Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Kota Lj. R. Weissa

Ljubo R.Weiss: Optimizam na virovitički način

  Ljubo R. Weiss           21.06.2009.         6196 pogleda
Ljubo R.Weiss: Optimizam na virovitički način

 

Nadam se da jedan usputni razgovor s gradonačelnikom Virovitice, poštovanim Ivicom Kirinom, vođen prilikom otvorenja trgovine dm-a, mogu uzeti za povod ovog komentara. Naime, već duže vrijeme želim ga pozdraviti pa i osobno upoznati mada smo se viđali na ponekoj priredbi u Virovitici, nekada je bio i u društvu supruge Sanje. A promatrao sam ga, zajedno sa bivšim i sadašnjim županom Tomislavom Tolušićem na klizalištu ove zime, kada su me obojica svojom neposrednošću i komunikativnošću u odnosu na građane, uvjerili da znaju jedan od važnih postulata politike - ponašati se kao da su dio građana, eto, jedni od onih kojima je pripala obaveza da nas predstavljaju, organiziraju, brinu o nama i našim potrebama.

   Imam određeno kritičko mišljenje o politici HDZ-a na svim razinama, možda malo više i češće kritiziram Vladu, premijera i ujedno predsjednika HDZ-a dr. Ivu Sanadera. Čak sam baš u vezi njega izgubio i jednu okladu prognozirajući da dr. Ivo Sanader neće biti, od kraja svibnja 2009, na čelu Vlade odnosno da će doći do njegove ostavke. Nisu to bile kritike radi kritike nego pokušaj da argumentirano ukažem gdje su greške određene politike HDZ-a, ne samo taktičke nego i strateške, a kojima je kumovao  dr. Sanader sklon gafovima i autokratskom načinu obnašanja dužnosti. Nakon završetka turističke sezone ovu okladu možda bi mogao ponoviti jer preživjeti vruću jesen i drugi val krize, teško će biti i jednom dobrom govorniku, kakav je, prije svega, dr Sanader.

                              «Da vas pozdravim gradonačelniče...Kiro!»

   Gospodin Ivica Kirin, zvani popularno Kiro, naš Kiro, komentirao je moju uvodnu rečenicu: «Da vas pozdravim gradonačelniče, vi vjerojatno čitate moje kolumne  na Gazdekovu portalu, a ja opet vaš blog. Vjerojatno imamo jedan drugome što za reći!»

   «Da, čitam, koliko stignem i mogu vam reći da je dobro da imamo nekoga tko, kao umirovljenik-novinar hladno i s distance komentira ovo što se u Virovitici događa. Treba nam korektiv jer smo mi u aktivnostima, žurimo, nemamo ni vremena puno se osvrtati unatrag. Vrijeme nas melje...!»

   «Ne bih vam htio biti ni minutu u koži!» objasnio sam mu. «Predugo sam bio u politici, istina u savjetničkoj funkciji,  da ne bih znao kako jedna dužnost, politička dužnost, pogotovo u ovim vremenima krize, nije privilegija nego i rad, muka, odgovornost. Ali, plivate dobro, svaka čast. Osvrnuo sam se i na vašu predizbornu kampanju, na plakat...»

   «Sve je to u redu, to vam je posao¨!»

   U tom trenutku  ženska osoba u pratnji gradonačelnika(neka mi oprosti, malo slabijeg sluha, nisam razumio njeno prezime) obratila mi se:

   «Ali, gospodine Weiss, malo optimizma, treba nam svima optimizma, eto, to mi nedostaje u vašim komentarima! Preoštri ste!»

   Nadovezao se i gradonačelnik: «Da, optimizma, nade... treba to širiti, crno gledanje ne motivira ljude, opasna je apatija koja može nastati. Evo, i ja se trudim i kada je i pitanju moj sin koji surfa po Netu, kada su u pitanju građani, optimizmom povući sve oko sebe..!»

   «Prvo,» obrazložio sam, «vi znate da nisam član nijedne stranke, drugo pa pisao sam i afirmativno kada sam ocijenio da je neki potez vlasti pozitivan. Recimo, tekst o klizalištu koji je značio mladima Virovitice mnogo protekle zime(- doživio sam postavljanje klizališta i kao otpor Ivice Kirina središnjici HDZ-a koja je upravo tih tjedana tražila stezanje remena, a sama to nije činila-), pisao sam i o uređenju Cvjetnog trga afirmativno uz napomenu da se moglo ipak još neko stablo ukomponirati u projekt....

   «Da, ali optimizma nam treba, svima, previše je pesimizma!» nisu se dali smesti Ivica i njegova pratnja koji su mi  ljubazno i strpljivo pozirali unutar «dm-a». Kao pasionirani fotograf iskoristio sam eto, priliku za fotografiranje dijela prvih ljudi Virovitice.

                                    «Kada ću pisati optimistično..?

   «Da, gospodine gradonačelniče, pisat ću optimistično kada nađem realne podloge za optimistično pisanje. Recimo, da danas dolaze naši građani, mladi i stari Virovitičani u «dm», ležerno kupuju, jake kupovne moći, ovu kvalitetnu robu oko nas. Ali, više je onih koji kupe neku sitnicu nego onih koji mogu napuniti ležerno kolica s potrepštinama, platiti se smijući, a ne strepeći koliki će biti račun. I još kada prvi puta pročitam da je otvoren jedan veći proizvodni pogon, kada budem imao informaciju da se u Virovitici rađa više djece nego što umire nas fosila!»

   Nisam rekao  daljnje riječi, ali to su moja prethodna i naknadna razmišljanja: ovo što radite  gradonačelniče, uvažavam, nije ni to lako u vremenu krize, ali ipak radi se o kozmetičkim zahvatima. Ne treba nam optimizam na virovitički način, tek radi atmosfere, ne trebaju nam Potjemkinova sela iz Sovjetskog saveza Staljina, pa i varke i napuhavanja rezultata iz Titova vremena,  ne trebaju  nam samo sitni zahvati u tkivo grada Virovitice i Slavonije. Taj optimizam bez temelja, drži vodu jedno vrijeme, ali ne i dugoročno. Podsjeća me to na situaciju u obitelji kada se zatvaraju oči pred najvećim problemima, ali zbog mira u kući organiziraju se proslave rođendana, imendana, stalno trešti glazba iz radio - aparata, susjedima se pričaju bajke kako nam jako dobro ide, a krov kuće prokišnjava...

                            Što očekuju građani pa i kritički novinar-komentator?

   Čekam da počne rad i nabrajanje ostvarenja  strateških ciljeva grada ( a to su proizvodni i obrtnički procvat te  završetak gradnje obilaznica te cestovnih pravaca  prema  Bjelovaru i Osijeku, kada naši predivni ribnjaci dobiju turističko-sportske  i vrijedne objekte na obalama, kada nam Bolnica bude veličine i opremljenosti bar upola kao što je zadarska, kada nam se počne vraćati mlada pamet koja se ne vraća u grad nego ili ostaje u inozemstvu ili u gradovima gdje su završili fakultete, kada se vrate lojalni Srbi koji vole svoj zavičaj ili kada civile obeštetimo na civilizirani način, kada budu obeštećene štediše obrtno-kreditne zadruge, kada se riješi problem lokacije odlagališta za smeće na logičan način, kada i obitelji Weiss, staroj lukačko -virovitičkoj obitelji bude izgrađena mala kuća u Bilogori, srušena 1992. dinamitom «od nepoznata počinitelja», a za koju vlasnici nisu dobili ni kunu odštete, kada budemo svi sigurni da se ne mogu kupiti sudske odluke, školske ocjene, zataškati neki škandali, posebno kada mito i korupcija, utaje poreza... Kada nabrojeno i mnogo drugoga, a negativnoga bude protjerano iz našeg grada ili bar svedeno na uobičajenu mjeru, bit će razloga za optimizam. Ovo zadnje odnosi se više na  veće gradove od Virovitice, ali nitko tko gleda oko sebe otvorenih očiju ne može reći da sporadičnih negativnih pojava nema i ovdje, u susjedstvu, u našim načelništvima, kod sudaca za prekršaje, u našem  lokalnom obrazovnom i zdravstvenom sustavu, na primjer. Poljoprivrednici su iskazali svoje nezadovoljstvo uključivanjem traktora i putem do Zagreba, čak nesuvislom prijetnjom da će blokirati granični prijelaz Barcs-Terezino polje, i  nastavnici uključivanjem u štrajk javnih službi, studenti koji studiraju u Zagrebu, bili su dio studentskog prosvjeda...Nema mjesta na svijetu gdje neki nemaju protekcije, gdje imućni nemaju neke privilegije, u manjim mjestima dio je to mentaliteta, čak i tradicije, ali..ali...

                 Virovitičko-podravska i Zadarska županija - nebo i zemlja!

    Malo - malo pa se čuju glasovi da je Virovitičko-podravska županija većim ulaganjima zaobilažena od Zagreba, da su Slavonija i njeni resursi zanemareni, da bastioni HDZ.-a dobivaju različito iz središnje kase.

    Živio sam dvije godine u Zadru, prije povratka u Viroviticu, nakon 40 godina izbivanja i samo povremenog navraćanja, s novinarkom «Vjesnika» i iz prve ruke saznavao što se tamo događalo i još događa: ministar Kalmeta je uspio organizirati da ribari dobro žive, da se uredi zadnji molić na nekom otoku, otvaraju se škole za  desetak učenika na nekom otočiću, Zadar se razvije u čudesno bogat i atraktivan grad ( Morske orgulje, Pozdrav suncu... atrakcije koje su važne, ali bez kojih se moglo, bar neko vrijeme dok se i Slavonija namiri najnužnijem; Zadar gradi potrebnu, ali skupu luku i sigurno je da sav investirani novac nije stvoren u Zadarskoj županiji. Sad bi Slavonija trebala  plaćati i prekomjerno skupi Pelješki most koji, kada uđemo u EU,  nikome neće biti potreban... Dok se to ne dogodi, jedan koridor moguće je dogovoriti s Bosnom i Hercegovinom..Kada se tako pogledaju stvari, kako da budemo optimisti, kako kada Viroviticu i Slavoniju, tako bogate zemljom, drvom, vodama... zaobilaze kao tursko groblje. Virovitica i Slavonija zaslužuju i više i bolje!

                        Kiro nije rekao zadnju riječ u hrvatskoj politici

    Ali, treba i valja postavljati pitanja, to je dio višestranačja i demokracije, kao i sloboda medija kao i položaj manjina (ne samo nacionalnih), kakav nam je prosjek plaća, kupovna moć, da li je  pravedna raspodjela, funkcionira li pravna država -  sve su to kriteriji  u ocjeni zrelosti jednog grada i izvor - realnog optimizma.

   I gradonačelnik Kiro i ja proživjeli smo štošta u životu. Spomenuo je to na odlasku, užurban, u pratnji žena-suradnica, izlazeći pred «dm» kako bi svi zajedno pozirali okupljenim fotoreporterima s uvećanim čekom u rukama. Ja kao novinar, nadam se, dočekat ću vrijeme kada ću pisati s radošću o realnim podlogama za optimizam.

   Umjetni, dijelom se složio i radišni Kiro, nije nam potreban. Sada kada slušam vijesti kako smjenjuju  ravnatelja policije Fabera, kako ministar Primorac  daje ostavku(?), kako nacionalna revolucija ždere svoju djecu, pomišljam da i naš Kiro nije rekao još zadnju riječ u hrvatskoj politici i da njegova ishitrena smjena s položaja ministra unutrašnjih poslova, bez obzira na razloge, može biti samo preporuka i potvrda da je Kiro -uistinu «borbeni gradonačelnik koji radi za svoj grad i čija glatka pobjeda u lokalnim izborima traži objektivno vrednovanje u središnjici HDZ-a gdje, sve je očitije, puno toga škripi.

   Budi, Kiro još borbeniji, pošten i dosljedan, blizak svojim građanima. Građani koji su te birali, ne samo članovi HDZ-a, to s pravom očekuju.

   Imat ćeš tada i moj bezrezervni glas, ne samo analitičke kritike nego i glas nade i realnog optimizma!

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

underground
4.7.2009. 13:24
Mislim da bi trebalo malo dati na vidjelo i razne nezakonite aktivnosti kojima se koristi tzv gosp. Moslavac te pogotova korištenje policijskog (državnog) osoblja u vlastite svrhe.

Žalim samo jadne umirovljenike koji mu po svemu slijepo vjeruju ( možda se ne smiju buniti ), pa im i nije važno ako iz svojih ogromnih penzija godišnje nekoliko stotina kuna izdvajaju za privatne potrebe tzv. gosp. Vlade (kako ga se iz milja zove "crveni).

Recimo da sam danas dobre volje, pa neću biti bezobrazan.
Naj vjerojatnije će administratore portala kontaktirati policija s toga ih molim da izbrišu sve log file-ove.
DANKO
3.7.2009. 12:39
BBB- nakon ostavke Sanadera nema te nigdje! Ostao bez teksta?A kao vrhunac naše gluposti i neutemeljenog optimizma vidjet ćemo sutra u Zagrebu skup 10 000 HDZ autista koji će talambasati o - velikim uspjesima HDZ-a a Sanader će držati lekcije - evropskim političarima!
Bože, čuvaj Hrvatsku od nesposobniih, pohlepnih i autističkih!
zzzz
2.7.2009. 17:01
PA DOBRO ZAR SU SE SVI HDZ-OVCI SADA UKAKILI U GAĆE???? TKO ZNA KAKO ĆE SE SMJENA SANADERA ODRAZITI NA SITUACIJU U HDZ-U VPŽ??????

Jadranka Kosor na još jednom prljavom poslu za Ivu Sanadera

JADRANKA KOSOR oduvijek je obavljala prljavi posao za Ivu Sanadera. Stoga je zaslužila da upravo na svoj rođendan dobije zadatak da obavi i onaj najprljaviji. Da se prihvati premijerskog mjesta u vrijeme totalnog kolapsa, da zakrpa proračunsku rupu od 15 milijardi kuna, održi koaliciju na okupu i vodi državu dok Sanader povlači konce.

Kako će Pupovac podržati Kosoricu?
Neka ona dočeka bankrot države, dok je Sanader u Americi, na jahti ili gdje već planira provesti godišnji odmor. Neka ona bude u Banskim dvorima kad nastupi kataklizma i rulja navali kukom i motikom. Neka ona bude u uredu kad navrati MMF. Neka ona nastavi davati lažna obećanja seljacima, mljekarima, sindikatima, policajcima, braniteljima i svakom onom tko navrati po svoj dio kolača. Neka ona isprati predsjednika Mesića u mirovinu. I neka ona nastavi s blokadom napretka prema Europskoj uniji.

Baš će biti zanimljivo vidjeti kako će koalicijski partner Milorad Pupovac ...Jer upravo je on prije dvije godine ustvrdio da Kosorica "ozbiljno opterećuje vjerodostojnost Vlade" i da bi on, kad bi bio na njezinu mjestu, "sačuvao dostojanstvo javnosti od svoje pojave".

Sindikalisti su nakon nedavnih pregovora u Vladi Jadranku Kosor prozvali "drvenom Marijom",

Tako plačljiva, a tako beskrupulozna

Ali ona je istovremeno beskrupulozna političarka koja se na brzinu riješila Jadranke Cigelj, predstojnice Vladina ureda za udruge, ..

Jadranka Kosor napravila je političku karijeru na brizi za izbjeglice, prognanike, branitelje, ugrožene i obespravljene. A onda se otkrilo da je od Ministarstva obrane dobila stan u Zagrebu od 90 kvadrata iz kojeg je izbačena jedna srpska obitelj (A ONA JE SRPSKE NACIONALNOSTI). Pupovac je zbog toga zaprijetio raskidom suradnje s HDZ-om u prvom mandatu, ali je svejedno nakon drugih izbora SDSS ušao u Vladu s tom istom Jadrankom Kosor.

izvirao je isključivo iz Sanaderova. Ona je bila svjesna svoje uloge i savjesno ju je obavljala. Dokle god je služila kao gromobran imala je zagarantiranu poziciju u vrhu stranke. Dokle god je držala na vezi (i na proračunu) čitavu braniteljsku populaciju, dokle god je držala pod kontrolom (i na distanci) socijalne partnere, dokle god je obmanjivala Haag i bila spremna onako svetačke pojave vrijeđati političke protivnike, bila joj je osigurana politička budućnost....

Vladanje bez odgovornosti
I upravo je njezino postavljanje u Sanaderovu fotelju dokaz da bivši premijer ne odlazi daleko. Kosorica nema autoriteta ni snage voditi ovu Vladu i surađivati s ovim koalicijskim partnerima, osim ako iznad nje ne lebdi Sanaderov duh. Ona je tu da pregrmi oluju i valja očekivati da će ona to uredno obaviti, bez previše kolebanja. A on izumio još neviđeni model: VLADANJE BEZ ODGOVORNOSTI.
xxll
2.7.2009. 13:38
TO JE ONO PRIČAO U SUKOBIMA U SDP-U, U SDP JE DEMOKRACIJA, ALI OVO U HDZ-U JE RAT. SJETIMO SE SAMO U VPŽ PADANJA NIZ STEPINICE, VUŽNJU LJUDI U BUNKERU AUTOMOBILA, GURANJE CIJEVI PIŠTOLJA U USTA, PREMLAČIVANJE.....
A I NA DRŽAVNOJ RAZINI NIJE BOLJE:
`Monstruozna je laž da rušim Sanadera`

Osim svađe zbog kamiona, postoji i druga verzija priče zašto je Sanader rekao "adio". Neka Hebrang odgovori je li točna ta spekulacija po kojoj su on, Šeks i Kalmeta, te još nekoliko HDZ-ovaca prošli tjedan u Pragu dogovorili rušenje Sanadera.

Je li Sanadera SLOMILA SPOZNAJA da se zavjera protiv njega kovala u GRADU u kojem je ROĐEN njegov voljeni Hajduk, možemo samo nagađati.

`Svi smo mi desni`
Hebrang je na konferenciji za novinare u Saboru uporno ponavljao da u HDZ-u nema sukoba.

E SADA BUDEMO BOLJE UPOZNALI ONAJ RIGIDNI HDZ??????
xxll
2.7.2009. 13:28
ALI SDA SE POSTAVLJA OSNOVNO PITANJE, NA ČEMU SE BAZIRAO OPTIMIZAM U VT AKO SE JE ZNALO ZA STANJE U DRŽAVI A POSEBNO, A POSEBNO U HDZ-U????????
ŠTO JE RAZLOG RASPADA U HDZU. MONSTRIMIMA U HDZ JE NESTALO LOVINE, PARDON LOVE I KAO U DIVLJINI POČELI SU SE MEĐUSOBNO KLATI.
LAKO JE BILO DOK SE JE ŽIVJELO NA KREDITIMA I DJELILA TUĐA LOVA A SADA KADA LOVE NEMA:

Sanader se povlači zbog rata u HDZ-u?

• Donio • Rezolutan udarni početak, in medias res, bez preambule, bez invokacije. Točno po pravilima usmene naracije iz kojih je izvedeno pravilo 5W: eksplicitan odgovor na pitanja „tko?“ (Sanader) i „što“ (odstupa sa svih dužnosti i povlači se iz politike), implicitan odgovor na pitanja „gdje?“, „kada?“, „kako?“, jer se to zbiva pred novinarima. Nema odgovora na pitanje: „zašto?“

Je li Ivu Sanadera progutao HDZ?

Najgora vijest koju smo čuli poslije Sanaderove ostavke jest sastav novog vodstva Hrvatske demokratske zajednice.

Novi šefovi HDZ-a su, dakle, među ostalima, Božidar Kalmeta, Ivan Šuker i Andrija Hebrang, koji bi se mogao natjecati za mjesto predsjednika Republike.

Zašto je informacija o Hebrangu, Šukeru i Kalmeti važna?

Zato što njih trojica spadaju među najistaknutije i najvažnije članove desne, radikalne nacionalističke frakcije Hrvatske demorkatske zajednice.

Još je važnije podsjetiti se da su i Šuker i Kalmeta početkom dvijetisućitih podržavali Ivića Pašalića, u vrijeme kada se taj Tuđmanov savjetnik borio sa Sanaderom za mjesto Tuđmanova nasljednika.

Riječ je, dakle, o ljudima koji su cijelu svoju političku karijeru proveli u izrazito protudemokratskom krilu Hrvatske demokratske zajednice, a koji sada, Sanaderovim odlaskom, dolaze na najviše stranačke funkcije

Sanaderov dubinski poraz u srazu s pravom prirodom HDZ-a osobito je dolazio do izražaja unatrag godinu dana, kada je postalo jasno da se i stranka i državna uprava vraćaju u devedesete godine

Jadranka Kosor je doživjela težak poraz na predsjedničkim izborima, ona nikada nije sudjelovala u kreiranju stranačke politike, a dio HDZ-a već joj sada, kako se može pročitati na raznim internetskim forumima, spočitava SRPSKO etničko PORIJEKLO.

A I KAKO DA SAČUVA DRŽAVU, KADA NIJE MOGLA SAČUVATI SVOJA 4 PROPALA BRAKA.
xxll
2.7.2009. 8:19
"DANKO
Stvarno mi ide na živce citiranje Glavaša o ostavci Sanadera: osuđen za ratni zločin, pobjegao iz zemlje priča nam o onome koji je pobjegao od odgovornosti za (ne)učinjeno!

NEKA, NEKA. FAJTER NA FAJTERA. JEDINO ĆE SANADERA I HDZ GLAVAŠ UNIŠITI. POGLEDAJTE KAKO JE PAO FABER.
KADA SAM GOVORIO DA SLOVENIJA GOVORI ONO ŠTO EU I SAD MISLI, NEKI NISU VJEROVALI, A SADA??
GLAVAŠ, MOGAO BI IĆI NA SUĐENJE U BIH, ALI TADA ĆE NA VIDJELO MNOGO TOGA IZ RADA OVE VLADE IZAĆI NA VIDJELO. U HRVATSKOJ TAKVO SUĐENJE NIJE MOGUĆE ORGANIZIRATI????
EVO DOKAZA:
‘Vi Balkanci sada sami rješavajte svoj spor’

BRUXELLES - Za mnoge lidere EU spor između Hrvatske i Slovenije sve se više vidi kao “još jedan balkanski spor koji moraju riješiti sami Balkanci”.

Umjesto preokreta fijasko
Mnogi diplomati EU već vide spor Hrvatske i Slovenije kao “balkanski posao” u kojemu će Hrvatska izvući deblji kraj.
DANKO
1.7.2009. 23:49
Stvarno mi ide na živce citiranje Glavaša o ostavci Sanadera: osuđen za ratni zločin, pobjegao iz zemlje priča nam o onome koji je pobjegao od odgovornosti za (ne)učinjeno! Netko je napisao: ŽELJEZNA METLA! Hoće li to biti hrvatska nacionalna revolucija dva,jedna smjela čistka svih koji su izdali hrvatske nacionalne interese, rasprodali zemlju i oppljačkali vlastiti narod, zemlju doveli u bezizlaz, hoće li to biti prijevremeni izbori ,ne znam, ali malo prije sam gledao Otvoreno i mislim da nam se - s ovim dosadašnjim ljudima na političkoj sceni, uistinu CRNO piše!Sve stari, istrošeni igrači i igračice. Hoćemo nova, sasvim nova lica znanja i poštenja!
Danica
1.7.2009. 22:40
Isprika Ljubi R. Weissu- napisala sam da pišete g. Weiss, kako vam puhne i sada, nakon ostavke Ive Sanadera sjećam se svega kritičkog što ste napisali o njemu i Vladi, posebno u Dnevniku za Radio Slobodna Evropa!Izgubili ste okladu o njegovoj ostavci i promašili za 31 dan!Predvidjeli ste i Prpićevu stranku kao stranku iznenađenja na izborima u Virovitici,, i opet pogodili. Voljela bi da napišete komentar povodom ostavke Sanadera i što predviđate dalje!??? Nestrpljiva, pozdravljam vas!
zzzz
1.7.2009. 21:04
EVO ŠTO JE REKLA OSOBA KOJA JE STVORILA SANADERA I NARAVNO POŽALILA?

Glavaš: Sanaderu ništa ne vjerujem, on bi za fotelju prodao i vlastitu djecu

"Ne bi on tako lako odstupio s vlasti. Ova ostavka je samo segment sveukupne režije koju je Sanader kreirao. Pa taj je spreman prodati vlastitu majku i djecu za fotelju i vlast pa sve što kaže treba uzeti s rezervom", rekao je Glavaš.

"Gledao sam njegovu konferenciju za novinare. Sanader nije naveo niti jedan istinski razlog odlaska vlasti. Pozadina cijele priče je nešto drugo i siguran sam da će se to narednih dana razotkriti u javnosti. Siguran sam da Sanader nije rekao ništa o pravim razlozima ostavke, sve ovo je samo režija smišljena u vrhu HDZ-a",

"Poznavajući Sanadera kao osobu bez morala mogu poručiti hrvatskom narodu i građanima da se ne trebaju prerano početi radovati Sanaderovom odlasku s političke scene. Jer odlazak, ako do njega dođe, ne može završiti na način kako se to završava u europskim demokratskim zemljama već je to čovjek koji je ogrezao u kriminalu i to povlači ozbiljne posljedice zbog njegovog kriminalnog obnašanja dužnosti",
zzzz
1.7.2009. 20:51
guru
A ne, on ne prića gluposti, on to prića samo da zbUNI narod. U protivnom mi reci da li je itko rekao pravi razlog odlaska Sanadera, uključujući i samog Sanadera.
Nitko.
Bojao se Rončevića i Fabera?
Neposredno nakon objave Sanaderove ostavke, pojavila se kalkulacija da je Vladimir Faber nabasao na nešto na što nije smio nabasati, otkrićem o povezanosti Vlade i organiziranog kriminala pokrenuo neke procese koji bi se mogli samom Sanaderu obiti o glavu. Možda je i Berislav Rončević prijetio da će PROGOVORITI AKO GA SE NE SOASI PROGONA zbog vojnih kamiona (TO IH DRŽI ZAJEDNO I SLOŽNE).

Andrija Hebrang sugerirao je na Predsjedništvu HDZ-a da, ako se žrtvuje Rončevića, "nitko više neće biti siguran". Kakva vlast, takvi i razlozi.

Kako objasniti da je smjenjen Faber, a vračen opet onaj koga je zamjenio Faber, primorac diže "sidro", Šimunović ide za njim i da još "padne Rončević zbog afere.....

Dakle, sad kad smo u "banani" Ivo je odlučio prepustiti vrući krumpir nekom drugome, svjestan da će doći do prijevremenih izbora i da je nemoguće da Kosorica odradi mandat do kraja. Šta se onda dešava?! Jedna socijalna stranka koja će doći na vlast ( SDP i HNS) će morati povući niz ANTISOCIJALNIH mjera i stegnuti remen kako bi se zaustavio daljnji pad gospodarstva i daljnje zaduživanje. Stranka koja ide protiv svojih birača, principa, ali eto mora.. Narodu se to naravno neće nimalo svidjeti i neće shvatiti da je to dugoročno dobro i nastat će pobune. Na sljedećim izborima ili prije,  na krilima nacionalnog ponosa, vraća se Ivo Sanader (ili netko drugi, Ivo ipak ima dosta satova)  i nudi spas od "loših komunjara". Računica je jednostavna.  Bolje nazad na vlast za 4 godine nego recimo za 6 g.; ( a ovisno o veličini banane možda i nikad, k tome svemu možda i u ćuzi završiti). To su ti "OSOBNI" razlozi. Dugoročno gledano ovo je dobar potez za HDZ, al budale ne kuže ...
DRUGIM RJEČIMA REČENO, NEČE DIRATI U PRAVA BRANITELJA, SOCIJALU, MIROVINE, PLAĆE, JAVNI SKETOR.....
AKO OPORBA KRENE DA UVODI RED U DRŽAVI OPET SLIJEDI SPLITSKA RIVA I SLIČNO, JER ĆE OPET POZVATI GRAĐANE PRVOG REDA NA BUNT (REVOLUCIJU), A TKO FUĆKA GRAĐANE DRUGOG REDA.....(DOKTORE, STUDENTE, PROSVJETARE, SELJAKE, RADNIKE, UMIROVLJENIKE.....
guru
1.7.2009. 19:18
Veliko hvala zzzz što nas informiraš. Tvoja informacija dolazi od saborske zastupnice i ja kao obian građanin ni ne pomišljam sumnjati u nju. Svakako se u saborskom hodnicima mnogo više zna nego biti zatvoren u četiri zida.
Ja sam samo iznio svoja razmišljanja pa se zbog toga nemaš potrebe uzrujavati.
U jednom od tvojih komentara sam pročitao da je na tragu mog razmišljanja također i Miroslav Tuđman.
Znaći li to da i on blebeće ili samo iznosi svoje razmišljanje a ti ga prenosiš kao vijest.
zzzz
1.7.2009. 18:01
A SVE JE BILO SUPER ZAMIŠLJENO, DA SE PODSJETIMO???????

Toliko o trodiobi vlasti. Zakonodavna, izvršna i sudska vlast u demokraciji su nezavisni. Kod nas ih postavlja jedan čovjek ili isti krug ljudi. Da si ti mafijaš, što bi napravio? Prvo bi se uvukao u neku stranku, najbolje u u jednu od vodećih stranaka. Onda bi postavio svoje ljude na odgovarajuće pozicije najprije u sudstvu i policiji. Onda bih se nakrao masno. Niti jedna masna krađa iz proračuna ne bi bila istražena, jer imam ljude u policiji. Ako je i istražena, niti jedna optužnica ne bi završila osudom, jer imam ključne ljude u sudstvu. A, na kraju krajeva, i zakone krojim tako da mogu lakše krasti, jer su moji ljudi i u politici. To je ideal mafije. "Make money" je najkraći opis mafije. A novac oni ne stvaraju, nego ga uzimaju od malih ljudi. Uzrok siromaštva države je upravo to - krađa našeg novca koji odvajamo u državni i gradski proračun.
zzzz
1.7.2009. 17:30
GURU-OPET BUBAŠ GLUPOSTI
KAO PRVO SDP ZAHTJEVA IZVANREDNE IZBORE?

KAO DRUGO DA LI JE NETKO RAZUMIO RAZLOG ZAŠTO JE SANADER DAO OSTAVKU?? NISTE?
EVO RAZLOGA:
Zašto je pobjegao Ivo Sanader?

SAMO dan nakon što je objavljeno da Hrvatska srlja u bankrot, Ivo Sanader povlači se iz politike. On je "svoju dionicu odradio". ....

Bježi da spasi sebe, a ne Hrvatsku
Uvijek je glumio velikog državnika, a sada je pokazao koliki je karijerist. Bježi kad nas je doveo do ruba provalije i ostavio nas u rukama Jadranke Kosor. Naravno da ovo nije učinio da spasi Hrvatsku, već da spasi samog sebe.....

Njegov odlazak neće nas spasiti, već sugerira da spasa nema
Napokon, nije loše da Sanader odlazi. Ali njegov naprasni bijeg neće nas spasiti, već sugerira da nam spasa zapravo nema. Naročito s Jadrankom Kosor na čelu Vlade i Andrijom Hebrangom na čelu HDZ-a. Naročito s istim garniturom ključnih ministara i s istim koalicijskim partnerima. Jedina nada u spas bio bi odlazak cijele Sanaderove garniture koja nas je dovela u ovu situaciju. Kapetan je prvi pobjegao s broda koji tone, ali žene i djeca ostaju.

Svađa Hebranga i Sanadera: "Ako predamo Rončevića, nitko od nas nije siguran!"

"Ako predamo Rončevića, nitko od nas više nije siguran". Nakon nekog vremena, rasprava se ponovo zahuktala, no na koncu je zaključeno da se "slučaj kamioni" ostavlja za sljedeće razdoblje.....

MISLIM DA BI SADA MNOGI HDZ-OVCI POKLONIOLI SVOJE BOGATSTVO DA SPASE SVOJE GUZICE. zAŠTO? TREBA OBJASNITI KAKO SE OBOGATITI ZA 2-3 GODINE.

DODUŠE IMA TURBO BUGAČENJE ZA SVEGA 300-TINJAK DANA:
1. MALI MINISTAR VANJSKIH POSLOVA GRADI VILU
2.Tomislav Karamarko je novi hrvatski milijunaš!

PAŠNJACI u vlasništvu bliskih predaka Tomislava Karamarka jednim su zamahom pera pretvoreni u milijunski posjed! Točnije, Gradsko vijeće Obrovca proširilo je građevinsku zonu u Prostornom planu i na Karamarkovu djedovinu, tik uz more i Zrmanju, piše Večernji list.
Obrovčani, koji nisu bili te sreće pa na svoje pašnjake u prvom redu do mora mogu jedino voditi ovce, pričaju kako je Karamarkovima "žlica pala u med", jer posjeduju na tisuće četvornih metara na kojima se do jučer nisu mogli "uzgajati" apartmani. Ne optužuju Karamarka, ali tvrde da su kriteriji nejasni i da onima koji nemaju nikakve veze u Poglavarstvu zemljišta nisu mogla ući u željenu zonu.....

A ŠTO JE TEK SA POLANČECOM (4 MIL.KUNA, DROPULIĆKA 10 MIL. KUNA DIONICA, RONČEVIĆ I BEBIĆ - STANOVI, RONČEVIĆ MAZNUO 10 MIL. KUNA -KAMIONI, SANADER - VILA I SATOVI, VUKELIĆ I 4 MIL. $.........

ALI VIŠE NITKO OD NJIH NIJE SIGURAN??????
guru
1.7.2009. 16:04
Scenari Ive Sanadera
ODLAZIM DA BI SE VRATIO KAO PREDSJEDNIK DRŽAVE
Prema Evropi Ivo šalje poruku stisnite Sloveniju jer boljeg podanika od mene u Hrvatskoj nečete imati!
Na domačoj pozornici scenari će biti nešto drugačiji.
Sve glavne poteze vući će i dalje Ivo s tim da pred javnosti on ostaje čist i krivnja za ekonomsku situaciju postaje teret nove stare vlade bez njega.
Prihvačanjem nekih poglavlja o pristupanju EU ponovo se Ivo proglašava (mesijom) jer da nije on bio ovako odlučan svega toga ne bi bilo.
Tada slijedi kampanja HDZ kako bi bilo najbolje da se Ivo kandidira za predsednika.
Ako javnost pokaže senzibilnost prema takovom scenariju Ivo će biti predsjednik.
Ako pak stvari ne krenu tim tjekom Ivo se je časno povukao kao čovijek koji je bio svjestan svog neuspjeha.
B-B-B
1.7.2009. 15:14
Di ste drugovi jel ste sretni sada ? Još nisam vidio komentare onih najpametnijih a mislim si ja tako, sada kada je premijer dao ostavku idealno je vrijeme da se kandidiraju tomislav i danica !
dalton
1.7.2009. 13:56
Ljudi su još u šoku. Pričekajmo još tridesetak minuta pa da vidimo dali se šali ili ide dalje!
guru
1.7.2009. 13:47
Nije moguće da nema komentara na najavu Sanaderove ostavke???
guru
1.7.2009. 13:20
IMAM DOJAM DA BI SE SADA HDZ NAJRADIJE RIJEŠIO VLASTI,SAD KADA VODA DOŠLA DO GRLA. ALI NEKA SE SADA GUŠE U VLASTITOM SMRADU.
Evo kako se i nehotice potvrđuje moja teza da SDP po mom viđenju djeluje mlako i nevoljko da u ovom trenutku preuzme vlast.
Realnost u sadašnjem političkom trenutku je takva da jedino SDP ima tu snagu da okupi sve političke čimbenike i ozbiljno krene u pripreme za preuzimanje vlasti naravno legalnim putem.
Bit će teško ali prvo mora postojati čvrsta volja. Ona se kroz ovakove komentare ne prepoznaje.
Pogotovo kad dolazi iz pera visoko- pozicionirane SDP-ovke u gradu .
I meni kao apolitičnom građanu je poznato da za svaki zaokret mora postojati kritična masa onih koji žele promjene.
Ta se kritična masa očito vidi kroz prosvjede radnika, seljaka studenata a posebno kroz oporbene stranke.
Nije moguće da će se još jedna povijesna šansa propustiti zbog različitih ambicija pojedinaca u svim oporbenim strankama. Gospodo postignite koncenzus oko bitnih interesa u oporbi i svaki u svojoj stranci u akciju.
Dogodi li vam se da se HDZ izvuće iz ove krize a vi budete samo promatraći , ostat ćete to još slijedećih 20 godina.
Ovakvu lopovsku državu i vlast ne želi većina građana ove zemlje.
Potvrđeno u svijetu da je neoliberalni-kapitalizam uzročnih svih sadašnjih nevolja. Ako se bude čekalo da kapital ponovo konsolidira redove ostat ćete u povijesti zapisani samo kao oporba..
Želim vam svu sreću ali vrijeme je za akciju.
xxll
1.7.2009. 8:28
APSOLUTNO DOBRO KOMENTIRA DANICA BEZ OBZIRA DA LI SE TO NEKOME SVIĐALO ILI NE.
IMA BAREM SVOJ STAV ZA RAZLIKU OD DRUGIH.

Kad će netko napokon pozvati na Sanaderovu smjenu?

KAD BROD počne tonuti, od posade se očekuje da počne izbacivati vodu. Barem u onim normalnim havarijama. U ovoj hrvatskoj havariji od države, vladajuća posada koja je sama izbušila brod ne samo da ne izbacuje vodu, već ju mahnito ubacuje.

Nije nas pogodio meteor, već potopio tsunami

Baš nas zanima kad je to hrvatska Vlada shvatila da sve ide kvragu? Zar još onoga dana kad je ministar Šuker naricao da je uspio izbalansirati proračun na punih mjesec dana prije nego što su ga raskupusale kolege ministri? Ili tek sada kad je jasno da u državnoj blagajni novca nema, a do novih zaduženja je sve teže doći?

Kad će netko zatražiti smjenu vlasti?

Odavno smo shvatili da je ova politička garnitura nesposobna za vođenje države. Da se povodi za partikularnim interesima, da koristi državni novac za vlastite interese i kupovanje glasova. Da upada iz afere u aferu. Ali sada shvaćamo da čak i onda kad može nešto učiniti, čak i u trenutku kad se ruši proračun i urušava gospodarstvo, Sanaderova ekipa sjedi prekriženih ruku. Odnosno, još gore: ČINI SVE DA oteža situaciju.

DOBRO PITANJE? NAKON SVEGA ŠTO JE OVAJ ČOVJEK (SANADER) I POJEDINCI U HDZ-U NAPRAVILI HRVATSKOME NARODU, ZAR NEMA PAMETNIH I RAZUMNIH LJUDI U HDZ-U DA SKINU LJAGU SA SVOJE STRANKE.

IMAM DOJAM, DA BI SE SADA HDZ NARADIJE RJEŠIO VLASTI, SADA KADA JE VODA DOŠLA DO GRLA. ALI NEKA SE SADA GUŠE U VLASTITOM SMRADU.

"A nije lijepo biti "lažni drug (drugarica)", pa svojoj predsjednici klimati i za loše poteze. A bilo ih je....Ako sdp želi biti vođa oporbe, neka radi sve, samo ne ovo ! "
EVO DOKAZA KOLIKO JE HDZ JADAN. KADA SE SANADERU BUDE JAVIO PROTUKANDIDAT (NE DVA JER BI TO BIO VELIKI PRASAK DEMOKRACIJE U HDZ-U), ODNOSNO KIRINU ILI ĐAKIĆU ONDA SE JAVITE. DO TADA STE TALIBANI.
tomislav
1.7.2009. 7:36
Ja pak volim D komentare jer su iskreni, jer daje svoj izvorni komentar, jer to prije sve obradi kroz svoj intelekt i ne kopira nikog i bilo bi dobro da je takvih pogleda više. A to što je čovjek kao pojedinac koji misli svojom glavom nemoćan i ide od jedne ideje do druge, gubi povjerenje u jedne pa ide dalje do drugih je činjenica o kojoj trebamo misliti.
Nije bitno niti to koliko se tko puta javio nego što je rekao jer pametnom i pametna je jedna sasvim dovoljna.
kota 211
30.6.2009. 21:12
Drugarice Anđo (zzzz), ako je za vjerovati najnovijim komentarima gđe. Danice, bojim se da ste je (sdp) bespovratno izgubili lošim vođenjem kampanje. Kada bi tek gđa. Danica znala što ste napravili od sdp-a unutar stranke, požalila bi svaku ohrabrujuću rijeć koju je tako gorljivo izgovarala u korist sdp-a u predizbornoj kampanji ("crveni vjetre....). Pa vama zaista nije potreban hdz kao protivnik. Vi ste nažalost sami sebi posve dovoljan protivnik. Koliko frakcija postoji u virovitičkom sdp-u?! Dvije? Tri? Četiri....? Toliko ih nije bilo ni u vrijeme J.B.Tita. Pa i tada se je prvo pospremalo u vlastitom dvorištu, a tek onda se išlo dalje. Onaj tko nije iskren prema svojim članovima stranke, nemože biti iskren ni prema potencijalnim partnerima. A nije lijepo biti "lažni drug (drugarica)", pa svojoj predsjednici klimati i za loše poteze. A bilo ih je....Ako sdp želi biti vođa oporbe, neka radi sve, samo ne ovo !
zzzz
30.6.2009. 18:05
EVO I DOKAZA:
Rohatinski poručio Sanaderu: Ili uredi stanje ili potraži međunarodnu pomoć

"Nećemo štampati novac!", rekao je Rohatinski dodajući kako bi u tom slučaju stabilnost kune bila dovedena u pitanje, a nakon toga financijska pomoć bila neizbježna. Narednih mjeseci kuna će ostati stabilna no pod pritiskom će se naći na jesen ako se fiskalna situacija ne popravi, rekao je Rohatinski.
"Ako bude potrebno, HNB će zaštititi vrijednost kune ne samo intervencijama na deviznom tržištu već i smanjenjem likvidnosti" zaključio je na kraju Rohatinski.
ZAR OVO NE SLIĆI NA EKONOMSKO STANJE U JUGOSLAVIJI U 80-TIM GODINAMA?
zzzz
30.6.2009. 17:45
"Upravo sam ti naglasio da Prpić odrađuje posao oporbe a ti ponovo podmečeš."
GURU
ZAŠTO SE LJUTIŠ? PA TO JE SAMO REAKCIJA NA TVOJE KOMENTARE U KOJIMA SI OPSJEDNUT GOSP. PRPIĆEM, AKO SI PRIMJETIO NITKO NE SPOMINJE PREZIMENA OSIM TEBE. A KRITIZIRANJE VLASTI, PA TO RADE SVE OPORBE U SVIJETU I BILO BI LOŠE DA NIJE TAKO, JER BI ONDA VLAST STVARNO RADILA ŠTO BI HTJELA, KAO ŠTO SI TI NAVEO.

A KAD SI VEĆ KOD DANAŠNJEG RADA U GRADSKOM VIJEĆU, PITAJ SVOG DOBROG PRIJETELJA PRPIĆA KOLIKO SE JE PUTA JAVIO ZA RIJEĆ GOSP. PRPIĆ, KOLIKO PRED. KLUBA VIJEĆNIKA SDP-A N. ČAVLOVIĆ A KOLIKO PREDSJE. KLUBA VIJEĆNIKA KOLAICIJE HDZ/HSS/HSLS.
PAZI, JA ZNAM ODGOVOR?
MISLIM DA ĆEŠ BITI RAZOČARAN OGOVOROM.

I DA NAPOMENEM DA JA KOPIRAM KOMENTARE ZBOG OBJEKTIVNOSTI, JER SE ONDA VIDI DA NE MISLIM SAMO JA NEGATIVNO O RADU OVE VLADE.

AKO SI PRIMJETIO VIŠE NITI HDZ-OVCI NE VJERUJU U OVU VLADU, UGLEDAJ SE U DANICU JER TAKO RAZMIŠLJA VELIKA VEĆINA HRVATA.
guru
30.6.2009. 15:39
XXII jadan si da jadniji ne možeš biti. Ja vas upravo potićem da se uhvatite posla. Ako spavate u gradskom vijeću znači da odobravate rad HDZ.
Upravo sam ti naglasio da Prpić odrađuje posao oporbe a ti ponovo podmečeš.
O poljoprivredi ću pisati kad bude tema i to na naćin kako ja mislim.
Kad poljoprivrednici shvate da riješenje za istinske poljoprivrednike je u poticajima po kilogramu proizvedene robe tada jedino mogu očekivati napredak u poljoprivredi.
Do tada će opoljoprivrednicima laprdati takovi poput tebe koji ne razlikuju ječam od raži, ili simentalca od holštajna.
Ona tvoja rečenica ženi se sa Prpićem najviše govori o tebi tvom odgoju i kulturi.
Pročita li netko iz vrha SDP ove tvoje komentare izbacit će te iz partije a tada jao tebi za koga ćeš laprdati.
Ako ti ja u ovoj prilici služim da negdje istreseš svoj bjes ,frustracije neuspjehom dobro mi došao .
Ipak moja ti je preporuka potraži svečenika ZLatka Sudca i pohodi njegov seminar duhovne obnove.
Možda tada dobiješ mir u sebi i zavoliš ljude oko sebe ma kakva opredeljenja oni bili.Najgore je kad čovjeka izjeda mržnja.
xxll
30.6.2009. 12:09
Pa GURU- I JA ĆU TI NAPISTI, STAVRNO SI APOLITIČNA OSOBA JER NAPIŠEŠ:

"Gospodo u HDZ-u možete slobodno raditi što hočete ako vas ne sruši vaša pohlepa i megalomanija drugovi sigurno neće."

ZNAČI HDZ U SVEMU OVOME ŠTO ČINE IMAJU PODRŠKU TVOG HSPD-A?????? ZNAŠ ONU NARODNU - TKO KRADE I ONAJ TKO DRŽI LOJTRU, ISTO SU KRIVI.

DRUGO, LUPAŠ KAO MAXIM PO DIVIZIJI, SAMO HSPD I ŠTEDIŠE, A HSPD BI BIO POLITIČKA STRANKA A NE INTERESNA SKUPINA.
`PRIČAJ MALO O CIJENI MLIJEKA, ŽITARICA, PODUZETNIČKIM ZONAMA, AUTOCESTAMA, FIRMAMA RS METALI, VIRO, TVIN, TVORNICAMA.....
KAKVA JE TO STRANKA?

JA MISLIM DA SE OVA VLADA PONAŠA PREMA SLAVONIJI I SELJACIMA KAO I AMERIKA SA INDIJANCIMA KOJE JE SMJESTILA U REZERVATE.
SAMO NEZNAM KOJE JE MJESTO VLADA RH NAMJENILA ZA SLAVONCE - KOPAČKI RIT ILI POŽEŠKU DOLINU KOD MAVROVIĆA. TAMO BI BAR SELJACI/INDIJANCI MOGLI RADITI KOD MAVROVIĆA NA EKO FARMI.

ALI GURU AKO SI TAKO ZALJUBLJEN U GOSP. PRPIĆA, VJENČAJ SE S NJIM, DANAS SU SVI MODERNI MUŠKARCI GEY.

POGLEDAJ I OVO:
Vlada u minusu, neće biti novca za isplatu plaća i mirovina?
JE LI I ZA OVO KRIVA OPORBA. A DA NISI ODGOVRIO DA LI JE HSPD OPORBA ILI U KOALICIJI S HDZ-OM?
guru
30.6.2009. 11:48
Bravo xxII ako sam ja dosadan i zamaram ljude glupostima. Ja bar iznosim svoja razmišljanja iako ona za nekog mogu biti i glupa.
Ti i tvoj kolega zzzz lijepite nam po tekstovima novinske članke ili tuđe komentare.
Prvo ću se izviniti gos Weissu što sam se udaljio od teme i time na neki način omalovažio njegov članak koji smatram izvrsnim. Druga isprika je upučena istinskim socijal-demokratima . Moja stajališta o politici se u mnogo gledišta poklapaju sa njihovim programom. Te članove stranke poštujem i uvažavam. Ovo što je ostalo od SDP-a na našoj županiji je crno bijela slika jedne propale stranke.
Prije otprilike sat vremena slušao sam aktualni sat gradskog vijeća.
Nisam oduševljen onim što nas čeka. Nažalost da nije bilo pitanja gos. Prpića u ime oporbe slušali bi monolog pohvala HDZ-a.
Evo na što sam pokušavao ukazati svojim komentarima. Ako SDP nastavi tako onda gospodo kritičari HSPD-a slobodno se upitajte što je to SDP nije li samo produžena ruka HDZ.
Nije valjda da nemate bar stotinu pitanja vlasti koja nas ovako sjajno vodi u bankrot. Tko je kriv što SDP spava. Kako se Prpić uspio izboriti za svojih pet minuta a tako jaki SDP nije?. Ne čine li ipak stranku ljudi.?
Gospodo u HDZ-u možete slobodno raditi što hočete ako vas ne sruši vaša pohlepa i megalomanija drugovi sigurno neće. Pripazite se jedino Prpiča jer izrasta u vrsnog političara koji jasno iskazuje svoje namjere.
Danica
30.6.2009. 2:44
Molim vas dečki pišite malo kdaće i ipak, kako god dobro došli citati i drugi izvori, smanjite ih na minimum! Uvjerili ste nas da je Vlada za ostavku, premijer i veći dio ministara za sud! kakav Pelješki most dok seljaci preživljavaju! I pitam seljake - jeste li glasali za HDZ i Sanadera? Tko je glasao za njih? Studenti, javne službe, radnici iz škverova, seljaci, Slavonci, Istrani, Međimurci... Pa ljudi, ovi zadnji izbori su većinom namješteni???? A mi Slavonci ne budimo blesavi. ipak ne na granične prijelaze, to je međunarodni škandal koji Hrvatskoj ipak ne treba (turisti, makar i u manjem broju, dobro su došli!),, na Zagreb, na Banske dvore...ponovo traktorima na Zagreb. Vlada razumije samo 1000 traktora koji izgledaju,u koloni, moćno...Smjenite foliranta Mavrovića koji vas vodi,tražite ostavku lopova Pankretića, Friščića, naravno Smradanera koji najavi borbu protiv mafije i kada padnu prve ribe u mrežu, smjeni ravnatelja policije..Umjesto da ga predlži za odlikovanje!! Sanaderova je ideja suludi skupi Pelješki most!Ali nije vila Sanadera vrijedna 10 milijuna eura!.. NIsu li i tamo vaši, seljački poticaji? Gdje ima većih prevara od ovih?
zzzz
29.6.2009. 21:23
pA GDJE SI GURU? EVO JOŠ MALO O PRAVNOJ DRŽAVI.

Blamaža u slučaju Cvik: Suđenje odgođeno do jeseni zbog sastava vijeća!

PONOVNO blamaža u slučaju Cvik. Nakon višemjesečne pauze zbog loma noge jednog od optuženika, danas je suđenje ponovno odgođeno, i to najmanje do jeseni!

Naime, obrana Jakše Cvitanovića Cvika zatražila je izuzeće dvojice novih članova vijeća, sudaca Damira Romca i Mlađana Prvana.

Romac je, naime, nedavno presudio Cvitanoviću i Ivici Zulimu za prijetnje krunskoj svjedokinji optužbe Petri Gugić, dok je Prvan vodio istragu u tom slučaju.

Mogu samo suci Kaznenog odjela
Staro vijeće s dvoje sudaca Građanskog odjela je otpalo, jer po novim zakonskim odredbama u tzv. Uskočkim predmetima mogu suditi isključivo suci Kaznenog odjela.
Parničari su eventualno mogli ostati da suđenje zbog preduge pauze nije krenulo ispočetka.
Inače, zbog niza postupaka koji se protiv Cvika vode na splitskom Županijskom sudu, PRONAĆI SUCA koji dosada nije imao sa njim posla i nije baš LAK zadatak
zzzz
29.6.2009. 16:55
EVO JO MALO O STARTEGIJI OVE VLADE, TURIZMU SVE (ČAK I INDIJANCI) A POLJOPRIVREDI NIŠTA?????

Vlada postavila sramnih 75 lipa za otkup pšenice, seljaci najavljuju blokadu granice

Naime, seljaci su nezadovoljni otkupnom cijenom od 75 lipa što smatraju da je i više nego neprihvatljivo jer je to cijena manja od one na europskoj burzi. Oni traže adekvatnu tržnu cijenu koja bi iznosila 1,25 kuna po kilogramu što je za pola kune više od onog što nudi Vlada. Kako su rekli predstavnici seljaka samo se traži cijena koja može pokriti cijenu proizvodnje.

"Nas ti trgovački aranžmani oko cijene pšenice zapravo ne zanimaju", rekli su predstavnici ratara dodajući kako je nakon današnjih neuspješnih pregovora zakazan novi sastanak u srijedu u 10 sati. Ukoliko i oni ne uspiju, seljaci najavljuju blokadu graničnih prijelaza. Naime oni namjeravaju blokirati uvoz poljoprivrednih proizvoda u Hrvatsku dok se ne potroše njihovi proizvodi.

KOMENTARI:
• Na kojem tržištu?Kriminal je kada brat ministra poljoprivrede otvara najmoderniju mljekarsku farmu u državi građenu poticajima, a istog tjedna propadne veliki mljekar (kojeg ja osobno poznajem), jer poticaji nisu isplaćeniKriminal je u ministarstvu, sine, oni određuju kome i koliko poticaja će biti dodjeljenoNovac potrošen na seljake je uloženi novac, a sada se okreni i pitaj šefa smjene koliko je uloženo u Most i kada će to biti vraćeno, pa se javi s podacima
SexyVulgyX.2000 • 27.6.2009 20:18:30
• Dakle apsolutno na ništa nisi odgovorio nego se praviš pametan i ponavljaš kojekakve gluposti. Kako će država proizvoditi tu jebenu (!?) pšenicu? Napraviti će plan, zemlju i poticaje podijeliti seljacima koji će to raditi. Ne radi se mogu li ili ne mogu nego im nije dozvoljeno, jer su pšenica i kukuruz strateške kulture, tj. ako ne prodaju ovdje neće nigdje. Viša je cijene iz tog razloga što su i troškovi viši, a tu onda dolaze i ti poticaji za koje si tu nablebetao gluposti (strateško-socijalno-kulturno-političkih budalaština). Poticaji se daju da bi proizvod tvoga seljaka bio konkurentniji. S modernizacijom si otkrio toplu vodu, svaka čast Bitango, ja te pitam zašto je seljacima govoreno da idu u modernizaciju kada državi ti isti seljaci očito ne trebaju? Seljak od DRŽAVE očekuje uvjete, a to je STRATEGIJA PROIZVODNJE, sređivanje tj. zakon o poljoprivrednom zemljitu, poticaji te irigacija i drenaža Ovo potonje je od velikog značenja za cijelu poljoprivredu Umjesto što se grade MOSTOVVI koji ne vode nikuda moglo bi se već jednom uložiti i u taj veliki projekt, a ne da SELJAK ovisi o vremenskim PRILIKAMA, pa ako je suša (a Slavonija između tri rijeke) ili poplava, gubi sve. A naravno budući da je to ogroman projekt, otvorila bi se i mnoga radna mjesta, baš kao i na Mostu, S jednom razlikom, ofkors, nakon završetka izgradnje radna mjesta bi ostala i država bi imala koristi od toga Odi kopat krumpire, tajkuna od tebe nikad ne bu bilo
SexyVulgyX.2000 • 27.6.2009 20:13:43
• Citat [ozzyosbourne] Da ali im država omogući jeftine kredite i potiče ih da to rade,a kod nas je princip "zavadi pa vladaj".zato imamo bezbroj seljačkih udruga,pa s jednima pregovaraju,s drugima ne,jednima nešto obećaju,drugima drugo...A Irokeza boli kurac za farmere, on je učinio ono što treba učiniti u CIJELOJ HRVATSKOJ, saditi isključivo EKO ( ali ne kupovati po Balkansku kinesko jeftino pa prodavati pod eko, komunistička patologija). Ćak i sjemensku pšenicu i kukuruz.  Dodaj turizam, zatvori škverove i imaš državu na nogama ! Probaj domaći paradajz probaj Holanski. Ima tržište koji će platit veću cijenu. Ali ne bratski nego pošteno !

• Što bi trebao napraviti..Zašto država ne obnovi pik-ove..Zašto ne donese zakon o poljoprivrednom zemljištu na tragu zakona o golfu..Zašto država ne isplačuje poticaje na vrijeme...Zašto država ne izgradi poljoprivrednu infrastrukturu..Naš seljak ima 5 puta gore uvjete, pa kako da bude konkurentan ....
46and2 • 27.6.2009 17:59:49
• Taj Mavrović je iritantna pojava. Natukao si je miliune a sad glumi seljaka s kravicom. Kakvo je to pregovaranje kad ne kažeš uvijet nego kažeš čemu se treba "približiti". Takvoga "pregovarača" bi lako sredila svaka baba na pijaci.
JEDNI SELJACI I SLAVONIJA, OVO VRIJEME ĆE IH "UBITI" A BOGAMI POMAŽE U TOME I OVA VLADA????
xxll
29.6.2009. 13:31
GURU
Zašto zamaraš ovaj portal svojim glupostima. Stvarno, još se nisi izjasnio da li si oporba, nezavisni ili te plaća HDZ.
Ti kako želiš ali ja se ne smatram ni malo krivim za vanjski dug od 40 mlrd. eura, tko ga je napravio neka ga i vrati. Zapamti, nema podjeljene ogovornosti jer bi onda u HAG IŠLI SVI A NE SAMO GENERALI. ZNAM DA I HDZ FURA TU TEORIJU - SVI SU KRIVI - ALI MORAŠ ZNATI DA JE KOALCIJA 2000 PREUZELA VANJSKI DUG U IZNOSU PREKO 17 MLRD. EURA, UVELA RED U PLAĆANJE, I PREDALA 2003 VLAST SA 21 MLRD. EURA VANJSKOG DUGA.

DANAS, 2009. VANJSKI DUG PRELAZI 40 MLRD. EURA, ZNAČI HDZ ZA SAMO PET GODINA NAPRAVIO 20 MLRD. EURA VANJSKI DUG.
GURU - NEMOJ MI SAMO REĆI DA SAM JA NAPRAVIO VANJSKI DUG, JA NISAM NIKOME DUŽAN NITI KUNE - A ZA TEBE NEĆU TVRDITI.

ZNAČI OD UKUPNO 40 MLRD. EURA HDZ JE NATUKAO 37 A KOALICIJA 3.
STVARNO NITI JA NE VIDIM RAZLOGA ZAŠTO BRANIŠ NEOBRANJIVO, POGLEDAJ:

Pokisli turizam: Nad Hrvatskom i nebo plače

IZRAZITO loše vrijeme u lipnju, koje bi se prema posljednjim prognozama moglo nastaviti u srpnju, moglo bi definitivno zabiti posljednji čavao u lijes nade svih onih koji misle da bi turistička sezona mogla spasiti ovogodišnji hrvatski proračun.

Dobrodošao mokri turist
U "mantru" autodestinacija uključio se i sam premijer Ivo Sanader koji je najavio kako će i sam Hrvatsku promovirati kao autodestinaciju.
"Da, Hrvatska je autodestinacija, pozvat ćemo sve na odmor da dođu automobilom, a ta kampanja odnosit će se i na zemlje jugoistočne Europe. Svaki turist je dobrodošao turist, a pozivat ćemo da svi oni koji koriste automobile kao prvi prijevoz provedu svoj godišnji odmor upravo u Hrvatskoj ", govorio je Sanader najavljujući zaokret u promociji turističke Hrvatske. No, već tada, mnogi su govorili kako je autodestinaciju presudno vrijeme, ali da Hrvatska zemlja s tisuću otoka i Dubrovnikom do kojeg nije stigla autocesta baš i nije zemlja za to.

Voda došla do grla: Bajsu preostalo angažiranje Indijanaca da spase sezonu

Kupite brašno, šećer i ulje
"Pazite što ću vam sada reći, a to vam nem govorim samo ja već i svio oni stručnjaci s Wall streeta. U slučaju loše sezone, Hrvatske će otići u bankrot. Name treba krizni stožer, hitno", rekao je svojedobno Goran Štrok u emisiji Otvoreno dok je Bajs za to vrijeme odmahivao rukom i vadio neku svoju statistiku koja je govorila o "najboljoj sezoni ikada".

Sudeći prema svemu, ove sezone Ministarstvo turizma moglo bi dodatno zaposliti i Indijance koji bi sa svojim plesovima moglo tjerati kišu i loše vrijeme. Ako mislite da je to luda ideja, tek ćemo vas podsjetiti kako je to isto Ministarstvo reklo kako će maturanti spasiti proračun.

AUTOR HOĆE REĆI, I BOG I VRAG SU DIGLI RUKE OD HRVATSKE????????
guru
28.6.2009. 21:02
Očito zzzz da neke stvari ili ne vidiš ili još gore ne želiš vidjeti. Nažalost sve stranke koje su obnašale vlast imale su svoje financiske malverzacije. HDZ daleko više jer je bio duže na vlasti i to je njihov stil vladanja.Navedi mi zzzz tko je uhapšen i osuđen od 2000 god.dolaskom SDP-ove koalicije na vlast.
Hoće li SDP inzistirati na promjeni ustava o sankcioniranju nezakonite pretvorbe?
Sjeti se tko je bio na vlasti 2001 god. kad je došlo do agonije štedne zadruge.
Zašto nitko od SDP-a nije reagirao punih sedam godina?
Zar tih 1500 građana ne zaslužuju baš nikakva objašnjenja od onih koje su birali?
Objasni mi što je SDP kao najjača oporba poduzeo da ujedini virovitičku oporbu bar u onim stavovima gdje su im interesi zajednički?
Koliko ove tvoje prozivke HSPD-a pridonose nekoj tjesnijoj suradnji unutar oporbe?
Ja sam tebe prozreo odavna da si čisti SDP-ovac, možda čak i zadužen za propagandu.
Ti mene čas nazivaš apolitičnim, čas HDZ-ovcem a nikako da shvatiš da upravo ciljam na dobrobit SDP-a. Možda u tebi ostala ona partiska tko je kritičan prema partiji taj je državni neprijatelj.
Takvu pravnu državu kakovu spominješ priželjkuju svi pošteni građani. Ona je i u programu HSPD-a.
Jedino HDZ i SDP nemaju volje za istinskim promjenama.
Kao što SDP nema snage da se suoći sa kriminalnim radnjama u Zagrebu tako i HDZ na državnoj razini.
Svi viću držte lopova ali u protivničkim redovima.
Još do sada nisi napisao ni jednu rečenicu samokritičnosti. Da li je u SDP-u sve tako idealno.?
Da li su ove koalicije (može svatko sa svakim) donijele nešto dobra na političku scenu?
Vidiš ja zamjeram HSPD-u što nije potrošio puno više novca u kampanji i dobio još koji mandat.
Ipak to je njihova politika i po tome pokazuju da su drugačiji.
Ne shvačam jedino zzzz tko je tebi pravi gazda. Po iznošenju podataka kriminala HDZ-ovih ljudi reklo bi se čisti SDP-ovac , a onda napadom na oporbu kao da radiš protiv SDP-a.
Neću više bacati sumnje to neka riješe tvoji nalogodavci.
Ako želiš pokušaj mi odgovoriti bar na neka postavljena pitanja? Do sada si uglavnom izbjegavao odgovore protupitanjima a to mi više nije interesantno.
Živio ti meni nepoznati prijatelju!!!!
zzzz
28.6.2009. 18:59
U STVARI, ŽELIO SAM TI REĆI DA SE POLITIKOM BAVE POLITIČARI A FINANCIJSKIM MALVERZACIJAMA PRAVOSUĐE. TAKO U CIVILIZIRANIM ZEMLJAMA.
zzzz
28.6.2009. 18:53
Sve shvaćam samo ne mogu shvatiti da GURU ne smije spomenuti imena i prezimena HDZ-ovaca.
VIDIŠ DA I DANICA IMA VIŠE HRABROSTI OD TEBE, BUDI MUŠKO!
I NEMOJ BRKATI POJMOVE JER OČITO BRANIŠ HDZ- RECI TKO JE SUDJELOVAO OD STRANE SDP-A U PRIVATIZACIJI - NITKO, TKO JE KUPOVAO VILE I SATOVE, SUDJELOVAO U AFERAMA, SMJENAMA SUDACA, MINISTARA, IZRUČIVAO GENERALE, ZA ČIJE VRIJEME SU PREMLAČIVANI NOVIVARI I UBIJANI.... NITKO OD SADAŠNJE OPORBE.
SLOBODNO NAPIŠI, JER OVAKO ISPADA DA BRANIŠ HDZ. A ONDA SI ISTI KAO I ONI.

"Imaju li ti ljudi pravo na malo nade koju im je u tom trenu uputio jedino Prpić?"
MA LJUDIMA VEĆ DOSTA NADE U BOLJE SUTRA, A I KAKVA JE TO STRANKA KOJA OBEČAJE LJUDIMA NADU. ZAŠTO SAM SEBE HVALITI??????

"Nije HDZ toliko jak što dobro radi već što ima lošu oporbu."

PA STVARNO SI GURU APOLITIČNA OSOBA. ZAR NIJE HSPD U OPORBI, JEB... PLJUJEŠ SAM PO SEBI. PAZI MALO ŠTO PIŠEŠ.

Da li je HSPD politička stranka? DA DA DA .
OTKADA SE VELIKE POLITIČKE STRANKE BAVE FINACIJSKIM PROBLEMIMA. POGLEDAJ U HDZ. MOŽDA SADA NA SVOM SABORU BUDU RASPRAVLJALI U ŠKZ U VIROVITICI.
RECI MI U SVIJETU JEDAN TAKAV SLIČAN SLUČAJ. POGLEDAJ U ENGLESKOJ, ZBOG PAR NEPLAČENIH KEMIJSKIH ČIŠĆENJE, I PAR GABLECA U HOTELU... TRESE SE VLADA, POGLEDAJ ITALIJU, ZBOG KUPLERAJA NA PRIVATNOM POSJEDU BERLUSKONIJA VODI SE ISTRAGA...
E TO SE ZOVE DJELOVANJE PRAVNE DRŽAVE

Možeš samo spekulirati dok HSPD čvrsto stoji iza svoja dva .
A ŠTO TI TO ZNAČI - ČVRSTO, PA TI SI IZGLEDA U KOALICIJI SA HDZ-OM. OPORBA JE OPORBA.

NA KRAJU SE POSTAVLJA PITANJE KAKO ĆEŠ SE IZBORITI ZA PREVARENE ŠTEDIŠE AKO NE SMIJEŠ SPOMENUTI NITI JEDNOG HDZ-OVOG POLITIČARA????????
ILI TI JE MOŽDA ŠEF U HDZ-U.
guru
28.6.2009. 16:47
Očito je da prema evropi idemo i to na svoj specifičan način puzajuči. Da li ti nešto govori činjenica da je država pred bankrotom? zzzz znam da su nas u to uvele te dvije velike stranke neka više neka manje.
Što ako narod konačno progleda i izabere treći put neovisno tko bio na čelu. Politika HSPD-a ide u tom pravcu. Možda u tom slučaju politikom toplo-hladno SDP ponovo završi kao oporba?
Pokušaj zzzz shvatiti i nas apolitične da nam je dosta lopovluka,neimaštine,reforme bez reformi,tajkunizacije a sve račune plača običan mali radni čovjek.
Želim vjerovati da će se naći neki MESIJA ali ne od strane SDP-a ni HDZ- a.
U našem narodu se kaže otići će kad im svijeća dogori. Ta sviječa dogorijeva ali ne vidim rezervno svijetlo (bar ne u SDP-u).
Ne čujem ni za neke reforme u SDP-u unatoč lošim rezultatima. Dakle čišćenja nema bar ne pred svojim vratima.
Tako je to osjetno i kod tebe zzzz.
Gdje su bili HDZ i SDP kad su virovitičani prosvjedovali ulicama Virovitice i Zagreba?
Imaju li ti ljudi pravo na malo nade koju im je u tom trenu uputio jedino Prpić?
Trebamo li baš sve unaprijed proglasiti nemogučim i nemoralnim?
To su pitanja i za tebe zzzz.
Poruka Danici :- izdvajaj svaki mjesec po kunu da imaš za put i sviječu. U ovoj lijepoj našoj sve je moguće treba samo malo optimizma i rada.
Na kraju svakog tunela nazire se svijetlo pa tako ga ja vidim i u našem pravosuđu. Naravno put je dug i trnovit ali se na kraju isplati.
Malo optimizma nam svima nedostaje a poznato je da pesimisti ništa ne mijenjaju.
zzzz daj pokušaj u svoje komentare umjesto BOŽE TKO ĆE OPSTATI staviti malo vedrine pa makar i svoje viđenje izlaza.
Da li je HSPD politička stranka? DA DA DA .
Po mom viđenju jača i od SDP -a u Virovitici to govore prošli izbori.
Reci mi koliko mandata u Virovitici ima SDP`?
Možeš samo spekulirati dok HSPD čvrsto stoji iza svoja dva .
Tko radi a tko neradi najbolje potvrđuju biraći.
Nije HDZ toliko jak što dobro radi već što ima lošu oporbu.
Hvala ti zzzz što mi daješ inspiraciju za komentare.
Danica
28.6.2009. 13:32
Nema veće tragedije nego da se sa Sanaderom obračunava čovjek osuđen za ratni zločin (istina nepravomoćno!!) dok veći dio Hrvata šuti ili čak glasa za HDZ i Sanadera! On je najavio oštru borbu protiv mafije a kada je Faber učinio minimum u toj borbi, smjenjuje ga unapređenjem! A on bi sam seebe unaprijedio tako da izbjegne odgovornost i po najboljem komunističkom receptu .- nesposobnog postavi na viši položaj- mogao bi zasjesti na mjesto predsjednika hrvatske države! Rješenje? Željezna metla!
Usput,ako Prpić dobije spor s državom (koju vode mafiozi!!) odoh zapaliti svijeću na Kamenita vrata!
zzzz
28.6.2009. 13:22
"Što radi HSPD poslije izbora?
Ne znam baš sve ali ono što znam to je da se pripremaju za roćište koje uskoro dolazi, nastup na sjednici gradsog vijeća i dovođenju novih članova iz stranaka koje su razočarale svoje biraće."
DA LI HSPD POSTAJE POLITIČKA STRANKA ILI ISTA BRANI PREVARENE INTERESE PREVARENIH ŠTEDIŠE. ZAŠTO TO PITAM? PAZI HA HSPD NE PROĐE KAO I HSS, JER SADA KADA TREBA POBUNOM BRANITI INTERESE SVOJEG BIRAČKOG TIJELA - HSS-A NEMA NIGDJE????EVO PRIMJERA:

Traktorskim kolonama okrenuo je leđa čak i njihov službeni predstavnik, seljački junior Željko MAVROVIĆ, a pridružio im se, podvijenog reda, tek nakon relativnog uspjeha mljekarskih puntara u Zagrebu.

Ministar Pankretić se vratio u Zagreb!
Naime, ministar PANKRETIĆ nakon dva dana izbivanja vraća se u Zagreb koji je oslobođen od opsade traktora i njegova biračkog tijela iz HSS-a.

Čak i do jučer vrlo glasni čelnik HSS-a Josip FRIŠČIĆ izašao je iz glavnog grada upravo u vrijeme kada su nadirali prvi traktori. Navodno je za njega puno bila bitnija obljetnica braće Radić od problema svog primarnog biračkog tijela.
I ŠTO SADA IMAMO - SELJACI SE SAMI ORGANIZIRALI - A S DRUGE STRANE IMAMO HSS KOJI SJEDI KONTRA SELJAKA U VLADI?????????? VIDIŠ I TO JE DEMOKRACIJA U HRVATA.
A ŠTO SE TIČE PROGRAMA SDP, MOGAO SU UOČITI I PROGRAME ZA VPŽ ALI I ZA RH. IZMEĐU OSTALOGA JE SDP POSTAVIO U SABORU PITANJE (PREKO SABORSKIH ZASTUPNIKA) O PREVARENIM ŠTEDIŠAMA, UOSTALOM GDJE JE I MJESTO DA SE RASPRAVLJA O PRAVOSUĐU.
zzzz
28.6.2009. 13:08
GURU - NIŠTA OD TOGA BITI NEĆE?
PA MOŽDA NE STIGNEŠ TAKO BRZO ČITATI ALI MORAŠ NEŠTO I SAM ZAKLJUČITI, A NE DA TI JA SAM SVE OBJASNIM.
UGLAVNOM AKO DRUŠTVO IDE PREMA ZAPADU ONDA ZA HSPD NEMA MJESTA. U SVIJETU IMAMO U JEDNOJ DRŽAVI JAKE SVEGA 2-3 STRANKE, A TO ĆE SE DESITI I KOD NAS. DA SE JE TO DESILO, NEBI DANAS BILI U SITUACIJI DA STRANČICE POPUT HSS/HSLS ODLUČUJU O SUDBINI HRVTSKE, ALI MOŽDA JE OVAKO I BOLJE - ODE HSS U POVIJEST.
UGLAVNOM, DOK JE HDZ I SANADERA NEMA PROMJENA, A AKO NEMA PROMJENA - NEMA BOLJITKA ZA OVU DRŽAVU.
ALI DA ZNAŠ DA TO NAVODE SVI OSIM NARAVNO TEBE, POGLEDAJ ŠTO JE IZJAVIO ČOVJEK KOJI POZNAJE HDZ U DUŠU:

Glavaš: Vraćam se u Hrvatsku kad Sanader i njegova mafija budu u zatvoru

Bajiću poručuje da pripremi sve za prestanak Sanaderova imuniteta

Glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću i premijeru Ivi Sanaderu poručio je "da su svi pokušaji oduzimanja mog državljanstva bezuspješni. Bajiću je bolje da se pozabavi svim kriminalnim radnjama aktualnog premijera kako bi u trenutku prestanka imuniteta kojeg ima kao premijer bilo sve spremno da ga se istog trenutka kada izlazi ispred Banskih dvora i strpa u istražni zatvor. Poručujem mu to iz moje domovine Bosne i Hercegovine".
"Sanaderu da se vratim? Nemojte me nasmijavati"
Upitan planira li se ikako vraćati, jer će u izvjesno vrijeme biti donesena i pravomoćna presuda protiv njega vezano za ratni zločin počinjen nad civilima u Osijeku 1991. godine, Glavaš daje do znanja da ne planira.
"Kome da se vratim? Ivi Sanaderu da se vratim? Nemojte me nasmijavati", kaže on, dodajući - "vratit ću se kad Ivo Sanader završi u zatvoru i njegovo mafijaško okruženje iz hrvatske Vlade jer tada ću tek vjerovati da pravna država djeluje unutar Hrvatske. Dok najveći kriminalac sjedi u Banskim dvorima ja se ne mogu vratiti u Hrvatsku", kaže definitivno JEDINI SABORSKI hrvatski zastupnik u povijesti nepravomoćno osuđen za ratni zločin.

ZAŠTO JEDINI - JER JE JEDINI IMAO MUDA SUPROSTAVITI SE SANADERU. I IZGLEDA DA SE SANADER NAJMERIO NA RAVNOGA SEBI??????
guru
28.6.2009. 11:57
Evo zzzz ja malo sa zakašnjenjem. Kad pročitam sve tvoje komentare ne stignem ni reagirati a ti već poslao novi.
Sve ovo što pišeš je za svaku pohvalu.
Nedostaje ti najvažnija stvar a to je nuđenje riješenja.Svi mi u državi znamo što ne valja za nas ili šutljivu većinu ali malo ih zna izlaz.
Ovako mi se čini da govoriš gluhima i pišeš za slijepe.
Imam nekako osječaj da bi se vrlo dobro uklopijo u HSPD. Ti veoma dobro detektiraš promašaje a gos. Prpić čovjek od akcije. Pokušaj ponedjeljkom u Pejačevićevoj mislim da ćeš naći sugovornike.
Inaće mi se sviđa tvoja ideja serviranja promašaja i neuspjeha vladajućih.
Sada bi se trebala ukljućiti Nada i ponuditi SDP-ova riješenja.
To bi bio pun pogodak, no čini mi se da baš to nedostaje SDP-u.
Dužan sam ti odgovor odakle novac za štediše?
Kad HSPD dobije pravni spor sa ministarstvom financija u državnoj blagajni će novca biti.
Ima ga za Pelješki most,
auto cestu u Crnoj Gori,
saniranje gubitaka u željeznici
brodogradilištima
kupnju vonih kamiona i da više ne nabrajam.
Put do presude bit će dug ali vjera u povoljno riješenje postoji i kod štediša i u HSPD-u.
Vidljivo iz izbornih rezultata.
Što radi HSPD poslije izbora?
Ne znam baš sve ali ono što znam to je da se pripremaju za roćište koje uskoro dolazi, nastup na sjednici gradsog vijeća i dovođenju novih članova iz stranaka koje su razočarale svoje biraće.
Pozdrav veliki nepoznati prijatelju.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zzzz
28.6.2009. 9:17
HTJELI MI ILI NE, PRAVOSUĐE MORA PROFUNKCIONIRATI JER KRAJ NAM JE BLIZU, I TO NE ZATO ŠTO JA KAŽEM:

Uzmi lovu i bježi: Igrajte loto jer Hrvatska je pred gospodarskim krahom

"POSTOJI i više nego realna šansa da se do kraja godine ugasi više hrvatskih tvrtki. Štoviše prijeti nam potpuni krah gospodarstva, a sve zbog toga što Vlada još nije počela provoditi vlastite antirecesijske mjere" poručili su danas iz Hrvatske udruge sindikata argumentirajući kako se unutarnji dug popeo na oko 16 milijardi kuna.

Idemo dalje do 20 milijardi, a onda ćemo pući
Naime, sindikati su izračunali kako se dug mjesečno povećava za dodatnih 600 milijuna. Ako se nastavi dosadašnji trend rasta, a sve indicije govore da hoće, dug će do kraja godina biti veći od 20 milijardi kuna.
"Onda kada dođe do tih 20 milijardi kuna, onda znamo što će se dogoditi. Raspad!", rekao je danas Ozren Matijašević iz HUS-a dodajući kako od države očekuju hitno provođenje antirecesijske mjere plaćanja unutar 60 dana, i to posebice u velikim javnim poduzećima. Ukoliko to ne naprave, u opasnosti je 237 tisuća zaposlenih, odnosno njihova radna mjesta.

Sanader zamolio da se pričeka kraj lokalnih izbora!

Štoviše, obvezno plaćanje unutar 60 dana, bila je jedna od antirecesijskih mjera pompozno najavljenih mjera Ive Sanadera i ministra Ivana Šukera za spas hrvatskog gospodarstva, no ona nije i provedena.
OVO JE VAPAJ GOSPODARSTVA PREMA VLADI I ŠTO SADA?

Vlada postavila sramnih 75 lipa za otkup pšenice, seljaci najavljuju blokadu granice

Vlada u strahu od nove Seljačke bune o mljekarima raspravljala iza zatvorenih vrata!

AGONIJA Prosvjedovali zaposlenici Željezare u Kaštelima
Za pet dana radnici preuzimaju Željezaru

Hrvatskoj prijeti propast!
Hrvatska se nalazi u skupini zemalja na koje, prema mišljenju U.S. Newsa, treba dobro paziti. Lijepa Naša je tako uz bok s Latvijom, Kazahstanom, Vijetnamom i Bjelorusijom

Kao najveći problem američki portal ističe činjenicu da 20 posto novca iz državne blagajne dolazi od turizma, a kako kriza nagriza i novac iz džepova redovnih posjetitelja hrvatske obale, ovogodišnji prihodi od turističkih usluga, ističe se, sigurno će biti manji od očekivanih.

UMIROVLJENICI DOŠLI DO RUBA SIROMAŠTVA

NEZADOVOLJNI BRODOGRADITELJI, STUDENTI, DOKTORI, RADNICI, POLICAJCI......

Vlada krenula s najvećim zaduženjem u povijesti hrvatske države
Euroobveznice se plasiraju po nepromjenjivoj kamatnoj stopi od 6,5 posto, a na naplatu dolaze za pet godina i šest mjeseci
KOMENTARI:

uspjeh?
sigurno ćemo to čuti od sanadera-kako veliki uspjesi do sada.ceste koje se ne mogu otplačivati.novi krediti isto tako,a prvo treba platiti stare! aha, da trebalo je nagovoriti nekog da da lovu-da to je uspjeh i mi drugih uspjeha niti nemamo!

HOOPLA
Vrijeme je za polaganje računa, hapšenja MMF i USKOK !
"Zna se", zašto Šuker i Sanader bježe od MMF-a. Zato što bi ovi otkrili kamo je novac hrv. građana nestajao zadnjih god. Prvo se u ime Vlade R.H. HDZ milijardama zaduži u inozemstvu, zatim raspišu natječaje za gradnju dubioza: dvorane, most Pelješac, bolnica u Mostaru itd. Zatim njihovi ljudi i tvrtke obavezno dobiju poslove iako su dvostruko skuplji (čitaj Jure Radić IGH i ZNA SE koji izvođači). Razliku pokupi stranka HDZ (čitaj BMW, satovi, puni računi u Švicarskoji i Sejšelima). Dugove sa glavnicama i kamatama će vraćati narod, naša djeca i unuci (čitaj djeca djelatnika USKOK-a ) Halo ovdje zemlja! vrijeme je za hapšenja!

Dug
E sad kad je HDZ diga 750 miliona eura neka ih VRAAČAJU ONI KOJI SU glasali za njih a nas sitnozubane ostavite na miru jer ovo je bankrot banana od države.Jeba te 250 mili-eura samo za kamate na 5 godina pa svi ste vi u tpm nesposobni da ištA DRUGO RADITE OSIM DA TROŠITe tuđe pare. ajde te raditi i zaradite to šta ste se zadužili biće van Račan i ovi dug napravija.E da triba naravit most a usput uzet štokod za zub.
kota 211
27.6.2009. 21:55
Tko čeka, taj i dočeka. E da nam je pravosuđe brzo kao naš "zzzz", gdje bi nam bio kraj ?!
zzzz
27.6.2009. 21:39
STVRANO STE USPJELI U SMJENI MINISTRIVE LOVRIN???` A JA NAIVAN MISLIO DA JU SANADER SMJENIO ZBOG PREMLAČIVANJA NOVINARA, TEŠKIH UBOJSTAVA MAFIJE, ZBOG SMRTI IVANE HODAK I PUKANIĆA......

MA ČEMU FRKA, NEMA KRIZE:

Ma kakva kriza: HDZ-ovci za stranački skup iznajmljuju Arenu Zagreb za 130 tisuća kuna

IAKO članovi vladajuće stranka u Hrvatskoj sa ministarskih pozicija često ističu kako nema novaca za mnoge projekte, na stranačkoj sceni izgleda da sredstava ipak ima jer su HDZ-ovci za svoj Izvještajni sabor 4. srpnja iznajmili Arenu Zagreb za 130 tisuća kuna.
Ovaj Izvještajni sabor bit će povodom 20. obljetnice stranke, a prema najavama iz vladajuće stranke to će biti najveći skup HDZ-ovaca ikad održan. Glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak izjavio je kako će na skupu sudjelovati više od 10 tisuća članova stranke, a bit će i mnogo gostiju, piše Večernji list.
U tih 130 tisuća kuna ulazi samo najam dvorane dok će se troškovi za cijeli skup sigurno još popesti zbog osiguranja, razglasa i drugih stvari koje prate ovakve događaje. Očito je kako vladajuća stranka ne zna ČUVATI NOVAC niti u vrijeme krize pa u trenucima kada narod poziva na "STEZANJE REMENA" ona bez većih problema organizira najveći izvještajni sabor ikad održan.

•  a šta ste se okomoli na jadni HDZ...kad je u svoje vrime reza pahlavi slavija 2000 godina perzijskog carstva trošak je bija puno veči, 13000 ( valjda dobiju i dnevnice i putne troškove) 13 pomnoži sa 100 .

• Citat [brutek] neg, jesu li oni iz ingre sigurno dobro složili krov?nadam se da nisu

ALI I OVO TREBA UZETI UN OBZIR:
Imamo račun: Sanader kupio blindirani BMW za 4.187.595,00 kuna! (A GDJE JE SADA BEMBARA)

HDZ U svom vlasništvu ima 12 SKUPIH automobila(BMW I AUDI), što je praktički jednako zbroju svih automobila koje posjeduju ostale parlamentarne stranke, a prema našim informacijama od tog broja najmanje su tri kupljena pred kraj prošle godine kada je već bilo jasno da je recesija pred vratima.
Prešutjeli BMW 760
Glasnogovornica HDZ-a Sunčana Glavak tvrdi da je posljednji automobil kupljen krajem 2008. godine i to Škoda Octavia, no prema našoj dokumentaciji to nije točno.kota 211
27.6.2009. 21:12
Dragi "zzzz"("zagi" ili "zaga"), znate li možda koja je stranka prva u Hrvatskoj i to godinu dana prije njezine smjene(2006.), tražila ostavku ministrice Ane Lovrin ?! Upravo HSPD. Znate li da su je čelnici HSPD-a na prosvjedima u Zagrebu (ispred ministarstva pravosuđa) točno u podne pozdravljali sa "Dobro jutro", aludirajući na tromost i potpunu neučinkovitost HR pravosuđa ?! Pozzzz
kota 211
27.6.2009. 20:36
Koliko god to konradiktorno zvučalo, mislim da su "zzzz" i "B.B.B." bili upravo potrebni Vtc-netu!! Dragi su i uporni, svaki na svoj naćin. Bez njih bi ponekad bilo dosadno. Gorane upriliči susret, ja častim. "B.B.B.", sjetite se ponekad našeg starog, dobrog Ive Tomića (njegove odanosti, ali i ispravne kritičnosti Dinama kad nije išlo dobro)!? "zzzz", pa Vi ste već uz HSPD, samo te činjenice još niste svjesni. Kao što kaže Tomislav : "..., i sve ide dobro....
zzzz
27.6.2009. 19:42
guru
Sve si lijepo napisao samo nisi napisao odakle će se pva namknuti, ako ne iz proračuna RH onda valjda iz gradskog proračuna. A što je HSPD poduzeo kako je dobio 2 vjećnika u gradu.

Već sam ti objasnio da pravosuđe RH ne može natjerati da se probudi iz zimskog sna niti EU niti NATO, NITI SVI SVECI OVOGA SVIJETA. AKO TO USPIJE HSPD-U, ODMAH SVOJ GLAS DAJEM ISTOJ STRANCI???????

Pravosuđe ostaje kronična boljka

Hrvati smatraju da je pravosuđe najkorumpiranije, a potom slijede državne službe i privatni sektor, te političke stranke. Četiri posto građana priznalo je da je dalo mito.!!!!!!

Vrhovni sud oslobodio «narkića» iz okolice Virovitice – marihuana lijek
A JUČER JE KOSORICA REKLA DA NEMA POMILOVANJA ZA DROGU??????

Ona se (ANA LOVRIĆ), podsjetimo, proslavila mišljenjem da je “Prodaja jednog jointa opasnija je od otmice državnog dužnosnika”.

Vrhovni sud Republike Hrvatske priznao marihuanu kao lijek za PTSP!

GURU, ZAR STVARNO VJERUJEŠ U ČUDA?????

"Zašto Bandić u Zagrebu radi po istom receptu kao i Sanader u državi?
zzzz pametan si pa istraži."

PA GURU TI SI STARNO APOLITIČNA OSOBA. ZAR MENE PITAŠ ZA BANDIĆA, PA PITAJ SANADERA. ZAR MI NEMAMO TRODIOBU VLASTI. I NEKA RADI SVATKO SVOJ POSAO!!!!!

Platit ćemo ako račun umanjite za 15% i date nam novi posao

HDZ: I poslovni nemoral kriv za nelikvidnost

EU poručuje Sanaderu: Počnite kažnjavati korupciju

Luka Bebić ima 51 tisuću eura mjesečno za otplatu stana u Ružičnjaku!

PA VIDIŠ DA SAD I UE SANADERA PROZIVAJU ZBOG PRAVOSUĐA, PA ŠTO MISLIŠ DA PRORADI PRAVOSUĐE, POLA BI RUKOVOSTVA HDZ-A OTIŠLO U ZATVORA A POLA BI POBJEGLO.

Završna riječ tužiteljice u "velikom maestru": Kaznite ih i oduzmite im imovinu

Petlevski u nastavku Velikog maestra: Nisam tražio mito od 350 tisuća eura

GURU, JEL JOŠ UVIJEK STOJIŠ KOD SVOJIH TVRDNJI???????

Vukovarski dogradonačelnik: Uspio sam ujediniti ustašu i četnika

Uspio sam ujediniti do jučer nemoguće, Karaulu i Bulića, pod navodnicima ustašu i četnika - rekao je Lađarević

Hrvat sam koji je branio Vukovar i za svoj sam grad bio spreman i život dati - rekao je vidno uzbuđeni Karaula, podsjetivši da je prije nekoliko godina u vijećnici samo pokazao fotografiju SDSS-ovca Željka Bulića koji je snimljen u odori srpskoga vojnika nakon pada Vukovara. Ljutiti predstavnici HSS-a, Ivica Žulj i Nikola Toth, demonstrativno su napustili sjednicu zbog, kako su rekli, “vrijeđanja i arogantnog ponašanjaě, a za njima je izašao i SDP-ovac Željko Sabo.

Mlinarić govorio je da “ne bi bilo pošteno i korektno na tri mjeseca do lokalnih izbora smjenjivati Lađarevića”, očito je u posljednji tren odluka promijenjena. Kuloari govore da je takav NAPUTAK STIGAO IZ VRHA HDZ-a.

SADA KADA HSS I NA DRŽAVNOJ RAZINI KOALIRA SA HDZ-OM A PRIJE S SDP-OM, ROMI SU U KALICIJI S HDZ-OM, SDSS, BOŠNJACI, INDIJANCI....

PA SADA U HRVTASKOJ MOGU SVI KOALIRATI, OSIM NARAVNO SDP I HDZ.
KAVA JE RAZLIKA IMEĐU SANADERA I MEMEDIJA??? NIKAKVA??
LAŽU I JEDAN I DRUGI KAO ROM????
EVO I DOKAZA:

Sanader zavarao obećanjima pola Balkana
> Diplomatski skandal: Srbima prijevodi, a Crnogorcima rečeno da je ionako sve na internetu

Obećao Sanader i Crnoj Gori
Sanader je i Crnogorcima još u veljači 2007. godine javno na sastanku s tadašnjim premijerom Crne Gore Željkom Šturanovićom obećao da će Hrvatska ustupiti 30 tisuća stranica prevedenih...

Kakav je život u Sanaderovu svijetu bez krize, recesije, problema i dugova?

KOGA Vlada zavarava? Koga to nastoji uvjeriti da Hrvatska nije u krizi, recesiji, u dubokim gospodarskim i financijskim problemima? Neka premijer i njegovi ministri malo bolje pogledaju Šukerovu izmučenu facu. Bit će im odmah jasno da smo u teškoj banani.

A što radi Sanader? Bježi od stvarnosti. Pravi se da živi u nekom virtualnom svijetu u kojem ima plina i posla, a nema dugova i recesije. A tko zna, možda zaista i živi.
ZNAČI OD SADA SE NEĆE GOVORITI: LAŽEŠ KAO CIGAN , VEĆ LAŽEŠ KAO .......
B-B-B
27.6.2009. 16:44
Gdje ste drugovi i drugarice ?
kota 211
27.6.2009. 8:08
Odgovor"zzzz" : Drugarice Anđo, kad već spominjete "trojanskog konja" i tu mislite na HSPD, moram Vas zamoliti da pitate Matu Vukušića (SDP), kako se je osjećao 2003.godine kada su ga u Gradskom vIjeću izdali "trojanski konji "(op.konji-množina od konj), Car i Simonović. Da pojasnim. Prve dvije osobe sa liste SDP-a u ključnom trenutku (prilikom smijena direktora grad.poduzeća) ne dolazi na zakazanu sjednicu Grad.vjeća (zaspali su ...) i tako vrše veleizdaju svojih drugova i partije. I na ovim izborima gđa.Čavlović ćini isto. Sama si priprema trojanske konje. Nićim izazvana, stihijski koalira sa svima s kojima stigne (HDSSB.SDSS), kao da skuplja "krave na gmajni", a ne LJUDE kojima se može vjerovati. Koalira i sa HSU-om i to u liku i djelu V.Moslavca (HDZ-ov igrać), koji je odmah nakon izbornog poraza javno pljuje u "Virovitičkom listu", vrijeđajući joj "Tita i partiju", te je oznaćava ključnim krivcem za poraz na izborima. Taj isti V.Moslavac danas sjedi u Žup.skupštini, kao što V.Župan (HSU) sjedi u Grad.vjeću, zahvaljujući potpuno pogrešnim procjenama SDP-a (gđe.Čavlović). Preporuka : pogledati film "Sleepers". Tek kad ove činjenice prihvate čelni ljudi SDP-a u Virovitici, može se ići naprijed. Stoga, ne upirati kažiprst prema HSPD-u. Prvo pred ogledalo!!
Danica
26.6.2009. 23:57
Ne znam zašto mene pitate za rješenje!? Čitam, slušam, razmišljam...kao i svi vi. Treba potpitanja postavljati komentatoru Weissu!On manje ili više dobro dijagnosticira, rade to i strani mediji, domaći manje jer su u većini produžena ruka Vlade ili drugih interesnih grupa...Ipak, kad me već pitate rješenje nazirem u dva smjera: prvo, kada kritičnost naroda dosegne vrhunac (kada obični ljudi shvate što je dug od 40-četrdeset milijardi eura!!!!! i shvate da ga ONI moraju vratiti!!!, kada tzv. mali ljudi shvate razmjere pljačke koju čini vlast) doći će do nekontroliranog revolta, Vlada će se pokušati zaštiti policijom(manje je vjerojatno vojskom jer ona ima ključne naredbodavce ne u Banskim dvorima ili Pantovčaku nego u sjedištu NATO-a!!), narod se ne može zaustaviti policijom jer policija prelazi na stranu naroda, događa se manje ili više krvava revolucija (na Balkanu nema mirnog odstupa s vlasti, posebno ne ove koja pljačka vlastiti, hrvatski narod!), Crkva blagoslivlja nove hrvatske vođe, ključni pljačkaši dolaze pred revolucionarni sud ili pokušavaju se prebaciti u inozemstvo, no tamo ih čeka - Interpol... Drugo rješenje je gurnuti Hrvatsku u novi rat - BiH najvjerojatnije, Srbija manje vjerojatno, Slovenija najmanje vjerojatno... Ovo su dva loša scenarija a ako netko ima treći, neka ga izloži(da, možda Vlada nacionalnog spasa, ali to su u većini opet HDZ i SDP, pa to ne prolazi!!).
Žao mi je, kako god okrenuli na jesen nam se loše-crno piše!
guru
26.6.2009. 23:40
zzzz kao da pišeš iz Zagreba a ne iz Virovitice. I ptice na grani znaju da je HSPD tužio Ministarstvo Financija i da pravni put ide sasvim korektno. Dobro sakupljaš podatke sa raznih izvora i to ti je za pohvalu. Pronađi bar jedan gdje HSPD tvrdi da će štediše namiriti iz proračuna.Ako želiš znati tko je to izrekao pogledaj raspravu u Saboru na temu ukidanja štedno kreditnih zadruga. Tu tvrdnju je izrekla gđa. Nada Čavlović-Smiljanac. Ja još uvijek vjerujem da to nije bilo predizborno dodvoravanje štedišama?
HSPD tu ima jasan stav:
Pravosuđe mora odraditi svoj posao.
Politika pomaže u onom djelu da ukljući javnost i da proces bude praćen kako ne bi moglo doći do uplitanja pojedinih aktera kojima to ne odgovara.
Dakle stvari su vrlo jasno postavljene i izrečene.
Ako sam ih upamtio ja ovako slabo pismen kako to da nisi ti koji si baza podataka za sve.
Moje je mišljenje da upravo redovito upoznavanje građana sa pravim stanjem u procesu štedne zadruge daje onu dodatnu vjeru građanima da postoji snaga u HSPD-u koja će ovaj proces dovesti do kraja na njihovu radost.
Što se tiće Keruma i HDZ tu si u pravu.
Jedino što valja da pokušaš istražiti da li je možda i Bandić trojanski konj HDZU?
Da li bi Sanader tako lako pustio Zagreb nekomu tko nije njegov igrač?.
Ima li tu neke logike?
Zašto Bandić u Zagrebu radi po istom receptu kao i Sanader u državi?
zzzz pametan si pa istraži.
Ja još uvijek ovo što je ostvario SDP u Virki i županiji smatram neuspjehom.
Sve ovo što pišeš oko Polančeca stoji ali moraš priznati dio građana im vjeruje i kad lažu, a SDP svoju istinu slabo ili nedovoljno prezentira.
Imam dojam da se SDP uplašio preuzeti vlast u ovako kaotičnom stanju.
To je samo moje viđenje volio bih da nije istina.
Pozdrav nepoznati prijatelju!!!!
zzzz
26.6.2009. 19:14
EVO DA SE NE ZAMARETE, ZAŠTO NEMA POMOĆI HRAVTSKE?

18.6.2009 17:22 | Naslov: Faber smijenjen: Govno je i dalje u celofanu Prikaži/Sakrij | Citiraj

Toliko o trodiobi vlasti. Zakonodavna, izvršna i sudska vlast u demokraciji su nezavisni. Kod nas ih postavlja jedan čovjek ili isti krug ljudi. Da si ti mafijaš, što bi napravio? Prvo bi se uvukao u neku stranku, najbolje u u jednu od vodećih stranaka. Onda bi postavio svoje ljude na odgovarajuće pozicije najprije u sudstvu i policiji. Onda bih se nakrao masno. Niti jedna masna krađa iz proračuna ne bi bila istražena, jer imam ljude u policiji. Ako je i istražena, niti jedna optužnica ne bi završila osudom, jer imam ključne ljude u sudstvu. A, na kraju krajeva, i zakone krojim tako da mogu lakše krasti, jer su moji ljudi i u politici. To je ideal mafije. "Make money" je najkraći opis mafije. A novac oni ne stvaraju, nego ga uzimaju od malih ljudi. Uzrok siromaštva države je upravo to - krađa našeg novca koji odvajamo u državni i gradski proračun.
zzzz
26.6.2009. 19:09
Kakav je život u Sanaderovu svijetu bez krize, recesije, problema i dugova?

Ma kakav "izazov"!?
Prije par dana Barack Obama obratio se Amerikancima preko Youtubea i pritom nije birao riječi. Poručio im je ravno u glavu: "Ni jedna politika ili plan neće riješiti probleme s kojima se suočavamo, niti će kriza proći u kratkom vremenu". Obama je iznio plan gospodarskog oporavka, ali nije ga posipao štaub šećerom. Naciju je upozorio da je zemlja doživjela dosad neviđenu katastrofu, da će svaka obitelj izgubiti u prosjeku 12 tisuća dolara, ali u istom dahu poručio: "Ako ne djelujemo brzo i hrabro, loša situacija mogla bi se dramatično pogoršati".

OVDJE MI OBAMA REAGIRA KAO I SANADER, ZAR NE DANICE? ČAK JE I SANADER KUPIO BMW SKUP KAO I OBAMIN??????

Tajna HDZ-ova financiranja: Potroši sve i potroši sad!

OTKRIĆE da je Anđelko Leko za sto tisuća eura kupio blagonaklonost vladajuće stranke zapravo je dobra vijest. To znači da je on jedan od malobrojnih. I da je HDZ ustvari transparentna stranka koja se financira samo preko računa. I da se usluge takve vrste mogu kupiti za samo sto tisuća eura. I još bolje, da takve stvari zapravo funkcioniraju isključivo na dobrovoljnoj osnovi.

Kao što nikome nije palo na pamet kopati po optužbama Stipe Gabrića Jamba da su ga "reketarili" Luka Bebić i Vladimir Šeks, tražeći od njega da financira HDZ-ovu predizbornu kampanju. Ili po priči da je HDZ od jednog trgovca automobilima tražio milijun eura, pa kad je ovaj to odbio, državna poduzeća i službe prestale su naručivati njegova vozila. Ili po kuloarskoj priči da je Luka Rajić prodao Dukat strancima zato što mu je dojadilo davati lovu HDZ-u.

IMA LI OVO IME I PREZIME?????
zzzz
26.6.2009. 19:01
I Crkva se okrenula protiv Sanadera: Hrvatski narod vapi za novim ljudima u politici
"Da dosadašnje usmjerenje i upravljanje hrvatskom državom ne postiže za hrvatsku naciju potrebne i poželjne plodove, jasno je ne samo onima koji promišljaju stanje hrvatskoga društva nego i sve širim krugovima građana koji su to već više puta poručili svojom apstinencijom s izbora na različitim razinama, a u novije vrijeme i sve većom zabrinutošću te potrebom i vapljenjem za novim ljudima", stoji u komentaru don Miklenića.

`U Hrvatskoj su gangsteri krema društva`

"Hloverkine čistke na HTV-u su uvod za lokalne izbore"

> Nastavljaju se čistke na HTV-u: Stanje je gore nego u mračnim devedesetima

Naravno da smo u banani: "Štedljivi" HDZ povećao stranačku ergelu na 12 automobila
Index posjeduje uplatnicu kasko osiguranja posljednjeg među kupljenim automobilima, BMW-a 760 LI s godinom proizvodnje 2008., za kojega kasko osiguranje košta 167.532 kuna. Za iznos godišnje premije kasko osiguranja HDZ-ovog BMW-a može se kupiti novi automobil srednje klase.

Sanader pozvao Hercegovce da spase Dubrovnik od komunističke vlasti

Zaveli vas oni koji su Hrvatsku u BiH vidjeli kao agresora
Sanader koji je do sada u predizbornoj kampanji koristio retoriku kako će izbor SDP-ovih kandidata dovesti do ukidanja vjeronauka u školama, ponovljen je i danas, unatoč činjenici da je upravo zahvaljujući takvoj očito "nedovoljnoj" retorici HDZ izgubio sve velike gradove u Hrvatskoj. . A GDJE JE SADA DRUG ANTE I DRUGARICA ŠUICA?????

Zašto je Luka Bebić uopće predsjednik Sabora?
Luka Bebić je ublažena verzija Jambe i Rojsa. No, za razliku od njih, on je razvio umijeće poslušnosti Sanaderu. I daleko dogurao.

Do bola iskren o namještanju
U nastavku pojašnjenja o preporukama, Bebić je istaknuo kako se do posla u velikoj mjeri dolazi preko - preporuka.
Takva iskrenost zaista je nešto što se rijetko može vidjeti u hrvatskoj politici, posebno kad dolazi od osobe koja javno priznaje da sređuje poslove za svoje sugrađanine i to u državnim tvrtkama koje žive od poreznih obveznika. I u tome ne vidi ništa loše.
No, da nije riječ o Luki Bebiću, mnogi bi pomislili kako je riječ o lapsusu......

Vratile se devedesete i u Novi list: Po uređivačku politiku kod doktora Ive

DA SE nešto čudno događa s vodećim ljudima ugašenog Feral Tribunea Viktorom Ivančićem i Marinkom Čulićem u riječkom dnevniku Novom listu potvrđeno je danas u kronologiji njihovog "političkog progona....

EU poručuje Sanaderu: Počnite kažnjavati korupciju

Luka Bebić ima 51 tisuću eura mjesečno za otplatu stana u Ružičnjaku!

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora ima dovoljno novca da jednom mjesečno izdvaja iznos koji je za sve obitelji u Hrvatskoj, minus onih poslovičnih dvjesta odabranih, nemoguć. Luka Bebić koji je svoju gramzivost uspio pokazati prvim svojim potezom na mjestu predsjednik Sabora, povećanjem plaće za 7500 kuna, potvrdio je drugim potezom - kupovinom 460 tisuća vrijednog elitnog stana od Prebendara zagrebačke nadbiskupije u ulici Ružičnjak u Zagrebu.
DANICE, DA LI TI VIDIŠ NEGDJE RJEŠENJE?????
zzzz
26.6.2009. 18:51
DANICE, KAKO TI OVO KOMENTIRAŠ, JA OVDJE VIDIM SAMO ODRĐENE STRANKE A TO VIDE I ZAPADNI MEDIJI????

Washington Times: Sanader je transformirao Hrvatsku u državu mafije

Nesposobna Vlada vodi do kolapsa zemlje
Kuhner se jednostavno obrušio na Sanadera koji je direktni krivac za "masovnu političku korupciju", koja je postala najveći problem koji bi mogao zaustaviti proces pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji. Štoviše, Washington Times "sprda" se s vladom Ive Sanadera pa kažu kako "nekompetencija Vlade prijeti potpunim ekonomskim kolapsom zemlje".
"Od dolaska na vlast 2003. godine Sanader i njegov vladajući HDZ predvode puzajuću autoritarnu kleptokraciju", stoji u tekstu Washington Timesa koji je osim Sanadera žestoko optužio i njegovu stranku HDZ tvrdeći kako je mito i stjecanje neobjašnjivih bogatstava od strane članova vladajuće stranke postala sveprisutna pojava u Hrvatskoj.
Da bi i američkim čitateljima postalo jasno tko je Sanader, Kuhner kaže kako bi Sanader posramio i smijenjenog guvernera Blagojevicha.
"Sanader ima vilu u elitnom dijelu Zagreba, vrijednu 10 milijuna eura, kao i spornu i neprijavljenu zbirku satova vrijednu 150 tisuća eura", spominje WT dodajući kako bi se Blagojevich svakako mogao posramiti. Također, Kuhner u jednom dijelu teksta kaže za Sanadera kako je riječ o "nepopravljivom lažljivcu".
Pod Sanaderom ubijani i napadani novinari....

Pravna država, kakva smijurija...

"Nismo mi u banani, mi smo u govnima!"
"PROBLEM je u tome što mi nismo priznali krizno stanje i živjeli smo pogrešnim načinom života. Sanader nije htio reći da smo mi u govnima, pa je na finiji način rekao da smo u banani", kaže Slavko Kulić s Ekonomskog instituta, pomalo pesimističan prema susretu sa stvarnošću koji očekuje Hrvatsku: naplate hipoteka, dizanje kredita kako bi se sačuvala likvidnost države i društva, ali po lihvarskim kamatama, prema nekim procjenama, gubitak nekoliko desetaka tisuća radnih mjesta, potreba za radikalnom promjenom monetarne politike....
ŠTO KAŽEŠ NA OVO ZLO KOJE IMA IME I PREZIME???????
zzzz
26.6.2009. 18:34
GURU
Opet eskiviraš odgovor, nemoj pričati bajke?
Reci kako bi HSPD dobio lovu iz proračuna ako za sada vrijedo ovo pravilo:

Recept za uspjeh: Ljubi ruku Polančecu

Drugo objasno što će HSPD sada učiniti za prevarene štediše, ako država ne garantira za štedne uloge građana u ŠKZ, a garantira samo do određenoga iznosa u bankama.

Usput kako "guru" komentiraš ovaj naslov

Kerum se naljutio zbog pitanja - "Jeste li vi trojanski konj HDZ-a?"

"Ovo nije koalicija sa HDZ-om" branio se Kerum. "Željni smo mirnog rada i kompromisa kako bi se projekti što brže realizirali" pojasnio je gradonačelnik. Nije htio odgovoriti na pitanje je li trojanski konj HDZ-a, kao ni na tvrdnje da miče predsjednika Hajduka Peroša. Kerum još nema mandat na Poljudu, čeka da Grad postane većinski vlasnik. "E, onda ću ja donosit odluke" zaključio je raspravu na tu temu. S premijerom Sanaderom nije se, kaže, sastao u posljednje vrijeme. Jesu li ipak pričali o Hajduku?

B-B-B
26.6.2009. 11:44
Zašto sam ja svađalica i provokator, ti danice imaš očito problema psihičke naravi, niti sam koga vrijeđao niti provocirao a to što se ne slažem stobom u 70% stvari to je moje pravo i nisi mi ti nikakva šefica da bi trebalo biti po tvome. Ono sa mojim prijedlogom da se ti i tomislav trebate ubaciti u politiku sam ozbijno mislio jer teško je danas naći jednu osobu koja baš sve zna, nije bitno dali se tu radi o poljoprivredi, gospodarstvu, kulturi i da ne nabrajam više.
guru
26.6.2009. 11:15
zzzz vrlo dobro razmijem što pišeš. Pokušavaš Viroviticu smjestiti u globalni hrvatski problem. Djelomično si u pravu. Politiku ipak ćine ljudi i ona ovisi o sposobnosti pojedinca da privuće mase.
Metode nisu zanemarive ali nisu ni presudne.
Pokušao sam ti objasniti da je dobro očistiti prvo u svom dvorištu.
Kod tebe a i dalje u SDP- u Virovitice još niste spremni priznati poraz.
Teško da se nešto može promijeniti ako se ne primjećuju vlastite
greške.
Od vodeće stranke u gradu danas je upitno da li ste i vodeća oporba?
Ti uporno ponavljaš da vam je za to kriv HSPD i Prpić.
Za HSPD su glasali birači nezadovoljni HDZ-ovom ali i SDP-ovom politikom.
Biraći koji shvaćaju da samo treći put ima perspektive izvući Hrvatsku iz gliba u koji svkodnevno tone sve dublje.
Ono što Danica izvanredno opisuje kod obje velike stranke kao da postoji koncenzus kako upropastiti vlastiti narod.
Veseli me spoznaja da ljudi svakodnevno i sve više prepoznaju HSPD kao treći put.
Činjenica da u HSPD dolaze mladi, obrazovani,neopterečeni prošlošću govori mnogo.
Još nešto veoma bitno za predizbornu kampanju je novac. HSPD koliko je meni poznato za izbore potrošio toliko koliko si vrača kroz mandate.
Simpatizeri HDZ-a i SDP -a pokušajte saznati od tih stranaka koliko su oni potrošili.
I tu vam HSPD pokazuje zašto je moralni pobjednik ovih izbora i zašto ga biraći vide kao treći put.
Prpiću samo naprijed postaješ problem vlasti i oporbi a to je dobro za razvoj stranke i građana ove opustošene Virovitice.
Danica
25.6.2009. 23:47
Ostajem kod toga da konce naše hrvatske situacije drži NESPOSOBNA OPORBA!Naime, toliko je grešaka koje je činio HDZ u protekle 4 godine, a toliko mlakog reagiranja opozicije - SDP da je to znak o d o g o v o r u HDZ-a i SDP-a o podjeli vlasti u Hrvatskoj tj. oboje glume suparnike. Istu kost on glođu i bratski je podijelili- SDP-u gradovi, HDZ manji gradovi i selo! Svako dobio dio kolača i mir u kući! Jer samo kreteni kao što je SDP imaju igrača koji je na podu u ringu i puštaju svaki put da ustane i dalje baljezga. I ne treba osuđivati one koji baljezgaju i dalje nanose štetu Hrvatskoj nego zamjeriti SDP-u što nije u stanju zadati završni udarac HDZ-u! Dogovor, dogovor a na račun stoke sitnog zuba, mazohističkog hrvatskog naroda! Skinuli gaćice, naprćili se i jednima i drugima, sramota!
Jer, z a d u ž i t i zemlju 40 milijardi eura, ne znati kamo je otišao t o l i k i n o v a c ravno je samoubojstvu Hrvatske.A zaduživale se sve vlade i vlasti od 1991. do danas pa nijedna stranka nije bet krivnje! HDZ je ipak zadužio zemlju više! Samo s tom istinom da se išli glasno na izbore, HDZ-u nema spasa! Sve više vidim rješenje u trećem putu ili vladi nacionalnog spasa...ako se još što spasiti dade!?Vjerovala u crvene, sada ne vjerujem nikome osim pomalo trećoj struji ali zadatak joj nije lak, maknuti i jedne i druge, uključujući njihove kupljene satelite, male strančice! I još jedna najgora varijanta: narod najesen na barikadama!Ne vruća nego dramatićna, opasna jesen! Ne poželi to nikome jer onda ni ćiriba-ćiribu Sanaderu, Polančecu, Šukeru, Kosorici, Milanoviću, Čačiću - nema spasa! Samo inozemstvo i promjena identiteta ih spašava!
zzzz
25.6.2009. 16:39
EVO JO PRIMJERA
Zašto je Sanader uvijek pobjednik?

ZATO ŠTO NA LOKALNIM IZBORIMA POBJEĐUJU SVI
Pa zašto ne bi i Sanader? Ivo Josipović slikovito je objasnio da je SDP osvojio par tuna, a HDZ kilu srdela. I Sanaderu je to sasvim dovoljno da u dva dana negdje 45 puta ponovi kako je on pobijedio na izborima. Poput kapricioznog djeteta koje lupa nogama i vrišti da je ono najbolje, tako i Sanader koristi svaku, pa i najmanju priliku da baš svoju polupraznu izbornu čašu proglasi punom do vrha

ZATO ŠTO SE OČEKIVALO DA ĆE BITI GUBITNIK
Oporba, javnost, analitičari i dio medija nabrijavali su atmosferu izbornog kraha Ive Sanadera. Teret krize, štrajkova, prosvjeda, loših anketa i zasićenja činio se prevelikim da bi ga HDZ uspješno podnio na lokalnim izbora. I stvarno je bio. A možda i nije. Tko to uopće može reći? HDZ je na kraju pobijedio tamo gdje je trebao - u ruralnim područjima - a izgubio tamo gdje uvijek gubi - u gradovima. Išao je Sanader na izbore kao ovca na klanje, a onda krvav pobjegao ispod noža. Tko ga može kriviti što se proglašava pobjednikom?

ZATO ŠTO JE ŠEF HDZ-A
Što god nas spopalo - kriza, štrajkovi, prosvjedi, neredi, siromaštvo, krađa, glad, suša... - HDZ će uredno osvojiti svojih dvadesetak posto glasova. Što god njegovi čelnici učinili, imat će iza sebe vjernu vojsku birača. Kako god HDZ stajao u anketama, one će se na kraju pokazati pogrešnima. S takvim kapitalom lako je izlaziti a izbore. Biti šef HDZ-a, stranke koju slijepo slijedi petina stanovništva (i parsto tisuća sa strane), čini se najboljim poslom na svijetu.

ZATO ŠTO IMA KOALICIJSKE PARTNERE
Sve donedavno HDZ se hvalio da on sam pobjeđuje na izborima, optužujući SDP da se kukavički skriva iza koalicijskih partnera. A sada se taj isti HDZ hvali svojim koalicijskim potencijalom i ruga se SDP-u koji uporno ratuje sa svojim iole relevantnim partnerima. Male stranke drže se HDZ-a k`o pijan plota, osvajaju s njim vlast i fotelje, iskorištavaju sve blagodati vladajuće koalicije i bježe od bilo kakve krivnje. HDZ na njih uglavnom ne obraća pažnju, svaljuje odgovornost, gazi obećanja, znajući da će na izborima svi staviti glave na kup i istupiti zajedno u obranu onoga što ih jedino spaja: ostanka na vlasti.

ZATO ŠTO I PORAZ PRETVARA U POBJEDU
U ovim uvjetima proglašavanje izborne pobjede jednako je pretvaranju vode u vino. Pa ipak, Sanaderu je i pošlo za rukom. Nikad ga nema blizu neuspjeha, iz njegovih usta nikad neće izletjeti neko poražavajuće priznanje, njega se nikad ne može proglasiti gubitnikom, nikad krivcem - uvijek spasiteljem. O čemu god ga pitali, on uredno uzvraća svoje. Kao jutros u Saboru: oporba ga rešeta pitanjima o troškovima života, studiranju i invalidninama, on joj se ceri u lice i ruga zbog izbornog "neuspjeha". Fora se nekome možda čini prostačkom i izlizanom, ali ovo je ipak Hrvatska.

ZATO ŠTO MU JE POBJEDA SVE
I za nju je spreman učiniti što god je potrebno. Spreman je otvarati lažne autoceste, plašiti ljude lažnim neprijateljima, davati lažna obećanja, paktirati s raznim vragovima i prodati dušu vragu. Malo tko u hrvatskoj politici - zapravo nitko - na sve to nije spreman, a bogami ni sposoban. On će za pobjedu učiniti sve, pa makar se ona svela na "kilu srdela".

ZATO ŠTO GOVORI ONO ŠTO LJUDI ŽELE ČUTI
Nije li sindikate primirio fiktivnim sporazumom pet dana prije izbora? Nisu li mu se mnogi rugali da je u džepu nosio šalabahter s parlamentarnih izbora kad je lupetao o vjeronauku, lakim drogama i komunjarama? Nije li očarao domaće i strane liberale pričama o demokraciji i europskim vrijednostima, a domaće birače huškao pričama o neprijateljima, ratu, domovini i vjeri? Ima govor za svaku priliku i za svaku publiku. Nije on kriv što ga slušaju. Nakon pet godina više naprosto ne može biti.

ZATO ŠTO JE OVO HRVATSKA
I zato što u njoj žive Hrvati. Oni su poslušan narod koji voli autoritarne vođe, vjeruje u vlast i Crkvu, tolerantan je i trpeljiv, spreman na žrtve i prijemčiv na laži, podložan nacionalnoj euforiji i nesklon promjenama. Vjeruje obećanjima, pa makar bila lažna. I ovom prilikom se potvrdilo: nije još propao onaj tko je podcijenio mudrost hrvatskih birača.
NADAM SE DA JE DOSTA?
zzzz
25.6.2009. 16:32
Opet se DANICA zaigrala.
PRVI DIO TEKSTA TI JE TOČAN KOJIM SE ODNOSI NA KRIVNJU POLANČECA -HDZ, ALI DRUGIO SI TOTALNO PROMAŠILA. JA ĆU TI REĆI NA ČEMU OVA VLADA DOBIVA IZBORE - NA PODJELI NARODA.
RECI JOŠ I JEDNU ZEMLJU U KOJOJ SE DANAS PRIČA O II SV. RATU. TOČNO, NIGDJE. DANAS SE U EU SAMO PROTOKOLOM OBILJEŽAVA POBJEDA NAD FAŠIZMOM.
A KOD NAS? DJELI SE NAROD NA USTAŠE I PARTIZANE, ZABAVLJA SE THOMPSONIMA, BRENAMA.. A DRŽAVA PROPADA.
EVO TI JEDAN SVJETLI PRIMJER:
SANADER VIDI DA HDZ GUBI IZBORE U VUKOVARU, DUBROVNIKU... I ŠTO IZJAVLJUJE?
NEMOJTE GLASATI ZA KOMUNISTE JER SU ONI BILI 45 GOD. NA VLASTI!!!!
A GLE TKO NJEGA ZASTUPA??????

Umjesto proračuna, Šuica prodajom Srđa vraćala milijune za Imperijal

> Index doznaje: Grad Dubrovnik nije dobio ni kune od prodaje zemljišta na Srđu!

Fort Imperijal otišao Razvoju u 30 godišnju koncesiju!

Šuica priča o punjenju proračuna?

A GLEDAJ SADA OVO
Dug Grada Dubrovnika dosegao 40 milijuna kuna!

Krenulo je: DORH ispituje Šuicu za Srđ, sprema se otvaranje slučaja "Garaža"

GDJE JE SADA DRUG SANADER I ŠUICA?????
DRUGI PRIMJER GDJE NEMA KRIVNJE OPOZICIJE,
MESIĆ VEĆ TRI GODINE SPOMINJE AFERU - KRAĐU KAMIONI I TO KAO VRHOVNI ZAPOVIJEDNIK OS RH. I NIKOME NIŠTA, JER JE PRAVOSUĐE, MUP, USKOK.. TU GDJE JE.

KAKO SU SLOVNECI RJEŠILI AFERU. NABAVLJENA VOJNA VOZILA SA NATJEČAJEM (KOD NAS BEZ) I SAMO SE POJAVILA SUMNJA U UZIMANJE MITA - SMJENA VLASTI.

I ZATO HDZ IMA NOVU TAKTIKU??????

Nova hrvatska moda - tretirati birače kao stoku

Na ovim izborima prvi put se događa nešto novo - vrijeđa se birače suparničke strane
Ali na ovim izborima prvi put se događa nešto novo, vrijeđa se birače suparničke strane pa čak i vlastite, ako se procjeni da su oni manje vrijedni. Ovu jadnu segregaciju među biračima najbolje je osjetio Vukovar, gdje HDZ upravo vodi prljavu kampanju kako je SDP osvojio ovaj grad glasovima srpskih birača. Nema veze što je najveća srpska stranka SDSS bila u koaliciji ne sa SDP-om, nego baš s HDZ-om, što znači da je barem dio srpskih birača glasao i za Sanaderovu stranku ( A ZABORAVIO JE BOSANCE KOJI GLASUJU I U BIH I RH ZA HDZ)

2- POLANČEC TVRDI DA NE MOGU DOBITI PROJEKTE, ONI GDJE JE NA VLASTI SDP???

SADA DANICE OBJASNI OVO:

NAJAVLJENA IZGRADNJA BRZE CESTE
1. ILOK- OSIJEK- VT- KC-VARAŽDIN
2. VRBOVEC - BJ- VT- BARCS I DRUGI KRAK CUGOVEC KOPRIVNICA

OD IZGRADNJE NIŠTA, ZAŠTO NISU IZGRAĐENE DIONICE DO VIROVITICE (HDZ) A PREMA KOPRIVNICIM (SDP)NE!!!
ONDA VLADA NAJAVI IZGRADNJU AUTOCESTE CUGOVEC - KOPRIVNICA I CUGOVEC - VIROVITICA
ZAŠTO NIJE IZGRAĐENA BAREM DIONICA VRBOVEC - BJ - VT PA DA SE DOKAŽE VJERODOSTOJNOST POLANČECA, JER U KC JE NA VLASTI SDP, A U VT HDZ.
ZNAŠ ZAŠTO? ZATO ŠTO OVA VLADA TRETIRA I HDZ-OVCE U VPŽ KAO STOKU.
Danica
25.6.2009. 13:50
Sve više razmišljam tko je danas najveća hrvatska štetočina i mislim da je to ekonomski "strateg" Polančec! Svaki puta kada laže, zacrveni se, a crveni se vrlo često...Njega, Sanadera, Šukera, Kosoricu.. tko plaća i za koga oni rade? Za h r v a t s k e nacionalne interese sigurno ne! Zadužiti toliko zemlju mogu samo njene najveće štetočine! Titu se prigovaralo da živimo na kreditima (oko 14 milijardi dolara duga) a na čemu živimo danas s oko 40 milijardi eura!??????????????????????????????????????? Za to nisu krivi samo u HDZ-u - za to je kriva i nesposobna oporba! Dolje MIlanović i ekipa!A da hrvatski narod ipak glasa većinom za HDZ, e to je već za široko znanstveno istraživanje!Koje su to cirkuske metode - masovna hipnoza!???
zzzz
25.6.2009. 13:02
"Može li nešto biti poštenije od samostalnog izlaska na izbore?
ZZZZ da li je Prpić i HSPD krivac za neuspjeh SDP-a?
Kada ćete shvatiti da građani političare djele na one koji nešto rade i one koji žive od stare slave."
GURU, JA TE STVARNO NE RAUMUJEM, ILI NE ŽELIŠ PRIZNATI SITINU ILI STVARNO NE RAZUMUJEŠ DANAŠNJU POLITIKU. ZAŠTO SPOMINJEM KERUMA, EVO ZATO....

Recept za uspjeh: Ljubi ruku Polančecu

I Polančec je progovorio. Najprije je hladno istaknuo da je jedan od glavnih strateških ciljeva Vlade ravnomjeran razvoj Hrvatske ("Znamo se godinama, ali ovo je prvi puta da me tražiš za pomoć. Budimo iskreni, nikad nisi želio moje prijateljstvo, bojao si se da ćeš mi morati dugovati"), ali na kraju se ipak smilovao. Obećao je građanima Buja da, ako izaberu HDZ-ova gradonačelnika Jergovića, mogu očekivati razne oblike pomoći od Vlade - zemljište za poslovnu zonu, državna sredstva za infrastrukturno opremanje - da bi napokon došao do onoga što su svi očekivali: ako gradonačelnik Jergović sa svojim timom kandidira razvojne projekte za sredstva i prezentira u nekom drugom ministarstvu, Polančec će rado "telefonirati kolegi ministru i zamoliti ga da projekt analiziraju s dužnom pažnjom i, naravno, neka prođe!". ("Jednog dana, koji možda nikad neće doći, zatražit ću uslugu od tebe. Ali dok se to ne dogodi, smatraj ovo darom na dan vjenčanja moje kćeri"). ..

Scene iz "Kuma" kao nikad prije

Kao nikad prije, u ovoj kampanji parodirale su se scene iz "Kuma". Ali ono što je Polančec napravio na predizbornom skupu u Bujama nije bila nikakva parodija. Poručio je biračima da će hrvatska Vlada pomoći njihovom gradu samo ako se gradonačelnik HDZ-a prijavi sa svojim projektima. Budući da je Jergović naposljetku izgubio u drugom krugu od kandidata IDS-a, od usluge vjerojatno neće biti ništa. Odnosno, može novi gradonačelnik Edi Andreašić tražiti podršku nekog ministarstva za pojedini projekt, ali Polančec neće za njega ni prstom mrdnuti ("Zašto si išao na policiju, zašto nisi meni odmah došao?").

Tako funkcionira potpredsjednik hrvatske Vlade. Kao da nije dovoljno služiti se državnim projektima za kampanju HDZ-a, već je Polančec izravno i bez srama poručio biračima da će hrvatska Vlada gurati jedino one projekte koje predloži HDZ-ovi predstavnici na lokalnoj razini.

Ljubim ruke, milostiva

Dok je Radimir Čačić vladao Varaždinskom županijom oslanjao se gotovo isključivo na europske fondove. Istra se godinama žalila da joj iz središnje blagajne ne stiže gotovo nikakva pomoć. Slavonija se zbog novca iz proračuna, pod vodstvom Glavaševa HDSSB-a, digla protiv HDZ-a. Koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić pune četiri godine pokušavao je dovesti Polančeca na razgovor u Poglavarstvo, ali se potpredsjednik Vlade na te pozive uporno oglušivao. Njegova adresa bila je Podravka. I naravno, svečana loža NK Slaven Belupo gdje je nakon svake pobjede trijumfalno pozirao u naslonjaču, omogućavajući podanicima da mu simbolički "ljube ruku".

Jer on je mecena. On donosi lovu. On je naš čovjek u Vladi. ...

Tko vam je kriv što ste glasali za krivu opciju

To je dugogodišnji obrazac po kojem djeluje HDZ-ova vlast. Iz državnog proračuna prema lokalnoj samoupravi odljeva se dvostruko manje novca od prosjeka Europske unije, dok se iz Polančecova primjera vidi po kojem principu: prvo će se namiriti HDZ-ovi LOKALNI ŠERIFI.

Zato se Polančec uoči izbora nacrtao uz Ivana Čehoka u Varaždinu, poručujući na taj način biračima kako svom koalicijskom partneru nosi lovu, a godinama izbjegava kročiti u Mršićev ured u Koprivnici.

Bit će stoga zanimljivo analizirati rezultate lokalnih izbora. HDZ se doista može radovati osvajanju svakog pedlja zemlje, jer će za njihove potrebe država imati "više sluha". A što će biti s ostalima? Kako će se snalaziti Vukovar i Dubrovnik, pod vlašću SDP-a? Ili Osijek pod vlašću HDSSB-a? Tko će tamo nazvati Polančeca i zamoliti ga da "progura" neki projekt? I u krajnjoj liniji, što će ponuditi kao protuuslugu?

DA LI SI SADA SHVATIO DANAŠNJU POLITIKU, OSUĐUJEŠ JU ILI PODRŽAVAŠ?????
zzzz
25.6.2009. 12:49
SAMO NA ČEMU SE TEMELJI OPTIMIZAM AUTORA?
POGLEDAJMO KAKVO JE STANJE U DRŽAVI?
DA SE RAZUMUJEMO, NE PRIČAMO O IDEOLOGIJAMA VEĆ O EKONOMSKOJ SITUAACIJI U RH, S OBZIROM DA JE BIH DUŽNA 2 MLRD. EURA, SRBIJA 6, CRNA GORA.... A KAVA JE SITUACIJA KOD NAS?

Više od komunista: Hrvatska se zadužuje u inozemstvu za rekordnih 750 milijuna eura!

VLADA Ive Sanadera, danas je "uspješno" odgovorila na sve kritike kako nisu u stanju pokrenuti devet od deset vlastitih antirecesijskih mjera, tako što su se odlučili u inozemstvu zadužiti za rekordnih 750 milijuna eura. To je najviše zaduživanje Hrvatske od proglašenja samostalnosti, a najveća zaduženja bila su manja od 500 milijuna eura!

Više nego bivša Juga
Hrvatski inozemni dug iznosi trenutno iznosi 39.9 milijardi eura, a uoči raspada SFR Jugoslavije, u listopadu 1991., bivša je država bila dužna oko 16 milijardi dolara, odnosno 14,6 milijardi eura. Hrvatska se prema nedavnom istraživanju pokazala kao najzudeženija zemlja od sljednica bivše Jugoslavije.

Kritična točka raspada na 20 milijardi kuna
Kritična granica postavljena na 20 milijardi kuna, nakon čega bi mogao uslijediti krah gospodarstva. Najveći uteg trenutno je neprovođenje antirecesijske mjere plaćanja unutar 60 dana, i to posebice u velikim javnim poduzećima. Pet velikih javnih tvrtki među kojima su INA, te monopolisti HEP, Hrvatske željeznice, HAC i HC trenutno imaju duga prema svojim dobavljačima više od 6 milijardi kuna.
No, da bi cijela stvar bila još i gora oni koji se nadaju kako će novac prikupljen prodajom obveznica značajnije popraviti likvidnost u zemlji prevarili su se, jer taj novac je već potrošen. ....

VAŽNO
Zaduženje ne ide za likvidnost?
Ostaje tako nepoznato i kako će Vlada na čelu sa Sanaderom zaustaviti hrvatski brod koji neumitno tone prema kritičnoj točci od 20 milijardi kuna.
Valja svakako naglasiti i nedavno izvješće Svjetske banke, koja je upozorila Vladu da ne gradi više autoceste jer ne može platiti kredite za dosadašnje radove te da se usredotoči na saniranje postojećih. Hrvatska unatoč nepovoljnim financijskim okolnostima nastalje i dalje na projektu, primjerice, Pelješkog mosta.
tomislav
25.6.2009. 8:06
Hvala ti Danice ali svatko od nas ima svoju vrijednost, ako nije naravno maliciozan od samog poćetka. Ja uvijek volim izlete od teme jer mislim da covjeka blog opušta i nesmije mu biti neki gazda. Inače ja daleko više volim riječ iskustvo nego znanje jer pusto je znanje (dal trag sumnje ušao je u men il su sanje) tako nekako naš Dobriša zbori, pa i riječ profeor u tom kontekstu u našos terminologiji je barem po meni uopćeno - pretjeran. Više daleko više volim riječ učitelj i učiteljica (Da sam ja učiteljica napisao je drugi bard naše poezije).
Svakako Sretan današnji praznik koji se slavi na mjestu bivšeg 30. svibnja kao dana konstituranja prvog Hr dem Sabora uz naravno napomenu da koliko ima demokracije i parlamentarizma u stvarnosti druga je priča kao i slika o nama samima, bolje rečeno o njima koji vladaju.
Danica
25.6.2009. 0:33
@ B-B-B Zaista, nisam vidjela većeg svađalicu i provokatora od tebe!Gotovo uvijek skrećeš od teme komentara mada kao ovdje upozoravaš na temu! A Tomislavu, mislim, nisi ni do koljena i može ti biti - profesor! Ajd, Weiss uopće ne spominje.SDP me razočarao na lokalnim izborima u Vtci i našoj županiji i Prpić je uzeo glasove njima ali i HDZ-u i vjerujem da ni jednima ni drugima neće biti lako s njim!Čujem da su ga i pokrali za jedan mandat mada je to teško dokazati, ali gdje ima dima ima i vatre!A kažu da je slučaj s prevarenim štedišama došao do faze da je HSPD tužio, zbog toga, državu Hrvatsku s velikim šansama da dobiju spor!
B-B-B
24.6.2009. 19:50
Ma kakvo vrijeđanje ?
tomislav
24.6.2009. 17:24
Ja ako sam se šalio ne znaći da sam te molio da me vrijeđaš! BBB ili bbb!
B-B-B
24.6.2009. 14:21
Zašto nismo mi svi opljačkani građani, ili je netko možda bio malo nezasitan novcem ? čitaj velikim kamatama! Tako je tomislave u predsjedničku kampanju jer koliko ste pametni to je za ne povjerovati.
guru
24.6.2009. 6:18
Malo bliže povijesti za ZZZZ. HSPD je stvaran na ulicama Zagreba i Virovitice. Opljačkani građani shvatili da svoja prava moraju tražiti na sudu, a ako se još organiziraju politički i svoju muku prenesu medijima put će biti sigurno kraći.
Na žalost danas politički gubitnici umjesto da čiste u svojim redovima, krivca za vlastiti neuspjeh traže u drugima.
Može li nešto biti poštenije od samostalnog izlaska na izbore?
ZZZZ da li je Prpić i HSPD krivac za neuspjeh SDP-a?
Kada ćete shvatiti da građani političare djele na one koji nešto rade i one koji žive od stare slave.
Moj vam je savjet ukoliko ne želite biti vjećna oporba vrijeme vam je da počistite redove i već sada krenete u ozbiljne pripreme za slijedeće izbore.
Kod drugih stranaka tražite prijatelje.
Niste u poziciji kao HDZ da možete kupovati partnere.
Ne kužim ZZZZ zašto spominješ Keruma?
Čovjek dobio izbore i traži srodnog partnera.
Što je dobio SDP koalirajući sa HDSSB-om osim što je mandat u županiji prepustio Jankoviću.
Čestitam HSPD-u i Prpiću a kako kaže gospodin Weiss njihovo vrijeme dolazi i ne sumnjam da će se dokazati na pravom su putu!
ZZZZ i dalje ovaj portal koristi za ponavljanje podataka jer ti to ide vrlo dobro i veoma je korisno.
Za kraj sjeti se pjesme PRIJATELJA U MENI PRONAĐI!!!
tomislav
23.6.2009. 22:31
Ma koja skupština, pa mi idemo sad kao kandidati na predsjedničke izbore!
zzzz
23.6.2009. 18:29
B-B-B

Predlažem Danicu, Tomislava, XXLL i Danka za gradsku skupštinu, nedostaje gradu pameti to je jasno, ljudi jednostavno sve znaju i bila bi velika šteta takav potencijal ne iskoristiti!

Zašto skrećemo sa teme???? Naslov glasi:
Ljubo R.Weiss: Optimizam na virovitički način
Postavlja se pitanje na čemu se temelji optimizam?
Ako to znaš, onda odgovori????

"nema drugih mogućnosti! Možda Siniša Prpić, ali oni (HSPD) se još moraju dokazati!"

Ito tako i DANKO bi mogao objasniti zašto bi HSPD mogao biti dobro rješenje za grad Viroviticu?????

Nedavno je ADLEŠIČKA IZJAVILA da se nitko U ZAGREBU nebi usudio odbiti ĐAKIĆA, KIRINA, TOLUŠIĆA... I USKRATITI IM SREDSTVA ZA VPŽ.
Koliko su "oduzelI" vidi se iz tekstova, hoću reći malo ili gotovo ništa.

Čija bi vrata HSPD (Prpić) otvarao nogama? Ničija, jer nema nikoga u Zagrebu?
A što ako se desi onda kao i u Spliti, nezavisni kandidat Kerum je pobjedio i tvrdio da je neovisan. Samo tri dana, a nakon toga ode u koaliciju s HDZ-om. ZNA ON TKO DJELI LOVU I KAKO??????
verna citateljk
23.6.2009. 17:26
Hm...jedna spisateljica rekla je da ne treba reci da je pisac PESIMISTICAN.Naime,ako je svet oko nas siv,ako se desavaju ruzne stvari,ako je zivot takav,onda nosu krivi pisci - oni samo pisu REALNO,a zivot je taj koji je PESIMISTICAN I SIV! Zato,u ovakvim vremenima u kojima zivimo. pisati realno ispada pisati pesimisticno! i sta bi sad gdin Weiss trebao?? Izmisljati,bojiti, shareniti?? ne,ne,on je NOVINAR,veran istini i ja preporucujem da mu oni koji mogu pruze lepsu i OPTIMISTICNIJU sliku okoline u kojoj zivi,pa ce onda takvi biti i njegovi clanci!
Do tada,istina ostaje ovakva,ma koliko nas bolela...Ne ubijajmo glasnika!
B-B-B
23.6.2009. 17:20
Predlažem Danicu, Tomislava, XXLL i Danka za gradsku skupštinu, nedostaje gradu pameti to je jasno, ljudi jednostavno sve znaju i bila bi velika šteta takav potencijal ne iskoristiti!
B-B-B
23.6.2009. 17:16
xxll što se nisi kandidirao za gradonačelnika ?
xxll
23.6.2009. 12:58
Bujica vode na površinu iznijela i slabost grada

Grad izdvaja milijun kuna za sanaciju problematičnih, poplavljenih dijelova grada i uređenje kanala i jaraka

Ovidijevske prijevare uz pokolj veprova
Prije dva tisućljeća stanoviti je Ovidije, vjerujući da opisuje niz pretvorbi (metamorfoza) od postanka svijeta do njegova vremena, rabi i obrazac koji naziva pia fraus (prijevarom iz dobrih nakana). Sukladno pjesnikovoj intenciji, formula se je održala sve do danas (uz epohalno obvezatno ideologiziranje, doduše). Najbolje to pokazuju posljednja domaća zbivanja.
Najprije se virovitička vlast (foto-dokumentirano) željela pohvaliti uglednim lovačkim gostima, a potom su počeli i problemi. Jedan je od rečenih gostiju bio naime bjegunac (pobjegavši s mjesta na kojemu je bio interniran), njegov je pak lovački sudrug bio ministar unutarnjih poslova (kojega neprestance pogrešno tituliraju ministrom policije).
Da bi se nekako zaštitilo uglednike (čiji je lov postao općepoznatim) koristi se pia fraus, podgrijana na virovitički način.

No, dok odvjetnika, možda, “pokriva” profesionalni kodeks, jadni je Ribić ostao sam s lažima kojima, gradonačelniku nasuprot, zapravo štiti počinitelje kaznenoga djela – i njihove pomagače (da se o svjesnome obmanjivanju javnosti i ne govori). Nije, dakako, pristojno (a kamoli pošteno) svesti sve na lokalne funkcionare; u igri je, osim njih i (bivšega) ministra, i HDZ-ov saborski čvrstorukaš Đakić (kojega više i ne spominju – u strahu valjda). Premijer je, i opet, odlučio zrelo promisliti prije no što povuče (pogrešan) potez (jer Kirina je, odmah dakako, trebalo naprosto smijeniti – i to bi bila tek simbolička, premda važna, gesta).

Oni koji su 22. XII. krenuli u pokolj veprova mogli su to – u punoj simbolici – učiniti u čast Dana JNA; vjerojatno bi se, ipak, drukčije ponašali da im je palo na pamet kako je to i datum donošenja Ustava (koji se nikada ne spominje jer je nepoznat netko najviši domaći pravni dokument proglasio “božićnim ustavom” – uvjeren valjda je da je baš 1990. Božić bio malkice uranio – a svi to i dalje glupo-poslušno ponavljaju).

PALAČA PEJAČEVIĆ - GRAD PLATIO PRIVATNIKU MILIJUNSKU ODŠTETU

POPUCALE ZGRADE U VT ZBOG PROMETA KROZ STROGI CENTAR GRADA

U ZONAMA ZE ODLAŽE E-OTPAD

VIROVITICA SIROMAŠAN GRAD

UMJESTO POKRETANJA BIZNISA U ZONAMA I INDUSTRIJE, VIROVITICA POSTAJE "JAKUŠEVAC"

Jasenaš: S odlagalištem nestaje izvor vode

Kirin: Krivi smo za nastalu štetu!

Poduzetničke zone su obiteljski biznis obitelji Kirin

Obnova Palače Pejačević najavljivana kao gotova stvar! Što se dogodilo?

Izmještanje kolektora - nova blamaža gradske vlasti

Projekt kojim su se ponosili: Dok ih je Kosorica hvalila, «Akron» nenamjenski trošio novac

Istraživanje kvaliteta života - u našoj županiji se živi najlošije!?

Što se u dvije godine u velikom gradskom poduzetničkom projektu doista izgradilo

Ostale parcele, točnije njih 17, zjape prazne i „uzgajaju" ambroziju ili se na njima nalaze kosturi građevina koji tek čekaju konkretnu uporabu. To je današnja slika velikog virovitičkog poduzetničkog projekta, kojeg su uz šampanjac i obećanja o 200 novozaposlenih prije dvije godine svečano otvorili predstavnici grada, županije, ministarstava i Vlade. Zapuštenost zone, kritike zbog prolongiranja izgradnje i prozivke na poslove u mutnom, gradska uprava ovih dana pravda administracijskim preprekama koje su u međuvremenu nastale, preuzimajući dio krivnje i na sebe....(četvrtak, 18.09.2008.)

ZAR JE TO USPJEŠAN GRADONAČELNIK I GRAD, A ŠTO JE ONADA NEUSPJEH?
tomislav
23.6.2009. 8:58
Da razumijem ali lobotomija je napuštena a taj zahvat predpostavlja liječenje mentalnih bolesti težih oblika radi opuštanja bolesnika koji nakon toga postaje apatičan.
Ovjde se radi o tome biti pozitivan ili negativan a ne o mentalnim bolestima ali razumijem tvoju žaoku Avar, na što imaš naravno pravo.
avar
23.6.2009. 8:45
Tomislave, nama bi samo lobotomija pomogla....Šteta što ukinuše tu plemenitu terapiju.
tomislav
23.6.2009. 7:54
Nikako našoj Danici ne ide pod kapu novinar Ljubo W. Nisam primjetio podilaženje, ali točno je zašto bi on gradonaćelik bio drukčiji od svoje klape. I odmah se primjećuje (Danko) da nema dostojne opozicije osim ako Stranka pravne države malo ne ojača.
A ono be positive, be positive što je nauk nekih liberalnih amera, zaista djeluje za našu sredinu malo neinteligentno, jer kad je sredina pozitivna onda samo neki individualni razlog može prijećiti pojedinca da ne bude pozitivan. Točno je da treba stvoriti uvjete da covjek ide sretan u budućnost i gleda svijetlo u budućnosti. Ali naravno tu je i posihologija čovjeka jer bolje je biti pozitivan nego negativan, međutim neka gradonačelnik organizita kurseve za građane radi svladavanja tehnike kako biti pozitivan i opstati pozitivan, a i pitanje je dal se naši psiholozi time bave. Ja mislim da u VT ima Psihologijski centar, dajte im pare iz proračuna pa nek rade na treningu građana - kako biti stalno pozitivan.

DANKO
22.6.2009. 18:47
Pa ne bih rekao da je Kiro omađijo komentatora Weissa - komentar mu je, kao i mnogi do sada, prilično uravnotežen.Ima pravo t.t. ključno je pitanje da li se radi u unteresu zajednice tj. grada i Županije? Kiro nije idealan ali uvjerljivim porazom SDP-a u gradu i na razini Županije, nema drugih mogućnosti! Možda Siniša Prpić, ali oni (HSPD) se još moraju dokazati!Dok nema jake oporbe, Kiro si može i dozvoliti ponešto što nije sasvim OK!
zzzz
22.6.2009. 18:06
PITAJTE GA I OVO:
Kiro i drugi iz HDZ-a mogu mirno raditi još 4 godine, jedino će ih...."
U tome i je problem, da Kiro radi što hoće. Zašto? Zato što svako tko se malo razumije u biznis zna da posao oko postavljanja cvjetnoga sata je pranje novca. Zamislite tko bi taj posao platio 300 000 kuna ako se uzme u obzir da su još radili vatrogasci, radnici Flore....

Ako pitate bilo kojega poduzetnika svaki bi taj posao napravio za 100 000 kuna i još bio zadovoljan????
koji je to posao:
1. srušiti 10 stoljetnih stabala i odvesti - dobio je za tu uslugu drvenu masu
2. izfrezati 500 m/2 zemlje
3. posaditi oko 300 m/2 trave (tepih) i oko 100 m/2 cvijeća
4. postaviti uređaj koji pokazuje koliko je sati, iako samo 20 m. dalje postoji veliki sat koji pokazuje točno vrijeme na sve 4 strane

I TO SVE NAPRAVITI BEZ NATJEČAJA IAKO VRIJEDNOST RADOVA PRELAZI 200 000 KUNA.

kota 211
22.6.2009. 13:33
Pitanje za sve građane Virovitice : zašto je za zadnje radove na palaći Pejačevič plačeno više od miliun kuna, a ti isti radovi ne vrijede više od pedesetak tisuća kuna?!! Kuda su otišli toliki novci građana Virovitice gospodine Weiss?! Slijedeći puta kada vidite gradonačelnika pitajete i to!! Da li Vam je sada lakši Vaš umirovljenički dan??
t.t.
22.6.2009. 9:39
ovo je sve nadigravanje.....moramo shvatiti da će uvijek biti ljudi koji su za nekog i protiv tog istog.......i uvijek će nekome nešto smetati.....ali treba gledati dobrobit zajednice......svaka čast na komentaru.....i lijepo je da se Kiro tamo pojavio jer realno gledajući nije morao....
avar
22.6.2009. 9:28
Pa ne mogu da verujem...Kiro vas je omađijo
vlad
21.6.2009. 21:35
Ocito je da zivimo u kapitalizmu. Zasto nam je tesko. Imamo i previse, i to nam je malo.

Uce nas da sa bogatstvom postajemo sretni (kao dijete sam se cudio prici o najsretnijem covjeku na svijetu-covjeku bez kosulje).

Politicari se trude da budemo sretni i tako nas cine nesretnim.
Tek kad obolimo (pluca ne funkcioniraju) shvatimo kako mozemo u kisiku uzivati, u toplini sunca ili sjeni drveta.
Ali mi imamo potrebu da budemo prvi, tj. najbolji, tj. najbogatiji i najskolovaniji i najmudriji (kapitalizam). I to nikada ne postignemo, jer to i drugi zele.
Imamo previse a zapravo nemamo nista (cak ni nadu optimizma).
Nadajmo se barem nadi. . . .
Danica
21.6.2009. 21:09
E, pa gospodine Weiss ipak podilazite Kiri, ne znam samo zašto?! Budite dosljedni u kritici, kao da pišete po načelu "toplo-hladno", odnosno kako vam puhne! Zašto bi on bio drugačiji od hadezeovaca koji su napravili štete gradu i županiji...??I da nisu dovoljno glasni u zagrebu, slažem se potpuno s vama!


Još iz kategorije Kota Lj. R. Weissa