Sabor: U srijedu izjašnjavanje o amandmanima na paket poreznih zakona
Bernardić: Vladina porezna reforma je prodavanje magle i SDP je neće podržati
Vasilić: Pred jedinicama lokalne samouprave vrlo stresno razdoblje
Gordana Buljan Flander dobitnica Nagrade za životno djelo za promicanje dječjih prava
Dugine obitelji traže da se omogući udomiteljstvo istospolnim parovima
Vlada suglasna s HDZ-ovim prijedlogom sniženog PDV-a na elektronske publikacije i mahunarke
Za uzgoj goveda, koza, ovaca i peradi 24 milijuna kuna

Ljubo R. Weiss: Marko Rakar uz antisemite?


  Kota Lj. R. Weissa           14.06.2010.         4083 pogleda
Ljubo R. Weiss: Marko Rakar uz antisemite?

Kaže mi jedan dobar znanac zašto ne pišem više o sebi i svom svjetonazoru, čitatelji tako malo znaju o meni kao osobi, kruže kojekakve glasine, valjalo bi ih demantirati. Osim toga, piše se koješta, lijepe uz mene etikete, posebno na jednom drugom portalu na kojem sam PISAO pod pseudonimom odnosno nickom.

   Kažem PISAO, jer od l2.06.20l0. KAŽNJEN SAM gubitkom prava na pisanje dnevnika i komentiranje do l. kolovoza 20l0. Da budem konkretan, pisao sam pod nickom Danimir na portalu razvikanog Marka Rakara, nesuđenog savjetnika predsjednika dr. Ive. Josipovića.

   Jedni ljudi ulaze u povijest kao nečiji savjetnici, a eto, neki, tek u pokoji medij kao «nesuđeni savjetnici». Naime, taj «veliki mag» informatičke scene Hrvatske, pročuo se u javnosti kao jedan od članova izbornog stožera dr. Ive Josipovića, bio je predviđen za zaposlenika Ureda predsjednika dr. Josipovića da bi dan - dva prije inauguracije pojavila se u medijima presuda koja pokazuje da je vrli informatičar do grla u dugovima, prema državi, odnosno da ima  podosta neplaćena poreza, a u vezi tvrtke (tiskare) koja je bankrotirala. B-e dragi, svatko ima pravo na svoj poduzetnički san i svatko ima pravo sanjati ga i mnogi to rade, ta nismo više u olovnim vremenima socijalizma, no problem nastaje nakon buđenja  na ruševinama «poslovnog carstva». Nadati se mjestu na Pantovčaku i ostati bez njega, mora da je ipak stres - na kraju, uz plaću s Pantovčaka lakše bi se vraćali dugovi državi, vodio bi se i dalje portal  «www.pollitika.com» koji, uzgred, bez obzira na djelovanje jedne grupe «ognjištaraca» u biti je zanimljiv portal, posebno za one koje zanima politika, kao uobičajena djelatnost dijela ljudi, ali i vječna tema za muške, manje ženske razgovore.

   I kao jedna neprilika nikada ne dolazi sama, vrlo brzo nakon propuštena mjesta na Pantovčaku, gospodin Marko Rakar našao se u središtu još jednog skandala - skandala oko ishitrene objave registra branitelja. I da tragikomedija bude potpuna, gospodin se sam prijavio policiji da bi skinuo sumnju sa sebe da je umiješan u tu rabotu, mada ga nitko nije službeno sumnjičio za objavu registra branitelja. Ne ulazeći u sve detalje tog skandala, jer mi nisu poznati, a vjerojatno nije ni popularno o njima previše razglabati, šokirala me činjenica da taj gospodin, u intervjuu «Slobodnoj Dalmaciji», najavljuje da će tužiti hrvatsku državu zbog štete koju je pretrpio.

 

RAZUMIJEVANJE ZA «ZLU SUDBU» MARKA RAKARA

   Do sada sam nekako imao razumijevanja za «zlu sudbu» Marka Rakara, čak sam i pomišljao da je predsjednik dr. Josipović učinio mu malu nepravdu odričući se njegovih savjetničkih usluga, ali nakon najnovijih osobnih iskustava u kontaktima s ovim gospodinom, i novih saznanja te informacija koje stižu do mene,  razmišljam sve više kritički o ovom «magu hrvatske informatike». I ne o njemu kao osobi - na kraju krajeva zašto bi magovi trebali imati fakultete, dakle, i formalnu potvrdu o znanjima i vještinama, zašto mu je propala tiskara, kako se u njegovim dosezima spominje - da je u svom autu vozio . Majku Terezu te da je imao među prvima mail adresu i domenu u Hrvatskoj? Pored pitanja zašto je na pollitika.com, kao vlasnik  i administrator tolerirao čak i antisemitske izjave i dnevnike, zanima me nešto ipak važnije - koliko je demokratičnosti u njegovoj osobi i da li su čak i neke nagrade, dodijeljene tom portalu, a koje su pripale njemu kao vlasniku, ali ne i autorima, opravdane?

   Naime, demokratičnost se najbolje iskazuje djelima i primjerima, a sada ću navesti ono što je baš osobno, pa vi presudite samo radi li se o toleranciji, poštovanju slobode govora i javnog iskazivanja političkih stavova, ili nečemu drugom?

   Naime, nikada nisam tajio niti tajim svoje nacionalno i vjersko opredjeljenje, iskazivao sam ga i u vrijeme tzv. crvenog antisemitizma i mada nije bilo ugodno nositi biljeg «cioniste» nosio sam ga kao i mnogi Židovi uvjeren da je cionizam legitiman nacionalni pokret s ciljem osnivanja nacionalne države. Ona je, kao Izrael, i osnovana te 62 godine bori se za opstojnost u palestinsko-arapsko-muslimanskom okruženju. Ispiranje mozga desetljećima (Izrael je agresor, Izrael je agresor...) stvorilo je u javnom mnijenju određene stavove koji se ponavljaju do današnjih dana, u raznim varijacijama. Ti stavovi, svaki puta kada se na Bliskom istoku događaju konfliktne situacije pa i ratovi, buknu i u Hrvatskoj u obliku antiizraelizma, ali i antisemitizma jer se ne razlikuje Židove, Izrael, izraelski narod, izraelsku vladu... iako se radi o RAZLIČITIM pojmovima, istina, međusobno isprepletenim. Tako se i dogodilo da je na pollitika.com Marka Rakara osvanuo dnevnik pod naslovom «Izrael - dozvola za ubijanje» (Jelenska, 4.06.20l0.)) a zatim je i moja ČIFUTSKA MALENKOST, objavila dnevnik pod nazivom «Humanitarni konvoj - provokacija Hamasa i drugih ekstremista?»

 

PRIMJERI ANTISEMITSKIH OČITOVANJA

   Zašto pišem ČIFUTSKA MALENKOST? Naime, u komentarima ispod dnevnika Jelenske, za koji se usuđujem napisati da je klasičan primjer antisemitizma, osvanuli su uvredljivi komentari kakve nijedna demokracija ne može smatrati  legitimnim izražavanjem mišljenja niti «pokriti» slobodom govora. «Izraelci opet poubijali nevine ljude, «Izraelci s dozvolom za ubijanje», izraelske ubojice, židovski fašizam na djelu, cionisti kao nacisti, neviđeni zločin nad humanitarcima, državni terorizam... samo su neki od stavova koji su se pojavili u dnevniku Jelenske a pored ostalog napisao je da Izrael provocira «polako i sigurno treći svjetski rat», «strašni rat», da u slučaja poraza Izraela «nijedan od sijača smrti neće mu nedostajati» sve do jedne rečenice Židovima koja kao da je prepisana iz Hitlerova «Mein Kampfa» ili falsifikata

«Protokoli sionskih mudraca»:» Značajno je da se taj narod, narod sa „dozvolom za ubijanje"!!??, vrlo spretno, lukavo, prljavo i podmuklo uvukao u sve gospodarske, financijske i političke strukture cijelog svijeta. Time zapravo ucjenjuju čitavu planetu te mogu ubijati kada i koga im se hoće jer znaju da napadom na njih cijeli svijet ulazi u ratni sukob. Financijska i politička moć koju nemilosrdno minuciozno grade desetljećima im osigurava pokretanje svjetskog rata.»

    Vrlo spretno, lukavo, prljavo i podmuklo...? Opa  bato, ovakvog rječnika ne bi se postidio ni nacistički Stuermer iz vremena grozomorne nacističke propagande spram Židova prije početka IIWW.

   Zanimljiv je i ovaj upis Jelenske: «Upravo čujem sa TV iz susjedne sobe da su čifuti presreli Irski brod... Koliko čujem ima i krvi... Orgijanje se nastavlja.»

   O kakvoj se vrsti žurnalizma govori i ova rečenica koja  je ocjene iz «susjedne sobe»,  te označavanje izraelskih brodova ČIFUTSKIM. Naravno, niti je bilo krvi, niti nastavka «orgijanja» jer je irski brod mirno prihvatio zahtjev za pregledom tereta.

   Gospodina sam Rakara molio da kao vlasnik portala i administrator intervenira odnosno kasnije briše i niz komentara koji se nadovezuju na ove antisemitske izljeve mržnje u kojima je prednjačio autor teksta s grupicom, kako ih mi drugačijeg mišljenja na portalu i ne baš nježno krstimo  kao «ustašuljke», «ustašoide», u najblažoj varijanti «ognjištarce». Slobodan sam tu grupicu označiti «antisemitskom desničarijom», a prostor mi ne dozvoljava detaljno opisati njihov «idejni profil» niti ih nabrajati. Srećom, bilo je i ima sasvim razumljivih kritičkih stavova prema postupku izraelske vlade, a i osobno sam u «kontradnevniku» izložio svoje viđenje događaja, izražavajući žaljenje zbog žrtava, pitajući se nije li se vojna intervencija Izraelaca mogla obaviti na drugačiji način. Odgovor Marka Rakara da učini ono što je administratoru dužnost, na molbu da intervenira bio je: «Sve je to u okviru slobode govora...»

   Nekoliko pitanja i konstatacija za kraj..

   Može li se nešto tako bjelodano, riječi koje su prije svega raspirivanje vjerske, nacionalne i rasne mržnje i netrpeljivosti, amnestirati frazom o «slobodi govora»? Jer, sloboda govora prestaje slobodama i pravom Židova Hrvatske ( i svih drugih vjerskih i etničkih manjina) da žive u demokratskom društvu, bez mobbinga bilo koje vrste, pogotovo nakon iskustva holokausta.

   Pridaje se preveliko značenje jednom dnevniku i Jelenske i komentarima ispod njega? Da li je baš tako? Jer, Jelenska, nije anonimni pijanac iz bavarske pivnice, iz nekog dalekog vremena: to je, kako se i sam predstavlja, Josip Vdović, zaposlenik Ina Petrokemije Kutina, bivši zamjenik  ministra branitelja (2000-2003.) i sad skoro jedan od novoizabranih zamjenika predsjednika Hrvatske stranke rada - laburista Dragutina Lesara.

  I umjesto da se bavi prvenstveno socijalno-ekonomskim sunovratom Hrvatske i pronalaženjem izlaska iz krize, on se diletanstki ubacuje u javni prostor rušeći ionako oscilirajuće odnose Izraela i Hrvatske, GOVOROM MRŽNJE potvrđujući još jednom stereotipe o hrvatskom narodu, prisutne, nažalost kod dijela Židova i Izraelaca.

   Nije moje ulaziti u to koliko je Marko Rakar, odluke o neinterveniranju odnosno isključenju moje malenkosti i još nekolicine osoba donio pod pritiskom, koliko ga je na to potakao jedan krajnje problematičan dnevnik osobe koja je tako minorna da joj ni ne želim spomenuti (usput, vrlo je blizu Virovitici, psihijatrijski je opsjednuta mojom personom i SIGURAN sam, javit će se i ispod ovog teksta). Naime, mjesecima se javlja sumanutim upisima ispod mojih tekstova, i na www.virovitica.net). Moje je konstatirati činjenice, a ne fabulirati i gebelovski ponavljati laži sve dok ih se ne pretvori u - istine - kao što se radi ne samo protiv moje čifutske malenkosti, nego i protiv drugih, oporbeno usmjerenih osoba.

   I o kakvoj demokratičnosti Marka Rakara se radi svjedoči i činjenica  da je uz Čifuta Danimira (Lj.R.Weissa) eliminacijom s pollitike com. kaznio i određeni krug osoba koje su samostalno, po svom uvjerenju, i u skladu s pravilima pollitika.com, a najčešće reagirajući na virtualnu harangu koja je mjesecima vođena protiv moje čifutske malenkosti, podržavali stajališta u mojim dnevnicima i komentare. Eto, bez t.t.,iz Virovitice, bez East Sidea (iz New Yorka) i nekih drugih, sada će se ubuduće grupica bez «remetilačkih čimbenika» moći mirno tapšati po ramenima i bez ikakvih skrupula nabacivati uvredama na narod koji ima bar jedno, minimalno pravo: ne častiti ga uvredama od prije i za vrijeme holokausta.

   Parafraziram jednu Krležinu misao: Dilentatizam u politici nije tako blesav kao u literaturi: u politici postižu se uspjesi često dilentantskoj  nenadarenosti usprkos. U politici igra ulogu tiha kriminalna rabota više nego bilo kakav talenat.

  U javni prostor Hrvatske ulazili su i ulaze poluinteligenti, politikanti, i antisemite, zašto ne?

  Ali, zašto Marku Rakaru, bliskom SDP-u,(o čemu dvojim) na portalu trebaju, pored razumnih i tolerantnih osoba, antisemitske grupice, zna on najbolje sam.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

pljuska
19.6.2010. 21:32
Čudna neka priča Ljubo. Samo me zanima zašto te ti tvoji ptijatelji i obožavazelji ne pozovu u svoj dom na kavicu pa da ih prosvijetliš umjesto što se namećeš onima koji te ne žele. S politike si izbačen odlukom mraka kao vlasnika, ali te odluke stoji plebiscitarna većina pollitike. Pogledaj samo onaj dnevnik potpore, u kujcu je kao što završavaju tvoje kolumne ovdje i kao što su ih negativno ocijenili na pollitiki. Daj Ljubo mani se gluposti i prihvati mišljenje onih koji ne trpe hvalisavce.
DANKO
19.6.2010. 18:01
@Tomislav
Kada bi ozbiljno shvaćao što pišu ovi koji me samo vrijeđaju, bez argumenirane rasprave o sadržaju kolumne, odmah bih prestao pisati. Pišem zbog tebe i nekolicine širokih vidika. Vi ste taj bolji dio hrvatskog naroda koji zaslužuje, posebno zbog tolerancije, spram drugačijeg, i tekstove i poštovanje.
Hvala ti na razumijevanju, i pozdrav

DANKO - LJUBO RUBEN WEISS
tomislav
19.6.2010. 14:54
Mislim da Danko nema problema jer to su sitne provokacije bez ikakvovih obrazloženih razloga.
Šteta za ovaj net pa i za VT jer to je ipak grad kulture bez obzora što oni koji nikud ne idu mislili.
Pače Danko tj. g Weiss ne bi trebaio niti davati neka obrazložena jer pred sobom nema protivnika sa razlozima nego samo u smislu izbaciti, ne dati itd. govor mržnje u smislu standarda zajednice kojoj nostra politička elita sada teži, un altor padrone! Do kada teži, pa dok joj ne dosadi pa će se razdruživati jer i taj proces je moguć. Uvijek se na nešto nepotrebno energija troši.
cuccurin
17.6.2010. 23:24
krvavo teška tema za ovaj portal... i, bojim se, možda čak i nepotrebna. nazirem cilj ali mislim da je ovom retorikom nedostižan - i od strane kolumniste a pogotovu od strane kritike. šteta...
DANKO
17.6.2010. 20:24
@fitilj, pljuska,terzo...ali i SHYKI, www.pollitika.com
Nijedne konkretne riječi o samom komentaru "Marko Rakar - uz antisemite"...Ovo zaobilaženje teme, a usmjeravanje samo na "moj lik i djelo" ne zaslužuje nikakva komentara, osim:
l.hvala što radite reklamu portalu Gorana Gazdeka, koji ima muda stati iza svog kolumniste,u vrijeme neviđena pritiska i na njega i na mene,
2.hvala MNOGIMA a posebno, shykiju na www.pollitika.com koji je detaljnom analizom dnevnika i upisa Jelenske (Josipa Vdovića) uvjerljivo dokazao da se radi o antisemitskom očitivanju Jelenske, a koja je tolerirao Marko Rakar; vrlo kvalitetnu analizu i potvrdu mojih teza iz ove kolumne učinio je, kako se predstavio, Hrvat i katolik...SVAKA ČAST SHYKI..
2. pozdrav "neprijateljima", ljubim vas...

DANKO (Danimir) - LJUBO RUBEN WEISS
pljuska
17.6.2010. 12:37
u pravu si terzo samo se treba nadati da će Goran prepoznati da nakon izgona s drugih portala DANKO - Ljubo Ruben Weiss virovitica.net pretvara u poligin za osobne obračune a to vjerujem nije svrha i cilj postojanja neta. THE END!
terzo
17.6.2010. 12:09
@DANKO - Ljubo Ruben Weiss
Papaj sve ono sto si ukakio .... trebat ces dosta vremena (jer hrpa je velika)

@zuco , pljuska , fitilj ... i ostali
Nepotrebno se uzrujavate ....... pustite neka ga popapa mrak zaborava.
pljuska
17.6.2010. 9:41
Najbolje je ignorirati GNJUSNE LAŽI koje autor članka i komentara ovdje širi o tome da ga podržavaju korisnici pollitike. Gotovo jednoglasno osuđuju autorovo djeloanje na pollitiki, jedino je sporno dali ga je zbog toga trebalo odstraniti da ne zagađuje portal kao što se i ovdje iz njegovih daljnjih nastupa može upečatljivo prepoznati. Mislim da je beskorisno i nema potrebe ulaziti u bilo kakvu raspravu sa autorom koji ima ulare na glavi. Ovaj net je nekada doista bio okupljalište malih običnih ljudi, a danas je postao ljubino smetlište na kojem se mogu doživjeti samo neugodni susreti s autorom i njegovim obožavateljima. Dovoljno je samo sjetiti se da je autor sam sebi pisao pohvale i zaključiti o poštenju i pamet tekvog čovjeka. Čovjeka čiju je vjerodostojnost i iskrenost njegovih namjera pokopao samim tim što je sam sebi davao pohvale i priznanja. Čovjeka sa opsesijama i zabludama o sebi kao nekoj veličini i vertikali koju nitko osim njega ne prepoznaje i zato je pribjegao vlastitim hvalospjevima i izgradnji kulta ličnosti. Mjesta u društvi u zajednici kojeg svako od nas mora izboriti, a ne samohvalom i smoreklamerstvom nametati drugima, a kad im to ne uspije sve pakirati kao vjerske, nacionalne il neke osobne animozitete prema autoru. Zato predlažem da ostavimo autora da se bori protiv vjetrenjača koje samo on vidi. Ne šitimo bolest koju očigledno samo Goran može spriječiti.
fitilj
17.6.2010. 9:05
Od kada je ovaj bolesnik počeo pisati kolumne i ovaj je portal postao njegovo bunjište. Nije ni čudo da su on i njegove poturice rastjerali sve čestite i pametne korisnike. Ovo malo najupornijih izgleda da čeka da Goran shvati da je virovitica.net postala Ljubino Vrapće.
Gorane shvati ovu šutnju i apstinenciju korisnika kao apel da nas oslobodiš svadljivog Ljube. Napasti koja preko našeg portala vodi ratove sa onima koji su ga otkantali na drugim portalima.
Gorane pomozi nam i vrati portal u stanje u kojem je bio prije nego što ga je napao ovaj opaki virus samohvale, prepotentnosti i bahatosti. Spasi nas Gorane zar ne vidiš da je čovjek prepametan za nas obične male ljude kojima je pun kufer propovjednika i Mesija. Gorane kao jedan od nas ti bar znaš da ovo nije akademski portal. Nije ovo Gorane portal neshvaćenih spasitelja Hrvatske već portal malih obićnih ljudi. Gorane uzmi virovitica.net Ljubi Rubensu Weissu vrati ga onima koji su prije bijega od ove napasti na njemu obitavali. Gorane molim te, učini nešto za spa virovitica.net!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DANKO
17.6.2010. 5:45
Još tri-četiri kratke napomene:
l.imao sam tehničkih poteškoća prilikom upisa ovog komentara, pisao sam ga TRI puta- eh, koja upornost...
2.u nabrajanju onih koji su konstruktivno sudjelovali u raspravama izostavio sam "tenora", i još neke, pa molim da mi oproste,
3. nekoliko osoba mi se žali da nemaju mogućnost komentirati, a jednoj je osobi iz USA, komentar u vezi osobe Jelenska, s osvrtom na budalaštinu najgore vrste - da su ŽIDOVI IZMISLILI Facebook DA BI KOLNTROLIRALI I ŠTO DJECA OD lo GODINA MISLE - brisan u roku od ODMAH
3.NIKADA, AMA BAŠ NIKADA NISAM SE SLUŽIO KLONOVIMA, TO JE ŽIVA ISTINA i svima koji to primjećuju, zahvaljujem se. Ako nakon 37 godina javnog djelovanja, ako nemam bar nekoliko osoba koje me zdušno podržavaju, onda zaista je taj angažman bio bezvrijedan, bez traga,
4. E, sad bi bilo dosta tih tema, ODMOR, NOGOMET, GLASAM ZA - LJUBAV...

DANKO (Danimir) - Ljubo Ruben Weiss


DANKO
17.6.2010. 4:26
Kako rasprava na pollitici. o mom VELIKOM GRIJEHU, ali i nekim principijelnim pitanjima demokracije, ne jenjava, a NEMAM MOGUĆNOSTI tamo reagirati (čak se i osuđenom na smrt daje pravo žalbe, ona je meni uskraćena, ha, ha..) ovdje na kraju jednodnevne rasprave, ipak želim poručiti slijedeće:
l.Objektivna kronologija događanja pokazuje da su moja reagiranja (moguće je i pretjerana i iritirajuća) nastala nakon mjeseci provociranja, olajavanja, negativnog, organiziranog ocjenjivanja, pa i prijetnji 6-7 nickova, uz manje varijacije. Sve je to počelo negdje u vrijeme žestokih sudara vezano za predizbornu kampanju dr. Josipovića i Bandića - koje sam stavove tada zastupao vidljivo je svakom dobronamjernom analizom mojih tadašnjih dnevnika,
2.upozorio sam nekoliko puta mraka na tu pojavu, a on me je upućivao da se dogovorim s tim nickovima, ili da ih izbjegavam,
3. ključno od te grupacije je bilo ponavljati
kvalifikacije moje osobe:
------------------------------------------
a)jugoslavenčina,
b)jugonostalgičar,
c)najveći neprijatelj Hrvatske,
d)pobjeguša u Austriju,
e) cionist,
f)korisnik klonova
------------------------------
3.Vrhunac mobbinga nastao je nakon objave dnevnika Jelenske koji je, po svim objektivnim kriterijima objavio dnevnik s antisemitskim tezama, tipa UBIJ ŽIDOVA, pozivajući čak na nasilje (kamenovanje izraelskog veleposlanstva u Zagrebu).
Dužnost je vlasnika portala i moderatora Marka Rakara da takve dnevnike i upise, zbog kojih se u svakoj pravnoj državi zavržava na sudu, eliminira odnpsno briše. Rakar ne da ih nije brisao, nego se, pod geslom slobode govora, svrstao uz njih.
4. Meni je ove rasprave sasvim dosta, ali ne mogu a da se ne zahvalim mnogima koji dobro uočavaju da se radi o obrambenom reagiranju, možda iritantnom, ali obrambenom, koje je POSLJEDICA a ne uzrok događanja: Zdravko Gracin, nausikaya, griotta, bigulica, martin gale, edi3, East Side, magen, ivanaaa, poveznik i mnogi drugi, pa i feniks, razumjeli su o čemu se radi i zahavljujem na razumijevanju, a nekima i na kvalitetnim odvjetničkim uslugama, u suđenju gdje mi je uskraćena rječ,
5.sigurno je da to nisu moji klonovi jer sam s mnogima od njih ulazio u rasprave: ispričavam se prijateljici t.t. koja je ni kriva ni dužna postala kolateralna žrtva žestokih polemika, koje su posve legitimne dok se ne počne koristiti uvredljiv vokabular,
6. žalosti me da Marko Rakar brani objavljivanje Hitlerova Mein Kampfa, ne shvaćajući da nema apsolutnih sloboda, da je i sloboda govora ogranilčena slobodama i pravima manjina, ovaj puta židovskog naroda i vjerske skupine, traumatiziranog holokaustom,
6.svatko na mom mjestu, ako nije mazohoist, branio bi se na isti ili sličan način,
7.predvodnike mobbinga na moju malenkost ne spominjem jer mi ne znače toliko u mom životnom angažmanu da bi se dalje njima bavio: napisao sam što sam napisao iz uvjerenja, a ne zbog novca, kako mi se bezobrazno imputira,
8.Hrvatska je suočena s mnoštvom krucijalnih problema, sve do pitanja daljnje egzistencije ukoliko se ne nađe izlaz iz ovog kiznog sunovrata i molim da se ova rasprava privede kraju; pisao sam i pisat ću i dalje o tim temama i notorna je laž da pišem samo o Židovima i Izraelu,
9. Hrvatska se voli na razne načine i nitko nema monopol na domoljublje i jedini uzimati si pravo na ocjenjivanje što je njena dobrobit i nacionalni interes, niti širiti ideju da smo svi jednaki, samo su neki jednakiji od drugih,
lo. ukoliko Hrvatska pa i pollitika.com ne ostanu pluralistički i demokratski, na putu smo u sustav koji je najmanje prihvatljiv, sustav koji je negacija ljudskih prava i sloboda, sustav koji neće donijeti blagostanje hrvatskom narodu.
ll. ispričavam se svima koji moj višegodišnji angažman, vidljiv svakom dobronamjernom, doživljavaju na drugačiji,iritantan način; mene zanima i dalje ISTINA i do nje se dolazi zajedničkim radom, pa i žestokim, argumentiranim sučeljavanjima stavova, a ne ocjenama i argumentima "ad hominem" i isključivanjem bilo koga iz demokratskog dijaloga.
Javni prostor u Hrvatskoj pripada svim njenim lojalnim građanima, sviđalo se to nekome ili ne.
DANKO(Danimir) - LJUBO RUBEN WEISS

DANKO
17.6.2010. 3:23
Kako rasprava na pollitici. o mom VELIKOM GRIJEHU, ali i nekim principijelnim pitanjima demokracije, ne jenjava, a NEMAM MOGUĆNOSTI tamo reagirati (čak se i osuđenom na smrt daje pravo žalbe, ona je meni uskraćena, ha, ha..) ovdje na kraju jednodnevne rasprave, ipak želim poručiti slijedeće:
l.Objektivna kronologija događanja pokazuje da su moja reagiranja (moguće je i pretjerana i iritirajuća) nastala nakon mjeseci provociranja, olajavanja, negativnog, organiziranog ocjenjivanja, pa i prijetnji 6-7 nickova, uz manje variiacije. Sve je to počelo negdje u vrijeme žestokih sudara vezano za predizbornu kampanju dr. Josipovića i Bandića - koje sam stavove tada zastupao vidljivo je svakom dobronamjernom analizom mojih tadašnjih dnevnika,
2.upozorio sam nekoliko puta mraka na tu pojavu, a on me je upućivao da se dogovorim s tim nickovima, ili da ih izbjegavam,
3. ključno od te grupacije je bilo ponavljati
kvalifikacije moje osobe:
------------------------------------------
a)jugoslav
DANKO
16.6.2010. 13:34
@Pljuska (Tot),terzo,Rakar,Grdilin...
Ma dragi dečki, daljnja polemike s vama, posvađanima s ISTINOM, nema smisla. Na www.pollitika.com nastavlja se čerečenje Danimira - Ljube Ruben Weissa a da sam NEMAM MOGUĆNOSTI DEMANTIRATI ČAK GNJUSNE LAŽI. To je još jedan primjer "čuvene" hrvatske demokracije.
PONAVLJAM, NISAM IMAO TAMO NIJEDAN KLON, iza svakog nicka nalazila se osoba sa svojim imenom i prezimenom, sa svojim gledanjima i svojim JA. Ali, vrli demokrat Rakar kaže DOVOLJNA JE SUMNJA...Toliko jer van vremena i prostora taj "mag" hrvatske informatike, da u nemoći, sada meni pripisuje FAŠIZAM, meni koji sam većinu publicističkog opusa posvetio upravo raskrinkavanju naci-fašizma, neoustaštva, neonacizma...Naravno, prpa, toleriranje antisemitizma nije baš zgodno vezati za Rakarovo ime, pa umjesto da još jednom pročita dnevnik Jelenske, koji je GOVOR MRŽNJE, koji samo što nije vrisnuo UBIJ ŽIDOVA, on se, Rakar, s malim društvom, služi smicalicama ne bi li ublažio štetu koju je Jelenska, uz sve i bivši zamjenik ministra branitelja i sada drugi čovjek Hrvatske stranke rada, učinio sebi, laburistima, Hrvatskoj...
ŠIRE se laži o nekim prijetnjama od moje strane, "stradalima" itd. , o sebi NIKADA u svom životu nisam pročitao, toliko LAŽI kao ovih dana. ISTINA, i to me raduje, ima ne mali broj koji ukazuje na pogubnost udbaško-staljinističkih i antisemitskih djelovanja,ukratko, nedemokracije, i svima njima, moje poštovanje i zahvala. Takvi će iznijeti krizu Hrvatske, ublažiti političko-ekonomsko-socijalni sunovrat ove divne zemlje, takvi su nada da nismo totalno potonuli u močvaru krađa, laži, nerada i nereda, pogroma, najgore vrste, netolerancije prema drugačijima.
Tko ima volje i vremena, neka u google ukuca ljubo ruben weiss i pogleda tko sam i što sam radio i kako su to drugi ocijenili. Pročitajte što sam na www.virovitica.netu pisao o Hrvatskoj, Virovitici, s kojim argumentima i s kojim predskazanjima? Istina boli, istini se pokušava reći UMUKNI, ali sve je moguće zatrti u ovoj državi, ali ISTINU NE. Ona svakim danom sve više izlazi na vidjelo, ovi potposi za referendum o Zakonu o radu izraz su nezadovoljstva hrvatskog naroda LAŽIMA...
Svatko voli pozitivne riječi o sebi,priznanja, satisfakcije - lagao bih da ih ne volim pomalo i sam.
Jedino ako nisam klonove imao i prije, recimo, 35 godina, ha, ha...
Pala je kiša, hvala dragom B-u, za nadati se je da je bar malo ohladila i osvijestila ove usijane glave, ha, ha,ha..
DANKO - LJUBO RUBEN WEISS
pljuska
16.6.2010. 10:30
terzo izvinjavam se zbog očigledne pogreške.

Iskreno rečeno bio sam i neugodno iznenađen tvojim komentarom, jer poznajem i cijenim niz tvojih dosadašnjih komentara.

S tim komentarom koji sam pogrešno shvatio bio sam iznenađen. Zato još jedan puta izvini na neprimjerenom odgovoru.
terzo
16.6.2010. 9:44
@pljuska
....Oprosti ..pogresno si skuzio , jer se komentar odnosi na Ljubu (uz jedan dio tvog zitata)

@ljubo/danko.. jedna "mikeska"
Ako oces bit mudar; Nauc`se pametno pisat, pazljivo slusat, mirno odgovarat i prestat....kad nemas vise sta za kaz`t .

pljuska
16.6.2010. 9:31
terzo, pameti ulična, a da postupiš po savjetu koji je DANKO napisao u svom komentaru 16.6.2010 2:54:40.

Moji sugrađani takvima kažu: MARŠ U KUĆICU...

Slažem se DANKO. Nadajmo se da će terzo poslušati.
terzo
16.6.2010. 9:21
"Tvoji komentari su oličenje neprimjerenosti i nekulture, dokaz nezadovoljstva i frustracije tvog neuspjelog životnog cilja ......"

Moj prijedlog ; Umukni vec jednom i ne "siluj"ovaj pristojni portal. Ili drugim rjecima; Pokrij se usima (biti ces sretniji i pametniji).
pljuska
16.6.2010. 7:58
Tvoji komentari i način komunikacije dovoljno govore o tebi Ljubo. Način na koji si sam sebi pisao pohvale naravno govore o tvom karakteru i tu se nema što dodati. Napadi koje sada uz tvojoj nemoći startaš protiv drugih opet govore kakav si čovjek.

O tome tko te brani bilo gdje pa i na pollitiki ne treba govoriti jer je broj takvih u odnosu na broj onih koji su dugog mišljenja zanemariv.

Umjesto bitnim ti Ljubo stalno nabacuješ sebe kao nešto posebno, što naravno nisi. Dapače mišljenje većine je sasvim suprotno od slike kojom si nekolicini svoji pristaša zamazao oći.

Tvoji komentari su oličenje neprimjerenosti i nekulture, dokaz nezadovoljstva i frustracije tvog neuspjelog životnog cilja i naravno nesposobnosti da shvatiš da su hvalisavci i uobraženković najveći neprijatelji samoga sebe.

U toj tvojoj vlastitoj bahatosti, isključivosti i falš pogledima na svijet oko sebe, zaboravljaš da nisu svi ljudi spremni prihvatiti takvo ponašanje. Ljudi na prihvaćaju tebe kao oličenje nečega što si uobrazio i tvrdoglavo želiš nametnuti drugima.

Nemoj zato što ti je nekolicina tvojih istomišljenika daje podršku, produbljivati ponor u koji si upao. Poslušaj i drugu stranu koja te prihvaća takvoga kakav jesi. 1. kolovoz nije isključenje u nedogled a ti sigurno nemaš ponosa koji bi te sprječavao da se vratiš na pollitiku. Do tada prestani od ovog neta praviti poligon napada na onu ogromnu većinu članova pollitike koji će te tolerirati kao loš primjer i osobu koju treba izbjegavati.

Zato bi bilo lijepo od tebe da ne zlorabiš virovitica.net za svoja osobna obračunavanja s kritičarima sa drugih portala. Ostavi virovitica.net njegovim korisnicima, pa makar se u pjevanju oda samome sebi i pisanju hvalospjevnih komentara o tvojim kolumnama i komentarima reinkreinirao sebe i desetak puta.

Stani Ljubo na loptu svi mi griješimo i precjenjujemo svoju snagu, moć i sposobnosti, a samo onaj tko na svojim greškama nije sposoban učiti, će i dalje nastaviti udarati glavom o zid.
DANKO
16.6.2010. 2:54
Iako mi je pun nos LAŽI koje se, pored normalnih komentara, iznose na pollitici.com na moj račun, i nisam imao namjeru polemizirati s nekim upisima na pollitici com. MORAM reći da Grdilin, po starom običaju, LAŽE.
Grdi je LAŽA, Grdi je LAŽA: nitko, a najmanje urednik virovitica.neta nije me upozorio da ne koristim više nick DANKO. "Otkrio" sam svoj identitet jer 95% onih koji posjećuju virovitica.net, usmenom predajom, znaju da je DANKO zapravo moja malenkost - Ljubo Ruben Weiss, kao što mnogi to znaju i na pollitici.com. Motiv mi je bio - na što sam i skrenuo pažnju komentatorima, da što više njih navede svoje puno ime i prezime, odnosno da slijedi moj primjer.
A ti Grdilin, LAŽO GADLJIVA čak si i saznao da mi je urednik naložio. Saznao si to od svoje BOLESNE i nickom zakamuflirane glave. Ma, tebi je cilj svih ovih mjeseci provocirati me, bjež smiješna mušico. Moji sugrađani takvima kažu: MARŠ U KUĆICU...
Grdi Grdi.., ajd, izvor, vrijeme, način na koji si "saznao"?
DANKO
16.6.2010. 2:15
@t.t.
Što da ti kažem? Žao mi je da si postala ono što se često govorilo KOLATERALNA ŽRTVA. Dakle, uz mene, koji sam "VELIKI GRIJEŠNIK" stradala si i ti, samo zato što si glasovala za moje tekstove. Ima li igdje toga na svijetu?
Evo, mada me to sve manje zanima, Rakar tvrdi da je dovoljna sumnja da bi netko bio isključen s pollitika.com. Paz: SAMO SUMNJA...NE TREBAJU DOKAZI. Nas dvoje tamo nema, nemamo mogućnosti odgovoriti ikome, pišu se, pored ostaloga, i čiste izmišljotine (lijepe li demokracije gdje te kadija tuži i kadija ti sudi), ali srećom, ima mnogo razumnih ljudi koji postavljaju zanimljiva pitanja, pišu i dnevnike na temu mog kažnjavanja, ali i šire.
Evo, koristim prilike za JAVNU zahvalu gospodinu Zdravku Gracinu koji je na pollitici objavio OTVORENO PISMO POTPORE DANIMIRU, kao i svima koji nalaze riječi razumijevanja pa i podrške.
DANKO ( DANIMIR) - LJUBO RUBEN WEISS
t.t.
15.6.2010. 21:31
Eto i ja sam izbačena s tog portala proglašena kao Danimirov klon što naravno nisam....Mislim da to nije pošteno nekome takvo nešto napraviti. A što se tiče žuće i pljuske vi očito ne poznajete dovoljno gosp. Weissa kad tako nešto pišete. I stalno ste protiv njegovog pisanja a stalno se lijepite za njegove tekstove. gdje je tu logika? koliko ja znam onoga koga nešto ne zanima neće ni čitati. Izleda da se tu radi o nekoj vrsti ljubomore jer ipak se njegovi članci objavljuju. A gdje su vaši? Znam da će sada biti komentara na moj komentar ali duboko u sebi znate da je istina ovo što sam napisala. A gosp. Rakaru lijepi pozdrav i mislim da kao vlasnik jednog portala ne može napisati da nema vremena i volje raditi psihoanalizu situacije i isključiti samo neke sudioike a ne sve. Baš me zanima po čemu je donio zaključak da baš mi moramo biti izbačeni ako nije čitao jer ponavljam nije imao vremena....pozz
DANKO
15.6.2010. 15:22
@Žućo
@Pljuska
Gle, gle, javili se moji stari znanci. Eh, bez njih bi mi život bio uistinu dosadan. I kao obično najmanje o sadržaju komentara.
Jedan sam od rijetkih judaista u Hrvatskoj, kao publicist pišem o mnogim temama što je vidljivo u zadnje dvije godine na raznim portalima, naravno, ponekad i o temama koje najbolje poznajem.
Drugo je što se gospodi ne sviđaju moji stavovi jer bi oni da "drukam", ZNA SE za koga.
Pollitika.com je, bar za sada, PROŠLOST, nije mi dokazan ni jedan klon JER IH NISAM IMAO, isključen sam, ali i dalje se udara "mrtvog psa" što rade samo čudni tipovi.
A kako ja potpisujem svoje komentare pa i ove upise, očekivao bih to i od mojih žestokih kritičara.
Pozdrav svima - pa i njima...
DANKO - LJUBO RUBEN WEISS
pljuska
15.6.2010. 11:20
Ona stara narodna kaže "vrč ide na vodu dok se ne razbije". Tako se je i autorov vrč zbog njegove nepažnje i bahatosti, razbio u paramparčad. Umjesto da iz toga izvuče pouku autor nastavlja kao da se nije ništa dogodilo, samo još žešće i još prljavije, šireći i sijući svoju mržnju na sve veći krug svojim neistomišljenika.

Naravno da je sve to sramota, naravno da to dokazuje o kakvom se čovjeku radi, ali dokazuje i to da virovitica.net umjesto da dobija na kvalitetu i privlačnosti, s takvim autorom samo gubi, i odbija sve one kojima nije stalo do svađe.

Dok autor nije na portalu počeo pisati svoje "kolumne" ovdje se je raspravljalo o politici, o socijalnoj ugroženosti, o svemu i svačemu. Da, vrcale su ponekada i iskre, ali od kada je autor ovdje, sve je usmjereno na izgradnju nekih njegovih ciljeva i vizija. Autor je uz poneku interesantnu priču iz stvarnosti, težište svojih kolumni prečesto usmjerio na priča o vjeri, cionizmu, holokaustu, antiseminizmu i svim onim opsesijama koje ga progone.

Niko mu ne poriče pravo na to, ali mu zamjera što ne dozvoljava da drugi imaju svoje mišljenje. Mišljenje koje je oprečno od autorovog, da se slažu ili ne slažu s njima. To nije razlog za štancanje klonova koji će voditi bitku za autora, koji se ne usudi osobno stati iz onoga što piše.

Da je čestita i iskrena osoba autor bi branio svoje stavove, nema veze pod kojim nickom, ali jednim jedinim nickom, a nebi se sakrivao iz nickova u kojima sebi kroji lovorike, napada i blati svoje neistomišljenike.

Sa pollitike je zbog kršenja pravila portala, prijetnji, vrijeđanja, pisanja pod raznim nickovim i pozivanje da se glasuje za njegove kolumne i komentare, a napada one koji su imali drugo mišljenje, protjeran do 1 kolovoza.

Što je loše u tome da je vlasnik portala uklonio nekoga tko ne poštuje kućni red. Zar je to razlog za pokretanje harange i pisanja ovakvih tekstova u kojima se proziva i blati vlasnika pollitike?

Autor je igrao prljavu igru i izgubio! Umjesto da iz toga nešto nauči, nastavlja s optužbama na račun onih koji ovdje "ne stanuju". Džabe mu sve titule i privjesci kojima se kiti, a koje svojim ponašanjem nije u stanju dostojanstveno i ćasno braniti, već su mu za to potrebni klonovi i bukači iza busija.
Žućo
15.6.2010. 9:35
Došlo je i vrijeme da autor prizna da se krije iza nicka Danko, sada neka ljudi sami procjene koliko je ovo jadno i nisko od autora. autore sramite se, neka sada svatko od nas pogleda starije kolumne gdje se dotični danko javljao i kakve je gnusnje laži i bljuvotine pisao, a nije imo toliko hrabrosti da se potpise pravim imenom. veliki - VELIKI minus za autora, i kao čovjeka, ali i kao kolumnista na ovom portalu.
DANKO
15.6.2010. 0:26
Upozoravam čitatelje da je vrlo brzo nakon objavljivanja, pretpostavljam, bez suglasnosti Gorana Gazdeka, kao vlasnika ovog portala, a sigurno bez moje suglasnosti kao autora, izvjesni Grdilin (Makarska) prenio ovaj tekst na portal pollitika.com, vlasnika Marka Rakara.
Kako se tamo i dalje udara mrtvog psa, A BEZ PRAVA DA SUDJELUJEM U RASPRAVI, smatram ovo prenošenje teksta bez moje suglasnosti, VRLO NEKOREKTNIM. Tamo je također Grdilin pozvao čitatelje pollitike da se s komentarima uključe na ovaj, virovitički portal.
Pa, na kraju, ipak hvala Grdilinu na reklami koju čini za www.virovitica.net kao i meni osobno, ali DOZVOLU za prenošenje ovog članka je trebao tražiti.
Kako pretpostavljam da će biti raznih komentara, radovalo bi me da budu potpisani što više njih, punim imenom i prezimenom. Naravno, to ovisi o dobroj volji komentatora.
Komentari s antisemitskim sadržajem, uvrede i sl. nisu dobro došli i poduzet ću sve pravne korake da zaštitim sebe kao autora i svoj vjerski i nacionalni identitet.
DANKO - Ljubo Ruben WeissJoš iz kategorije Kota Lj. R. WeissaOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: