Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Kota Lj. R. Weissa

Ljubo R. Weiss: «Podravka» te Polančec i Sanader bez putovnice?

        29.10.2009.         3452 pogleda
Ljubo R. Weiss: «Podravka» te Polančec i Sanader bez putovnice?

 

    «Kuharice, manje zbori, da ti ručak ne zagori!» bio je natpis na krpi iznad štednjaka u našoj kuhinji, krpi lijepo izvezenoj s plavičastim crtežom koji je plijenio pažnju nas djece. I ja bih trebao kraće pisati, ali kako kada je materijala i aktualnih tema preko glave?

     Dakle, Damir Polančec, Damir Polančec... već  najmanje mjesec dana ime i prezime mu ne silazi s naslovnica dnevnih listova, a bogme i TV ga pristojno prati, iz koraka u korak. Sve je manje-više poznato o kuhanju u «Podravci» gdje je skuhana vruća juha, još k tome bljutava. A prije toga «cijenjeni» rumeni dečko dobio je zadaću da proda hrvatska brodogradilišta, paz ovo, za jednu kunu plus dugovi i pored najave velikih igrača, priča završila neslavno. Pa krenuo u Bruxelles tražiti nove savjete...A prije toga opet neka gospodarstvena svinjarija kojoj je patron bio spomenuti gospodin, uvijek desno: ranije desno od Sanadera, a sada premijerke Kosor. Rekli bi mozak naše ekonomije, strateg, nezamjenljivi, važni, nezaobilazni Polančec..Došao iz «Podravke» u Vladu, relativno kasno ušao u HDZ - negdje oko 2003., čovjek koji je imao sve odgovore na sva pitanja, čovjek strelovite karijere.. Svaki puta kada bi govorio činilo mi se da sam te riječi već čuo, ali nema veze. Čovjek koji nije zamuckivao, a to se kod nas cijeni. I naravno, optimizam, vječni optimizam mada iza toga stajala čista demagogija, obmana, blef...

  A sada se radi o biti ili ne biti treće «zlatne koke» Hrvatske, dakle nakon INE, Plive na udaru je jedna od firmi koja je bila pojam jugoslavenske pa i hrvatske ekonomije. Padom «Podravke» pale i bi i mnoge manje firme, dobavljači, narušen bi bio i brend kao što je «vegeta», jednostavno, ništa više u Podravini i Hrvatskoj, posebno u poljoprivredi i prehrambenoj  industriji u nas, ne bi bile isto kao prije.

MALO VEGETE, I JELO ODMAH UKUSNIJE

   E, ali kada mu otišao prvi šef i dao si petama «malo vitra» neko loše vrijeme nastalo za rumenog oratora Polančeca. A pitao sam se da li se on crveni zato što je eto, čovjek čedan, stidljiv, poštenjak koji se lako zbuni u prisustvu nekih igračica i igrača? Jednostavno, on bi radije kuhati negdje gdje nema kamera i gdje, kada zabrlja recept, doda malo «Vegete» i stvar je ukusna tj. riješena. Kako i premijerka voli mahati s kuhačom, i nakon odlaska majstora svih majstora, majstora obmane (broj jedan, zlato na svim takmičenjima brzog kuhanja) gospodina  Sanadera, duet je nastavio s radom samo u malo drugačijem sastavu(umjesto dva muška kuhara dobili smo kuharicu i kuhara).

   Što su skuhali ovo dvoje, uz pomoć medija i USKOK-a, pa malo uz pomoć izvjesnog SMS-a, pa bulumente menedžera, pa uz pomoć nekih koji su se pitali kada se kuha i  jede, da li  se stvarno kuha i jede sa srcem, svjedoče i zadnje vijesti: ispitati odgovornost rumenog! Da, pa rumeni se jer je u kuhinji najčešće vruće, hm? Ili se, da se kuhar ili kuharica zagriju potegne nekoliko gutljaja ruma, koji treba za neke kolače.. A rum, mornarski rum, dobro grije.

ŠTO SE ČEKA?

  I da ne mislite da me zaista zanima Polančecova sposobnost kuhanja da prijeđem in medias res (u bit stvari). Dakle, mene zanima što taj ministar gospodarstva i potpredsjednik Vlade treba još grdoga i bljutavoga učiniti da bi «uzeo šešir», kako to pristojno kažu Austrijanci kada netko podnosi ostavku i odlazi s političke pozicije, kritiziran i dokazano nesposoban. Kako u Vladi nije bilo dogovora ( a čini se i na Predsjedništvu HDZ-a) što i kako s njim dalje, vrući kesten prebačen je Saboru, a u tome je kardinalnu rolu odigrao seljak svih seljaka Joža Friščić. On se ne crveni tako lako i to je zabrinjavajuće, jednako kao kod onog koji se jako crveni. Oba ekstrema nisu dobri.

   Ozračje je da Damir Polančec treba ići, u tome se već pomalo svi slažu, možda još malo rogobori Friščić, a i taj stari, ofucani mačak, promijenit će zaštitnički gard kada vidi da je većina da se Polančeca pusti niz vodu. Ukratko, pitanje tehnike izvedbe egzekucije  i tajminga.

    I naravno, nakon toga pljeskat će se smjeloj Jadranki Kosor, koja će tako imati svoju prvu, ministarsku žrtvu, i pokazati čvrste mišiće i dokazati da vlada čvrstom ženskom rukom. Druga je stvar što joj ipak još neki iz sjene malo pridržavaju ruku da ne bi nešto ishitreno potpisala, kao primjerice Sporazum Pahor-Kosor koji ima sve kvalitete da ga se drži što duže od pogleda javnosti..

  Ovo an passan,(usput) a ključno što želim reći nije ni u vezi Polančeca, ni u vezi Jadranke Kosor, i njene, po svemu se čini, prve žrtve čvrste ženske ruke koju možemo očekivati narednih tjedana, a ako ne i dana. Da li mu je to namjestio Šeks, Šuker, Jaca...zaista je nevažno: po mom skromnom mišljenju to mu je trebalo «namjestiti» daleko ranije kao i nekima iz Vlade koji, eto, sada za 2010. trebali bi skupiti desetak milijardi eura koji nam dospijevaju kao rata duga. Ministar financija  Šuker, navodno, ide u USA po «samo» milijardu dolara(možda i eura, ne znam) novih zaduživanja!???? I kakva smo mi apsurdna zemlja svjedoči i to da dok ovo pišem s TV-a  dopire glas Nadana Vidoševića koja nam priča o greškama u - gospodarstvu  Hrvatske, čovjek koji  da je imao pet života ne bi mogao steći toliko imetka, koliko ga danas ima i bez srama ga pokazuje čak i novinarima koje dovodi na svoj «ranč»!

    Ono što želim naglasiti je da se politika i stranke na najgori mogući način miješaju u gospodarstvo(u slučaju «Podravke» HDZ, HSS ali i SDP!!) da je nužan utjecaj države na ekonomske tokove ali da se on u nas, odvija preko stranačkih ljudi koji često nemaju obrazovne i moralne doraslosti tom delikatnom zadatku. I tako od prvog dana, od 1991....

A ŠJOR DR. IVO SANADER?

   Mene zanima jako šjor Ivo Sanader, gospodin koji se malo odmorio na jahti, pa liječio (inače zdrav kao dren!), pa zatim malo tajno posjećivao svoje pajdaše i pajdašice (Mesić, Kosor, o ostalima u memoarima), pa se otputio u Kanadu da objašnjava jednoj od tisuću dokonih dama s nešto novaca, kako se to kreativno upravlja državom, koji eto, malo dođe, kao počasni predsjednik HDZ-a na sjednicu Predsjedništva HDZ-a pa poziva na jedinstvo stranke, taj koji se povukao iz politike dužan objašnjenja zašto  to radi i umjesto iskrenog i čestitog odgovora pljunuo je Hrvatskoj u lice, kao da je on SVE, a mi  nitko i ništa!

   Taj majstor svih majstora lopovluka zanima me isključivo zbog jednog pitanja: znao li je on što mu radi godinama desna ruka Damir Polančec, da li je on znao za ono što je buknulo u nizu, kao afere u javnim, državnim tvrtkama? Od  hrvatske struje, preko hrvatskih cesta, do hrvatskih brodogradilišta, do hrvatskih naftovoda, crpki i plinovoda (INA), hrvatskih vojnih kamiona, hrvatskih  bolnica, sve do muteži u hrvatskom krim-miljeu, hrvatskim medijima, nekim hrvatskim  suđenjima ( hrvatski vitez Glavaš koji sipa sodu u grlo nekom tamo Srbinu, petoj koloni u Osijeku..)? Pa je taj dotični osumnjičeni i nepravomoćno osuđeni malo na slobodi, pa malo u Bolnici, pa malo u Saboru... da bi na kraju uzeo svoje dvije putovnice i elegantno se odšetao u zemlju gdje je, zbog one druge putovnice zaštićen kao lički medvjed.

   Stigli smo na cilj: ima li itko u ovoj Hrvatskoj ideju da majstoru svih  lopovluka na određeno vrijeme - oduzme putovnica ( a to je dok se istrage ne završe odnosno mnogi osumnjičeni ne kažu koliko je o svemu znao, ako ne i te kuharsko-marifetske svinjarije i poticao), da se taj dokument preventivno  šjor Ivi Sanaderu oduzme, onaj obični i onaj diplomatski, onome koji se tako rado zaduživao (mislim Hrvatsku) i bahato se povukao, vjerojatno misleći na povratak s hvalospjevima, povratak s uzletom do Pantovčaka, a kojeg ipak neće biti.

POŽURITI NA POZNATE ADRESE ŠJOR IVE I POLANČECA!

   Zaključak: onaj kojem je to dužnost neka požuri do adrese gdje se šjor Sanadera još može  naći. Jer, sutra prekosutra kada mu zakucaju na vrata i on će biti u nekoj susjednoj ili dalekoj zemlji, na nepoznatoj adresi, a mi ćemo reći kako ništa nismo znali o njegovoj umiješanosti u bar desetak afera, kako nismo znali za njegovu vilu enormne vrijednosti, njegove stanove, kolekciju satova, njegova putovanja do Verone, njegove druge kolekcije i atrakcije teatarskog tipa. Pa ćemo reći da nismo znali da je on bio nadređen gospodinu rumenom, Damiru Polančecu?? A, preventive radi, i tom gospodinu valjalo bi uzeti putovnicu jer nastala je neka moda seljenja u susjedne države a tko zna, nije li on toliko zaslužan u BiH, da je tamo dobio već drugu putovnicu!? Ili, pak što ne u Švicarsku ili Austriju, do punih  konta jer i vrapci na grani znaju(možda ipak griješe??) da svaki političar u Hrvatskoj koji drži do sebe ima jedan lijepi konto u inozemstvu!?

JER, POLANČEC NIJE, ZASIGURNO, KUHAO SAM?

   I tvrdit ćemo da je Damir Polančec kuhao sve uvijek sam i da nikada nije bio na onim kuharskim savjetovanjima u Banskim dvorima, uvijek desno od  glavnog kuhara, sada glavne kuharice!?

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

xxll
9.11.2009. 8:15
ZAŠTO JE PANIKA U HDZ-U?????
Sanader okuplja istomišljenike za svoj veliki povratak
NAKON što je prije nekoliko dana objavljena informacija da se bivši premijer Ivo Sanader vraća u aktivnu politiku, na vidjelo izlaze i informacije kako se Sanader cijeli protekli tjedan sastajao s HDZ-ovim ministrima, pripremajući teren za povratak u visoku politiku.

Povratak kao zaštita od kaznenog progona
Glavni motiv Sanaderova reaktiviranja su političke istrage u kojima su osumnjičeni visoki dužnosnici HDZ-a, a koje bi se mogle dotaći i Sanadera. Da bi se zaštitio od eventualnog kaznenog progona, Sanader je spreman eliminirati premijerku Kosor.
Ipak, Sanader se na prošlotjednim sastancima susreo i s ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom, koji nije među "Sanaderovim ljudima". Naime, čini se da Sanader upravo Karamarka i ministra pravosuđa Ivana Šimonovića smatra krivcima za procesuiranje afera čiji su sudionici HDZ-ovci, a koje su kulminirale u aferi Podravka, zbog koje je nastradao Damir Polančec.
Karamarko i Šimonović "NEPRIJETELJI" jer ne OPSTRUIRAJU istrage
PROBLEM kojeg Karamarko i Šimonović predstavljaju je taj da ne namjeravaju opstruirati istragu koja bo mogla otvoriti put prema Sanaderu. Upravo stoga su ministri unutarnjih poslova i pravosuđa, skupa s Državnim odvjetništvom, predsjednikom Stipom Mesićem i medijima, apostrofirani kao NEPRIJETELJI HDZ-a.
Upravo te "NEPRIJETELJE" je apostrofirao i Damir Polančec napadajući Mesića i Mladena Bajića.

PRVI Sanaderov cilj je spriječiti ulazak nestranačkih?????? ljudi u Vladu jer oni neće štititi i snažiti HDZ, a DRUGI je PORAZ SDP-ovog kandidata Ive Josipovića na predsjedničkim izborima???????????????
zzzz
8.11.2009. 15:10
DANKO
"Sanaderu i Polančecu što prije oduzeti putovnice!Mogli bi odlepršati!?? Ali, još jednom majstoru lopovluka- Milanu Bandiću!"

Dobro si DANKO primjetiO vezu između HDZ-a i Bandića. Samo u OPORBI JE JEDAN BANDIĆ, A U HDZ-U SU SVI BANDIĆI. POSTAVLJE SE PITANJE ZAŠTO HDZ-OVO SUDSTVO, DORH, MUP... NIJE PROCESUIRALO BANDIĆA??????. REZULTAT TAKVOGA RADA JE, DA BI HDZ ZBOG BANDIĆA IZJEDNAČIO ODGOVORNOST OPORBE SA HDZ-OM:

A BANDIĆ JE PRIĆA ZA SEBE:
Skriveni as iz rukava
Pusić: Bandić je možda HDZ-ov `igrač`
``Osim sebe kao najozbiljnije kandidate u drugom krugu vidim Ivu Josipovića i Nadana Vidoševića, a hoće li se u sve uključiti i Milan Bandić to se još ne zna, kao ni to je li on zapravo pravi HDZ-ov kandidat``, kazala je Pusić.

HDZ podupire Bandića?!
Hebrang htio odustati od kandidature
Sumnje da dio HDZ-a podupire Bandića izazvale su nove sukobe među HDZ-ovcima. Hebrang je na Predsjedništvu tražio da se poništi njegova nominacija i krene u unutarstranačke izbore.

Nije drugi već 38159.
Bandić kampanju započeo lažima
Na za novinare priređenom spektaklu na Sljemenu, Bandić se pohvalio da je vlasnik stranačke iskaznice s brojem dva. U SDP-u su potvrdili da je njegov broj iskaznice 38159

TIPIĆNO LAGANJE ZA HDZ??????

EVO USPOREDEBE BANNIĆA SA HDZ-OM:
SVI SMO MI DAMIR
Sanader pozvao na jedinstvo: Ne damo Polančeca
ISTO SU VIKALI?? I ZA NORCA, GOTOVINU, VUKELIĆA....
I IZDALI IH!!!!!!!


IČlanstvo u HDZ-u je sramota, a bijeg recept za pobjedu TO S NA VRIJEME SHVATILI PRIMORAC, VIDOŠEVIĆ.....

A NAJGORE BI ZA RH BILA OVA OPCIJA, POBJEDA KAMENJARA:

Deveti krug pakla: Bandić predsjednik, Sanader premijer, Kerum i Mamić gradonačelnici

EVO ODGOVORA PURGERA NA SPOMEN BANDIĆA:
Izviždan u Lisinskom: Na sam spomen Bandićeva imena, publika glasno negodovala

JUČER su posjetitelji Vip Zagreb jazz festivala u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski izrazili bučno negodovanje zbog činjenice da je zamjenica gradonačelnika Milana Bandića, Jelena Pavičić Vukičević, pokušala sve zasluge za organizaciju pripisati Bandiću, prenosi Jutarnji list. Na SPOMEN imena GRADONAČELNIKA i PREDSJEDNIČKOG kandidata, publika je odgovorila zviždanjem.......
tomislav
8.11.2009. 8:32
Kaže D da su to zaslužili a to znači nakon zločina dolazi zaslužena kazna. Ali budući da se zaslužiti može i plaća gotovo smješno mi dođe kao shvaćanje da su oni zaslužili svo materijalno bogatsvo (kao neku plaću) za svoj posao pa ih treba ostaviti da u tome uživaju.
A zaboga nas je nešto više od četiri milijuna, milijona, miliona.
DANKO
7.11.2009. 23:27
Sanaderu i Polančecu što prije oduzeti putovnice!Mogli bi odlepršati!?? Ali, još jednom majstoru lopovluka- Milanu Bandiću!
HDZ-u zaista tek dolaze crni dani ali to su zaslužili, problem je što crni, zimski dani dolaze i SDP-u (moguća zamjena HDZ-u) ali i Hrvatskoj!
Neće ostati ni kamen na kamenu kada opočne opća politička makljaža!
zzzz
7.11.2009. 15:26
Zanimljiva je jedna činjenica, a to je da svjetski mediji prenose slijedeću informaciju:

Svjetski medijiSvjetske agencije: Odlazak Polančeca je najava raskola u HDZ-u
Nakon BBC-a i The Economist se obrušio na Hrvatsku

A NAŠI mediji "furaju" teoriju o sukobu frakcija u SDP-u. što se time želi reći:
da se zna da HDZ KAO STRANKA JE KATASTROFALNA, ALI DA JEDNOSTAVNO BOLJE STRANKE OD HDZ-A NEMA???????
MISLIM DA ZA HDZ TEK DOLAZE "CRNI DANI":

Jaca mu neće oprostiti HAC
Afere će srušiti i Kalmetu

DORH će imati dovoljno dokaza za optužbu protiv članova Uprave HAC-a zbog sklapanja štetnih ugovora, a ti će skandali potresti i Božidara Kalmetu. Prije ministra pasti bi mogao šef Uprave Jurica Prskalo.

A HDZ, SANADER I JACA:
Tašt, korumpiran i kratkog fitilja, Sanader je koristio svoj položaj za bezobzirnu utrku za moći, bogatstvom i vlastitim interesom. Iscijedio je zadnju kap krvi iz Hrvatske, i napustio položaj prije nego se leš proglasi mrtvim. To nije VODSTVO; to je KUKAVIUČLUK.
IZDAO je gotovo svaki segment hrvatskog društva. Njegova politika brzog pristupa EU IDALA je hrvatske poljoprivrednike i ribare. Nije PODRŽAO socijalni nauk Crkve o životu i GAY brakovima. DEGRADIO je hrvatsku demokraciju DOPUSTIVŠI strancima poput njemačke kancelarke Angele Merkel i bivšeg irskog premijera Bertieja Aherna da se OTVORENO MIJEŠAJU?????? u hrvatske izbore.
UDARIO je na hrvatsku mladež i SREDNJU klasu pokopavši zemlju pod PLANINOM stranog duga koji će se OTPLAĆIVATI generacijama. I konačno, bio je NELOJALAN svojoj zemlji - i njenim PONOSNIM veteranima - POSLAVŠI generala Antu Gotovinu na Haaški sud za RATNE zločine na osnovi IZMIŠLJENIH optužbi koje prijete da PODRUJU!!!! LEGITIMNOST hrvatskog rata za nezavisnost i teritorijalni integritet.


xxll
6.11.2009. 11:33
"A Milanović radi li ili ne to nije naša stvar već sdp-a bitno je da proradi pravna država..."

BUBI ZAR NIJE SLATKO DA SE HDZ BRINE ZA SDP, TO POSTAJE ZABRINJAVAJUĆE???? STVARNO SU "SLATKI" OVI HDZ-OVCI????
AKO PRORADI DORH, USKOK, PRAVOSUĐE, MUP... NEĆE NIŠATA OSTATI ZA OPORBU????
xxll
6.11.2009. 11:28
bubi
TAKO RAZMIŠLJAJU SVI KOJI NISU U HDZ-U!!!!????
ALI LAKO JE TEBI I NAMA TAKO RAZMIŠLJATI KADA SE NE RADI O NAŠIM "GLAVAMA". JA MISLIM DA JE HRVAT MESIĆ SAHRANIO "JUGOSLAVIJU", A HDZ I JACA ĆE..........

Uoči BITKE?????
Ima li izbora za Jadranku Kosor?

Njen kandidat Hebrang nema šanse postati predsjednik, a na idućim parlamentarnim izborima Kosor jedino mogu pomoći problemi u SDP-u, pakt s Kerumom i izborna mašina koja je za HDZ - kud PUKLO da PUKLO!!!!!

Korupcijske afere i zmije iz gustiša HDZ-a

Lišena istinskog legitimiteta, ugrožena napadima iznutra (na nju sikće LEGLO političkih ZMIJA iz GUSTIŠA HDZ-a), izložena opravdanim kritikama da ne poduzima korjenite reforme koje isključivo mogu zemlju izvući iz ekonomske i društvene krize, iznervirana – da, i ona može izgubiti živce –…..
zbog svakodnevnih korupcionaških afera u javnim poduzećima i ministarstvima koje je vladajuća stranka napučila svojim "kadrovima", Jadranka može igrati i igra s tek nekoliko aduta.

Začepi nos i glasaj

Treći je adut vezan za mašinu HDZ-a i glasače kod nas. Znatan dio izbornoga tijela te stranke, pokazuje analiza, toliko je discipliniran i(ili) interesno ovisan da nastavlja glasati za nju "pa kud puklo da puklo". A razmjerna većina naših ljudi (37 posto na prošlim saborskim izborima) toliko je lišena povjerenja u političare i stranke da ni ne glasaju, pa baš oni čine (potencijalno) najjaču političku snagu. Nešto važno je komentirajući biračke navade naše čeljadi nedavno poručio Ante Tomić: "Hrvati su inače u mnogočemu nepouzdan narod, ali na njihov IDIOTIZAM uvijek MOŽETE računati." Tko zna, možda IPAK ima IZBORA za Jadranku...

Svjetski medijiSvjetske agencije: Odlazak Polančeca je najava raskola u HDZ-u

Nakon BBC-a i The Economist se obrušio na Hrvatsku

Samo dan nakon što je BBC objavio informacije o Hrvatskoj kao nepoželjnoj turističkoj destinaciji zbog organiziranog kriminala koji vlada ulicama, ugledni je list The Economist `napao` s druge strane - po ekonomiji.

Nataša Srdoč: `U HDZ-u cvate organizirani kriminal i kriminalni kapitalizam`

Prenosimo tekst predsjednice riječkog Adriatic instituta, neovisnog nevladinog think-tanka, objavljen u posljednjem broju američkog konzervativnog mjesečnika Reflections
......
NEŠTO SE VELIKO SPREMA U HDZ-U I DRŽAVI????
bubi
6.11.2009. 9:51
O kakvim vi strankama pričate pa bitno je da lopovi idu u zatvore, da im se oduzme imovina jer će netko posumljati da su i stranke iza toga kriminala. A Milanović radi li ili ne to nije naša stvar već sdp-a bitno je da proradi pravna država i pomete ološ koja nas krade. Za to se treba zalagati i svatko ko je za to moj je lider.
xxll
6.11.2009. 9:16
EVO DOKAZA O "VOĐENJU" HDZ-A:
Kalmeta na vrhu Centralnog komiteta SKH: Ministarstvo seli u Kockicu na Prisavlju

Pokret otpora
Sanader u Marcellinu okuplja EKIPU za POVRATAK

Bivši premijer Ivo Sanader prošlog je tjedna s HDZ-ovim ministrima održavao sastanke u zagrebačkom restoranu Marcellino, u blizini Cmroka, kako bi pripremio teren za svoj povratak.

Nacional piše da Sanader posljednjih desetak dana održava intenzivne kontakte s osobama koje smatra SAVEZNICI (A TKO SU PROTIVNICI U HDZ-U) kako bi se pripremio za skori povratak.

A zašto je Sanader uopće odlazio?????

A ŠTO JE CILJ HDZ???? POKUŠATI DESTABILIZIRATI OPORBU, JER AKO OPORBA BUDE STABILNA, ODU ONI SVI IZA REŠETKE???

Prvi cilj HDZ-A– poraz Ive Josipovića na predsjedničkim izborima

U tom kontekstu treba promatrati i istup Damira Polančeca, koji se može smatrati svojevrsnom medijskom operacijom stožera iz Marcellina. Bivši je ministar u dva gotovo identična intervjua, emitirana jedan za drugim u središnjim informativnim emisijama HTV-a i Nove TV, oštro napao Mesića i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića.

Na sastancima s istomišljenicima Sanader pokušava razraditi nekoliko smjerova u kojima bi neformalna skupina trebala djelovati, a prvi politički CILJ, koji je Sanader postavio pred neformalnu GRUPU SAVEZNIKA (A ŠTO MU TO DOĐE), jest PORAZ SDP-ova kandidata na predsjedničkim izborima Ive JOSIPOVIĆA.
ZAR SU SVI U HDZ-U NA TERAPIJI BUNIKOM PA NE VIDE GORUĆE PROBLEME U SVOJOJ STRANCI I DRŽAVI?????


xxll
6.11.2009. 8:11
zenga2008
"Pogledaj ti xxll što radi taj milanović..nem"aš što gledati..jer čovjek ništa ne radi, samo baca floskule..o ničemu se nije odredio jasno"
MOŽDA ČEKA DA VIDI ŠTO ĆE OSTATI U HDZ-U OD POLITIČARA NA SLOBODI?????

A ŠTO SE DEŠAVA U HDZ???? TAMO SE VODI RAT ZVIJEZDA IZMEĐU FRAKCIJA, REZULTAT PUNE SE ZATVORI??????
HEBRANG PREDSJEDNIČKI KANDIDAT HDZ-A????
VIDOŠEVIĆ IZBAČEN IZ STRANKE!!
PRIMIRAC IZBAČEN IZ STRANKE!!!!
POLANČECNA NA SASLUŠANJU U MUP-U!!!!
VUKELIĆA ZDRMAO SRČANI UDAR ZBOG BRODOSPLITA, U PRITVORU!!!
RONČEVIĆ U PRITVORU!!!!!
POKREĆE SE ISTRAGA KOD KALMETE, SLIJEDEĆI JE ON!!!!!
GLAVAŠ U BIJEGU!!!!
ZAGORAC U ZATVORU!!!!
LIAKOVIĆ I HAC SMIJENJEN!!!!
UPRAVA I NO U HEP-U SMIJENJENA I POD ISTRAGOM!!!!!
POKOJNI PREDSJEDNIKA TUĐMANA JE SPASILA SMRT DA NE ZAVRŠI U HAG-U????
ALI SANADER BI MOGAO USKORO U HAG????
UPRAVA NA HŽ-U U PRITVORU!!!!

Putevi istrage:
Preuzimanje Podravke vodio je Polančec
Dvojica svjedoka u istrazi oko Podravke kao glavu hobotnice, koja je htjela preuzeti koprivničku kompaniju, navode baš Damira Polančeca koji ih je u tom projektu i savjetovao....

REULTAT BORBI FRAKCIJA U HDZ-U JE DA NITI DANAS NEMAMO MINISTRA GOSPODARSTVA?????
MOŽDA I BOLJE JER:
UPRAVA PODRAVKE, HEP-A, HAC...JE U ZATVORU?
BRODOGRADNJA NESTAJE?????
VARTEKS I TEKSTILNA INDUSTRIJA NESTAJU????
DRVNA INDUSTRIJA PROPADA????
HDZ-ZNA

A TKO DANAS VODI HDZ????
JACA!!!! MA GLUPOST I ONA IMA AFERU, ONA SAMO ISPRATI SVAKI DAN NEKOGA SVOG ČLANA U PRITVOR.
HDZ DANAS VODI MUP, DORH, PRAVOSUĐE, MEDIJI........
IZGLEDA DA ĆE SE USKORO I HDZ-OM DA SE UPRAVLJA KAO I SKJ-U, IZ ZATVORA U ILEGALI?????
zenga2008
5.11.2009. 14:35
Pogledaj ti xxll što radi taj milanović..nemaš što gledati..jer čovjek ništa ne radi, samo baca floskule..o ničemu se nije odredio jasno..a politiku koju vodi građani očito i ne puše..balon popularnosti koji su mu podarili mediji i na kojemu je pobijedio na unutarstranačkim izborima, se u izborima 2007. ispuhao..i sad pada sve dublje i dublje..sad su se i mediji okrenuli od njega..a sukobi u sdp-u nisu bili nikad žešći..
xxll
5.11.2009. 13:18
A BIT POVRATKA SANADERA JE:
Sanader u strahu od kaznenog progona sprema povratak
Najave Ive Sanadera o skorom povratku u vrh politike zaoštrile su borbu između dva sve izraženija politička klana u HDZ-u, Sanaderova i onog Jadranke Kosor

Najava mogućeg reaktiviranja uvjetovanog POLICIJSKIM ISTRAGAMA u kojima su osumnjičeni visoki dužnosnici HDZ-a, a postoje indicije da bi na red mogao doći i bivši premijer, izazvala je popriličnu zabrinutost u krugu saveznika Jadranke Kosor, ali i pojačala sukob koji vlada među pripadnicima tih dvaju klanova, doznaje Nacional.

Za sada nitko ne spominje datum povratka, ali znakovita je Sanaderova poruka upućena stranačkim saveznicima koja glasi “Držite se, ja ću se vratiti”.
xxll
5.11.2009. 13:15
ALI DRUGI KOMENTAR JE ČISTI PROMAŠAJ????ZAŠTO? POGLEDAJ ŠTO JE IZJAVIO SVOBODA ZA POČASNOG PREDSJEDNIKA HDZ-A?????????????

Stvarna opasnost
Swoboda: Čuvajte se Sanadera
A ŠTO SU ONDA OSTALI HDZ-OVCI?????

IZVJEŠTAJNI POSTAO RADNI
Izborni sabor HDZ-a mimo Statuta stranke

Prvi put u povijesti HDZ-a šef stranke bit će izabran javnim, a ne tajnim glasanjem, što najbolje govori o tome koliko vrh HDZ-a vjeruje članstvu (13 000 ČL. HDZ-A U Areni a niti jedan (1) pROtiv ili suzdražN) da će poslušno izglasati ljude koje su im nametnuli, piše Novi list.

Bez rasprave o ostavci????????
`Ma, lokalne vođe su dobile karte koje se dijele izabranima, i to je to`, požalio se već na dan Sanaderove ostavke jedan od zastupnika HDZ-a koji je želio ostati anoniman.

Ivo Sanader: Nismo stranka kukavica?????
A KAKO SE ZOVU OVI KOJI SU PRVO SMJENILI SANADERA, POSTAVILI KOSORICU PA ĆE OPET JEDNOGLASNO VRATITI SANADERA?????????
ALI I KAKO BI SE TREBALA UBUDUĆE ZVATI STRANKA HDZ??????
VRATIA SE ŠIME IZ AMERIKE?????
xxll
5.11.2009. 12:43
zenga2008
TVOJ KOMENATR POGAĐA U "SRIDU". ALI ŽALOSNO JE ŠTO JE AFERA PODRAVKA SPASiLA KALMETU, PA ONDA MOŽDA.... SANADERA.....

Radove naplaćuju pet puta skuplje, a HAC im ipak daje poslove

ZAGREB - Tvrtka Skladgradnja grup d.o.o. jedan od najvećih kooperanata u sustavu hrvatske cestogradnje i brodogradnje, svoje radove naplaćuje i do pet puta (500%) skuplje od domaće konkurencije.

Zbog afera u HAC-u `pada glava` Kalmetinom tajniku Livakoviću?

PLATILI 40 MILIJUNA
HAC dva puta naručio bojenje cijevi tunela

Raskidaju se ugovori od 7 milijardi kuna?

MAJSTORI ZA PROCJENE
HAC plaća 26 kilometara autoceste 443 milijuna više od planiranog

Uprava HAC-a danima brisala dokaze o kriminalu
ovaj komentar sve govori:
...zanimljivo je kako ministar reketarenja kalmeta zapošljava samo kriminalce koji dolaze i odlaze a jedino njegova fotelja se ne klima. toliko o borbi pudlice jace protiv mafije. strava.

zenga2008
5.11.2009. 12:11
a propo agenata ubačenih kojekuda..ubio me dragi bog, ako ovaj milanović nije agent ubačen od sanadera..pa on rasturi sdp za čas...a ni luk jeo , nit mirisao..a kamoli kakve izbore dobio..došao čovjek neki dan u sdp, izabrali ga mulci, a on se ubi rasturajući..i ide mu..
zenga2008
5.11.2009. 12:06
U našoj su se lijepoj državici u društvu kristalizirala dva sloja : lopovi i sinovi s jedne strane, a prosjaci i sinovi s druge strane..pa se sad vi sami svrstajte na koju bandu spadate..
xxll
4.11.2009. 14:11
ISPADA DA JE HDZ VEĆ SVIMA U RH DOSTA ALI I NIMA U EU. SANADERA SU SE SVI ODREKLI, SAMO NE HDZ????

Stvarna opasnost
Swoboda: Čuvajte se Sanadera

`Ako Sanader misli na hrvatske INTERESE, NEĆE se VRATITI u Vladu` (A KADA JE MISLIO), rekao je izvjestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku ističući da opasnost nije Arbitražni sporazum nego bilo kakva mogućnost povratka ODBJEGLOG premijera.
xxll
4.11.2009. 13:28
NIJE POANTA DA DOĐE OPORBA NA VLAST I DA SE NE DOGODI VIŠE NIŠTA:
Hitno moramo riješiti problem neobjašnjenog bogatstva visokih državnih dužnosnika dovođenjem GOSTUJUĆIH SUDACA i TUŽITELJA iz zemalja s JAKOM VLADAVINOM PRAVA da RADE sa hrvatskim sucima i reformatorima", kaže Nataša Srdoč. "NEPOSTAJANJE NEOVISNOG SUDSTVA i razgranata POLITIČKA korupcija u Hrvatskoj BLOKIRALA je PRAVE reforme - a ta PRAZNINA je dala PLODNO tlo za procvat ORGANIZIRANOG kriminala. Efikasne ekonomske i strukturne reforme dovele bi do toga da korupcijom PREMREŽEN HDZ POPUSTI svoj STISAK nad GOSPODARSTVOM, SUDSTVOM i MEDIJIMA."
ISTO TAKO NITI ULAZAK U EU NE RJEŠAVA PROBLEME HRVATSKE:

HDZ bi uništio i Utopiju, pa zašto ne bi i Hrvatsku kao članicu EU?
KADA ĆEMO napokon shvatiti jednu stvar: Hrvatsku nije uništilo kašnjenje na putu prema Europskoj uniji, već 17-godišnja vladavina HDZ-a? Nije Hrvatska siromašna, korumpirana i devastirana zato što nije ušla u EU, već zato što ju je pokrao i opustošio HDZ. I skorašnji ulazak u članstvo neće predstavljati nikakav spas sam po sebi, ako se nastavi ovakva vladavina HDZ-a.

Kad je Thomas More prije pet stoljeća napisao "Utopiju", nije računao na HDZ. Kad je opisivao savršeno i stoga teško dostižno društvo, nije uzeo u obzir stranku koja bi vjerojatno uspjela opelješiti i nešto tako idealno. Novac bi isisala na off shore račune, zapošljavala rodjake i netjake, poslove dijelila stranačkim prijateljima, tunele farbale tri puta, državu zaduživala deset puta, pa bi na kraju od tog otočića ostala samo utopistička lešina.

Bez EU zapet ćemo u mraku korupcije, kriminala, siromaštva... Kao da već nismo tu
Glavni argument Jadranke Kosor, zatim predsjednika Mesića, pa Vesne Pusić i HDZ-ovih koalicijskih partnera, kao i dobrog dijela hrvatske javnosti, za prihvaćanje arbitražnog sporazuma sa Slovenijom svodi se samo na jednu stvar: ne smijemo si priuštiti novu blokadu pregovora s EU. Ako odbijemo sporazum, zapet ćemo u mraku, izolaciji, siromaštvu, korupciji... Dakle, propast ćemo načisto.

Nije bitno PRISTUPITI, nego UKLOPITI se

Hrvatska nije trebala biti siromašna, korumpirana, prezadužena, iz nje nisu trebali biti isisane milijade eura, nisu trebali biti pokoreni mediji i izbrisan nevladin sektor, niti se sve to dogodilo samo zato što nije bila članica EU. I nema nikakve garancije da takva neće biti i ako postane članica. Pogledajmo Berlusconija. Pogledajmo Rumunjsku i Bugarsku. Sjetimo se rasizma u Nizozemskoj, klerikalizma u Poljskoj, uništavanja medija u Sloveniji, ratnohuškačkog laganja vlasti u Velikoj Britaniji...
cuccurin
4.11.2009. 12:14
z......cija, prijatelju, počinje 05.11.09. u ranim jutarnjim satima na sljemenu.........
Feral
4.11.2009. 10:02
Vidi, vidi , ja ubacio malo z..... cije , kad ono .
cuccurin
4.11.2009. 9:50
a što to znači sdp-u što jaca radi za njih?? pa šahista (ZM) ni k...... nije mrdnuo da to iskoristi u interesu naroda (pa i stranke). osim ako mu je svejedno......
xxll
4.11.2009. 9:17
EVO ŠTO O SITUACIJI U ZEMLJI MISLI BIVŠI KOLEGA JACE I SANADERA?????

No, ono što zaista treba napraviti je donošenje jasne ekonomske strategije. "Ako stvarno ne budemo imali SNAŽAN ZAOKRET u državnoj EKONOMSKOJ strategiji, mi ćemo ući u DUŽNIČKO ROPSTVO, i VJEROVNICI će UPRAVLJATI našom zemljom", rekao je Vidošević

Kriminal kao sustav
O Sanaderu misli "isto što je mislio i prije", a Jadranka je "pokrenula određene procese, prije svega otvorila je prostor za borbu protiv velikog zla u Hrvatsko, a to su kriminal i korupcija, otvorila pitanje nastavaka europske perspektive Hrvatskoj, a mogu se složiti da su pred njom najveći izazovi", od kojih će prvi biti proračun za 2010. godinu.

Vidošević najave guvernera Rohatinskog o sporom oporavku ne doživljava "kao pesimistične, nego kao realistične".

ZAR I ON NIJE BIO DIO TOG SUSTAVA?????
xxll
4.11.2009. 8:58
Može se sigurno reći da KOSORICA RADI ZA SDP. ZAŠTO?
TRESE SE BRODOGRADNJA, UPRAVA PODRAVKE JE U ZATVORU, VRETEKS JE TRENUTNO SPASIO ŠUKER S PARAMAO OD KREDITI, PROPAST PRIJETI TEKSTILNOJ INDUSTRIJI U RH, DRVNA INDUSTRIJA JE U KOLAPSU, POLJOPRIVREDA.....
A MI NITI DAN DANAS NEMAMO MINISTRA GOSPODRATSVA A OD BIVŠEG (POLANČECA) NEMA NITI GLASA.
JACA ŠUTI KAO DA SE TO NJU NE TIČE???
A MOŽDA JE SVEJEDNO DA LI MINISTRA IMA ILI NEMA??
DANKO
4.11.2009. 4:52
Kosorica može biti sve samo ne agent SDP-a! Istina, ona sad vuče poteze koje je, da je bio k čemu,mogao vući MIlanović!I kako god sumnjali u njen dugi vijek, ona u ovom očaju i beznađu, s nekoliko bljeskova, počinje oduševljavati narod!
Jooooj, kako nam malo treba!???U startu je bila podcijenjena, i sada s malo rezultata izgleda kao neka vrsta M. Tacher!
Ali, da se već otrgla Sanaderu s uzde, jest... Mora da je naveliko proklinje što ju je predložio za nasljednicu!No, sve je to još teatar, sve dok narod, u većini, stenje, dok padaju nekada najbolje firme bivše Jugoslavije(na redu je Varteks!!?).
Nije mi nešto posebno stalo do Jugoslavije i Tita, ali ne bi se ti evropski maheri (Barosso, Rehn, Swoboda...) zahebavali s Jugoslavijom, kao što se sada zahebavaju s Hrvatskom!??A tako su sitni politikanti da bi Tito jedva dozvolio da mu nose šešir, kišobran ili rukavice!
Eh, još će ljudi i naglas početi žaliti za starim, iako ne baš sjajnim vremenima. Ali, mnogi kažu da se tada živjelo bolje nego danas!???I
Pavle Gaži je s marljivim Podravcima stvorio Podravku, a ova banda lopovska je uništava...Eh, gdje smo, što smo?Ima li nade?
Feral
3.11.2009. 14:51
A da kosor nije možda tajni agent iz redova sdp-a ?
xxll
3.11.2009. 13:46
ALI OVO JE IPAK HRVATSKA:
Spas od progona
Odbjegli premijer prijeti povratkom

`Pa nije ovo dječji vrtić pa da se vladajući izmjenjuju kao na ringišpilu. Malo su gore, malo nisu. Već je dovoljno štete napravljeno`, poručila je Vesna Pusić.

Dječji vrtić unutar HDZ-a
Hebrang: Sanader se ne vraća
``Koliko ja znam, on se ne vraća i nema takvih ambicija``, kazao nam je Hebrang. Upitali smo ga bi li mu bilo drago da se vrati kapetan koji je Vladom i HDZ-om upravljao šest godina.

``Nisam o tome razmišljao jer je tek otišao, a na zadnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a je kazao kako se neće vratiti``, rekao je predsjednički kandidat te stranke.

"Sanader se u očima javnosti, kao i njegov položaj u HDZ-u radikalno promijenio. Postao je teret stranci, a mogao bi i sebi ako se pokaže da je uvučen u neke od skandala", kaže Zakošek.

"Neće ga politika spasiti. Kosor je počela otvarati pakete. Treba se znati red u pravnoj državi. Ne može politika biti utočište za odmetnike iz društva. Ne može to tako", kaže Milardović.

xxll
3.11.2009. 8:40
UPRAVO TAKO BUBI, ILI OVAKO:
Washington Times: Sanader i njegovi suučesnici moraju u zatvor

Sanaderov režim kontrolirao je velik dio medija, uključujući državnu televiziju i veće novine. Nekoliko preostalih neovisnih glasova i novinara su sistematski zastrašivani ili ubijani.
Po uzoru na ruskog vlastodršca Vladimira PUTINA, Sanader je javno - i privatno - prijetio novinarima i poslovnim ljudima koji su denuncirali režimski favoritizam i galopirajuću korupciju. Prošle jeseni je ubijen poznati novinar i izdavač Ivo Pukanić. Ubijalo se, premlaćivalo i prijetilo i drugim oporbenim novinarima, urednicima i političarima.

Sanaderova naznačajnija - i najkatastrofalnija - ostavština je golema korupcija koja je obogaljila hrvatsku ekonomiju. On i HDZ-ova elita opljačkali su hrvatsko društveno vlasništvo, obogatili se na sumnjivim privatizacijama, pronevjeri proračunskih sredstava i mitu na najvišoj razini.

Neke države imaju mafiju. Hrvatska mafija ima državu. Pod Sanaderom je režim konsolidirao svoje veze s mutnim balkanskim podzemljem i organiziranim kriminalom, pokvarenim poduzetnicima, sumnjivim obavještajnim službama i bivšom komunističkom nomenklaturom. Rezultat je kriminalni državni kapitalizam koji privilegira vladajuću elitu dok eksploatira i ponižava većinu Hrvata.

On - i svi njegovi suučesnici - također moraju u zatvor. To bi bio zaslužen kraj njegove katastrofalne vladavine."
ALI KAKO?

"Hitno moramo riješiti problem neobjašnjenog bogatstva visokih državnih dužnosnika dovođenjem GOSTUJUĆIH SUDACA i TUŽITELJA iz zemalja s JAKOM VLADAVINOM PRAVA da RADE sa hrvatskim sucima i reformatorima", kaže Nataša Srdoč. "NEPOSTAJANJE NEOVISNOG SUDSTVA i razgranata POLITIČKA korupcija u Hrvatskoj BLOKIRALA je PRAVE reforme - a ta PRAZNINA je dala PLODNO tlo za procvat ORGANIZIRANOG kriminala. Efikasne ekonomske i strukturne reforme dovele bi do toga da korupcijom PREMREŽEN HDZ POPUSTI svoj STISAK nad GOSPODARSTVOM, SUDSTVOM i MEDIJIMA."
bubi
2.11.2009. 9:26
Ljudi što ste zapeli za Podravku pa kod nas takvih Podravki samo i ima. podobni su dobili igračke koje se kao pred izbore malo pomognu od države a onda siši dok ima. sve to treba u zatvor a imovinu oduzeti i njihovoj djeci. Ne treba gledati na stranku kako je to "pušenje" reklo: "hadžije su sebi podjelili rajone" i pljačkaju sirotinju.
xxll
2.11.2009. 9:04
Postavlja se pitanje s kojih su prostora došli HRVATI na ove prostore. Jer valjda smo mi jedini narod kod kojih je sve NAOPAKO?????? POGLEDAJTE TALIJANE, BERLUSCONI JE ZA 48 SATI KAŽNJEN SA 750 MIL. EURA, SARKOZY JE POKUŠAO PREKO VEZE ZAPOSLITI SINA – ODUSTAO NAKON BURNE REAKCIJE NARODA, AFERE OKO FRANC. PREDSJEDNIKA, MAKEDONIJA JE OSUDILA SVOG BIVŠEG PREMIJERA………ZAR TO NISU PRAVNE DRŽAVE?????
A HRVATSKA, TU JE IZGLEDA OBRNUTO – TU VRIJEDI DRUGO NAČELO, ŠTO GORE, TO BOLJE I TO JE RECEPT ZA USPJEH U HRVATA..
KAKO DRUGAČIJE OBJASNITI DA RASTE POPULARNOST OVE VLADE, JACE I HDZ-A?????
A POGLEDAJTE KAKO RADI OVA VLADA:
Pukla ljubav Kosor i Pahor: Jadranka, nismo se tako dogovorili! OSIM TOGA OVA VLADA JE U SUKOBU SA SRBIJOM, BIH, EU…..
ALI, ISTO TAKO:
SINDIKATI: VLADA NAS JE PREVARILA!!!!!! POSLODAVCI IZJAVLJUJU: VLADA NAS UNIŠTAVA!!!! NEGODUJU INTELEKTUALCI, PROSVJETARI, STUDENTI, SELJACI….
OSIM TOGA TU JE I RAT S KOALICIJSKIM PARTNERIMA:
Izdao ga je Friščić da bi HSS i dalje mogao vladati Podravkom
“Neki su još 2007. znali što se događa u Podravki, ali su o tome prestali govoriti”. Mislili su, jasno, na Friščića koji je na predizbornom skupu u Koprivnici 2007. govorio o novcu na Malti, ali nakon sklapanja koalicije s HDZ-om to više nije spominjao. Friščić je znao da je na tom istom skupu s njim bila i Đurđa Adlešič, i to je namjeravao reći u Saboru..

HDZ-OVCI RATUJU I SAMI S SOBOM: ŠEKS S HEBRANGOM, ŠUKER S POLANČECOM……
ŠEĆER NA KRAJU, U MEĐUNARODNE ODNOSE UPLIĆE SE I CRKVA:
Biskupi: Nikada nismo ratovali sa Slovencima, ali Sporazum bi otvorio Pandorinu kutiju!
PA ČAK I STOTI GAF VLADE: Greška Vlade: Sporazum sa Slovencima ne može u Sabor
POPULARNOST RASTE I NAKON NOVIH SAZNANJA DA JE DANAS DRŽAVA DUŽNA 42 MLRD. EURA I DA ĆE U 2010. BITI DUŽNA 50 MLRD. EURA I ČINJENICE DA ĆE SVAKI HRVAT BITI DUŽAN 11 000 TISUĆA EURA, A PREUZELI SMO VANJSKI DUG BIVŠE DRŽAVE (JUGE) SA 4 MLRD $. SVE OSTALE DRŽAVE BIVŠE JUGE SU DUŽNE ZAJEDNO 13 MLRD. EURA.
PREDSJEDNIČKI KANDIDAT HEBRANG IZJAVLJUJE DA JE PRODAJA BRODAGRADILIŠTA IGROKAZ ZA EU, A ONDA ISPADA DA JE SVE OVO IGROKAZ ZA HRVATSKI NAROD. KAKO TO DRUGAČIJE OBJASNITI NEGO DA JE HRAVTSKA JEDNA VELIKA „FARMA“ I KADA SE POLITIČARI UHVATE S RUKAMA U PEKMEZU, ZA „KAZNU“ IDU IZ „FARME“?????
cuccurin
1.11.2009. 12:36
za dr. "vegetu" i njegova nalogodavca i partnere, suučesnike je sreća što žive u zemlji "civilizacijskih" dosega pa je kazna obično partijski ukor ili rumenilona licu za razliku od onih "zaostalih i nenaprednih " bananica gdje se za šaku dinara, rupija, juana ili slično režu ruke, eliminira pucnjem u potiljak i slično. ali, ne, mi nismo divljaci, balkanci, treći svijet, pa eto, naši mogu krasti, pljačkati državu-narod i k tome ih tući u zdrav mozak i ovi će ih kazniti tako što će im-zapljeskati !!!!!! u slast, s vegetom.
verna citateljk
1.11.2009. 12:09
HA HA,OVDE IMAM SAMO JEDAN KOMENTAR - UVEK SE NEŠTO KUHA U VAŠTOJ KUHINJI! I SA VEGETOM I BEZ NJE,UVEK BUDE PAPRENO...PRAVI NOVINAR,NIKAD NE MIRUJE `KUVAČA` U NJEGOVOJ PRAVEDNOJ RUCI.:))
zzzz
1.11.2009. 8:54
MOŽDA JE OVO ISTINA??????
Kajin bi upalio svjetlo
Dok se HDZ-u ne smrkne, Hrvatima neće svanuti

"Meni je možda sve crno, ali to nije moja krivnja, nego onih koji su nas ostavili u živom blatu i sada putuju svijetom", uzvratio mu je Kajin, obećavši da će, postane li predsjednik države, građanima umjesto crnila i mraka pokušati vratiti svjetlo.

"No, najprije se nekome mora SMRAČITI (ČITAJ HDZ/HSS/SDSS I SATELITI) da bi građanima SVANULO. Nabava kamiona, to nije crnilo, nego CRNI mrak, crni MRAK je Podravka, HEP, brodogradnja", poručio je Zuboviću.
Danica
1.11.2009. 3:36
Može g. Weiss lupati po glavama čavoglavih koliko hoće, čvrst je to materijal.
Ako se narod bolje ne organizira i kaže masovno DOSTA, još će nam ti čavli učiniti velike štete! Evo, hodaju po Americi i dalje se zadužuju, hoću reći, zadužuju Hrvatsku. Sada se više neće govoriti "Dužan kao Grčka!" nego "Dužan kao Hrvatska!!!"
Ali, valja ukazivati na te lopovluke i lopove u Podravci i oko nje, valja biti uporan.. a to g. Weiss jest.K tome, solidan analitičar i dobar predskazatelj događaja!Kako samo može pogađati unaprijed što će se dogoditi,mislila sam da je ta intuicija rezervirana samo za žene!???
terzo
31.10.2009. 10:37
Gosp.Weiss ! Pogadate cavle direktno po glavama,nazalost nase zelje ( da se tog korova rjesimo)nece biti ispunjene (za sigurno ne tako brzo)
Dao BOG da nisam u pravu. Srdacan pozdrav, Vas terzo.
DANKO
30.10.2009. 22:19
Slažem se sa zengom2008. i ovaj puta nemam što posebno dodavati. Jednostavno, magla traje iako je Polančec dao ostavku.. Sada tek valja pitati da li je radio sve na svoju ruku?
Ne budimo guske koje prekasno gaču!
t.t.
30.10.2009. 16:47
u potpunosti se slažem..isto tako je činjenica da ne može jedan čovijek sam raditi gluposti...činjenioca je da je tu malo veća grupa ljudi koja je sudjelovala u onome što nas je dovelo do ovakve situacije. Još jednom svaka čast.....
zenga2008
30.10.2009. 13:55
harač, rajo, harač...
zenga2008
30.10.2009. 13:52
E jesmo guske u magli...s jedne strane vlada koja je izgubila sav kredibilitet, postala sinonim za lopovluk i korupciju, a s druge strane anemična opozicija, bez ideje i kreativnosti koju vode kreature kao milanović i čačić..predsjednik države se sjetio u zadnja dva-tri mjeseca glumiti poštenjaka, a i on je umočio prstiće u podravkinu vegetu i sms-ove masline..i što će ove jadne hrvatske guske..spustila se gusta magla...i sad u toj magli svatko koristi priliku, dok se slabo vidi..i ovi u hacu, hž, hc, gdje god ima kakvog meda, čerupa se što se stigne..ako zafali, ode šuker u ameriku po još..treba to braćo razgrabiti ...dok se može..dok guske ne polude i počnu gakati po ulicama, trgovima..jer kad se magla raziđe shvatit će i te guske da su ostale na ulici, vjetrometini..da im ništa drugo i ne preostaje osim gakati u vjetar..
Feral
30.10.2009. 12:54
Nedavno sam bio u Beču ali se uz ovaj text sjećam i utakmice Hravtska - Austrija kada smo ih ured Beča pobijedili ( doduše mršavo ) sa 1:0. Poslije za večerom , jadan naš doktor matematke koji naravno radi u Grazu ( nakon poznate Milatove teze o cijeni kile mozga ) iznio je zamivljiv pogled. Pobijediti Austrijance u Beču se može jedino da im kupite banku u centru grada - rekao je prilično jednostavno bez želje da se upušta u komentare.
Tko su naši kuhari i što kuhat znaju ?
Čemu se imamo čuditi i koga kriviti ?
A za Vidoševića , maga koji u dva dana riješi građevinsku dozvolu pored Meštrovićeve galerije i zaradi brat -bratu milion eura , što može reći čovjek čijem su djedu nacionalizirali zemljište u neposrednoj blizini na kojem se danas nalazi vila jednog poznatog nogometaša , doli okrenuti citat Delića ( kada je Sušić dao treći gol za bivšu državu protiv Francuske ) - jao ocu jao majci ; jao cijeloj naciji.
xxll
30.10.2009. 9:50
svakako da je sanader znao ZA SVE AFERE, JER SU GA NA TO UPOZORAVALI STRANI MEDIJI.
NIŠTA SE U HDZ NIJE MOGLO DOGODITI A DA TO NIJE ODOBRIO SANADER.
A POLANČEC, ON JE SVOJE ODIGRAO:

Odluka na premijerki
Polančec dao mandat na raspolaganje

Do kraja dana premijerka Kosor trebala bi odlučiti hoće li Polančecov mandat, koji je dao na raspolaganje, pretvoriti u njegovu ostavku ili će ga braniti.

Iz HDZ-a, pak, kažu i da ako na zahtjev OPORBE za Polančecovim opozivom odgovore njegovom ostavkom, to će samo pokrenuti lavinu, jer će oporbenjaci u sljedećem koraku TRAŽITI, PRIMJERICE, SMJENU Božidara Kalmete zbog onoga što se događalo u HAC-u i slično.

Uz to, neki su HDZ-ovci uvjereni i da se državni odvjetnik Mladen Bajić po svaku cijenu želi dokazati na slučaju Polančec, radi čega je, kako tvrde, poslao istražitelje da ispitaju slučaj reflektora koje je lokalnom nogometnom igralištu u selu Đeletovci, otkud je Polančec, darovala Podravka.

U kuloarima se može čuti i tumačenje da je taj zaokret posljedica jasne Polančecove odluke da će se on JAVNO BRANITI od OPTUŽBI za aferu Podravka ako i odstupi te da eventualna OSTAVKA neće značiti priznanje DA JE KRIV, nego će to tek biti OLAKŠANJE pozicije šefici Vlade. Nitko ne želi da Polančec PREVIŠE GOVORI o slučaju Podravka, piše Novi list.

A GDJE JE U TOJ PRIČI DORH, USKOK, PRVOSUĐE, KOALICIJSKI PARTNERI....?
cuccurin
30.10.2009. 8:44
eto, ne prigovaram uvijek-članak odličan!


Još iz kategorije Kota Lj. R. Weissa