Bernardić se nada da sustav neće zakazati i da nema razloga za histeriju
Hrvatska komora dentalne medicine poziva članove da postupaju po uputama za koronavirus
Ministrica socijalne skrbi pridružila se osudama spaljivanja lutke istospolnog para
Vlada osudila paljenje lutaka istospolnog para s djetetom kao fašničkog
Rijeka: Jedan pacijent ima simptome koronavirusa
Prvi oboljeli od koronavirusa ima blaži oblik bolesti
MORH poziva za upis u vojnu evidenciju u 2020. godini

  Kota Lj. R. Weissa

Ljubo R. Weiss: Kome zvone virovitička zvona?

  Ljubo Ruben Weiss           02.02.2014.         4755 pogleda
Ljubo R. Weiss: Kome zvone virovitička zvona?

Kažu mi, vjerujem dobronamjerno, ne piši kolumnu o dr. Ivici Babiću: šute političke stranke, šute, uz neke izuzetke, kolege liječnici,  javio se general Đuro Dečak, javila se doktorica Bosanac, čak i nezaobilazni „istinoljubac" dr. Andrija Hebrang,  priča se o tome privatno, zna se gdje najviše, upozoravaju, vidiš što se događa sa portalom  „indeks.hr", i  drugim Babićem...Matijom, urednikom „indexa"?

    Zašto pišem ovu kolumnu?

    Prvenstveno zbog pacijenata virovitičke bolnice, Domova zdravlja, evo, pišem je i zbog medicinske sestre Jadranke koja šest godina poznanstva i posjeta ordinaciji, i u telefonskim razgovorima pokazuje maksimalnu susretljivost, i profesionalnost. Naime, u cijeloj toj priči o dr. Ivici Babiću zna se gotovo sve, i da ima dvije putovnice, i zašto s sumnjiči (lažni invaliditet i korištenje beneficija na temelju toga) i da ima  lokala kao vlasnik neke klinike u USA (tamo su liječničke usluge vrlo skupe),  da baš nije viđen u aktivnostima u Domovinskom ratu itd.

Virovitičke priče, uvjerio sam se, virovitički tračevi brži su i razorniji nego neprijateljska paljba. Ponekad se stvarno pitam da li nam je sudbina živjeti u tračerskom gradu  gdje se ili prekomjerno šuti i trpi, ili gdje se Radio Mileva toliko razmaše, da jedva prepoznajemo sami sebe.

   Dakle, zanimaju me neke činjenice, i refleksi slučaja dr. Babić na virovitičku i širu javnost i stvarnost. Pri tome ipak polazim od pretpostavke da je netko nevin, dok mu se ne dokaže krivnja i  čuje pravomoćni pravorijek suda. No, znamo kako je taj put dug, i za neke, trnovit i zapravo, vjerojatno bi trebalo pisati više o sudstvu, sporim sudovima i sucima, i o tome kako je tražiti pravdu i istinu i u Virovitici, i u hrvatskom društvu mukotrpno, kao kada sluga Jernej, u onoj glasovitoj priči, traži pravdu. Dakle, dr. Babić je u istražnom zatvoru i neka institucije rade svoj posao, diplomatski je odgovor na ova bučna virovitička i hrvatska zvona koja su otvorila još jednu aferu. Ratno profiterstvo Pandorina je kutija, i kada se ona otvori...?

POLJUBITE ME U DUPE!"

   Ipak, svatko od nas nalazio se i nalazi se u ulozi pacijenta,  a čini se, u ovoj aferi pacijenata kao da i nema, kao da nema liste čekanja, podignutih i nepodignutih dijagnoza, borbe za slobodni  krevet,  dobre i loše hitne pomoći... Evo, sada prvi puta spominjem da mi je u kući bila svojevremeno i jedna nevjerojatno drska liječnica, tada zaposlenica Doma zdravlja,  i na moje žalbe u postupku u telefonskom razgovoru mi rekla jednostavno „Možete me poljubiti u dupe!"  Krenuo sam je tužiti, tražio sam snimke razgovora, uz pretpostavku da se svaki poziv i razgovor s Hitnom pomoći snima, ali naišao sam na zid šutnje i  posredovanjem jednog lokalnog, virovitičkog političara dogodile su se palačinke pomirenja...S druge strane, ponavljam, tu je Jadranka, tu je jedan sjajan internist koji, kada je srce „zaštekalo", našao je pravi tretman, prave lijekove, pokazao izvanrednu profesionalnost...Tu je i jedan doktor školski drug, koji me je primio na svoj odjel i temeljitije usnimio (pregledao) nego u bečkoj bolnici, i otkrio - diabetes... I  ležeći na internom odjelu oko 14 dana shvatio sam da u sobi nemamo toalet papir i da svaki pacijent treba sam nabavljati toalet papir...

    I tu dolazimo opet do dr. Babića: ako se pokaže točnim daje on izvukao iz sustava na temelju lažne invalidnosti oko 700 000 kuna, nije li to dijelom i odgovor zašto pacijenti moraju nabavljati sami toalet papir? A kažu mi bolje upućeni u zdravstvene teme, da u  Općoj bolnici, koja je pod prisilnom upravom, štedi se koliko se može, ne zapošljavaju novi potrebni kadrovi... oprema je zastarjela, ili je uopće nema, a trebalo bi...

ŠTEDJETI NA UŠTRB PACIJENATA I GRAĐANA?

     A gdje se ne treba štedjeti na uštrb pacijenata i građana!? Da sam vlast, zadnje bih to činio u zdravstvu i - sigurnosti građana. Naime, šuška se da nam predstoji reorganizacija sigurnosnog sustava po kojoj će policijske postaje određene kategorije  raditi samo do 15 sati... Iako će patrole biti i poslije 15 sati na terenu, baš si mislim kako će lopovi znati koje im je idealno vrijeme za krađe, poslije 15 sati... A građani koji dođu do policijske postaje poslije 15 da nešto prijave, jave itd, naići će na zaključana vrata...

    Na kraju zašto  uznemiruju virovitička zvona? Zato što, upućeni tvrde, slučaj  dr. Babića je samo vrh sante leda, sličnih „poduzetnika" ima koliko nam srce želi, jednakih i jednakijih, također, onih koji mogu sve, i onih koji ne mogu ništa, također. Nedvojbeno je jedno - tajming za uhićenje je pogrešan, pitanje je zar se istraga tog slučaja nije trebala provesti daleko ranije, a ne  sada kad se dr. Babić pokazao najtvrđim orahom u smirivanju štrajka liječnika i medicinskog osoblja? Nedvojbeno je još nešto: kakve koristi za građane što je liječnik antidatirao medicinsku dokumentaciju dr. Babića jer mu je trebala za ishodovanje osiguranine, a nije mogao pretpostaviti da će on dokumentaciju koristiti za drugu svrhu. Znači li to da se  osiguravajuću tvrtku može prevariti... Evo, upravo čujem na TV Nova  da  Liječnički sindikat i dalje dr. Babića smatra svojim predsjednikom...Dakle, na sud s političkim štitom, nismo li to već više puta vidjeli (slučaj Čačić i drugi)?

   Ha, mlada smo država,  demokracija je u povojima, ona stara titovska „snađi se druže", vrijedi više nego ikada prije.

    I vrijedi također više nego ikada prije: vlast i novac kvare, raditi pošteno se ne isplati,  ponekad se ima osjećaj u našoj varoši da je najpametnije šutjeti i gledati svoja posla... Jer, muški rečeno, svatko svakoga drži za jaja... I još nešto: sada je dr. Ivica Babić u prvom planu, jučer  sudac Turudić (ni pozitivno, ni negativno?), sutra Ivica Kirin, aktualni gradonačelnik i bivši ministar unutarnjih poslova, treba objasniti  slučajeve za koje ga tereti optužnica...

     U svakom slučaju, virovitička zvona zvone muklo, TV malo - malo pa spominje Viroviticu, bilo bi bolje da nas spominju ne po aferama, nego po dostignućima, uspjehu u zapošljavanju, obrazovanju, kulturi, sportu... Nekad bilo, sad se spominjalo!

    Pravna država pokušava stvari raspetljati, a koliko će u tome uspjeti, vidjet ćemo.

     Nisam veliki optimist!

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

UooH
15.2.2014. 22:21
Najači je kad se predstavlja kao v.d. predsjednika Židovske općine Virovitica. Nije ni čudo koliko je godina čekao na tako važnu funkciju.
fitilj
15.2.2014. 16:16
@Ljubo nisi napisao dali svoj zahtjev uredništvu pišeš kao "koumnista", "publicista", posjednik dvije diplome, lažni doktor, ili u funkciji v.d. predsjednika Židovske općine Virovitica.
fitilj
15.2.2014. 16:09
Ljubo jao moj haluciogeni, kao što vidim bolest nezaustavljivo napreduje! Nisi ti kriv. Godine i društvena izoliranost čine svoje. Možda ti dr. Koić može pomoći!

Ljubo R. Weiss
15.2.2014. 15:45
MOLIM UREDNIŠTVO PORTALA DA USTANOVI radi li se o jednoj osobi koja koristi dva nicka - radi to naš dosadni komentator "fitilj" koji koristi i nick "jedna.", kradući ovaj drugi nick od osobe koja se prijavljuje ovdje kao "jedna" (bez točke). Na jednom pak portalu koristi nick "zrakomlat" i svojim opsesivnim minusiranjem i nesuvislim komentarima prati me kao UDBA! NITKO, AMA BAŠ NITKO ne odgovara tamo tom "zrakomlatalu" jer ga se ne uzima ozbiljno, kao uostalom i u Slatini. Naša Ines, koje nema više na portatu virovitica.net, rekla bi na to: BOLI ME UVO!
--------------------
Usput, jedna zanimljivost: priča o dr. Ivici Babiću dobila je svoj nastavak i na osječkoj televiziji, u emisiji BUJICA koje su prenosile mnoge lokalne TV, pojavili su se dr. Ivica Babić, i dr. Nikica Gabrić a telefonom se u emisiju uključio i dr. Andrija Hebrang. U žaru polemika dr. Gabriću se omakla jedna veća greška o čemu sam pisao na www.tacno net ( UZBRDICE/NIZBRDICE Ljubo R. Weiss: Kome i zašto hrvatski političar dr. Nikica Gabrić prebrojava krvna zrnca? )
Objavljeno od Ljubo Ruben Weiss dana Veljača 13, 2014 u Diskriminacija, Novosti, Zagreb
-----------------
U toj kolumni osvrnuo sam se posebno na majku dr. Hebranga Olgu Hebrang-Strauss, a kolumna je popraćena jednom zanimljivom fotografijom Olge Hebrand-Strauss, na Mirogoju, kako polaže cvijeće na spomenik Mojsiju, rad kipara Augusta Augustinčića. Tako je cijela priča otišla definitivno i u židovske vode mada ni dr. Babić, ni dr. Andrija Hebrang ml. nisu dali uvjerljiva objašnjenja kako to da od 36 članova saniteta 127. brigade čak 21 ima status ratnog vojnog invalida???!!!!
jedna.
15.2.2014. 14:28
Ljubo postavlja, "Zašto pišem ovu kolumnu?" Moj Ljubo i sljepac sa štapom zna da pišeš radi osobne promiđbe. Poznato je ti nisi neka faca u novinarskoj struci. Jedino si ovim "portaklukom" možeš diči rep i napisati da si i v. d. predsjednika Židovske općine Virovitica! Koga boli uvo za to moj Ljubo! Daj Ljubo ohladi! www.youtube.com/watch?v=Lq_oJDiapag
fitilj
11.2.2014. 18:37
Ma Ljubo ti si uvijek u prgavu!
Ljubo R. Weiss
11.2.2014. 3:57
@Lynx
Ne provociraj, drži se teme kolumne! Napisao sam NO COMMENT! Dakle, JAVNO nitko nijednu jedinu riječ neće čuti zašto sam spomenuo svoju brigu, novo zaduženje vezano za židovstvo, ali sam voljan ako na moju mail adresu pošalješ svoju, objasniti ti pozadinu onih nekoliko riječi, Uz molbu da objašnjenje ostane ISKLJUČIVO tebi za osobnu informaciju. Evo, to sam voljan učiniti i na taj način dokazati da sam kako tvrdiš, "zapravo bahat"! Moja mail-adresa je: ljubo.ruben .weiss@gmail.com
Lynx
11.2.2014. 0:36
Sami u članku na veliko hvalite profesionalnost, svi koji obavljaju javnu funkciju moraju biti profesionalni u svakom pogledu, držite se toga i primjenjujte to.
Ponašate se kao malo dijete.
Ljubo R. Weiss
10.2.2014. 23:38
@slavujj, Lynx
O temi kolumne, o temi, ako imate što dodati? Ostalo: NO COMMENT!
slavujj
10.2.2014. 21:14
@LJ.R.Weiss,
sada kad ste mi tako lijepo nacrtali,meni je puno jasnije pa ću vam reći kako to jasno izgleda.

Pa vrlo je providno da nije istina to što govorite,i samo se neuspješno pokušavate izvaditi iz toga.
Ja vam to dupliranje ne bi zamjerao kao nekakav grijeh i zloćestoću,iako je svima pa i Vama poznato da je prvo komentar normalno objavljen,Vi očito niste bili zadovoljni njegovim sadržajem.
Pa ste tom istom još u ponovnom javljanju nadodali;(valjda da bi nešto dobili na značaju)
"Žao mi je što vas moram informirati da osim što sam publicist, sam i v. d. predsjednika Židovske općine Virovitica i da ta prijetnja može imati i drugačiji prizvuk!"

Vidite bio sam uvjeren da će "novinar sa 40-godišnjim iskustvom i dvije diplome" shvatiti sljedeće :
da sam ja u svom komentaru kada sam rekao "smatram neprimjerenim" mislio na sadržaj gore navedene rečenice i spominjanje svog židovstva, nažalost to novina nije shvatio ili ne želi shvatiti.

Ne postoji nikakav razlog ili opravdanje za taj suludi čin,pa ovo je više nego degutantno.
Isticanje toga "v.d. predsjednika židovske općine" u ovakvoj situaciji, Vi ste se tome ustvari narugali.
Ili se možda osjećate krivim za svoj telefonski poziv pa trebate nekakvu zaštitu.
Samoreklamerstvo i podizanje vlastiti vrijednosti pa i svog ega ne bi vam toliko zamjerio koliko ovo nepotrebno i suludo pozivanje na "v.d predsjednik židovske općine".
Da bi lakše shvatili i da bi Vam bilo jasnije zašto je to tako neprimjereno ,evo uzmite si za primjer da se sada
dr.Babić brani od vašeg teksta riječima-
pa ja sam nevin,to mene samo v.d.predsjednik židovske općine proziva zato što sam Hrvat ,
onda bi rekli da je to idiotizam,i bili bi u pravu.

Nadam se da nećete i nama koji ovo smatramo neprimjerenim ubuduće prijetiti svojom "funkcijom".

Ja baš ne znam crtati,ali vjerujem da ćete ipak shvatiti moje riječi i poantu i bez crtanja.
pozdrav i svako dobro vam želim
Lynx
10.2.2014. 19:02
@LJubo R. Weiss
Razmišljao sam cijelu sekundu da li da odgovorim ili ne, jer čini mi se da ne vidite ništa sporno u vašim upisima ( što me i ne čudi, ipak je to Vaših promišljanja djelo ), a trebali biste.
Niti jednim dijelom nisam tražio da "otkrijete izvor". Svoju pretpostavku glede motiva poziva liječnici u mirovini zaista nisam tražio izvan okvira nedavnih događaja. S obzirom na njih ne vjerujem da biste tražili inf. o potrošnji vode u bolnici za vrijeme njenog rada u njoj s obzirom na današnju potrošnju i koji su razlozi iste.
Zato ne vidim povod da banalizirate stvar do te mjere da spominjete i svoju mačku. Pretpostavljam da bih drukčije razmišljao da ste upisali da ste zvali veterinarku u mirovini i evo novog ugla.
Nikada, ali baš nikada ne dajem svojim argumentima težinu spominjući svoju nacionalnost. Sve poštivam - svoje uživam. Zato i dalje smatram da ste taj dio dodali na drugi upis da biste dali naznačiti i da ste žrtva prijetnje policijom zbog nacionalne pripadnosti i s time u vezi funkcijom u židovskoj općini. To što ste doživjeli - to nije sporno ( u susjedstvu se malo malo prijete policijom, doduše ne meni ), ali nema smisla ovdje spominjati nacionalnu pripadnost jer je to krajnje irelevantno u stvari.
Na kraju, zašto je problem da napišete da ste malo pretjerali time i da ste u prvom redu, dotičnu osobu nazvali u svojstvu novinara, a ne v.d. predsjednika židovske općine koji je tražio donaciju?
Svatko tko je uvjeren u vlastitu nepogrešivost je zapravo bahat. Sjetite se Čačića.
No ovo - da li sam sklon alkoholu, drogi, maloljetnicama i sl. da ne nabrajam, nisam očekivao od Vas. To nema nikakove veze sa Vašim kao ni sa mojim upisom, te osim što je sama naznaka tih poroka kao nečija etiketa - bezobrazna i nekulturna u normalnom dijalogu ( jer osobu ne poznajete), a moram reći i nevezana za stvar i apsolutno nije isprovocirana jer tako što Vam nisam prišivao, dok je moja pretpostavka bila sve ono što Vaša nije - rezultat normalnog logičnog razmišljanja, vidim da tu nema pomaka i da nećete uopće shvatiti što sam rekao u upisu prije ovoga. Živi bili!
fitilj
10.2.2014. 14:00
@UooH varaš se da Ljubu nije nitko natjerao da se prijavi pod punim imenom i prezimenom. On je to morao učiniti nakon što mu je Goran izbrisao anonimne nickove pod kojim je hvalio sam sebe. Jedan od tih nickova je bio i DANKO popljuvanko koji je jako, jako, jako puno hvalio kolumne i komentare samog sebe! Tako je prošao na svim portalima i svugdje se je morao registrirati pod punom imenom, a sada to spominje kao njegovu odluku, a ne da je na to natjeran. Najpoznatiji mu je nick bio DANIMIR gdje se je predstavljao kao doktor!
UooH
10.2.2014. 13:22
Slažem se da nema potrebe da dalje polemiziramo, samo ću ti odgovoriti na pitanje na koje već znaš odgovor.
UooH je anonimni komentator virovitica.net portala. Kad sam se registrirao nigdje se nije zahtjevalo da se potpisujem imenom i prezimenom, tako dakle ako se ne možeš nositi sa anonimnim komentatorima nije mi jasno zašto komentiraš i zašto se upuštaš u rasprave.
Na kraju krajeva ni tebe nitko nije terao da se potpisuješ imenom i prezimenom, i kako i sam kažeš ako je ovako lakše zašto bih išao težim putem.
Ljubo R. Weiss
10.2.2014. 12:47
@UooH
Ovim upisom prekidam raspravu s čitateljima. Napisao sam kolumnu, rekao što imam za reći, vaše je je da dobrnamjerno komentirate. Svaka JAVNO napisana i izgovorena riječ, pa naravno i moja, podloža je kritici. S obzirom na veći broj dobronamjernih i konstruktivnih upisa o slučaju dr.Babić i stanju u Općoj bolnici Virovitica uključio sam se u raspravu, a tzv. sporni upis nastao je da pokažem dobronamjernim ljudima kako je teško raditi u medijima u ovoj varoši.
A ti anonimni UooH meni, koji se potpisujem ispod svake kolumne i upisa postavljaš pitanje tko sam ja da nekome postavljam pitanje. Očigledno je da ti nije poznat Zakon o medijima i uloga novinarstva, medija, novinara...
A tko si ti uopće UooH, ako smijem pitati!?
Budi miran, nema dalje polemike, ma što mi odgovorio! Tvoje ime i prezime ionako nećemo saznati jer je najlakše udarati po čovjeku krijući se pod pseudonimom i omalovažavati tuđi rad iz busije!
UooH
10.2.2014. 12:00
Ljubo ti si taj koji je skrenuo sa teme sa tom potpuno nevažnom ali normalnom prijetnjom policijom, pa kako bi te se inače ljudi riješili da ti nisu zaprijetili i dali ti do znanja da ih neuznemiravaš. A ti se sad čudiš kao pile glisti čak si nam dva puta morao napomenuti. A dok si ti prijetio fitiljku i jedna. onda je sve bilo UOBIČAJENO.
I još uvlačiš svoje židovstvo u to sve.
I na kraju tko si ti da ti oni dozvole da im postaviš pitanje.
Ljubo R. Weiss
10.2.2014. 3:34
@Lynx
Ti bi mogao znati da je sveta dužnost novinara da ne otkriva izvor informacija niti privatne razgovore navodi u javnosti, OSIM AKO JE NAIŠAO NA NEŠTO POSVE NEUOBIČAJENO a to je PRJETNJA POLICIJOM, NIZAŠTA! Ponavljam po deseti put - nije mi dozvoljeno da postavim pitanje: ono se moglo odnositi na stanje u Općoj bolnici Virovitica, na položaj umirovljenika, na stanje u Židovskoj općini Virovitica, na spor koji vodim pred Sudom, na stanje moje mačke Jafice koja je pronađena izranjavana u kutu moje kuće... Sada, nakon logičnog objašnjenja zašto su se, tehničkom greškom , pojavila dva istovjetna upisa, guraš me da kažem zašto sam zvao taj broj!?? Nema pretpostavljanja, postoje samo činjenice u javnoj komunikaciji! Da sad pretpostavljam da si ti Lynx, sklon alkoholu, drogi, maloljetnicama, kocki, pomutnji i intrigama, skretanju pažnje na efemerno...??!!! DA, PRIJETNJA PREMA ČOVJEKU POLICIJOM MOŽE SE PROMATRATI IZ MNOGO UGLOVA, a zašto ne i iz ugla mog nacionalnog i vjerskog identiteta!?? Ili bi se trebao stidjeti toga što pokušavam revitalizirati Židovsku općinu Virovitica, trebao bih zatajiti svoj nacionalno-vjerski identitet i dužnost koju obavljam!?? I pogledaj još jednom kako sam i u kojem kontekstu spomenuo v.d. predsjednika Židovske općine Virovitica i onda se lijepo vrati temi ove moje kolumne - a to je ipak pitanje lažnih ratnih vojnih invalida, ranije pripadnika 127. brigade i stanje u Općoj bolnici Virovitica pa i slučaj dr. Ivice Babića.
Lynx
9.2.2014. 23:55
Nije primjereno, a u koliziji je prema onome da ne treba politički štit, a već se samim spominjanjem židovstva i funkcije u općini zvecka tim štitom.
Za novinara i kolumnista sa narečenim stažem, prilično degutantno. Smatram to tako jer pretpostavljam da ste vjerojatno zvali za pokoju informaciju o Babiću, a oni je neće dati pa prijete policijom za uznemiravanje, ali niste zvali u smislu v.d. predsj. židovske općine nego predpostavljam kao - novinar? Zašto, ako je tako, onda zveckanje židovstvom i funkcijom u općini i podsjećanjem da se prijetnja policijom prema vama može promatrati i iz tog kuta? Jel vam to nije bilo čudno na ekranu čim ste upisali?
Natpis na jednom transparentu u Sarajevu: Nisam Srbin, nisam Hrvat, nisam Bošnjak, ja sam čovjek koji treba posao i normalan život.
Ili može li ovako: Nisam Hrvat, nisam Židov, nisam Srbin, ja sam novinar koji traži informaciju.
Ljubo R. Weiss
9.2.2014. 23:36
@slavujj,
ajde da ti malo crtam, kako se dogodilo da sam dva puta nalijepio isti komentar, a ti vjeruj, ako ne vjeruješ ne trebaš, opet tvoj problem. Dakle, kada mi se to dogodilo s usplahirenim doktorom u mirovini (on je bio u takvoj panici da nije ni pitao što želim pitati odnosno zašto trebam njegovu suprugu, nego je ODMAH zaprijetio policijom), i kada sam pokušao nalijepiti komentar, dobio sam poruku "dogodila se greška u dodavanju komentara!" Tada sam komentar lijepo pohranio u memoriju u namjeri da ga objavim kasnije, i to sam učinio, NE GLEDAJUĆI DA LI JE ONA PORUKA "Dogodila se greška u dodavanju komentara" točna. Naime, komentar je bio odmah objavljen, a meni je stigla poruka da se dogodila greška... Da postoji mogućnost brisanja komentara, kada sam ustanovio da je isti dva puta objevljen, odmah bih izbrisao ovaj drugi! Meni, novinaru sa više od 40 godina pisanja i objavljivanja, reklama ne treba, niti mi treba prikazivati se žrtvom jednog uspaničenog doktora. I tu si potpuno u pravu - tog doktora i njegove prijetnje policijom se nisam uplašio. Više sam to naveo kao primjer panike u dijelu liječnika, umirovljenih i aktivnih!
Tebi se inače takva tehnička greška nije nikada dogodila??
fitilj
9.2.2014. 20:48
@mirovnjak pajdo vidim jopet te nešto jako strefilo u mom komentaru. Hebiga pajdo što da radim kada mi laganje ne leži, pa zato za razliku od tebe uspješnog političara, ja kao političar nisam uspio.
mirovnjak
9.2.2014. 19:31
@Slavuj!
Kada čovjek lijeći frustracije prema nekome i ne bira riječi niti istomišljenike onda mu treba reći istinu, a istina je da se ovdje ne radi o slobodoumnom čovjeku koji pošteno iznosi svoje mišljenje birajući teme gdje je koliko toliko doma, već o bolesno ambicioznom i propalom političaru čiji je cilj bio biti najmanje gradonačelnik i saborski zastupnik, a po mogućnosti i nasljednik Stipe.
Ako on može toliko pogrda napisati o svima ja sam za njega bio Govno, Lopov, Profiter, brojala su mi se krvna zrnca, zašto da ja onda ne pišem surovu istinu.
U mom pisanju nema niti jedne riječi neistine, a bogami niti uvrede ukoliko istina ne vrijeđa.
A sada o meritumu.
Problemi bolnice su pregolemi i svatko tko je mislio da se oni mogu riješiti odnosno prebrisati krpom onda se grdno vara, a očekivati da se nešto što je 10-tak godina devastirano može riješiti za nekoliko mjeseci grdno se vara, za to podržati one koji su 10 godina devastirali, a ovako suludo napasti one koji su pokušali nešto spasiti može samo čovjek čije su bolesne frustracije veće od Papuka.
Barić pokušao pa vidio da ne ide prepustio to drugima koji će možda moći nije se okoristio nije nikog svog zaposlio, možda to napravi i ravnateljica i je li joj to za zamjeriti. Jeli nepošteno priznati da se nešto ne može riješiti pa prepustiti to onome tko možda može?
Samo taksativno par velikih problema koje su napravili oni koji sada prijete tužbama.
Prevelik dug.
Prevelika zaduženost koja nakon greis perioda sada dolazi na naplatu.
Odnos ne medicinskog i medicinskog osoblja najlošiji u Hrvatskoj.
Katastrofalna kadrovska politika, neki odjeli bili i po dvije godine bez liječnika a liječnik godinama putovao iz Virovitice i po 100 kn na novi posao, doktori znanosti napuštali bolnicu i to sa odjela sa najdužom listom čekanja, mladi bračni parovi oboje specijalisti, Virovitičani odlazili iz bolnice i Virovitice, neki u privatnike jer nisu mogli normalno raditi, dok su podobni zarađivali i po 3 olaće samo da ćute. Zašto tada nisu organizirali štrajkove.
Nakon svakih izbora bolnica bila poligon za zapošljavanje koalicijskih partnera.
ITD ITD
Sada podrška onima koji su sve ovo napravili da bi se liječila frustracija prema jednoj osobi.
slavujj
9.2.2014. 18:35
Gospodine Weiss,
ono što sam imao reći o Vašem članku rekao sam u komentaru od prije nekoliko dana.
Isto tako ono što mislim o Vašem ponavljanju dva dana istog komentara ,to je neprimjereno,ne vjerujem u nikakvu tehničku pogrešku.
Imam dojam da si radite samoreklamu(ali po meni lošu).Ne želite valjda reći ovdje da ste Vi uplašili nekakve "prijetnje policijom kolumnisti".Ma kakva glupost. Siguran sam da Vi niste učinili ništa da bi Vama netko prijetio policijom.Pa kakvog onda ima smisla tu navodnu prijetnju ovdje "štancati",osim samoreklamerstva i izigravanje nekakve žrtve.

Pa zar Vi doista živite u takvoj iluziju da se zahvaljujući Vama otvorila tema dr.Babića i da se zbog Vas o tome govori,o kakve li zablude!

Što se tiče policijske prijetnje, nikada mi nitko nije prijetio,niti sam ja ikada pomislio nekome prijetiti.
Nemam se razloga bojati ni policije ni sudstva ,na takve "prijetnje" koje Vi spominjete bi odmahnuo rukom.

Nisam misli navoditi ovaj detalj,ali jednostavno ne mogu, a da to ne kažem .
Čini mi se da ste pretjerali u svojoj samodopadljivosti i hvalospjevima ,reagirao sam kad ste ponovno objavili isti komentar samo malo "pojačan" sljedećom rečenicom,koja je po mom shvaćanju krajnje neprimjerena:
"Žao mi je što vas moram informirati da osim što sam publicist, sam i v. d. predsjednika Židovske općine Virovitica i da ta prijetnja može imati i drugačiji prizvuk! "
Ostavljam Vama ali i ostalima da procijene jeli to primjereni ili nije,po meni nije!
Ljubo R. Weiss
9.2.2014. 17:10
@Mate Vukušić
U osnovi si kolumnu razumio i dobro prihvatio i to je najvažnije.Oko eventualnog priopćenja političkih stranaka Virovitice, imamo različita gledanja. Moje je, prvo, nijednu profesiju ne osuđujem generalno, pod "vrhom sante leda" mislim da ukupan, predimenzioniran broj branitelja i lažnih branitelja, a i onih koji su ostvarili razne beneficije na temelju lažnog invaliditeta. Radi se minimum milijardu kuna, procjene su, koje odlaze iz proračuna RH onima koji na beneficije pravo nemaju!Ne znam čemu se onaj kolega doktor kajao, što je antidatirao podatke na dokumentaciji kojom je dr. Babić ostvario invaliditet...?? Političke stranke bi se ipak trebale oglasiti kada je riječ o većim aferama u gradu, da znamo se orijentirati kod izbora! Za oni stranku koja bi podržavala dr. Babića ne bih ni u snu glasao... Drugo, šutnja se da često protumačiti kao slaganje s nekom pojavom.
I meni scene iz BiH nisu nimalo simpatične, ali socijalni bunt je razumljiv, jer je mnogima dogorjelo do nokata. Pitanje je i u Hrvatskoj, pa i u našem gradu, koliko stanovništvo još ima rezervi... pogotovo kada se u RH. pa i u gradu i u VPŽ, nezaposlenost povećava, a ne smanjuje. Naglašavam, što se tiče razvoja situcije u Hrvatskoj nisam optimist, jer iduća tri mjeseca stižu velike rate otplate ranijih kredita inozemnim bankama...Nema rasta BDP-a, nema izlaska iz agonije koja predugo traje...i ne bih isključio nemire u Hrvatskoj, u velikim gradovima, vjerojatno će oni biti puno manjeg intenziteta...
fitilj
9.2.2014. 11:51
Iskreno rečeno ja u potpunosti razumijem Ljubu. Persona po prvi put nakon cijele vječnosti bilježi neku pozorniju čitanost i komentiranost svojih "mudrosti", a kako se nitko nije našao da ga potapša po ramenu, persona se sjetila da to učini sama sebi i evo pričice o "prijetnji" kolumnisti! Ovo "kolumnisti" persona piše velikim slovima, što znači da vrišti od ekstaze. Pitam se kako bi se persona tek busala u prsada je na mjestu Siniše Prpića koji je svojim istupom u samo dva dana "prepišao" personu i po čitanosti i komentiranosti, a sve to bez duplanja komentara.

Naravno sve je to pitanje auditorija koji zna prepoznati istupa li netko u interesu općeg dobra i zajednici koa što to čini kolega Siniša Prpić, ili da sama sebi diže rep, kao što to čini persona koja pri tomu još lamata nekim svojim diplomama i "stručnom" spremom!

Glede tehničke pogreške tu nema sumnje da je tako, jer objaviti jedan te isti komentar ispod tri različita teksta je doista "tehnička pogreška" ali naravno medicinske naravi.

PS: Poštovani kolega @slavujj da sam zloćest i lažljiv kao moj pajdo mirovnjak, te njegove bi objede i laži mogao pobiti na način da mu poželim toliko dana života koliko sam je ne dana, ne sati, već sekunda bio član HDZ-a.

Naravno tomu bi mogao pridodati sličnu čestitku u svezi one njegove o meni, SDP-u i Ibleru, ali moj mi je pajdo mirovnjak najbolji pokazatelj kada sam u pravu i kada sam što narod kaže pogodio u sridu i zato neka mi on poživi još dugo dugo godina, jer bez njega i ostalih partijenera me nebi imao tko podsjećati na to da najveće zlo koje je pogodilo Hrvatsku nije bila samo srbočetnička agresija i HDZ, već to zlo i nastavak pljačke i agresije na demokraciju, na standard življenja, i napada na opće dobro i budućnost zajednice, doživljavamo svakodnevno kroz aktualnu vlast predvođenu SDP-om.
Mate Vukušić
9.2.2014. 11:09
Ljubo, po mojem skromnom sudu, korektno obrađena tema, nekom paše nekom ne.
Promašenim smatram prozivanje stranaka "koje se nisu oglasile" po slučaju stanovitog doktora. A zašto bi? Pa tko je taj doktor da bi stranke trebale voditi rasprave o njemu ( mada je u većini njih neslavno bio )? Zar je potencijalna kriminalna radnja nekoga, pa bio on doktor ili tko već, nešto o čemu bi trebale stranke lamentirat? Osobno mislim da ne.
Ono što stranke trebaju napraviti je da pravosudna institucija ima sve raspoložive instrumente da bilo koga tko se ogriješio o zakon, zavukao ruku u džepove poreznih obveznika-kako god se zvao i kojim poslom bavio, procesuira i kvalitetno sankcionira, za primjer drugima. Naravno, bojim se da u našoj demokraciji još nije dovoljno inicijative i volje da to i zaživi ali morati će. Vjerujem čim prije.
Scenarij iz susjedne BIH ne priželjkujem niti prizivam. Ružne su to scene, u pravilu i previše kolateralnih žrtava.
Na kraju, Ljubo, ne znam na što ste mislili pod vrhom sante leda, ali uvjeren sam da niste htjeli generalizirat neku profesiju jer - niti doktori, iliti liječnici, niti direktori, menadžeri, stolari, zidari, profesori, učitelji, državni službenici, birokrati, nogometaši, suci, policajci....nitko od tih skupina nije generalno loš! Loš je pojedinac u onoj mjeri koliko mu to uža i šira zajednica dozvoli ili ne dozvoli. Onoliko koliko će mu kolege tolerirati ili ne eventualni kriminal. E tu je odgovornost svakog pojedinca...a to je kod nas još daleko, u povojima.
Mada, tu je opet Bosna.....
Ljubo R. Weiss
9.2.2014. 0:01
@slavujj
Vrlo mi je neobično da te ne smeta PRIJETNJA POLICIJOM KOLUMNISTI zahvaljujući kojem je, prvi put, nakon sveopće šutnje u gradu i okolici otvorena rasprava o slučaju Babić i o stanju u Općoj bolnici, te dobijaš priliku da se uključuješ u raspravu (prijetanja POLICIJOM za ništa!), ali te smeta da je komentar, zaista tehničkom greškom objavljen dva puta!?? Ili možda i ti nakon jedne rečenice odmah prijetiš policijom onome tko te prvi puta nazove privatno na telefon??
slavujj
8.2.2014. 22:01
Gospodine Weiss,
moram priznati da ni ja ne vidim svrhu? dva dana ponavljati isti komentar vašeg telefonskog razgovora,mislim da je to ne primjereno ovdje raditi.

@mirovnjak,nemojte se ljutiti ali mislim da je i od Vas neprimjereno da ovdje ,bez ikakvih dokaza, predbacivati čovjeku da dugogodišnji hdzovac kojega ste Vi spriječili da uđe u sdp ,pa je onda otišao u hns,te vam ni to nije dosta nego mu onda još nabacujete da je osnivao stranku da bi ju rasturio. I Imam dojam da time samo želite umanjiti vjerodostojnost njegovih riječi.
pozdrav
fitilj
8.2.2014. 10:29
@mirovnjak, ništa o tomu zašto su partijanerski "spasitelji" virovitičke bolnice smjenjeni, već kao što rekoh; papagaj ostaje papagaj i zaboravlja da smo o toj tvojoj istini već odavno zaključili da je ona preduboka voda za tebe.

Što se tu može kada je poznato da se partijaneri stjerani u čošak kao i uvijek brane ad hominem napadima, jer partija ih naučila da je napad najbolja obrana.

Ali neka pajdo budi ti u pravu, a ja imam svoj mir!
mirovnjak
8.2.2014. 9:44
@ Fitilj!
Istina normalnom čovjeku nikad nije sranje već svetinja, no ona zna boljeti onoga tko od nje bježi.
Reci jedno slovo što nije točno?
fitilj
7.2.2014. 23:03
@mirovnjak, papagaj ostaje papagaj!
ista meta,
isto odstojanje,
tako i moj pajdo mirovnjak,
ponavlja jedno te isto sranje!
mirovnjak
7.2.2014. 22:06
@Fitilj!
Ja nikada nisam niti pokušavao da u tvojoj glavi izbrišem znak jednakosti između HDZ-a i SDP-a, jer da tog znaka nema onda ti ne bi mogao nakon dugogodišnjeg članstva u HDZ-u hodočastiti od Virovitice do Iblerovog trga da te primimo u SDP-e ,pa kada sam ja to osobno spriječio (ljudi kažu da je samo to dovoljno da mi se SDP-e teško može odužiti jer ne primiti takvog razbijača i tako konfliktnu osobu doista je zasluga) otišao si u HNS stranku svjetonazorski najbližu SDP-u. Zbog konfliktne naravi i bolesnih ambicija i samo zaljubljenosti nisi ni tamo uspio, kao ni u Alijansi za pravnu državu koju si sam osnivao, ali si i nju sam rasturio svojom naravi
Samo čovjek koji taj znak ima u glavi, i čovjek bez svjetonazora, a sa bolesnim političkim ambicijama ne može razlikovati te 2 stranke od svjetonazora i svega ostalog.
Za to moj Fitilj zaista dosta, pridružujem se onima koji na tvom nivou neće rapravljati na ovom portalu.
fitilj
7.2.2014. 19:47
@Ljub ozbiljno sam zabrinut za tvoje zdravlje! Treba li nazvati hitnu, ili ćeš popiti aspirin za smirenje. Osvjesti se Ljubo i potraži stručnu pomoć. Potraži nekoga tko će ti pojasniti što je internet i javna komunikacija. tvoje halucinacije uzimaju sve više maha. Bojim se da ne završiš na psihijatriji, a toliko pljuješ po liječničkoj struci. Zar uistinu misliš da ćeš dupliciranjem komentara svoje laži pretvoriti u istinu.
Ljubo sve ima granica samo je tvoja glupost bezgranična. To dokazuješ svakim novim upisom!
Ljubo R. Weiss
7.2.2014. 19:26
@fitilj
Da išta znaš što je "uznemiravanje osobe" ne bi pisao ovakve blesavoće, kakve pišeš već najmanje četiri godiine koristeći svaku priliku da novinara s više od 40 godina staža, s dvije diplome, sa mnoštvom objavljenih članaka i kolumni, uvaljaš u kaljužu. U sakom slučaju otkuda ti znaš što sam želio pitati gospođu doktor!?? U svakom slučaju, računaš na dobar smještaj u bolnici, jer, evo, pojavljuješ se kao odvjetnik svih liječnika u Virovitici.
"Nadobudni komentator" je za tebe, polupismenog spajača žica, profesor novinarstva. I što ti znaš o privatnosti, jado jedan, koji si ulatzio na drski i lažljiv način u privatnost autora, navodeći BESRAMNE LAŽI! Uput, danas sam bio u posjeti majci, i tražila je da još ostanem jer oni koji dolaze dolaze na dvije-tri minute. Mada se to tebe apsolutno ne tiče, s majkom "koja me ne želi vidjeti" ostao sam dvadesertak minuta!
Rasprava ispod kolumne pokazala je da postoje osobe koje žele raspravljati o temi kolumne, o virovitičkom zdravstvu, o stanju u Općoj bolnici Virovitica. Ti, kao poznati destruktivac, želiš nešto drugo! Što ti zapravo, jado, želiš? KAOS???
Najljepše te molim da mi se skineš s vrata! Ma što dalje napisao, za mene, jado, ne postojiš!
fitilj
7.2.2014. 12:09
Nije li ponavljanja komentara odraz primitivnog busanja u prsa komentatora i dokaz da komentator ponavljanjem komentara želi skrenuti pozornost na svoju personu? Pa upravo je komentator poznat po tomu da prijeti POLICIJOM!

Treba se upitati s kojim pravom komentator privatno uznemirava liječnicu u mirovini, jer ako ima bilo kakva saznanja o tomu da bi dotična liječnica počinila bilo što protivno zakonu, onda je to dužan prijaviti nadležnim organima, a ne privatno uznemirava liječnicu u mirovini.

Treba se upitati s kojim pravom komentator uznemirava umirovljenu liječnicu, a onda se pjeni kada muž uznemiravane umirovljene liječnice upozorava na građansko pravo na privatnost i kako tvrdi komentator "prijeti" policijom.

Čudan i smiješan postupak nadobudnog komentatora, koji zaboravlja da nema pravo telefonski uznemiravati tuđu privatnost.
Ljubo R. Weiss
7.2.2014. 11:16
Nerado privatne stvari i komunikacije odnosno nekomunikacije stavljam na sva zvona! Ali, ni u snu NISAM POMIŠLJAO DA JEDNA ODMJERENA KOLUMNA MOŽE TOLIKO UZNEMIRITI NEKE OSOBE. Jučer, 6. 02. 2014., popodne pokušao sam razgovarati s jednom liječnicom (sada u mirovini) i javio se njen muž i PRIJETIO MI POLICIJOM jer da gospođu doktor uznemiravam... Činjenica je da sam JEDAN JEDINI PUT i PRVI PUT POKUŠAO RAZGOVARATI TELEFONSKI SA LIJEČNICOM, privatno... Poručujem nervoznom mužu: Gospodine, možete POLICIJOM prijetiti kome god hoćete, pacijentima, kolegama, susjedima, drugim medijima, ali novinaru-kolumnisti Lj.R.W. NEĆETE...!!! Ako se ne slažete s nekim mojim ocjenama i stavovima, imate široko polje izražavanja, vjerujem da bi vam i ovaj portal ustupio mjesto za vaše viđenje stanja u Općoj bolnici Virovitica, te imovno stanje jednog većeg dijela virovitičkih liječnika! Gospodine nervozni umirovljeni doktore, PRIJETITI POLICIJOM ZA NIŠTA i služiti se takvim trikom, prema novinaru s više od 40 godina pisanja i objavljivanja, ne služi vam na čast! Jer, ovo niti je 1941., niti 1991. godina! Žao mi je što vas moram informirati da osim što sam publicist, sam i v. d. predsjednika Židovske općine Virovitica i da ta prijetnja može imati i drugačiji prizvuk! Naravno, meni, za razliku od vas, ne treba politički štit, ali dobro je znati i za pojedinačne primjere bahatosti liječnika, aktivnih i onih u mirovini!
Uz najbolje želje!
Ljubo Ruben Weiss
fitilj
6.2.2014. 23:37
@mirovnjak za razliku od tebe koji si partijski retardiran, ja tih problema nemam. Tvoja podmetanja nekih pajdaša su samo dokaz tvoje nemoći da priznaš da je partija lijeve orijentacije kojoj pripadaš i tako strasno i grčevito braniš, ista kao partija desne orijentacije, ili SDP=HDZ!

I gledaj pajdo što to rade tvoji partijaneri ili je laž da je Vlada RH razriješila Damira Barića s mjesta predsjednika Sanacijskog vijeća Opće bolnice ... Vlada je razriješila dosadašnjeg predsjednika Sanacijskog vijeća Opće bolnice Virovitica Damira Barića. ... Dug OB Virovitica narastao je na 40 milijuna.
icv.com.hr/2014/02/vlada-rh-razrijesila-damira-barica-s-mjesta-predsjednika-sanacijskog-vijeca-opce-bolnice-virovitica-nova-predsjednica-je-jasminka-katic/

Ccccccccccccccc razriješilo ga na vlastiti zahtjev, a s njim i ostatak "uspješne" ekipe!
Lynx
6.2.2014. 23:04
@slobodagovora,
- pa odavno se ne može tako, ali nitko ne želi javno priznati. Osim Linića. Modus operandi do sada je bio da se postojeći manjak pokrije novim vanjskim zaduženjem ( u principu - dovedem kućanstvo u slično stanje i posudim lovu od susjeda ), a nitko se ne trudi naći način za rješavanje do tada skupljenih manjkova. Naš problem su ja bih rekao političari. Ono što sam naveo da su samoprozvani stručnjaci za sve, još su zabarikadirani u okvire stranke i, ne mogu se domisliti drugog razumnog razloga, osim toga da u svojoj umišljenoj veličini i slijedom toga gluposti, zbog tog stava da su oni stručni - neće tražiti nikakve savjete iz drugih struktura npr. ekonomskih stručnjaka koji su izvan stranke, a imali bi sigurno nešto pametno za reći o ekonomiji države. Nedostaje javne rasprave u važnim pitanjima za državu. Većini je jasno da smo jako blizu ruba, da visimo nad ponorom, ali političarima je samo stalo do prepucavanja i optuživanja između sebe, umjesto da konačno neko kaže: Dosta! Ajmo raja, nacionalni konsenzus, glave skupa i nađimo rješenje i izlazak iz ovog stanja da svima bude bolje.
Al kao što sam napisao, a vidite to svi, da među njima nema takvoga, a po kredite ćemo ići dok možemo, pa će ono - dosta, umjesto velikih hrvata uzviknuti neki vjerovnik izvana i ode nam država u krac.
Sutra je novi dan, nova razočaranja. Idemo spati.
Murphy kaže: Nasmijte se, sutra će biti gore ( ma kao da je mislio na Hrvatsku dok je to skovao ).
Laku noć!
mirovnjak
6.2.2014. 22:39
Fitilj!
Otkuda ti tvrdnja da nije vraćen stari dug prema sanacijskom planu izuzev časne riječi tvog novog pajde Roksa. Imaš li dokaz?
Ja nemam dokaze do kada je trebao biti vraćen i je li vraćen, pa zato ne komentiram detalje duga već načelno probleme bolnice koji se moraju riješiti. Tvoj novi pajdo kaže gubitak.
Svakom tko je samo jednom u životu sastavio ili potpisao završni račun (a ja sam ih potpisao i sudjelovao u sastavljanju na desetke puta i bio odgovoran za njihove istinitosti, nikada nisam odgovarao) je jasno da se gubitak iskazuje krajem svake poslovne godine, ako je on u 2013 godini onda je najvećim dijelom dug tvog novog pajde.
Nešto su drugo ne podmirene, a dospjele obaveze one se mogu iskazati bilo koji dan u tijeku godine, ali se moraju iskazati i ne naplaćena potraživanja sa tim istim danom.
Puno puno toga je tu Roksano, ali ti očito vjeruješ svom novom pajdi Roksu jer si ocijenio da ti je sada lijepo prozvati nekog drugog.
Za koji ćeš dan ponovo napasti Toleta, a onda će ti neko drugi biti saveznik. Zdrav razum i zdrava pamet sigurno neće jer su tebi to strani pojmovi.
Te bi je jedino bitno napadni i što žešći napad i više uvreda to bolji tekst, ja tako ne funkcioniram.
slobodagovora
6.2.2014. 22:28
@Lynx sve Vaše tvrdnje su točne i mogu se složiti sa vama,ali ipak dolazimo do ključnog pitanja,možemo li tako?Kako ste i Vi naveli vjerovatno se nitko u svom domaćinstvu ne ponaša na takav način. Suglasan sam da je potrebno različiti uzroke lošeg poslovanja i naglašavam da se mora prestati s razmišljanjem "već će nas netko sanirati".
Upravo iz takovih razmišljanja većine dosadašnjih vlada pa i ljudi na lokalnoj razini je došlo do stanja da bi i državna trebale hitnu "sanaciju".
bazinga
6.2.2014. 21:24
Jer, muški rečeno, svatko svakoga drži za jaja.

U ovoj našoj maloj varoši.. na žalost je tako. I sve dok je tako, nema boljitka za svekoliko pučanstvo..na žalost.
slavujj
6.2.2014. 21:07
Vlada RH razriješila Damira Barića sa mjesta predsjednika sanacijskog vijeća OB Virovitica.

pozdrav
slavujj
6.2.2014. 20:41
Mislim da bi se trebalo brže,više i jače krenuti u borbu i istražiti svaku sumnju u ostvarivanje lažnih invalidnosti o kojima se sve više svakodnevno govori.
Ponovit ću stav iz zadnjem komentara,a to je da su mnogi u tom lancu toliko interesno isprepleteni i da će biti dovoljno da pukne nekoliko karika i stvari će se ubrzano razvijati do konačnog rasvjetljavanja stvari.

Ne želim osuđivati čovjeka dok postupak traje,ali ću si uzeti za pravo i reći sljedeće:za mene je dr.Babić osoba upitna morala i to iz razloga onih 520 sati rad mjesečno-pa to je i za zdravu osobu naprosto nevjerovatno,a tek za "takvog ivnalida"?o tome da i ne govorimo.Što dalje reći?ima li i oko toga nekih liječnika koji su trebali reagirati,uprava bolnice to ne bi smjela dozvoliti.To je ruganje poštenim i moralnim doktorima.

Inače se slažem sa dobrim djelom onoga što navode Lynx, mirovnjak, slobodagovora,freeman,kišni i iskreno se nadam da će se neki procesi u društvu ipak pokrenuti kako bi nam svima sutra bilo bolje.
pozdrav!
Ljubo R. Weiss
6.2.2014. 18:43
Nerado privatne stvari i komunikacije osnosno nekomunikacije stvaljam na sva zvona! Ali, ni u snu NISAM POMIŠLJAO DA JEDNA ODMJERENA KOLUMNA MOŽE TOLIKO UZNEMIRITI NEKE OSOBE. Danas popodne pokušao sam razgovarati s jednom liječnicom (sada u mirovini) i javio se njen muž i PRIJETIO MI POLICIJOM jer da gospođu doktor uznemiravan... Činjenica je da sam JEDAN JEDINI PUT i PRVI PUT POKUŠAO RAZGOVARATI TELEFONSKI SA LIJEČNICOM, privatno... Poručujem nervoznom mužu: Gospodine, možete policijom prijetiti kome god hoćete, pacijentima, kolegama, susjedima, drugim medijima, ali novinaru-kolumnisti Lj.R.W. NEĆETE...!!! Ako se ne slažete s nekim mojim ocjenama i stavovima, imate široko polje izražavanja, vjerujem da bi vam i ovaj portal ustupio mjesto za vaše viđenje stanja u Općoj bolnici Virovitica, te imovno stanje jednog većeg dijela virovitičkih liječnika! Gospodine nervozni umirovljeni doktore, PRIJETITI POLICIJOM ZA NIŠTA i služiti se takvim trikom, prema novinaru s više 40 godina pisanja i objavljivanja, ne služi vam na čast! Jer, ovo niti je 1941., niti 1991. godina! Uz najbolje želje!
Lynx
6.2.2014. 16:57
Ma je, ali meni je jasno da ovi koji su na vlasti i zakonodavnom tijelu neće mijenjati Zakone koji će ih eliminirati sa političke scene, vjerujem i drugima.
Znam i da dobrih ljudi i stručnjaka ima svuda, ali rijetko se nađe kombinacija te dvije značajke, a kada ona konačno i ispliva obično to bude u nekoj stranci lokalnog karaktera - pa opet gotovo uzalud. Tako, kako mi se vidi, još ćemo duuugo, ako nisam dovoljno naglasio - duuuuuuuuuuuuuuuuuugo biti tu gdje jesmo, ako kojim slučajem ne potonemo i dublje što i nije neočekivano s obzirom tko je na vlasti i tko želi na vlast, a bio je već.
Ista ljudi, priča i sa bolnicom - oni koji su napravili dug prozivaju ove nove da su ga povećali, a kada bi oni ponovo upravljali bolnicom opet bi napravili dug i sve u krug. Ne vjerujem da je netko ikada napravio temeljitu analizu zašto i kako je dug i nastao.
Mogu usporediti sa svojom kućom i svojim financijama i zaključiti da netko živi debelo iznad svojih mogućnosti. Razmislite na tren i iskreno recite - možete li na takav način voditi vlastitu kuću i obitelj? Zašto si, ne samo bolnica nego i druge javne tvrtke i ustanove mogu i uporno dopuštaju živjeti iznad svojih mogućnosti? Odgovor je što se bolnice tiče jednostavan, samo zato što znaju da će ih netko već sanirati i vratiti dugove bez da zaposleni u njima to i osjete, jer bez obzira kojoj stranci, vjeri ili naciji pripadali - svi smo potencijalni bolesnici koji će se boriti za bolnice i vršiti pritisak na vlast. Sve to bez da se pitamo - kolike zapravo plaće imaju u tim ustanovama i da li su dugovi nastali zbog njihove isplate, ili su uzrok dugova pacijenti i režijski ali i troškovi održavanja.
Najgora stvar od svega - jeseni političari su jeseni stručnjaci za sve! U sve se razumiju, u sve petljaju i njihovo "stručno" mišljenje mora imati težinu u odlukama. -naravno da stručnjak za sve nije stručnjak za ništa na kraju. Npr. što je to dipl. politolog? Kako takva osoba može biti u bilo kakvom tijelu koje odlučuje o specifičnim stručnim stvarima, geodet, ing bilo čega?
Vraćamo se do onoga da bi trebali stručni ljudi za područje svoje stručnosti i raditi i biti odgovorni za svoj rad i rezultate, kako se može očekivati, ne znam što je Barić, ali npr. od strojarskog ing. da vodi bolnicu ili je sanira - jednaka bedastoća.
Zato, kao i zbog mase drugih takvih primjera i na lokalu i više, ostati ćemo tu gdje jesmo i biti stoka sitnog zuba i mirno podnositi da netko sanira stalne gubitaše, pa bila to bolnica ili "Viktor Lenac" - sa našim novcem!
Hvala Bogu na snijegu oko nas, pa ipak nije crno baš sve kako se čini. Živjeli!
fitilj
6.2.2014. 16:36
@mirovnjak možte se ti i tvoj kompanjon slobodgovora praviti nepismeni koliko vam drago, ali dajte odgovor na pitanje zašto nije podmiren dotadašnji dug bolnice za kojeg je SDP-ov namjesnik javno tvrdio da je "politika" čitaj SDP osigurao novac.

Zbog tog je duga smjenjeno staro vodstvo i da nebi nastajao novi dug imenovano je novo vodstvo navodno stručnije i sposobnije vodstvo. I to bit cijele rasprave, a ne da tražiš od mene da ti ja pojašnjavam razloge novonastalih dugova.

Dakle meritum nije nastanak novih, već je meritum nepodmirivanje starih dugova za koje su ako Damir Barić nije lagao bila osigurana sredstva, tako da je novo Sanacijsko vijeće, ako SDP-ov namjesnik nije lažac, svoj mandat počelo sa NULA KUNA DUGOVANJA!

PS:@mirovnjak samo u bolesnoj glavi se rađa ideja da je citiranje nečijih riječi uvreda. Dopuštam mogućnost da to ni nije rezultat tvoje zlobnosti, već jednostavno nedostatak sluha da shvatiš da citiranje mudrih ljudi ne odnosi na usporedbu s onim tko citira, već na stvar, ili događaj koji je povod citata. No ti kao i tvoj kolega slobodagovora očigledno polazite od vlastitog životnog gesla po kojem je sve podređeno vlastitom egoizmu, i epicentru svega a počinje s ja.
fitilj
6.2.2014. 16:09
@Lynx kao prvo Hrvatska je talac interesno nagodbenjačkog mentaliteta hrvatskih parlamentarnih stranaka koje godinama čine okosnicu vlasti.

Stoga je sasvim sigurno da ni jedna od trenutačnih parlamentarnih stranaka, bez obzira u kojoj kuplerajskoj vezi bila, ili došla na vlast ne može izvući državu iz krize.

To može učiniti samo vlada sastavljena od stručnjaka kojima nad glavom neće visiti Demoklov mač stranačke pripadnosti, nikakvo kardoviranje po koalicijskim sporazumima i stranačkim kvotama, već isključivo po kriterijim stručnosti i dokazanim rezultatima uspješnosti.

Na one uspješnosti u dodvoravanju i dokazivanju vjernosti stranačkom vođi i provođenju stranačke stege, već uspješnosti mjerljivoj na brutosocijalnom dohotku svih građanki i građana, a ne političke oligarhije na vlasti, kao što je to slučaj u Hrvatskoj.

Nažalost za postizanje tog cilja je potrebno mijenjati ne samo kompletne vrhove svih parlamentarnih stranaka, već i izborni zakon po kojem bi se biračima omogučilo da biraju stručne i sposobne, a ne vođu stranke i njegove ulizice i stranačke poturice na vrhu liste.

Nadam se da sam dao zadovoljavajući odgovor, koji se neće lakomisleno i zločesto proglašavati pljuvanjem.
mirovnjak
6.2.2014. 15:40
@Fitilj!
Ti nikada nisi a očito i nećeš raspravljati o meritumu.
Tebi je jedini meritum tvoja frustiranost nekim i da liječiš svoje frustracije ne birajući saveznike.
Danas su ti Jopa i Tole sutra će ti biti netko treći u nesmiljenom napadu na njih dvojicu.
No evo činjenica o kojima ti ne želiš i nećeš nikada govoriti jer se to ne uklapa u tvoju "SLOBODU GOVORA" a ona je što više uvreda, bez argumenata to sloboda veća.
-Navodiš broj nalaza revizije, a namjerno ispuštaš nadnevak jer znaš da bi on jasno rekao da je premalo vremena za objektivnu ocjenu nove uprave, a tu bi pale sve objede tvojih privremenih saveznika.
-Ne prihvaćaš komentirati podatke koje su tvoji saveznici iznijeli i njihovu istinitost jer bi ti istina zatvorila usta.
-Ne komentiraš je li se radi o gubitku ili ne podmirenim obavezama.
- ne komentiraš odnos u bolnici medicinskog osoblja i nemedicinskog.
-Ne komentiraš kadroviranje tvojih privremenih saveznika kada su na primjer sa odjela sa daleko najdužom listom čekanja morali odlaziti mladi doktori medicinskih znanosti jer nisu bili politički podobni.
-Ne komentiraš zaduženje bolnice kreditom koji je tek došao na naplatu i zašto su ti novo izgrađeni prostori prazni.
- Ne komentiraš kako je bilo moguće da tvoj prijatelj Babić zarađuje do 4 plaće mjesečno a da se istovremeno više od pola dana u tom mjesecu ne pojavi u ambulanti dok njegove kolege sa 3 puta manjom plaćom provedu svaki radni dan 4-5 sati u ambulanti, naravno da bi za uzvrat ćutao.
I još puno puno toga.
No zbog ovoga svega ne bih se ponovo javio pridružio bi se svima onima koje je @sloboda govora navela da nisi uvrijedio jednu moralnu veličinu jednog od najvećih intelektualaca 20 stoljeća ne samo u Hrvatskoj nego i na ovom govornom području a zasigurno najboljeg govornika koji je mogao održati na stotine povijesnih govora bez da bi ikoga omalovažio ili uvrijedio uspoređujući sebe sa njim
Pusti čovjeka da počiva mirom pravednika i molim te ne vrijeđaj ga bar posthumno, dosta je za života preživio uvreda i nepravdi.
Lynx
6.2.2014. 15:03
Potpuno razumijem neke stavove nekih. Sam sam razočaran aktualnom vlasti i na razini države i razini županije i lokala.
Evo što mi nije jasno: jedan @fitilj koji opravdano pljuje i jedne i druge ( HDZ = SDP ), pljuje i sve druge i ne znam i ne mogu zamisliti tko mu je po volji, a on se sam ne izjašnjava.
@fitilj, zato pitanje:
- Za koga ti smatraš da bi ovu našu državu izvukao u razumnom roku iz dreka u kojem se ona nalazi?
fitilj
6.2.2014. 9:43
@slobodagovora vidim da sam prozivkom novoimenovanih grobara virovitičke bolnice pogodio u sridu, pa se partijaneri dižu na stražnje noge. Tako ti je to kada Murtu zamjeniš Kutom i onda dobiješ potvrdu SDP=HDZ!

Tako ti je to kada kadrovira politika pa se novoimenovani politički luzeri pokažu kao mućak. Naravno prozvani imaju pravo da se ljute, pa tako me i ti smiješ napasti i plagirati moj zaključak da se napadom na pjesnika želiš nametnuti kao neka zvijezda ovog portala.
Um caruje a plagijatorima kao ti ostaje da kao papagaji ponavljaju tuđe riječi.

Kažem da je moguće ja bi ti sve ono izraženo u komentarima i priloženim linkovima nacrtao, iako je poznato da partijanerima ni sto riječi, prstom pokazati i još nacrtati nije dovoljno. Nacrtao bi ja tebi i korišteni citat i njegovo značenje, ali poznato je da partijaneri poznaju samo "mudrosti" vožda partije njegovih marioneta iz CK s Iblerovog trga.

Vidim da tražiš saveznike i od srca ti želim da ih nađeš. Tako ćeš bar sam sebe utješiti da si u pravu. No dok ne nađeš saveznike reporučam ti "terapiju telefonska slušalica."

A što se "duplanja" duga virovitičke bolnice tiče živi bili pa vidjeli. Naravno ova uzrečica ne vrijedi za sljepce sa stranačkim naočalima, jer oni će i novi dug, kao i sve ostale deficite kukulele luzera i dalje pripisivati HDZ-u!
slobodagovora
5.2.2014. 21:14
@fitilj,to što navodiš ( nalaz i zaključak Državnog ureda za reviziju, Područni ured Virovitica izvješćem KLASA: 041-01/12-01/31 URBROJ: 613-12-13-6)
ne kazuje ništa,osim što govori da ti puno toga nije jasno,što malo čudi za tebe
- s obzirom na to koliko se ti trudiš da se nametneš kao neka zvijezda ovog portala,pa bilo je za očekivati da će netko tko zna što je objektivnost,korektnost i poštenje barem iznijeti sadašnje stanje pa ga usporediti s tim nalazom i reći ,što je lošije u zašto se dug povećao?
Fitilj ti ne znaš što je sloboda govora,tebi je to nepoznanica.Ti se služiš slobodom vrijeđanja,pljuvanja ,omalovažavanja,podcjenjivanja,netolerancije pa čak i slobodom širenja mržnje,to nema veze sa slobodom govora.
Pametnima se ne mora objašnjavati tko se danonoćno sili po ovome portalu,zatirući slobodno iznošenje mišljenja i stavova što je u suprotnosti sa slobodom govora.
Nezamisliv je pokušaj usporedbe s pokojnim Gotovcem, nemoj se uspoređivati s takovim veličina,a sa Ivicom Babićem ako želiš,slobodno.

Pozdrav @bać jozi i velikoj većini komentatora, koja tolerantno i uporn ignorira umišljenu zvijezdu portala.
Pridružujem se i ja.
fitilj
5.2.2014. 19:44
@slobodagovora budi bez brige da me tvoji komentari ne tangiraju, bez obzira na to koliko se ti trudio da se nametneš kao neka zvijezda ovog portala. Što še komunikacije tiče to je tvoje mišljenje, površno i neobjektivno, ali to je tvoj problem.

Nažalost izgleda da bi za tebe i tebi slične trebao crtati, jer ti navedeno u komentarima ne shvačaš, ili shvaćaš po onoj što se babi htilo to se babi snilo, pa tako nisi ni shvatio da sam naveo nalaz i zaključak Državnog ureda za reviziju, Područni ured Virovitica izvješćem KLASA: 041-01/12-01/31 URBROJ: 613-12-13-6 pa si ukoliko si zainteresiran mogao pročitati sve detalje iz tog izvješća, ali to ti nije ni bio cilj, već ti je cilj napasti one koji se ne slažu s SDP-ovim uranilovkama, pranjem ruku i neutemeljenim optužbama da je za sve kriva bivša vlast, ili sadašnje vodsto Županije, a svi znamo da su SDP i njegova kukulele koalicija već dvije godine na vlasti, a jedini im je uspjeh nastavak puta u bankrot, socijelnu bijedu i nepravdu, pljačku naroda novim porezima i fiskalnim nametima, te zabijanja čavala u lijes hrvatske privrede, gospodarstva i socijalne države.

No @slobodagovora mogu ti samo poručiti uzalud vam trud svirači, jer za razliku od tvoje farsističke inačice sloboda govora koju si si izabrao kao nick, ja ću svoju slobodu govora koristiti bez obzira na tvoje atake i pozivanja uredništvu da me blokira, ili kako reče pokojni Gotovac; ušutkajte pjesnika, a koju je izreku danas citirao iz pritvora pušteni Ivica Babić.
slobodagovora
5.2.2014. 19:17
@fitilj,vrlo je primjetna tvoja nervoza a možda čak i rastrojenost,po svemu sudeći tomu nije razlog moj komentar od 4.2.2014. 21:06:03,već je razlog u nečemu drugome?
"kada bi ti bio tako pametan" kao što se pokušavaš predstaviti onda bi ti shvati smisao mog prošlog komentara?,
a kako nisi shvatio onda ću pojasniti što sam želio reći
-onaj tko želi objektivno i korektno govoriti o financijskom stanju bolnice taj bi ,po mom mišljenju,trebao navesti neke stavke i primjere pa reći gdje ,kako i zašto?je došlo do povećanja duga.
Ovo (ako je došlo) je navedeno je ja doista to ne znam , a onaj tko govori o povećanju duga ti ničime ne potvrđuje.
Na kraju te lijepo molim da se prestaneš ponašati na taj tko primitivan i neciviliziran način,to je za tvoje dobro.Pa valjda si primijeti da gotovo nitko na ovom portalu s tobom ne komunicira,što misliš zašto?
Pa valjda ne misliš da svi ti ljudi prekinuli komunikaciju s tobom jer misle da si pametniji od njih?

Više poštovanja i tolerancije prema svakoj osobi ne bi smetalo u tvojoj komunikaciji.
fitilj
5.2.2014. 18:27
@mirovnjak ma možeš se ti posipati SDP pepelom koliko hoćeš, ali nisi dao odgovor na to kako je moguće da vlada RH za predsjednika Sanacijskog vijeća stavi lažca koji kaže da je zahvaljujući politici postao predsjednik Sanacijskog vijeća Opće bolnice Virovitica i da su zahvaljujući toj politici, pronađeni novci za sanaciju virovitičke bolnice.

A onda se sve ispostavi da je najobičniji mućak i samo jeftina demagogija SDP-ove starlete Damira Barića.
Nema tu nikakvog savezništva sa crnim vragom, već samo nova potvrda SDP=HDZ ili HDZ=SDP!

I onda se čudimo što birači ostaju kod kuće i zašto ne vjeruju SDP-ovim lažovima, mutikašama i Münchhausen baronima.
Ljubo R. Weiss
5.2.2014. 18:23
LAŽLJIVI POLITIČKI NAMJESNICI SDP-a!! Ima i takvih, ali ne bih se olako razbacivao diskvalifkacijama. Ipak, priznajem da me malo čudi da se u ove naše rasprave ne uključuje nitko iz Sanacijskog vijeća Opće bolnice odnosno bar da avede faktografske podatke, posebno objasni da li je točno da je dug narastao toliko puno, u kratkom vremenu! Ako jest, javnost bi trebala znati bar većinu razloga za to.
Drugo, čitam dr. Babić je već IZVAN REMETINCA! Dobro, to je pravni postupak, i sve je moguće...Drugu putovicu, putovnicu BiH nije podigao..Ne bi trebalo shvatiti da je time slučaj riješen odnosno završen. Treba nastaviti istragu, ispitati temeljito sve strane uključene u slučaj...i ako treba, podići optužnicu! A ono da "nema neposredne ratne opsanosti" i ostale pravno-odvjetničke smicalice treba zanemariti. Naime, pretpostavljena ratna vojna invalidnost ishođena je na temelju nekog pada u ratu, kada je postojala neposredna ratna opasnost i kada je navodno, povrijeđeno oko. I po tome, ako se to "advokataranje" shvati ozbiljno, zapravo nitko nije lažni ratni invalid! Jesam za pravedna suđenja, ali da nam odvjetnici sude i budu presudni, za to nisam... Pa oni su postali zvijezde naših medija... stvaraju javno mnijenje svojim TV nastupima. Izvolite gospodo odvjetnici boriti se za klijente u sudnicama... Jer ispada, bogat doktor, odličan advokat, i tko vas narode i tužilašva, i suci, šljivi! Jer, na taj način doktori u Virovitici (i ne samo oni) će raditi baš što ih volja! Trebalo bi malo pročešljati njihovu imovinu pa vidjeti nesrazmjer prihoda i imovine!? Dobro, neki imaju i privatnu praksu. Ali ,bojim se da se iza ovog cirkusa u ukupnom zdravstvu nalazi ideja poguravanja pacijenata prema privatnim klinikama i oradinacijama..
Usput, pitajte samo čiji su koji lokali u gradu Virovitici, u samom središtu... Odgovor se zna - doktorski! Tko od doktora nema stan na Jadranu ili u Zagrebu, sasvim pristojne vikend kuće, bijesne aute... itd. I od one afere s podmićvanjem doktora od strane farmaceutskih tvrtki, ništa! Tresla se brda, rodio se miš!
mirovnjak
5.2.2014. 16:11
Fitilj!
Zahvaljujem na trudu za ovoliko podataka no ja i dalje smatram da su izjave ovog dvojca bez kormilara na tragu onoga kada suučesnici u ubojstvu kritiziraju pogrebnike da nisu lijepo počešljali pokojnika prije nego su ga stavili na odar, te da je to zrok smrti, no ne osporavam tebi pravo da u pisanju o nekome za saveznike uzmeš ako treba i crnog vraga ako ti to odgovara.
To je tvoje pravo, ja takvo pravo sebi ne bi nikad uzeo i tvrdim da je prekratko vrijeme nakon višegodišnje devastacije da bi se nekoga jako hvalilo, a bogami i na Roksov način kudilo..
fitilj
5.2.2014. 14:26
@mirovnjak fakt je da je Državni ured za reviziju, Područni ured Virovitica izvješćem KLASA: 041-01/12-01/31 URBROJ: 613-12-13-6
od 11. ožujka 2013. utvrdilo nepravilnosti koje se odnose na obračun plaća, obvezu pokrića manjka prihoda i primitaka u sljedećem razdoblju, te nabavu lijekova, zbog čega je izražaženo uvjetno mišljenja.

20. lip 2013. vlada RH razriješuje staro i imenuje novo Sanacijsko vijeće na čelu sa Bamirom Barićem koji gostujući 23. lipnja na Gradskom radiju Virovitica u emisiji Mladena Kocijana “Život je feferon izjavljuje:"Zahvaljujući politici postao sam predsjednik Sanacijskog vijeća Opće bolnice Virovitica. Ali isto tako, zahvaljujući toj politici, pronađeni su novci za sanaciju virovitičke bolnice. Stoga, onaj tko financira sanaciju sasvim je normalno da i postavlja svoje ljude da upravljaju tom ustanovom."

Naglasak leži na: "ZAHVALJUJUĆI TOJ POLITICI, PRONAĐENI SU NOVCI ZA SANACIJU VIROVITIČKE BOLNICE."

Odkuda sada "glasine" da se je dug bolnice popeo na 40 milijuna kuna, ako je "politika" pronašla, što znači osigurala novac za sanaciju Virovitičke bolnice.

Kako to da je unatoč Barićevoj tvrdnji da je"politika" osigurala novac bolnica krajem prosinca 2013. godine dugovala Zavodu za javno zdravstvo preko milijun kuna www.virovitica.net/bolnica-duzna-zavodu-za-javno-zdravstvo-preko-milijun-kuna-zupanija-zabrinuta-za-daljnje-pruzanje-usluga/22459/

Udruge poslodavaca u zdravstvu svojom analizom ukazuje da će kraja 2013. godine novi gubici u zdravstvu iznositi oko tri milijarde kuna, što je nažalost i potvrđeno, a kao direktni pokazatelj nesposobnosti resornog ministra zdravlja Ostojić ostaje ministar, ali bez nadzora nad HZZO-om.
liderpress.hr/biznis-i-politika/hrvatska/ostojic-ostaje-ministar-ali-bez-nadzora-nad-hzzo-om/

Prema tomu kolega @mirovnjak nije točno da se tu radi o rekla kazala, ili po izvještaju Jopa Tole, već činjeničnom stanju koje će uskoro potvrditi nalaz Državnog ureda za reviziju, Područni ured Virovitica.

No ono što posebno bode u oči je laž nesuđenog gradonačelnika Virovitice i političkog namjesnika SDP-a koji je 23. lipnja na Gradskom radiju Virovitica u emisiji Mladena Kocijana “Život je feferon izjavljuje:"Zahvaljujući politici postao sam predsjednik Sanacijskog vijeća Opće bolnice Virovitica. Ali isto tako, zahvaljujući toj politici, pronađeni su novci za sanaciju virovitičke bolnice.

I ako se već postavlja pitanje "Kome zvone virovitička zvona?" onda je numnjivo da bi pravi odgovor trebao glasiti: Naravno onom političkom etablišmentu koji je odgovoran da smo jedna od najbijednijih Županija u RH, ali i lažljivim političkim namjesnicima SDP-a kao što su Damir Barić i njegovi mentori iz SDP-a!
mirovnjak
5.2.2014. 12:55
Fitilj!
Ne može se o egzantnim podacima govoriti po sustavu rekla kazala, ili bolje rečeno po izvještaju Jopa Tole.
Oni spominju gubitak. Gubitak je podatak koji se iskazuje samo po završetku obračunskog razdoblja.
U tijeku tog razdoblja može se govoriti samo o dospjelim, a neplaćenim obavezama prema dobavljačima ili uposlenicima, ali je i taj podatak neupotrebljiv bez podatka koliko je taj dan ne naplaćenih potraživanja za bolnicu prevažan podatak potraživanja od HZZO-a
Da su izašli sa ovakvim podacima moglo bi se komentirati, bez toga još jedno ROKSANJE.
fitilj
5.2.2014. 9:52
@mirovnjak hvala na tvom korektnom odgovoru, s kojim se u velikom dijelu slažem, uz primjedbu da se nisi dotakao srži problema, a to je da sanacijsko vijeće i sanacijska upraviteljica nisu donijeli Plan sanacije, čime je jasno da, kako ono narod kaže, idu grlom u jagoda, kao što su išli i bivši članovi sanacijskog vijeće. Točnije rečeno ponovno je potvrđeno da novo, kao što je bilo i ono staro sanacijsko vijeće i uprava nije stručno, već čisto političko tijelo, što je uzrok očigledni uzrok povećanja duga.

Mislim da tu nema ništa sporno i da je to samo dokaz da političko kadroviranje u kojem su glavni kriteriji stranačka pripadnost, a ne stručnost i poštenje, uništava sve čega se dohvati, što uostalom dokazuje niz primjera iz kojih je vidljivo da je vlast loš gospodar i da su firme i resursi pod njenom upravom kontinuirano na stramputici i deficiru.

@slobodagovora kada si tako pametan i parlamentaran bilo bi lijepo i pohvalno od tebe da nam ti pojasniš razloge iz kojih je i kako je došlo do povećanja duga vt bolnice, (ako je došlo) a došlo je samo što to umišljeni pametnjakovići i stranačka bižuterija SDP-a ne želi priznati. Onda je najlakše praviti se gluh, slijep i nepismen, te napadati one koji ukazuju na to da su stranački jurišnici SDP-a uduplali dug, što nije rekla kazala, već nepobitna činjenica, koju novi grobari virovitičke bolnice nisu demantirali.

I sigurno je da bi virovitička bolnica, kao i sve druge bolnice i državne firme i poduzeća bolje poslovali kada bi politika od nje maknula ruke. Još bi bolje poslovali kada bi se smjenio onaj krivokletnik, peti ortak i čuvar griješne strukture.
UooH
4.2.2014. 22:53
Mirovnjak o kakvim ti uđžbenicima iz ekonomije piše i fazama : prva faza je tebi usporavanje rasta duga sa 20 na 40 u vrlo kratkom roku pa jel si ti normalan to je tebi usporavanje, ne to je duplanje. Non stop o nečemu blebećeš a onda kad ti fitilj o tome postavi pitanje onda nemaš podataka.
Pun ku..c mi je vaših(SDP) prebacivanja krivnje na druge(HDZ) i OBRNUTO.
Jadno je ovo tvoje izmotavanje, prebacivanje i nepriznavanje krivnje.
bać joza
4.2.2014. 22:15
Gospodin Barić nije dobro vodio Šećeranu VIRO u kojoj ionako nije pri kraju mandata niti imao nikakve ovlasti, nikako ne može voditi bolnicu. Gospođa Nadu Čavlović Smiljanec je ionako dala ostavku na svoju funkciju što je ostalo prilično nezapaženo. A njena zamjenica ionako nema veze sa vođenjem tako opsežnog posla. Definitivno, da nitko od njih nije stručan za obavljanje navedenog posla. Ulaziti u dublje analize cijelog Slučaja Hrvatska jednostavno nije moguće.
slobodagovora
4.2.2014. 21:06
@mirovnjak,slažem se sa vašim vrlo korektnim i objektivnim komentarom,uzaludno Vam je nekima objašnjavati jer se ne želi stanje sagledati realno i objektivno.
Onaj tko želi govoriti objektivno i korektno ,taj bi sigurno naveo zašto i kako je došlo do povećanja dug vt bolnice(ako je došlo?)
Mislite li da bi virovitička bolnica bolje poslovala da je vodi netko drugi?
Ili netko želi nametati teme da bi odvukao pozornost sa trenutne istrage o lažnim invalidima?

Nekima se upalio alarm za opću opasnost!

Već je bilo i vrijeme.
mirovnjak
4.2.2014. 17:07
Fitilj!
Ne mogu niti potvrditi niti demantirati tvoje navode jer nemam podatke.
No znam radeći preko 40 godina u realnom sektoru da se dugovi ne mogu krpom prebrisati da se oni multipliciraju i ostajem kod tvrdnje koju sam napisao o 3 faze sanacije dugova.
Danas je indeks u serijalu napada na Linića napisao konačnu jednu veliku istinu, kada piše,
Linić nas zadužio za 700 miliona kuna, a na naplatu dolazi 5 milijardi kuna.
Svi krediti se uzimaju sa određenim počekom pa nijedan kredit ove vlade ne može još doći na naplatu, već predhodne isto tako krediti za novu bolnicu dolaze sada, stari gradili novi moraju vraćati..
To je to multipliciranje.
Da bi se počeo bitno smanjivati dug bolnice mora se riješiti sudbina nepotrebno zaposlenih, uzeti krediti a to nije moguće preko noći. Eventualno smanjenje nekih troškova kao što je recimo reprezentacija ili slični troškovi je kap u moru, kada znamo da je smanjenje troškova liječenja osjetljiva stvar.
Ovo je samo razmišljanje, koliko je to kompleksan posao i poruka onima koji su bolnicu opteretili nepotrebnim troškovima (zaposleno ne medicinsko osoblje krediti) da oni imaju najmanje pravo ovako reagirati.
To se uzimanje prava ne odnosi na sve ostale da argumentirano raspravljaju o sadašnjoj a bogami i bivšoj upravi.
fitilj
4.2.2014. 13:59
@mirovnjak ispravi me ako nisam u pravu da je dug bolnice iznosio 20 milijuna kuna zbog čega je Vlada Republike Hrvatske na zatvorenom dijelu 98. sjednice razriješila dotadašnjeg predsjednika Upravnog vijeća Opće bolnice Virovitica Tomislava Tolušića i članove Tomislava Bobana i Anu-Mariju Petin, te za predsjednika Sanacijskog vijeća imenova Damira Barića, a za članove Sanacijskog vijeća imenovala Nadu Čavlović Smiljanec i Gorana Jelaska. Sanacijska upraviteljica je postala Marijana Živko.

Odluku držim ispravnom, čak i možda zakašnjelom, u čemu vidim odgovornost ministra zdravstva.

Današnji dug prema trenutačnim procjenama iznosi 40 milijuna kuna.
www.poslovni.hr/hrvatska/tolusic-zbog-nagomilavanja-dugova-viroviticke-opce-bolnice-trazi-ostavku-ministra-263042

Pitam se što radi resorni ministar? Gdje je reakcija hrvatske vlade? Zašto ne smjenjuju one koje su imenovali da saniraju, a ne poduplaju dug bolnice!?. Šute li zato što dugove prave članovi vladajuće koalicije, ili šute zato što resorni ministar nije sposoban uvesti reda u zdravstvo?

Zato mi nije jasno kako onda dolaziš do tvoje tvrdnje da "onaj tko je doveo do problema nema pravo tražiti ostavke prijetiti tužbama"

Zar oni koji su smjenjeni zbog vlastite nesposobnosti trebaju šutjeti i gledati kako bolnica srlja u bankrot, jer ova vlada je na isti kolosjek bankrota stavila i državu!
mirovnjak
4.2.2014. 13:20
Najlakše je kada nemaš argumente nekoga prozvati za Jugu, za ono što više ni u teoriji nije moguće, već samo u bolesnim glavama.
PRINCIPIJELNOST!!!
Naravno da, dižem obje ruke za to.
Ali sa svih strana.
Prvo Mercel! Ako je točno što se piše podržavam člana predsjedništva SDP-a da ona u tom slučaju ne može ostati članom stranke.
No gdje tu principijelnost političkih protivnika?
U ime HDZ-a osuđuje Mercel član smijenjene uprave HAC-a Željko Krapjan iz vremena Sanadera protiv koje se vodi postupak za milijarde.
Ili u našoj županiji odnosno Virovitici, gradonačelnik podnosio ostavku za 600 kuna sada kada se vodi postupak za tisuću i nešto puta veći iznos Jopa i Tole kažu nema ostavke.
Bolnica.
Problemi su veliki, no onaj tko je doveo do problema nema pravo tražiti ostavke prijetiti tužbama. Znamo iz obiteljskog iskustva da se dugovi kada jednom nastanu lako multipliciraju. U svim uđžbenicima iz ekonomije piše da je u tom slučaju prva faza i to najteža usporavanje rasta duga, zatim druga također teška smanjivanje pa onda najlakša i najslađa pozitivno poslovanje.
Pogledajmo omjer medicinskog i nemedinskog osoblja u našoj bolnici, jedno od najlošijih u Hrvatskoj, zapošljavalo se i po nekoliko članova obitelji jednog dužnosnika sve za vrijeme ovih koji prijete tužbama, nakon Toleta nitko novi van medicinskih djelatnika nije zaposlen, a gdje tu ne prihvaćanje Vlahušićevog modela gradnje novog dijela bolnice (naprimjer Čakovec gdje je lokalna uprava trebala sudjelovati sa 15%) i gradnja kreditom koji sada treba vraćati u punom iznosu.
I puno još toga no tu ću stati.
jedna.
4.2.2014. 11:54
ljubo što ima loše u tome da tole podnese kaznenu prijavu? nije ti prvi puta da pišeš glup komentar. da podilaziš sdpeju. pitam se gdje ti je objektivnost? gdje ti je osvrt na čnjenično stanje? gdje ti je kritika sanacijskom vijeću koje je od početnih 20 milijuna kuna napravilo 40 milijuna kuna duga. trkeljaš o nečemu o čemu nemaš pojma. misliš da ćeš ispasti pametan što letiš pred rudo. i gdje osim pljuvanja, nudiš neko rješenje! da, da sliniš žalopojke neprežaljenoj ti yugi.
Ljubo R. Weiss
3.2.2014. 23:45
SVIMA, posebno županu Tomislavu TOLUŠIĆU i saborskom zastupniku Josipu ĐAKIĆU
Nisam se posebno javljao jer izravnih pitanja nije bilo. Vi ste tu da ocijenite moju kolumnu, kao i do sada, i držim do vaših mišljenja i ocjena. Dodao bih kolumni samo jedan komentar koji sam "zalijepio" ispod drugih informacija, posebno se osvrnuvši na najvu župana Tolušića da će podnijeti kaznenu prijavi i tražiti ostavke, kao i na neke stavove Josipa Đakića: Evo teksta upisa koji se tiče i ove teme:
--------------
ŽUPANU TOMISLAVU TOLUŠIĆU I ZASTUPNIKU U SABORU RH JOSIPU ĐAKIĆU
Ovaj komentar ispod napisao sam ispod članka gdje nas se informira da župan Tolušić priprema kaznenu prijavu zbog dugova opće bolnice i traži ostavku ministra Ostojića, pa ga postavljam i ovdje, jer dotiče i ovu temu:
---------
Gospodine Tolušić, drago mi je da brinete o sanaciji Opće bolnice Virovitica, ali nisam siguran da ovom prijavom ne skrećete pažnju s delikatnog slučaja dr. Ivice Babića i za sada anonimne ekipe, na problem koji postoji ali u kojem vi nažalost, vidite pitanje imovine, a ne vidite - pacijente! Osim toga, bilo bi jako zanimljivo znati iz redova koje stranke su dominirali oni koji su vodili Opću bolnicu i veliku većinu odjela, ali i Virovitičko-podravske županije, od 1991. godine!?
Pitanje gospodinu Đakiću: ako Sanacijsko vijeće (Opće bolnice) plaća država (ne plaća država,nego porezni obveznici) tko plaća saborske zastupnike i za kakav rad? Tko plaća besplodne rasprave u Saboru, politička prepucavanja u sabornici, od kojih građane hvata mučnina?!! Donosite zakone kao na tekućoj traci, ne kontrolirate njihovo provođenje, a kao političko tijelo dobivate najniže ocjene u svim anketama! Da sad ne otvaramo pitanje (za obojicu) kako se u Virovitici i virovitičkom kraju živjelo do 1991. a kako se živi danas!? Bojim se da ni vas gospodine Đakić, a ni župana Tolušića ne zanima tzv. mali čovjek i gospodarstvo VPŽ, prava tzv. malog čovjeka, zapošljavanje, stanogradnja, poljoprivreda, sudstvo, sloboda medija.. I sada vas brine odjednom fiskalna odgovornost, a nije mi poznato da ste u ove 22 godine ikada pitali koliko je zloupotreba bilo u pretvorbi i privatizaciji, koliko su nasljednici starih kapitalista oštećeni, koliko je nenaplaćena poreza "poduzetnika" iz Županije i kako se troši županijski novac...???Jer, kažu mi upućeni, sada u vezi aktualnog slučaja u Sisačko-moslavačkoj županiji da nije puno bolje ni u virovitičko-podravskoj, i u drugim županijama...Ne pravdam ničije dugove, ai ako su se oni udvostručili, građani su, u prosjeku, peterostruko osiromašili u odnosu na dobre godine, ako ih je uopće bilo nakon 1991.
I sam ponekad tražim ostavke, ali pored određenih ministara, valjalo bi da odstupe i "vječni" političari, koji, osim sebi, nisu donijeli puno dobroga građanima ove, po mnogim indikatorima, jedne od nasiromašnijih županija u RH!
----------------
slobodagovora
3.2.2014. 21:25
Ne bih se složio da nema "nečega kvalitetnog" u tekstu,pa gotovo svaki komentar "pronalazi" neku poveznicu.
Složio bih se da se to klupko mora rasplesti ,pa i zagrebati puno dublje,mišljenja sam tu ima puno takvih slučajeva kao navedeni liječnik.

Ne znam jesam li u pravu? ali nekako mi izgleda kao da rasprave oko svake teme prestaju? kada se pojavi "jedan od nas" ,koji djeluje kao da nema baš ništa u životu osim ovog postala?
vlad
3.2.2014. 21:22
Na svojoj koži sam naučio što je to mobbing. Blago rečeno=ometanje na poslu. To Vam mogu raditi kolege, šefovi itd. prema gore.
Kada neko radi mobbing ministrima onda to izgleda ovako= kod ekonomskih gorućih problema vlada se mora baviti "ćirilicom", promjeni Ustava zbog "braka", "Babićem" isl.
Kada su plaće bolje "vani", liječnici i sestre idu vani i evo Vam krize u medicini. Oni "vani" imaju bolju industriju (tehnologiju) i plaćaju bolje te biraju naše "bolje" stručnjake. Zbog rata smo pokidali industrijske kontakte sa ostalom "braćom" i tehnologija nam je stara. U takvim uvjetima neke "sveznalice" znaju da je vlada za to stanje kriva, a oni izvana dolijevaju ulje na vatru. Još nam trebaju samo vatrogasci "izvana".
freeman
3.2.2014. 19:42
babić je tek jedna gruda na vrhu sante lažnih hrvi u VT
pocelo je
3.2.2014. 12:40
ma virovitica se nece ni moci spominjati u kontekstu napretka sve dok ne bude sve vrvjelo o aferama virovitickih mocnika "branitelja" generala i izbacivaca.bez jednog drugo nece doci.
UooH
3.2.2014. 10:17
E mirovnjak mozes ti braniti Merzelicu, Segona i SDP koliko hoces ali ona fitiljova SDP=HDZ opet se potvrdila istinitom i do kraja mandata vjerojatno nece biti =.
Merzelica je takoder dobila monolog jucer i to u dnevniku, to ti je naravno normalno. Da po tebi je Jovev i dalje trebala sutiti jer postupak i dalje traje vec godinu dana, ma koji postupak ko je okrivljeni jel se Merzelici mozda sudi pa da se nesmije komentirati.
Sto se tice Segona nisu tu upitne samo kamate kako ti tvrdis .

Brani ih ti i dalje ali oni te opovrgnu svaki tijedan
kišni
3.2.2014. 10:15
poštovbani gospodine ljubo odličan tekst, pogodili ste u srž problema, eto u 07.30h, na radio zagrebu slušam emisiju u kojoj gabrić kaže da u virovitičkoj bolnici, od 25 djelatnika koji su se vodili u ratnom ešalonu njih 15 ima status RVI, strašno ma to sve treba pročešljati pa da vidimo tko je kome što potpisivao, ali strani organi jer našima nikada ništa nije sporno sve je po zakonu nek institucuje rade svoj posao (koje institucije), zakon je u hrvatskoj rađen 23 godine da bi se pogodovalo zaštiti kriminala.
bać joza
3.2.2014. 9:52
Uvijek je jako teško dati komentar na određeni tekst jer puno puta za sobom povlači niz drugih problema koje nije moguće riješiti na ovom forumu. Tu se slažemo!
mirovnjak
3.2.2014. 9:26
"Ne. Ne. Ne. Nema nešto kvalitetno rečeno iako sam se trudio čitati i između redaka".
Bać Joza ovo je tvoje između redaka konačno nešto točno.
Ti sve najčešće čitaš između redaka.
Šegon.
On je uzeo kredit cca 30.000.000,00 kuna i on će ih morati vratiti ili će ostati bez imovine pod hipotekom. Navodno po povoljnijim kamatama i samo ta razlika u kamatama je eventualna šteta, a ona je bar 100 puta manja od iznosa koji ti navodiš.
Ne bi ja imao ništa protiv da si ti principijelan, kao što nisi.
Što ovako ne pišeš o Kiri gdje je silne novce iz državne blagajne prelio preko Fimi medije u stranačku i to nije šteta samo razlika u kamatama već cijeli iznos za koji je optužen. Tu kažeš neka institucije rade svoje. Slažem se.
Nakon lokalnih izbora sa pravom si tvrdio "građani su rekli svoje" Poraženi se imaju pravo ljutiti.
Zar gospođa Jovev nije bila glasnogovornica poraženih i zar i tu nije trebalo pustiti tužiteljstvo kojemu je sve dostavljeno da odradi svoje bez pritiska televizije?
I još jedno pitanje.
Je li ti normalno da se 20 minuta da članu suparničkog stožera monologa na državnoj televiziji da komentira predmet u postupku (sjeti se u toj istoj emisiji gosta Turudića koje mu je dat sat vremena da tvrdi da se ne smiju komentirai predmeti u postupku) i onda u dnevniku se da prilika članu smijenjene i optužene uprave Hrvatskih autocesta da to komentira i ako se protiv njega još uvijek vodi postupak?
Inače se slažem sa tvojim komentarom od 3.2.2014 u 8:59:35
bać joza
3.2.2014. 8:59
Konstatacije su prilično točne. No, trebalo bi se pozabaviti uz velike igrače i onim malima. I mnogi mali igrači su dobili mirovinu na ovaj ili onaj način, međutim mali i sitni igrači nikoga ne zanimaju, nego zanimaju veliki. Kada se budu rješavali i jedni i drugi slučajevi, možda će se krenuti prema boljem i kvalitetnijem društvu.
slavujj
2.2.2014. 23:42
I meni se neko čini da je od puno teksta ostalo -malo rečenog,iz tog razloga navest ću samo jednu rečenicu kojoj se trebao dati veći značaj:
"Jer, muški rečeno, svatko svakoga drži za jaja.."

Nekako mislim da se toj rečenici trebamo svi više posvetiti i moglo bi svima biti jasnije stanje oko slučaja dr.Babić ,pa i opće stanje društva.

Naravno da se svakome mora dokazati njegova krivnja,ali sam uvjerenja da u tom slučaju ima istine,isto tako sam uvjerenja da je navedeni doktor došao na ideju o ostvarenju invalidnosti jer je "naslučivao" da "mnogi tako rade",ne bih se čudio da su neki iz ondašnjih vlasti i pomogli,ali ne zbog njega nego zbog sebe,da bi ga lakše kontrolirali ili kako je autor naveo "držali za jaja".
Ako promotrimo ponašanje doktora i "njegovog" sindikata onda i "slaganja " s bivšim ministrima i vladama onda bi to potvrđivalo ovu predpostavku,baš kao i njegovo djelovanje sada,pa čak i kada se izlazi s podacima o njegovih "520 radnih sati mjesečno i plaćom od 34000-36000 kuna mjesečno,njegova sindikalna aktivnost je na "vrhuncu", meni se osobno čini kao da je imao nekakav "poguranac" od nekoga tko je bio jako dobro upućen u "stanje njegovog spisa",kako bi se narodski reklo,čini mi se da je bio "između čekića i nakovnja" i da je bilo pitanje vremena kada će se nešto dogoditi,hoće li stradati od čekića ili nakovnja?
Moje je mišljenje da se mnogi nalaze u sličnim situacijama ,u koje su se doveli na razne načine a iz koji se je teško izvući na normalan način. Zato je sadašnje stanje toliko zakomplicirano,svaka vlast od stvaranja države je bila tolerantna na takve pojave ,pa i stvarala takve ljude da bi im bilo lakše njima manipulirati.
Mislim da je krajnje vrijeme da se hrvatski čovjek osvijesti da jasno poruči nećemo tolerirati takve ljude i pojave ali niti takvu vlast.
Nikada više!
Živi i zdravi bili.
bać joza
2.2.2014. 22:30
Poštovani!

Nema i dalje u vašoj kolumni nešto konkretno. Očito je da se i sami ne osuditi nešto konkretno reći. Možda se mogla u širem kontekstu spomenuti i afera Šegon sa trideset milijuna kuna! Došla nam je i afera ponovno sa županicom Sisačko - moslavačkom!

Ne. Ne. Ne. Nema nešto kvalitetno rečeno iako sam se trudio čitati i između redaka.

A ništa! Napisana još jedna kolumna koja će se ubrojiti u mnogobrojne kolumne kao izričaj javnog objavljivanja članaka uglednog i cijenjenog novinara! - Moš mislit!

Pozdrav!


Još iz kategorije Kota Lj. R. WeissaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.