Banner
U Slavonskom Brodu prva hrvatska samoposlužna punionica prirodnog plina
Petrov: Od ulaska u EU više iseljenih nego za 45 godina komunizma
Plenković: Idućeg tjedna u četvrtak i petak nastava online
Mrak Taritaš poručila premijeru: Dajte konačno nešto odradite kako spada
U akciji Nubes prijavljeno 46 internetskih pedofila
Glavaš na suđenju za ratni zločin iz 1991: Ne razumijem konstruiranu optužnicu
Premijer u srijedu podnosi Godišnje izvješće o radu Vlade

  Kota Lj. R. Weissa

Ljubo R. Weiss: Kako četvorka na čelu sa Zdravkom Mamićem brani hrvatski nogomet?

  Ljubo Ruben Weiss           31.03.2012.         2635 pogleda
Ljubo R. Weiss: Kako četvorka na čelu sa Zdravkom Mamićem brani hrvatski nogomet?

I tako, gledam u srijedu, 28. ožujka 2012. Zdravka Mamića, očekujući TV prijenos utakmice Barcelone i Intera: „Nitko me nije napao, ali sam vrlo opasan u samoobrani!", izjavio je ovaj lisac u emisiji HRT-a „In medias res" i - nasmijao me! Postoje naime, gluposti koje su ili za plakati, ili za nasmijati se - savjetujem svima - nasmijati se!

   Prije toga listao sam Jutanji list i čitao nebuloze novinara Tomislava Židaka koji Zlatana Ibrahimovića označuje „balkanskim klipanom koji od švedske kulture ima samo švedsku putovnicu i skandaloznu biografiju...", objašnjavajući  nam Židak uz to da je vrijeme da Zlatan „dobije po čelu!"...Naravno, Zlatan bi trebao biti i mirniji i staloženiji na terenu i izvan njega, no pišući na  taj način Tomislav Židak kao da je postao Mamićev kompanjon iz neke primitivne bande seoskih đilkoša, koji misle da su to pametniji što su bezobrazniji. Dakle, Zdravko Mamić poziva ministra  dr.Željka Jovanovića da bude kulturniji i podnese neopozivu ostavku! Pa kaže: "Da sam ja ministar sporta, znanost i obrazovanja, ja bi se prvo puno uljuđenije ponašao."  Jer, eto, nije se do sada s njim sastao, zapomaže i proziva Jovanovića da je odgovoran za prijetnje koje mu upućuju BBB, za grafite i transparente u Zagrebu  kojima se vrijeđa njega, djecu mu, brata...a on, Mamić, toliko toga dobroga je učinio za svetinju Dinamo, milijune eura ulagao u igrače, doprinosio hrvatskom izvozu radeći samo za plaću od 5 - 6 000 kuna..."Na stadionu huligani vrijeđaju moju djecu i majku, a ja nisam vidio nijednu osobu i nijednu instituciju u Hrvatskoj koja je stala u moju obranu. Što da radim?" pita sebe i TV gledatelje.

Mamiću, pa što tebi treba obrana, kada si ti  majstor svih borilačkih vještina, strah i trepet Amruševe ulice i okoline („Ne, nemam policijsku zaštitu i nisam nikoga nikada fizički napao, ali sam vrlo opasan u samoobrani. Nedavno me njih 5-6 napalo (huligana, napomena Lj.R.W.) u Amruševoj, a kada sam kao munja dotrčao među njih kleknuli su i molili za oprost !")  Zapravo, Muenchausen na kvadrat! I čovjek koji ima velikih problema u susretu s gospođom STVARNOST - naime, pri tim susretima čovjek je toliko omađijan nekim dijelom stvarnosti da ne uspijeva primijetiti da je tu stvarnost manje - više on sam kreirao, postajući od malog bjelovarskog mangupa nacionalni kabadahija. I nije sva ova nepodnošljiva močvara mjesto za utapanje hrvatskog nogometa: ona je jedan od najzornijih indikatora oboljelog društva gdje veći dio medija stvara junake - negativce koji nas tako zajašu da im, na kraju, opraštamo i neoprostivo. Zato, ovaj razgovor na 2. programu „In medias res" s Mamićem treba uzeti kao „In medias TRES!", ne samo kao problem Mamića već kao udarac šakom u oko većine gledatelja koji se ne uspijemo odhrvati zovu gluposti, odnosno samim gledanjem takvih emisija ulazimo u zonu „pohvale ludosti".

ŠTO MISLI 80 POSTO od 7 POSTO?

 „Sedam posto muške populacije bavi se nogometom, postoji čak 1600 klubova, a on je nevjerojatnu ljagu na sve te ljude", rekao je ne trepnuvši, po običaju.  Tu je zaboravio na nas koji više ne guramo nogometnu loptu, ali rado pogledamo koju utakmicu, nažalost, najčešće stranih nogometnih klubova. Dakle, u ime svih nas kao glasnogovornik javio se ni manje ni više Zdravko Mamić kojeg 80 % od 7 % smatra zloduhom hrvatskog nogometa i apsolutno nekompetentnim za vođenje Dinama (stvarno mora biti šuplja obrana kluba koja primi sedam komada u 90 minuta!!), i držanje  propovijedi koje malo - malo prezentira zahvaljujući medijima koji u Mamiću vide ludu - cirkusanta za zabavljanje ucviljenog  puka zbog svakodevnice,  i sredstvo za povećanje gledanosti ili dizanje naklade. I kud baš Mamić da nam priča o tome kako teško živimo, kako nam je slabo obrazovanje i obrazovni sustav?

  „ Dinamo je platio 186 milijuna poreza u gradski proračun. Moj klub je uprihodovao preko sto milijuna eura koje je donio u Hrvatsku. Ako ne zaslužujemo respekt, onda ne zaslužujemo ni ovo..." nastavio je Mamić. Baš bih volio vidjeti papir gdje Dinamo nešto plaća gradu Zagrebu i još k tome kako je on donio Hrvatskoj preko sto milijuna eura..? Hrvatskoj ili  njemu, njegovu bratu ili  menadžerima iz njegove štale?

   Jovanović šalje lošu poruku mladeži, a on je ministar obrazovanja i znanosti.." nastavio je Mamić u tonu gdje je napad najbolja obrana - u nogometu i u životu. Zapravo, kada se pažljivije posluša što je sve navaljao nama mazohistima koji ga gledamo i slušamo, ispada da sve što prigovara drugima zamalo se odnosi na njega, Mamića.

  Sukob interesa? Gnjusna laž!

  Što mu to sve treba?? „Da, to se i ja pitam. Osigurao sam sebe, obitelj, Dinamo, HNS...ali osjećam da je to misija, možda se i povučem... Naravno da mi sve to privatno ne treba, ali ja imam odgovornost. Što je moj život u usporedbi s Dinamom i Hrvatskom".

 Eh, ovo je već vrhunac cinizma: imam odgovornost, život bih dao za Dinamo... Kao i ono: moji verbalni ispadi krik su očajnika!

 A može li se na HRT čuti krik nas gledatelja koji pretplatom plaćamo loše predstave?

ŠUPLJA OBRANA: MAMIĆ - BLAŽEVIĆ - ČIČAK - ŽIDAK

I tko plaća Hrvatski helsinški odbor u čije ime I.Z.Čičak ovih dana brani i Mamića i Markovića: „To je posebno eskaliralo na utakmici s Istrom, hukanjem tamnoputom H. Belleu u Puli koji se rasplakao i sjeo na zemlju. Uz to vrijeđane su kao potencijalne žrtve seksualnog nasilja Barišićeva i Mamićeva supruga, Mamićeve maloljetne kćeri, njegova 85. godišnja majka i njena sestra. Atmosferu linča podgrijavaju novinari koji protivno svim profesionalnim i etičkim standardima u tekstovima i nastupima Mamića proglašavaju ludim, neuravnoteženim, čovjekom za psihijatrijsku dijagnozu (D. Butković, S. Sušec) ali i ministar športa Jovanović svojom nekontroliranom retorikom" Čak je išao tako daleko da Jovanovićev riječnik koji istina nije nježan, označi Gebelsovom retorikom i u pomoć doziva Goebelsove riječi o „židovima kao štakorima". (da, uz ostalo, Židovi, malim slovom!) U aktualnom  priopćenju HHO ima i logičnih poruka vezanih za rasistička vrijeđanja na stadionima i oko njih, no kako objasniti da je u svibnju  2010. taj isti I.Z. Čičak pisao: „Što se može očekivati od navijača Dinama na čijem se čelu nalazi 'agresivni besprizorni Zdravko Mamić, osoba poznata po širenju primitivizma i mržnje, po prijetnjama i fizičkim obračunima. Skidao se do gola, psovao novinare, prijetio im, nazivao ih četnicima, jugoslavenčinama, a sve uz prešutnu podršku društvenog i političkog establišmenta".

Zanimljivo,  u obrani Mamića, kao stopera, nalazimo Ćiru Blaževića i još pokojeg „mudraca" koji se svrstava kontra ministra Željka Jovanovića, a koji se poduhvatio krajnje nezahvalnog posla: isušivanja nogometne močvare! Srećom, Ivana Zvonimira Čička ne shvaća nimalo ozbiljno ni moja maca Jafica, a kamoli politički i kulturno svjesni ljudi. Ćiro Blažević - da li je to onaj srebroljubac koji istina, zna motivirati nogometaše, ali politički je nepismen: uvlačio se Tuđmanu, prije i sada  Jadranki Kosor i - iranskim vlastodršcima!

Sve u svemu, imamo uigranu četvorku na djelu: Mamić - Blažević - Čičak - Židak:  četvorku koja nije ni za nižerazredni klub općinske lige, kamoli za vrhunski nogomet. Ili jesu, kao sakupljači lopti izvan nogometnih travnjaka!?

A na ministru dr.Željku Jovanoviću je da se drži onoga gesla koji je davno ponavljao Slavko Šajber, pokušavajući napraviti malo reda u ex-yu nogometu: „Ili na štitu, ili sa štitom!

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

siniša prpić
7.4.2012. 16:27
@slavujj, do skorog viđenja.....
slavujj
7.4.2012. 12:17
Gospodine Prpić,
slažem se i ja sa Vama,ja bi bio najsretniji kad bi djeca iz našeg susjedstva igrali u našim prvoligaškim klubovima ako već ne u europskim,samo to je opet tema za jednu veću analizu i raspravu koju sad nećemo raditi,ali treba se samo upitali,
tko i kako radi s najmlađima kad im je potreban najkvalitetniji rad i znanje?
ili zašto je u većini Europskih klubova sve više igrača iz siromašnih zemalja Afrike ili Južne Amerike ,pa i dva trenutno najbolja svjetska igrača Messi i Ronaldo potiču iz siromašnih obitelji(Barcelona je uzela to dijete i uložila novac u njegovi liječenje) dok je kod nas suprotno,
"telentiranija" su većinom djeca imućnijih roditelja ili bivših sportaša,
dali je to slučajno ili kod nas još uvelike roditelji ili novac odlučuju o talentu djece?
Moglo bi se postaviti još stotinu pitanja vezanih za stanje hr.sporta ali to ćemo neko drugom prilikom.
Što se tiče zajedničkog pića ,ja sa svakim mogu sjesti i porazgovarati i iskreno se nadam da će nam život, koliko god nepredvidiv bio ,pružiti takvu priliku, ma bilo to za nekoliko dana ili nekoliko godine ,
pozdrav i svako dobro!
fitilj
7.4.2012. 0:05
Jedno je sigurno, a to je da se sposobni cijenjeni i ugledni novinari ne šmucaju i svađaju po portalima!

Oni sigurno ne prelistavaju novine na kiosku, ne pišu sami sebi komentare pohvale i ne daju sami sebi pluseve onome što napišu.
Mikeš09
6.4.2012. 19:14
I da spomenem današnje novinare i novinarstvo...što reći o znanju i elementarnom poznavanju posla od kojega ti novinari zapravo žive a usput su odraz neke kulture, javnost i imaju društvenu odgovornost, pogotovo oni ``ozbiljniji`` najčitaniji i najgledaniji mediji...Naša dalekovidnica napiše prošli tjeda da igraju Chelsea i Benfi..K..a umijesto Benfica...prije 20-tak dana u članku u jednim novinama spominjući Olympique Marseille napiše da im je najveći domet u ligi prvaka četvrtfinale a oni 1993 bili prvaci Europe a nogometni tjednik ,jedini u državi, SSSR-u pribraja uspjehe i sad kad su Rusija a Čehoslovacima samo kad su Česi i Slovaci...A ako niste primjetili jučer su igrali Atletic Bilbao i Schalke na našoj dalekovidnici umjesto At..H..letic a zašto je to tako...eheeej to taj koji je to tako napisao sigurno ne zna a što je najgore za to prima i to dobru plaču a mi nažalost takvo neznanje gledamo...e moji kvazinovinari g. Ljubo R. Weissu...tipkovnice plaču...
Mikeš09
6.4.2012. 18:54
g. Ljubu opasno gazi nešto u posljednje vrijeme i kolumne su mu sve slabije i slabije...s komentarima kao staro gunđalo - glavno da si priča u brk i gunđa...Mnogo puta sam bio na utakmicama u Maksimiru,ja sa ekipom na istok a velika većina na sjever...poslije tekmi putujemo doma svi zajedno u vlaku,onaj poznati u 23:30 kojega su davno ukinuli...pola ekipe sa sjevera nije imalo pojma koji bi bio rezultat al su uvijek komentirali kak su vikalo ovo ono...hebali ma..u ovima i onima...bacili toliko i toliko bengalki i petardi i na kraju ko se i s kim potukao...i njih zanima nogomet i klub za koji tobože navijaju i te i takve hrvatska javnost i novinari slični Ljubi brani i po novinama spominju...napominjem da je tada Mamić bio tek navijač...ali koja je razlika onda i danas...nema je samo je sad puno gore zbog sigurnosti i slobode koju je ondašnja milicija puno bolje čuvala nego sada policija...
siniša prpić
5.4.2012. 22:43
@slavujj, isprike zbog zakašnjelog odgovora na Vaš komentar od 2.4.2012 21:54:06. U pravu ste u Vašim promišljanjima, no i sami govorite da postoje načini nekih klubova da gledaju "svoje dečke", pa makar i slabije igrali. Draže bi mi bilo gledati dečke iz npr. Dubrave ili Bukovca, nego iz Čilea ( da ne uvrijedim Sammira....). Hvala na Vašem razmišljanju. Bilo bi mi drago da jednom prilikom popijemo piće s "starim gunđalom", Ljubom R.W. Pozz Dinamo !!!!
fitilj
5.4.2012. 21:11
Ljubo stalno ističe nekih40 godina novinarskog rada i iskustva. Drugim riječima u radnoj knjižici Ljubo bi morao imati upisan niz godina radnog staža kao novinar. Logično bi bilo da glede 40 godina novinarskog rada, navede minimalno bar dvije-tri redakcije neke tiskovine u kojoj je bio zaposlen.

Ovo suradnik tu, suradnik bi nazvao Ljubinim stažiranjem, a nikako ne ozbiljnim bavljenjem novinarskom profesijom koja kao i svaka druga profesija ima radno mjesto i firmu, u ovom slučaju tiskovinu u kojoj radi.

Ne želim osporavati Ljubi da je školovani novinar, ali samo radno mjesto u školovanom zanimanju i dugogodišnja praksa čini profesionalca.

To sigurno nije onaj koji kao se kaovećina nas artikulira i piše po portalima. To nije novinarstvo čak ni onda kada se kao kolega slavujj našišu komentari koji su duplo duži od ponekih vijesti i tekstova koje čitamo kao kolumne ili komentari.
slavujj
4.4.2012. 19:32
Gospodine Weiss,
samo svojim zadnjim komentarom ste rekli puno,puno toga, možda čak i nenamjerno dali dokaz, kako reagiraju i na što su spremni neki novinari, i ne samo novinari,kad im ponestane argumenata ili se netko usudi postavi bili kakvu dvojbu ili sumnju u njihove tvrdnje,
ali ne javljam se zbog toga, već što ste samo u zadnjem komentaru uspjeli navesti nekoliko velikih NEISTINA, da sam nekulturan "kao Mamić" mogao bih koristiti neke druge riječi(ali ja nisam kao on),te me prisilili da vam odgovorim
1.nije istina- da ja inzistiram na samo jednom pitanju
2.nije istina -da ja vama bilo što podmećem,
ovo je copy vašeg teksta od 02.04.:
"Dakle, njegovo ponašanje je UZROK, a uvrede su samo posljedice njegova bahatog, nekulturnog i nesuvislog ponašanja. I da li u hrvatskom nogometu vlada mafija? Pa ima već i sudskih presuda o namještenim utakmicama, to je ustvrdio sam predsjednik republike Josipović za vrijeme boravka u USA, o mafiji u hrvatskom nogometu zna većina navijača, koji i zbog toga zaobilaze stadione u širokom luku. Dokle smo stigli svjedoči i to da su navijači BBB neki dan prosvjedovali na stadionu Dinama, na sjeveru, a sa zapadne tribine glasali su se zaposlenici Dinama sa zadatkom da uređajima sličnim vuvuzelama nadglasaju ove navijače...Puhali su u nijh po zadatku dobivenom od Mamića, užas, užas...!!!"
-to što ste naveli je za vas bilo prosvjedovanje?
3.nije istina- da sam sa ja služio nekakvim Mamićevim ili bilo čijim trikom već to vi stalno nešto pokušavate vjerovatno je to ipak vama "profesionalna deformacija"
4.nije istina da ja nisam "ni upola hrabar kao vi" ,
to što nisam napisao nešto, nema veze sa hrabrošću,ne znam zašto mi to predbacujete? ja naprosto nisam neki visoko obrazovani novinar ,koji živi pišuću tekstove za koje ga poslodavci plaćaju,
a kad bi mi netko ponudio kao vama, nekakav novac možda bi nešto pokušao napraviti
5 nije istina- da sam ja branio nekulturu i gramzivost,
ja sam samo navodio da on u sportskom smislu,
rada sa djecom od najmlađih uzrasta do stvaranja profesionalnih nogometaša kroz školu nogometa do reprezentativaca i igrača za najbolje svjetske klubove radi dobar posao
6.nije istina- da će meni bit neugodno ako Mamić iz bilo kojega razloga završi u zatvoru, a zašto bi trebalo?
7.nije istina -"da je meni dobro, slično Mamiću"
Živim od svog poštenog rad i pošteno zarađene plaće kao većina osiromašenih građana RH, ali ne kukam ovdje kao neki , jer mislim da to nije mjesto i da je nekulturno pitavati nekoga koliko zarađuju,da je to njegova osobna stvar kao i njegov sexulni život ima li ljubavnicu i slične stvari,
8.nije istina- "da ja sebi dozvoljavam nekritičko shvaćanje hr nogomet",
to se samo moji pogledi na stanje hr. nogomet razlikuju od vaših i "ministra pljuvača"
9.nije istina-da bi rasprava trebala biti kvalitetnija
to samo vama ponestaje argumenata za vaše tvrdnje ili ste se možda ipak prisjetili da ni Pukanićeve tvrdnje i upozorenja da mu prijete, mnogi vrhunski hr.novinari nisu shvaćali ozbiljno, još uvijek postoje pisani tragovi "vrhunskih novinara" koji su se ismijavali na njegove tvrnje o prijetnjama i govorili "pa što si taj umišlja"
10.nije istina-da je hrvatski nogomet baš tolika kaljuža kao što tvrdite
-sudski procesi koji se napokon događaju vezani za hrvatsku politiku i pokvarene političare su
mnogobrojni i višestruko značajniji za stanje Hrvatske države pa i hr. nogometa i sporta u cjelini,ali gle čuda, ne pada na
pamet vrhunskim hrvatskim novinarima ,čak ni onima visoko obrazovanima sa dugogodišnjim iskustvom, a ni političarima da govore i pišu o "isušivanju močvare u politici i novinarstvu", zašto?

Pitam se hoće li se u tim sudskim procesima pokazati ikakva povezanost politike i nekih novinara ili je to sve ipak samo slučajnost?

Pitam se i kuda nas vodi takvo novinarstvo ,ako se u samo jedan mali komentar uspije ugurati toliko neistina,i to iz samo jednog razloga, postavljane pitanja za neke autorove tvrdnje, isti vas je odmah spreman proglasiti bogatašom ili sam ja još dobro i prošao, mogao je on izmisliti i nešto gore od toga,
a da sam slučajno samo potvrdio njegove stavove vjerojatno bi bio "najpametniji na svijetu" makar ne morao koristiti mozak, niti išta znati(kao@Legica),
Što je tu uzrok a što posljedica?
fitilj
4.4.2012. 8:41
Naši stari kažu da su ljudske brade znaci znanja ili sranja.

Kao i obično ova je rasprava dokazala da je Ljubina brada ono drugo!

PS: Upitao sam nekoliko poznatih novinara za Ljubu R. Weissa. Odgovori su takvi da je i Ljubin Kenđo ocijenjen pozitivnije!
Lj. R. Weiss
3.4.2012. 22:53
@slavujj
Rasprava više nema smisla, jer ti inzistiraš na jednom pitanju hrvatskog nogometa, gdje sam nedvosmisleno kazao da se ne slažem s divljačkim ponašanjem navijača... Stalno mi podmećeš nešto što nisam napisao, niti pomislio. To je inače trik kojim se često služi upravo Mamić!
Nisi komentirao gdje vidiš rješenja za hrvatski nogomet, ni za Dinamo, koji ponavljam, nije privatno poduzeće (prćija) braće Mamić.
A da si upola hrabar kao ja, napisao bi nešto na tu temu i objavio, te potpisao, kao što ja radim zamalo 40 godina i čiste savjesti hodam ovim gradom i ponosim se svojim životom gdje postoje pozitivni tragovi i svjedoci. Znam i to da su mnoge istine koje sam pisao došle u prvi plan s velikim zakašnjenjem, tako će se dogoditi i sa Zdravkom Mamićem. A tada će ti biti neugodno s koliko žara si branio ovog nekulturnog i gramzivog čovjeka, primitivca koji je zalutao u hrvatski nogomet. Naravno, čuvara svojih nezasluženih privilegija i - grobara "Dinama"! I daj izloži bar neke ideje o poboljšanju hrvatskog nogometa, i ne brani neobranjivo: Zdravka Mamića koji koristi slabosti policijsko-sudskog sustava, dijela medija i nisku političku kulturu građana. Ovaj cirkus s njim moguć je u Hrvatskoj koja nezaustavljivo klizi u očaj, siromaštvo, bijedu...Mora da je tebi dobro, slično Mamiću, i možeš si dozvoliti nekritičko shvaćanje hrvatskog nogometa i onoga koji kao zadnji bedak i cirkusant razdrljene košulje, polugol i napušen vrijeđa mnoge oko sebe, zdravi razum i ono malo hrvatske kulture koje nam je ostalo. Ovime završavam raspravu koja je trebala biti kvalitetnija i ponavljam: budućnost će pokazati tko je Zdravko Mamić i kolika je kaljuža današnji hrvatski nogomet! Pozz, Lj.R.Weiss
slavujj
3.4.2012. 19:45
@Mikeš09,
Slažem se sa većinom vaših tvrdnji,
samo mi se čini da će nas razni novinari vremenom pokušavati uvjeriti da nije strašno ako se "u interesu hr.nogometa"vrijeđa,psuje,prijeti jer to je sve posljedica nekulturnog ponašanja nekog mafijaša,
ne smijem ni pomisliti da se ,ne daj bože,dogodi nešto loše tom djetetu, kojega prozivaju i aludiraju čak na silovanje, a neki novinari to nazivaju navijačkim prosvjedima,
bi li se takvi novinari zapitali koliki je njihov doprinos takvom rješavanju problema?
što je tu uzrok a što posljedica?
Kad gospodin Weiss spominje Slavka Šajbera ,on zna zašto to radi,vjerujte da to nije zbog interesa čistoće hr .sporta,već zato što je to bio Slavko Šajber!
Kao osoba koja je odgajana u duhu tolerancije i bez ikakvih predrasuda prema bilo kojoj osobi,vjeri ,naciji,spolu i tako odgajam svoju djecu,
ne čudim se što gospodin Weiss glorificira Šajbera ,već me začuđuje da podilazi tima koji po tribinama skandiraju"ubij crnje,židove,srbe i mamiće"
to je zastrašujuće, a on to i slične stvari naziva "prosvjedom navijača" ,ZAŠTO?
Što je tu uzrok a što posljedica? imaju li tekstovi nekih novinara utjecaja na te navijače?
Neki će shvatiti, nadam se ne prekasno!
slavujj
3.4.2012. 17:09
Gospodine Weiss,
iskreno vam se zahvaljujem na pokušaju podučavanja u razlici između uzroka i posljedica ,ali moja gledišta su nešto drugačija od vaših i ja vas neću pokušavati uvjeravati niti vam objašnjavati,već vas zamoliti da sami pokušate razmisliti o neki stvarima i odgovorite sami sebi,ne morate meni ,jer tu opet može biti razlike u mišljenju
kako gledamo na uzroke i posljedice i ZAŠTO?
Razmislite što je uzrok a što posljedica u slučaju kad se javlja osoba kao @Legica, koju ne zanima nogomet niti znade išta o njemu ali na temelju vašeg pisanja i tvrdnji vam daje za pravo. Vremenom se nakupi veća skupina takvih, koja odlazi na stadione , vjerujući vašim napisima o mafijašu vrijeđa, psuje obitelj navedenog mafijaša, alidirajući čak na silovanje članova obitelji i samo vješanje mavedenog mafijaša.
Što je tu uzrok a što posljedica i ZAŠTO?
kako bi trebao reagirati taj vaš "mafijaš" na napise nekog novinara koji je učestalo u tekstovima lagao i vrijeđao članove njegove obitelji,koji se usudio članove nekoliko braniteljskih udruga nazivati "mamićevim jadnicima koje je on kupio" samo zato što su ti časni ljudi iznijeli svoje stavove koji se protive nasilju na stadionima, koji su se usudili reći da se ne vrijeđa i ne prijeti njegovim članovima obitelji,
što je tu uzrok a što posljedica?
Jesu li takvi tekstovi pa i ovaj vaš u svrhu afirmacije nogometa,motivacije djeci da se uključe u sport , promiču li oni ikakve stvarne vrijednost , doprinose li oni ikako hrvatskom nogometu,sportu i društvu u cjelosti,
ili možda služe kao poticanje na nasilništvo,motivacija za vrijeđanje ,prijetnje,
doprinose li ti tekstovi da bi sljedeće moglo biti da ne visi samo mamićeva lutka,
nisam pročitao tekst u kom bi se ti novinari pitali ,osvrnuli na to treba li ga zaista objesiti, pa čak i kad bi oni bili apsolutno u pravu da se radi o najgorem mogućem mafijašu,
možda je sljedeće za očekivati da tamo nekom novinaru sa dugogodišnjim iskustvom, nekom "zlatnom peru" novinarstva padne na pamet da ga se ipak ne treba objesiti na nekakvom mostu,
možda im padne na pamet da bi bilo bolje da se u duhu naše tradicije napravi lomača ,pa ga se spali, i to se onda obavi u jeku turističke sezone kao prava "stoljetna atrakcija",
što bi tu bio uzrok a što posljedica?
Naravno da se "mafijaš" tu nema što buniti ili pitati pa to je sve uinteresu hr.nogometa i "isušivanja močvare" kako vas uči ministar kojega vi i još neki tako sljepo slušate,a neki kažu da bi mogao u London na OI u disciplini "pljuvanje u ogledalo", bori li se i on "svojom disciplinom"za istinske sportske vrijednosti?
što je uzrok a što posljedica njegovog ponašanja?
Zamjetio sam i da učestalo kukate na loše plačanje za tekstove,dali je tu mamić uzrok ili posljedica?
ja vjerujem da mnogi novinari ovakve tekstove pišu gratis,neki bi možda i platili da se objavi njihov takav tekst,ZAŠTO?
Dali iz prevelike ljubavi prema mamiću ili ih naprosto vrijeđa što čovjek ima a nije baš odveć kulturan ni obrazovan kao neki novinari ili kao "najbolji hrvatski kompozitor" koji svojim izjavama omalovažava hr. sudstvo,policiju, državno odvjetništvo,poreznu upravu i sve druge.
kako ste vi i predsjednik RH iznjeli konkretne dokaze bilo bi dobro da se mafijaša zatvori na duže vrijeme ili barem dok tamo neki Maleš ne snimi nekoga tko će reći da ga je mamić platio( 10-20 godina nije ništa ako se radi u interesu hr,sporta)
a ministar neka iznese podatak koliko su sve vlade dosada utrošili novca u tu mafiju od nogometnog saveza.
Što je tu uzrok a što posljedica?
i ZAŠTO?
Mislim da imam dovoljno pameti da odgove na ta pitanja prepustim pozvanijima od mene, ljudima od struke, nadam se da znate koje?.Poz.
fitilj
3.4.2012. 12:45
Neki ljudi nikako da shvate da ih je pregazilo vrijeme.

Još je gore kada si ljudi kao Ljubo uobražavaju da su pokupili svu pamet ovoga svijeta!
Mikeš09
3.4.2012. 11:10
Osim toga još se javno hvalisat da ste igrali nogomet i da ste dinamovac...pravi dinamovac se neće povlađivati huliganima i plaćenim medijima i novinarima koji uz pomoć tog istog Mamića podižu tiraže...Opet zazivate Šuvara i prošla vremena a dobro znate kako je to s njim završilo,naročito reforma školstva...sedam godina zaredom biti prvak,osvojiti uz to i pokoji kup i redovito igrati u Europi to je svakom normalnom dinamovcu više nego dovoljno...Licemjeru jedan pitajte hajdukovce šta bi dali da budu prvaci i igraju eurokupove svake godine kao Dinamo i za kraj...budite pošteni prema sebi čovječe-ne novinaru...čovječe...I što bi dali igrači Varaždina da imaju pa makar i ``ovakvog``jednog Mamića a vjerujte da u Hajduku navijači mole Boga da se i njima pojavi jedan takav
Mikeš09
3.4.2012. 10:59
Ovoga kolumnistu sam ispočetka mjesecima čitao i uvažavao...desetak puta branio i stajao na njegovu stranu na ovom istom portalu...no...polako shvaćam da vrijeme i godine čine svoje a g. Ljubo je svojim 40-godišnjim pisanjem napravio krug i eto već se danima vrti u tom krugu bez izlaza na vidiku...Zadnja normalna kolumna mu je bila ona o svojim mačkama a ovo dalje je sve samo vlastito zakopavanje...piskaranje besciljno, nevjerodostojno, kvaziargumentirano, nepošteno prema samom sebi pa tako i novinarskoj profesiji...da ste vi stara garda ne biste tako ``moderno``pisali takve nebuloze i komentare...
joker
2.4.2012. 23:36
weiss, neznam zašto se petljaš u nešto u što nisi upućen, misliš li da je dovoljno pročitati pojedine članke iz novina i odmah napisati članak o nekom, kao sada o Mamiću...
Nisi se sjetio napisati koliko taj MAMIĆ uzdržava obitelji, te na zapošljava 200 i više ljudi koji redovito dobivaju svoju plaću... najlakše je nekoga kritizirati i pljuvati a izmeđuostalog ne imati pojma o njemu nego samo na temelju određenih članaka i emisija napisati ovakve gluposti... slažem se i da taj Mamić ima svoju žutu minutu kao i svaki drugi čovjek na ovom planetu i da kad pukne onda pukne, vi se nemožete ni zamisliti da ste na njegovom mjestu, jer vi samo znate kritizirati i pisati ovake nebuloze! Ima u ovoj državi puno većih lopina, a neznam što se o njima ne usudite napisati kojekakav članak! Izgleda da imate dovoljno straha!
A što se Mamića tiće, čemu pisati ovakve nebuloze kad mu niste ni do koljena niti čete ikad biti!
Vi se pitate što mu sve to treba???? haloooooooooooooo
A ŠTO JE VAMA TREBAO ČLANAK O KENDŽI?? Lijepo vam je i rekao kendžo, baš me zanima dali ste opet išli pročitati novine ili ste zaobišli koiosk u širokom luku! Ali ako vam nitko nije dao do znanja čemu služi kiosk i novine, kendžo je to uspio! 1-0 za kendžu

TOPLI POZDRAV
Lj. R. Weiss
2.4.2012. 22:24
@slavujj,
zaista mi je žao što je nestalo više od polovine teksta mog odgovora tebi. Evo, prisjetit ću se još nečega što sam napisao, a čini mi se jako važno.
Naime, mi ne trebamo otkrivati toplu vodu u hrvatskom nogometu nego ići primjerima najuspješnijih klubova i liga u Evropi. Dakle, treba stvoriti precizne zakonske okvire za privatizaciju nogometnih klubova, kao i za njihovo poslovanje. Dakle, nogometni klubovi ne mogu biti udruge građana pro forma, a djelovati kao prvatna poduzeća grupa ili čak pojedinaca ili dva brata, ili male interesne grupe (braća Mamić plus Barišić). NK čine igrači, trener, stručne službe., tereni odnosno stadioni...U sport su do 1990, uložena velika materijalna sredstva, i treba pronaći model kako da se ta sredstva privatiziraju a da nitko ne bude oštećen, pogotovo da ona ne dođu u ruke najgrlatijim i podobnim pojedincima, kao što se dogodilo u sferi hrvatskog gospodarstva. Dakle, kada Mamić iskešira 51 % vrijednosti Dinama, neka ga vodi za sebe, kao biznismen, s tim da prije preuzimanja Dinama dokaže otkuda mu financijska sredstva i da li ih je stekao plaćajući porez na svoje prihode? Također, neka javnosti prezentira detaljno sve transakcije s igračima u zadnjih deset godina a posebno, koliko je društvenih, gradskih (zagrebačkih) sredstava ušlo u klub, posebno po liniji Bandić - Mamić i koliko je on osobno uplatio poreza na dobit od trgovine igračima? Također, neka prezentira da li su svi klubovi od kojih je kupovao igrače, namireni, koliko je dužan igračima, koliko kolegama menedžerima, koliko Ankcica Mamića radi na njegovu PR-u, koliko je plaća, neka progovore svi novinari koje je pokušao kupiti, svi oni kojima je slao besplatne ulaznice za VIP ložu itd., neka kaže što zna o ubojstvima nekih menađera, stanju u vrhu HNS-a, prepariranju delegata za skupštinu HNS-a posebno, odnosu sa Slavenom Bilićem, Štimcem, Šukerom, Blaževićem, Židakom... itd. Ako se pokaže da je sve čisto spreman sam JAVNO ispričati se Zdravku Mamiću zbog svih kritičnih članaka o njemu.
I Slavujju dragi, nikako da se razumijemo oko ključne stvari: naravno da ne mogu prihvatiti uvrede koje dolaze od BBB-a na račun njega i njegove obitelji, ali treba znati uzroke i posljedice. Dakle, njegovo ponašanje je UZROK, a uvrede su samo posljedice njegova bahatog, nekulturnog i nesuvislog ponašanja. I da li u hrvatskom nogometu vlada mafija? Pa ima već i sudskih presuda o namještenim utakmicama, to je ustvrdio sam predsjednik republike Josipović za vrijeme boravka u USA, o mafiji u hrvatskom nogometu zna većina navijača, koji i zbog toga zaobilaze stadione u širokom luku. Dokle smo stigli svjedoči i to da su navijači BBB neki dan prosvjedovali na stadionu Dinama, na sjeveru, a sa zapadne tribine glasali su se zaposlenici Dinama sa zadatkom da uređajima sličnim vuvuzelama nadglasaju ove navijače...Puhali su u nijh po zadatku dobivenom od Mamića, užas, užas...!!!
Mamićeva briga o podmlatku u VPŽ ne bi trebala biti samo praćenje mladih talenata i kupnja njih, nego pomaganje cjelokupnih omladinskih pogona, također briga dobrostojećih klubova 1. lige te vodstva HNS-a.
Uskoro će EU, zaradit će se nekoliko milijuna eura, ako se dobro plasiramo i više od desetak milijuna. Mi nemamo svoj kamp za pripreme repke,odlazi se u Sloveniju, a ima ga Srbija...Kome će otići sav taj novac, koliko će ga stići u VPŽ?
To su prava pitanja, neka je dobro postavio i Siniša Prpić (odnosno predložio neke mjere), upis Legice sam shvatio kao razumijevanje mene kao kolumniste. U svakom slučaju, ne ljutim se, oguglao sam na kritike, pa i vrijeđanja. Ponavljam, nisam ekspert za nogomet, ali držim da poznajem stanje u hrvatskom nogometu više od prosjeka: osim toga, pustimo budućnosti da pokaže tko je najbliži istini: Mamić, ministar Jovanović, navijači ili ja, kao stari "dinamovac"!
Za Dinamo, svetinju!
Uz poštovanje,
Ljubo R. Weiss
slavujj
2.4.2012. 21:54
Gospodine Prpić,
naveli ste nekoliko zanimljivih teza o kojima bih htio reći par riječi,pa tko se složi a tko ne neka iznese svoje mišljenje,
o temi regionalna liga su predstavnici nekoliko klubova,što naših,što stranih, već razgovarali ali po mom skromnom mišljenju to je ipak ostavljeno za neko buduće vrijeme iz prostog razloga ,zbog sigurnosti gledatelja i poteškoća organizacije utakmica,
regionalna liga u kojoj bi pored naših klubova igrali klubovi iz zemalja koje vi navodite , a bez najjačih klubova zemalja bivše Yu države, po procjenama onih koji razmišljaju o tome,ne bi donosila dovoljno novca,
jer priznao to netko ili ne, ti bi klubovi kod nas i naši kod njih privukli više ljudi nego recimo slovački ili mađarski.
Zanimljiva je i tema o zabrani odlaska igrača van zemlje prije navršene 25.godine,a vjerujem da ćete se složiti sa mnom da je teško i upitno zakonom nekome zabraniti pravo na rad i zaradu,po meni nemoguće!
Što se tiče Atletica Bilbao, oni nemaju neku pisanu zabranu, jer to FIFA I UEFA ne bi dozvolili i tu polako dolazimo do nečega što je vrlo slično "stanju u hr.nogometu" ili Mamićevu naćinu rada,
da budem jasniji,oni su tako dobro posložili klub ,organizacijom škole nogometa ,raznim nogometnim kampovima po "svom teritoriju" da mogu znati i pratiti
za svakog malog Baska koji je talenat za njihove potrebe, a to nije nimalo lako niti jednostavno,
to je "jednostavno" proces stvaranja igrača,ali ja im se divim da su u stanju proizvesti toliki broj kvalitetnih igrača koji mogu igrati u tako jakoj ligi.
Ne zamjerite ako sam bio malo opširan ,jadnostavno sam imao potrebu reći nešto oko vaših teza,ukoliko se ne slažete slobodno napišite ja se neću uvrijediti,poz.
slavujj
2.4.2012. 17:40
@Lj.R.Weiss,
Kao prvo iskrene čestitke na vaših 40 godina pisanja i objavljivanja, ja vam želim svako dobro
puno zdravlja ,dug život i još puno pisanja!
Naravno da u svakom poslu ima dobrih i loših dana tako vam je i u vašem poslu stoga vas molim da bilo čiju kritiku ne primate toliko k srcu jer je sasvim normalno da nitko ,baš nitko ne radi sve uvijek baš najbolje,
stoga vam se izvinjavam ako ste se zbog mojega komentara osjećali kao "uvrijeđena frajla" jer ja zaista nisam znao da ste se vi nekada vozali traktorom po turnirima, što vam daje apsolutno pravo da komentirate stanje u hr .nogometu i to da je on baš takvo kako vi tvrdite,
kad me pitate da razmislim što mamić i nogometna mafija rade hr. nogometu,oprostie ali ja to ne mogu jer nisam povezan niti s mamićem niti s nogometnom mafijom, a vi ako imate ikakva saznanja pokušajte stupiti u kontakt s nekim iz policije ,porezne uprave bilo kom tko bi to mogao spriječiti i pohapsiti mafiju i mamića!

Nadalje,siguran sam da vi pripadate staroj novinarskoj gardi koja svaku svoju tvrdnju podupre nekakvim dokazima!
Ne znam zašto mislite da je podmladak u našoj županiju mamićeva briga,
ali vjerujte da on vrlo dobro zna za svako talentirano dijete i u našoj županiji, te da će takvoga financijski poduprijeti, školovati pa ako uspije postati kvalitetan igrač dobro za obojicu ,ako ne ?
Kad ga spreme iza rešetaka kao Sanadera?, ja ću reći da kriminalce treba pozatvarati,
ali on u nogometu radi dobar posao, čak bi rekao jedini,baš jedini mogući ,da bi klubovi mogli opstajati i bilo bi dobro kad bi drugi što prije shvatili da je to jedini ispravan put ,stvarnje vlastitog igračkog kadra od limaća ,pionir,kadeta ,juniora do kvalitetnih prvoligaških igrača i profesionalaca koji će osigurati svoju egzistenciju prodajom na vanjskom tržištu,
jer se ne može nogometno živjeti u našim uvjetima od prihoda od ulaznica, sponzora ili tv prava, to je valjda svima jasno, ne treba "dublja analiza"!
Nema potrebe da me prozivate da napišem autorski članak, samo iz razloga što se osjećate uvrijeđeni kritičkim komentarom,nije to ništa osobno,
osim toga ja nisam novinar i mislim da postoje neki koji su sposobni i pozvaniji od mene da pišu o tome ,iako bih uz ponešto truda i ja mogao,

Malo me je začudilo da vi ipak nakon 40 godina novinarskog iskustva, za nakoga tko se nekulturno ponašao kao Mamić,vrijeđao novinara kao Mamić,ili poderao košulju kao Mamić, usudite reći da je zbog toga mafijaš ili povezan sa mafijom.
Spomenuli ste da ćete na konkretno pitanje, konkretno odgovoriti a niste,pa se to može protumačiti na razne načine?, pa bi vas ipak zamoli da odgovorite ako možete
- zaslužuju li zbog takvog Zdravka Mamića njegova majka, žena i djeca vrijeđanja, psovanja i prijetnje tih navijača, o kojima ni vi ne pišete kao "stanju hr.nogometa".

Želim vam svako dobro!
i ako je moguće da me ubuduće ne spominjete da sam vas ili bilo koga vrijeđao.!

fitilj
2.4.2012. 17:34
Zna li netko od ovdje nazočnih tko stalno trabunja o novcima koji se (ne)dobiju za pisanje?

Tko nam stalno kuka o neostvarenim snovima i slavi, te novinarskim i nekim drugim pedigreima posebne intelektualne potencijalnosti i dometa vlastitog spisateljstva!?

Tko je na ovoma portalu pokupio svu pamet ovoga svijeta i već bio veliki, dok smo
svi mi bili mali, pišali u prašinu i pravili topove!?

Ima li na ovome portalu bilo tko da je ispekao novinarski zanat, ili ste si svi kao ja umislili da bez četrdesetogodišnje novinarske prakse smijete samo tako napisati svoje mišljenje.

Dajte dame i gospodo više klanjanja, pohvale i respekta prema kolegi profesionalcu!

I molim da ubuduće Ljubina tekstove komentiraju samo oni koji ništa ne znaju i koje ništa mi zanima.....
slavujj
2.4.2012. 16:48
@Legica,
Najtoplije vam se zahvaljujem za vašu podršku i što ste tako tolerantna osoba da svakome dajete za pravo da iznese svoje mišljenje i stavove,
Bog će vas nagraditi za vašu dobrotu što se javljate čak i kad ne znate ništa o temi i ne zanima vas tema, već samo da bi svima dali podršku da slobodno iznesu svoje mišljenje,
da je barem više takvih kao vi!
sanjаlica
2.4.2012. 9:52
Opet jedna pristrano ispolitizirana kolumna. Gomila nepovezanih naklpanja. Ti Ljubo da pišeš o parenju te svoje mačke uspjeo bi ubaciti Tuđmana, židove i Arape.
Lj. R. Weiss
2.4.2012. 1:10
...kažu o nekoj temi...
(pobjeglo mi više od pola teksta, odgovorio sam ti stav po stav, e sada mi se ne rekonstruira što sam sve napisao).
Bit će još prilike na istu temu. Ipak, najkraće, Slavujj dobro razmisli tko je Zdravko Mamić i što on i nogometna mafija čine Dinamu i hrvatskom nogometu. Vidim da poznaješ temu, izvoli napiši i potpiši, Uredništvo će ti objaviti.
I samo da znaš, možda se nisi ni rodio kada sam kao klinac drndao se u prikolici koju je vukao traktor na seoske turnire iz Lukača u Gradinu, Turanovac, Terezino Polje...Znaš li ti tko je bio nogometaš Mige? što je radio Slavko Šajber tamo negdje 1984. godine u ex - Yu? Nogometnije samo biznis, proizvodnja i prodaja igrača, to je i zabava, sport, takmičenje, predstavljanje gradova, država, sporstko navijanje, zdravlje...Koliko je Mamić pomogao klubove u našoj Županiji, podmladke?
Koliko je trebalo vremena da se Sanadera spremi iza rešetaka?
Izvoli napisati članak o stanju u Varteksu (Varaždinu), nogometnom suđenju, prodaji igrača...Napisati i potpisati!
Mene ćeš još malo trpjeti, kao što su moje "besmislice" trpjeli i urednici Studentskog lista, Danasa, Novog lista, Jutarnjeg lista...I molim te, razmisli još jednom što je uzrok, a što posljedica u pitanju hrvatskog nogometa, medija, fenomena Mamić...? Primam i kritike i sugestije, ali nemoj od mene očekivati da pišem za veliki novac, slavu ili zbog taštine i po diktatu. Pisanje i novinarstvo kako ga shvaćam, kao i zdravo društvo, nije područje za mafiju i mafioze, niti cirkusante koji razdrlje košulju i deru se u kameru MUČKO ĐUBRE...Vjerujem i ti, kao i mnogi, nadišli smo takav biznis i borimo se za istinske sporstke vrijednosti! usprkos razlikama u mišljenjima, pozdrav i moje poštovanje, Lj.R.Weiss
Lj. R. Weiss
2.4.2012. 0:49
Slavujju dragi ("sitno pojte sićani slavuji..." omiljeni su mi stihovi iz omiljene narodne pjesme)
Na godinu ću obilježiti 40 godina pisanja i objavljivanja, što nije beznačajni jubilej. Naravno, bilo je u tom razdoblju i boljih i lošijih mojih tekstova, ali i raznih ocjena, od pohvala do kritike. Za razliku od nogometaša, posebno vrhunskih, ni novaca ni slave od tog pisanja! Mene i danas zanimaju dobronamjerne kritike, i argumentirane, ne vrijeđam se na njih. Zahtijevati i konkretno i autentično pisanje, "jer ovo to nije ", je apstraktna kritika kao i ocjena da je ovaj moj napis gore "besmislica". Pripadam staroj novinarskoj školi (i gardi) i učili su nas ako s nekim stavovima polemiziraš, da ih navedeš - ako se to radi onda se polemizira s autentičnim stavovima... i ocjene koje dajem su moje, autentične, utemeljene!
Da li znam sve o nogometu? Ne znam, kao što ne znam i o drugim temama o kojima kao kolumnist pišem. Ali, prije pisanja se informiram, čitam, slušam druge što o
Legica
1.4.2012. 23:06
o nogometu ne znam ništa,ali me i ne zanima.....
jedino želim reći da svatko ima pravo na svoje mišljenje i viđenje različitih situacija,ljudi i svega ostalog,stoga bih zamolila slavuja i sve ostale koji su izgleda ovdje samo da bi napadali g.Weissa da se ostave ćorava posla i ako nemaju što pametnije raditi osim toga,neka si nađu neku drugu zanimaciju.G.Weiss zaista ima dobrih članaka koje vrijedi pročitati,zato svi koji misle da mu nisu dobri neka ih ne čitaju,pa nećete imati potrebu ostavljati komentare kojima samo napadate čovjeka koji samo iznosi svoje mišljenje u tim člancima.Lijepi pozdrav svima...
siniša prpić
1.4.2012. 21:51
Danas sam čuo zanimljive prijedloge za H.R. nogomet..., regionalna liga kao u hokeju na ledu ( Austrija, Mađarska, Hrvatska ), zabrana igranja "vani" do navršene 25 godine, zabrana igranja "stranaca" ( Atletic Bilbao ).....
fitilj
1.4.2012. 17:12
Ljubo kolega slavuj ti je napisao svoje mišljenje koje je uvjeren sam identično onome što čitatelji kažu i misle o tezama iz tojih kolumni.

Preporučam ti da si uzmeš vremena i analiziraš komentare ispod svojih upisa i imaš odgovor.
Lj. R. Weiss
1.4.2012. 16:07
@slavujj
Pustimo još i druge čitatelje da kažu svoje mišljenje o tezama iz moje kolumne, (Mamić, "njegov" Dinamo, stanje u hrvatskom nogometu, medijima itd.), onda ću ti odgovoriti na tvoja pitanja i tvrdnje!
slavujj
1.4.2012. 12:18
@LJ.R.Weiss i sličnima,
Primoran sam reagirati na vaš komentar i to iz više razloga:
1. gdje sam ja to i kada vas vrijeđao, navedite primjer?
2.zašto mene ili bilo koga drugoga trpate u "isti koš" s bilo kime
3.zašto se ponašate uvrijeđeno ako netko misli drugačije od vas?zar je to zabranjeno?
4.navodite da ste nekoliko puta pisalo o "stanju u hr.nogomet",što ne odgovara istini,
jer da bi se pisalo o nećemu, o zaštiti ljudskih prava,moralu ,nemoral,sexu,alkoholu ili bilo čemu ta se tema mora dobro poznavati,
oprostite,ali moje je mišljenje da vi o stanju u hr. nogomet niste kompetentni pisati,
mislim da ne moram navoditi zašto ?
5.kako mislite da možete vjerodostojno pisati o zaštiti ljudskih prava ako želite uzimati u zaštitu samo "odabrane"?
-zar Mamićeva majka,žena ,djeca ne zaslužuju zaštitu,vrijede li manje od nekih?
i na kraju ali ne manje važno ,
6.zašto "izvrćete istinu" da ćete odgovoriti na konkretno pitanje ,bilo ih je nekoliko pa ništa,

evo sad kao "nogometni znalac" pokušajte napraviti razliku u NK VARAŽDIN (bivši Varteks)nekada i sada
da vas podsjetim nekada su uspjeli "stvoriti" igrače kao Mrmić,Balajić,Besek,Mumlek Vugrinec, Bjelanović i još mnoge, za koje vi vjerojatno niste čuli, dobro ih prodati i od toga klub živjeti ali su onda imali gospodina Anđelka Herjavca koji je to znao raditi,

i kao posljednje ,
ja sam ovdje iznio svoje mišljenje koje je suprotno od vašeg ,izložio se mogućnosti da se javi stotinu drugih ljudi koji misle kao vi,tj.suprotno od mene,i sa svakim sam spreman normalno komunicirati bez ikakvih uvreda, izreći svoje mišljene,saslušati tuđe a da me to ne vrijeđa,
a vi bi ipak trebali promisliti da sam ja samo želio raći da je nogomet postao posao u kom se proizvode nogometaši i prodaju najboljem ponuđaču, kao u svakoj dobroj ekonomiji, jeftino kupi skupo prodaj,(neki će reći kao s nekom "roboma"ali bi mnogi htjeli biti ta roba preskupa roba)
e tu ju Mamić najbolji bizbismen,
pokušajte promisliti kako žive ovi mali,općinski seoski klubovi?
,dali vam je poznato koliki je napor potreban da se samo obuje i obuće podmladak jedne takve momčadi?
pokušajte o tome pisati kao o "stanju HR nogometa",naravno ako znate?
Lj. R. Weiss
31.3.2012. 23:20
@slavujju i sličnima
Nemam ti namjeru detaljno odgovarati na tvoje mišljenje jer ga držim tendencioznim i neargumentiranim: hvaliti Zdravka Mamića o kojem sam, kao i o stanju o hrvatskom nogometu već pisao nekoliko puta, držim baš gubljenjem kompasa onih koji ga hvale. I branit ću one koji ne uzrokuju kritike, pa i neodmjerene, svojim bleferskim postupcima, ali tipa poput Mamića prepuštam da brane Židak, Čičak i slični. I kako se u više navrata ispod mojih kolumni javljaju isti nickovi s istim i sličnim stavovima,sve do vrijeđanja autora, nemam dalje namjeru polemizirati. Odgovorit ću samo na korektno, argumentirano mišljenje i izravno pitanje.
Naravno, ako netko misli da je ova moja kolumna "besmislica" i sl. neka izvoli napisati polemički članak, vjerujem da će ga Uredništvo portala objaviti. S tim, naravno, da si zadržavam pravo da na takve polemičke članke odgovorim svojim novim člankom i time smatram polemiku okončanom.
Nano-59
31.3.2012. 20:41
neću komnetirati ovo ali ću samo dodati
1. židak je mamićev kroničar
2. koordinirana je akcija lopova u mreži, marković intervju, širić pjeva i intervju također i onda glavni som se pojavi na državnoj televiziji i svi su oni u pravu i pošteni a i mi ostali smo samo jebani u zdrav mozak
terzo
31.3.2012. 18:32
@slavuj
G. Mamic je "bez povecala" jedna velika nekulturna hrvatska sramota .
slavujj
31.3.2012. 17:04
Gospodine Weiss,
molim vas da ubuduće pokušate naći temu o kojoj možete pisati nešto konkretno i autentično ,jer ovo to nije ,ovo je besmislica,
i pokušajte reći nešto svoje, što već niste čuli od Jovanovića ili njemu sličnih,
pokušajte objasniti kako se to stvaraju nogometaši koji donose toliki novac,
pokušajte objasniti kako se ti isti nogometaši uspijevaju prodati za te silne milijune ,
pokušajte objasniti kako to da dinamo jedini uspijeva uredno plaćati igrače(čak i više no što zaslužuju),radnu zajednicu , poreze i doprinose
i da pri tome još ništa nisu uspjeli ništa naći kriminalno da bi tog mamića "strpali iza rešetaka"
pa zar vi mislite da bi njemu nešto bilo oprošteno?
zar vi mislite da se na njega ne gleda "kroz povećalo"?,
ja bi osobno bio sretan da je u hrvatskoj više ljudi kao što je zdravko mamić, sa svim svojim vrlinama i manama,pa i u politici a ne samo u sportu,koji će reći iskreno što misle,

zaista vam se čudim da vi kao "osvjedočeni borac za ljudska prava" niti jednom riječju niste osudili govor mržnje,netolerancije,poziv na ubojstvo,pa čak ni vrijeđanje djece,
pa nisu valjda djeca zdravka mamića manje vrijedna od djece nekih drugih?koje vi žestoko branite i za stotinu puta manje uvredljive riječi i upućene prijetnjem,
sve mi se više čini da vi polako ali sigurno "gubite kompas!"


Još iz kategorije Kota Lj. R. Weissa