Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Kota Lj. R. Weissa

Ljubo R. Weiss: Treba li Kartagu razoriti – ICV, Toplak, kome vlada oprašta dugove?

  Ljubo Ruben Weiss           03.03.2015.         7067 pogleda
Ljubo R. Weiss: Treba li Kartagu razoriti – ICV, Toplak, kome vlada oprašta dugove?

Može li se vjerovati ovoj vijesti: „Vlada otpisala dugove Agroduhanu i Informativnom centru Virovitica - (ICV)“ Čitajući popis 64 firme i javne ustanove kojima se opraštaju dugovi (ne navodeći iznose i razloge), i povezivati to sa dugovima najsiromašnijim građanima RH , tzv. mali čovjek ima se pitati u kojem to sustavu živimo – sustavu tržišne ekonomije ili u sustavu komunističko-socijalističkog samoupravljanja kada je bilo moguće potezom pera oprostiti dugove, promašene investicije tipa Obrovac, zamuljati zeleni plan i „svojima“ dijeliti sjemensku pšenicu ili kukuruz, ili pak „Virovitičkom listu“ i Radio stanici Virovitica dati onoliko koliko im treba, e da bi bili produžena ruka tadašnje vlasti, a novinari imali status društveno-političkih radnika. Već je 25 godina kako je onaj sustav pokojni, ali, po svemu sudeći, stare, loše navike i dalje vladaju nama, ako u nekim područjima djelovanja i stvaranja nismo otišli ispod razine diktata socijalističkih moćnika. Treba li Kartagu razoriti? (ne u bukvalnom smislu?)

TKO JE STVARNI VLASNIK INFORMATIVNOG CENTRA VIROVITICA?

Pa, zašto smo se mi uopće borili, pitam se ojađen ovom viješću da će ICV-u, radio postajama Zlatar, Ogulin, HRT-u i drugima biti oprošteni dugovi! Zašto ovim medijima, a ne nekima drugima, može li Vlada naređivati i firmama da opraštaju dugove siromašnim građanima itd. Ima li tu ikakve razlike u odnosu na predstečajne nagodbe, koje su i danas bile i ostale sporne. Raspravu da se opraštaju dugovi i Hrvatskoj lutriji, HEP-u, Hrvatskim vodama, INI, Podravci, Sunčanom Hvaru... ostavljam ekonomskim stručnjacima, mene zanimaju mediji, posebno medijska utvrda Informativni centar Virovitica i gospodin Kristijan Toplak koji vodi tu JAVNU ustanovu. Jer, da bi država nekome oprostila dug, razumije se, da u toj ustanovi ima neki veći vlasnički udio.

Do sada sam bio uvjeren da su u vlasničkoj strukturi ICV-a najviše zastupljeni VPŽ, grad Virovitica. ali na neki način i općine, vjerojatno i zaposleni u ICV-u… Dakle, logikom, upravo su oni ti koji su najodgovorniji, zajedno sa ravnateljem Toplakom što je ICV nakupio dugova. Dalje, izuzetno rijetko našlo bi s opravdanja da se medijima pomogne, ali u slučaju da su iskoristili SVE unutrašnje rezerve i ono najvažnije, ukoliko su djelovali poštujući JAVNI INTERES građana, osiguravajući organizacijski rad društvenih tijela koja bi imala posredovati do novinara javni interes.

Ima li ICV takvo tijelo? NEMA! (O tome sam kao i promašenoj uređivačkoj politici svojevremeno pisao) i tome nemam što dodati, dapače, navesti mogu osobni primjer koji svjedoči o otuđenosti lokalnog centra moći, daleko od građana i naših potreba. I ono što se ne vidi is spomenute vijesti – nisu to neki novci Vlade i Zorana Milanovića, to su novci nas POREZNIH OBVEZNIKA koji smo ih povjerili Vladi, ali ne da ona njima raspolaže kako joj se ćeifne… I ta Vlada umjesto da prikuplja novac po zakonu, pravu i pravdi da spriječi da se Željko Kerum i bratija i dalje bogate na račun radnika (glanc novi BMV je u garaži Keruma!), sada će opraštati dugove i onih firmi javnih ustanova koje su se ne snalazeći s na tržištu gomilaju – gubitke! Možemo li znati koliko je Toplak i društvo nagomilalo dugova, tko ih je priječio da dio djelatnosti bude komercijalan i prihodovan? Znate li vi za ijednu manifestaciju gdje se ICV pojavljuje i na toj osnovi, ili pak, kao JAVNA ustanova organizira humanitarne priredbe za potrebite? Što znači ono medijski pokrovitelj na nekim plakatima? Koliko je pala naklada Virovitičkog lista zadnjih desetljeća, i zašto? Može li se portal ICV-označiti pluralističkim? Kakav je to JAVNI servis gdje čitatelji ne mogu ispod teksta ostaviti svoj online komentar!? Nije li i nekada zanimljiv Virovitički list sveo se na propagandni bilten jedne političke opcije? Kada ste zadnji puta pročitali kritički komentar u Virovitičkom listu glavnog urednika ili veleučenog fotografa Toplaka? Ili, pak na njihovu portalu? Kada se raspravlja na Županijskom i Gradskom vijeću i izvještaju o radu za proteklu godinu, uključujući financijski izvještaj?

ICV, JAVNI INTERES, NAGOMILANI DUGOVI…

Usuđujem se napisati da u ICV-u odgovornosti nema, ozbiljnosti nema, kvalitetnog novinarstva nema, širenja suradnika nema, javnog djelovanja sa prepoznavanjem JAVNOG interesa nema, objektivnog pisanja o pojedinim likovima naše političke i javne scene nema, ali opraštanja dugova – ima! Kako je ICV stvorio dugove kada je i do sada bio sponzoriran od Vijeća za elektronske medije, ukupno i po pojedinim projektima? Ili je gospodinu Toplaku bilo teško ispuniti neke formulare? I još jedna „caka“ – da bi sudjelovao u dobivanju sredstava za projekte nije smio biti sa dugovima, no, zna se…

Ovdje se radi i o nelojalnoj konkurenciji lokalnim medijima prepuštenima tržištu čije dugove nitko ne plaća i sav rizik medijskog djelovanja je na vlasnicima radio-stanica i portala. I posebna je pak priča, koliko su i ti mediji obvezni poštovati javni interes, a ne, kao što je to pokazao Gradski radio Kristijana Štengla, zaobilaziti ga u širokom luku pa već dogovoreni intervju – s Mladenom Kocijanom - na licu mjesta – otkazati!

Kristijan Toplak bahatio se jednako i nastupajući jednako neprofesionalno pogrešno informirajući javnost u djelovanju Židovske općine Virovitica, opstruirajući elegantno napore u provođenju natječaja „Auschwitz, 70 godina od oslobođenja“ ne omogućivši izravno obraćanje i animiranje javnosti preko Radio stanice Virovitica, tako da je na natječaj najmanje radova stiglo iz naše županije. Ni jednu drugu od priredbi u okviru projekta „Auschwitz, 70 godina poslije (1945.- 2015.), dva predavanja i polaganje cvijeća povodom Međunarodnog dana Holokausta) nije dozvolio da najavimo preko Radio stanice Virovitica! Kako je proteklo nekoliko posjeta „osmici“ i gospodi na vrhu nebodera bolje je ne spominjati.

TOPLAK – WEISS?

Gospodin Toplak je zaboravio da kao novinar sa više od 40 godina rada rado zapišem i poneki razgovor iz svakodnevice u svoj „dnevnik“. Tih jedva pet minuta, te subote, 17. siječnja 2015. bile su najmučnije za moju personu u mom burnom životu, a doživio sam i fućkanja i viku na javnim mjestima, prijeteća pisma, verbalne napade, ali tu drskost i bahatost koju je iskazao taj tip, nisam doživio ni u jednoj sredini u svijetu, ali eto, doživio sam u svom zavičaju.

Pod pritiskom ovrha i blokada, pitajući se tko će platiti ili oprostiti naše enormne režije, do kada ćemo gledati bujanje socijalnih samoposluga, pučkih kuhinja i vrlo vjerojatno, kupovanje glasova parama naroda (izbori za Sabor samo što nisu!), ne vjerujem da ova Vlada Milanovića išta radi zarad lijepih očiju! Pa i ovo opraštanje dugova gdje se stvara dojam da se radi o masovnoj akciji, a ne sipanju pijeska u oči poniženima i uvrijeđenima, vrlo je sumnjivo.

Pitam: „Do kada, nesposobni manipulatoru Milanoviću i – do kada, drski, primitivni Toplaku?“

Kad HDZ kontrolira narod poplavi

Agitprop iz Rusanove 1

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

siniša prpić
17.3.2015. 17:51
Ovako je govorio Stjepan Tot.......

gospodine siniša prpić slažem se u potpunosti da će tako i ostati dok se god budemo ponašali kako narod kaže kao Englezi, glumili uglađene fince, zabadali glavu u pijesak kao nojevi i zatvarali oči pred činjenicom da nam je voda do grla i da zbog vlastitog kukavičluka svojoj djeci ostavljamo državu beznađe zaglibjelu u dužničkom ropstvu! a onda kada se i nađe netko tko se usudi nazvati stvari pravim imenom i bez dlake na jeziku pa otvoreno kaže ili napiše ono što svi misle, ali se ne usude reći, digne sa halabuka, a najglasniji su upravo oni "kulturnjaci" koji glumataju uglađenost.

siniša prpić
17.3.2015. 17:44
Počivao u miru Štefina.
Autor Lj.R.W.
14.3.2015. 0:47
@jedna.
NO COMMENT!
jedna.
8.3.2015. 18:10
gospodine ljubo da ste pametan čovjek, a ne jalušni diletant i kronična svađalica i životnim neuspjesima frustrirana persona poklopili bi se ušima i nebi se javljali. budite sretni što vam vlasnik ovog portala uvijek iznova progleda kroz prste iako ste već milijun puta obećali da ćete biti pametni i ne stvarati mu probleme.
Autor Lj.R.W.
8.3.2015. 15:55
@jedna.
Podcjenjivanje je to mog dragocjenog vremena: NO COMMENT!
jedna.
8.3.2015. 7:28
poštobanmi ghospodine slavuj a zašto niste tako reagirali na komentar bać joze od 6.3.2015. 17:09:27 i autora lj.r. weissa od 7.3.2015. 1:20:19 zašto tada niste došli do zaključka da ovakav način komentiranja zasigurno uništava ovaj portal, a nekima je to i namjera? i tražili intervenciju urednika. pogotovo kada se zna da je autora lj.r. weissa urednik već stotinama puta opomenuo zbog sličnih komentara i desetk sličnih komentara brisao.

slavujj
7.3.2015. 20:35
Nadam se da je sada dosta,da urednik neće i ovo tolerirati.
Ovakav način komentiranja zasigurno uništava ovaj portal.
A nekima je to i namjera?!
jedna.
7.3.2015. 18:56
e moj pope bać joza sve mi se čini da ti je sperma udarila u glavu!
jedna.
7.3.2015. 15:34
kreten ostaje kreten, tako i autor lj.r. weiss
Autor Lj.R.W.
7.3.2015. 1:20
Mada nas je Simniša Prpić podosta udaljio od glavne teme, malo nas je i odmorio onom veselom osmomartovskom čestitkom "jednoj." Nemajte sumnje, "jedna." i "fitilj" su jedna te ista osoba, poznata kao S.T. iz Kozica (Slatina) i stvarno bi mu bilo vrijeme da pokaže muda, ako ih uopće ima! No, budimo i empatični, u svijetu je ne baš mali broj tranvestita odnosno transseksualnih osoba. Vrijeme je za slatinsko-virovitički PRIDE!
Medijski pokrovitelj bit će - ICV i Virovitički list, hm, hm...
bać joza
6.3.2015. 20:25
Poštovani stole123"

Čitajte između redaka!

Pozdrav!
stole123
6.3.2015. 19:27
bać joza prvo fitilju nije zabranjen upis jer se i nedavno upisao kao fitilj, osim toga ja ga ne poznajem kao nekulturnog čovjeka već kao čovjeka koji ima svoj stav a koliko se sjećam jedino sa kim se prepucavao je njegov pajdaš (mirovnjak) pa mislim da ste malo pobrkali upise fitilja i jedne, pozdrav.
bać joza
6.3.2015. 17:09
Poštovani Franjo Knežević!

Nitko ovdje nema ništa protiv osmog marta ili dana žena. Vi nažalost niste shvatili poantu.

Mi koji smo duže na ovom portalu znamo za izvjesnog komentatora pod nickom "fitilj". Zbog njegovih vrijeđajući i nekulturnih riječi u komentarima, onemogućen mu je pristup komentiranju. Sada se javlja pod nickom "jedna" te je malo ublažio svoj način pisanja, ali i dalje s velikom dozom vrijeđanja, nekulturnih riječi koji ne priliče nikome.

Budući da i ja i gospodin Siniša, i mnogi drugi komentatori, znamo tko se stoji iza nicka "jedna" pa nam mora biti smješno da Siniša gospodinu Fitilju čestita dan žena.

Pozdrav!

P.s. Gospodina "Fitilja" ne poznam, ali komentatori su napisali da je to izvjesni gospodin Stjepan Tot iz Kozica. Tko je on, ja stvarno ne znam niti me zanima, niti komentiram njegove komentare.
Franjo Knežević
6.3.2015. 15:01
Baćc Joza, pokušao sam ovu temu zaobići, ali mi vi mira ne date, ja Vama čestitam osmi mart, dan žena, jer ja već dugo ne sretoh takvog pi-izda-jnika svega moralnog i časnog.
jedna.
6.3.2015. 9:21
gospodine siniša prpić za razliku od bać jozinog crnomantijaškog odnosa prema ženama, kod vas se vidi stara bečka škola. što se tiče bać jozinog da "Toliko vulgarnih, nekulturnih i neadekvatnih riječi niti jedna dama ne bi izgovorila niti napisala" primijetila bi da prije nego što počne bacati kamenje na druge pomete ispred svojih vrata. biti ću toliko slobodna da upotrijebim bać jozine riječi i ustvrdim da osoba pod imenom "bać joza" pripada crkvenom kletu, tj. da je svećenik vjerojatno bi se to vidjelo i po pisanim komentarima koji najvećim dijelom podsjećaju na riječi nekog vazala zloglasnog franje tahije, a ne sluge božjeg i njegovog pastira.

gospodine mirovnjak hvala na čestitkama, a što se ostalog dijela komentar tiče tješite se da će uskoro uskrs, pa možda vam se posreći da se sjetite
bazinga
5.3.2015. 23:06
Zaista mi je ponekada žao što nema mogućnosti "lajkanja " pojedinih komentara.
Siniša, za posljednji komentar- "big lajk"
mirovnjak2
5.3.2015. 21:47
Jednog starijeg gospodina pitaju: Je li se sjeća kada se mlad okretao za zgodnim pucama, a on kaže:
Da sjećam se samo sam zaboravio zbog čega.
Možda je i "jednoj" svejedno je li joj se kaže jedan ili jedna.
No ipak i ja se pridružujem čestitkama za nadolazeći dan žena.
siniša prpić
5.3.2015. 21:38
Poštovana gospođo @jedna, sretan Vam Dan žena sve do 2050 !

Samo za emancipiranije muškarce (koji ne oblače halje)....
Jozo u ženu me pretvaraš.
youtube.com/watch?v=3c6ldcW5jjg
bać joza
5.3.2015. 21:33
Poštovani Siniša!

Da osoba pod imenom "jedna" pripada ljepšem spolu, vjerojatno bi se to vidjelo i po pisanim komentarima. Toliko vulgarnih, nekulturnih i neadekvatnih riječi niti jedna dama ne bi izgovorila niti napisala. Naravno, stil komentiranja i osobne ljubavi i sklonosti prema autoru ovoga članka su vidljive na kilometre.

"Vuk dlaku mijenja, čud ne!"

Pozdrav!
jedna.
5.3.2015. 21:27
gospodine siniša prpić hvala na čestitki. što se tiče stručnosti bać joze po pitanju muško žensko nebi stavila ruku u vatru da je ta stručnost na visokoj razini. pogotovo ako se stvarno radi o osobi kojoj "piša" služi samo za mokrenje!
siniša prpić
5.3.2015. 21:10
Velečasni, pa tko može sa sigurnošću ustvrditi da ste Vi svečenik katoličke crkve ?! To su samo pretpostavke.
Mnogi na ovome portalu ni danas u to ne vjeruju.
S obzirom na Vaše komentare.
Tako je i sa navedenom gospođom @jedna.
Možda Vi kao "čovjek od struke" imate neko "šesto čulo", pa možete osjetiti da li se radi o osobi muškog spola.... ?!
Ha, ha.
bać joza
5.3.2015. 20:55
Ha ha ha! Gospodine Siniša, Fitilju čestitate dan žena. Eto, stvarno do čega je došao ovaj portal!
siniša prpić
5.3.2015. 20:39
Ispravak....
Tri dana ranije, ali od srca !!

siniša prpić
5.3.2015. 20:35
Ha, ha...., @jedna, kao doista duhovitoj gospođi, dozvolite mi da Vam prvi čestitam Dan žena.
I dana ranije, ali od srca !!
jedna.
5.3.2015. 19:01
da je danas prvi april onda bi ovo "doajena virovitičkog i hrvatskog novinarstva i publicistike" tumačila kao prvoaprilsku šalu. ovako to držim za izričaj osobne simpatije.
Ines_Golić
5.3.2015. 17:02
Dragi moji,
čitam ove upise i čudim se.
Imala sam priliku malo više upoznati gosp. Weissa i ne mogu vjerovati da se tako kvalitetnog novinara, obrazovanog, znalca raznih tema... Od pojedinaca napada pa i vrijeđa. Znam da je i on za rasprave, ali molim da se doajena virovitičkog i hrvatskog novinarstva i publicistike uvažava.
Medijska scena nije povoljna za nas koji se bavimo pisanjem i novinarstvnom, znamo da je to kruh sa sedam kora i po mom mišljenju ne bi trebalo biti onih medija koji imaju privilegije a drugi se bore za opstanak.

Pozdrav.
jedna.
5.3.2015. 8:30
gospon bać joza svakim svojim novim komentarom potvrđujete da ste uobražena osoba, a uobraženost je osobina koja krasi osobu opijenu sobom...

vi bać joza svakim svojim komentarom poručujete članovim virovitica.net:
kako sam samo pametan!
toliko sam dobar...najbolji!
tako sam neodoljiv...divan sam!...oooooooo kako sam samo pametan i divan!

u vašoj narcidnosti jedino vam je telefonska slušalica najbolji prijatelj!

freeman
5.3.2015. 6:56
nije problem u člancima što ICV objevljuje, već u onome što ne objavljuje
slavujj
4.3.2015. 23:45
bać joza,samim Vašim javljanjem potvrđujete vrijenost ovoga portala i dajete mu na važnosti.
Svima nama koji se javljamo je razumljiva i moć nekih riječi napisani ovdje,inače se vjerujem ne bi niti javljali?
bać joza
4.3.2015. 23:35
Poštovani!

Iako ste pokušali dati nekakvo dodatno objašnjenje za svoj članak, ostali ste i dalje neuvjerljivi. I dalje stojim iza svoga komentara na cjelokupno stanje ovoga portala!

Pozdrav!
Autor Lj.R.W.
4.3.2015. 23:22
Da ipak malo pojasnimo kolumnu, jer je očito da nepažljivih čitatelja ima veći broj. Dakle, kolumna se odnosi na tekstove koji su objavljeni na portalu "poslovni.hr", i na ovom portalu te spoznajama autora OD RANIJE o ulozi i (ne)profesionalizmu dijela zaposlenih u ICV-eu. Nekorektno je svoditi kritičku kolumnu na neki osobni obračun, tim više što sam o ICV-eu i Virovitičkom listu opširno pisao još 2012. godine i svatko dobrobnamjeran može vidjeti taj tekst jer je u kolumni link na taj raniji tekst. Tada nisam gosp. Toplaka ni poznavao, a pisao sam kritički. Od tada pa do danas situacija ne samo da se nije poboljšala već se znatno pogoršala. Lupetati da ICV donosi samo vijesti je glupost jer se događa ono što se u ozbiljnom novinarstvu ne smije događati - pisanjem informacija i izvještaja u koje su ugrađeni POLITIČKI stavovi krši se elementarni zakon medija jer po njemu, te informacije odgovaraju samo na 5 W - tko, što, kada, gdje, zašto! Pogledajte zadnjih nekoliko brojeva Virovitičkog pa recite nisu li izvjšetaji i informacije izrazito POLITIČKI I NAVIJAČKI obojeni? Dalje, iza naslova ove kolumne je UPITNIK, dakle, i nupitnikom i prvom rečenicom pitam se da li je svemu vjerovati? Idemo pažljivo dalje: postoje dvije kategorije kojima bi s trebalo opraštati dugovi - siromašnih građanima koji ispunjavaju oštre kriterije, zatim poduzećima, državnim institucijama, javnim ustanovama. Danas je Vlada trebala donijeti odluke o tome, znači postojale su liste onih kojima je dug trebao biti oprošten, među njima i ICV-u, drugim nekim medijima, i Agroduhanu itd. Idemo dalje: za očekivati je da će na portalu Vlade RH, mada je sjednica počela u 10 dopodne, sada biti objavljeno točno koliko je kome oprošteno duga! ALi, ALI: predložen je dnevni red za JAVNI dio sjednice, 19 točaka, no i za ZATVORENI dio sjednice 5 točaka! Inače, meni je potpuno nerazumljivo da postoji ZATVORENI dio sjednice, a na njemu se ne odlučuje o sigurnosnim pitanjima??? Ni u jednom dijelu dnevnog reda s ene spominje otpis dugova što bi moglo značiti da je točka SKINUTA S DNEVNOG REDA!??
U svakom slučaju, u kolumni se ne radi samo o eventualnom otpisu dugova ICV-e, Agroduhanu... nego prije svega o NAČINU POSLOVANJA ICV-ea, društvenoj kontroli nad ICV-eom, prepoznavanju JAVNOG interesa grada Virovitice i Županije itd. I ono možda najzanimljivije: jedan dio komentatora ovdje komentirao je informaciju obnjavljenu na ovom portalu, (vide se is ada upisi) da bi samo u dva dana promijenio mišljenje, jednim dijelom i zato što se više ne dovode u pitanje mogući marifetluci, već - autor Lj.R.W.
Ni prvi, ni zadnji put!
(PS: I tek kada me se izravno ponovo prozove, javit ću se upisom. Inače, zaista šutim i prepuštam vama, dragi čitatelji, ovaj prostor! I dalje uz molbu: čitajte koncentrirano ono što piše!)
bazinga
4.3.2015. 22:58
bać joza,
- Informativni Centar Virovitica - je portal koji ne donosi vrijednosne sudove niti ima autorske članke. - kažete vi. Pa i bolje je da autori ne potpisuju članke, jer neistiniti su, bez glave i repa. Moju su generaciju učili u OSNOVNOJ ŠKOLI da svaka vijest treba sadržavati : kada, gdje, tko.. ?A bogami , ja iz tekstova na ICV-u to ne mogu!
Što se suradnika tiče, bar nemaju putra na glavi, mirno spavaju i nikome ne duguju.
bać joza
4.3.2015. 22:28
Poštovani!

ICV - Informativni Centar Virovitica - je portal koji donosi vijesti iz cijele županije Virovitičko - podravske županije. ICV - Informativni Centar Virovitica - je portal koji ne donosi vrijednosne sudove niti ima autorske članke. Samim tim nije potrebno ništa komentirati, nego jednostavno pročitati vijest i misliti si svoje. I to je to.

Budući da ovaj portal nema te mogućnosti: nema suradnika - ove što ima bolje je da nema, nema financijskih sredstava niti tehničkih mogućnosti da prati sva zbivanja u županiji. Stoga je ovaj portal preuzeo ulogu komentatora političkih zbivanja, i to iz sjene. Dao je mogućnost komentiranja različitih članaka pojedinih autora i time sebe doveo u jako nezgodnu situaciju. Nekvalitetni autori članaka potiču još nekvalitetnije komentatore, osobito nekulturne i isfrustrirane vlastitim neuspjesima i promašajima, da pišu uvredljive i nekulturne komentare te su time srušile ionako loš rejting ovoga portala.

Vjerujem da to nije bila namjera vlasnika i urednika ovoga portala, ali eto tako je ispalo.

Do nekih boljih i kvalitetnijih autorskih članaka koji zavrjeđuju komentiranje, pozdrav!
jedna.
4.3.2015. 21:32
gospodine slavujj mislim da se svi slažemo da je bespredmetno raspravljati o radu ICV-a, jer je taj rad apsolutna sramota obnašanja novinafrske struke, jer u službi lupeških struktura hdz-a. i tu je podrška autoru lj.r. weisu neupitna. ono što je neprihvatljivo je ono št kolega uooh kaže a to je da nije jasno kako glavni urednik dopusti ovakve tekstove pa iz aviona se vidi o čemu je ovdje riječ. ne zagovaran nikakvu cenzuru, ali dopustiti autoru lj,r, weissu ovakav obračun sa onima koji ne pristaju promovirati autora lj.r,. weissa i njegovu retoriku je naprosto neprofesionalno i rekao bi isto onome što icv dozvoljava svojim mentorima iz hdz-a i zato se uvijek iznova pitam što je to čime autor lj.r. weiss ima glavnog urednika virovitica.net u šac da mu dozvoljava ovoko nepriofesionalu zlouporabu virovitica.net za obračun sa onoima koji autoru lj.r. weisuu i njegovim idejama ne daju medijski prostor, a on ih potzom kroz svoje "kolumne" napada i obračunava se s njima. smatram neprimjereno, neprofesionalno i nadasve štetno za ugled virovitica.net i dokazane neovisnosti i nepristranosti vlasnika i glavnog urednika virovitica.net.

DOISTA NEOBJAŠNJIVO I ČUDNO!
slavujj
4.3.2015. 20:53
Bilo bi dobro raspravljati o radi ICV-a i tu g.Weiss ima moju podršku.Što se tiče oprosta duga mislim da je tu došlo do neke pogreške?
Koliko sam ja shvatio , vlada je napravila listu i dala nalog nekim institucijama,ministarstvu, tvrtkama ,javnim poduzećima da se uključe u akciju oprosta duga građanima.
Po kojem principu se tu našao ICV,meni je nepoznato,ali se ne bi dugovi trebali oprostiti icv-u,već bi oni trebali nekome oprostiti dug? Ne znam tko je dužan icv-u?
Sada ili sam ja ili je g.Weiss nešto krivi shvatio?
UooH
4.3.2015. 20:43
Slažem se sa jedna. opraštanje duga je ovdje sporedna stvar glavni problem je tih jedva pet minuta, te subote, 17. siječnja 2015.
Nije mi jasno kako glavni urednik dopusti ovakve tekstove pa iz aviona se vidi o čemu je ovdje riječ.

Sramota za novinar sa više od 40 godina rada da se na ovakav način obračunava sa nekim.
jedna.
4.3.2015. 20:15
ama i slijepcu je jasno da je cijeli je članak puki odušak autora lj.r. weissa sa gospodinom toplakom, odgovornima u virovitičkom listu i osobama koje autoru lj.r. weissu nisu dale medijskog prostora za njegovu medijsku promociju, čime su postale trn u oku autora lj.r. weiss jer svi koji ne prihvaćaju autora lj.r. wessa podstaju žrtve njegovih napada. smatram da je to razlog što vlasnik ovboga porttala dozvoljava autoru lj.r. weissu objavljivanje ovakvih sadrtžaja jert se boji da će i dsam postati predmet napada i objerdfa autora lj.r. weissaa! NAŽALOST jer kao što jer poznato autor lj,r, weiss ne trpi kritike i mišljenja koja su u suprotnosti s njegovim "naravoučenjem".
Fabijan
4.3.2015. 19:00
Naslov je dvosmislen ali zato se pročita čitav tekst. U naslovu stoji da vlada oprašta dugove agroduhanu i informativnom centru. Ne njima, nego njihovim dužnicima. samo ne znam tko od građana nešto duguje icv-u. To me zbunjuje!
mirovnjak2
4.3.2015. 18:13
Bojim se da je kolumna pisana temeljem članka objavljenog na ovom portalu, gdje su podaci uzeti kao "novo za gotovo", a gdje sami naslov članka debelo odudara od teksta, a danas sam razgovarao sa osobom odgovornom za knjigovodstvo u jednoj od tvrtki kojoj se navodno "otpisuju dugovi"
Sa puno argumenata ta me osoba prilično razuvjerila da se nikome pa ni ICV iz tog članka ne otpisuju obaveze proizašle iz poreza, već se radi o posrednom otpisu dugova takozvanim "blokiranima" iz ona 2 poznata uvjeta otpisa, a u krugu su tvrtke i porezna uprava, a krajni korisnik oprosta su blokirani
Nisam ničiji odvjetnik i nemam dovoljno podataka da bi tvrdio da je to tako, ali kada pročitam kontradikciju između naslova i teksta i saslušam argumente osobe koju sam naveo, sve mi to iz članka ne drži vodu, već ovo drugo.
Autor Lj.R.W.
4.3.2015. 18:08
@bać joza
(Ne)poštovani sveti čovječe!
I pored cijele kolumne kojoj ste svojevremeno bili počašćeni na ovom portalu i u kojoj vam je pristjno objašnjeno u čemu je vaš problem, vi i dalje bodete (bolje, provocirate!) autore ovog portala (usput, tu smo da nas se argumentirano kritizira), ali zaista nije jasno zašto grubo vrijeđate sve one koji se javljaju ispod kolumni, pa i ove, tvrdeći da "nema smisla ništa ni komentirati, niti raspravljati jer se nema s kim"!? Vrlo vjerojatno je obrnuto: niste dorasli raspravama u kojim treba podastrijeti čvrste argumente! S Vama nema smisla puno raspravljati!
Bog (Hašem, Adonaj) s vama!
freeman
4.3.2015. 17:58
ICV je veliko totalitarno i debelo cenzurirano smeće, to znaju i njegovi djelatnici, ali pametno šute.
bać joza
4.3.2015. 17:21
Poštovani!

Nema smisla ništa niti komentirati niti raspravljati jer se nema s kim!¨

Pozdrav!
jedna.
4.3.2015. 15:12
sve bi bilo u redu da se ne radi o osobnim animozitetima i obračunu autora sa gospodinom toplakom. kao što se iz velikog dijela teksta da isčitati gospodin toplak nije ispunio zahtjeve i želje autora lj.r. weissa za davanjem medijskog prostora i publiciteta autoru lj.r. weissa. kao i obično uslijedio je verbalni obračun i prozivka za čega je po tko zna koji put zlorabljen ovaj portal i tu vidim propust vlasnik portala koji dozvoljava autoru lj.r. weissu da to čini putem virovitica.net. inače sve kritike upućene vladi i navedeno o vladinom ponašanju je u redu, ali ostatak je puki osobni obračun sa osobama s kojima autor lj.r. weiss ima osobne konflikte i neslaganja.
jezero
4.3.2015. 15:10
Nemam namjeru komentirati ovaj tekst, niti ulaziti u raspravu, ali ukoliko pažljivije pročitate ranije objavljeni tekst u vezi oprosta dugova, jasno je da je vlada dala nalog navedenim poduzećima u kojima je ili većinski ili djalomični suvlasnik da siromašnim građanima koji imaju dug prema tim poduzećima, taj dug oprosti ako ima za to osnove,po poznatoj proceduri, kao što to čine neki gradovi.
Janet1234
4.3.2015. 15:00
Svaka daljnja polemika je suvisna, jer se radi izmedju ostalog o Zakonu o oprostu dugova gradjanima. Treba procitati zakon.
Autor Lj.R.W.
4.3.2015. 14:31
@Janet1234
A da ti ipak pročitaš još jednom kolumnu? I drugi pitaju što je tu neprovjerena informacija, laž, glupost?? Možeš li biti konkretnija? Tamo gdje nema kategoričkuih sudova stavljeni su upitnici! NI NA JEDNO TAKVO PITANJE NE DAJEŠ ODGOVOR, ali pljuješ po autoru!?
Zašto odmah sudovi? Pa, postoji i sud javnosti, sud i mišljenje građana!! Taj sud i mišljenja su dio demokracije i čudi me da ni nakon 25 godina to nisi shvatila!?
Neki novinari i javni djelatnici nisu u našoj sredini da bi se s njima (nama) brisalo pod!
Janet1234
4.3.2015. 14:12
Samo sam htjela napisati da se svaka informacija prije no sto se napise provjeri, jer je dosta bilo pljuvanja bez dokaza. Za optuzbe postoje sudovi i presude istih. Nacin na koji jedni na druge samo bacate blato po principu tko ce koga vise popljuvati, a bez provjerenih dokaza i argumenata, u najmanju ruku nije posten. Na zalost, kada se neke tvrdnje pokazu neprovjerenima, nitko se poslije za njih ne udostoji ispricati. I tako nam se prava istina negdje izgubi.
Survive
4.3.2015. 11:35
Svima je jasno da je VL glasnik vladajuće stranke u gradu i županiji. Nije jasno samo to zašto ga stranka ne financira?
bazinga
4.3.2015. 10:57
katolik od 1972,
nos mi govori da ste u pravu. No, nemojmo damama zamjeriti. Stranačke dužnosti i obaveze prije svega, isto kao i na ICV-u. Ipak, zna se tko ih financira.
katolik od 1972
4.3.2015. 10:34
Bilo bi zgodno vidjeti gdje rade Janet1234 i Franchescha. Nekako mi se to čini kao Rocky, a znamo da je Rocky bio naš dragi župan Tolušić. Bilo bi zgodno da ove dvije dame napišu što je laž.
Franchescha
4.3.2015. 10:05
Puno gluposti za jedan mali članak,ali naravno svatko ima pravo iznesti svoje mišljenje.
Janet1234
4.3.2015. 9:26
Bože, koliko laži na jednom mjestu. Znate li uopće što pišete? Ovoliko neprovjerenih informacija sramota je današnjeg novinarstva. Čudim se ljudima koji vjeruju ovakvim glupostima.
slobodagovora
4.3.2015. 8:26
Sve je dobro napisano, samo tko je toga Toplaka postavio?Takovima opraštati dugovanja je ruganje narodu.
Živi Zid
4.3.2015. 8:19
Poštovani autoru!
Pročitah dva puta s guštom, i stvarno nemam što dodati a ni oduzeti. Al` eto ipak ne mogu odoljeti: "CORNIX(SDP) CORNICI(HDZ) OCULOS NON EFFODIET"


Još iz kategorije Kota Lj. R. Weissa