Sabor glasuje o Vladinu paketu pomoći gospodarstvu
Podneseno šest kaznenih prijava za krivotvorenje propusnica
Plenković: Mjere relaksiranja ne smiju biti prenagle
Zbog velikog broja zahtjeva ranije izdane propusnice vrijede do srijede
Stožer: 40 novozaraženih, situacija i dalje dobra
Ne nasjedajte na zlonamjerne mailove za pristup internet bankarstvu
SSSH poziva Vladu da skraćivanjem radnog vremena spasi radna mjesta

  Kota Lj. R. Weissa

Ljubo R. Weiss: Jesmo li stvarno ovce

  Ljubo R. Weiss           25.08.2009.         3578 pogleda
Ljubo R. Weiss: Jesmo li stvarno ovce

  (neka razmišljanja o liječničkom biltenu Sanadera i sl.)

     Fotografija nasmijanog i malo omršavjelog građanina Ive Sanadera u dnu naslovne stranice Jutarnjeg lista od prije nekoliko dana djelovala mi je kao - šaka u oko! Zapitao sam se: zar smo zaista svi ovce, zar je nastupila hrvatska kolektivna demencija? Još neke informacije proteklih dana nameću pitanje: radi li se o smišljenom zaglupljivanju naroda, o stvaranju apatije, o stvaranju depresije i odgovara li takvo stanje u društvu vladajućoj pseudo-eliti?

                                 Nezasluženi publicitet građaninu Sanaderu

   Dakle, zanima li ova vijest o građaninu Sanaderu koji je izašao iz bolnice na Jordanovcu građane Hrvatske? Kako urednici misle da nas zanima, otkud im ta ideja? Zašto, po meni, sasvim privatna osoba dr. Ivo Sanader dobiva nezasluženi publicitet? Misle li urednici da narod ima zaista takvo loše pamćenje ili da treba podilaziti i dalje jednoj jedinoj stranci i još grupicama zabludjelih građana koji Sanaderu još uvijek vjeruju. Ali, ti mora da su prestali čitati novine i pratiti TV nakon završenog izvanrednog sabora HDZ-a u Zagrebu kada su mediji izvijestili o jednoj od najlošijih političkih predstava u zadnjih desetak godina!

   Možda sam krivo nasađen ovih dana, možda sam i ja pod utjecajem opće nervoze, depresije, možda je i meni već prekipjelo nakon harač poreza i izvještaja o dvadesetak afera u koje je bio upleten i dr. Sanader (npr. Hypobanka!!?) neki ministar, neko državno poduzeće? Još jedna afera nije ni detaljnije medijski rasvijetljena, a već stiže druga: nesreća nagibnog vlaka, Rade Buljubašić radi u HDZ-u i prima plaću od HEP-a, na Vladu i ministarstva upisano oko 5000 službenih automobila, računajući policijske i inspektora, spominju se neki tajni računi HDZ-a u nekim zemljama, navodno su već iz tih zemalja stigli i detalji, ali nikome ništa... Najnovije: slavonski seljaci se pripremaju za blokiranje graničnih prijelaza traktorima, prema tri susjedne zemlje, na što se odgovara starom provjerenom krilaticom iz socijalističkih vremena: «Nije vrijeme! Turistička je sezona!» Gle, odjednom je i Slavonija postala turistička destinacija, a ne samo tranzitno, ipak, usputno područje. Kolika je muka seljačka svjedoči spremnost da se ide na blokade granica što osobno i sam držim ponešto dvojbenim metodom. Još kao vrhunac kaotičnog vremena: Jaci i Sovi tj. Jadranki Kosor i Vladimiru Šeksu županija u kojoj živim predat će u rujnu priznanja za doprinos - bog te pitaj čemu?

                                   Ovce smo, ovce smo, ovce smo.....

   Ovce smo, ovce smo, ovce smo i tako nam i treba! Odlično je zapisala Jelena Lovrić: «Sanader izgleda bolje, ali djeluje puno gore» Dozvoljavamo da manipuliraju nama, da nam sole pamet često politički nepismeni ljudi, sitni politikanti znaju bolje od nas samih koliko  je još rezervi u novčaniku, koji bi  sebi pridavali značaj, čak, ozbiljnih političkih vođa koji bi nas mogli i čak znali izvući iz najveće, najtragičnije političko-ekonomske krize od osnutka hrvatske države  1991. Ivo Sanader ama baš ničim ne zaslužuje fotografiju na naslovnici Jutarnjeg. Ako je zaslužuje onda ne na osnovu dobrohotne brige za  zdravlje bivšeg premijera, a danas samo privatne osobe, građanina dr. Ive Sanadera kojeg od drugih privatnih osoba razlikuje masna mjesečna apanaža koju uživa na račun hrvatskih poreznika - nego zbog nečega drugoga. Ovaj interes za zdravlje ima logike - trebat će još taj gospodin istražnim i drugim tijelima pravne države Hrvatske pa i javnosti kojoj je ostao dužan istinite i iskrene odgovore na pitanje kako se mogao okrenuti na peti i iskočiti s broda koji tone, kao prvi koji se spašava. Taj kukavičluk nepojmljiv je za zemlje ozbiljne demokracije, ono čuveno «Što me tako gledate?» pljuska je svakom hrvatskom čovjeku i zaborav tko je tko u ovoj državi: narod koji  je omogućio da radi ozbiljan i odgovoran posao i plaća za to, a premijerovo je da hrvatskom narodu podnosi račun odnosno izvještaj o radu.... Jer, kako se  dr. Sanader znao uspeti na politički tron, uz pomoć glasača, red je da im na kraju balade i objasni razloge povlačenja. Jer šest godina nije kratko razdoblje vladavine, u ovoj zemlji se dogodilo štošta  na štetu građana i svaki slobodnomisleći građanin lijepe naše i m a  p r a v o   znati  suvisla objašnjenja, a ne trpjeti bahatost tj. njegovo »provjetravanje na morskim valovima, lješkarenje u vili, stanovima, uživanje u kolekciji satova... Bahatost i podcjenjivanje mogu trpjeti njegovi vjernici u stranci, njegovi stranački vojnici (da, HDZ je organiziran na vjersko-vojnim pravilima!!!) ali ne i Sabor, kao najviše predstavničko tijelo vlasti u Hrvatskoj, ne i građani ove zemlje koji niti su stoka sitnog zuba niti urođenici nekog plemena u Africi koji žive od - kokosovih oraha i - banana!(Molim za ispriku ovih plemena, zaista ih ne želim uvrijediti! Premijer je uvrijedio nas blebećući o nekom stanju «u banani» nakon mjeseca i mjeseca laganja kako Hrvatskoj ne prijeti kriza, sve s ciljem da javnosti uskrati istinu o stanju u zemlji i dobije što više na lokalnim izborima i zaustavi pad svoje popularnosti i stranke njegove.

   Kao što je javnosti uskraćivao istinu o stanju oko prijema u Evropsku zajednicu, budeći lažne nade o ulasku u EU 2007. 2008, 2009, 2010... Još do prije nekoliko mjeseci govorio je ne trepnuvši da ćemo do kraja 2009.-te završiti sva poglavlja pregovora. On je loše obavljao svoju funkciju, on je glumatao da drži konce u svojim rukama, da drži čvrsto kormilo broda.  No, njegovim povlačenjem maske su pale, cinično je s broda skočio na jahtu puštajući da mi se batrgamo i pitamo da li ispod tog dna propadanja ima još neko dno? Eksplozija afera pokazuje da ih je prikrivao, obmanjivao sebe i druge, da nije bio u stanju donijeti, s Vladom, antirecesijski program, koji nemamo ni sada. Da li Jelena Lovrić slučajno konstatira da je «cijela državna horizontala natopljena kriminalom» i pita se  jeli on (dr Sanader, napomena LJ.R.W,) «otac korupcijske hidre!

      Nakon Sanadera -ženski Sanader, a u pozadini: duh dr Tuđmana!

   Vlada Jadranke Kosor kao i vodstvo HDZ-a nema strategiju, nema viziju, reagira od slučaja do slučaja - nema energetske politike, dosljedne politike prema poljoprivredi, dosljedne vanjske politike, gospodarskih, realnih planova boljitka...Gledam TV dnevnik i čujem J.Kosor kako, slično Sanaderu, govori novinarima među hrvatskim vojnicima (i vojnikinjama) i s ministrom obrane, koji je žele pitati: «Nije to tema danas, zna se što se pita...!»Tko ju je predložio za predsjednicu Vlade!? Opet dr. Sanader! Krađe ni zamračivanje milijuna kuna (eura) nisu bili pojedinačni ispadi nego smišljena politika kupovanja glasova sve do određenog manje ili više vidljivog - političkog nasilja!

   Slučaj povlačenja dr. Ive Sanadera samo je vrhunac višegodišnje politike HDZ-a i do prije nekoliko mjeseci njenog čelnog čovjeka okružena jedva sposobnim, polusposobnim i nesposobnim ministrima, od ministra zdravstva do ministra financija. Ekonomski «strateg» Polančec jedan od najodgovornijih za kaos u gospodarstvu i dalje priča iste priče i dozvoljava mu se da vodi glavnu riječ u prodaji - brodogradilišta, obiteljske srebrnine. Možete reći sto puta da sam titoist (nisam, niti sam to ikada bio!) ali u Titovoj Jugoslaviji, sa svim njenim slabostima, sva naša brodogradilišta imala su narudžbe za nekoliko godina unaprijed i brodovi izgrađeni u našim brodogradilištima bili su itekako tražena roba na svjetskim tržištima. Bio bi to najružniji san da smo ih tada nudili svijetu - za jedan dinar po brodogradilištu, plus preuzimanje dugova koje će kupci najvjerojatnije prebaciti na - državu tj. nas, male ljude! Večeras ministar Šuker glumata da nam ne treba kredit MMF-a, a došao je kao kap hladne vode na vrući kamen.

   Fotografija Sanadera nakon bolnice i nezasluženi publicitet znak je da još ne prepoznajemo štetočine u hrvatskom društvu, ne razumijemo da je samouvjereni glumac Ivo Sanader samo po vanjskom izgledu bio daleko od Tuđmana, a zapravo je njegovao iste ili vrlo slične manire autokratskog vladanja tražeći ne sposobnost od svojih suradnika nego prije svega - poslušnost! Ponavljao je čudovišnu sveprisutnost Tuđmanovu i mnoge druge poteze karakteristične za vrijeme autokratske vladavine dr. Franje Tuđmana, nesvjestan da nas stranci promatraju i analiziraju. I ako je mogao zaludjeti domaće sljedbenike, strance nije mogao i pao je, pored ostaloga, ostajući bez imalo ugleda i vjerodostojnosti kog glavnih igrača međunarodne zajednice.

   Ovih dana pratio sam pažljivo komentare ispod mojih članaka .- oni su mi dragocjeni orijentir za nove komentare. «Danica» odgovara na pitanje da li je Hrvatsku obilježavalo, i obilježava, političko nasilje. Prenosim njen kompletan odgovor:

                               Provodilo se i provodi političko nasilje

   «Da, mislim da se u  Hrvatskoj od osnutka 1991. provodi političko nasilje nad neistomišljenicima vladajuće stranke HDZ-a i da se to nasilje kreće od jednostavnih javnih i tajnih šikaniranja slobodnomislećih ljudi - sve do najgrubljih obračuna s nezgodnim svjedocima ili onima koji pozivaju na prosvjede i kritičko promišljanje hrvatske stvarnosti.  . .  Vladajuća «elita» stvorila je sustav trajnog ušutkavanja kupovinom širih slojeva društva raznim privilegijama koje su sada došle na naplatu. Čak i ti kupljeni progledali su i na sustavno političko nasilje odgovara se, i srećom, veći dio medija, uključujući i virovitica net, odupire se tome. Vladajući su sve nervozniji i nije isključeno da političko nasilje, u situaciji naglog osiromašenja radnog stanovništva i umirovljenika(osim većine branitelja) i dramatične borbe za egzistenciju, poprimi još dramatičnije razmjere. Hrvatskom još dominira apatija nevjerovanje u mogućnost promjena na bolje, mnogi se povlače u sebe ali, prvi veći, organiziraniji prosvjed zaljuljat će vladu i glavešine HDZ-a. Ponekad imam osjećaj da nakon Rokova grad zlokobno šuti, predosjećajući buru koja dolazi. Generalni štrajk bio bi najbolje sredstvo, ali on je nemoguć zbog razbijenog sindikata i oporbenjaka  od strane vlasti i duboko usađenog poslušničkog mentaliteta hrvatskog čovjeka.

   Mladi su nam jedina nada - oni će nositi - i već nose, uz  većinu umirovljenika, najteži teret ove krize! Postavlja se i pitanje koliki teret nose žene i majke - to osjećam svakodnevno - i neće li iz te grupacije krenuti iskra nezadovoljstva i protesta?! I kako sigurno mladi nemaju što puno izgubiti, oni će  povesti «ponižene i uvrijeđene» u borbu za demokratsku Hrvatsku koja je to samo, nažalost, na papiru.»

                                  Ni obične značke Kosorici i Šeksu..

   Ima još  mnogo aktualnih tema i dilema naše svakodnevice koja nas melje, ali za kraj ostavljam delikatno pitanje: «Gdje je izvjesni «Petar Preradović» koji je prije izvjesnog vremena poslao mi e-mail s prijetećim prizvucima, a vezano za moje kritičko pisanje o tada aktualnom premijeru dr. Ivi Sanaderu? Zanima me da li je sada progledao i da li bi možda mogao povući prijeteću poruku?? Mene, urednika portala i  sličnomišljenike nije preplašio, dapače. Dokazali smo da nismo ovce i stoka sitnog zuba, ne tražimo odlikovanje  i priznanja (niti bi ih ja recimo u ime Županije dao Jaci Kosor  (Jadranki Kosor) i Sovi (Vladimir Šeks)). Ovo dvoje su za mene ovog trenutka, uz A.Hebranga, dvije najNEpopularnije političke osobe u Hrvatskoj i možda posvetim jedan komentar njima i obrazložim zašto mislim da nisu vrijedni ni jedne značke, a kamoli priznanja jedne Županije. Brine me podatak da je u jednoj anketi o neslužbenim kandidatima za dužnost predsjednika RH (Vidošević, Bandić, Sanader, anketa u Jutarnjem listu, 25.8.2009.) ovaj posljednji dobio je čak 45 % glasova, Bandić 33 %....I pitam se što nam još onaj dobro raspoloženi i malo smršavjeli sada privatni građanin Ivo Sanader treba još zločestog učiniti da bi ga pozvali odgovoriti na neka pitanja koja su ostala bez ozbiljnog odgovora. Neki se ponašaju prema njemu kao neodgovorni roditelji prema djeci koja čine ispade, nepodopštine pa i štete, ali roditelji im opraštaju jer djecu - vole! Pravi, odgovorni roditelji, ako vole svoju djecu, znat će da postoji granica tolerancije negativnog u djeci, a nakon toga slijede bar packe. Takve packe su, mada to zvučalo staromodno, packe pouke i uravnoteženog odgoja pa i znak iskrene, odgovorne i zrele ljubavi roditelja prema djeci.

                                Dosta, nismo ovce! Protiv ravnodušnosti koja ubija...

   Vrijeme za nacionalni dogovor je prošlo! On, očigledno nije više moguć. Vrijeme je, kako smo zaključili jedna slučajna sugovornica (ojađena umirovljenica s 1700 kuna mirovine, viša stručna sprema, pun staž) sa sinom invalidom i moja malenkost, da se pomaknemo iz naslonjača, glasno kažemo: DOSTA! NISMO OVCE! Vrijeme je da uključimo mozgove, prestanemo sumnjati u snagu nas samih, udruženih nezadovoljnika, vrijeme je da podignemo naše stražnjice iz naslonjača ili stolaca ispred kompjutera, pružimo ruku istomišljenicima i zaključimo da kao pojedinci možemo vrlo malo, ali kao interesna grupa, možemo preokrenuti lijepu našu i svijet. Ne tajno, zavjerenički nego javno, kako se u demokratskim zemljama to povremeno radi.

   Nije u povijesti grješnik samo onaj koji čini zulum, suodgovoran je svatko od nas koji u njemu sudjeluje pa i samo ravnodušno promatra zulum i njegove posljedice. Jer, Židove u  vrijeme II svjetskog rata nije ubijao samo Hitler s kolaboraterima nego - ravnodušnost, apatija mnogih građana koji su taj zločin ravnodušno gledali.

   Primijenjeno na današnje vrijeme: ako smo ravnodušni, onda smo i suodgovorni! Do kada ravnodušni?

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

verna citateljk
17.9.2009. 21:52
Izreka kaze - da svetom zavlada zlo, potreban je samo da dobri ne preduzimaju - nista! Polititcka desavanja u Hrvatskoj ne pratim,pa tako i ne komentarisem,ALI se slazem da su oni koji zla gledaju a ne reaguju jednaki onima koji zla chine,to su saucesnici! Principski gledano...No,dokle politika? Volela bih da se dragi g-din Weiss posveti malo vishe temama koje meni vishe pashu,a za koje je "Bogom dan" - umetnosti,filosofiji,religiji,pa,sto da ne - i musko zenskim odnosima!?E takve bih clanke vec i radije i duze koemntarisala.U svakom slucaju - tri puta BRAVO za rabina!:)
tomislav
17.9.2009. 16:11
Da zaista se slažem tj. tko nam je sada kriv? Međutim i obični ljudi nekad znaju biti tiha većina koja jednostavno ne reagira kad se neki zločin događa, jer kao to njih nije briga. Ljudska vrsta, tako nekako i tako jadno.
No evo moja iskustva budući da često kažem izvini a ne oprosti i tome slično (Balašević: izvin`te što psujem) izgubih prijatelja, druga pače, koji reče da više neće slušati iz mojih usta te srpske riječi. Rekao sam kao i uvijek to nije srpska riječl to je staroslavenska riječ i na nju imam pravo kao i svatko drugi na svoje riječi, ali avaj, džabe je to bilo (eto mu turcizma) ja ostah bez druga pa neka ide ustašoidno govno kud je put vodi. zar mi nismo svi volovi, drugovi?
Danica
16.9.2009. 20:44
Da, obični.čovjek je samo obični čovjek - šuti, radi, malo gunđai opet radi. Pomekad ljubuje, putuje, voli... Zna najčešće što je susjed, prijatelj, drug.. Onda dođu neki divljaci na čelo naroda ala Milošević, Tuđman i počnu nas uvjeravati da nam susjed nije susjed,prijatelj nije prijatelj, a drug nije drug! Za naše grijehe pod Sljemenom, krivi su oni pod Avalom, i obrnuto! I na kraju dohvatimo noževe, puške, bombe... i ubijamo se gore nego životinje! Ajd, dokaži nekome na su granice umjetne tvorevine, da mi s ove strane i ona Srbijanka, s druge strane u osnovi želimo isto: mirno pa i i veselo, zapravo ljudski, proći kroz ovaj kratki, mukotrpni život!
I sad nema onih krivaca pod Avalom, tko nam je sada kriv?I tko je njima sada kriv?
tomislav
16.9.2009. 11:37
Bravo Danice a ja se sjetih one nekad popularne pjesme da Stojadinka ovce šiša a da pripomaže joj Radiša itd. Možemo sad slobodno citirati ovu poeziju (za što bi nekad devedesetioh dobili dinamit u kuću) jer kako čitamo i Ševe ili Seve se prodala za Srbijanku, ali neka sve je to europski pa i sam mogu reći da sam stekao dobrog druga iz kragujevca ali to sad nije bitno jer obični čovjek je samo čovjek obični.
Danica
16.9.2009. 0:02
Jesmo,ovce smo, ovce smo, ovce smo... Ne izlazimo na prosvjede, čekamo da netko drugi za nas podmetne leđa! Evo presi+đude suda - štediše su prevarene i ranije a sada i od sutkinje! Pravna država? Lakrdija od pravne države! Nećemo u EU još sto godina..
Dokle ovce, dokle, ovce, do kada ovce, do kada ovce?
DANKO
4.9.2009. 14:23
Mediji opet lažu, Kalmeta je u pravu! Unaprijed, prije nego USKOK, policija (istražitelji) kažu svoje Kalmeta već zna da nema kriminala!
E moj Kalmeta! Opet mediji lažu i stvaraju kl,imu nepovjerenja prema Vladi! Ti to radiš, i sam stvaraš nepovjerenje prema institucijama oa i Vladi! I sad objavi rezultate istrage kada je ministar rekao da je sve OK!?!!
xxll
3.9.2009. 12:41
EVO JOŠ JENOG "BISERA" OD POLITIČARA HDZ-A????

Kalmeta o kriminalu u HŽ-u: Nije Nadzorni odbor policija da zna tko krade!

Komentirajući kriminal u nadzornim tvrtkama, ministar Božidar Kalmeta izjavio je kako Nadzorni odbor HŽ-a nije ni tajna policija ni Uskok "pa da zna tko krade u šestom redu".

NO ima uvid samo u onu dokumentaciju koju mu uprava PRIPREMI?????", izjavio je Kalmeta jučer, odgovarajući na upit Jutarnjeg lista kako kao predsjednik NO-a nije POSUMNJAO NITI u JEDNU nepravilnost HŽ-a, tvrtke iz koje su se godinama krali milijuni eura.
xxll
3.9.2009. 10:16
šEKS IZJAVI DA OPORBA I MEDIJI IZMIŠLJAJU AFERE, A POGLEDAJTE ŠTO SVE IZJAVLJUJE JACA:

JEDAN DAN JU BOLI KOLJENO I NE MOŽE IĆI NA KORNATE, DRUGI DAN JE NE BOLI KOLJENO I OTVARA HOTELE.

JEDAN DAN IZJAVI:
KOSOR:IDU SMJENE U JAVNIM PODUZEĆIMA
• Kosor je poduzećima dala rok od 10 dana da naprave planove za uštedu. Isti je sada istekao

DANAS IZJAVI:
Šefica zadovoljna
Kosor odustala od smjena u javnim poduzećima

Većina javnih poduzeća ispunjava odluke Vlade vezane uz štednju, izjavila je Kosor dajući time do znanja da od smjena neće biti ništa.

IAKO JE UPRAVO DANAS OBJAVLJEN TEKST:
Mravak bi mogao odležati 10 godina!

Predsjednika Uprave HEP-a sumnjiči se da je sklopio ugovore koji su državni proračun oštetili za čak milijardu kuna, za što bi mogao dobiti kaznu i do 10 godina zatvora.

U kriminalističkoj obradi nalazi se najmanje desetak ugovora, od kojih su najveći lanjska kupnja električne energije po najvišoj zabilježenoj cijeni na tržištu od 83 eura po MWh te preprodaja kupljene struje šibenskom TLM-u i mostarskom Aluminiju po cijeni od 20 eura za MWh.

PA TKO TU SADA KOGA ISMIJAVA. JA MISLIM DA HDZ SAM RADI BUDALU OD SEBE ALI I OD HRVATSKOGA NARODA??????????
Danica
2.9.2009. 13:09
@xxll i drugima.... Da, već je bolje! A i vicevi idu u plan destabilizacije Vlade (najradije bih pisala ovu riječ malim slovom, ne zaslužuje veliko slovo!!). Šeks ima pravo - plan Lisica postoji samo se nešto presporo realizira! Žilava mu stranka, žilava...i dobro potkožena kunama, eurima,dolarima, švic, francima, zlatom, satovima, slikama, zemljištem, ljetnikovcima, autima,jahtama,stanovima, vilama, vilama, viletinama...viletinama...
A dobro ti nama došao Šeks u Viroviticu, možda doneseš, osim političkog buncanja i paranoje, i koju škudu najsiromašnijoj županiji u Hrvatskoj!?? A možda i neku ideju o podizanju spomenika, recimo, Sanaderu!Podignimo ga na mjestu gdje je nekada stajao spomenik partizanima-antifašistima, u Gradskom parku!Tu ideju bi baš mogao iskazati dok ti premijerka odlazi u Gdanjsk-Danzig na obilježavanje 70 godina od početka Drugog svjetskog.. A na čijoj smo ono strani mi Hrvati bili, u većini..?
Majstori-lopovi, majstori-lopovi, majstori-štetočine, majstori-štetočine...Do kada?
zzzz
1.9.2009. 17:04
ALI HDZ-OVCI SU SVUGDJE ISTI NALAZILI SE ONI U AUSTRALIJI, MAKEDONIJI, AMERICI, BIH...
EVO DOKAZA;
Pokupovali zemljište: IGH nezakonito mijenjao trasu autoceste u BiH u korist pojedinaca iz HDZ-a

Pokupovali parcele uz koridor
"Pravac koji su ranije ucrtali projektanti zagrebačkog Instituta za građevinarstvo Hrvatske (IGH), zajedno s bivšim ministrom Božom Ljubićem, bio je, nezakonit, jer nije bio prethodno usvojen prostorni plan FBiH za to područje", napominje Dnevni Avaz dodajući kako je nelegalnu trasu ucrtao upravo IGH, na čijem je čelu već godinama Jure Radić

Sličnosti Pelješca i Hercegovine
Štoviše, sarajevski mediji napominju kako je Općinsko vijeće Čapljina izglasalo odluku kojom je 80 parcela državnog zemljišta dodijelilo osobama bliskim strukturama HDZ-a 1990. Tako je dodijeljeno i zemljište zloglasnom ratnom načelniku Čapljine Peri Markoviću, kao i drugim hrvatskim moćnicima na području Bivoljeg brda i Dubravske visoravni, lokacijama kuda treba proći autoput, ističe Dnevni Avaz.

REZULTAT:
Izašli iz Vlade Federacije nakon promjene trase

Podsjetimo, hrvatski ministri nakon što su NADGLASANI oko NACRTA dokumenta kojim se predviđa PROMJENA TRASE autoceste na koridoru Vc na području Hercegovine, najavili su kako NEĆE VIŠE SUDJELOVATI u RADU VLADE Federacije BiH.
ETO JEDNOSTAVNO SU HDZ-OVCI NADGLASANI I "PROPAO DOBAR POSAO"????
zzzz
1.9.2009. 16:56
Danice
Tvrdiš da je Zoran kriv za ovo stanje u Hrvatskoj, možda? Ali da li su krivi i birači koji nisu iazšli na parlamentarne i lokalne izbore i rekli svoje?????
Sjti se što je govorio Sanader oporbi, "NAROD JE REKAO SVOJE" I OPORBA POŠTUJE VOLJU NARODA. Sada taj isti narod se mora izboriti za svoja prava. Kako pak prolaze pojedinci koji dignu svoj glas "PROTIV HDZ-A"????
NOVINARI - BUDU PREMLAČIVANI, UBIJANI, DOBIVAJU OTKAZE... I NIKOME NIŠTA. GDJE JE NAROD???? U GRČKOJ SE DIGGNE NAROD ZBOG JEDNOG SLUČAJNO UBIJENOG STUDENTA, U BIH SE DIGNE NAROG ZBOG JEDNOG UBIJENOG KONOBARA?????
ŠTO SE MORA KOD NAS??????

DA LI NAROD SNOSI NAJVEĆU ODGOVORNOST?????
POGLEDAJ ŠTO JE IZJAVIO ŠEKS NAKON ŠTO JE ZABRANIO PJEVAČIMA sEVE, KIĆO... DA JAVNO NASTUPAJU???? GDJE JE TU OSUDA JAVNOSTI?????

Ili kako je to lijepo sročio Vladimir Šeks u Novom listu, govoreći o famoznom planu Lisica: "Prva faza je posvemašnja diskreditacija Vlade kao nesposobne, gramzljive i korumpirane, u drugoj fazi slijede štrajkovi i drugi masovni prosvjedi, a treća faza su prijevremeni izbori i dolazak na vlast oporbe".
Ako je to ičiji plan, onda je HDZ-ov. Upravo je on doveo državu do ovog stanja. Nažalost - premda ne svojom zaslugom - još uvijek ne i do ove posljednje faze.
B-B-B
1.9.2009. 14:42
CRKVA PREMA NEBU

I građevine se uzdižu prema nebu
to hladno kamenje, ta željezna zvona
što ne znaju za bol i ljubav toplotu ljudskog srca
što ne znaju za svetište
sakriveno u drvenom kučištu,
satkano ljudskim rukama...

Da i građevine se uzdižu prema nebu
kad ljudi zaborave
kamo im je poći...


xxll
1.9.2009. 9:21
Obećavam da će tekstovi biti kraći, evo jedan aktualni vic:

Odlučio Sanader prošetati Zagrebom da vidi kako mu živi narod.

Razgleda prodavaonice i naposljetku stane pred izlog jedne prodavaonice, te udari u plač.... Naiđe policajac i, šokiran prizorom, upita: "Gospodine premijeru, zašto plačete? Što se dogodilo?"

"Gledam cijene u izlogu", kroz plač će Sanader.

"Pa kako naši penzioneri uopće žive? Kako mogu sebi išta priuštiti s onim jadnim penzijama? Pa to je strašno!"

Uto naiđe jedan penzioner i ugleda Sanadera kako plače, te potresen upita policajca:

"Je li, zašto premijer plače?"

Policajac na to izvadi pendrek i stane mlatiti penzionera po glavi:

"Zbog tebe, pizda li ti materina, zbog tebe!!!"

Danica
1.9.2009. 4:01
Čitam što zzzz i xxll izvuku s raznih portala ali stvarno ih molim da to što prenose bude malo kraće! Ili neka se udruže i naprave novi portal sa zadaćom prenositi najzanimljivije s drugih portala. Ipak, nasmijala sam se najviše pismu zbunjenog naroda drugu Titu! Pa ovaj Šeks ili Sanader, ili Jaca, ili Milinović,ili Šuker, ili Polančec,ili Čobanković (da o Hebrangu ne trošimo riječi) ne bi mogli biti u najlošijoj Titovoj vladi ni - daktilografske snage! I ako tako nastave, neće se vratiti Tito, ali bi lako mogli doći neki novi klinci sa zdravim socijal-demokratskim idejama!I pomesti ovog mlakonju Zorana Milanovića koji je odgovoran za sranje, pardon, stanje u zemlji skoro kao Sanader i Jaca!
Laku noć Jaco tebi i tvojim lošim muzikantima! Spavali dok se mladi crveni ne rasporede na položaje!Ili oni koji kroče trećim putem..Samo vi odite što dalje i upropaštavajte neku drugu zemlju, Hrvatsku ste dobro upropastili! Svaka vam čast, kao i mazohističmkom hrvatskom narodu!
Živija OZREN MATIJAŠEVIĆ I NJEGOV SINDIKAT!!Čini mi se, dok ne dođu mladi crveni, on bi mogao npraviti malo reda! Naprid Ozrene!
mastermind
31.8.2009. 23:00
KPJ i HDZ -> copy - paste! Vidi se da je najveći broj starih komunjara sad u plavoj partiji. Pokrstili su se, na misama sjede u prvim redovima, stavili su križeve na zid, drže ruku na srcu kad svira himna, slušaju Thompsona, itd....al iza sve te šminke ne mogu sakrit onu staru komunjarsku školu koju su godinama učili pod motom "Druže Tito, mi ti se kunemo"..tako i dalje imaju kult ličnosti, Njegovo Veličanstvo, Njegovu Preuzvišenost, Presvijetlog, imaju i "omladinu", imaju i borce, unutarnjeg neprijatelja, a sad se ne bore protiv Reutersa nego protiv Facebooka! hehehe:)) Jedino nema više golog otoka, eto došlo je i takvo vrijeme da su lopovi krema društva...
kota 211
31.8.2009. 20:59
Što bi se Hdz-ovci poplašili na spomen Tita. Pa najveći dio njih mu se zaklinjao pedesetak godina. Kao i Sanaderu do neki dan. Sve je to ista partijska ekipica. Dug je put do vječnosti......
zzzz
31.8.2009. 20:41
A kako se ovo komentira??????

Europska poruka Balkanu: Ne želimo vas!
"Sve zemlje Balkana u EU bi trebale zajedno ući 2014. godine"
"Tako bismo izbjegli situaciju da jedna zemlja blokira druge, kao što je sad slučaj sa Slovenijom i Hrvatskom. Ostajem pri uvjerenju da bi idealna godina za ulazak regije u EU bila 2014. godine.

ILI OVO????
HDZ-ovo pleme zbija redove

Dok je HDZ na vlasti, plemenu će biti bolje

I to je taj mentalitet opsade. Držimo se zajedno, ne vjerujmo nikome. Svi su protiv nas, protiv stranke, protiv vlasti, protiv plemena... Dakle, i protiv države. Ne vjerujte medijima, nego svojim vođama. Dok je HDZ na vlasti, plemenu će biti bolje. Dok se krade u ime plemena, to je opravdano. Dok se nabija harač da bi parazitsko stranačko pleme opstalo, to je opravdano. Dok se uzima svima, da bi dobili neki, to je također opravdano. I zato će se čak i oni HDZ-ovi birači koji su se poput ostalih građana (ali ne svih) našli na udaru kriznog poreza, pomiriti s tom činjenicom. Znaju da će im se to kad-tad vratiti.
I stoga, bez obzira na sve prijetnje rezanjem socijalnih prava i oduzimanjem privilegija raznim parazitskim kategorijama u proračunu, unatoč velikim parolama o kulturi rada i pokretanju Hrvatske, nema nikakve sumnje da će ovakav plemenski HDZ ostati vjeran svojim načelima. Možda će se s vremena na vrijeme, poput onog picoka koji je prekinuo tursku opsadu Đurđevca, ispaliti iz topa neki od žrtvenih jaraca kako bi se utažio bijes brojnih kritičara i nezadovoljnika, ali ta žrtva bit će na kraju dragocjena u očuvanju ostatka plemena. Uostalom, nije li Rade Buljubašić Australac izbačen iz stranke, ali ne i iz HEP-a. Zapamtimo, novac je ipak na prvom mjestu, stranačka čast može pričekati.
zzzz
31.8.2009. 20:20
Koja panika, što se HDZ-ovci poplaše i na spomen TITA. Ma neće se on vratiti???????To samo izmišljaju ovi "lijevi" mediji.
kota 211
31.8.2009. 19:10
Hvala B.B.B.-u, na prekrasnim stihovima.
kota 211
31.8.2009. 19:02
Pa "zzzz",Sdp- to si ti, zar ne ?? Dovoljno si visoko. Ili pak opet u partiju po mišljenje. Ako tamo ima ikoga ?? Is anybody out there ??????
kota 211
31.8.2009. 18:55
"zzzz", ne znam tko je zbunjen na ovom portalu ?! Meni se čini da netko je, kad može postavljati bedasta pitanja tipa :"TKO MOŽE BITI OPSJEDNUT KONVENCIJOM AKO NIJE IZ SDP-a??" Pa kad ćeš shvatiti da Sdp ne može sam rušiti Hdz u Virovitici ?!!
Na zemljicu "zzzz" i razmišljati. Pa još razmišljati. Pa još......pa opet.....
xxll
31.8.2009. 14:06
Točno. ali evo malo humora????
Naše pismo Titu maršalu
Pon, 24/08/2009 - 14:14 — Marshal
Šalje:
Zbunjeni Narod
U masi b.b.
Republika Hrvatska
Prima:
Maršal Josip Broz Tito
Kuća cvijeća b.b.
11000 Beograd
E-mail: josip.broz@formerpresidents.com
Predmet: apel - vrati se, vrati se
Datum: 24. Kolovoza 2009-08-24
Dragi naš predsjedniče dobar Vam dan!
Nadamo se da ste dobro i da raspolažete sa obiljem slobodnog vremena. Zadnji put kada sam Vam pisao bili ste u bolnici u Ljubljani. Još ste imali obje noge, a i mediji su govorili da Vam je sve bolje i bolje. Drugarica učiteljica koju smo naprasno nakon rata morali zvati samo učiteljica nam je govorila da ste vi tvrd orah i da Vam ne može nitko ništa, ni istok, ni zapad, pa ni šećerna bolest, ni Staljin, a ni starost.
Druže Tito, situacija u zemlji je složena. Neprijatelj nikad ne spava, a jedino ga možemo prepoznat po podočnjacima, a samo kada nas gleda u oči, a lažu nas i gledaju u oči.
Ako smijemo na Ti, Druže Tito, smatram da si nas zajebao kada si pošao ali nisi ni jedini. Eno nomane otišao onaj što nije ni tvoja slika i prilika Ivo Sanader ali razlika je što je on pošao nakon krize, a ti prije krize.
Žao mi je što te opterećujem u 117. Godini života ali Tito samo da znaš da nije vrijeme za zajebavanje i uživanje u penziji. Želimo da se vratiš i da preuzmeš Vladu jerbo je danas važniji premijer od predsjednika, a predsjednik ne možeš biti jer je tvoja rezidencija na Briunima zauzeta, Stipe je tamo.
Drugarica Jadranka nas je ubila zadnjih dana u pojam. To ti je ona žena što je na radiju bila spiker. I ona se rastavljalja 100 puta baš kao i ti. I ova se zadnjih godina, baš kao i ti Druže bavila braniteljima, ona dragovoljcima, a ti partizanima. U svojim pedesetim godinama ima više sjedih nego ti prvih 120 godina života, a digla nam je i porez i davanja za 6%.
Ne znam da li su te zvali iz kadrovske, ali planiraju ti prodat brodogradilište Kraljevicu (ono gdje si ti prvo radio) i ostala brodogradilišta nekom Končaru ili Zepteru. Tvoj Mercedes je u Makedoniji, neki seljak ide u polje sa njim, a uglavnom ti se prodaje sve što si ti teškom mukom otpisivao dugove na skupovima nesvrstanih ili praveći se da uživaš sa raznoraznim ljudima iz zemalja država sa novcem. Galeb je u Rijeci, još ga nisu popravili i ne znam da li ti je došao račun za vez u Rijeci.
Vrhovni naš komadantu, vrati se i dati ćemo ti slijedeće:
- BMW 7 (bolji od Mercedesa iz 79`) blindiran. Rega će ti biti ZG1892JB
- 20.000,00 Kn netto + dodaci u 10 nadzornih odbora cca 40.000,00 Kn
- 20 dobrih satova što je ovaj predzadnji greškom ostavio u svojoj ladici
- Doris Lambaša će ti biti nova dvadeset i osma žena po redu
- Evo obećavam da ću ti ja nosit štafetu i da ću ti Hajduk dovest na minimalno 4 poziciju na listi HNL-a jebiga bolje od ovoga ne mogu
Ostaviti ću ti i Luku Bebića tako da imaš svoju generaciju da čavrljate o sporednim stvarima, maslinama, dobrome vinu i mandarinama. Što se lova tiće, znam da voliš lov, vidi sa Šeksom tko je u HDZ-u na listi za odstrel, pa udari negdje u šumi po njima.
Molim te javi mi se što prije, pošalji mi radnu knjižicu. Prijaviti ćemo ti boravište u nekoj zoni od posebne državne skrpi da plaćaš manje poreza.
Ako koga trebaš dovesti sa sobom, javi, upraznilo se mjesto u HŽ-u.
Javi kada dolaziš da ti šaljem Chellenger
Voli te tvoj Zbunjeni narod
mika
31.8.2009. 13:53
Narod ima onakvu vlast kakvu zaslužuje, da je narod pametan ,nebi se zvao narod.(rekao je to jedan bosanac)
zzzz
30.8.2009. 20:47
KAKO OVO KOMENTIRATE?????

Šeks zabranio nastupe za glazbenike koji su pjevali za Glavaša
ČELNIŠTVO HDZ-a odnosno čelništvo Vlade i Sabora umjesto da se bavi GORUĆIM problemima u zemlji te uređuje EKONOMSKO stanje, sve češće postaju GLAZBENI UREDNICI. Naime, nakon što je premijerka Jadranka Kosor URGIRALA da se Severini USKRATI nastup u Kninu, to "ORAVO" iskoristio je i potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir ŠEKS. On je tako ZABRANIO nastup Krunoslava Kiće Slabinca, Šime Jovanovca i Stjepana Jeršeka Štefa u Našicama 4. rujna na koncertu Noć festivala, u sklopu manifestacije Dani slavonske šume.

Slabinac: Nije radi štednje jer smo trebali pjevati BESPLATNO
"Strašno mi je što se HDZ ovako ODNOSI prema MENI, ali to nije od jučer, već otkako sam izašao iz Sabora. Kad sam se POŽALIO na takav tretman Šeksu i Sanaderu, rečeno mi je da oni nisu KAFIĆ, već OZBILJNA stranka. A OZBILJNA stranka se tako ne odnosi prema ljudima", rekao je Slabinac koji je za sutra najavio KONFERENCIJU za novinare.
I KAKO IZJAVI KIĆO, TO ZNAČI DA AKO SAM PJEVAO ZA HDZ - SDP MI JE TREBAO 2000 ZABRANITI JAVNO NASTUPATI - A ZNAMO DA NIJE.

STVARNO, PROVODI SE TALIBANIZACIJA HRVATSKE???????????
zzzz
30.8.2009. 17:50
KOTA 211
"Ostavte malo i za konvenciju. Dobronamjerno."
A ŠTO TI OVO ZNAČI, SPOMININJATI VEĆ PETI PUT????????? TKO MOŽE BITI OPSJEDNUT KONVENCIJOM AKO NIJE IZ SDP-A?????
B-B-B
30.8.2009. 14:50
...Prepoznaj Božju ruku u malim stvarima,
u boji bezbroj latica ili igri stotina oblika,
u savršenom redu unutar malog kaosa.
Prepoznaj Božje djelo u malim stvarima;
u kapljici rose na proljetnom suncu ili srca cvijeta u sjeni,
sramežljivog od pogleda, u zelenilu lišća, tamo u daljini.
Prepoznaj Božju ruku malim stvarima jer i ti si u Njegovim očima malen...

kota 211
30.8.2009. 13:18
Nikada nisam pripadao partiji. Pa ni Hdz-partiji. Dakle treći put ! Nema tajni. Zar se to iz mojih komentara nije dalo zaključiti. Blizak mi je "mastermind", "Tomislav","guru"i još neki....., Pa i "Dana" i "Danko","ladno pivo".....
zzzz
30.8.2009. 11:52
kota 211
dobro, dobro - SAMO NISI MI ODGOVORIO NA PITANJE KOJOJ OPCIJI PRIPADAŠ, ZAR SE BOJIŠ????
ZAŠTO SI OPSJEDNUT KONVENCIJOM U SDP-U, KADA ODGVOVORIŠ NA PITANJE, ONDA BUDEŠ DOBIO I ODGOVOR???????
ALI DA NE OSTANEM DUŽAN, EVO JOŠ JEDNOG KOMENTARA:

KOSOR: DOSTA JE! TKO NE ŽELI RADITI, ODSAD ĆE PROLAZITI LOŠE!

- Studiju ću moći komentirati kada ona bude službeno prezentirana i kada s njom budem u cijelosti upoznata. No, na temelju osnovnih poruka Svjetske banke koje su prezentirane u medijima, mogu reći da se slažem s ocjenom da u Hrvatskoj moramo uložiti dodatne snage i više njegovati kulturu rada na svim razinama - rekla je Kosor. Kao veliki radoholičar i optimist dodaje kako je uvjerena da “Hrvatska ima jako dobre perspektive i, sasvim sigurno, neće propasti”, što se nerijetko sugerira.

S RIJEČI NA DJELA????
POGLEDAJTE KAKO SE SE VODI BRIGA OKO SVAKE POROŠENE KUNE U VARŽDINU ILI PROVODI RACIONALIZACIJA?????

Plaće srezane sa 6,5 na 3,5 tisuće kuna, pročelnicima 8,5 tisuća kuna

Zaposlenici županije sa srednjom stručnom spremom dosad su primali oko 6 i pol tisuća kuna, a njihova bi se plaća uskoro trebala smanjiti na oko 3 i pol tisuće kuna. Isto tako, pročelnici koji su dosad primali plaću u iznosu od 10 do 12 tisuća kuna, ubuduće će primati oko 8 i pol tisuća kuna.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar je, naime, prošli tjedan raskinuo kolektivni ugovor sa službenicima i namještenicima županije jer županija sve teže pokriva financijske obveze iz tog ugovora.

Kolektivni ugovor sa službenicima i namještenicima je inače potpisan 2006. godine na rok od 4. godine no krajem prošle godine bivša je županijska vlast, unatoč nadolazećoj krizi, popravila uvjete županijskim zaposlenicima i povećala im plaće. Pokazalo se, međutim, tvrdi župan Štromar, da su te obveze prevelik teret za županijski proračun.

Štromar ističe da je već razgovarao sa zaposlenicima koji su, po njegovim riječima, svjesni da su im plaće prevelike i spremni su razgovarati o manjim plaćama. Najavio je također da će uskoro pokrenuti pregovore sa zaposlenicima o novom kolektivnom ugovoru kojim bi im se drastično smanjile plaće.

Prema njegovim riječima, besplatan prijevoz učenika je važna antirecesijska mjera koja će pomoći žiteljima županije čija djeca pohađaju školu da uštede koju kunu. Istaknuo je također da su pregovori sa autobusnim prijevoznicima već u tijeku, te najavio da će uskoro razgovarati i sa načelnicima općina i gradonačelnicima s područja županije kako bi se i općine i gradovi uključili u projekt.

TO SE ZOVE RACIONALIZACIJA!
kota 211
30.8.2009. 10:43
"zzzz"i "xxll" od ukupno 35 komentara, vaših je 20. Ostavte malo i za konvenciju. Dobronamjerno.
zzzz
30.8.2009. 9:32
ALI SVAKO ZLO IMA I DOBRO??????

> Svjetska banka: Hrvati su LIJEN NAROD koji NE želi RADITI nego ŽIVJETI na državnoj SISIi!

Kosor: Vrijeme je da napravimo promjene za braniteljsku populaciju

"DOŠLO je vrijeme da radimo i braniteljskoj populaciji. Neke stvari moramo zaokružiti. Određene naznake onog što Vlada namjerava činiti bit će ugrađene u proračun za iduću godinu, a on će, tvrdi, pokazati odlučnost Vlade da `štedi gdje god može`. Za novi proračun bit će potreban i konsenzus socijalnih partnera"

Naime, premijerka je u razgovoru naglasila kako "više nema smisla povećavati broj branitelja i njihovih povlastica". Svakako treba podsjetiti o čemu smo pisali kako je broj korisnika braniteljskih mirovina; od lipnja 2003. do lipnja 2009. godine udvostručen, a čime su postali najbrojnija kategorija povlaštenih korisnika mirovina. Riječ je o dva mandata kada je Kosor bila ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti a danas njenu "mirovinu" prima 64.500 osoba!

Svjetska banka dobronamjerna
"Na temelju osnovnih poruka Svjetske banke koje su prezentirane u medijima, mogu reći da se slažem s ocjenom da u Hrvatskoj moramo uložiti dodatne snage i više njegovati KULTURU RADA na svim razinama",
zzzz
30.8.2009. 9:24
A KAKO KOMENTIRATE OVO?????

Ina gluha na prijetnje Kosor: Dug će platiti možda do kraja godine
NA VRLO jasnu i nedvosmislenu poruku premijerke Jadranke Kosor koja je još prošlog tjedna naglasila kako računa da će se dvije milijarde kuna dugovanja naftnog giganta morati riješiti do izrade prvog nacrta državnog proračuna za 2010. godinu, odnosno do kraja rujna, Ina, čini se, nema namjeru odgovarati.
Na kraju godine, MOŽDA
Naime, kako je objavio dio medija unatoč vrlo jasnoj prijetnji o prisilnoj naplati državi, Ina je odaslala poruku kako bi mogla tek do kraja godina riješiti dug prema državi težak dvije milijarde kuna.

Država bi mogla prisilno naplatiti od Ine svoja potraživanja: Ima li muda?

ALI NITI TO NIJE SVE????
Mađarski Mol povećao dobit za 56 posto!
GOTOVO nevjerojatno zvuči podatak kojeg je objavio Bloomberg, a prema kojemu je mađarska naftna kompanija MOL u drugom tromjesečju ove godine ostvarila za 56 posto veću neto dobit u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

ALI NITI TO NIJE SVE??????
Opet neshvatljiv propust: Kosor zaboravila od EU uzeti novac za razminiranje

NESUVISLIM odlukama Vlade Jadranke Kosor čini se da nema kraja, a da je tome zaista tako svjedoči i podatak da je Hrvatska, u sastavljaju materijala za IPA procijenila da razminiranje više nije glavni prioritet za financiranje iz europskog budžeta. Kako razminiranje nije istaknuto kao prioritet, u EU fondu IPA ono se ne može prijaviti kao samostalan projekt pa smo ostali bez novca kojeg Europska unija daje za razminiranje.

Valjda nije namjerno?
Iz Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova Europske unije tvrde da Hrvatska nije odustala od razminiranja kao jednog od prioritetnih područja, a u odgovoru za riječki dnevni list ističu da nije isključena mogućnost da takvi projekti kandidiraju za europski novac.
"Ne vjerujem da su to napravili NAMJERNO, ali dogodilo im se i bilo bi PAMETNIJE da to PRIZNAJU i POKUŠAJU popraviti", zaključio je Ribić na kraju.
zzzz
30.8.2009. 8:47
Zamislite sitaciju, zapali se velika stambena zgrada i dođu vatrogasci koji gase vatru samo izdaleka. na upit zašto ne ulaze u zgradu i spašavju ljude, odgovoraju - mi se bojima da netko od nas ne pogine???? KAKO BI IH NAPALI LJUDI I MEDIJI????
ISTI JE SLUČAJ SA POSTROJBAMA MUPA U SLUČAJU TERORIZMA, OTMICE...ZAR ONI MISLE NA SVOJE ŽIVOTE?????
zzzz
30.8.2009. 8:36
BRAVO DANICE
"Ali, neka se javi tko bi išao kopati po poslovnim knjigama, Dečaka, Jope, Romića...Ovce smo i ostat ćemo ovce dok nam ne ostrižu sve sa kože a onda će nam oguliti i kožu! "

PA ONAJ TKO PRIMA PLAĆU ZA SVOJ POSAO, BOJI SE??? ZAR SE NE BOJI I VATROGASAC, MINER, RUDAR, DJELATNICI SOKOL MARIĆA...... ZA SVOJ ŽIVOT, I ZA TO PRIMAJU PLAĆU OD 5000 KUNA?????
AKO NETKO NE ŽELI RADITI SVOJ POSAO, UVIJEK IMA DRUGI IZBOR?????

ALI POSTAVLJA SE PITANJE PRAVOSUĐA, JER SADA SU POOŠTRENE MJERE ZA ZASTARU KAZNI U PROMETU. ALI TKO MOŽE OBJASNITI ZAŠTO SU GOTOVO SVI SLUČAJEVI GOSPODARSKOG KRIMINALA OTIŠLI U ZASTARU????????

I DRŽAVA SE DOBROVOLJNO ODREKLA VELIKIH SREDSTAVA, A DA NITKO NIJE ZA TO ODGOVARAO?????ZAR JE VAŽNIJE NAPLATITI KAZNE ZA PREKRŠAJE U PROMETU I KRAĐU KOKOŠI ILI ZA GOPODARSKI KRIMINAL?????
ladno pivo
30.8.2009. 7:23
Predlažem da i Sanaderu , kad "zagrize" busu napravimo spomenik i to odmah pored Žvalje.
Danica
30.8.2009. 4:31
POREZ je ključno pitanje! Da je uredno prikupljan bili bi viška novca u budžetu države! Ne bi nam trebao ni harač, ni viši PDV!
Ali, neka se javi tko bi išao kopati po poslovnim knjigama, Dečaka, Jope, Romića...Ovce smo i ostat ćemo ovce dok nam ne ostrižu sve sa kože a onda će nam oguliti i kožu! Nama, malim ljudima... Zato tu nema ništa bez generalnog štrajka u Hrvatskoj, prijevremenih izbora. A onda pamet u glavu, najbolje na liste, i tri puta promisliti prije nego se zaokruži netko ili neka stranka!
Oni koji ne izađu na izbore trebaju biti označeni jer zbog svakog glasa koji se ne da, ostaje staro, u ž a s n o stanje. Promjene, promjene nam trebaju VELIKO spremanje Hrvatske! Stigao je rujan... Na noge, u boj za hrvatski narod svoj!Spasimo što se spasiti dade!
Nećemo trpiti ovaj zulum još dvije godine!???Ili hoćemo!???
Koja premijerka na svijetu polaže vijence poginulim vatrogascima a da to nitko ne vidi!Onda se javi telefonom u Dnevnik i kaže kako je htjela biti - sama!I mi bi to trebali razumjeti..Tako će i ubuduće - tiho, nevidljiva, sama.. Pa zašto postoji protokol? Pa ta žena se boji svoje sjene, a kamoli javnosti,otvorenih pitanja oko istrage koje je rodbina htjela postaviti premijerki! Ona već određuje novinarima što se i kada može nju pitati.. O koje li veličine? Pa to spada u osnovno ponašanje: odgovarati na pitanja novinara! Ovcama s e može reći to što govori novinarima. A Šeks i Hebrang tako bezočno lažu u Osijeku odn Rijeci o nekoj uroti protiv vlade. Vlada sama sebe ruši: pet loših zakona, a za to krivi - mediji i oporba!Oni pripremali zakone, ha, ha, ha..
O Bože, pomozi nam!Zgranuta sam, nesanica..!
zzzz
29.8.2009. 17:06
OVO NIJE FILOZOFIJA, NEGO POZIV PRAVOSUĐU I POREZNIM INSTITUCIJAMA DA RADE SVOJ POSAO ZA KOJI SU DOBRO PLAĆENI. ONI SI DUŽNI PRIFESOONALNO TO RADITI I BEZ VEĆINE U SABORU, ZAR NE?????

Za javnost i transparentnost

Porezna tijela donekle pokušavaju, pozivajući se na neke opće zakonske odredbe, voditi postupke koji su u biti ispitivanje podrijetla imovine, ali, koliko je poznato, bez velikih uspjeha i uz relativno jednostavne opstrukcije. Brojna hrvatska DIJASPORA tu se RABI i ZLORABI kao izvor ili `izvor` različitih, čak i MILIJUNSKIG pozajmica (BABE I STRIČEVI????) koje služe kao pokriće za investicije onima koji inače ne bi mogli opravdati svoju imovinu. Imovinske kartice i njihovo objavljivanje zasad su povlastica političara (izgleda da će se vrlo brzo slično primijeniti i na pravosuđe) i nema najava da bi se brzo dogodila dramatična promjena na način da svatko, kao što je slučaj i sa zemljišnim knjigama, može `zaviriti` u tuđe porezne podatke. To bi zahtijevalo i promjenu niza propisa koji zasad štite tajnost te vrste. Naravno da nije potpuno bez argumenata teza kako bi se time ugrozila nečija privatnost, da bi možda i kriminalni milje na taj način mogao crpiti podatke o tome koga treba odrediti kao metu ucjene, razbojstva i sl. Međutim, protuargumenti su ipak, čini nam se, mnogo jači.

Javnost i transparentnost već su sami po sebi pozitivni i jačaju pravnu državu i osiguravaju državi golem broj pomoćnika u borbi protiv kriminala (u ovom slučaju najprije porezno). S druge strane, u doba interneta i hakera koju su u stanju provaliti u bazu podataka Pentagona, zar stvarno netko misli da je posebno zaštićen u bazi podataka poreznih vlasti - to naprosto nije realno. Dodatno, kroz niz obveza koje pojedini pravni subjekti imaju u izvještavanju (Fina ima najviše tih podataka) svatko tko je računovodstveno pismen može posve legalno doći do golemog broja podataka, toliko velikog da je pitanje što uopće ostaje skriveno. Naravno, preostaje onaj `sivi` dio, ostaje novac koji se želi `oprati` i pretvoriti u legalan, i tu PODRIJETLO IMOVINE ima važnu ulogu u sprječavanju odnosno otežavanju.
zzzz
29.8.2009. 17:01
Podrijetlo imovine nije relikt socijalizma

Činjenica je da se tzv. podrijetlo imovine doživljava kao relikt socijalizma, kao nešto što se uopće ne bi trebalo rabiti, a prava je istina posve drugačija. Upravo je svojstveno kapitalizmu, a ne socijalizmu, da SVATKO, BAŠ SVATKO MORA POLOŽITI RAČUNE nadležnim tijelima o tome KAKO je STEKAO NEKU IMOVINU, a SVAKA UTAJA POREZA izuzetno je ozbiljan prekršaj ili KAZNENO DJELO i znači POKRETANJE tijela GONJENJA. Isto VRIJEDI i za POREZE koji su, primjerice u SAD-u generalno sigurno bitno veći nego što je to kod nas slučaj. Tako košarkaši NBA u SAD-u plaćaju 52 posto od primljenog iznosa kao poreznu obvezu, a kod nas se POSVE LEGALNO riješi ZARADA sportaša u smislu plaćanja poreza za više nego DVOSTRUKO MANJI postotak.

zzzz
29.8.2009. 16:58
GURU
KADA GOVORIŠ DA NEMA POLITIČKE VOLJE, ONDA TREBAŠ REĆI DA SE TO ODNOSI TRENUTNO NA STRANKE HDZ/HSS/HSLS, JER SE TO NE ODNOSI NA OPORBU.
NAIME HDZ ZASTUPA TEORIJU DA GOSPODARSKI KRIMINAL ZASTRAJEVA NAKON 8 GODINA, DOK OPORBA ŽELI DA ISTI KRIMANAL DOBIJE STATUS RATNOG KRININALA, A ONDA NEMA ZASTARE. NORMALNO ZA PROVOĐENEJ TOGA TREBA IMATI VEĆINU U SABORU.

ALI ŠTO MISLIŠ O OVOME TEKSTU
Posljedice neizvršavanja poreznih obveza

Piše: prof. dr. sc. Hrvoje Kačer

Njemačku već tjednima potresa jedna od najvećih poreznih afera, koja se širi i izvan njenih granica sve do Hrvatske. Najveća akcija otkrivanja poreznih utajivača u njemačkoj povijesti počela je uhićenjem ravnatelja Njemačke pošte Zumwinkela, koji je i predsjednik Nadzornog odbora Deutsche Telekoma te član Nadzornog odbora Lufthanse, koji je TAJNO pohranio novac u lihtenštajnskoj banci LGT. Kad je istraga krenula dalje, pokazalo se da Zumwinkel nije JEDINI Nijemac koji je izbjegao POREZNU OBVEZU u svojoj zemlji, a također i da banke u Lihtenštajnu takvih klijenata imaju i iz MNOGIH drugih europskih zemalja.

Iako je u razvijenom svijetu izuzetno VAŽNO da porezni obveznik svoje obveze UREDNO plaća, u povijesti nije manjkalo onih koji su tu obvezu svakako nastojali IZBJEĆI. Treba se sjetiti samo Al CAPONEA, jednog od NAJPOZNATIJIH KRININALACA u povijesti kriminala, kojega su progonili radi DESETAKA ubojstava, ucjena, razbojništva i drugih djela, a KONAČNO OSUDILI baš radi UTAJE POREZA. U novije vrijeme poznati su porezni skandali iz svijeta sporta (Stefi Graff, Michael Schumacher, Boris Becker). U Hrvatskoj tako velikih afera nema, ali je onih manjih bilo, a najnovija je utaja poreza građevinskog poduzetnika Željka Žnidarića, koji je državi na ime poreza dužan gotovo pola milijuna kuna.
Porezne utaje relativno je LAKO OTKRITIuz odgovarajuću logistiku i STRUČAN pristup. Tragovi novca, posebno velikih iznosa, ostaju DUGO (čak i TRAJNO) i mogu se pratiti, a institut bankarske tajne čak ni u ŠVICARSKOJ više ne znači NEDOSTUPNOST za tijela gonjenja kao što je DONEDAVNO bilo.
guru
29.8.2009. 11:01
zzzz 90% pučanstva bi voljelo da je tako kao što pišeš.
Nažalost situacija je sasvim drugačija. Da bi se OIB mogao primjenjivati u potpunosti i na novopečene tajkune potrebno je mjenjati ustav. Nažalost OIB ne zadire u nezakonito i nemoralno stečenu imovinu.
On je samo evidentiranje postoječeg stanja. Da bi se moglo sankcionirati pretvorbene lopove treba mjenjati ustav a za to je pak potrebna dvo- trečinska večina u saboru koju nažalost nema ni jedna opcija..
Nema političke volje kod velikih stranaka jer tko dirne u mafiju mafija ga ruši. Sve će ostati isto dok narod ne shvati da neka nova građanska opcija jedino može napraviti zaokret u poimanju vlasti. I sdp je bio na vlasti, rješavao likvidnost zemlje a kriminal i korupcija uzimali maha. Drugim riječima više se bavili oćuvanjem koalicije nego donošenjem bitnih zakona koji bi spriječili kriminal i korupciju.
Vlast čine ljudi a oni su kvarna roba, neki prije a neki kasnije.
Feral
29.8.2009. 9:38
Pozdrav društvu poslije godišnjeg, pa onda nagomilanog posla u firmi.
Ovaj komentar sam već prije napisao ali bi ga volio ponoviti jer mi se nekako uklapa u text autora.
Da nam je premijer bio pekar , naše probleme ( administracija, sudsvo ... ) riješili bi smo uvođenjem treće - noćne smjene . Za premijera - pekara , to ništa ne bi bilo čudno jer je on tako i navikao raditi. Imali smo premijera teatraloga i poduzetnika koji je vodio dvije firme bez djelatnika i bez ostvarenih dobiti nakon oporezivanja. Što smo mogli očekivati osim predstave ?
A moramo priznati da je treći čin bio dobar.
Jesmo li ovce ?
Neki su i prije živjeli u torovima , a neki su se za sitne novce pretvorili u ovce . Svatko tko se ne vidi u tim ulogama postaje crna ovca . Stoga i ne čudi da ovce biraju čobane da im popravljaju ograde i donose vodu te da ih po potrebi šišaju i muzu.
Za one koji nisu pročitali, preporučio bih uvjek aktualnu Orwelovu Životinjsku farmu, a može i malo poezije u vidu Balade o zaklanim ovcama.
zzzz
29.8.2009. 8:44
guru
Ono nevrijedno ostavio u stečajnom postupku. Tristo radnika bez kruha a njegovi ukučani generacijama mogu dobro uživati. To vam je zbilja u Hrvatskoj. Zakoni su rađeni po mjeri tajkuna i vladajućih."

Nije važno da li su zakoni rađeni za tajkune, jer postoji OIB, Svejedno je da li tajkun sada prepisao imovinu na suprugu, djecu, unučad....
Isti će morati dokazati kako su došli do navedenih sredstava.
Zakoni su napisani da bi se mjenjali, nista ne smije u ovoj državi biti sveta krava.
zzzz
28.8.2009. 21:04
Nova rupa u zakonu: Harača oslobođeni i menadžeri s ugovorenim neto plaćama!

KRIZNI porez Jadranke Kosor pred novim je izazovom. Izuzeće samostalnih djelatnosti, odnosno oslobađanje stotinjak tisuća dobrostojećih građana nije bio jednini propust harača. Famozni krizni porez neće morati plaćati niti menadžeri kojima su u ugovorima plaće navedene u neto iznosima!

Ovaj najnoviji propust otkrio je Poslovni dnevnik, a upitno je ima li u zakonu još koja rupa koju će oni vičniji pravnim začkoljicama znati iskoristiti. No, vrhunac apsurda je taj što će, u slučaju menadžera kojima u ugovorima stoji plaća u neto iznosu, krizni porez umjesto njih morati plaćati njihovi poslodavci! A kako se takvi ugovori s menadžerima vrlo često sklapaju u državnim firmama, ispada da će Vlada krizni porez plaćati - sama sebi.
Menadžeri kojima je plaća ugovorena u bruto iznosu harača neće biti oslobođeni. Vladi ne pomaže niti činjenica da je od 2003. godine i tadašnjih izmjena Zakona o radu ZABRANJENO ugovarati plaće u neto iznosu. To se i dalje radi, prije svega u državnim firmama, koje su time u prekršaju, ali ih nitko ne sankcionira.
POSTAVLJA SE PITANJE ŠTO JE SA OPOREZIVANJEM MENAĐERA I NOGOMETAŠA, JER SE PRIJE POREZNICI NISU MOGLI DOVORITI U KOJU DJELATNOST SPADA NOGOMET. TAKO ISPADA DA MAMIĆ NE PLATI POREZ ZA SKLAPANJE UGOVORA S MODRIĆEM U VRIJEDNOSTI NEKOLIKO MIL. EURA?????
zzzz
28.8.2009. 20:58
POGLEDAJTE KAKO SE U SRBIJI RJEŠAVA KRIZA????

Srbija smanjuje državni aparat za 10 posto, a kad će Hrvatska?

ZA DESET posto Srbija će smanjiti broj činovnika u državnoj, regionalnoj i lokalnoj upravi, tvrdi potpredsjednik srpske vlade i ministar za ekonomiju Mlađan Dinkić koji je za Blic izjavio kako će se PRVI OTKAZI POČETI dijeliti već u siječnju iduće godine, a u međuvremenu će se donijeti zakoni koji su potrebni za reformu javnog sektora.

SMANJENJE državnog aparata KLJUČNA je antirecesijska reforma u susjednoj nam Srbiji i zahvaljujući njoj bit će IZBJEGNUTO SMANJIVANJE plaće, ali i otkazi. "Naši pregovarači iznijeli su koncept koji podrazumijeva da uopće nema potrebe da se povećava porez jer bi to bilo VRLO ŠTETNO. S druge strane, NEMA govora o povećavanju ni smanjivan plaća ili penzija", kaže Dinkić, te dodaje kako će lokalne samouprave čija se zarada povećala morati napraviti rebalans svojih proračuna. "Ako oni to ne učine, mi ćemo ih NATJERATI", kaže srpski ministar ekonomije koji je ovog tjedna imao sastanak s MMF-ovom delegacijom.
zzzz
28.8.2009. 16:57
POSTAVLJA SE PITANJE KAKO HDZ DA VODI NA DEMOKRATSKI NAČIN HRVATSKU KADA NEMA DEMOKRACIJE NITI U SAMOME HDZ-U. ZAMISLITE DA SE OVAKVI SLUČAJU DESE RECIMO U JEDNOJ ŠVICARSKOJ, NEMOGUĆE??????
I JOŠ DA NITKO NE ODGOVARA ZA UČINJENO????

HEP-ov "zaposlenik godine" Rade Buljubašić 2006.: Što god mi dadnu ja ću radit´

RADE BULJUBAŠIĆ prima plaću od 17000 kuna u državnoj tvrtki Hrvatska elektroprivreda iako joj ništa već tri godine nije privrijedio, niti je ičemu u istoj tvrtki služio. Štoviše, godinama je koristio stan u vlasništvu HEP-a kojeg je na kraju otkupio u pola tržišne cijene. Istovremeno se vodi kao tajnik u Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Primjer je političkog nepotizma iz udžbenika za osnovnu školu.

Taj je tokar već nekoliko godina "profesionalni povratnik" iz Australije koji je sa svojom 16-eročlanom ekipom iseljenika, pod prijetnjom istjerivanja iz njihovog iseljeničko-političkog društva, pogurao Ivu Sanadera kada mu je trebao svaki glas u srazu s protukandidatom Ivićem Pašalićem u vrijeme izbora za predsjednika HDZ-a.

No, podsjetimo se kako je prije samo tri godine razmišljao Buljubašić. U velikom intervjuu Radio Melbourneu 25. travnja 2006. godine, novinar Nikola Rašić je njegov povratak usporedio s dolaskom nogometaša Marka Viduke u Dinamo:...

Neki će reći da je ovo možda i plaćeni dug Ive Sanadera prema Vama, jer poznato je da je Sanader izabran na čelu HDZ-a vrlo tijesno, s nekih dvjestotinjak ili manje glasova više. Mnogi ce reći da mu je te glasove upravo donio Rade Buljubašić i Koordinacija HDZ-a za Australiju i Novi Zeland uz Branimira Glavaša i "borbaševe zaštitare" na čuvenom Izbornom saboru na kojem se biralo između Pašalića i Sanadera. Što vi kažete na to pitanje, i plaća li sada Sanader Vašim povratkom tu uslugu?

- Ne mislim da je tako, ali to je zaista moja zasluga i Branimira Glavaša. Vi ste kazali da je nešto bilo oko dvjesto glasova. Nije toliko nego je bilo manje jer na prvom prebrojavanju glasova je bilo 1005 Sanader, a Pašalić je imao 964 i sada Vi to odmjerite kakvo je to stanje bilo.

A koliko glasova donosi vaša Koordinacija u izborima?
- Šestnaest glasova. Ja sam doveo njih šesnaest iz Australije i kazao sam gospodo, to je odluka Konvencije koja je održana prije nekoliko mjeseci da svi članovi daju svoj glas dr. Ivi Sanaderu. Onaj tko neće dati glas Ivi Sanaderu neka napusti društvo.
Dr. Sanader i HDZ odrekli su se Branimira Glavaša i za sva vremena izgleda da su se njihovi putevi razišli. Strahujete li da bi se tako što mogli dogoditi i vama?
- Uopće o tom ne razmišljam. Ja sam čovjek koji sam VOJNIK svoje stranke i poštivat ću odluku Predsjedništva HDZ-a i poštivat ću odluku Nacionalnog vijeća HDZ-a gdje sam i ja član. Što se tiče Branimira Glavaša, NAMA NE TREBA nikakva RGIJA?????? na malom dijelu Hrvatske. Ne možete Vi napraviti sada, recimo, da Vi budete jedan CAR u Osijeku, ili da bude jedan car u Dubrovniku ili jedan car u Istri!
Vi ste ovdje proveli čitav svoj radni vijek kao tvornički radnik. Na kojem radnom mjestu ćete biti u HDZ-u? Jesu li vam dali nekakvu konkretnu zadaću i kako očekujete se snaći u svemu?

- Uopće me ne zanima ništa. Budući da sam pozvan tamo da dođem, što mi god dadnu ja ću raditi. Ako ja budem nosio papire od ureda do ureda ja im skidam kapu! Samo da sam ja tamo i da ja volim ono što radim i da pomognem onoliko, jedan mali pomak za državu Hrvatsku, ja ću biti zadovoljan!, zaključio je Buljubašić.

KAKVA STRANKA, TAKVA I DRŽAVA, A NA OPĆEM SABORU HDZ-OVCI SU SE LJUBILI I GRLILI BAŠ KAO NA FILMOVIMA O MAFIJI?????
DANKO
28.8.2009. 13:20
Dopuna: Nisam mislio reći da su Sever i Lesar hrabriji od Matijaševića, oni su hrabriji od Kneževičke, Ribića i drugih koji su daleko da budu sindikalne vođe.
A rodit će Hrvatska istinske vođe- to trebaju biti razumni zanesenjaci iz krugova ljudi mlađih ili srednjih godina,hrabri, po mogućnosti obrazovani, oni koji istinski vole ono što je od Hrvatske ostalo. A ostalo je, nažalost, malo,vrlo malo..posebno malo pravde, poštenja i nade!
DANKO
28.8.2009. 13:13
Providno je ono s Jacom: Vlada nama nekoliko hektara zemlje za poslovnu zonu III a mi njoj prizanje Županije. Počasna građanka?A priznanje Šeksu-koji izmišlja planove o rušenju HDZ-a- što reći!?? Pa HDZ se, pogrešnom politikom,(koliko vrlo loših zakona u samo nekoliko mjeseci!!!??) već urušava sam u sebe! Priznanja su više nego ulizivanje lokalnih čelnika HDZ-a - to je nepromišljeno do neba!
Vlast se služi metodom: podijeli pa vladaj! Oni smišljeno unose razdor među seljake, plus tradicionalna seljačka nesloga! Ali, važno je bilo pokazati da se može i mora prosvjedovati! Rodit će se nepotkupljiv hrabar seljački vođa, rodit će se radnički vođa. Rodit će ga Slavonija, ovog drugog Dalmacija! Vidim u sindkalisti HUS-a Ozrenu Matijaševiću našeg Lech Walensu. Možda potpuno griješim ali taj čovjek jednostavno ima - karizmu!U odnosu na druge čele ljude iz sindikalnih krugova, osilm Lesara i Severa koji su hrabriji, ovaj djeluje ozbiljno i ima muda reći ozbiljne stvari na uvjerljiv način.I mislim da ga nije lako uplašiti!Hrabra je i ona s crvenom kosom i slovenskim prezimenom!
A seljacima bih poručio: niste svi cvijeće, ali pokazali ste da vas neviđena akcija zastrašivanja policije nije bacila u mišje rupe!
guru
28.8.2009. 9:49
Gospodo još nismo zreli za drastične promjene. Evo vam primjer seljaka . Dvadeset poljoprivrednih djelatnosti dvadeset udruga. Svatko gleda sebe i potpisuje što hoće .Čobanković im nešto tamo smuljo i oni već potpisuju. Isto vam je i za izbore. Puno je njih nasjelo na velika obečanja od Hdz-a. Što se događa sa oporbom u Hrvatskoj. Valjda je vrijeme godišnjih odmora. Od čvrstog saveza svih oporbenih stranaka još ništa. Evo neki dan mi jedan tajkun priča o stečaju svog poduzeća. Svu vrijednu nepokretnu imovinu prebacio na članove obitelji. Ono nevrijedno ostavio u stečajnom postupku. Tristo radnika bez kruha a njegovi ukučani generacijama mogu dobro uživati. To vam je zbilja u Hrvatskoj. Zakoni su rađeni po mjeri tajkuna i vladajućih. Da smo već sada krenuli u promjene za neke bitne vidljive pomake na bolje treba nam dvije godine. Pored ove zakonske regulative i politička volja je upitna. Da konstatiram radniku i seljaku ne piše se dobro.
Zato gospodo uzaludno nam je piskaranje po ovom portalu ako nam se "Matija Gubec" još nije rodio ili ga mi ne prepoznajemo. Samo naprijed proći ćemo kao i seljaci možda i gore.
mastermind
28.8.2009. 1:54
Ljubo dobar komentar, sve stoji, od A do Ž! Što se tiče Jace i Sove, vjerujem da su uz Hebranga trenutno najnepopularniji političari u RH, i to proglašavanje njih počasnim građanima ove županije (?!?!?!?!) (još uvijek ne vjerujem i dok tipkam) nije ništa drugo nego ulizivanje lokalnih hadezeovaca!
Danica
28.8.2009. 0:57
@t.t i drugima na znanje! Zna se tko plaća - narod!A pije Sova i kompanija... Jer samo uplašeni na čelu hrvatske vlade i oko nje mogu dići specijalce i helikoptere protiv seljaka. Ne mislim da su mjesta i vrijeme za prosvjede idealno odabrani, ali seljački kruh je kruh sa sedam kora, to je jedno od najnezahvalnijih zanimanja danas. Mnogi bježe od motike a mi umjesto da pomognemo maksimalno poljoprivredu - hrana se na svjetskom tržištu uvijek može prodati - mi ne plaćamo seljacima ni ono što su zaradili 2008.!!!
Bi ministri radili bez plaće 9 mjeseci, malo morgen! Ali, reći da je prosvjed seljaka doživio fijasko licemjerno je - pa pored toliko specijalaca seljaci su se sasvim dobro držali!Dokazali ste da niste ovce, ali ste naletjeli na - Čobana!
Seljaci naprijed-birokracija države i lopine svih fela, stoj!
t.t.
27.8.2009. 21:29
hm da.....čitam danas na internetu....Sanader ima sidu....pišu srpski mediji.eto čime se naši ljudi bave.Slažem se sa gosp. Weissom oko toga da smo ovce jer stvarno tko je jedan Sanader da nas zanima nakon što je onako otišao kada je već postao gorak okus u ustima...ali realno gledajući mi smo malo tu krivi jer sve to gledamo mirno...oni nam nešto obećaju i mi to prihvatimo kao da je naša vlada najpoštenija na svijetu.....mislim da previše vjerujemo.....takav kaos je nastao u državi da se nezna tko pije tko plaća.....oni se s nama igraju....
zzzz
27.8.2009. 20:35
EVO KUDA NAS JE DOVELA OVA VLADA, DO LUDILA?????

Tko je tu lud?
Milijun Hrvata ima mentalnih problema

Svaka četvrta osoba pati od mentalnog, neurološkog ili poremećaja u ponašanju. Najveći problem je što se u većini slučajeva ti poremećaji ne liječe.

Stotine milijuna ljudi diljem svijetu boluju od mentalnog, neurološkog ili poremećaja u ponašanju. Prema posljednjim podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), više od 154 milijuna ljudi pati od depresije, više od 25 milijuna boluje od shizofrenije, a 91 milijun ima problema s alkoholom, dok 15 milijuna stanovnika planeta Zemlje ima problema s drogama.

Svjetska zdravstvena organizacija ističe da su takve osobe najčešće podvrgnute socijalnoj izolaciji, lošoj kvaliteti života, a i kod spomenutih osoba povećan je broj smrtnih slučajeva.

Kao glavni razlog takvog stanja WHO ističe sve veće EKONOMSKE i SOCIJALNE troškove pojedinaca.

Svjetska zdravstvena organizacija također iznosi zabrinjavajući podatak da svaka četvrta osoba pregledana u nekoj zdravstvenoj ustanovi boluje od mentalnog poremećaja, te se ističe kako u većini slučajeva ti poremećaji nisu dijagnosticirani, te se zato ni ne liječe.

DA LI TO ZNAČI DA USKORO MOŽEMO OČEKIVATI 1,5 MIL.OBOLJELIH OD PTSP-A.
zzzz
27.8.2009. 20:14
Točno, nitko iz HDZ-a ne komentira navode iz medija?????
Ali pogledajte kako rezonira HDZ????
- JACA SRPKINJA VODI VLADU
- HEBRANG USTAŠA SJEDI POKRAJ NJE
- AKO JE TOČNO, TU SU I GAY DEČKI SANADER I JANDROKOVIĆ
- TU JE I ŠEKI LJUBITELJ DOBRE KAPLJICE
- ONE KOJI SU OSUMNJIČENI ZA KRIMINAL KAO RONČEVIĆ-KAMIONI, HEBRANG - MED. OPREMA, POLANČEC - PRIVATIZACIJA HVARA, ŽUŽUL, ŠUICA, VUKELIĆ, N. JURICA.........

PA ZAR JE TO STRANKA VELIKIH HRVATA I KATOLIKA??????

ALI POGLEDAJTE KAKO JE PUKLA LJUBAV IZMEĐU HDZ-A I SDSS-A????

Koalicija se trese
Pupovac najavio prijevremene izbore

`Vladajuća koalicija ulazi u turbulentno razdoblje, a oni koji će naslijediti koaliciju imaju ozbiljnog posla da se pripreme za to razdoblje`, izjavio je Milorad Pupovac.
Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, zamoljen da komentira izjavu potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa da čelnici oporbe provode plan Lisica vrbujući članove vladajuće koalicije na svoju stranu, izjavio je da vladajuća koalicija ulazi u turbulentno razdoblje, a oni koji će naslijediti koaliciju imaju ozbiljnog posla da se pripreme za to razdoblje, piše Večernji list.

Iz Pupovčeve izjave po prvi put se možda i da naslutiti kako aktualna koalicijska vlast na čelu s HDZ-om neće dočekati kraj mandata i da slijede prijevremeni izbori.

Pupovac je i dodao da su dužnosnici aktualne koalicije tu da pomognu da narod dobije vlast u prijelaznom razdoblju koja će biti pripravna napraviti što mora, dakle solidan proračun i mjere koje će državu izvući iz krize.

"Trebali smo izbjeći krizni porez jer su ljudima već smanjene plaće, posebno onima koji rade za privatnike. Nije trebalo davati još jedan namet, već da oni koji imaju dividende, velike zarade, kapitalnu dobit, pomognu da se kriza prevlada. Dio toga je ušao u mjere Vlade, ali je netko osmislio krizni porez pa i dio ljudi iz sindikata. Kasnije smo detektirali da su ti ljudi iz sindikata očito neke lisice koje su povezane s nekim strankama iz koalicije", istaknuo je Pupovac.

EVO ODGOVORA, ZAŠTO NAS ZANIMAJU SRBI????
kota 211
27.8.2009. 19:39
B.B.B., Rojs je `91, kao i ti i mnogo nas, imao pušku u rukama. A gdje je bio Sanader te godine i što je on imao u rukama ??????????!!
kota 211
27.8.2009. 15:54
B.B.B., pa to je Ljubo Česić Rojs aludirao (da Sanader voli dečke) još prije barem pet-šest godina u sred HRVATSKOG SABORA. Poslije su Rojsu srušili vikendicu.
Danica
27.8.2009. 15:38
Sladak si ti meni b.b.b.! Kada ćeš ti o sadržaju glavnog komentara i biti poruka ispod!Pa što srpski mediji ne bi kao ćorava koka, pogodili zrno!?? Kao što su to, ali oštra oka i s pouzdanima informacijama, inozemni. sve u vezi Sanadera! Pa prije oko 8 mjeseci počeli su američki listovi pisati tko je u stvari Sanader. I pokazalo se da su bili potpuno u pravu!Vjerojatno CIA radi dobro svoj posao, ali nema veze: pisali su i s t i n i t o! A Sanader je za mene tako veliki lažov da me i ovo oko bolesti ne bi iznenadilo! Gledao je u kamere,ne trepnuvši, vikao ZDRAV SAM a mislim da je već tada osjećao zdravstvene probleme...Naime, laž , grijesi, strah.. slabe organizam!
B-B-B
27.8.2009. 15:15
Od kada nas trebaju zanimati srpski mediji ?
xxll
27.8.2009. 11:58
IMA I NASTAVAK?????

IVO JE GEJ?
HRVATSKI MEDIJI VEĆ GODINAMA BRUJE O NAVODNOJHOMOSEKSUALNOJ PROŠLOSTI IVA SANADERA, POZNATI VODITELJ ALEKSANDAR STANKOVIĆ JAVNO MU POSTAVIO PITANJE DA LI JE PEDER

BEOGRAD - Osim ekskluzivnog otkrića našeg lista da Ivo Sanader ima sidu, koje je žestoko podiglo prašinu u susednoj državi, uveliko se šuška da je bivši hrvatski premijer ovu opaku bolest „zaradio“ družeći se s muškarcima daleko mlađim od njega!
Među prvima na Sanaderovu gej orijentaciju aludirao je novinar Večernjeg lista Arsen Oremović. Samo zbog jedne rečenice u kojoj je nagovestio da premijer voli muškarce u svojoj kolumni pod nazivom „Ta divna stvorenja“, Oremović je ekspresno dobio otkaz.
„Zamislite da Sanader ponovo osvoji vladu, pa jako zahvali na potpori svom dečku“, napisao je Oremović 6. marta 2007, nakon čega je ostao bez posla.
Jedini ko se odvažio da otvoreno pita premijera da li je gej jeste voditelj emisije „Nedeljom u dva“ Aleksandar Stanković. Na pitanje:“Jeste li vi peder, gospodine Sanader?“, tadašnji premijer je zamucao!
- Pa, znate, ja nisam, ali ne smemo nikoga napadati ako nije onakav kakvi smo mi - prilično nemušto je odgovorio Sanader, imajući u vidu njegove retoričke sposobnosti. Mnogima nije promaklo da nije odlučno negirao da ne pripada svetu homoseksualaca.

Da je Sanader i u vladi imao društvo za ovakve sklonosti potvrđuju i mnogobrojni komentari Hrvata na tamošnjim forumima, na kojima više nego jasno i ministra spoljnih poslova Gordana Jandrokovića označavaju kao homoseksualca. Jedan od razloga za to je i činjenica da se hrvatski šef diplomatije hvalio kako ima pristup Sanaderovim VIP prostorijama.
Ni Ivo Sanader ni Gordan JANDROKIVIĆ juče nisu odgovarali na pozive Kurira.
xxll
27.8.2009. 8:34
VJEOVALI ILI NE, POGLEDAJTE ŠTO PIŠE U SRPSKIM MEDIJIMA??????

Kurir: Sanader ima sidu!

"BIVŠI hrvatski premijer Ivo Sanader ima sidu", vrišti naslovnica srpskog tabloida Kurir, koji ne navodi izvor ove informacije. Novinari Kurira razgovarali su sa Sanaderovim liječnicima, ali od njih nisu dobili nikakvu potvrdu da bivši premijer boluje od bilo kakve teške bolesti. "Hrvatski novinari iz većine dnevnih listova, ali i velikih tjednika neslužbeno su nam potvrdili da su i sami čuli da je Sanader teško obolio, ali da još nije bilo službene potvrde o prirodi bolesti", piše srpski tabloid.
"Sanader se povukao zbog neizlječive bolesti"
Kurir u svom tekstu navodi kako se teška priroda Sanaderove bolesti brižno krije od hrvatske javnosti. "Neizlječiva bolest glavni je uzrok njegovog povlačenja s mjesta predsjednika Vlade", tvrdi Kurir pa iznosi "povijest bolesti": "Sanader je početkom kolovoza proveo desetak dana u bolnici s čudnim dijagnozama: najprije da je zaražen teškom zaraznom bolešću, zatim da boluje od legionele, da bi na kraju liječnici presudili - teška upala pluća. Bivši premijer i predsjednik HDZ-a prije nekoliko dana konačno se, nakon mjesec dana izbivanja, pojavio u javnosti, znatno mršaviji, s upalim obrazima i tamnim podočnjacima".
"Najtiražnije dnevne novine na Balkanu", kako se Kurir voli reklamirati, također navode da se nakon njegove ostavke 1. srpnja špekuliralo kako je Sanader otišao jer ga je bilo strah da će završiti kao Ivo Pukanić, nešto više od mjesec dana kasnije mu je pozlilo nakon krstarenja Jadranom.
xxll
27.8.2009. 8:20
Propadajući zakoni
NEODGOVORNA kao i do sada, to je NAŠA Vlada

Unatoč protivljenju građana, ali i pojedinih stručnjaka, Vlada je donijela niz zakona koji su se pokazali lošima, te su se mijenjali tek nakon što je njima uništen jedan dio građana.
Nedavni gaf Vlade koja tvrdi da 100.000 samostalnih djelatnika u Hrvatskoj ne mora plaćati krizni porez, jer porez prijavljuju tek nakon 2010., odnosno nakon isteka `harača`, potaknuo je raspravu o brojnim sličnim propustima vladajućih.

Prisjetimo se Zakona o zabrani rada nedjeljom kojim su uništeni brojni mali obrti, nakon čega je zakon ukinut, no propalima, kako to obično biva, više NEMA SPASA.

Ista situacija odvija se u slučaju Zakona o ograničenoj upotrebi duhanskih proizvoda, gdje je već zabilježen značajan broj ugostitelja koji su zbog drastičnog smanjena prometa svoje kafiće ili restorane bili primorani zatvoriti nakon niza godina, te se opet najavljuju promjene i u tom zakonu.

Ministar zdravstva Darko Milinović, osim što je donio zakon o zabrani pušenja, pozornost privlači i Zakonom o medicinski potpomognutoj oplodnji, od kojeg ne odustaje iako ga ne podržava većina građana, a protiv su čak i njegovi stranački kolege.

Tako je premijerka Jadranka Kosor najavila izmjene u Milinovićevom zakonu, čime je samo potvrdila neodgovornost vladajućih pri donošenju odluka i zakona.


zzzz
26.8.2009. 20:38
Sto posto si Danica u pravu, jer suprotno od zatvora i kazne je nagrada.
Eto što smo doživjeli, da nam Makedonci pokazuju što je PRAVNA DRŽAVA. SLOVENCE NEĆU SPOMINJATI JER SU ONI U EU. SRBIJA JE NAKON UBISTVA ĐINĐIČA IMALA POLICIJSKU AKCIJU "SABLJA"......
Danica
26.8.2009. 18:54
Čak i u Makedoniji jednostavno nije završilo kao jednostavno - i premijer suđen i policajcima s graničnog prijelaza stali na rep!
A našem bivšem premijeru - fotka na naslovnoj strani Jutarnjeg!I ministar zdravstva u posjetu, brinuo čovjek o pajtašu svom, liječnički bilteni...
Predlažem da mu se dodijeli Odlikovanje reda Danice ili ono najvrednije - za specijalne zasluge dovođenja zemlje u zamalo bezizlazni položaj!
Ili možda da se uvede neko još specijalnije... I umjesto odlikovanja optočenih draguljima predlažem da mu se dodijeli koilekcija od najmanje sto satova s tim da nijedan ne smije biti ispod 10 000 eura vrijednosti!
Naravno, i predložiti ga za predsjednika RH!I izabrati!
xxll
26.8.2009. 14:16
MI sEčudimo što je HRAVTSKA U BANANI I DUŽNA SAMA 42 MLRD.EURA, A OSTATAK JUGOSLAVIJE 13 MLRD.EURA.
POGLEDAJTE KAKO SU MAKEDONCI RJEŠILI SVOG SANADERČIĆA (MALO JE MAZNUO U ODNOSU NA SANADERA)????

Bivši makedonski premijer osuđen na tri i pol godine zatvora

VLADO BUČKOVSKI, bivši premijer Makedonije, osuđen je danas na prvostupanjskom sudu u Skopju na tri i pol godine zatvora zbog pronevjere državnog novca.
Naime, dokazano je kako je Bučkovski u vrijeme dok je bio ministar obrane Makedonije pronevjerio proračunski novac na način da je kupovao dijelove za tenkove koje je Makedonija u isto vrijeme otpisivala kao nefunkcionalno oružje.
Zajedno s njim osuđen je i bivši načelnik generalštaba makedonske vojske Metodije Stamboliski, a šteta se procjenjuje na oko DVA milijuna EURA. Bučkovski je bio šef vlade od 2004. do 2006. godine.

ILI PROBLEM KORUPCIJE????
U Makedoniji zbog korupcije uhitili 22 policajca

MAKEDONSKA policija je na graničnom prijelazu Tabanovce zbog potkupljivanja uhitila 22 policajca. Operacija policije koju su nazvali Bumerang traje od prošle godine. U tom periodu na graničnom prijelazu je policija osumnjičene snimala kamerom.
Kako prenose makedonski mediji, policajci su od stranaca koji su ulazili i izlazili iz zemlje, tražili određenu svotu novca, a kada je ne bi dobili, ostavljali su ljude da na prijelazu satima čekaju bez ikakvog razloga. Novac je također uziman i od vozača koji ne pokažu zeleni karton za svoje vozilo, kao i od vodiča u turističkim autobusima kojima zauzvrat nije obavljana detaljna kontrola.

Uhićeni policajci su na ispitivanju kod istražnog sudca, a izvršen je i pretres njihovih stanova. Nakon završetka smjene bi dobivene svote novca dijelili s glavnim policajcem toga graničnog prijelaza koji je također uhićen, a iznos novca u danu bi se popeo do 100 eura po osobi.

JEDNOSTAVNO, ZAR NE???????

xxll
26.8.2009. 10:29
"Nije u povijesti grješnik samo onaj koji čini zulum, suodgovoran je svatko od nas koji u njemu sudjeluje pa i samo ravnodušno promatra zulum i njegove posljedice. Jer, Židove u vrijeme II svjetskog rata nije ubijao samo Hitler s kolaboraterima nego - ravnodušnost, apatija mnogih građana koji su taj zločin ravnodušno gledali."

ODLIČNO REČENO OD STRANE AUTORA TEKSTA, ALI POGLEDAJTE KAKO PROLAZE ONI KOJI SU SE PRIDRŽAVALI ISTOGA???
UMJESTO DA SE PRVO PROVJERE PODACI O KARAMARKU (KAO NA ZAPADU) DA LI SU ISTINITI, KARMARKO TUŽI NOVIVARA INDEXA????

Karamarko kazneno prijavio Margetića

Ministar unutarnjih poslova podnio je kaznenu prijavu po privatnoj osnovi protiv glavnog urednika portala Necenzurirano.com. Tereti ga za uvrede i klevetu.
Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko podnio je kaznenu prijavu protiv Domagoja Margetića, glavnog urednika portala Necenzurirano.com.

Kako doznajemo, Karamarko je podnio privatnu prijavu Općinskom sudu u Zagrebu i državnom odvjetništvu, a Margetića njome tereti za uvredu i klevetu.

Naime u spornim tekstovima koji su objavljeni na portalu Karamarka se proziva za POVEZANOST s MAFIJOM.

xxll
26.8.2009. 9:05
STVARNO, JESMO LI OVCE?????
POGLEDAJTE ŠTO SE OKO NAS DEŠAVA A MI ŠUTIMO.

Ulizivanje šefici
Vukelić Kosor dočekao kao da je Tito

Prilikom posjete Ministarstvu obrane premijerku Jadranku Kosor ministar obrane Branko Vukelić `dizao je u nebesa`. Spomenuti trenutak čak je nazvao i `povijesnim`.

``Ovo je povijesni trenutak za Ministarstvo obrane. To je zaista tako jer je ovo prvi put da je hrvatska premijerka obišla Ministarstvo obrane i Oružane snage i to je za nas izuzetno velika čast. Mi smo danas ponosni. Ponosni na to priznanje koje nam je ukazano ovim činom i dolaskom premijerke``, izjavio je tom prilikom Vukelić, a prenosi Business.hr.

A JACA JE DIREKTNO ODGOVORNA ZA VELIKI BROJ BRANITELJA, ZA SAKRIVANJE REGISTRA BRANITELJA, ZA HARAČ.... I ZA OVO-

Diskriminacija građana
Čak 100.000 ljudi ne plaća Vladin harač

Zakon o `kriznom` porezu je zakon s greškom. Tako zbog gafa premijerke Jadranke Kosor Vladin namet ne plaćaju odvjetnici, obrtnici, javni bilježnici, liječnici i stomatolozi.
U trenutku dok je većini građana uzeta već druga rata kriznog poreza, doznaje se kako je Vlada u zakon zaboravila uvrstiti sve samostalne djelatnosti.

Tako porez u iznosu od dva do četiri posto ne plaća čak 100.000 Hrvata, i to velik broj njih koji dobro zarađuju, poput javnih bilježnika, odvjetnika, liječnika i stomatologa. ????????

Poreznici nameću poreze samo na rad, na plaće i mirovine, sve ostalo im je teško provesti, pa su tako sada izuzeli čak i prihode od imovine – što znači da krizni porez ne plaćaju ni IZNAJMLJIVAČI SOBA, piše Večernji list.

Vlada je preko nameta već prikupila više od 150 milijuna kuna, što znači da bi država od `kriznog` poreza do kraja godine trebala dobiti oko 800 milijuna kuna, a ukupno do kraja iduće godine gotovo tri milijarde kuna.

I OVO

Spas umjetne oplodnje
Kosor mijenja Milinovićev zakon

Iz Vlade se doznaje kako se na izmjenama zakona Darka Milinovića već radi, te da je za očekivati kako će zabrana zamrzavanja viška zametaka najvjerojatnije biti ukinuta.

DA LI ITKO ZNA NABROJITI SVE GLUPOSTI OVE VLADE NA ČELU SA JACOM???????


Još iz kategorije Kota Lj. R. WeissaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.