Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Kota Lj. R. Weissa

Ljubo R. Weiss: Policijski kordon - tko se boji radnika još?

        19.11.2009.         2088 pogleda
Ljubo R. Weiss: Policijski kordon - tko se boji radnika još?

U 16 sati obično pogledan vijesti na početku emisije «Hrvatska uživo» i s tim vijestima zaključim odmah koliko je sati u Hrvatskoj. Kada sam danas, preko TV,  negdje na Gornjem gradu u Zagrebu (Ćirilometodska?) vidio kordon hrvatskih policajaca nasuprot čelnicima nekih sindikalnih organizacija, ali i vjerojatno petstotinjak radnika u koloni, sa zastavama, preletjele su mi glavom mnoge slične slike i prizori..Pa tko «na brdovitom Balkanu», sa pedesetak i više godina  nema takvih slika u svojoj «memoriji sjećanja»?

   Obično su to upečatljive slike i dugo se pamte. Kao ona slika kada baraba Milošević dolazi na Kosovo i bukvalno kaubojskim koracima grabi u  neki dom i izgovara ono «povijesno»: «Nitko ne može(ne smije?) Srbina da bije!»

   Te scene isti čas kada sam ih ugledao bile su definitivni znak da počinje krvavi raspad Jugoslavije, bile su kataklizmičke, one su nagoviještale desetak i više godina agonije jugoistoka Evrope, agonije koja, na ublaženi način, traje sve do danas.

ALERGIČAN NA OLIČENJA SILE I PRISILE

   Priznajem, oduvijek sam alergičan na policiju, vojsku, sva oličenja sile i prisile, čak su me znale iritirati kolone službenih automobila, bombastične pratnje državnika, masovni skupovi, posebno kolone tenkova JNA ili kolone policijskih vozila, policajaca- motociklista...  I sada su mi pred očima ona široka američka vojna vozila koja sam ili mimoilazio ili preticao na dugim vožnjama kroz Mađarsku,  na relaciji Beč - rodno mjesto u Hrvatskoj. Podsjećala su me ta vozila na ogromne, crne skakavce, izgledala su samom pojavom prijeteće i mislim da su takav dizajn dobila ne slučajno. Na širokim gumama kotača tih vozila, koja su kretala u pravcu Bosne i Hercegovine, ili se iz nje vraćala u američke vojne baze u Mađarskoj, kao da su se nazirali tragovi krvi bosanskih ljudi, zapletenih u jedva razmrsiv čvor rata.

   Da, kordon policije u Zagrebu, 19.11.2009. kordon koji je zaustavio radnike na putu prema Saboru i Banskim dvorima, na putu prema Markovu trgu, oči ne varaju: tamne odore, prijeteće držanje, strogi pogledi, tijelo uz tijelo.. Pitanje: TKO SE UPLAŠIO RADNIKA, zapravo  male sindikalne kolone, koja hrvatskom zemljom kreće prema hrvatskim institucijama političkog sustava, Saboru koji odgovara narodu, Vladi koja odgovara Saboru i narodu, naravno uključujući  odgovornost radnicima. Tko s uplašio barjaka koji su bili CRVENI, i drugih boja, tko se uplašio barjaka među kojima, koliko sam vidio i zapamtio, nije bilo previše hrvatskih barjaka, nije bilo ni zvijezde, tog simboličnog znaka bunta radništva, znaka poniženih i uvrijeđenih. Ta kolona protestirala je samo zbog jednog aktualnog nepravednog zakona, koji radnicima ne jamči stabilan i dugoročan posao.

ČIJI JE MARKOV TRG?

   Dobro, ne može radnik biti zaštićen kao medvjed u socijalističkom, samoupravnom brlogu ali taj hrvatski radnik mora biti zakonski, i u praksi, tretiran bar kao prosječan evropski radnik. Dakle, osim prava da rinta za krupni ni srednji kapital ( a koje je velikom dijelu radnika u Hrvatskoj uskraćeno!!!),hrvatski radnik ima i neka prava, pa i pravo prosvjeda koje je temeljno ljudsko pravo. Jer, kakva smo socijalna država, koliko držimo do potomstva i nataliteta ako se Zakonom o radu predviđa da poslodavac može zaposliti trudnicu noću!!????. Nehumano, nehumano!

    Prosvjedovati znači imati PRAVO PRISTUPA MARKOVU TRGU jer taj trg nije ni  vlasništvo Sabora, ni Vlade, to je narodni, hrvatski trg i svaki kordon koji zaustavlja radnike na putu do njega, kordon je koji zaustavlja -  demokratske procese u Hrvatsko!

   Taj kordon je pokazao svu nesigurnost Jadranke Kosor, sav strah pseudo političke elite, strah od radničke riječi, zastava i radničke šake, koja je žuljevita, ali i najpoštenija u ovom bolesnom hrvatskom društvu.

   Nije mi do pravno-tehničkih pitanja, ali bar nekoliko treba postaviti. Da li je prosvjedni skup uredno prijavljen, odobrena ruta kretanja kolone, kakva je to sigurnosna procjena da kolonu treba zaustaviti, da li su poštovani, od strane organizatora, zakonski propisi koji reguliraju prosvjede - od prijave vremena i mjesta, do kretanja, očekivani broj sudionika, preuzimanje odgovornost za eventualne štete.. itd. Pitam JAVNO poštovanog ministra Karamarka, Jadranku Kosor, Luku Bebića, gospodu  njihove glasnogovornike, tko je procijenio opasnost od kolone, tko je naredio postavljanje kordona hrvatskih policajaca??? Jer, moglo bi se pokazati, ne znam, pa se unaprijed ispričavam, da iza osmijeha naše «dame u crvenom», nalazi se batina, i da, što stalno sumnjam, njena demokratičnost je više hinjena nego stvarna, njeni potezi, potezi očajnice koja, iz svojih kompleksa, a ne iz demokratskih uvjerenja, radi to što radi. Jer, ona traži da harač ne zovemo harač,(nakon odluke Ustavnog suda), ona protestira zbog natpisa na majici jednog radnika u Saboru, ona povremeno svoj osmijeh zamijeni oštrim, prijetećim riječima, recimo jednoj pjevačici, ona dogovori sporazum sa Pahorom, i onda ga tjednima skriva, kao da smo maloumni građani i ne znamo (i ne smijemo znati) ono što jest i mora biti RES PUBLICA!

TREBALO JE IĆI DALJE?

   Lako je reći, trebali ste radnici i sindikalisti ići dalje, trebali ste pokazati da na Markovu trgu ne može i ne smije Radimir Čačić parkirati protuzakonito, bahato se obraćajući policiji. Na taj trg  mogu «slijetati» luksuzni automobili predsjednice Vlade, Sabora, cijele bulumente političkih djelatnika koji su uglavnom izgubili povjerenje hrvatskih građana, posebno radnika. Dovoze ih pred sama vrata ili Sabora ili Vlade, i Bebića i Kosoricu, i Šeksa, i Šukera, i Kalmetu, i Milinovića, i Milanovića, i Hebranga, i donedavno dvije lopine koje šeću Hrvatskom, dr. Sanadera i donedavno Polančeca, koji šeću kao slobodni građani ove Hrvatske i nitko im ne kuca na vrata da ih propita za desetak afera koje su nezamislive bez njihova udjela.  Istovremeno se zaustavlja kordonom policije radnička kolona!!!! Jer, dok svi spomenuti mogu na taj trg, radnici ne mogu!??? Da li je to jednakost građana pred zakonom, vrijedi li Ustav RH za sve ili samo za neke!?

   Zašto, zašto?

   Stara, perfidna je igra odvojiti sindikalne vođe i s njima razgovarati u salonima Sabora, obećati brda i doline, koje ova vlast, Sabor i Vlada,  ne mogu ispuniti.

   Jer, njima nije bilo niti je do radništva, hrvatskog radništva. Jer da jest, onda  toj koloni ojađenih radnika ne bi bio postavljen kordon  hrvatske policije, NASUPROT.

   Jer, nijedna vlast nije se štitila i zaštitila kordonima i bajunetima, nego slušajući i uvažavajući glas naroda, posebno radnika.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

zzzz
4.12.2009. 22:07
A POGLEDAJTE OVO:
Nezadovoljni otpremninama zatočili generalnog direktora
Generalni direktor Grupe u četvrtak je došao na posljednji sastanak s 311 radnika tvornice u mjestu Pontonx-sur-l"Adour na jugozapadu Francuske prije zakazanog zatvaranja pogona i shvatio da ne može otići, već je ostao zatočen u dvorani za sastanke
MONT-DE-MARSAN - Zaposlenici francuske podružnice tvrtke Sony, nezadovoljni visinama otpremnina ponuđenima zbog zatvaranja tvornice, zatočili su generalnog direktora Sergea Fouchera te ga u petak pustili da ode pregovarati uz posredništvo državne vlasti.
Generalni direktor Grupe u četvrtak je došao na posljednji sastanak s 311 radnika tvornice u mjestu Pontonx-sur-l"Adour na jugozapadu Francuske prije zakazanog zatvaranja pogona i shvatio da ne može otići, već je ostao zatočen u dvorani za sastanke. Direktor je u petak prije podne ukrcan u vozilo i prebačen u sjedište lokalne vlasti, gdje će se održati pomirbeni sastanak s predstavnicima zaposlenih.
»Država će posredovati u pregovorima«, najavio je prefekt departmana Landes.
Zaposlenici prosvjeduju jer su predložene otpremnine manje od drugih otpremina Sonyjevih radnika u Francuskoj. Sony France najavio je u prosincu da će zatvoriti tvornicu u mjestu Pontonx-sur-l"Adour, koja je radila od 1984. godine i bila specijalizirana za proizvodnju VHS videovrpci.
xxll
30.11.2009. 7:58
Normalno da je tako jer ipak je Slovenija država a HR samo imitacija države.
DANKO
29.11.2009. 3:49
Minimalac od 700 eura!? Opa, što je Slovencima? To je negdje oko prosjeka plaća u Hrvatskoj!
Ali, zato imamo obećanja predsjedničkih kandidata i zaustavljanje radnika u prosvjedima! Ma sto godina smo iza Slovenca!
zzzz
28.11.2009. 21:12
Danas se moglo vidjeti kako su se organizirali radnici, studenti (PREKO 40 000).... u Sloveniji.
TRAŽE MINIMALAC U IZNOSU OD 700 EURA, ZA SVAKU POHVALU!!!!!!!!
xxll
27.11.2009. 7:50
KOD NAS JE SVE MOGUĆE:
Iznenađenjeeee!
Sanader zaštinik HAC-ovaca

Bivši premijer utjecaj na HAC imao je preko G. Legca i M. Lovrinčevića. Potvrđuje to i podatak da taj dvojac u HAC-u nitko nije smio dirati, a kamoli smijeniti kako je to jednom poželio Kalmeta.
Nakon razgovora, koji se početkom 2008. odvijao između tadašnjeg premijera Ive Sanadera, ministra prometa Božidara Kalmete i njegovih suradnika, svima je bilo jasno kako Sanader ima izravan utjecaj na HAC.

Tvrde to osobe iz Kalmetina okruženja. Na temelju čega?

Naime, Kalmeta je tada s čela HAC-a želio smijeniti Maria Crnjaka, a umjesto njega postaviti Juricu Prskala. To je Sanader odobrio. No kada je Kalmeta spomenuo kako bi s mjesta šefa sektora građenja smijenio Gorana Legca, Sanader je oštro odgovorio: "Ne može, Legca i Lovrinčevića ne dirajte".
GDJE SU OVDJE SINDIKATI DA BRANE INTERESE RADNIKA I SAČUVAJU HAC?????????????????????
xxll
27.11.2009. 7:46
cuccurin
Ali sa ovim komentarima se može doći do nekoga zaklJučka, zar ne. Gospodin LJUBO je samo načeo temu i postavio DOBRO pitanje:

Policijski kordon - tko se boji radnika još?

IZ OVIH KOPIRANIH TEKSTOVA SE ZAKLJUČUJE:

KOD NAS SU SVI SINDIKATI KUPLJENI ILI UCJENJENI OD STRANE HDZ-A, PA TO SVI ZANJU KOJI RADE U FIRMAMA.
KAKO ĆE SINDIKALNI VOĐE VODITI "POBUNU NARODA" KADA SU DOBILI PRIVILIGEJE OD STRANE HDZ-A ILI SANADERA, KALMETE......ODNOSNO KADA NAŠI SINDIKALCI LOČU I ŽDERU SA POLITIČARIMA.

cuccurin
26.11.2009. 9:05
xxll-povlačim što sam rekao-zadrži se ti ipak na kopiranju raznih vijesti!!
xxll
25.11.2009. 14:27
130 PRAVNIKA u HEP-u - a manadžerski ugovor se mora sastaviti van HEP-a, i još k tome platiti NEVJEROJATNIH 280.000,kn , IZGLEDA DA SU TI PRAVNICI OSPOSOBLJENI DA SVAKI ZNA SAMO O JEDNOJ ŽICI ( PLAVA,CRNA,CRVENA SIVA ŠARENA ITD.) AKO JE U JEDNOM PETEROŽILNOM KALBLU PET ŽICA PO TOME ŠTO OVI PRAVNICE RADE, TREBA IH TOČNO PET- ZA SVAKU ŽICU PO JEDAN. SARAMOTA VAN SVAKE PAMETI,I ,AKO 130 PRAVNIKA NEMOŽE SASTAVITI JEDAN MENADŽERSKI UGOVOR - PA NIJE TO "hidrogenska bomba" to najobičniji ugovor i ništa drugo, ONDA I NETRREBAMO VIŠE DOBIVATI NITI PLAĆE NITI MIROVINE - SVE TREBA UGASITI.
xxll
25.11.2009. 14:17
KOLIKO su realni prosvjedi sindikata govori podatak da predsjednici sindikata loču i žderu sa ZNA SE političarima, a čak i vođe pobune studenata se koriste HDZ-OVIM ZASTAVAMA:

Foto `Nisam u stranci`:
`Šef studenata` zaljubljeno maše zastavom HDZ-a
Ivan Bota, novi predsjednik Hrvatskog studentskog zbora zaboravio je u emisiji Otvoreno spomenuti da ipak postoji jedna stranka, srcu mu bliska.

U toj je emisiji u ponedjeljak, primijetili su novinari portala rijeka danas.com, na pitanje gledatelja je li član neke stranke, Ivan Bota odgovorio da nije. Međutim, to nije baš tako.

Bota je tek prije godinu i pol dana zamrznuo članstvo u HDZ-u, a kao član HDZ-a 2006. na izborima za Mjesni odbor grada Trilja izabran za predsjednika Mjesnog odbora Tijarice.

Ne treba podsjećati da Nezavisna studentska inicijativa, koja je pokrenula borbu za besplatno visoko obrazovanje diljem Hrvatske, nema povjerenja prema legitimnim predstavnicima studenata, Studentskim zborovima, koje se uglavnom povezuje s HDZ-om, a pojedine predsjednike i sa netransparentnim trošenjem novca.

Bota se, kao i ostali predsjednici studentskih zborova, protivio blokadama fakulteta.
ZATO PROSVJEDI U HRVATSKOJ NIKADA NE USPIJU!!!!!!!!!
zzzz
21.11.2009. 18:34
T.T.
ZATO SMO MI U BANANI!!!!!!!!! POGLEDAJTE KAKO SU SINDIKATI ORAGANIZIRANI Z ZEMLJAMA KOJE NISU U BANANI???????

3 MILIJUNA LJUDI NA ULICAMA !!!!!!!!!!!
FOTO: Francuzi Sarkozyju: Gubi se mali kretenu
Ulice Pariza bile su krcate prosvjednicima, oboružanih transparentima prepunih kritika predsjedniku Nicolasu Sarkozyju.

MIROVINSKA REFORMA
Štrajk u cijeloj Francuskoj
SINDIKATI su pokrenuli štrajk u CIJELOJ Francuskoj zbog najave predsjednika Nicolasa Sarkozyja da pokrene mirovinske reforme kojima bi se povisila dobna granica za odlazak u mirovinu za čak 500 TISUĆA JAVNIH radnika. Radnici bi odlazili u mirovinu nakon 40, a ne nakon sadašnjih 37,5 godina RADA.

Grčku paralizirao opći štrajk
U utorak je zrakoplovni, željeznički i trajektni prijevoz u Grčkoj obustavljen, jer se većina zaposlenih u službama javnog sektora (OKO MLIJUN GRKA) odazvala pozivu na opći štrajk protiv gospodarske politike vlade.

ŠTRAJK UPOZORENJA
Slovenija: Štrajkalo 150.000 zaposlenih ??????MALA SLOVENIJA
Prema navodima sindikata, u općem štrajku upozorenja sudjelovalo je 150.000 zaposlenih koji traže usklađivanje plaća s visokom inflacijom.

ŠtrajkGrčka u općem štrajku
Grčki su sindikati odlučili zemlju u potpunosti paralizirati na jedan dan u nacionalnom štrajku protiv gospodarske politike konzervativne vlade Costasa Karamanlisa

Francuska očekuje opsadu stotina tisuća radnika u općem štrajku
Očekuje se kako će se stotine tisuća radnika odazvati na danas najavljeni drugi po redu opći štrajk u samo dva mjeseca u Francuskoj.

Radnici na barikadama: U svijetu stotine ozlijeđenih u prosvjedima za Praznik rada

U Hamburgu ozlijeđena tri policajca

Na meti francuskih sindikata je predsjednik Nicolas Sarkozy

I azijski radnici u prosvjedima
"Zapalila" se pobuna radnika i u azijskim zemljama uključujući i Kambodžu, Japan i Filipine. "Radnici ponavljaju svoj zahtjev da vlada pronađe načina zaustavljanja masovnih otpuštanja te postavi uvjete da oni imaju dostojne uvjete rada. Želimo stalno zaposlenje, a ne poslove na kojima radimo tri mjeseca", rekla je filipinska sindikalistica Leody de Guzman.

OVO DOVOLJNO GOVORI O DEMOKRACIJI????

t.t.
21.11.2009. 14:38
Žalosno je to što se događa u državi. Nitko nezna raditi svoj posao. Uostalom, da su ljudi sližniji nitko ih ne bi mogao zaustaviti ni u čemu ovako nam ostzaju samo prazne riječi....
Lynx
20.11.2009. 22:42
Farizej = Kunst, kad smo kod odvajanja sind. vođa. Njega su dobro odvojili, a on se snašao pravo balkanski.

Zaboravljaju da narod bira, samo da narod dođe pameti...
Danica
20.11.2009. 15:35
Pitanje svih pitanja: čiji je Markov trg? Isluženih, potrošenih političara svih vrsta, ili naroda??
Čudan je ovaj hrvatski plebs - uvijek kasno paljenje! Prokleta hrvatska šutnja.. Kletva kralja Zvonimira?
xxll
20.11.2009. 11:25
RADNIKE VODI NEMORALNI SINDIKALISTI A OVU ZEMLJU NEMORALNI POLITIČARI?????
KAKO DRUGAČIJE OBJASNITI OVO:

Osveta tvrdolinijaša Sanaderu
Hebrang: Taman smo se oporavili, Ivo, ne vraćaj se!

Kada je bivši premijer Sanader dao ostavku, cijela vrhuška HDZ-a nije skrivala tugu. Sada njegovi najbliži suradnici više ne žele da se vrati i kažu da im je bolje bez njega.
"U ovom trenutku ne bi bilo dobro da se Ivo Sanader vrati jer smo se upravo oporavili od njegova odlaska i stranka dobro funkcionira", izjavio je Andrija Hebrang, član Predsjedništva HDZ-a i predsjednički kandidat kojeg je upravo Sanader predložio.

Hebrang je dao intervju Hrvatskom listu, tjedniku poznatom po desničarskim stajalištima i relativno niskoj nakladi, ali svakako bliskom političkim stajalištima radikalnijeg dijela HDZ-a.

Prvi put Hebrang je Sanaderu javno zamjerio i to što nikada nije objasnio razloge svoga odlaska, piše Jutarnji list.

"Sanaderu je bila dužnost reći narodu zašto je otišao", ustvrdio je Hebrang.

"Meni je s Jadrankom ugodnije surađivati, vjerojatno i zato što smo godinama bili kolege u Vladi", rekao je Kalmeta prošloga tjedna u intervjuu Jutarnjem listu objašnjavajući kako u Sanaderovo vrijeme nisu "bili u grču".

Jedino se još Luka Bebić trudi pokazati Jadranki Kosor da za njega postoji samo jedan lider: Ivo Sanader, piše Jutarnji list.

I IVO JE "POČASNI-DOŽIVOTNI" PREDSJEDNIK HDZ-A, A O NJEMU TAKO LOŠE GOVORE ČLANOVI HDZ-A???????
xxll
20.11.2009. 11:20
Postavlje se pitanje kako će voditi radnike nemoralni sindikalisti?????
Kako će MATIJAŠEVIĆ, KUNST...voditi "raju" KADA SU DOBILI PRIVILEGIJE OD HDZ-A. ONI MOLE BOGA DA SE NE SKUPI PUNO RADNIKA NA PROSJEVDNOM SKUPU????
TO SE ONDA ZOVE FARSA???????
DANKO
20.11.2009. 8:31
Ne mislim da su nam sindikalni čelnici idealni, dapače,ali u komentaru se postavljaju druga pitanja.Riječ je ok uzaustavljenojkoloni radnika kordonom policije i pitanju ČIJI JE MARKOV TRG? Potrošenih političara ili naroda (ne sindikalnih čelnika)? I pamtnije je usmjeriti se na odgovornost tih političara, a bar u ovom slučaju, ne na odgovornost sindikalnih čelnika kkoji suipakpokrenuli 500 prosvjednika. A da smo Francuska? Pa kad nismo niti tomožemo biti!
xxll
20.11.2009. 7:44
sINDIKALISTI MORAJU BITI PLAĆENI SINDIKALNIM SREDSTVIMA I ODGOVARATI ČLANOVIMA, A NE PRIMATI MENAĐERSKE PLAĆE (30 000 KUNA) U FIRMAMA U KOJIMA RADE ILI PRORAČUNA RH.
xxll
20.11.2009. 7:40
Problem je u moralu sindikalista, jer bsu svi potkupljni od strane HDZ-a. Kako u Italiji, Francuskoj... sindikati kao od šale "skupe" milijun ljudi, a kod nas ne mogu (neće) skupiti niti 100 000 ljudi. ZAŠTO, EVO RAZLOGA:

Dokle je došla ljudska pohlepa, da sindikalisti sa primanjima od 30 000 kuna žive u državnim i socijalnim stanovima.
Naprimjer Matijašević, Kunst, Knežević.... i zato nema sindikalnog jedinstva u Hrvatskoj?????
Ima li pokvarenijeg društva na planeti:

Saborske `muke`
Grad će tužiti Kunsta ako ne vrati socijalni stan

HDZ-ov saborski zastupnik ima kuću u Remetama, što nije naveo u imovinskoj kartici. Ukoliko ne vrati stan u centru Zagreba, prijeti mu tužba.
Utvrđeno je kako primanja saborskog zastupnika Borisa Kunsta prelaze 75 posto prosječnih primanja, a u međuvremenu je i Grad doznao kako posjeduje nekretninu u Remetama.

Ozren Matijašević "iskoristio priliku" pa za 1.100 kuna mjesečno živi u Vladinom stanu

Sanader naredio da se potpiše odobrenje za stan Matijaševiću?

No, neimenovani izvor Jutarnjeg lista, navodno blizak vrhu vlasti i HDZ-a i dobro upućen u upravljanje državnom imovinom, tvrdi da slučaj nema veze s podjelom imovine između sindikata i države već da je "Sanader naredio da se potpiše odobrenje za stan Matijaševiću jer se oni poznaju još iz Splita".

Tako je Sanader kupovao socijalni mir????????


Survive
20.11.2009. 7:26
Psi laju, a karavane prolaze!
mastermind
20.11.2009. 0:37
Ustav RH vrijedi samo za neke! Npr., hrvatskim radnicima je zabranjeno okupljanje na Markovom trgu, a nije zabranjeno okupljanje povodom dolaska Gerorga Busha, čovjeka koji više nigdje u svijetu nije bio dobrodošao, i kojeg ni vlastiti narod više nije podržavao, ovdje je dočekan kao Papa! I to na trgu na kojem su zabranjena javna okupljanja...hehe... Republika Hrvatska! :)


Još iz kategorije Kota Lj. R. Weissa