vijest o otkrivenoj trojki pljačkaša u hžp-u a što je bio management te kompanije koji je uzeo poreko dvadeset milijuna kuna. Među njima i neki andrija sarić pa je rečeno da je novac ispiran i u vojvodni. Bravo andrija ti li si taj bunjevac hrvatina što si nam blagajnu dobro oprao u ime himne zastave i domovine koje ti voliš do zakletve na smrt. Jer vi bunjevci ste tako vjerni ijekavci da vam se gaće tresu kad iđete u zagreb da ne bi kazali koju ikavsku ali eto da ga i vi malo opljačkate kad mogu svio zašto ne i vi. Svi koji drže ruku kod srca kad se humna svira a kažu da to oni drže samo svoj buđelar. A cijene karata otišle gore da narod namakne te milijune. Kako te sram nije andrija. Jebalo te veslo koje te doneslo preko dunava da nam pljačkaš ovu našu muku i ove naše željeznice.
Danica
16.7.2009. 2:26
E, pa da se i BBB i ja složimo - i ja sam, iako žensko, od malena navijala za DINAMO, za plave, za modre...I prvi puta čujem da su svi navijači Dinama bili samo Hrvati i možda, katolici, ne znam, a protivnici Juge!Nije me Juga oduševljavala, ali danas kada nama, Hrvatskoj, rade o glavi sad ovi, sad oni, još bi mi ideja o labavoj konfederaciji mogla postati zanimljiva!
Ali, trebala bi tu biti i Slovenija jer Juga bez Slovenije pa i kao labava konfedderacija, ne bi bila Juga!
A tako smmo mogli elegantno, kao Juga i labava konfederacija ušetati u EU i biti jaka i gospodska zemlja, ala Španjolska.. Ali, Milošević imao druge planove, Franjo T. također i shebali su sve i bar nekoliko generacija vratili tko zna koliko unatrag...A za jedno 50 godina vidjet će se naša djeca u jednoj sličnoj državi kao što je bila Juga...Ipak smo mi S l a v e n i , dragi moji, ne zaboravite to... Ili da pitamo Hebranga, budućeg predsjednika RH što on misli o tome?
B-B-B
16.7.2009. 0:38
Da je DINAMO imao veću težinu nekada to stoji ali ja ga se ne mogu odreći, to je iznad mene volim ga naravno manje od svoje djece ali samo od njih i nikoga drugog, takva je moja filozofija ja si tu ne mogu pomoći ko želi to shvatiti u redu ko ne ja sam takav. Nisam rekao da si me ti vrijeđao ali ovo definitivno nije demokratski portal to moraš priznati jer to bi bilo neozbiljno, kada me je nema veze tko prije nekoliko mjeseci nazvao da ne pišem sada kako sve ne, iz uredništva su se javili sa paskom nemojte tako to nije u redu, ali nema veze doviđenja !
kota 211
15.7.2009. 22:01
Tomoslave, više puta sam znao reći svom djetetu da radi u životu samo ono sa ćim će moći živjeti. U protivnom, život mu neće biti lak. Jer zaista, sve dođe na naplatu. Namjerno nisam želio biti licemjeran i odmah ustvrditi da bih taj novac odnio na policuju. Jer, većina ovih koje ste nabrojali bi Vam odmah rekli :" Da ja bih vratio novac". Ima ona stara poslovica koja govori o kurvi, vojniku, poštenju i skraćenju. Znam i vjerujem u ono što sada ćinim. I sretan sam što to mogu. I Vi ste sretan čovjek. Mislim da je i B.B.B. puno sretniji od svih onih koje mnogo puta nepotrebno brani u ime
hrvatstva. Vjerujem i da je puno pošteniji od one lopovske bagre koja je pokrala ovu lijepu zemlju, dok je on bio u rovu. Objaviti registar branitelja ?? Svakako.
tomislav
15.7.2009. 21:27
Kota nema kotrole, sami ste na ulici novac je Vaš i nitko to neće moći otkriti, vi ste sami pred sobom i svojom savješću, nemojte sad balkanski da prilika od čovjeka čini lopova. Da uzeli bi, dobro i to je u redu ako se tako kaže nego da se bude dvoličan. Zato je Vesna Parun godinama tvrdila da su cni pošteniji od crvenih jer radili po svojim rasnim zakonima dok su crveni svađali ljude, podmetali im i tako vladali a govorili su o poštenju.
Ja sam pak naučio da će taj milijun koji ja uzmem danas užasno faliti mojim sljednicima u nekom daljem koljenu. Tu zakonitost ne možete izbjeći, nema. Sve bu došlo na naplatu pa i ova tranša s kojom plaše narod a koja je ugrađena u mnogi luksuz naših narodnih lidera. A da ironija bude veća nitko ne bu ništ odnesel na onaj svet!
kota 211
15.7.2009. 20:37
Kada se to dogodi, javit ču Vam sigurno. Lakonski odgovoriti da bih novac odnio na policiju, ne želim, jer situacija čovjeka ćini lopovom. A čovjek je kvarna roba. Jedan čovjek nedavno mi je rekao : "Tamo gdje je čovjek, mora biti i kontrole". Dakle tek ću se iskontrolirati ako do toga dođe. No ja sam sa svojim primanjima, kao i poslom zadovoljan. Upravo sutra trebam utanaćiti jednu svoju donaciju Udruzi "Naša nada". U stvari je to praktički dogovoreno. Iznosi 500,00 kn mjesećno. Kao da ste znali o ćemu sam danas razgovarao sa jednim virovitićkim novinarom. Naime, dobar pjesnik je davno napisao stihove : " Čini mi se rođaće da je standard pokvario ljude - jedu govna i sanjare". Time je po meni rekao gotovo sve. Pa moji roditelji još uvijek sjećaju gladi, ali one stvarne. Ja ne. Što mi vrijedi ako sam samo ja sretan u ćitavoj ulici?! Možda (vjerojatno) je to samoljublje, no lijepo je davati. Kad imaš tu privilegiju da možeš. Dakle, sretan sam da mogu, moj Tomek.
tomislav
15.7.2009. 19:31
Kota baš me zanima šta bi vi učinili da idete ulicom u kasne sate, nigdje nikoga i negdje u mraku vidite kockasti paket onako zbijen a na njemu žig nardone banke i natpis milujun kuna. Znate da to pripada narodu hrvatskom i njegovoj NARODNOJ ne poslovnoj nekoj banci, i šta bi vi učinili, uzeli novac i predali ga na prvu policijsku stanicu ili strpali u torbu i prisvojili ga i tako rješili sve vaše životne probleme a da to nitko nikad saznati neće.
Šta bi učinili vi i šta bi učinio recomo, gradonačelnik, župan, nada ćavlović, lider stranke prava pa i taj bbb. Eto jedan dobar test da odgovorite na pitanje kako zamišljate i ocjenjujete poštenje ljudi kojima je narod povjrio brigu o javnom dobru. Za sanadera znam odgvoor streight away jer tu greške nema.
Takav test sigurno ne možete napraviti sa raznoraznim šund muzikama i tekstovima nazovi poezije kao što je leti pjesmo moja.
kota 211
15.7.2009. 18:27
B.B.B., ja te nisam ama baš nikada uvrijedio. Moje je mišljenje da bi bez tebe ovaj portal bio siromašniji. Tvoji dijalozi sa Danicom i Tomislavom ovih dana su me bukvalno doveli do suza. Što se tiće Dinama, 1982. godine u proljeće plakao sam na SJEVERU (Dinamo - Zvezda 3 : 0), jer sam volio Dinamo. I danas je moj, no manje. Nema više onog entuzijazma kod igraća kao nekad. Nema više Ive Tomića koji je Dinamo volio, ali ga i kritizirao kada je bio loš. Još je netko jako loš posljednjih godina...,moj B.B.B..
B-B-B
15.7.2009. 17:58
Dobro to je tvoje mišljenje i ja ga uvažavam, ja imam svoje kako sam već napisao i pri tome ostajem i u svezi Dinama i Škore ! Zašto bi svi trebali isto razmišljati ? Tebi i tomislavu Dinamo recimo ne znaći ništa, meni da jer je obilježio moj život. Zanimljivo je da zagovarate demokraciju i slobodu izražavanja a spremni ste vrijeđati sve ono što neki vole, ako nisi fan to je tvoja stvar ja nisam tražio da vi razmišljate kao ja. Što se tiće Hebranga, o njemu nemam baš nikakvo mišljenje i smatram da nije dobar predsjednički kandidat, druga josipovića neznam i tako mi je svejedno, naravno da ne bih bio za njega. Moram priznati da ne vidim barem za sada nekog favorita, ali predsjednik i tako nema previše ovlasti, volio bih da mesić bude premijer u idućem mandatu pa da vidim kako bi on vladao, jer je stalno kritizirao a ništa nije predlagao.
kota 211
15.7.2009. 15:37
Škoro je jedan najobićniji plagijator (kradljivac) Balaševićevih pjesama. Što se tiće Dinama i Hajduka, dok se god oko njih muvaju "čudni ljudi, čudna imena", što bi rekao plagijator Škoro, a to su Mamić i Štimac - moj b.b.b. nema nam ništa od dobra nogometa. Slažem se sa Tomislavom, vezano za Josipovića. Taj čovjek je kao sveta vodica. Niti pomaže niti odmaže. Puno životniji mi je jedan Dragutin Lesar. Sad će "drugarica Anđa" i drugari sdp-ovci navaliti (zzzz,xxll)....Juriš drugovi !
B-B-B
15.7.2009. 14:02
Pojedincima svaka hrvatska u pjesmi smeta, onako kako je Škoro napisao svoje pjesme upravo tako je nekada bilo, normalno je da nekima smeta pisati o Dinamu ili Hajduku, pa usudio bih se napisati i o domovini jer im te riječi ne smetaju nego bole, nisam ja nikakv borac to nićime nisam dao ni pomisliti. Za Domovinu i Dinamo i život bih dao !
Feral
15.7.2009. 12:37
Tomislave,
svađaj se lijepo sa BBB-om , polemiziraj o najmračnijim stranama naše povijesti i analiziraj političare do mile volje. Ali molim te da Hajduk ne stavlješ u svakakve kontekste jer
Hajduk živi vječno.
tomislav
15.7.2009. 9:29
U vezi toga Josipovića baš mi nije ajsno kakav je on to roll model da bi obnašao ovu časnu funkciju. Izbori su očito korektno provedeni unutar stranke, ali ne vidim u tom tipu neku vertikalu koja bi zajednicu činila koherentnijom. On ko i svaka pravna pričalica tandrka na tom fakultetu kao lektor, piše muziku ali nema puno od mesićevog stila, makar i taj stil je stalno vrijeđan od klerodesničara.
Ja bih promjenio ustav i dao mesiću još jedan mandat. A zašto ne jer ne vidim nikog dostojnog da ga zamjeni. Čudno, možda?
tomislav
15.7.2009. 8:46
E zato dok se ne discipliniraju hrvati će se načekati eu jer eu je dosta govana pojela sa rumunjima i bugarima i sad neće više, dosta je balkana i zajebavanja u zdrav mozak, ili buy buy europo (može i evropo, kak kom paše). Makar, kad se ujedini benelux sa portugalom i španijom kako će obami klecati koljena jer strašna se to koalicija sprema, kako čitamo sa poljskim panom na čelu, kojeg uz put ne zanima ni slo ni hr. Hej slaveni, ješče nje propadli!
t.t.
15.7.2009. 8:25
neznam šta bi rekla......ponovit ću kao i zadnji put.....nikoga ne branim niti osuđujem jer mislim da bi većina sve to isto radila samo da se dokopa vlasti.....i na kraju nitko ne gleda nas obične građane nego samo sebe.....nama je to teško prihvatiti ali to je činjenica......samo treba malo bolje progledati.......:)
tomislav
15.7.2009. 8:04
Budući da sam dosta boravio u peronospori, pardon, dijaposri tek sad odmotavam film naših slavnih svakodnevnih dana, pa eto odslušah nekoliko puta na nekoj šund TV poeziju nekog Škore pod znakovitim nazivom Domovina. To je daklem taj šund koji nam želi glave držati u smjeru dolje, tj. sluga pokornih. pa sad vidim tko je to drukao za dinamo nije volio jugu a u rezervi držao hajduka.
Njaviše me pogađa da se za takav šund koristi zla sudba nebrojenih udovica nakon WWII koje su same ili s ponekim djetetom proživjele ostatak života. Pa ruža hrvatska, pa šutnja hrvatska, koji su to laboratoriji što to stvaraju, ni braća Bajići nisu umeli bolje.
Zato mi je razumljivija i psihologija ovog strašnog borca trostrukog b-a.
DANKO
15.7.2009. 2:07
@cucurrin U nekoliko rečenica sve je rečeno! I čitatelj se drži teme, bilo bi to dobro i za neke druge. Ne vidim razloge za stalna vrijeđanja bbb - tomislav! BBB tiga malo više zasoliš pa i provociraš a tomislav ti ne ostaje dužan - on je stara garda i zna znanje...
Dakle, ako još ima što se reći, natrag na temu! Našao sam jednu anketu gdje od 7 anketiranih sedam (7) misli da Hebrang ne bi bio dobar predsjednik RH! Tim lakši posao za Josipovića! Ali, tu bi mogla biti igra - istraživanja pokazuju da Hebrang ne prolazi, vratimo našeg Ivu! Nakon dva-tri mjeseca, kada se osunča i napuni baterije evo ga natrag s njegovim teatarskim predstavama i nažalost, lažima! Opet lak posao za pristojnog i odmjerenog gospodina Josipovića! Ne mijenja jedan čovjek zemlju, ali pomaže da se ona počne mijenjati na bolje!
B-B-B
14.7.2009. 19:00
Neke stvari nikada nečeš shvatitit !
B-B-B
14.7.2009. 18:34
Možeš ti prićati što hočeš ali nije bilo svejedno 1990 i 1991. godine, lako je sada biti tomislav i pametovati ali nema koristi o tome pisati ovdje!
tomislav
14.7.2009. 18:07
Opsa pa jel sam ja tom trofaznom b-u nešto rekao dok on mene stalno kiti sa Kukavica dok je moje prezime Međurečan kako znaju ljudi iz moje bližeg kruga.
Još u titovo vrijeme govorilo se da je toliko boraca imao sam bi hitlera pobjedio, ali to važno nije, pročitajte intervju domovinskog borca mojeg prezimenjaka i hrvatskog pisca Međurečana u predzadnjem broju Vijenca, lista za kulturu Matice Hrvatske, a ja sam tu temu davno završio i ne želim se tome vraćati osim što me ovaj stalno naziva kukavicom ili Kukavicom. Konačno trofazni b hajd sad na savudriju pa da se potvrdiš jer odupro si se strašnom čedi, drugoj armiji u zapadnoistočnoj europi a gače ti se tresu od janezova.
cuccurin
14.7.2009. 17:42
pavelićev pokret, kojeg hebrang zdušno brani ( a andriji je riječ ) generalno je bio fašistički, uz časne iznimke. jožin pokret generalno je bio antifašistički, obrambeni, narodni i oslobodilački uz nečasne iznimke. i to je to.
B-B-B
14.7.2009. 16:54
Ja nikoga ne vrijeđam, on je meni rekao da sam kretenčina, što se tiće domovinskog rata tu je stvar malo drugačija, radi se o tome da su dečki branili svoje domove i svoju domovinu, nikome nije drago kada mora uzeti pušku u ruku to je valjda jasno ali hvala bogu što nisu svi razmišljali kao vi, sada ste prave face i znate samo vrijeđati i pametovati za tipkovnicom- kompjuter heroji!
DANKO
14.7.2009. 16:15
@BBB i Tomislav - dečki smirite se!! Usput bolje biti na ženi nego s puškom iz rova pucati na dojučedrašnjeg druga svog! Nakon još 10 godina, ovi iz rovova će se kajati što su se dali lako u rovove! Zamalo za ništa jer "države imaju mafiju a mafija danas ima - Hrvatsku!" Gukni BBB, golube dragi!!!Samo bez vrijeđanja, molim!
B-B-B
14.7.2009. 15:44
kretenčina je bila u rovu dok si ti bio na ženi
tomislav
13.7.2009. 20:16
Feral kad već neprimjereno dijeliš epitete duševne zaostalosti antif i crnima bolje da si to sve skupio i sve zajedno dodijelio samo jednoj kretenčini na ovim web valovima.
Feral
13.7.2009. 11:28
Tomislavu,
nisu antifašisti koji su obitavali na ovim našim prostorima bili kreteni zato što su bili antifašisti nego zbog drugih aktivnosti koje su provodili.
Feral
13.7.2009. 11:24
Danici,
nisam ni rekao da su bili isti, nego da su bili kreteni. Jedni su bili krvničku ideologiju ali nisu svi pripadnici tog sistema bili ratni zločinci, a drugi su imali dobre ideje ali nisu osudili krvnike koji su radili zločine u ime tih ideja.
Evo ispravljam konstataciju; jedni su bili kreteni a drugi kretenčine.
B-B-B
13.7.2009. 9:22
Koje vi bedastoće pišete, daj tomislave malo stani na loptu i prestani mrziti sve što nije komunjarsko, što sada svečenike spominješ. Još uvijek tvrdim pokri se ušima srami se dok si živ i nemoj glumiti pametnu facu kada si kukavica!
tomislav
13.7.2009. 8:59
Evo da se odgvori bbb-u na optužbu da je to kao pijan pišem a to ne bih učinio da nisam vidio šeksovu glavu na TV i upitao se koliko čovjek mora biti distanciran od tog tipa da ne osjeti snažan miris alkohola.
Daklem, popijem možda ko i tvoj velečasni nedjeljom na misi jer sam krščanin a krščani uzgajaju vinovu lozu i piju vino, mislim barem ovi iz rimske podružnice kristijana. Ha jel to u redu il ne, tek znam da to Hrvati rade gdje god su se nastanili na tom svijetu i time s vinom pokrenuli znatan dio ekonomije prekomorskih zemalja. Daklem bbb kolko čovjek mora biti udaljen od tvog partijskog druga da se ne uguši od alkoholnih isparavanja?
tomislav
13.7.2009. 7:42
Znači Feral antifašisti bili su keteni. Jako lijepo. Ali dobro Predsjednik Republike sve je o tome rekao na zadnjoj proslavi Dana ustanka naroda i narodnosti RH i temu bi trebalo već i doreći jedino nije u redu davati takve epitete onima koji su se digli protiv zla.
Danica
12.7.2009. 23:58
"Hej, hej nek se čuje nek se zna, da je Anka partizanka bombe bacala..."Na fašiste, ustaše, četnike, okupatore i izdajice svog naroda... B-B-B važno da si ti nama, nakon kalvarije HDZ.a, i odlaska Ive, živ! Bojao sam se da nećeš preživjeti a što se tiče crljenog vjetra, kako kaže moj drug Tomislav, oj, samo što nije...
A Feralu - nisu baš isti, o ne i nikako! Onak koji je ustao protiv Hitlera i onaj koji mu lizao skute- he, pa ima tu nekih razlika! Slažem se da imamo važnijih tema ali nas HDZ svaki puta kada te teme dođu na red, vraća u prošlost, i to na pogrešan način, želeći vječnu podjelu jer na vječnoj podjeli hravtskog naroda, lakše se njime manipulira...
Feral
12.7.2009. 22:20
Danici
"...Hoću reći da mislim da je Weiss mislio ako su... "
Pusti Danice tko je što mislio i tko je što rekao . Ta je tema dosta bolna i potrebno je još bar 50 godina da se o njoj piše točno. Bili su kreteni jedni i drugi i to je prava istina.
B-B-B
12.7.2009. 21:25
Možeš misliti, nikada više vašeg vjetra crvenog niti sfsn-a. zaboravi to, ne možeš sam bez vrijeđanja pa zoveš partizanku
tomislav
12.7.2009. 17:26
Evo danice načačkali smo ga. Izgleda da se puno odupirao ali na jugo-švabo više nije mogao izdržati i popzdio. Sad ga prepuštam tebi jer ti mu najbolje znaš slabine. Jednog će dana crljeni vihor planuti, o jednoga dana ...
B-B-B
12.7.2009. 17:04
Tomislave nemoj više piti, jer pišeš gluposti i nemoj vrijeđati, jer ja te nisam ništa pitao !A ti drugarice crvena si užasno naporna nemaš i dosadna ti i tvoji istomišljenici mislite da možete prekrajati povijest, iskapati mrtve kako i kada vama odgovara. Zato kod nas i neće nikada biti bolje, svi sve znaju. Tomislave ako domoivinski rat nije bio tvoj kako si znao pisati, što pišeš kao fol sada kakva bi nam trebala biti država, lako je biti pametan sada, pokrij se ušima od sramote, šuti a ti partizanka idi peci kolače.
Danica
12.7.2009. 16:25
B-B-B da samo znaš kako si mi (nam) nedostajao? Bojala sam se da te nije infarkt tresnuo!Nama je sasvim dobro, kralj je zamalo gol, Šeks malo prije u Nu2 je zamuckivao, on veliki lažov, ostajao je povremeno bez teksta!
Dakle, tvoji drugari u velikim nevoljama a na jesen kuda koji, mili moji! Stiže crljeni vjetar, samo što nije.. Pomest će ih u povijesnu ropotarnicu... a pametni i pošteni mlađi, koji s t v a r n o vole Hrvatsku, preuzet će kormilo!
Živjela antiišeks i antihebrang revolucija!Antikosor revoluciju ne računam, ona je već započela u HDZ-u na samom Saboru.. Nisu tajno glasali jer ne bi Kosorica prošla!
cukartown
12.7.2009. 16:23
Danice ćemu toliko ponavljati pa štivo je za 6 razred ako se nevaram.
miško
12.7.2009. 10:42
jednostavno rečeno, lopov je onaj koji krade ali i onaj koji drži lojtru!
tomislav
12.7.2009. 8:52
Jel bbb jel su te primili za cro ambasadora u un namjesto onog što nema prezimena. Ti imaš sve reference plus međunarodno njemačko iskustvo i prof njemački jezik kojim govori cijela un zgrada, još malo pa će konkurirati mandarinskom.
tomislav
12.7.2009. 8:41
Jel se pitaš ZZZZ šta taj Obama uopće priča s tom švapskom babom merkel i tim dugonosim francuzom ugarskog podrijetla. vjerojatno priča ono što ti isti pričaju, rvatima, bosancima, srbijancima tj bajke o ljepoti života u uniji.
A kad se konsolidiraju luxeburg, danska i nizozemska trest će se obami gaće.
zzzz
12.7.2009. 8:21
EVO DA PROMIJENIMO TEMU, JER OČITO ŽICIRAMO B.B.B.
Zašto je Sanader podnio paket ostavki bez obrazloženja: Što je ostalo, pokojniče?

KADA je prošle subote u zagrebačkoj Areni, pred deset tisuća okupljenih članova Hrvatske demokratske zajednice, Ivo Sanader izgovarao zadnje rečenice svoga govora - zazivajući vječni život HDZ-a i Republike Hrvatske, partije i države, jednoga te istog - dvadesetak čelnih ljudi stranke, uz strogu kazališnu režiju, ......

Malo je kada viđen tako eksplicitan prizor masovnoga užitka u političkoj laži

Bila je, dakako, riječ o onoj vrsti jeftinih predstava kakve je najbolje tumačiti uz šifru negativnog predznaka: sve je upravo obrnuto od onoga što se govori i poručuje. Ako se sugerira kompaktnost, onda se radi o pičvajzu koji sluti na rasulo. Ako se sugerira optimizam, onda vrijedi zdušno zaplakati. Emocijama ponesena publika, sastavljena od deset tisuća probranih klimoglavaca, ovacijama je pozdravljala stranačku pretorijansku gardu koja će vlastitim tijelima čuvati konture dogovorene obmane. Uslijedio je i grupni erotski performans: uglednici na bini javno su se ljubili u obraze, a TAJNO DRŽALI za JAJA. Plus Jadranka Kosor koju svi DRŽE za veliko NIŠTA.

OPA, ISPADA DA SU SVI HDZ-OVCI PO TOME GEY.

Malo je kada viđen tako eksplicitan prizor masovnoga užitka u političkoj laži, pa se 13. kongres HDZ-a (MOŽDA ZADNJI?), s deset tisuća suzama natopljenih statista, u svakome svom elementu temeljio na čuvenim orvelovskim inverzijama.

Bio je to angažirani pokop
Sadržaj obrazloženja je sljedeći: Ja nisam kukavica, ja nisam pizda, ja nisam pizdunska kukavica, ja nisam kukavička pizda, šokiran sam što me hrvatski građani doživljavaju takvim beskarakternim stvorom, pizdom i kukavicom...

Na stranu što se u dijelu zemlje izvan Banskih dvora s takvim objašnjenjem sprdaju i pučkoškolci ("Ako je htio poslati poruku Europi i Sloveniji, zašto je ostavku dao u Hrvatskoj?"),

Obznaniti stvarne razloge Sanaderove ostavke bilo bi potpuno nepodnošljivo!

Odgovor se ovome potpisniku čini prilično jasnim: da je rekao punu istinu, ispao bi neusporedivo veći amoralni gad nego što je to sad, pa se radi o nužnome manevru izbora manjega zla. Još više od toga: obznaniti stvarne razloge Sanaderove ostavke bilo bi potpuno nepodnošljivo! Deseci Arena napunjenih partijskom bižuterijom koja je pripravna sudjelovati u svakoj vrsti KINESKO-KOREJSKOG sleta u tom slučaju ne bi uspjeli sanirati nastalu štetu.
Jer - velika tajna zbog koje dosadašnji vođa odlazi, inscenirajući suicid iz vedra neba, nesumnjivo je stranačka svojina. Misterij nije iz fundusa muzeja prašnjavih desničarskih ideologija, niti spada u kategoriju trivijalnih "političkih neslaganja", nego je zabravljen u sefu s oznakom "KRIMINAL i KORUPCIJA". A to već može poslužiti i kao pouka - bez obzira na privid Sanaderove svemoći, nije dobro podcjenjivati ZLOČINAČKE KAPACITET HDZ-a.
Kao čovjek na izvoru informacija bolje od svih razumio da ostatak premijerskog mandata, s državom pred bankrotom i ergelom ministara koji su kompetentni kao i on sam, podrazumijeva gutanje veće količine čavala nego što je to preporučljivo za njegov želudac
B-B-B
12.7.2009. 7:56
Koji su to komentari, nikada mira od vas, uvijek jedno te isto, ima li kraja ovim temama, šta je ljudi moji s vama ?
Danica
12.7.2009. 2:47
Cukartown- niste razumjeli jasnu poruku g. Weissa: kada je napisao stradali od metka, malja, noža, rezani čak i pilom mislio je na žrtve Jasenovca i metode ubijanja nevinih ljudi-Roma, Srba, Židova, Hrvata... Oni koji su stradali na Bleiburgu i na križnom putu, bili su u većini u u s t a š k o m pokretu. Autor Weiss naglašava da mu je posebno žao djece, staraca i žena i drugih civila kao ali ustaša pogubljenih bez suđenja i bilo bi pošteno da im je suđeno. U poslijeratnom kaosu to je bilo nemoguće organizirati i stradali su od osvetničke ruke partizana! Ali oni prvi, Romi, Židovi, Srbi, Hrvati-antifašisti nisu također imali priilkku da im se sudi i pogubljeni su mnogi na zvjerski način(metkom, maljem, nožem, pilom..). Hoću reći da mislim da je Weiss mislio ako su neki ustaše okrvavili ruke da ih je na Bleiburgu i na Križnom putu stigla zaslužena kazna! I valja ponavljati do besvijesti da je stradala manjina civila a ostalo su bili kervoločni ustaše i kvislinške vojske raznih vrsta, koji su od straha od kazne bježali prenma Zapadu uvjereni da će ih saveznici blaže tretirati nego partizanski pokret! Ovi nisu htjeli ni čuti za predaju saveznicima tim više što jeDrugi svjetski rat završio 9.5 1954. a ove jedinoice su na s t a v lj a l e borbu pokušavajući se po svaki cijenu domoći Austrije i Engleza! Hebrang je i na Bleiburgu u govoru, kao i u intervjuu NIN-u izvrtao bjelodane povijesne činjenice.
A nisu antifašisti počeli ovu diskusiju o Luburiću, učinio je to Hebrang, mislim i namjerno, samo da skrene pažnju s kriminala u koji je uplaten Rončević pa i on kao predsjednik povjerenstva Sabora za kamione, DA SKRENE PAŽNJU S NEMOĆI OVE VLADE DA D A N A S HRVATSKIM GRAĐANIMA OSIGURA NORMALAN ŽIVOT!
Sapienti sat!Pametnome dosta!
cukartown
11.7.2009. 13:53
zajedno je OK ali kolektivno može dovest do komplikacija jer se ćini bez zaštite,no koliko god lijepo bilo otržnjenje je neminovno i bolno .Svaka pomisao da nam huškač opet sjedne za kormilo je nesnosna i poražavajuća.Pitam se dali je ta družina to naućila od prvorođenog ili su i sami kreirali taktiku kaosa.
tomislav
11.7.2009. 13:21
Evo kako je za optimizam potrebno malo jer u slatini svrš. zajedno i zato su siguran sam sretni.
Danica
11.7.2009. 12:56
Tuđman i pored nekih zasluga bio je autokrat, pustio je zle duhove iz boce, nije bio svjestan kakve će sve posljedice imati njegov povijesni revizionizam. Zaludio je dio mladih, nije se razumio u ekonomiju, u osnovi je ostao boljševik i ratnički opredijeljen general. I sada mi se čini da bi Hebrang mogao biti i gori od Tuđmana i u tome je moj problem. Teško nama ako nam politčke vođe mor stalno ušminkavati Evropa!
Ne znam, ne znam...osim što znam da nam se još crnije piše! Voljela bi biti optimista ali neka mi s eobjasni na čemu da temeljim svoj optimizam!???
zzzz
11.7.2009. 11:50
slažem se FERAL
SAMO, OVDJE JE VEĆ NAPISANO

SVAKA VLADA KADA NEZNA KUDA S ŽIVIMA - ONDA PRIZIVA MRTVE USTAŠE I PARIZANE.
SAMO TO JE OPASNA IGRA, JER SE NAROD DIJELI.
cukartown
11.7.2009. 11:50
gladajući iz kutka običnog građana na članak gospodina Weiss moram reći da te istine nemaju prođu kod običnog puka iz jednog jedinog užasnog razloga,a taj je nacionalnost gospodina Ljube Ruben Weiss.Koliko to god gorko zvučalo ali to je današnjica to je njihova borba za vlast koju oprba konstantno gubi jer nema taj riječnik taj poblicitet u medijima.Oporba konstantno ukazuje na greške ,lopovluk ,nedemokratičnost itd što ju stavlja u položaj suca tužitelja što narod s lakočom uspoređuje s Haagom koji sudi nevinim generalima ( opet mediji ).Zato treba biti prvi u tezama i konstatacijama i to na akademskoj razini i nikako si nedozvolit nametanje tama koji su plasirane svjesno i promišljeno u dnevo-političke svrhe koje se slažu kao kockice i nakraju vode ka izbornoj pobjedi.
Danice odeš i ti tko će ostat nebudi kao on.
Feral
11.7.2009. 11:07
Zašto se svaki put uvjerim da su ljudi stariji od 60 godina spremni za mirovinu.
Sa mišljenjem g. Weissa o g. Hebrangu, u potpunosti se slažem.
Ali jedna zanimljiva konstatacija u članku odaje, meni , ne baš prihvatljiv stav autora: " ... ali moram te upozoriti da su na tisuće njihovih žrtava dobile metak, malj, nož ... "
Što želite reći ?
Da su stradali samo krvnici ?
Danas su drugi izazovi pred nama. Gospodrstvo, strategija, korupcija, moral....
Kakvi Hebranzi ali i diskreditori njegovih idiotskih teza imaju danas što pametno reći. Pustite nešto što se dogodilo prije 65 godina na miru još bar toliko.
zzzz
11.7.2009. 8:59
Cyberfašisti protiv "Srpkinje" Kosor

VEĆ JE dobio i ime kojeg bi se svatko normalan sramio, ali njemu ono sasvim sigurno jako godi. Zovu ga "cyberfašizam", čime se obuhvaća sav onaj polusvijet koji internetske forume svakodnevno zatrpava jarosnim hrvatstvom, na koje po njima ne pada ni trunka sumnje ni kada su u njegovo ime napravljeni najteži zločini. Ali se zato prezire Srbe, Židove, Cigane, crnce... bez obzira na to jesu li što krivi. Čak im je najdraža poslastica nasrnuti na potpuno nevine pripadnike tih Drugih.

Prvo zrno konfuzije posijao je njihov duhovni otac Tuđman

Bumerang bačen prema onima koje je on i u svojim knjigama označio kao glavne prepreke stvaranju hrvatske države (Srbi izravno, a Židovi neizravno zbog svog kozmopolitizma), vratio mu se, dakle, u lice i to sve do danas boli. Poslije toga, duh koji je on pustio iz boce nije se imao za što čvrsto primiti, a kada se zatim razdivljao u cyber džungli potpuno je izgubio kompas i sada ga već vidimo da vrišti i protiv svog roditelja. Vrha HDZ-a. Tako upravo prisustvujemo razapinjanju Jadranke Kosor, koju internetski forumi "demaskiraju" kao rođenu Vlaisavljević, odgojenu nigdje drugdje nego u kući strica četničkog vojvode i prekrštenu u katoličku vjeru tek polovicom devedesetih.
Ukratko kao "četnikušu" i zmiju ljuticu u njedrima hrvatske državne vlasti. I dok se cyberfašisti, koji očito progovaraju i u ime radikalnih desničara u HDZ, nemilice ostrvljuju na nju, vrh stranke, znakovito, šuti. Jasno je zašto. Znaju ondje da su baš oni pustili iz boce ovog zloduha, pa zato sada ne mogu braniti ni Srpkinju koja to nije (a nije dok god se Kosor slobodnom voljom izjašnjava kao Hrvatica). A onda i zato što je taj vrh potpuno nespreman da prihvati kao civilizacijsko dostignuće da na čelo države, a sačuvaj bože stranke, dođe Srpkinja koja bi to doista i bila.

Okolnosti su danas ipak drukčije

Više nema luđaka tipa Drage Krpine, Bosiljka Mišetića, Gordane Turić, Ante Kutle i drugih preteča cyberfašizma koji su čak i jednog beskrajno miroljubivog Srbina kakav je Živko Juzbašić, člana Tuđmanove Vlade demokratskog jedinstva, usred sabornice nazivali "četnikom u janjećoj koži" i kako već ne. Ostali su, međutim, ti nezaustavljivi cyberfašisti, koji, istina, dok god mlataraju jezikom kao krava repom ne izgledaju preozbiljno. Ali, ne treba podcijeniti što pokušavaju ispuniti prazninu nastalu odlaskom spomenutih saborskih odličnika, a napadom na Kosor očito se pokušavaju afirmirati i kao prvo grlo ustašonostalgične desnice.
tomislav
11.7.2009. 7:40
Danici, ne idi iz lijepe naše jer ako Hebrang postane predsjednik našminkat će njega europa i bit će lijep ko mrtvac na odru sa svojom tipično iskeženom facom. Sve se da našminkati a na kraju taj tip niti ne zna kome on pripada, osim što voli gotovinu ko i svi oni još od vremena našeg borca maximilijana.
Isto tako kad se tebi sutkinje povjeravaju onda ti i nisi bilo tko i eto još razloga da ne ideš iz rvacke.
A gdje je taj bbb pjeva mi škoro o svom japi kako je volio dinamo, domovinu i u rezervi hajduk, sve u venama, joj kako im je lijepo, kako se voli domovina kad su đepovi puni.
tomislav
11.7.2009. 7:31
Već sam pomislio po gornjoj slici eno već nekog zaboravljenog nosioca spomenice 1941 a kad ono oko vrata visi križ, uh, pa to bi onda bio taj maximilijan što je na vlast došo demokratskim putem tj. pomoću alata koji se u tekstu spominju, a te 1941. Ali bio križ ili ne kako su svi oni tu negdje isti kad ih gledaš na slici, mislim na sam vizuelni dojam ovih naših demokrata.
I naravno članak ko i uvijek super je za čitanje. Facsinira me kako Ljubo W bez kompleksa iznosi svoj enticitet i mislim da samo takav otvoreni građanin može biti istinski i samosvjesni Hrvat u svakom smsilu bez obziora što njeguje i svoje nasljeđe, pače, što ima ljepše od toga. To je zapravo i g. Žarkoviću dobar put kako se postaje istinski politički Hrvat a ne da me optužuje da sam pisao S na V i slične gluposti.
Danica
10.7.2009. 23:32
Komentar me plaši! Voljela bi g. Weiss da ste promašili u procjeni dr Andrije Hebranga, ali osjećam i znam da niste!
Uvjerljivo pisano, argumentirano, polemički!
Koje novinarstvo!??? Hm, hm...
AKO HEBRANG KOJIM SLUČAJEM PROĐE ZA PREDSJEDNIKA RH, onda selim iz Hrvatske, ma koliko me skupo stajalo!
zzzz
10.7.2009. 19:16
to je naša stvarnost, jer istragama se moraju baviti saborska povjerenstva, novinari a samo ne oni koji zaduženi za to:

Sabor presudio umjesto suda: Nema "afere kamioni"-zbog većine hdz-ovih zastupnika

iako je trebao biti osuđen-

Bivšem ministru Rončeviću prijeti kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina

BIVŠEM ministru obrane Berislavu Rončeviću ipak prijeti kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina! Naime, kako doznaje Jutarnji list pokrenuta jekaznene prijave zbog sklapanja štetnog ugovora protiv Rončevića

ali

> Rončević neće odgovarati čak ni ako postoje dokazi da je kriv za "aferu kamioni"?

Naime, izvor Večernjeg lista tvrdi kako ovo novo saznanje ne znači da će se protiv Rončevića pokrenuti istraga, ali tu tvrdnju nije obrazložio. Iz USKOK-a, pak, poručuju da još nije donesena nikakva odluka o daljnjem postupanju što u prijevodu znači da bi ministar Rončević mogao proći nekažnjeno čak i ako su dokazi da je zamračio 10 milijuna kuna doista pronađeni.

ipak smo mi banana država?????
mastermind
10.7.2009. 17:53
Evo čitam danas u Jutarnjem, kaže Hebrang da ako osude Rončevića da će se on ispričati! On bi se samo ispričao nakon što je danima, mjesecima, branio lopova, nakon što je nekakvo "saborsko povjerenstvo" utvrdilo da nema nikakve afere a DORH i policija su utvrdili suprotno! Da nema nikakve afere ne bi morali radit to "povjerenstvo" nego bi to valjda i sama policija utvrdila! Smatram da ako se Rončevića osudi, ne samo da Hebrang treba dati ostavku, nego i ostali članovi povjerenstva koji su glasovali da nema afere! Možda bi tu bilo mjesta i za kaznenu odgovornost, al sudeći po zemlji u kojoj živimo "isprika" je naša realnost! Odvratno!


Još iz kategorije Kota Lj. R. Weissa