Banner
Večernji list: Hrvati po gorivo opet u BiH
Saborska oporba: Hrvatska nema jasnu strategiju protiv covida
Plenković: Cijena benzina ograničava se na 11,10, a dizela na 11 kuna
Bačić: HDZ nije ni zločinačka niti kriminalna organizacija
Plenković: Sanadera meni prišit neće nitko !
Jandroković: Nosim politički teret, ali ne i odgovornost za ono što nisam kriv
Raspudić: Koruptivni vuk HDZ-a ne mijenja ni ćud, ni dlaku

  Kota Lj. R. Weissa

Ljubo R. Weiss: Kolindina politička erotika

        29.12.2014.         5009 pogleda
Ljubo R. Weiss: Kolindina politička erotika

   Daklem, neki što su neke osobe starije to su više opterećene erotikom! Gledajući i slušajući sinoć, u nedjelju, žustri govor Kolinde Grabar - Kitarović pred okupljenima u izbornom stožeru u Zagrebu, uistinu se prvo može pomisliti na – POLITIČKU EROTIKU! Govorila je emotivno, nadahnuto, poneseno… pokazujući ono što odavno mnogi znamo – nema politike bez emocije! Nasuprot nje, dr. Ivo Josipović se trudio pred okupljenima u Novinarskom domu, ali bilo je to bljedunjavo, kao što mu je bljedunjava bila i politička kampanja, bez jakih emocija, profesorska, kao što je bljedunjav i neorganiziran bio SDP „na terenu“, ljutili se i Žagar, Nada, Damir ili netko četvrti.? Kolinda Grabar - Kitarović u prvom krugu predsjedničkih izbora na području Virovitičko-podravke županije dobila je 15.002 glasova ili 43,04 posto. Ivo Josipović dobio je 12.577 glasova ili 36,09 posto. Za Ivana Sinčića glasovao je 5.101 birač ili 14,64 %, a za Milana Kujundžića 1685 birača ili 4,83 %. Izlaznost: 47,83 posto

   Istina, kijamet u Virovitici i okolici, ali kijamet nije osnovni razlog da je dr. Ivo Josipović prošao znatno slabije u našoj Županiji nego prije pet godina.

   Prvi dojam: u nedjelju je Ivo Josipović izgubio izbore, odnosno izgubit će drugi krug 11. siječnja 2015.Otkuda, za neke, a to je blizu 40 % biračkog tijela u RH, tako smjela prognoza?

   I vrapcima na grani bi trebalo biti jasno, ali nije jasno mnogima u SDP-eu i izbornom stožeru predsjedniku i kandidatu Josipoviću: vezao se za gubitnika, a sada političkog mrtvaca Zorana Milanovića! A tamo gdje Milanović kroči, najmanje pet-šest poraza i jedna propuštena VELIKA šansa, o tome svjedoče, trava ne raste!

   Kratki podsjetnik:

  1. šansa da dobije parlamentarne izbore 2007,
  2. pogrešno vezanje za šaptača Gazimira Čačića, i lako rastajanje od Mirele Holy,
  3. poraz njegova kandidata za izbore za gradonačelnika Zagreba,
  4. poraz SDP kandidata u izborima za EU parlament,
  5. porazi u vezi Vukovara (Sabo), Siska (Lovrić-Merzel odnosno Vidović), LEX Perković, porazi u vezi nekoliko referenduma…

Najveći PORAZ su svakako KATASTROFALNI REZULTATI Vlade koju Milanović vodi: u protekle tri godine mandata, praktički nema nijednog ozbiljnog, pozitivnog rezultata u odnosu na stanje kada je preuzeo vođenje Vlade, a tri godine nije kratko razdoblje   Ivo Josipović ne može reći da sve ove poraze nije zamijetio, dapače, do prije nekoliko tjedana dozvoljava da mu gubitnik bude pratnja prilikom predaje sakupljenih potpisa, zatim dozvoljava da mu „drug Zoka“ dođe na ispraćaj pred turneju Hrvatskom, i da bude još gore, u izravnim sučeljavanjima pokušava braniti neobranjivo – Vladu Zorana Milanovića!??

PRAVI I KRIVI PUT

   Intelektualcima nema previše mjesta u praktičnoj politici, jednostavno, ne treba se zanositi da intelekt mijenja svijet, pogotovo društvene odnose, posebno pak KAPITAL ODNOS okamenjen raspodjelom imovine i privilegija devedesetih godina prošlog stoljeća. Kako može biti PRAVI PUT oslikan krugovima, ma kako oni bili različitih boja? Upravo to grafičko rješenje zapravo simbolizira nemoć Josipovića u pet proteklih godina, i SDP-a u protekle tri godine. CIRCULUS VITIOSUS, možda i krivi put?! I boljka je tu koje se nije uspio riješiti – pravnik Ivo vjeruje u MOĆ, SNAGU ZAKONA, svojevrsni pravni normativizam profesorskog tipa, uz primjesu i sklonosti umjetnosti. Kakve ustavne reforme u zemlji i društvu izvježbanom do savršenstva u pronalaženju rupa u zakonu, izigravanju vlasti, policije, USKOKA-a, sudova, uzemlji gdje je politička podobnost sve, a zakon pa i Ustav, vrlo često mrtvo slovo na papiru!?

Kako se može osloniti na koordinatore predizborne kampanje, koji nisu u stanju okupiti ni tradicionalne birače SDP-a, a kamoli šire grupacije, koliko - toliko slobodne medije ove Županije, organizacije i udruge u kojima ne postoji unutarstranački život, ni disciplina, ni živost…?

   Izborima je presudila vjerojatno već ona osiromašena populacija koja živi – hrvatsko siromaštvo (= pučke kuhinje, nezaposleni, rade a ne primaju plaću, prodali obiteljsko srebro, ne idu na ljetovanja i skijanja....) a to je oko 30 posto birača. I ako nisu crveni, onda su – domoljubi i hrane se iluzijama. Te iluzije, gledajući samo politološki, odlično je ponudila i obrazložila Kolinda, probudivši u nama potrebu ZAJEDNIŠTVA, JEDINSTVA, koje nam nedostaje od socijalističko-komunističkih vremena, a još bolje mladi Vilibor Sinčić, koji je okupio svoje mlađahne „anarho-revolucionare“ dodavši isto podosta domoljublja i privlačeći kao magnet mlade i protest - birače…Milan Kujundžić je sam sebe otpisao retorikom koja je očito bila kirurški agresivna i deja vu, bez ijednog osvježenja.

   Uz sve to, Kolinda, uvelike podcjenjivana od samog starta, prije tri mjeseca, pokazivala je iz dana u dan sve više ono bez čega nema nijedne politike, ma koje god imala ideološke predznake - emocije, i sjajnu političku erotiku! Nije slučajno da žene upravo nisu glasovale za nju, a ako to nije točno, točno je da je ekipa viđenijih novinarki bila izrazito protiv nje (Jelena Lovrić, Sanja Modrić...)

KAKO BI IVO IPAK MOGAO DOBITI IZBORE?

    Radi se o SMJELIM POLITIČKIM potezima i teško je vjerovati da bi političar kojeg prate nazivi LIGNJA, SVILENI itd. mogao ih povući, tim više što je u „Zeitnotu“. Ići na sve ili ništa, u nekoliko dana povući u izborni stožer sve one političke osobe nezadovoljne drugom Zokom, a takvih sada u SDP-eu nije mali broj. Održati spektakularnu konferenciju za medije, mirnim glasom i mangupskim osmjehom reći: „Prokockane su sve šanse za izlazak iz dugotrajne ekonomsko-političke krize, prisiljen sam odreći se SDP-a i druga Milanovića.. U igri „jedan naspram jedne“ pokazuje sve svoje mačo sposobnosti ne libeći se i jednog pitanja koje do sada, koliko pratim medije, nitko nije postavio. Otprilike ovako:

   „Draga gospođo Kolinda Grabar – Kitarović u Vašoj do sada poprilično amerikaniziranoj izbornoj kampanji, vi ste nastupali uvijek sami ili u društvu nekih vama bliskih muškaraca. Izrazito poštujem vaše pravo da si birate društvo, tako i vašu privatnost, ali dozvolite mi jedno indiskretno pitanje. Vaš muž, cijenjeni gospodin Kitarović nije viđen bar jednom uz vas? Vi njemu ne možete lupnuti šakom o stol, povesti ga na vaš politički skup. a lupnuli bi Vladi, da ne kažem svima onima koji bi imali obavljati važne zadaće!? “

   Vjerujte autoru ove malo čudne kolumne na riječ: Ako bi Kolinda UVJERLJIVO odgovorila na ovo pitanje, prvi ću biti koji će 11. siječnja 2015. zaokružiti broj ispred njena imena i prezimena!

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

jedna.
12.1.2015. 8:09
"Moju novu kolumnu moći ćete pročitati u utorak navečer!" gospodine ljubo mislili ste vaše uobičajeno ušupkavanje pobjednici od koje očekujete neki milodar! sačuvaj nas bože vaših kolumni!
Autor Lj.R.W.
12.1.2015. 2:32
"Prvi dojam: u nedjelju je Ivo Josipović izgubio izbore, odnosno izgubit će drugi krug 11. siječnja 2015.Otkuda, za neke, a to je blizu 40 % biračkog tijela u RH, tako smjela prognoza?" (prepisano iz kolumne neposredno objavljene nakon prvog kruga!) Toliko o vašem kolumnisti: PROSERAVANJE PERSONE? JUDINE ŠKUDE? UŠUPKAVANJE SDPeu,...? BURNE OSUDE ČLANOVA PORTALA?
Jest, pobjeda je tijesna ali je pobjeda Kolinde! pobijedio je njen osobni šarm, njena ipak, POLITIČKA EROTIKA! Nešto je od te erotike i još više retorike DEJA VU (već viđeno), ali pobudila je tračak nade. Već sada imam novu kolumnu u vezi ovih predsjedničkih izbora, ali valja pustiti ove koji su se ispromašivali u prognozama da se pohvale kako su naravno, oni sve znali! Moju novu kolumnu moći ćete pročitati u utorak navečer! Da, i pored svih rezervi, ČESTITKE KOLINDI! ŽELIM JOJ SREĆU i ODLUČNOST, i ODRŽATI BAR POLA OBEĆANJA!
Ines_Golić
11.1.2015. 18:00
Matić, Cvija i Kitarovićka, divotica!
Autor Lj.R.W.
11.1.2015. 14:03
@mirovnjak2
Ovo o zaboravu spola stoji. To je očit slučaj kod gospodina - odnosno jedne gospođe.
Ako misliš da sam zaboravio što sam radio i pisao, grdno se varaš. Prvo, što sam radio - radim pamte i znaju ONE, drugo, što se tiče napisanog Net i Facebook su čudni izumi - SVE PAMTE!
mirovnjak2
11.1.2015. 9:16
Evo jednog vica za neke i stvarnosti!
Stari profesor anatomije pita studenticu.
Koliko muškarac ima spolnih organa?
Ova kaže 12.
Na pitanje koji su?
Odgovara: 10 prstiju, jezik i penis.
Profesor oduševljenjem odgovorom daje dvojku i žuri u kabinet kod kolege da mu to prenese.
I na njegovo pitanje KOJIH 12, Kaže 10 prstiju i jezik, a što je rekla pod 12 već sam zaboravio.
Podsjećaju li vas glavni komentatori pod ovom kolumnom na ostarjelog profesora?
Oni očito zaboravljaju što su ne tako davno radili i pisali, a neki su zaboravili jesu li muškarac ili žena.
Autor Lj.R.W.
11.1.2015. 0:56
PROSERAVANJE PERSONE? JUDINE ŠKUDE? UŠUPKAVANJE SDPeu,...? BURNE OSUDE ČLANOVA PORTALA?
Samo: NO COMMENT!
jedna.
8.1.2015. 11:28
degutantno je čitati proseravanja persone koja je na internetskim portalima poznati negativac koji je za judine škude spreman ušupkati se i crnom vragu a istovremeno se pozivati na tobožnji novinarski profesionalizam i neutralnost. sjetimo se samo kako je autor lj.r.w. na prošlim predsjedničkim izborima pisao hvalospjeve o iveli i na lokalnim izborima se ušupkavao sdpeu i njegovom gradonačelničkom kandidatu bariću. sada ta persona okreće kaput jer je kako dobro obaviješteni izvori tvrde sdp odbio njeovu ponudu da za pisanjem hvalospjeva iveli i sdpeu. s obzirom da svi znaju za "profesionalna novinarska" dostinuća autora lj.r.w. mislim da nema smisla nabrajati "remek djela autora lj.r.w. koji ne piše ispod sume minimalno honorara od 200 000 eura! s tim prije što je i na ovom potralu autor lj.r.w. poznata svađalica i prznica koja ne trpi kritike na račun svojih "analitičkih" i inih šupkarskih uradaka koje plebiscitarno nailaze i doživljavaju burne osude i kritiku članova portala na kojima autor lj.r.w. uporno pokušava nametnuti ono što nitko razuman i što nitko tko razmišlja svojom glavom ne želi prihvatiti. PS NADAM SE DA VLASNIK PORTALA NEĆE IMATI NEUODNOSTI I PROBLEMA SA POREZNOM UPRAVOM ZBOG PLAĆANJA 200.000 EURA HONORARA ZA KOJI IZNOS VJERUJEM DA UREDNO PLAĆA I SVE OSTALE OBVEZE DRŽAVI!
Autor Lj.R.W.
8.1.2015. 3:00
@slobodagovora
Osim insinuacija i pokušaja uvaljivanja u predizborno blato, kvalifikacijama ULIZIVAČKI TEKSTOVI i sl. ne vidim neki drugi smisao tvojih komentara. Dao Bog pa pisao takve "ulizivačke" komentare što činim najmanje 40 godina novinarskog staža, kao JAVNA osoba. Za razliku od tebe koji nemaš muda stvarnim imenom i prezimenom potpisati svoje bijedne umotvorine!
Još nisam vidio koje si ti stvarno pitanje postavio? Smije li VATRA svirati i pjevati za novac? Naravno da smije, dapače, taj rad TREBA BITI HONORIRAN, i koliko znam zakon koji regulira ta pitanja, tu ne bi smjelo biti nikakvih tajni, a pogotovo onih tvrdnji da će se eventualni honorar vidjeti iz financijskih izvještaja kasnije.
Teza o nekoj mojoj ZAVIDNOSTI Vatri ČISTA JE TVOJA IZMIŠLJOTINA!
Netko svira i razveseljava, a netko, bogme piše i objavljuje ne prvenstveno zbog razveseljavanja i klauniranja (to se radi u cirkusu i na drugim za zabavu predviđenim mjestima), već da ukaže na devijacije, zloupotrebe, kršenja zakona, zamračivanja puteva novca, puteve kojima se ne bi trebalo ići, a kojima su se mnoge lopine kretale, pa se i danas kreću itd. Očigledno bi ti želio neko drugačije novinarstvo, "glajhšaltovano" iz neke političke centrale, vjerojatno iz centrale tvoje stranke odnosno Partije. I da ne čitaš između redova, dakle, ono što nisam napisao, vidio bi da onu ideju za koju svira "Vatra" - "građanska i tolerantna Hrvatska", simpatiziram, i o toj ideji TOLERANCIJE, pored ostalog, bit će riječi 19. siječnja 2015., navečer, u Gradskoj knjižnici i čitaonici, s početkom u 19 sati.
I ne znam zašto moram ponoviti da je cijena mojih kolumni visoka, i da je minimalni honorar - 200 000 eura! A tvoja bujna mašta bi mogla zaključiti, kako se JAVNO nisam opredijelio u ovim predsjedničkim izborima da sam vjerojatno plaćen tom sumom da ostanem - neutralan!?
slobodagovora
7.1.2015. 23:33
Ljubo, Ljubo,
vaše bježanje od jednostavnog odgovora jasno pokazuje vašu osobnost. Vaše mace bi iskreno odgovorile na postavljeno pitanje, to je razlika između vas i njih.
One sigurno nisu zavidne Vatri ako će zaraditi na svirci, za razliku od vas koji jeste zavidni.
Vjerujte da Vatra svojom svirkom barem nekoga razveseli s v aši tekstovi ne vjerujemo ni one koji vas plaćaju.
Nadam se da ćete sada razumijeti smisao mojih komentara.
Autor Lj.R.W.
7.1.2015. 22:13
@slobodagovora
Ovj tvoj upis ispod je grebanja moje mace Jafice i Malke, zajedno! Pisao za stranku koju nikada nije preferirao???
A jesi brajko, Virovtičani bi rekli, munjen kada svakj tekst motriš kroz stranačke naočale! Vjerojatno ne ideš ni na WC, a da se prethodno ne pitaš nije li hadezeovski ili esdepeovski...? Za razliku od mnogih koji se trse oko Ive, ili Kolinde moja je persona, zajedno sa macama, proglasila NEUTRALNOST po tom pitanju. Međutim, čitajući retoriku pojedinaca, a naročito, gledajući isaslanika Helmuta Kola i Angele Merkel na skupu Kolinde večeras u Zagrebu, dođe mi da se odreknem neutralnosti i kažem gospodinu iz Berlina, ili otkuda je već došao, da ne muti vodu u Hrvatskoj... i da se ne miješa u unutrašnje stvari Hrvatske! Glasovat ćemo po svojoj savjesti, ili nećemo glasovati, tutori iz Berlina nam ne trebaju, ZNAMO I SAMI POGRIJEŠITI, HE, HE...!
slobodagovora
7.1.2015. 20:31
Da nije žalosno, ovo bi bilo smiješno.
Gospon Autor,"poznati i cijenjeni novinar",a još poznatiji i poštovaniji dugogodišnji simpatizer jedne opcije,iz samo njemu znanih razloga (vjerojatno financijskih?)napiše tekst za stranku koju nikada nije preferirao,i gle čuda sada spominje riječ-neutralan?

Komentar pišem isključivo iz razloga što Autor dovodi u pitanje hoće li Vatra svirati besplatno?
A zašto bi svirali besplatno?
Piše li Autor besplatno svoje ulizivačke tekstove?
Autor Lj.R.W.
7.1.2015. 19:34
Paz vamo: u četvrtak navečer VATRA nastupa u Zagrebu, zajedno sa Psaihomodo Popom, uz ideju građanske i TOLERANTNE Hrvatske (Josipovićev izborni stožer je iza te ideje!) Evropski trg? Ne znam gdje je taj trg? Drugo,
ti vraga, da li je Dečak pitao strica za dozvolu?? I nastupat će besplatno, hm,hm?
Očito, borba za fotelju na Pantovčaku se žestoko rasplamsala, gori VATRA...I kako sada ostati - neutralan?
Google Putokazi.net Vtc.net


NajčitanijeNajkomentiranijeNovi komentariNajnovije
No Limit: Pet godina ponosa i slave
Vatra na koncertu podrške za građansku i tolerantnu Hrvatsku
Slatinskom skijalištu rasvjeta i 600 metara staze?
Virovitičko-podravskoj županiji odobren projekt „Zeleni gradski promet – eBike“
Nogometna akademija No Limit osvojila turnir "Zimko" u Donjem Miholjcu
Dnevnik jedne (ne)obične djevojke Ines: Malo vamo, malo tamo!
» Najnoviji članci
Izdvojeno
No Limit: Pet godina ponosa i slave
Vatra na koncertu podrške za građansku i tolerantnu Hrv ...
Slatinskom skijalištu rasvjeta i 600 metara staze?
Virovitičko-podravskoj županiji odobren projekt „Zeleni ...
Nogometna akademija No Limit osvojila turnir "Zimko" u ...
Dnevnik jedne (ne)obične djevojke Ines: Malo vamo, malo ...
SDSS čestitao pravoslavnim vjernicima Božić
Vijeće srpske nacionalne manjine Virovitičko-podravske ...

Lice dana
Lice dana: Prva beba u Novoj godini (Rudi Vanđija)
Foto dana
Foto dana: Happy NY (Tomislav Krpan)

jedna.
4.1.2015. 11:58
gospodine joda uvjeren sam da ste i sami svjesni da ste polupali lončiće, ali kao što napisaste u duhu stranačke privrženosti jasna je vaša potreba da dokažete prvenstveno sebi kako je vrag u drugima, pa tako optužiste mene za vlastito činjenje, tj. sve ono što odinama čini vjerna stranačka glasačka mašinerija sdpea i hdza, birajući ta dva stranačka zla kojima zahvaljujemo sve nedaći i probleme kako prošlosti tako i tmurne sadašnjice! vidite gospodine joda, za razliku od vas, koji očigledno ne vidite dalje od stranačke retorike, biračko tijelo ima drugačije poglede na lik i djela preostala dva kandidata, pa će svoj sud o tomu želi li da na pantovčaku ostane linja i lažov koji je obećao neku novu pravednost, ili netko drugi, tj. kolinda grabar kitarović donijeti u nedjelju. gospodine joda moram vas razočarati priznanjem da nikada svojim glasom nisam držala ljestve lopovima da besramno pokradu ovu državu, pa ću tako u nedjelju, a u nedostatku pravog izbora, svoj glas dati kandidatu pod brojem 3.
joda
4.1.2015. 11:17
@jedna sasvim mi je jasna vaša potreba da dokažete prvenstveno sebi kako je vrag u drugima, jer Vas kao i mnoge druge birače HDZ-a muči spoznaja da ste svojim glasom držali ljestve lopovima da besramno pokradu ovu državu. Povijest ovog naroda prožeta je slavnim i neslavnim danima. Stvaranjem države dobili smo priliku za clean start. Bode i Vas u oči jednostavna činjenica da je od stvaranja države najviše štete njenom narodu nanio HDZ kroz razne modele pretvorbenih kriminala pa do Sanaderove kriminalne organizacije. Jedna, znam da se negdje duboko u vama lomi osjećaj domoljublja kad shvatite da ste glasanjem za takav HDZ omogućili veću ekonomsku štetu za državu i od velikosrpske agresije (ljudske žrtve ne želim uračunavati jer to je nemjerljiv gubitak za ovaj narod). Zato mogu razumjeti prozirno prozivanje Josipovića za protuhrvatstvo jer jedino tako možete opravdati sebe i svoj dio krivice za ovo kako danas živi naš narod.
atma
4.1.2015. 10:42
@siniša prpić, neka citat ide do kraja ... jer mnogi su slušali, ali zapravo nikada ništa nisu razumjeli.

"Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti
Kada vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi
U novinama neki frajer glasno trubi
Zaboga, recite narodu da se javnost buni.

Kažite mi tko je podoban
Kažite mi tko je opasan
Uvijek, uvijek ista priča.

Slobodnih mjesta ima samo gdje šljakeri rade
Svi bi u birokraciju, tamo su bolje plaće
Produktivnost ima svoje ekonomsko opravdanje
Zašto da prolijevam znoj kada dobijam manje.

Pijem kavu danas barem dvadeset puta
A efektivno radno vrijeme mi nije ni pet minuta
Ne nerviram se mnogo, učim dikciju
Sa odgovornima ću sprovesti jednu dnevnu akciju."

Azra - Uvijek ista priča
siniša prpić
4.1.2015. 8:58
@jedna, ne ulazeći u pitanje istinitosti podataka koje navodite, niti trenutka kada ove informacije izlaze ( koji nije nebitan ), ne mogu nekonstatirati da je prvi predsjednik dr.F.Tuđman morao sve to znati, još tamo devedesetih.
Ovo stoga, jer mu je u stvaranju nove države pomagao J.Manolić, čovjek koji je mnogo toga znao.
I vrapcima na grani odavno je znano da su Manolić i Mesić blisko surađivali, a Mesiću je kampanju za predsjednika RH, vrlo dobro odradio današnji predsjednik Hdz-a, Tomislav Karamarko.
Valja nam, dakle spoznati dvije stvari.....
1. Od lustracije - nikad ništa ( to je cijena stvaranja države)
2. Poveznica Tuđman-Manolić-Mesić-Karamarko, govori samo jedno - tajne službe su konstanta u unatarnjoj politici RH
Umjesto da se zajedno s DORH-om bave lopovlukom u Hrvata, ključnom rak ranom lijepe naše.
Iz svega, meni se (koji nikada nisam bio u SK, SDP, HDZ) "kosa na glavi diže, i strašno me ljuti.....", pri samoj pomisli da bi mi premijer države moga biti netko, tako blisko vezan za tajne službe.
Hrvatski Putin - hvala, ne bih.
Usredotočimo se stoga na kvalitete i neovisnost samih kandidata.
Zapitajmo se, u kojoj mjeri je Kolinda Grabar Kitarović neovisna od Karamarka, odnosno Josipović od Milanovića.
Lijepi pozdrav.
jedna.
4.1.2015. 8:27
gospodine siniša prpić mišljenja sam da svi oni koji žele zadržati dostojanstvo neće glasovati ni za jednog od ponuđenih kandidata! citiram dio teksta sa portala croative.net koje spominje gospodin stole123 Josipovića optužuju da mu je glavna briga spasiti svog oca Antu od zatvora zbog brojnih ubojstava hrvatskih emigranata koje je naredila Ideološka komisija u vrijeme komunizma, a koju je vodio Josipovićev otac Ante. The Daily Caller piše da je srpske vlasti u Beogradu posjeduju dokumentaciju iz vremena komunizma kojom ucjenjuju Josipovića i druge članove hrvatske vlasti. Navode je od 21 člana Vlade RH 10 Srba, koji više zastupaju regionalne (jugoslavenske) interese nego Hrvatske. epublika Hrvatska je članica EU i NATO-u; No u Srbiji utjecaj u hrvatskim institucijama nikada nije bio veći. Josipović/Milanovićeva Vlada u RH ima 10 ministara srpskog podrijetla (od ukupno 21 člana Vlade). Oni ne zastupaju hrvatske interese. Protežiraju interese koji su se nekad zvali jugoslavenski , sada ga nazivaju regionalni.

Hrvatska je skupo platila svoju neovisnost od Jugoslavije u kojoj su dominirali Srbi. Desetine tisuća mladih izgubilo je život 1990-ih godina. Predsjednik Hrvatske danas javno promovira komunističku crvenu zvijezdu kao simbol ponosa, iako su taj isti znak na uniformama nosila vojska koja je prije 20 godina, tijekom Domovinskog rata, uništavala hrvatske gradove poput Dubrovnika i Vukovara.

Štoviše, savjetnik za nacionalnu sigurnost predsjednika RH je sin bivšeg šefa jugoslavenske tajne policije, kojemu se trenutno sudi za ubojstvo nekoliko hrvatskih iseljenika u Münchenu, u Njemačkoj.
Terminator
3.1.2015. 23:47
Zadržite dostojanstvo.
stole123
3.1.2015. 23:39
siniša, otvori na goglu, croative .net pa pročitaj pa se javi pozdrav
siniša prpić
3.1.2015. 22:43
Ispričavam se...., gđa Kolinda Grabar Kitarović.
siniša prpić
3.1.2015. 22:40
Zadržite dostojanstvo.
Imamo mogućnost izabrati predsjednicu ili predsjednika vlastite države.
Ni jedan od kandidata nije kriv što ih se poistovjećuje s predsjednicima Hdz-a i Sdp-a.
Uvrijedama gđe. Kolinde, ili gsp. Josipovića, najviše govorimo o sebi samima.
Prvi čovjek u RH, koji je pružio ruku pomirnicu Srbima, bio je dr.F.Tuđman, ozakonjujući oprost (aboliciju).
Da to nije učinio, mnoge majke i očevi ostali bi bez svoje djece.
Normalizaciju odnosa sa Srbijom tražio je ama baš svaki slijedeći predsjednik i vlada. Svako normalan to ćini.
Zadržite dostojanstvo.
Terminator
3.1.2015. 20:51
Prati, samo prati...
plavi
3.1.2015. 20:31
kolko pratim,ti nikak da zašutiš....
Terminator
3.1.2015. 18:54
Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!
UooH
3.1.2015. 18:53
Josipović se više brinuo za regiju nego za svoju Hrvatsku. U Izraelskom Knessetu teško je optužio vlastiti hrvatski narod lažno ustvrdivši da u hrvatskim srcima još uvijek živi ustaška zmija. Pokušavao je do zadnjeg trenutka povući Hrvatsku tužbu pred Međunarodnim sudom pravde protiv Srbije za učinjeni genocid u Hrvatskoj. Ivo Josipović bio je politički pokrovitelj djelovanja pete haaške kolone u Hrvatskoj na čelu sa Vesnom Teršelić i Zoranom Pusićem te im je za izdajničko djelovanje dodjeljivao odličja i najveća priznanja čime se objektivno i sam svrstao u petu kolonu.
UooH
3.1.2015. 18:48
Hrvatsko nacionalno etičko sudište, nedavno je predsjedniku Josipoviću presudilo za veleizdaju, a za to su naveli cijeli niz argumenata. Ivo Josipović je dosljedno cijeli svoj mandat provodio britansku i velikosrpsku strategiju koja je sustavno krivotvorinama pokušala pretvoriti agresiju Srbije, Crne Gore i JNA na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu u navodni građanski rat s podijeljenom odgovornošću i krivnjom.U posjetu Vukovaru zajedno s bivšim predsjednikom Srbije Borisom Tadićem javno je demonstrirao prihvaćanje velikosrpskih krivotvorina o izjednačavanju zločina. U Dubrovniku je u pozivu za koncert beogradske Filharmonije izdajnički pretvorio agresiju Srbije, Crne Gore i JNA na Dubrovnik u splet nesretnih politika amnestirajući agresore. U skupštini Bosne i Hercegovine lažno je optužio hrvatsku politiku 90-tih godina za sve zlo u Bosni i Hercegovini.
Terminator
3.1.2015. 18:42
www.forum.tm/clanak/istine-i-lazi-o-zamp-u-i-ivi-josipovicu-598
općinaSlatina
3.1.2015. 18:27
Jedan smješni lik spominje tu neke Ivine afere, toliko stare da mora da ga sve ovo vrijeme štiti ni manje ni više nego sam hdze. Baš sam hdz jer samo sljepci mogu pomislit da ovaj jadni i smješni sdp išta kontrolira u ovoj zemlji.
A možda UDBA sudba vlada sve vrijeme?
jedna.
3.1.2015. 18:09
gospodine Terminator ne ulazim u vaše sdpenjarske navijačke strasti, ali budite fer i stavite linkove u kojim se govori o Josipovićevom putru na glavi, jer josipović je za razliku od kolinde, koja je bila član zločinačke oranizacije, bio direktni učesnik afere kredno šteditne zadruge zlatica i čuvene afere zamp. kao što je poznato dorh i uskok se nisu baš proslavili i trudili istražili te afere, jer da jesu uvjeren sam da josipović nebi odradio svoj mandat predsjednika do kraja, a kamo li se kandidirao za novi mandat. razumijem navijačke strasti i paniku sdpovaca da će linja izubiti izbore, ali udarati ovako nisko je samo dokaz da je sdp isti kao i hdz. kod hdza je pravna država našla dežurnog pedra, a kod sdp će to doći na red čim u hrvatskoj počme funkcionirati vladavina prava i geslo da su svi jednaki pred zakonom. bilo kada profunkcionirati će djelovanje pravne drave ni po babi, ni po stričevima, a ne prema dnevnopolitičkoj potrebi lupeža kojima policija, dorh, uskok i pravosuđe jedu iz ruke!
Terminator
3.1.2015. 14:43
(www.novilist.hr/Komentari/Kolumne/Pronadena-zemlja-Borisa-Pavelica/HDZ-zlocinacka-organizacija)
Terminator
3.1.2015. 14:40
naprijed.info/?p=1305:
HDZ i službeno “zločinačka organizacija”! Oduzima im se imovina!
NAKON gotovo dvije godine postupka na zagrebačkom Županijskom sudu sudsko vijeće u 10 sati objavilo nepravomoćnu presudu u slučaju Fimi media u kojem su se Ivo Sanader, HDZ i ostali optuženici teretili za izvlačenje više od 70 milijuna kuna iz javnih tvrtki. Svi optuženi proglašeni su krivima! Proglašeni su krivima za udruživanje sa svrhom počinjenja kaznenog djela i zlouporabu položaja i ovlasti.
U presudi stoji da je Sanader u aferi Fimi-medija ilegalno stekao 15.275.000 kuna, dok se HDZ okoristio s 24.254.497 kuna. Nevenka Jurak, vlasnica Fimi-medije, za sebe je zadržala nešto više od dva milijuna kuna.
Sanaderu devet godina zatvora, njegovoj obitelji se oduzima 15,2 milijuna kuna
Ivo Sanader osuđen je na jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora. U kaznu će mu biti uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru. Također, Sanaderu i članovima njegove obitelji će biti oduzeta imovina stečena
joda
3.1.2015. 12:39
stole 123, nemam ja iluzija o savršenosti na drugoj strani, no ono što nudi Karamarko put je na tamnu stranu sile. Iluzija je očekivati da če ga Kolinda javno ukoriti nakon dobivenih izbora, nije to napravila ni Sanaderu iz sigurne nato stolice kad joj više ništa nije mogao nauditi. Ona ne ide protiv svojih ma koliko otišli u krivo. I kao takva savršen je izbor za predsjednicu HDZ-a, no mi sada biramo predsjednika-cu svih građana, a tu nam je ona jasno dala do znanja da je spremna podržati svoje na štetu ostalih građana. Slobodu poštenog nastupa uvelike joj oduzima 30 milijuna kuna koje HDZ mora vratiti u proračun zbog presude za krađu i korupciju.
Terminator
3.1.2015. 11:05
www.index.hr/vijesti/clanak/hdzovac-segota-za-index-kolindu-je-prije-instruirao-sanader-a-danas-karamarko-i-brkic/792967.aspx
stole123
2.1.2015. 23:22
joda možeš tako razmišljati ali razmisli i tko je stvorio drugu stranu mslim da je druga strana puno gora od lijepe i zgodne štrumfete a i garganela skupa ,razmisli pa se javi
stole123
2.1.2015. 23:19
ljubo pa sve to stoji što ste napisali. ali mislim da je malom čovjeku upravo potrebno da se preko novina ili portala čuju njegovi problemi, ja se osobno nebih potpisivao javno jer nisam taj tip čovjeka, ali svi koji trebaju znati tko sam mislim da i znaju, pozdrav
joda
2.1.2015. 18:26
Štrumpfeta je lijepa i zgodna, no ne zaboravite da ju je stvorio Gargamel.
Terminator
2.1.2015. 13:54
Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!
Autor Lj.R.W.
2.1.2015. 2:41
stole123
Što o svakom slučaju mislim, napisao sam davno, a o nekima i u zadnje vrijeme! Naravno, u mnogo slučajeva radio se o borbi za vlast, ali NIKADA ne bih relativizirao odgovornost pobrojanih. Prejednostavno je KORUPCIJU, VARANJE GRAĐANA, LJUDI, INSTITUCIJA, GRAMZIVOST, BAHATOST, ZLOČINE, RAZNA KRŠENJA ZAKONA itd. opravdavati borbom za vlast! Činjenica jest da se za tzv,. malog čovjeka brine njih malo - jer se ne stignu, zaokupljeni zgrtanjem, lopovlucima i borbom za vlast.. baviti našim problemima odnosno uređenjem države i društva na pravedan način! I tzv. mali čovjek ne bi trebao očekivati da s enetko brine za njega, ako ima svoje znanje, sposobnosti i građanske hrabrosti, što mu treba onda skrbnik-političar?? Morala, etičnosti, čestitosti, vjere i povjerenja...nema Stole moj! A da si pisao, objavljiuvao i da znaš odnos medija i politike onda bi više cijenio kritičke riječi novinara, pa i mene! Bilo je i prijetećih poruka, suda, dojučerašnji prijatelji se naljute, dio ljudi ne može prihvatiti kritiku, a politički moćnici su u stanju i osvećivati se...Ima odličan primjer što jedan tip radi meni već ČETIRI_PET godina - blati me, ocrnjuje svaki puta kada stigne... Ignoriram ga često, svi manje-više znamo tko je on, nitko ga ozbiljan više ne zarezuje, ali ponekad pokvari čovjeku raspoloženje, i zapravo, pitam se radio li on to tako uporno po NEČIJEM NALOGU? Ne treba to političko podzemlje precjenjivati, ali ni podcjenjivati...ali da na nečijim jaslama jest, vrlo je vjerojatno!
No, aktualna je tema ishod predsjedničkih izbora, 11. siječanj će vrlo brzo, i sam sam jako znatiželjan može li Josipović preokrenuti trend poraza, i ako uspije, na koji način će to učiniti? I još nešto stole123: znaš li osim još bijele vrane Gorana, ponekad još nekog rijetkog pojedinca koji djeluje u medijima u našoj županiji, a da piše kritički i potpisuje svoje tesktove punim IMENOM I PREZIMENOM!? Nije li to rizik, i preuzimanje JAVNE odgovornosti za napisanu riječ? Bi li to ti mogao činiti?
stole123
1.1.2015. 20:53
lubo sve stoji to što ste pisali, ali pogledajte drugu stranu,1. dali mislite da je glavašu namješteno da završi u zatvoru,2 dali mislite da bi sanader bio u zatvoru da nije dao ostavku i prepustio sve kosorki.3 dali mislite da kosorka nije slučajno izbačena iz hdzea,dali mislite da bandiću nije sve namješteno ,zar vam nije jasno i za gazimira ,da bi jedni došli na vlast moraju pogaziti druge, a neko je napisao da je vlast slast, zar to nije očito i kod sadašnjih političara da se bore za vlast, i da njima bude dobro a za malog čovjeka se ne bori nitko ako grešim ispravite me i recite tko se brine o radnicima,penzionerima ,poljoprivredniccima i svima ostalim koji nisu na državnim jaslama.
jedna.
1.1.2015. 20:03
gospodine ljubo namojte se truditi prodavati nam muda pod bubree jer mišljenja plaćenih piskarala nemaju nikakvu težinu! svi znamo da ste za judine škude spremni prodati i vlastitu đušu djavolu!
Autor Lj.R.W.
1.1.2015. 18:06
BEZUVJETNA SURADNJA..
..prije nego su nahrdali...
... kao proroka...
...o Zoranu Milanoviću...
Autor Lj.R.W.
1.1.2015. 18:02
@stole123
Eh, opet ti o Bariću... Ne bih se vraćao na taj slučaj, ali je istina da članci ne žive dugo u memoriji čitatetelja. I dalje tvrdim da je u tadašnjoj konstelaciji Barić mogao dobrano uzdrmati Kirina, neostajalo mu je 200-300 glasova za drugi krug! Taj potencijal, istina manji, postoji u gradu i danas, vidi se ti po glasovima koji su u Virovitici otišli Josipoviću, ali potrebno je suspregnuti nečija EGA, i BEDZUVJETNA SURADNJA oporbenih stranaka.. A dalje, pažljivo pogledaj listu punih pogodaka! O svim tim likovima sam daleko prije nego što su nahradali, u zadnjih 7 godina, pisao negativno: 1.Branimir Glavaš, zatvor, 2. Ivo Sanader, zatvor, 3.Jadranka Kosor (izbačena iz HDZ-am sporeda lik politike), 4.Željko Kerum(izgubio mjesto gradonačelnika Splita, politički nebitan), 5. Milan Bandić, istrage, kućni pritvor, 6. Nadan Vidošević, kućni pritvor, istrage, 7. Gazimir Čačić, zatvor, politički nebitan tip, 8. Zdravko Mamić, priča nije završena itd. Kada bi neki grad imao takvog novinara sa političkom intuicijom, možda bi ga tretirali kao roroka, ne znam... I za svaku ovu osobu imaš na googlu NEKOLIKO mojih tekstova, ne samo jedan! O Zoranu Milanovciću sam negativno pisao, prije PET godina, halo, prije PET godina...
stole123
31.12.2014. 19:33
ljubo upravo to sam vam pokušao i reći, moje mišljenje znate, sjećate se kad sam siniši rekao da kao ozbiljan političar netreba davati podršku niti jednoj stranci pogotovo ne javno, sada kada je sdp uprskao stvar kako će narod povjerovati i hspdu kad je javno podržao sdp narod odmah daje komentar isti su, i ako nemora biti da su isti, zato je moje mišljenje nikoga javno ne hvaliti jer se tu čovjek može opeći poput vas i hvaljenja damira barića,pozdrav
stole123
31.12.2014. 19:27
jedna, imam jednog dobrog prijatelja sdpeovca, i u vrhu virovitičkog sdpea je , ali do sada sam se uvjerio u njegova obećanja ali na tome je i ostalo samo obećanja, a obećanje ga nekošta ništa, a kad usporedim njega i sam vrh sdpea sve se svodi samo na obećanja koja ništ ne koštaju, doduše ima i poštenih sdpeovaca, ali jako malo,a tako je i u ostalim strankama,
jedna.
31.12.2014. 14:08
gospodine stole123 popričajte malo sa sdpovcima pa ćete saznati da im je ljubo ponudio napisati "kolumnu" u kojoj će hvaliti josipovića ali su sdpovci poučeni lošim iskustvom s barićem odbili njegovu ponudu nakon sdpove odbijenice se je ogorčeni ljubo iz revolta "preobratio"
slavujj
31.12.2014. 9:09
Evo da se i ja nekada složim s @bać jozom,mislim da bi bilo da Ljubo ne govori toliko o osvom "prebraćenju".
Naravno da svatko ima pravo izreći svoje mišljenje,ali
nisam baš uvjeren da se tu radi o nekakvom promišljanju.

Do sada sam čuo svakakvih razloga zašto nekoga podržati ili ovakve bizarnosti ili bedastoću ,koju Ljubo navodi kao razlog zbog kojega će podržati nekoga,samo zato da bude u društvu supruga,takav razlog jošnitko mije imao.
Ovo je tako jadno i providno,mislim da je čak i uvredljivo za gospođu Kolindu,pa nije joj to valjda najveća vrlina da bi to bio razlog glasanja.Po meni to nije korektno,mislim da je i @stole u pravu,upitno je koloka ja korist Ljubine podrške,pogotovo nakon ovakvog "preobraćenja",koliko je istinska?
Prosudite sami?
Autor Lj.R.W.
31.12.2014. 3:08
@bać joza, stole123
Vi dvoje, i mnogi drugi znaju da zamalo 26 godina ne pripadam nijednoj stranci. Pišem kao onaj koji pokušava analizirati politička događanja, i kada bi si netko dao truda i pogledao većinu mojih članaka odnosno kolumni vidio bi da možda sam nekoga zaista i podržavao, koji nije ispunio naša pa i moja očekivanja, ali zaista bih volio da netko izdvoji kritičke članke o pojedincima koji su, naravno ne samo zbog mojih tekstova, završili onkraj brave. Eh, sada je vrijeme za knjige pa da se to lijepo vidi, crno-na bijelo!
Ako netko očekuje imena, nema ih, jer ipak, nije moje hvaliti samog sebe.
I "bać joza" ne brinite za sablažnjivanje mladih. Ako ih nije sablaznio dr. Tuđman, koji je napravio salto mortale, i od crvenog, postao crni, neću ni ja, svojim trenutnim otklonom od onih koji očito, odmakli su se od volje nartoda! Uz to, neki od mladih su mudriji i časniji i od vas, i od mene!
stole123
30.12.2014. 23:02
bać joza pa i bog primi u raj one koji se pokaju na kraju života, možda i naš ljuba se okrenuo jer vidi da je hdz na pragu pobjede,
bać joza
30.12.2014. 22:16
Poštovani!

Poštujem svačiju odluku da u sazrijevanju političkih stavova i vi sazrijevate, ali vašim godinama to ne priliči. U tako kratkom vremenu i u tim godinama izmijeniti svoj politički stav je ipak malo previše. To ne priliči vašim godinama. Ako se stvarno dogodio taj obrat, onda bi trebalo o njemu ipak šutjeti kako ne bi sablaznili mlade!
stole123
30.12.2014. 22:12
terminator zar ti vjeruješ u to što si napisao, ili ti je to samo želja,
stole123
30.12.2014. 22:03
ljubo nemojte je samo hvaliti moja preporuka je da hvalite josipovića a nju ne jer to je sigurna pobjeda hvalili ste barića pa je izgubio pokušajte sad hvaliti josipovića, pozdrav
atma
30.12.2014. 21:18
@Autor, zaboravljate koliko je novčeka Ivo dobio od stranke koje bi se, po Vama, trebao odreći. E, ne ide to tek tako ...
jedna.
30.12.2014. 20:14
nisam baš sigurna da je kiro darežljiv kao barić pa će za makar što platiti kavu i burek?
slobodagovora
30.12.2014. 15:02
Dobro je netko među komentarima napisao,
kava i burek?
Autor Lj.R.W.
30.12.2014. 12:20
Mala dopuna kolumni: Upozoren sam naknadno da je u izbornoj noći prije govora na pozornicu je Kolinda došla - sa svojim mužem. To je onaj relativno simpatični debeljko, stajao je blizu nje, s njim je također mahala zastavom. Inače gospodin Jakov Kitarović posjeduje dvije diplome i "zamrznuo" je predavačko mjesto na Pomorskom fakultetu u Rijeci, brine o obitelji, pomaže Kolindi...Ako treba komentirati ovaj detalj: bolje joj je doći na binu s mužem, nego Karamarkom! Njen izborni stožer, vjerojatno i sam Karamarko, misli na sve! Željka Antunović u stožeru Ive Josipovića, pokazalo se sinoć, ponedjeljak, HRT, Otvoreno, previše je emotivna da bi uspješno pomagala Josipoviću! I subjektivna, i preozbiljna! Na licu i u očima čitala joj se - panika!
Terminator
30.12.2014. 7:14
U Virovitici najviše glasova dobio Ivo Josipović!
Nikola Huljak
30.12.2014. 3:38
kolinda pri svakom govoru koristi identičan raspored riječi.
namještaljka. imam osjećaj da ona zapravo moli Boga da ljudi ne glasaju za nju, jer ova kandidatura zapravo nije njena volja nego volja njenih vladara. znači njena obaveza i naređenje
Survive
29.12.2014. 13:17
Zajedništvo ne znači da svi trebaju jednako misliti, jer onda nitko ništa ne misli (Voltaire), već empatiju i toleranciju, poštivanje prava drugih na različitost i vlastito mišljenje, ali i solidarnost sa potrebitima. Toga u našoj politici nema i neće ni biti skoro, jer se produbljuju povijesni raskoli. Nema još svjetla na kraju tunela.
jedna.
29.12.2014. 8:51
gospon ljubo nitko ne treba u hrvatima buditi ZAJEDNIŠTVO I JEDINSTVO! hrvati su svoje ZAJEDNIŠTVO I JEDINSTVO dokazali srušivši vašu nikada vam ne prežaljenu jugu.


Još iz kategorije Kota Lj. R. Weissa