Udruga hrvatskih sudaca protiv spajanja ministarstava pravosuđa i uprave
Grbin najavio kandidaturu za predsjednika SDP-a
Večernji list: Plenković - ostaje većina ministara
Jutarnji list: Vrh SDP-a zazire od Peđe Grbina
HAK: Na graničnim prijelazima moguća čekanja
DHMZ: Sunčano i vruće
Beroš: Moguće nove preporuke HZJZ-a za veća okupljanja, zasad bez zabrana

  Kota Lj. R. Weissa

Ljubo R. Weiss: Izbori za Sabor RH – pogodak u ništa?

  Ljubo Ruben Weiss           23.08.2011.         4403 pogleda
Ljubo R. Weiss: Izbori za Sabor RH – pogodak u ništa?

Obećao sam pretprošli put da ću dati prve prognoze za predstojeće izbore za Sabor RH, koji su predviđeni za 4. prosinca 2011. Iako do izbora ima dosta vremena -oko tri i po  mjeseca -, vrijeme će brzo preletjeti i naći ćemo se u situaciji da imamo kandidate stranaka ili nezavisne liste pred sobom, a nećemo  znati koga zaokružiti, naime, koju stranku i koje ime? Prethodno jedna važna napomena: ovi izbori za Sabor držim, velika su politička inventura, prilika da se ocijeni dosadašnji rad vladajućih stranaka,  posebno HDZ-a koji je vodio hrvatsku državu od 1991. godine, izuzevši tri godine vlasti SDP-a i još nekoliko stranaka (od 2000 do 2003.) Osim toga, kako se već najmanje 3 godine Hrvatska nalazi u teškoj ekonomskoj krizi, kako nam je većini pao životni standard, kako su mladi ojađeni jer su većina među onima koji traže posao, kako umirovljenici nikada nisu bili u lošijem položaju (mirovine značajno zaostaju za rastom plaća!!), kako mnogo ljudi radi, a ne prima plaću, kako su pojedinci zaduženi u švicarskim francima i ne znaju što s ratama kredita, kako vlada bijela kuga, kako su mito i korupcija samo načeti, a ne i savladani, kako predstoji ulazak Hrvatske u Evropsku zajednicu... sve su to elementi koji utječu na naše razmišljanje i izborno ponašanje. Naravno, odigrat će značajnu ulogu i izborna kampanja (počinje službeno mjesec dana prije izbora), no dio nas se već opredijelio i ima svoje favorite.

ZNAM DA NIŠTA NE ZNAM

Pitaju me već sada za prognoze, ili konkretno, kome ću dati svoj glas, a moj je odgovor za mnoge iznenađujući: znam sada za koga sigurno NEĆU glasovati, ali još ne znam za koga ću glasovati! Naime, dojma sam da se još nije pojavila stranka ili blok stranaka, s ljudima u koje bih imao povjerenje. Iako u anketama ima dosta stranaka koje žele u Sabor, moje srce, a još više razum mi govori da na vidiku nema onih koji su stručni, pošteni te autoriteti s vizijama, programima, konkretnim programima kojima će oživjeti posrnulu ekonomiju i jamčiti, ukratko, bar za nijansu bolji život. Nude se u osnovi dva bloka, desni, s HDZ-om na čelu i lijevi, sa SDP-om na čelu, između je nekoliko stranaka koje uglavnom tvrde da predstavljaju stranke tzv. Trećeg puta.

Kakvo je stanje stvari danas, moje mišljenje o kvaliteti i šansama pojedinih stranaka je slijedeće:

  1. HDZ je ipak ponešto očistio svoje redove, riješio se nekih utega,(Sanader, Polančec..) nadam se i crnih fondova, iznio je ipak određene uspjehe u borbi protiv korupcije, no veliko je pitanje da li je to dovoljno da bi se vratilo izgubljeno povjerenje??  Jadranki Kosor  nisam davao šanse da će se održati na čelu HDZ-a i Vlade toliko vremena, no ona je raznim manevrima pa i spinovima, to uspjela. HDZ-u je za zamjeriti NEUSPJEH u traženju izlaza iz teške ekonomske agonije u kojoj se Hrvatska nalazi, kao i premijerkinu izbornu kampanju koju provodi na trošak države tj. nas građana; pri tome, smišljeno udara na predsjednika Josipovića, što mislim da je potpuno pogrešna izborna strategija.

Preporuka: zaobići u glasovanju, ako je ikako moguće!

  1. HSS je u zagrljaju HDZ-a izgubio svoju vjerodostojnost, tri igrača (Frišćić, Bajs i Petir) ne vjerujem da će, i pored nekih simpatija od strane seljaka, uspjeti prijeći izborni prag,
  2. SSDS pod vodstvom Milorada Pupovca je potrošena stranka i vjerujem da hrvatski Srbi mogu birati drugačije; favoriziranje ove stranke od HDZ-a vraća se kao bumerang.

 LIJEVI BLOK?

Lijevi blok, tzv. Kastavska grupa ili Kukuriku koalicija nažalost, i pored slabog vladajućeg bloka nije se profilirala kao ozbiljna alternativa vladajućima.

1.SDP je blijeda socijal-demokratska stranka koja nije precizno označila da će zastupati tzv. malog, radnog čovjeka, biti proti krupnog kapitala, protiv tajkunizacije Hrvatske, nije vidljivo pomlađivanje stranke, na preliminarnim listama za Sabor uglavnom poznata lica! Hendikep stranci je i mlaki Zoran Milanović na njenu čelu. Preporuka: ako nemate baš za koga glasovati, glas SDP ipak neće biti posve izgubljen glas;

2.HNS je stranka za koju ne bih glasovao, ni kada bi me primoravali: stranka je krupnog kapitala iako u nazivu nosi „narodna"; predsjednik joj je potrošeni političar Radimir Čačić koji je imao 20 godina šansu nešto ozbiljnije učiniti za Hrvatsku, no osim gradnje cesta na dug - ništa! Izrazito bahat političar koji se bez srama pojavljuje na izbornim skupovima, a odgovarati treba za slično nedjelo kakvo je Tomislava Horvatinčića. U vrhu, osim Vesne Pusić, nema veći broj kvalitetnih ljudi, a ne može ih ni biti zbog autokratskog vođenja stranke od strane R.Čačića,

3.S jedne strane Čačić, s druge strane od Milanovića feudalac Istre  Ivan Jakovčić kao glavna snaga IDS-a, solist, predugo u politici (20 godina!!!), sumnjivih poslova s Hypo bankom, jamstvo su da će se Kukuriku koalicija ljuljati, ako i preuzme vlast; u Istri će biti izložena konkurenciji Ladonja stranke koja bi mogla značajno potisnuti IDS,

4.Hrvatska stranka umirovljenika već sada je pristala na Čačićevo daljnje zamrzavanje ionako niskih, obezvrijeđenih mirovina, pa ona i Silvano Hrelja ne zaslužuju naše glasove; nažalost, Stranka umirovljenika, bliska HDZ-u kopija je HSU i prije će hrvatski umirovljenici klipsati, nego što ijedna od ove dvije stranke učini za njih (nas)

DRUGE, TREĆE SNAGE?  

Do prije nekoliko tjedana Hrvatski laburisti - stranka rada, Dragutina Lesara budila je neke nade, no kako izbijaju afere u stranci, razjedinjena je frakcijskim borbama i daleko od inače zdravih programskih ciljeva. Šteta!

   Također je šteta za HSLS, stranku moderna programa, koji se ne uspijeva nametnuti javnosti ni programskim odrednicama, ni novim osobama. Povratak  Dražena Budiše u politiku, koji po svojim pogledima i stavovima bliži je HDZ-u nego liberalnoj stranci, nije značajan dobitak za HSLS.

   Kerumova stranka nimalo mi nije simpatična jer Građansku stranku vodi bahat čovjek koji misli da su vođenje politike i vođenje svoje i raznih, rođačkih firmi jedan te isti posao. Split, kao drugi grad Hrvatske, zaslužuje bolje predstavnike u Saboru RH.

   Postoji nekoliko manjih stranaka i nezavisnih lista, koji povezani u blok, mogu biti iznenađenje izbora, no zbog liderskih nesuglasica i manjka vremena, ne vjerujem da su u stanju stvoriti tzv. Treći put. Don Ivan Grubišić, Ljubo Jurčić, Josip Kregar pa među njima i naš Siniša Prpić sa HSPD, te još neke regionalne stranke, kasno pale i bilo bi pravo čudo da se u kratkom vremenu do izbora pokažu kao zdrava, perspektivna politička opcija.

   HDSSB („Glavaševa stranka") je stranka koja je štetočinska za Slavoniju i pokupit će glasove za koji mandat, ali će Slavonija, kao regija, i dalje ostajati slijepo crijevo Hrvatske.

   Ukoliko bi se stranke desnice povezale u jedan nacionalni blok, predvođen HSP-om, moguće je da budu i stranke iznenađenja ovih izbora. Oni su tu za one glasače koji još vjeruju u nacionalne i nacionalističke ideje, a takvih u nas nikada ne manjka.

  Osobno mi je žao što ne postoji jedna jaka „zelena stranka" kojoj bi na prvom mjestu bila zaštita okoliša, prava rodnih manjina i sl. jer je vrijeme da Hrvatska ima u Saboru bar dva-tri „zelena".

ZAKLJUČAK

    Nažalost, višestranački sustav ni nakon 20 godina ne omogućuje nam neki veći izbor među strankama. One nemaju razvijen unutarstranački život, manje-više su slične, idejne strane su zanemarene i stoga što se nije radilo na političkom prosvjećivanju građana. Kada biste obične ljude pitali koje su bitne razlike između demokršćanske doktrine, socijaldemokracije, liberalizma, neoliberalizma... sumnjam da bi građani znali odgovore. Moguća je veća apstinencija birača, odnosno da mnogi ostanu kod kuće na dan izbora. Bjelodano je da veći dio ljudi, posebno stručnih i kvalitetnih, zazire od politike, ona je ljudima ogađena jer su je vladajući svojim  (ne)djelovanjem kompromitirali kao djelatnost, shvaćena je u javnosti ne kao borba za opće dobro već kao najobičnija drpačina, egoistično prenemaganje u kojem je najvažnije napuniti vlastiti džep. No, do izbora za Sabor se dosta toga može promijeniti, izborna kampanja utjecat će ponešto na sada neodlučne, kriza se može produbiti - iz svijeta baš ne stižu optimističke vijesti,ima onih koji zloguko vide drugo dno svjetske krize, puno ovisi i o otvorenosti hrvatskih medija

   Ovo je prva kolumna s izbornim prognozama, a koji tjedan pred izbore, kada budu definitivno poznati kandidati za Sabor u našoj, 4. izbornoj jedinci pokušat će dati preciznije prognoze odnosno mišljenja, u nadi da su i ova, i buduća kolumna ipak određeni orijentir građanima kada budu izlazili na biračka mjesta.  Svako mišljenje je dobro došlo, u nadi da će biti obrazloženo, i da će izostati napadi ad hominem.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

sanjalica
13.9.2011. 2:58
Ne vidim zašto bi Vas bilo ko napadao? Dali ste, kako sami lepo kazete, jedan orjentir ljudima, `naoružani` informacijama, iskustvom...znanjem. Ipak, na kraju, svako ce sam, svojom glavom odluciti kada se nadje `licem u lice` sa glasačkim listićem. Ono zbog čega mnogi, osobito mladi, često ne izadju na izbore, kako se to kaže - zanemaruju svoju gradjansku dužnost, jeste iskustvo po kome, ko god da bude izabran, nama, običnom narodu, nekako se uvek isto hvata. Ništa ili gotovo ništa se ne menja. Dao Bog da i toga bude:)
Templarius
12.9.2011. 16:47
Lesar... mi se cini ok... ali ono nakon svih ovih prevrtanja ne vjerujem nikome... nema nikog da svojim primjerom vrati vjeru vecine ljudi u ovoj drzavi u pravdu, demokraciju, pravo na posao i zivot dostojan covjeka.. ovo sada je zivot u kreditnom ropstvu koji ova vlada stiti i nista ne poduzima da zaista nesto bude bolje... opozicija se ponasa previse gospodski, evo vam josipovica, koji se nece mjesat u neznam sta... ma sta se neces mjesat... nek vam onaj sa nickom istinito bude primjer... istinito... da nisi i ti dio ekipe koja je se krila iza nekih tamo nickova i udarala po svima koji im se nisu svidjeli ? ha? hoces i ti uskoro morat davat javne isprike i pravdat se kao i oni? ono da bi i ti mozda mogo dat ostavku sumnjam, nisu ni oni.. a i zasto bi jeli?
ako je protivnik agresivan i udara svim sredstvima po vama.. zasto bi vi bili fini? on tebe kamenom ti njega bazukom i da vidis kako se odnosi mjenjaju...
MMMM
12.9.2011. 16:27
Templarius, pravo zborite! programi su papiri kojima se mame birači. Zbog toga bi se svaki program trebao ovjeriti sudski i prognozirati najduže vrijeme u okviru kojeg dolaskom na vlast treba biti izvršen; ako ne bude, novi izbori i kazne!
Templarius
12.9.2011. 16:26
Sjor Prpic... ja mislim da taj pravi i mora sve uradit na ho ruk, ad hoc ili kako vec zelite... nema taj vremena polako se pripremit... trazit saveznike i sta ti ja znam... Dragi anakonda... Racan je bio kukavica... podilazio je svima i zato nista nije uspio uradit kako treba... Zoran Milanovic je kadar izasao iz skole Ive Sanadera i Miomira Zuzula... on nece nista ucinit da nama bude bolje.. ali hoce da bude njemu... drugi problem koji taj lik ima je sto se on zove Zoran Milanovic... nisam nacionalno udaren ali u HR takav nece dobit dovoljno glasova da nesto promjeni... fali vama u SDP-u mozga i mislite da je dovoljno sto ste opozicija, pa ce vas narod u svom nezadovoljstu izabrati... aha... malo sutra... pokazite se da mozete nesto bolje uradit od ovih sada... a bez da ulazite u koaliciju sa strankama koje ce vam za vaseg zajednickog mandata bit kamen spoticanja...
dali vi znate, dragi moji sugradjani, da vam je drzava u vecim govnima od grcke i da ovi koji sad vladaju uzivaju u svim vasim lijepim manirima i postupcima dokel god to ide... dokle god ste vi takva gospoda i cekate izbore oni ce svaki mjesec zaduzit ovu zemlju za 500-750 miliona eura.. da bi platili penzije i svoje povlastice... izlazite na ulicu i udarite ih po prstima... nek bjeze iz svojih ureda, sabora i ostalih institucija koje ionako nicemu ne sluze nego njima... sta ce vam parlament ako tamo sjede likovi, iz pozicije i opozicje, koji samo cekaju da zarade svoju sabrosku mirovinu... kad ce ta gospoda donijet zakon da placa u saboru i povlastice moraju pratiti standard nacije... nikad... kad ce se na vlasti pojavit netko da ukine te saborske mirovine i buducima a i sadasnjim zastupnicima... koje su to gluposti.. nismo bas tako bogata zemlja da hranimo beskorisne likove do njihove smrti... oce doc netko tko ce se usudit i to dovest u red? di to ima da je placa u saboru 3 x prosjecna placa u HR... bit politicar to je danas kao bit parazit koji ce sve ucinit samo da njemu bude all right a drugima... ko vas hebe... nevjerojatno kako se ljudi mijenjaju kad se docepaju te vlasti...
siniša prpić
12.9.2011. 16:05
@Templarius, ima. I tu je. I ne na ho-ruk.
slavujj
11.9.2011. 21:28
pa jadniče opet loše zaključuješ ili namjerno lažeš,
nitko od navedenih nije na nikoga fokusiran već si ih ti svojim budalaština i prozivanjem natjerao da ti pokušaju objasniti neke stvari, kao što je pravo na mišljenje, a ti jadniče napadaš druge jer "tebe nitko ne može natjerati da misliš!" tako si naveo,
treba li tu komentar?
molim te da me više ne spominješ,sramoto sdp-a i svih nas!
anakonda
11.9.2011. 18:54
MMMMM
POGLEDAJ KOMENTARE prpića, slavuja/slavujja, pljuske, "nezavisnog", pljuske... pa češ vidjeti na koga su se onu fokusirali, na temu ili na anakondu??????

Templarius
svakako da je račan bio "mekan" ali je pitanje da li je onda bilo vrijeme za borbu protiv kriminala kada je hdz sa sanaderom iz splita prijetio sa "jurišem" na zagreb.
pitanje je kako je moguće da hdz opljačka državu a da institucije (dorh, uskok, mup, pravosuđe, državna revizija...) ništa ne primjete??????
Templarius
11.9.2011. 18:51
Inace program stranke vam je jedan obican papair skojim , ako je mekog formata jos bolje, mozete obrisat vasu straznjicu... to vam je jedno prazno obecanje koje nista ne znaci... koalicija kukiruku se nada doc na vlast i sebi priskrbit sto vise , a vala i svojim potomcima, clanovima itd.. hdz planira ostat tu di je, odvest nas u propast i provaliju iz koje nema povratka ali svakako sacuvat svoje dobro placene polozaje po svaku cijenu... toliko o programima... ima li itko dovljno jak da izadje pred medije i da jasnu, citku i nedvosmislenu poruku sto ce on tocno uradit ako mu se pokaze povjerenje i preda vlast u ruke... prosirit remetinac, pozegu i lepoglavu... smanjti poreze... srezat dugove... pod cijenu toga i toga... di je taj medju svima vama koji se toliko borite da nesto promjenite...
Templarius
11.9.2011. 13:13
Sjor weiss analiza vam je na mjestu... matematika je lagana... pobijedit ce ona opcija koja bude imala hrabrosti naceti sve ono cega se ovaj narod boji... penzije i boracke povlastice koje se dijele na kredit, koji ce placati i vracati oni kojih nema zbog bijele kuge... pobjednik ce biti onaj koji se usprotivi bankama i vrati kredite u svicaskim francima na stanje dana kad su uzeti u vrijednosti kune, s time da banke jos uz to nadoknade pokradenu razliku... jer nitko od onih koji su uzeli kredit nicu dobili ni jedan svicarski franak isplacen... to sto su ga banke vezale za tu valutu.. trebe jednostavno ponistiti... banke nek prijete.. ako imaju muda za to... ali fali netko odlucan da ovu smionu ideju provede u djelo... onaj koji HDZ proglasi krivim za politicku i ostalu korupciju i jednom zauvijek i tu stranku i njene clanove strpa di im je mjesto... onaj koji pretvorbu nazove pravim imenom i od nje ucinio ono sto se ocekivalo od racanove vlade 2000 godine, ali mlitavi racan nije imao muda za to... pitanje je samo jedno... ima li hrabrih?
MMMM
11.9.2011. 11:38
Anakonda, naravno da se tema ovog članka ne može "ispucati", tek sada bi trebalo početi pričati o programima stranaka kako bi narod mogao odlučiti čiji je program najrealniji, tko će se stvarno truditi ispraviti nepravde i tako odlučiti za koga glasovati.
Pod spam ja smatram svaki komentar koji nije vezan za temu koja se obrađuje i ponavlja se više puta.
Spamom ne smatram vaše copy-paste-anje (iako bih bila sretnija da sve izreknete svojim riječima uz Vaše mišljenje). Obasipanje ovog članka osobnim uvredama i s Vaše i s drugih strana Vama koje se kružno ponavlja istim riječima smatram spamom i nevažnim za ostale čitatelje, zato sam i predložila da vašu osobnu raspravu prenesete u savim novo mjesto, gdje onda to postaje vezano uz temu- samo tu- prepiranje bez kraja.
Žao mi je što ste i moj komentar shvatili kao osobnu uvredu, iako se nije odnosio samo na Vas.
Ne poznajem međusobne odnose vas i onih s kojima se prepirete i nije mi lijepo to čitati, a mislim da je tako i s ostatkom čitatelja jer je ostalo samo par komentatora koji stalno vrte jedno te isto.
Bolje da iznosimo svoja mišljenja o tome što će koja stranka ponuditi za ove izbore i da li se može vjerovati obećanjima.
siniša prpić
10.9.2011. 23:05
Vlado Hanžek, ja jesam ovlašten da govorim u ime HSPD-a. Tebi pak Nada to dozvoljava..., i još mi uvijek nije jasan razlog zašto to čini ?!
Vidim da si podosta ostrašćen, pa i u Dubrovniku vidiš HSPD...., no s obzirom da si ti Nadin vizionar....
Vezano uz dubrovački HSP, a posebno HDZ ( i onu Sanaderovu replikicu ), mišljenje je sve, samo ne dobro. Danas nisam uspio popiti kavu s gospođom Borzan, ali ima dana....
anakonda
10.9.2011. 16:13
siniša prpić
Poštovani Gorane Gazdek, što god tko mislio o Jadranki Kosor ( premijerki R.H. ), nedopustivo ju je vrijeđati po NACIONALNOJ i VJERSKOJ osnovi.
Mnogi se ne slažu s njezinom politikom ( i ja ), no ovo što radi dopredsjednik virovitičkog Sdp-a prelazi sve granice. Time nanosi štetu i SRAMOTU ovom portalu, ali i našem Gradu. S poštovanjem

siniša prpić
Citat Ante Tomića ( "Jutarnji list" ) : "Ima onih trenutaka, poznajete ih, kada vas zasrami tuđa glupost. Neugodno vam je zbog nekoga tko sam nema dovoljno pameti da mu bude neugodno." Svaka sličnost nije ni malo slučajna.....Desna ruka Nade čavlović.


DA LI JE OVO harakiri I DA LI PRPIĆ IZNOSI STAVOVE HSPD-A ILI SVOJE OSOBNE STAVOVE IZNOSI KAO STAVOVE HSPD-A????? PRPIĆ JE JEDINI "POLITIČAR" KOJI JE REAGIRAO NA TVRDNJE PREDSJEDNIKA DUBROVAČKOG HSPD-A O JADRANKI KOSOR. DA LI TAKO MISLE I OSTALI ČLANOVI HSPD-A??????? TKO NANOSI SRAMOTU NAŠEMU GRADU I OVOME PORTALU??????
siniša prpić
9.9.2011. 23:50
Najžalosnije je da to Nada čavlović mirno promatra.....
Vlado Hanžek, broj ljudi na ovom portalu s kojima se ti ne slažeš je sve veći. Pokušaj nabrojati one koji se slažu s tobom. Puuuuno je lakše. Čudi to što ljudi iz Sdp-a ne reagiraju. Pa jel` tolika stranačka stega... ?!
slavujj
9.9.2011. 19:20
bravo independente sve ste točno rekli a
najžalosnije je što "on" toga nije svjestan i misli
da pomaže svojoj stranci !
independente
9.9.2011. 18:58
Ma to što pišete, g. anakonda, o hdz-u je ok. većina na portalu misli slično. to što jedno isto pišete po sto puta ( znam da će vaš odgovor biti da narodu to treba - ili hdz-u ) je već glupost, da ne kažem idiotizam. to što se svađate sa svakim komentatorom na ovom portalu pod bilo kojom temom je apsolutno narcisoidnost jer uvažavate samo svoje - i isključivo svoje - mišljenje i stav. a to što svako priopćenje, raspravu, pnapisano i potaknuto od strane sdp-a uništite i omalovažite zove se, rekli bi japanci - harakiri. na žalost, to je "samoubilački" čin, ali vi ubijate onog koga zastupate. još nekoliko puta na žalost.
anakonda
9.9.2011. 17:36
Kako se može ispucati tema: Izbori za Sabor RH – pogodak u ništa?

a izbori nisu prošli?????? Možda su pojedinci ispucali temu jer više ne mogu komentirati mene na 100 načina ali tema će se tek sada „zakuhati“. Evo jedne akcije hss-a koja bi mogla zanimati i neke pol. stranke u virovitici:

HSS-OV PRIJEDLOG ZA SPAS OD IZBORNOG DEBAKLA

Pankretić: Demokršćani, na okup da Hrvatska ne bi pocrvenila!

Hrvatska seljačka stranka u paničnoj je potrazi za partnerima s kojima bi mogla sklopiti koaliciju i tako se spasiti od potpunog izbornog debakla.

U savez su dobrodošli svi koji smatraju da MILANOVIĆ ne bi trebao biti premijer, kaže potpredsjednik stranke B. Pankretić.
Primamljive su im razne pravaške stranke, ali njih se ipak malo pribojavaju zato što znaju skrenuti u ekstremno desničarenje, neprihvatljivo Europi. U obzir dolaze i Bandić, Kerum, LJ. Jurčić........

ETO PRILIKE ZA S. PRPIĆA JER I ON SMATRA DA MILANOVIĆ NE SMIJE BITI PREMIJER.

Razmišljanje prpića, independente, pljuska, mmmmm... mi sve više sliči na razmišljanje đakića koji je upravo tužio gazdeka, jer je prenio vijest sa drugoga portala. Svi mediji prenose vijesti sa drugih portala ili se pozivaju na iste. Ja sam prenio vijest sa indexa tj. izjavu predsjednika dubrovačkog hsp-a a prpić je mene napao zbog govora mržnje. Da nije žalosno, bilo bi smiješno. Da li je prpić veći hdz-ovac od đakića, kirina, toleta....koji nisu reagirali na taj članak?????????

ŠTO JE SPAM? Pod spamom obično podrazumijevamo poruke marketinškog karaktera, gdje nepoznati pošiljatelj nudi svoje usluge. DA LI JE INFORMACIJA O HDZ-U SPAM??????
MMMM
9.9.2011. 12:43
I ja mislim da se u komentarima ne bi trebalo spam-ati. Ovi komentari su davno prošli bit teme. Imate forum pa otvorite temu TKO LAŽE? ili nešto slično pa raspravljajte.
independente
9.9.2011. 7:50
Ljubo, zar ne vidite? ispucali su Vam temu, sugerirajte da se napusti ova "tematska platforma", pokvarit će ju komentiranjem desete stvari.....
pljuska
9.9.2011. 7:02
Ma nisi ti anakonda odgovoran. za maloumnike odgovaraju njihovi skrbnici. Znači za tebe odgovara Nada Čavlović. Sami ti nastavi tako dalje!
anakonda
8.9.2011. 16:37
Kako ja mogu biti odgovoran za govor mržnje kada sam samo kopirao tekst sa index portala koji je objavio dana 07.09.2011. godine govor predsjednika dubrovačkog hsp-a denisa šešelja a tu informaciju se objavili svi mediji u rh?????? Osobno nisam čak niti komentirao govor predsjednika dubrovačkog predsjednika hsp-a.

Valjda isti predsjednik dubrovačkog hsp-a zna što je izrekao, ali do danas nije isto demantirao. isto tako naša premijerka nije tražila „demanti“ iste vijesti u medijima niti je tužila istog predsjednika hsp-a za govor mržnje, klevetu ili za vrijeđanje po nacionalnoj ili vjerskoj osnovi.
Da li sloboda medija u hrvatskoj je ista s obzirom da u šibeniku i rh isti govor nije okarakteriziran kao govor mržnje a u virovitici je. nije regirao niti hsp, hdz, vlada rh, jadranka kosor, javnost....????
Gdje je sloboda medija u hrvatskoj kada je isto tako tužen vlasnik portala vt net zato što je prenio vijest o đakiću sa drugog portala??????
Ja se apsolutno držim pravila foruma za razliku od nekih.
uredništvo
7.9.2011. 22:36
Molimo sve čitatelje, a posebno "anakondu" da se drže pravila Foruma. U protivnom bit ćemo prisiljeni brisati komentare, a nakon toga, ako i dalje budu tjerali po svome, privremeno zabraniti pristup.
siniša prpić
7.9.2011. 22:19
Poštovani Gorane Gazdek, što god tko mislio o Jadranki Kosor ( premijerki R.H. ), nedopustivo ju je vrijeđati po nacionalnoj i vjerskoj osnovi. To Vlado Hanžek čini konstantno. Mnogi se ne slažu s njezinom politikom ( i ja ), no ovo što radi dopredsjednik virovitičkog Sdp-a prelazi sve granice. Time nanosi štetu i sramotu ovom portalu, ali i našem Gradu. S poštovanjem
siniša prpić
7.9.2011. 22:07
Citat Ante Tomića ( "Jutarnji list" ) : "Ima onih trenutaka, poznajete ih, kada vas zasrami tuđa glupost. Neugodno vam je zbog nekoga tko sam nema dovoljno pameti da mu bude neugodno." Svaka sličnost nije ni malo slučajna.....Desna ruka Nade čavlović.
anakonda
7.9.2011. 21:59
znači još dva obožavatelja suzane???????
slavujj
7.9.2011. 21:54
ta je dijagnoza davno postavljena,ali teško je pomoći i liječiti pacijenta ako on ne prihvaća suradnju i ne prihvaća svoje stanje ,a oni koji su najodgovorniji nada i žagar ne žele ili neće pomoći čovjeku ,pa kakva je to stranka kad vide u kakvom je stanju njihov član,prijatelj a da baš nitko ništa ne poduzima,
zar je moguće da baš nikome u sdp-u nije stalo do tog čovjeka,pa to više nisu "male stvari" stanje je "krajnje ozbiljno" i možda će im biti kasno ako ne reagiraju dok još mogu!
siniša prpić
7.9.2011. 21:42
Vlado Hanžek, nikako da mi ti i Nadica odgovorite na pitanje koje je postavljeno : "Kakvi ste to ljudi da lažirate unutarstranačke izbore ?!" Kako si neku večer to obrazložio svojim stranačkim prijateljima ?! Zaista je šljam ogadio politiku u Hrvata. Znaš li ti školovani prometniče za koga sam preporučio da se glasa na posljednjim predsjedničkim izborima ?! Pitaj Nadu. Pa to je već bolesno....
anakonda
7.9.2011. 16:55
siniša prpiću, tebi ne pomaže niti copy-paste jer jednostavno ti NISI ZA POLITIKU KAO I SUZANA!!!!!
AKO JOŠ NEKIMA NIJE JASNO DA SMO U KRIZI I TKO JE HDZ, ONDA MU JE STVARNO POTREBNA PSIHOLOŠKA POMOĆ!!!!
TUĐMAN BI DA JE OSTAO ŽIV ZAVRŠIO U HAG-U, SANADER JE BIO IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA HDZ I VLADE KAO RATNI PROFITER A JACA:

Josipović skinuo rukavice: Plaše crvenilom, a bivši su komunisti

ILI
Josipović poručio: Tko ne vidi da smo još u krizi, nije mu mjesto u politici

PRPIĆU, TEBI DEFINITIVNO NIJE MJESTO U POLITICI JER NISI SHVATIO BIT POLITIKE ALI I OVU ČINJENICU:

HSP: Jaca je lažna katolkinja krštena ´95., a HDZ je pokupio najgori šljam iz Komunističke partije


I ZBOG TOGA JE DON GRUBIŠIĆ U PRAVU KADA TVRDI:

Don Ivan Grubišić: Vrijeme je da `idioti` odu s vlasti

"Svojevremeno je Crkva dala znak i opredijelila se za Tuđmana i za HDZ. I sada nakon svega što se kroz HDZ dogodilo i kad mu je rejting na šest posto, bez obzira koliko je postotak točan, Crkva je i sada – kako to iščitavam po izjavama Bozanića i Kaptola – za HDZ. To je problem, a narod – taj postotak koji vjeruje u HDZ – to su naši TALIBANI, NAŽALOST i ŠKOLOVANI ljudi koji to PODRŽAVAJU", kazao je Grubišić.

Dolje, bando lopovska; Dolje “idioti“!; Hoćemo nove, nekorumpirane, stručne i poštene ljude!; Hoćemo korjenite promjene!; Tražimo popis birača i branitelja!; Protiv smo pozitivne diskriminacije pred zakonom!; Bez toga ne želimo izaći na izbore!; Smanjiti broj privilegiranih fotelja; Otvarajte nova radna mjesta.

A SINIŠA PRPIĆ je školovan.
siniša prpić
6.9.2011. 20:07
@Vlado Hanžek, a to vrijedi i za Nadu Čavlović, jel vi to nekome prijetite s Milanovićem ?! Onako iz duše iskreno...., da nema Josipovića zaista ne znam kako bi i ovi izbori završili. Pa vi zaista živite u prošlom stoljeću. Uhvati se onoga što ti ide ( copy - paste ). Za kraj da lakše zaspite..., zaista ima ljudi u Sdp- s kojima se može pametno porazgovarati. Eto i jučer i danas sam se u to uvjerio. To vam je ( Nado i Vlado ) jako dobro. Što je suprotno od lošeg. Vjerujte mi.
anakonda
6.9.2011. 18:38
da ja ne bi bio "poštar" bolje da ti izjaviš koja neoboriva saznanja imaš o sdp-u.

siniša prpić25.8.2011 22:43:54
________________________________________
Poštovani "neovisni", na žalost Stranke koju taj čovjek predstavlja, ključna i (nadređene mu ) ga osoba ne zaustavlja. Postavlja se pitanje kome to odgovara ?! E, pa i to će se klupko u Virovitici razmotati. I tko to radi za aktualnu vlast...., a i zašto. Ponavljam, najviši ljudi najjače oporbene Stranke u Virovitici su u "šah-mat" poziciji. I za to su si sami krivi. Pričaju o "demokratskim unutarstr. izborima", a oni su bili sve, samo to ne. To znaju neki ljudi te Stranke, ali to ZNA ( se ) i Hdz. Jeli Vam sad nešto jasnije, o moj "neovisni"....

usput, nemoj mu zaboraviti poručiti ovo:

Siniša prpić
Stalna samo mijena jest. Ajd sad hitno zovi Nadicu, a ona Zokija, pa me tužakajte..., jaka "šarža"... To što sam ja izjavio za MILANOVIĆA, izjavljuje svaki NORMALAN čovjek koji stvarno ŽELI da Hdz ode s vlasti... Rezultati anketa, koji govore o stalnom padu popularnosti Sdp-a, govore u prilog moje tvrdnje.

siniša prpić
4.9.2011. 22:42
Hočeš li javiti Milanoviću da ti je Nada znala za namještanje unutarstranačkih izbora ?! Te je na taj način došla na mjesto predsjednice Županijske organizacije Sdp-a. A onda u Sabor.
anakonda
4.9.2011. 20:46
NE LAGATI PRPIĆU, TO NIJE PRIMJERENO TVOJIM GODINAMA. KOLIKO TE PUTA VEĆ MORAM OPOMINJATI. NISU U PITANJE 2 OSOBE VEĆ TI IMAŠ PROBLEM SA "PARTIJOM" NA ČELU SA MILANOVIĆEM, KUŽIŠ:

siniša prpić 29.8.2011 17:53:12
Vlado, vjeruj mi prijatelju, ja bih bio najsretniji da Hdz i Sdp odu ( konačno ) zajedno u koaliciju. Pa da jednom zauvijek zatvorimo 20. stoljeće na ovim prostorima. I kažemo zbogom svim "partijama", jednoumlju i zabranama.

siniša prpić
Za razliku od tvojih drugova i drugarica ... Za razliku od nekih..., koji odlaze po mišljenje u "partije".

Siniša prpić
Stalna samo mijena jest. Ajd sad hitno zovi Nadicu, a ona Zokija, pa me tužakajte..., jaka "šarža"... To što sam ja izjavio za MILANOVIĆA, izjavljuje svaki NORMALAN čovjek koji stvarno ŽELI da Hdz ode s vlasti

siniša prpić
Za razliku od tvojih drugova i drugarica ( B.Car, M.Simonović ). Ti Cara i na ovom portalu hvališ....., mašala druže, jako bistro.


siniša prpić 27.8.2011 16:24:48
Vrli dopredsjedniče virovitičkog Sdp-a, konzultacuje sa tvojom "vrhovnicom" su dosta dugo trajale. Samo pazi da nemaš "paralelne linije informiranja" u Sdp-u.... Pa da ti i neke druge stvari nisu "procurile" do ZOKIJA...

siniša prpić 27.8.2011 0:05:20
Milanovića nisam spominjao u kontekstu NAMJEŠTANJA unutarstranačkih IZBORNIH rezultata u TVOJOJ PARTIJI. No o njegovim GAFOVIMA samo PITAJ SVOJE ČLANSTVO..... Pojasni ti u čemu je razlika između HDZ-a SDP-a i drugih političkih profitera..

siniša prpić 31.7.2011 17:38:16
E, moj "Nezavisni", što reći... ??!! Vezano uz tribine Sdp-a, i rezultata tih tribina, bilo je sedam sekretara skoj-a...

siniša prpić
4.9.2011. 18:39
Vlado, već sam ti rekao da ne poistovječuješ sebe i Nadu s cijelim virovitičkim Sdp-om. Doći će vrijeme kada ćeš to shvatiti.....
anakonda
4.9.2011. 15:05
a gdje jem odogovor prpiću. kako se može tvrditi jedno a onda opet drugo.

siniša prpić27.8.2011 19:41:20
Potpredsjedniče virovitičkog Sdp-a, SVE NAVODE POTPISUJEM. UVIJEK. Odhranjen sam na "kuruzi", koja nije podnosila ljudsku glupost. I dalje tvrdim da je to kod ljudskog roda - najopasnije. Kome ćeš me tužiti za moje izjave ?! Vladi Bakariću ili Mao Tse - Tungu ?! Ili Milanoviću ?! Nadi već jesi.


da li su to irekli sdp-ovci i koji ili prpić ima dokaze za sve što je pisao o sdp-u??????????
siniša prpić
4.9.2011. 13:05
Nisam siguran da je Hrvatska ( za sada ) pravedna država, ali sam siguran da Nada Čavlović ima dopredsjednika nad kojim bi se konačno mogla zamisliti. Postoje valjani razlozi za to. No kada njega ne bi bilo, tko bi tada ostao uz nju...?! Da li se barem oko ove konstatacije slažemo?! Vlado Hanžek - predziđe Nade Čavlović.
anakonda
4.9.2011. 9:14
"siniša prpić
Vlado Hanžek, dopredsjedniče Sdp-a, oprosti ali ne mogu ti reći s kim sve iz Sdp-a pijem kave. Ti Ljudi bi mogli imati problema. Ali sa mnogima sam ( na moju streću ), zaista u dobrim odnosima. I ne optužuj ih zato da su homoseksualci. Meni to ne smeta ( ako to neki i je ), a i ne provjeravam. "

ili
siniša prpić 28.8.2011 15:30:20
...Dakle, nisam ja plasirao priču o "nepravilnostima" prilikom unutarstranačkih izbora za predsjednicu županijske organizacije Sdp-a ( 2005. ), već to pričaju ( i znaju ) vaši članovi. I to ne samo jedan. Stoga, ne upirite prst krivnje prema meni.....

ili
siniša prpić27.8.2011 19:41:20
Potpredsjedniče virovitičkog Sdp-a, sve navode potpisujem. Uvijek. Odhranjen sam na "kuruzi", koja nije podnosila ljudsku glupost. I dalje tvrdim da je to kod ljudskog roda - najopasnije. Kome ćeš me tužiti za moje izjave ?! Vladi Bakariću ili Mao Tse - Tungu ?! Ili Milanoviću ?! Nadi već jesi.

IMA LI TU LOGIKE????? PRVO OPTUŽUJE PRPIĆ SDP ZA KRIMINAL A ONDA TVRDI DA JE TE INFORMACIJE DOBIO OD SDP-OVACA ALI NESMIJE REĆI KOJI SU JER BI IMALI PROBLEMA. A ONDA OPET IZJAVI DA IZA SVEGA IZREČENOG PRPIĆ OSOBNO STOJI??????

ZAR JE PRAVEDNA DRŽAVA ZA KOJU SE BORI HSPD ILI S. PRPIĆ????
siniša prpić
2.9.2011. 22:42
Ispravak kod Vlade H. "vrli dopredsjednik"
siniša prpić
2.9.2011. 22:03
Nado, kako dozvoljavaš da Vlado Hanžek ( tvoj dopredsjenik), do ove mjere sramoti Sdp ?!
Osječaš li imalo odgovornosti spram poštenog svijeta u svojoj Stranci ?!
slavujj
2.9.2011. 21:29
pinokio,
zašto sam mislio da ti znaš čitati?
ili ponovno dokazuješ svoj "visoki IQ"
26.8.2011 19:30:14

slavujj
anakonda,
ili bolje pinokio,
Bravo, vidiš što se desila 25.8.2011 .
u 18:17:21,zbog te izjave ,probijanja lozinke i krađe imena
od sada se javljam sa "slavujj",

to dovoljno govori o tvojim "nad prosjećnim mogućnostima" zapažanja i pamćenja,
s vremenom mi te je sve više žao.
Toliko se trudiš, a to nema vrhe,
čak bi bilo bolje da se ne trudiš jer bi stvarno ispao pametniji.
Pitaju li te tvoji stranački prijatelji zašto si vodstvo stranke proglasio glupima?
pitaju li te zašto braniš hdz a blatiš novinare?
pitaju li te tko to i koliko plača?
pitaju li te gdje su granice TVOJIH MOGUĆNOSTI?

pitaju li te o tvom laganju?
pitaju li te o tvom nemoralu?
pitaju li te o tvom načinu života( izvan politike)?
ili ti tako živiš i radiš jer je to uobičajeno ponašanje u tvojoj partiji?
da ti ni tvoji nada i žagar ne dozvoljavaju javno djelovanje najbolji je dokaz to što na konferenciji o željeznici nisu dozvolili takvom "stručnjaku" da elaborira o toj temi,to tebi nije JASNO?
anakonda
2.9.2011. 16:46
siniša prpić 28.8.2011 22:40:55
@SuperSonic, rekoh već da se o "štedišama" brine jedino Hspd. Besramno je po tom pitanju biti zajedljiv, jer se taj "zločin" dogodio za vrijeme Mate Crkvenca...... Toliko valjda znamo.


Sada se prpić gura u koalciju s sdp-om a optužuje TAJ ISTI sdp za „ZLOČIN“ prema štedišama???????. IMA LI TAJ ČOVJEK SRAMA ILI JE U PITANJU SAMO POHLEPA??????? Ako ne može prpić sa hdz-om, dobar je i sdp. SAMO IMA JEDAN PROBLEM ZA PRPIĆA, SA SVIMA SE JE ZAVADIO PA SADA TRAŽI SVOJU ŠANSU GDJE STIGNE.

SLAVUJJ, ti cijelo vrijeme dokazuješ tko je lud jer jednom se potpisuješ slavujj a drugi put sa slavuj. ZBUNJUJEŠ PRPIĆA JER ONDA JADAN NEZNA S KIME IDE NA KAVU.


gradom kruži vic o prpiću:

nemoj da te prpić pozove na kavu. znate li zašto svi muškarci stoje u redu u MMF-u kod prpića za kavu???????
anakonda
2.9.2011. 16:41
Tko laže o kavama????? Evo dokaza da ispijene kave prpića i njegovih „papiga“ nitko više ne broji:


siniša prpić 29.8.2011 21:20:47
@pljuska, čini se da je kavu sam vrag izmislio....
ili
siniša prpić26.8.2011 16:24:03
Utorak, MMF, 20.30 sati. Možete ostaviti poruku kod djevojaka na šanku, u koliko ste na nekoj drugoj lokaciji. L.p.


Izgleda da su prisjele kave prpiću, slavuju, pljuska, nezavisni... pa PRPIĆ mijenja taktiku i poziva forumaše na čašicu razgovora.

"stole123
siniša za poštene ljude sam 24 sata dnevno slobodan,... slobodno se javi i DOĐI na ČAŠICU razgovora .... ljudima se ima uvjek što popričati Već mi je JAVLJENO da si se RASPITIVAO poštovanje "


Što li je slijedeće?????? Javni poziv na večeru i seks????????

Što je problem, prpić se obraća nezavisnom, slavuju, pljuska...ili piše o partiji, drugovima i drugaricama, milanoviću....... Ima li hspd program recimo za poljoprivredu, zdravstvo, prosvjetu, prometnu infrastrukturu, poduzetništvo...?????? nije li kirin (jin1) mudro izrekao što bi prpić RADIO u slučaju KOALICIJE HDZ-a s hspd-om???????
slavujj
1.9.2011. 22:50
anakonda -pinokio,
pa zašto čovječe konstantno LAŽEŠ,
želiš govoriti i MORALU i POŠTENJU a toneš sve dublje,ti se želiš baviti politikom?,ti pišeš o licemjerima?, IDIOTIMA?,kojeg li licemjera.

31.7.2011 13:58:01
siniša prpić
Slavuj", ćini se da je u svu tu zavjeru protiv naše NAJAČE OPRBENE...kava čeka.

u orginalnom komentaru siniše prpića KAVA NE POSTOJI!
ti sa svakim javljanjem potvrđuješ da si bolestan,
zašto IZMIŠLJATI, pa time ne možeš postići da TI postaneš bolja osoba,ne možeš lažima dobiti na vjerodostojnosti svojih glupih izjava.
Ako svojim lažima želiš nekoga ocrniti,omalovažiti
ili bilo što drugo ,to govori o tebi kao čovjeku, pa da ti nitko ništa ne kaže, moraš se osjećati neugodno i sramotno.
Zamisliš li se ikada na svojim izjavama a sad mogu reći i na tvom načinu života ,jer ovo je ipak nešto sramotno, što prelazi svaku granicu normalnog ponašanja u životu ( a ne samo politici)
ja ne poznajem ni tebe ni sinišu prpića i ako želiš bilo što citirati onda piši ISTINU,kao što ja pišem istinu a mislim da i siniša piše istinu.
Naravno da ti moraš bježati od istine, jer za tebe je istina "ajde ponovi da su zastupnica čavlović, predsjednik žo sdp žagar , anakonda ,župan tolušić GLUPI ,ponovi ako smiješ"
to je tvoja ISTINA !" jesi li glup" ?dali ti shvaćaš svoj problem? razmisli malo-(ako možeš?)
ti nastojiš braniti ugled sdp?("vodstvo je glupo")
ti napadaš hdz?("novinari mrze hdz zato pišu loše o njima"?
kako tvoj mozak funkcionira? (ako funkcionira?)
Ti si sramota svih nas , ne samo sdp-a, i zato apeliram na sve časne sdp-ovce da razmotre tvoje ponašanje,ukoliko žele dobro stranci!
siniša prpić
1.9.2011. 20:16
Vlado Hanžek ( dopredsjednik virovitičkog Sdp-a ), već sam ti rekao da ću reagirati svaki puta kada mi se obračaš, ali i kada nanosiš štetu oporbi u Virovitici i našoj županiji. Naravno da se ne obračam samo tebi već i onoj osobi koja ne reagira na štetu koju činiš. Ta osoba je Nada Čavlović.
Vlado Hanžek, činjenica je da se mnogi na ovom portalu mnogo puta ne slažu s tvojim komentarima. Pa tako i ja. No pritom treba vrlo jasno lučiti tebe i Nadu Čavlović, od ostalih članova virovitičkog Sdp-a. Dobro je da svi u Sdp-u ne misle kao vas dvoje.
Večinu ljudi na ovom portalu ne poznajem. Ti ljudi imaju pravo na svoje mišljenje. Ja na njega nemam pravo ( ni mogučnost ) utjecaja.
Međutim, imam pravo, ali i obavezu paziti na sve ono što javno iznose članovi moje Stranke.
E vidiš Vlado, to Nada Čavlović u Sdp-u ne radi. Time ( zajedno s tobom ) razbija oporbu u Virovitici, i na taj način radi za Hdz.
Da li je to kristalno jasno ?!
Jesi li se zapitao zašto te neki članovi Hdz-a još uvijek ne tuže, a zatražili su tvoju I.P. adresu ?!
Misliš li da te se boje tužiti ?! Ne Vlado. Već sam ti rekao da kod njih uvijek ima netko tko misli. Što kod tvoje šefice nije slučaj. Procjenili su da si im korisniji ovakav. Svjesni su da nanosiš štetu Sdp-u. No, i tvoji stranački prijatelji su tog svjesni, vjeruj mi. Onaj pametniji i pošteniji dio. Stoga ti predlažem da nastaviš s kritikom vladajučih, i sve će biti u redu. A ti @Supersonična, ako imaš potrebu komunicirati, znaš broj mobitela. Ne žali se naokolo. Jer češ kad - tad i ti samnom na kavu. Ako ne ti, a ono netko drugi iz Sdp-a. Najljepši pozdrav.
slavujj
1.9.2011. 19:53
anakonda
pa čovječe "jesi li glup?"
idi negdje da se to utvrdi jer ovakvo tvoje ponašanje ostavlja VELIKU,VELIKU vjerojatnost
u ispravnost tvojih sumnji.
Starac u kini koji je susjeda proglasio glupim je bio na saslušanju i dali su mu dvije mogućnosti,
on barem može da izabere,ali tebi je teško, jer ti izbora nemaš.
Vidjet ćemo što će biti dalje sa slučajem.
anakonda
1.9.2011. 18:45
Tko bi trebao ići na liječenje neka presude forumaši. Sdp je održao „presicu“ na temu:

SDP: Ukidanje nadomjesnog prijevoza konačna presuda prugi Virovitica-Sirač

Sada ne znam kakve veze ima ista pruga sa komentarima s. prpića, odnosno sa 2 sv. ratom, „duga mračna noć“, „jokom“, partizanima, ustašama, Vladom Bakarićem i Mao Tse – Tungom, drugovima i drugaricama, partijom, zoranom milanovićem....zašto cijelo vrijeme prpić brine o rejtingu sdp-a a PIŠE LAŽI O ISTOME SDP-U???????
A upravo je prpić postupio poput svoga „savjetnika“ i počeo „pljuvati“ po sdp-u podržavajući istoga forumaša:

________________________________________
slavuj
Gospođo Nada i gospodin Tomislav bilo bi bolje da govorite o problemima našega grada,ako ih uopće vidite,jer vama je jako dobro ,kao i vladajućima i ne vidite masu mladih nezaposlenih ljudi.Vama je kao i JADRANKI i ZORANU jedino važno da se pojavljujete i govorite:" nije kako oni kažu, nego je ovako",i slične besmislice ,ne sjećam se kad sam zadnji put čuo nešto pametno i vrijedno pažnje običnih ljudi.
_______________________________________

Komentari:
siniša prpić 31.7.2011 23:55:05
Da "slavuj", u pravu ste........

31.7.2011 13:58:01
siniša prpić
Slavuj", ćini se da je u svu tu zavjeru protiv naše NAJAČE OPRBENE...kava čeka.

siniša prpić 31.7.2011 22:35:44
"Slavuj" i "Neovisni", čovjek kojemu nažalost bezuspješno pokušavate pomoći....

siniša prpić 31.7.2011 23:55:05
Da "slavuj", u pravu ste........

siniša prpić9.8.2011 19:17:48
@pljuska, više vrijedi takvo jedno iskreno zrno....

siniša prpić 10.8.2011 8:57:03
@pljuska, potpuno ste u pravu...

siniša prpić 31.7.2011 17:38:16
E, moj "Nezavisni", što reći... u pravu ste što.....??!!....( Kava i dalje čeka ?!.....

siniša prpić
Slavuj", svaka Vam čast !!

Ima li uopće s. prpić svoj stav kada cijelo vrijeme samo potvrđuje tuđe komentare?????

Zar predsjednik neke stranke ne bi morao imati vlastiti stav a ne potvrđivati tuđe stavove kao papiga i onda ih (slavuj, nezavisni, pljuska..) nagrađivati poput kućnih ljubimaca kavom????? Tko je u ovom slučaju kućni ljubimac a tko vlasnik neka utvrde forumaši. Da li je prpić izrekao do sada više gluposti od roksa i jin1 ili se s njima takmiči u pisanju gluposti?????
siniša prpić
31.8.2011. 20:38
Vlado Hanžek dopredsjedniče Sdp-a, zahvaljujem na reklami. Vidim da usvajaš gradivo.
No Sdp-u i dalje nanosiš štetu. To je dobro za Hdz.
Kada kučni ljubimac ide ulicom i grize sve oko sebe, jedino pitanje koje se nameće je : "Tko je vlasnik tog kučnog ljubimca?"
fitilj
31.8.2011. 17:33
nemože se reči da SDP nije dao novac za tvoje lječenje. Dobro je rekao je slavuj da tebi anakonda medicina ne može pomoći. a ni nama da te se riješimo duže od jednog dana.
anakonda
31.8.2011. 15:04
u istri hdz nikada nije bio na vlasti niti će ikada biti. u virovitici prpić izluđuje članove hspd-a jer napada oporbu umjesto hdz a jasno kome to ide na ruku. Prpić umjesto da piše programe on piše o 2 svj. ratu, ustašama i partizanima, Vladi Bakariću ili Mao Tse – Tungu. Sdp-ovci su saznali za ove „ laži“ i pitaju se tko pije kave s prpićem i „blati“ sdp????? Koliko je uopće normalan prpić kada iznosi ovakve podatke o nekoj politčkoj stranci????

siniša prpić
Za razliku od tvojih drugova i drugarica ( B.Car, M.Simonović ). Ti Cara i na ovom portalu hvališ....., mašala druže, jako bistro.

siniša prpić 29.8.2011 17:53:12
Vlado, vjeruj mi prijatelju, ja bih bio najsretniji da Hdz i Sdp odu ( konačno ) zajedno u koaliciju. Pa da jednom zauvijek zatvorimo 20. stoljeće na ovim prostorima. I kažemo zbogom svim "partijama", jednoumlju i zabranama.

siniša prpić
Za razliku od tvojih drugova i drugarica ... Za razliku od nekih..., koji odlaze po mišljenje u "partije".

Siniša prpić
Stalna samo mijena jest. Ajd sad hitno zovi Nadicu, a ona Zokija, pa me tužakajte..., jaka "šarža"... To što sam ja izjavio za MILANOVIĆA, izjavljuje svaki NORMALAN čovjek koji stvarno ŽELI da Hdz ode s vlasti... Rezultati anketa, koji govore o stalnom padu popularnosti Sdp-a, govore u prilog moje tvrdnje.

siniša prpić 27.8.2011 16:24:48
Vrli dopredsjedniče virovitičkog Sdp-a, konzultacuje sa tvojom "vrhovnicom" su dosta dugo trajale. Samo pazi da nemaš "paralelne linije informiranja" u Sdp-u.... Pa da ti i neke druge stvari nisu "procurile" do ZOKIJA.... . No, kao što rekoh, Sdp nisi samo ti i Nada. Pa ni Z.Milanović. Ajd sad hitno zovi Nadicu, a ona Zokija, pa me tužakajte..., jaka "šarža". Što će te mi napraviti ?! Smijeniti na mjesto lugara ( čuvara šume ) ?!

siniša prpić 27.8.2011 0:05:20
Milanovića nisam spominjao u kontekstu NAMJEŠTANJA unutarstranačkih IZBORNIH rezultata u TVOJOJ PARTIJI. No o njegovim GAFOVIMA samo PITAJ SVOJE ČLANSTVO..... Pojasni ti u čemu je razlika između HDZ-a SDP-a i drugih političkih profitera, ...


siniša prpić 27.8.2011 19:41:20
Potpredsjedniče virovitičkog Sdp-a, sve navode potpisujem. Uvijek. Odhranjen sam na "kuruzi", koja nije podnosila ljudsku glupost. I dalje tvrdim da je to kod ljudskog roda - najopasnije. Kome ćeš me tužiti za moje izjave ?! Vladi Bakariću ili Mao Tse - Tungu ?! Ili Milanoviću ?! Nadi već jesi.
Lynx
31.8.2011. 9:49
U ništa ili u drek!
Naime do sada je tako bilo. Ukratko, misleći da će stvarno biti nešto bolje, svojedobno je na vlasti bila i vječita oporba i nisu učinili ništa, a prije i poslije nje smo dobro okusili drek. Normalno je da si čovjek stavi prst na čelo i da se zapita - A KOGA?
Nepristrano, ne podilazeći nikome, a iz iskustva stečenog u surovom životu i ovoj (i drugim stranicama), ne da hdz i sdp nisu favoriti, oni nisu ni opcija. Sve posjetitelje ove i sl. stranica svakodnevno na to podsjećaju roksovi i jinovi i anakonde i sl. Sami su sebi najljući neprijatelji a da to ne kuže. Tc-tc-tc!
Netko tko želi participirati u vlasti, danas - sutra, mora povesti računa o svom PublikRilejšns-u, iliti odnosu sa javnošću ponaški, a ne se ponašati kao neki seoski baja i uzurpirati prostor bezobrazno se i stalno namećući jer njegovo je sve u redu i bolje od tuđeg.
Za koga glasovati? Kada poslije izbora tek počinje utrka tko će postići veću cijenu da s mandatom preseli u drugu stranku? A vi magarci, vi glasači, opet čekajte slijedeće izbore da vidite kakove ste sreće.
Onda, kako je već prije bilo spomenuto, a što nedostaje strankama regionalnog karaktera? Zašto ne njih? Spomenut je i ids koji su prvi takvi i vladaju u istarskoj županiji i tamo je dobro. Je, to stoji, Istra je poželjna udavača, Istra je bogata. Lako je biti na vlasti i ostati ako imaš velike temeljne prihode koji se iz godine u godinu povećavaju. Ovisi to o ljudima na vlasti, o njihovom moralu i poštenju o želji da cijela županija napreduje. Da li je takav i hdssb? Sumnjam. Stranka nastala iz inata jer je netko izgubio mjesto u hdzu i povlastice, je za mene previše radikalnih ideja i ne distancira se od osuđenog nekadašnjeg boga i batine Osijeka i šire okolice.
Tako da stvarno ne znam, možda na kraju prekrižim listić da se ne bi morao pitati:
"...zašto te imam, kad nedaješ mi ništa?
zašto te imam, kad nečuješ moj glas?
da li ti padnem ikad ja na pamet?
da li staneš malo i pomisliš na nas?..."
independente
30.8.2011. 7:13
prvo, ne mogu vjerovati da bi hspd išao u bilo kakvu, ponavljam, bilo kakvu koaliciju s hdz-om!!! to bi bilo - idemo da nas više nikad ne bude! sdp-hspd??!! pa to bi bilo skoro prirodno, ali...
da je za tango ptrebno dvoje, to je točno, i zato nije ključno što misli hspd i njegovo rukovodstvo nego isto tako što misli i čeka sdp i njegovo rukovodstvo.....eto, jednostavno...ili pak nije..
Lj. R. Weiss
30.8.2011. 3:51
@anakonda, Siniša Prpić
Što se tiče koalicija, HSPD, stranka Siniše Prpića vjerujem da će, kada za to dođe vrijeme, odvagnuti sve argumente - s kim, kada, koliko, na kojem programu odnosno projektima. Pitanje koaliranja bit će posebno važno u vrijeme izbora za Gradsko vijeće i u vrijeme izbora gradonačelnika.
Kada se radi o izborima za Sabor također vjerujem da će HSPD znati se postaviti i poduprijeti stranci blize programe i projekte. S obzirom na dosadašnju politiku HSPD ne vjerujem da su mogući ikakvi aranžmani s HDZ - om, a što se tiče SDP-a suradnja je moguća i potrebna, ali za taj tango potrebno je dvoje. Inače, ovo je moja procjena, no ključno je što misli i što će učiniti vodstvo HSPD-a i Siniša Prpić. Inače malo smanjenja tenzija Anakonda - Siniša, nikome ne bi štetila, dapače. No, ponavljam, nisam član nijedne stranke, nezavisni sam komentator političkih zbivanja i ne bih se upuštao u prijedloge konkretnih odluka koje trebaju donijeti mogući politički partneri. No pri odlučivanju svakako treba voditi računa prije svega o dobrobiti grada Virovitice, Županije i Hrvatske te članstva stranaka. Političari dolaze i prolaze, a želja za spomenutom dobrobiti ostaje kao konstanta kvalitetnih politika.

siniša prpić
29.8.2011. 20:24
Vlado Hanžek, "Joka" je lik iz "Duge mračne noći". Preciznije rečeno to je amoralan čovjek koji svog starog ratnog druga ( "Španca" ) prokazuje, koristeći se lažima i podmetanjima. Sve to "Joka" radi zbog napredovanju u službi. I uspjeva. "Španac to plača glavom. Dakle, onaj koji pljuje po nekome tko ga je "stvorio", amoralna je osoba. Isto tako "nije lijepo" da netko dozvoli da se pljuje po čovjeku koji je mrtav, a tom nekome je taj netko jako pomogao "u službi". Samo pitaj Ljubu, zna on takvih priča puno više no ja. No budi oprezan s Ljubom. Zamisli, i on pije kavu sa mnom...Doduše, ne boj se. On je pravi muškarac. Do te mjere da je čak Nadu zvao na kavu....
anakonda
29.8.2011. 18:55
nisi niti ti loš, samo ponekad....:

siniša prpić
Potpredsjedniče virovitičkog Sdp-a, sve navode potpisujem. Uvijek. pazi,NEPRIJATELJ nikada ne spava. .....Gledao si valjda "Dugu mračnu NOĆ". Svako ima svoga "Joku". E, ovo je i za Nadu PRETEŠKO. Pitaj Milanovića, on će znati, garant !!.....

za koje si ti navijao????????ljubo, što vi misilite o ovoj izjavi g. prpića?????
siniša prpić
29.8.2011. 18:10
Vlado Hanžek, nisi ti loš, nego ona koja te vodi.....
anakonda
29.8.2011. 17:50
Anakonda 29.8.2011 17:33:56

sada mi objasni tvoj moral kada si spreman ići u kolaiciju s hdz-om nakon ovoga:
________________________
a ću biti na vlasti i lizat će mi onu stvar’

Guru, ti si glup ili nepismen pa ja ću sutra s Prpićem biti u vlasti i lizat će meni onu stvar... 3. 3. 2009.
_____________________________________

i sdp-om. tu je problem tvoga morala. CIJELO SI VRIJEME igrao na tu kartu, dobar JE i hdz ali I sdp!!! TKO PONUDI VIŠE PRPIĆU ZA KOALICIJU.

HSPD = trgovačko društvo!!!!!!!!!!
anakonda
29.8.2011. 17:47
poslije ću vam pokazati program hdz-a a sada ću vam pokazati program hspd-a i prpića:

naslov: SDP: Ukidanje nadomjesnog prijevoza konačna presuda prugi Virovitica-Sirač

Anakonda29.8.2011 17:21:43
gledaj, iako je kratko pitanje ti ga nisi razumio. nisi ti bedast jer si naučio da moraš paziti što pišeš. išao bi josipoviću a pišeš gadosti protiv partije, drugova i drugaraica....

jesi li pio kavu i sa kirinom i da li Ćeš ikada piti s njim kavu?
____________________________

Ja ću biti na vlasti i lizat će mi onu stvar’

Guru, ti si glup ili nepismen pa ja ću sutra s Prpićem biti u vlasti i lizat će meni onu stvar... 3. 3. 2009.
_______________________________
znači i poslije svega ti si spreman ići u koaliciju s kirinom?????????????ako eskiviraš odgovor, to bumo protumačili kao tvoje DA za kolaiciju s kirinom.


siniša prpić 29.8.2011 17:21:44
....s Kirinom sam popio kavu ( koliko ja pamtim ) jednom u životu. Tamo, iza našeg drugog prosvjeda u Zagrebu ( krajem 2006. ),


anakonda 29.8.2011 17:24:29

da li češ ići u koaliciju s kirinom???


siniša prpić29.8.2011 17:29:05
Vlado, ako se malo bolje raspitaš o meni, svakako ćeš čuti da SANJAM koaliciju s Hdz-om. Jedino što mi je veća opsesija ( moj nedosanjani san), to je KOALICIJA sa Sdp-om. Pod uvjetom da ti ne sjediš za stolom kod potpisivanja tog sporazuma. Nada može, ipak je ona saborska zastupnica. Sadašnja.


MMMM
29.8.2011. 11:37
Čak najviše od "političara" o programu "kako" osim Don Ivana Grubišića govori Ivan Pernar. I to mu dajem za plus, jer objašnjava kako i zašto, je da se u nekim stvarima na slažem s njegovim "kako" i da bih nešto i dodala, ali on govori o programu, a nije ni političar.
Zašto se onda velike stranke ustručavaju progovoriti o tome kad imaju stručnjake koji za njih mogu i izračunati kako bi najbolje bilo riješiti određeni problem? Oni svi šute i sretni su jer se HDZ zakopao pa sada znaju da će dobiti mjesta u Saboru, a ljude drže u mraku što će tamo raditi!
MMMM
29.8.2011. 11:33
Opet se ne razlikuje program od cilja, sve što ste nabrojali, slavujj, su ciljevi, a mene zanima i ostatak građana program za svaki cilj s kojim bi se taj cilj mogao ostvariti. Ovako i ja mogu obećavati med i mlijeko, a kako- to je pitanje!
Lj. R. Weiss
29.8.2011. 4:05
@slavujj, MM
Nema favoriziranja dvije stranke od moje strane!
Naglasio sam u kolumnu da za sada nemam favorita za izbore, a to znači da moji favoriti nisu ni HDZ, ni SDP... Druga je stvar, što politička scena tendira u bipolarnost...
Budi bez brige inače, kada se objelodane programi pa i poneke mjere za njihovo ostvarivanje (tu je MMM potpuno u pravu - nedostaju nam!), ipak ću iskazati svog favorita, no bojim se da će to biti izbor između većeg i manjeg zla.
slavujj
28.8.2011. 23:54
MMMM,
prepisani su jedni od drugih,
tu nema ni prije ,ni poslije,
nema nekakve velike razlike u programima,
razlika je u LJUDIMA!
Programi su općeniti:
-borba protiv kriminala i korupcije
-predlaganje novih IDEJA za bolju zaposlenost
-smanjenje nezaposlenosti
-prava branitelja,invalida, itd
-posebna skrb za umirovljenike i starije
-briga o školskom sustava
-reforma sudstva (i svega i svaćega)
-razvoj turizma( na sve moguće načine)
-SNAŽNA pomoć socijalno ugroženima (a tko to danas nije?)
-briga o kulturi ,sportu ,umjetnosti
-subvencije(brodogradnj,poljoprivreda, ma kome god treba)
-natalite,dječiji doplatci i sl.
-europa?
-dobrosusjedski odnosi
-zaštita interesa
-borba za jednakost spolova
-itd,
-itd

Ljudi ,ljudi su problem ,u ljudima je stvarna razlika a ne u programima.
Nitko ne kaže ja ću biti pošten,moralan,savjestan ,vrijedan, neću ići u sabor samo da podignem plaću (kao nada),neću krasti,neću lagati.


stole123
28.8.2011. 22:40
siniša za poštene ljude sam 24 sata dnevno slobodan a za barabe nemam ni minut vremena slobodno se javi i dođi na čašicu razgovora sa poštenim ljudima se ima uvjek što popričati već mi je javljeno da si se raspitivao poštovanje
MMMM
28.8.2011. 22:39
Ajde što ste onda mislili s time "prepisani"? Jer se sigurno ne može prepisati od poslije.
Gledam oko sebe i pričam s ljudima i nitko ne zna ništa o tome što ijedna stranka planira napraviti dolaskom na vlast, osim što svi misle da tko god da dođe namjerava dalje krasti.
U prvom komentaru na ovom članku sam izrazila svoje favorite. Pročitajte. Njihov program oporavka je jedini koji kruži već cijelu godinu i ima smisla.
siniša prpić
28.8.2011. 22:25
@MMMM, primljeno na znanje. Kao i @stoleta123. @stole123, svakako ću Vam se javiti. O Vama i Vašoj obitelji sam čuo sve najbolje. Poznato Vam je i od koga....
slavujj
28.8.2011. 22:19
a gdje ste pročitali "od prije za sada"
zašto sam mislio da ste neka nepristrana osoba?
slobodno napišite svoje favorite,demokratsko smo društvo, svatko slobodno može izjaviti svoje mišljenje,kao i gospodin Ljubo
barem se ja za to zalažem
MMMM
28.8.2011. 18:04
Kako može program biti prepisan od prije za sada, pa potpuno je drugačija situacija i potrebno je drugačije postupati na dalje, potrebno je napraviti planove koji drže vodu, potrebno je uvjeriti glasače da baš oni mogu izvući ljude iz krize svojim idejama!
anakonda
28.8.2011. 17:47
jedna se je sigurno osigurala, to je dokazano:

1. CRNI FONDOVI HDZ-A
Nakon pronalaska `CRNE bilježnice`, Bianca Matković će ponovo morati u Uskok na ispitivanje?
Bivša blagajnica HDZ-a Branka Pavošević predala je Uskoku konkretne uplatnice, koje su odmah postale dio sudskoga spisa u slučaju »`Fimi medija`

2. IZNIJELA SVOJU OBRANU
Blagajnica HDZ-a u tajnosti puštena na slobodu: Nije pokajnica, ali je priznala sve te optužila i druge
Optužnica HDZ-u

Branka Pavošević zacjelo je jedan od bitnijih svjedoka DORH-a u dokazivanju kaznene odgovornosti Ive Sanadera, Mladena Barišića i Nevenke Jurak u financiranju stranke tzv. CRNIM novcem i stvaranju FONDOVA koji su korišteni za HDZ i dio stranačke nomenklature. Navodno je riječ o oko 6,5 milijuna kuna koji su prikupljeni te spremljeni na “CRNE račune”

3. ZNATIŽELJNA PREMIJERKA
Jadranka Kosor poslala pismo Bajiću: Je li istina da je HDZ pod ISTRAGOM DORH-a?

4. BIVŠI PREMIJER DANAS NA ISPITIVANJU
Osumnjičen i HDZ: Sanader uzeo i 6,5 milijuna kuna za CRNI FOND stranke!

A ZAŠTO HDZ UMJESTO PLAVE BOJE U KAMPANJAMA NE KORISTI CRNU BOJU???????
slavujj
28.8.2011. 15:02
MMMM,
ja se ne slažem s vama da građani nisu upoznati s programima,jer su oni gotovo svi "prepisani",
građanima je problem u ljudima iz tih stranaka, (poglavito one DVIJE koje Ljubo favorizira) jer oni mogu objasniti kako izaći iz krize samo "vlastitim primjerom " ,oni se su se za sebe i svoje pobrinuli da nikada ali NIKADA ne budu u krizi.
MMMM
27.8.2011. 23:17
Slažem se s viđenjem stranaka autora i znam da većina ljudi koja misli još uvijek ne zna kome da da glas. Razlog je jednostavan - nisu upoznati s programima stranaka i njihovim namjerama kada dođu na vlast. Mislim da bi se trebalo više istupiti prema građanima i objasniti im kako bi se rješavala kriza.
Sviđa mi se Savez za promjene Don Ivana Grubišića i mislim da bi se njegov program trebao više eksponirati jer ga nije dovoljno ljudi pročitalo. Jako bi mi se sviđalo da se i Hspd priključi u Savez i da zajedno krenu u izbore jer jedino od gospodina Prpića možemo jasno vidjeti njegova razmišljanja, stav i istupanje prema narodu.
Do sada nitko nije rekao od ostalih koliko posla će biti potrebno da se RH vrati na noge, i koliko će se za to trebati rintati; najviše zbog toga što će trebati jako puno posvećenosti državi, a ne svom džepu, trebamo ljude na vlasti koji su spremni žrtvovati jako puno vremena i živaca (jer će napada odmah sigurno biti od onih koji očekuju instant poboljšanja) i koji neće puknuti pod pritiskom jer će znati što rade i kako doći do cilja.
Nadam se da ćemo takve ljude i izabrati jer inače...propadosmo!
stole123
27.8.2011. 22:10
gospodine weiss mislim da grješite što se tiče glavaša da je ostao u hdzeu mislim da bi i danas bio na vlasti
siniša prpić . slažem se sa tobom da je remetinac pun i nema mjesta ali zaboravljaš da postoji i goli otok obećaj narodu da ćeš ga otvoriti i napuniti sa hdzeovcima i sdpeovcima prolaziš na izborima sto posto a tad zatvaraj i podpredsjednike nemoj samo predsjednike stranaka
slavujj
27.8.2011. 21:12
pa zašto ti onda ništa ne razumijaš,
are you stupid?
anakonda
27.8.2011. 17:15
slavuj, zar si ti napušen.

Ljubo R. Weiss: Izbori za Sabor RH – pogodak u ništa?

pa ne piše ljubo na engleskom??????
slavujj
27.8.2011. 16:45
anakonda ,
jesi i danas opet zaboravio uzet svoju dozu ljekova,daj molim te provjeri,ti nije dobro ni za tebe ni za druge!
anakonda
27.8.2011. 16:29
DOBRO WEIS PIŠE, NA VRIJEME JE UOČIO DA JE DOŠAO KRAJ HDZ-A. OVO JE PONIŽENJE ZA HDRVATSKU, HDZ, HVIDRU, ĐAKIĆA, BRANITELJE...:

WIKILEAKS Hrvatska Vlada u krizi je kao magarac. Ne pliva dok voda ne dođe do ušiju

Branitelji ‘svete krave’

Posebno su bili kritični kada je Kosor u srpnju 2009., odmah nakon stupanja na čelo Vlade, predložila rebalans proračuna i državni budžet srezala za samo 150 milijuna dolara, a deficit je bio dvije milijarde dolara. Svoje šefove u Americi izvijestili su da su privilegirane mirovine smanjene za deset posto te da se hrvatski sindikati protive Vladinu planu rezanja plaća u javnom sektoru.

“Iako je ovaj put ministar Šuker zauzeo puno tvrđi stav te im rekao da će državna blagajna ostati bez novca za mirovine i plaće ako ne pristanu na smanjenje troškova, SINDIKAT se usprotivio, optužujući Šukera da ih ucjenjuje”, navodi se u depeši.
S druge strane, Amerikance je ZAČUDIO PRISTANAK branitelja na SMANJENJE mirovina.
“Oni imaju VISOKE mirovine i dugo su bili ‘SVETE KRAVE’ u hrvatskom DRUŠTVU, ali sada su PRISTALI da im se SMANJE primanja”, napisali su.

Čak su se u svojim izvještajima služili i poslovicama kako bi što bolje prikazali slabost Vlade: “Premda se nova premijerka trudi, pitanje je nije li već prekasno. Jedan od naših sugovornika na CINIČAN!!!!!!! je način opisao CIJELU situaciju, CITIRAJUĆI STARU dalmatinsku poslovicu MAGARAC NE PLIVA dok mu VODA ne dođe do UŠIJU’”. Nisu BILI zadovoljni ni proračunom za 2010. godinu.
slavujj
27.8.2011. 16:04
gospodine Weiss,

nisam navodio ime stanke niti je ono bitno, bitna je bila misoa o REGIONALNIM strankama, koje bi po Vašem mišljenju bilo čudo da postanu zdrava politička opcija,
tu se razilazimo u mišljenjima jer ja mislim da bi za hrvatkju bilo bolje da imamo (pored IDS-a)
primjerice jaku regionalnu stranku u svakoj regiji
(slavonija,dalmacija ,zagorje,lika i drugdje) kao i pokrete Treći put ili slično , time bi se jačao demokratski razvoj kao i ekonomski.
Vidite da od samostalnost imamo ove dvije" jače stranke" koje vi toliko favorizirate,
Kad bi vaš misoa bila biti određeni orijentir onda to ne bi bilo toliko uočljivo kao sada.
Vama je tako vjerojatno bolje i lakše vam se "odrediti u kojem smjeru pisati" uvijek malo sivo, malo smeđe ali nikad ili crno ili bijelo.
anakonda
27.8.2011. 13:33
NETKO JE SPOMENUO HDSSB znate li što je najveći problem u hdz-u???tko će kontrolirati novac u stranim bankama.

Partneri u operacijama pranja novca – najžešći politički neprijatelji

U tome mu je, kao uostalom i u kasnijem preuzimanju kontrole nad Hrvatskom demokratskom zajednicom pomogao Branimir Glavaš, nekada njegov strateški saveznik, danas jedan od najljućih protivnika.

Afera Hypo inače Sanadera povezuje s nekim od njegovih tobože najljućih političkih protivnika.

Tako je Sanader u aferi Hypo jedan od glavnih aktera zajedno sa Vladimirom Zagorcem, Ivićem Pašalićem, ali i Branimirom Glavašem.

Baš kao što je u aferi Hercegovačka banka bio umiješan u pranje novca i pljačku Državnog proračuna zajedno s Ljubom Ćesićem Rojsom.

Upravo je Ivo Sanader Hypo Alpe Adria banci Klagenfurt omogućio pranje novca sumnjivog porijekla preko tajnih računa u Austriji, ali i preko njezinih banaka kćeri u Hrvatskoj, Hypo Alpe Adria Zagreb d.d. i Slavonske banke d.d. Osijek.
anakonda
27.8.2011. 13:27
ja ne želim biti tvoj slijedeći partner????

a što se municije tiče, samo se nadaj:

hdz mafija

Od 2003. godine preko Hrvatske oprano oko 35 milijarda eura kapitala organiziranog kriminalnog podzemlja

I ne samo sigurnu zonu u kojoj su kriminalcima, poput Qazima Osmanija Felixa i Behgjeta Paccolija nezakonito izdavane hrvatske putovnice, nego je stvorio sigurnu zonu za pranje kriminalnog kapitala međunarodnog organiziranog kriminala, koji je samo od 2003. godine do danas preko Hrvatske, a prema procjenama zapadnih sigurnosno obavještajnih analitičara, oprao više od 35 milijarda eura kapitala stečenog kriminalnim operacijama.

Problem je, usprkos brojnim podacima kojima su raspolagale zapadne sigurnosne i obavještajne službe uočen tek kada je Sanader pripadnicima organiziranog kriminalnog podzemlja omogućio pranje novca stečenog kriminalnim aktivnostima kroz operacije kupnje hrvatskih državnih obveznica i trezorskih zapisa Ministarstva financija.

siniša prpić
27.8.2011. 12:19
Ne "Anakonda", ne prestaješ ti zato da bi netko uživao. Prestaješ uvijek ( ali baš uvijek ), kada ti ponestane argumenata. A ponestaje ti, sad, pa sad. Kao i nekom drugom, koji ti dozvoljava da nanosiš tešku štetu svojoj Stranci.
anakonda
27.8.2011. 11:05
čudno, samo g. prpić i slavuj komentiraju osobe.

ne pisati hdz palac dole

pravilno

đakić palac dole, jer je isti tužio gazdeka i stankovića.

nije da sam ljubomoran ali pogledajte ovaj NASLOV:

Roks i jin1 samo vrh sante leda na kojoj u Virovitici plovi lopovska garnitura HDZ


u zadnjih 13 kometara se izmjenjuju g. prpić i pljuska nakon što su sve forumaše poganjali.

evo ja PRESTAJEM sa kometarima da isti UŽIVAJU u svojim dopisivanjima.
siniša prpić
27.8.2011. 10:52
Anakonda, hajmo redom. Ćlanovi Hspd-a koji su štediše vrlo dobro znaju da spor na Općinskom sudu čeka vještačenje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Da te podsjetim, Županijski sud u Virovitici je uvažio našu žalbu i poništio presudu Općinskog suda u Virovitici, koja nije bila u korist Hspd-a. Isto tako , odlučeno je da se vještačenje mora provesti ( što je na Općinskom sudu bilo odbijeno ). I pravosuđe u R.H. će profunkcionirati. Kad, tad. Sram te može biti da kod ovog spora prozivaš Hspd, jer u grupaciji "štediša" ima podosta tvojih članova ( kao i Hdz-ovih ). Tu kod Hspd-a nikada nije bilo dileme. Svi su nam bili isti. Za razliku od vas, "partijanera" iz Sdp-a i Hdz-a. "Slavuj" je čovjek koji ima čime misliti. Za razliku od nekih..., koji odlaze po mišljenje u "partije". Ja nisam izgubio Hss. Razišli smo se zbog gledišta u vođenju Stranke. Želio sam promjene u vrhu virovitičkog Hss-a. One su se kasnije i dogodile ( upravo onako, kako sam predlagao ). i to je moja satisfakcija. Sve ostalo je povijest. Kao i činjenica da sam svoj mandat u gradskom vijeću bezpogovorno vratio Stranci koja me je tamo i postavila. Za razliku od tvojih drugova i drugarica ( B.Car, M.Simonović ). Ti Cara i na ovom portalu hvališ....., mašala druže, jako bistro ! Vezano uz Hdz, već sam ti rekao da ja Hdz-u kažem "palac dolje", i to javno. Jer je Remetinec prepun ( najčešće ) njihovim članstvom. Ali njih trebaju zamjeniti bolji, a ti taj nisi. Sve izrečeno podržava najuži dio Hspd-a, kao i članstvo Stranke. Samo pitaj dalje, vrli dopredsjedniče Sdp-a...., ili hitno, kod znaš već koga po mišljenje. Pazi da te ne vide....
anakonda
27.8.2011. 9:57
g. prpiću, prića se da će uskoro članovi hspd-a nešto poduzeti. izgleda da ste rješili njihove probleme. možda vam slavuj pomogne jer vas on jedino podržava i razumije.
samo neznam da li je to za hvalu????????jednu stranku ste već izgubili, što će biti ako izgubite hspd??????
zašto nervoza g. prpiću. zar ne smijete napisati:

palac dole đakiću.

pa kakav ste vi to političar????????? želite podržati gazdeka a ne zamjeriti se đakiću. to je nomoguće.

a tko je uz vas iz hspd-a???????
siniša prpić
27.8.2011. 9:32
"slavuj", Vaš komentar koji upučujete "Anakondi" ( 26.08.2011. 18 : 07 : 28 ), je za njega isuviše kompliciran. Ali je potpuno točan. Čelnoj osobi njegove partije u Virovitici ne pada na pamet išta poduzimati. Razlog je jednostavan. Jedino je još on uz nju.
siniša prpić
27.8.2011. 9:25
Anakonda, tebi svakako palac dolje. I onom tko ti dozvoljava upise na ovaj portal. Kada vi odete dolje u Sdp-u, ode dolje i Hdz u Virovitici.
anakonda
27.8.2011. 8:53
izgleda da je svima jasno da je hdz-u došao kraj:

Pas umalo ugrizao Jadranku Kosor!

Premijerku Kosor UMALO je ugrizao belgijski ovčar u Dugom Selu! Dok je pozirala s vojnicima i psima u Obučnom centru vodiča i službenih pasa, pokušala je ovjekovječiti PRISAN TRENUTAK s jednim SLUŽBENIM psom, ali njemu se to NIJE SVIDJELO.
anakonda
27.8.2011. 8:11
a kome palac dole!!
siniša prpić
27.8.2011. 0:01
Gazdeku palac gore !!
Lj. R. Weiss
26.8.2011. 22:03
@slavujj
Pišeš:
-----------------------
...Vaša želja da budete određeni orijentir građanima neće biti uslišena ako niste objektivni.
Nije dobro neku stranku samo zato što vama "nije simpatična "blatiti i tvrditi da je ona razlog što je slavonija u lošoj gospodarskoj situaciji.
Ne vidim baš da se negdje drugdje živi "kao u kaliforniji ili švicarskoj" jer tamo nema te stranke.
-------------------------
Pišem i obrazlažem zašto mi Glavaševa stranka "nije osobito simpatična". Dakle, ako je tebi po volji da tom strankom neko vrijeme upravlja bjegunac od hrvatske pravde koji se sklonio u BiH, meni, upravo kao onom koji se trudi biti objektivan, ta činjenica nije nimalo simpatična. Sjetite se, cijelo Predsjedništvo HDSSB-a išlo je na poklonjenje (sastanke) u Drinovce. I tvrdim da je to loša regionalna stranka, jer tamo gdje su Glavaševi sljedbenici haračili, trava nije rasla, a to znači, gospodarski je Slavonija zaostajala.
I pitaš gdje se to bolje živi, a ove stranke nema. Pa nije baš tako daleko - u Istri, gdje su prihodi zaposlenih bar pet puta veći nego u virovitičko-podravskoj županiji. Nije to samo zbog stranaka, ali je činjenica da od 1991. Osijek i Slavonija gube drastično korak s ostatkom Hrvatske - ekonomski, prometno, politički. Vrijeme je za promjene i u Slavoniji - ako već hoćemo regionalnu stranku, onda to ipak nije HDSSB, iako, objektivnosti radi, otkako je Glavaš tamo gdje jest, Šišljagić, Bubalo i drugi pomalo mijenjaju retoriku. Međutim, dosadašnji zastupnici te stranke u Saboru, osim stalne svađe s HDZ-om, za Slavoniju nisu učinili ništa! Ili ti imaš neke druge informacije?
anakonda
26.8.2011. 21:41
stole123
gdje je anakonda kad nije dao svoj komentar

Lj. R. Weiss
Izborni model može biti savršen, ali ako se ne bude išlo smjerom koji predlaže don Grubišić,(i još poneki) ....

pobjegli su zbog tebe jer se ponašaš kako papiga. drži se teme i ne zamaraj ljude svojim glupostima. koga briga za tvoje zdrvastvene probleme?

ovo je naslov:
Ljubo R. Weiss: Izbori za Sabor RH – pogodak u ništa?
slavujj
26.8.2011. 21:10
anakonda,
Ti kažeš da me ljudi po gradu komentiraju,a kad te ja pitam gdje?,onda se ja ne držim teme,"jesi lj glup?"(vidiš da to tvoje pitanje ipak ima nekog smisla ),
to znači da se ti nisi držao teme-"jesi li glup?",
pročitaj sve komentare prije tvog prvog javljanja,normalno društvo korektnih komentara,kad se ti pojaviš ljudi se više ne javljaju,zašto?
što misliš što će se dogoditi starcu u kini?
anakonda
26.8.2011. 20:29
drži se tema!
Ljubo R. Weiss: Izbori za Sabor RH – pogodak u ništa?

Hoće li se i Jadranka ispričati?

Mora li se HDZ JAVNO i otvoreno ISPRIČATI za sve ZLO koje je NANIO Hrvatskoj? Kako vrijeme više odmiče, tako se sve više dokazuje kako je ova najveća, najjača i najpostojanija hrvatska stranka za vrijeme svojih 17 godina gotovo nedodirljive svevlasti cijelu ovu državu pretvorila u svojevrsno javno samoposluživanje, iz kojeg su u ime vlastitog stranačkog i osobnog probitka UZIMALI SVE ŠTO SU HTJELI, a ČINIL sve što su HTJELI činiti, bez obzira na rodoljubne ZAKLETVE, demokratske isprike i europska obećanja. To nije bio samo `Sanaderov PARALELNI sustav`, već i TUĐMANOVA PRIVATIZACIJA, to nije bilo samo ARČENJE državnih para, već i sramotno PRIVATNO BOGAĆENJE, to nije bila stranka koja je ODLUČNO štitila JAVNI interes, već je prije svega POTKUPLJIVALA javnost kako bi ZAŠTITILA VLASTITU nedodirljivost.

A glavni IGRAČI u TEATRU hrvatskih zlokobnih političkih ovisnosti ne mogu prihvatiti istinu da samo javno priznanje istine može bar djelomično obnoviti prokockano javno povjerenje. Razlika između politikanata i državnika nerijetko se svodi na iskren odnos prema vlastitim pogreškama, bez obzira na sve ostale nedvojbene uspjehe. O tome bi trebao razmisliti i CIJELI HDZ i Jadranka Kosor. Nema KOLEKTIVNE krivnje, ali kada čak 350 VODEĆIH pripadnika neke VLADAJUĆE stranke završi NA SUDU u ulozi SVJEDOKA, OSUĐENIKA, POKAJUNIKA ili osumnjičennog, tada se više ne može govoriti samo o POJEDINCIMA, već se mora preispitati CIJELI SUSTAV stranačkog USTROJA, POLITIKE, VLADANJA, ODLUČIVANJA, i UPRAVLJANJA državom i SVIM njezinim bogatstvima. I to je ono s čime se SUOČAVA HDZ prije izbora, kada se najteže priznaje ono što je i inače TEŠKO priznati. Ovi građani, ovaj narod, ova zemlja, svaki od nas, ZASLUŽUJU i PUNU istinu i iskrenu ispriku od ove vladajuće stranke, a ne samo SUDSKE progone i uporno PRANJE tuđih savjesti, od zakašnjelog preispitivanja PARTIZANSKIH zločina do tendenciozne kritike RAČANOVOG odnosa prema porodiljskim povlasticama.

KAKVA JE HDZ TO STRANKA, ČOVJEK UĐE POŠTEN A IZAĐE LOPOV (SANADER, POLANČEC, PAŠALIĆ, KUTLE, RONČEVIĆ, VUKELIĆ, ZAGORAC, PETRAČ...)
slavujj
26.8.2011. 19:30
anakonda,
ili bolje pinokio,
Bravo, vidiš što se desila 25.8.2011 .
u 18:17:21,zbog te izjave ,probijanja lozinke i krađe imena
od sada se javljam sa "slavujj",

daj molim te reci gdje me to po gradu komentiraju ,volio bih to čuti,,ako opet ne lažeš,
kakvi li si komentari za tebe kao "pametnog dečka"?
anakonda
26.8.2011. 18:34
sIavuj
I smrt fašizmu, sloboda Narodu! Ne dozvolimo da hrvatske stranke pobijede partiju!

nemoj da karamarko čuje tvoje parole, bude ti perje počupao!!!!!

vidiš da si izgubljen i usamljen, mene su zvali za mišljenje (stole123...) a tebe se odriču. i ljubo ......podržao članak Don Ivan Grubišića.

ljudi te po gradu komentiraju, saberi se.evo, našao sam jednu priču za tebe:

KOMUNISTI vladaju HDZ-om od kada su prisilili Sanadera da ode

Svugdje su komunisti
"Oni (bivši komunisti opa.a) poznaju metodologiju kontroliranja i izvršavanja moći i vladanja, pa su preuzeli stvarno kontrolu nad hrvatskom državom", zaključuje don Miklenić koji kaže da je krajnje vrijeme za NOVU stranku i NOVE ljude iz čega se da zaključiti da je možebitno Kaptol spreman za političku utakmicu na sljedećim izborima


NEMOJ SAMO REĆI DA I CRKVA LAŽE???????????
slavujj
26.8.2011. 18:07
gospodine Weiss,
netko Vas je krivo informirao da sam ja dovodio u pitanje gdje vi živite!
Vaša želja da budete određeni orijentir građanima neće biti uslišena ako niste objektivni.
Nije dobro neku stranku samo zato što vama "nije simpatična "blatiti i tvrditi da je ona razlog što je slavonija u lošoj gospodarskoj situaciji.
Ne vidim baš da se negdje drugdje živi "kao u kaliforniji ili švicarskoj" jer tamo nema te stranke.
Vaše je pravo da imate simpatične i "manje simpatične" stranke ali u tom slučaju ne možete biti orijentir.

@ anakonda,
kad već toliko kopiraš, pronađi pričo o starcu u kini koji je svog susjeda nazvao glupim,taj prozvani susjed je član njihove partije i njega je vodstvo pozvalo da kaže što se desilo.
Prozvani je pokušao braniti starca riječima "pa on sa svima tako,on je malo priglup ,takav je od rođenja ja njemu sve opraštam"
ali vodstvo partije kaže "ti možeš oprostiti,mi ne smijemo,pa to što je priglup ne oslobađa ga od odgovornosti za njegove riječi, to bi značilo da svatko može članove partije nazivati glupima"
i pokrenuli su postupak protiv jadnog starca,baš me zanima kako će se stvari dalje odvijati i teći postupak.
anakonda
26.8.2011. 17:59
AMERIKA JE OKRENULA DEFINITIVNO PRST DOLJE HDZ-U. A TO JOŠ NITKO NIJE PREŽIVIO:

Hrvatska ekonomija zabrinula i Amerikance: HDZ nije sposoban izvući zemlju iz krize!

GLAVNA zamjerka koju su američki diplomati u Zagrebu imali na rad HDZ-ove koalicijske vlade odnosi se na gospodarstvo, otkriva niz depeša koje je objavio WikiLeaks, a koje su tijekom 2009. i 2010. godine slane State Departmentu. ...

Šukeru ništa nije bilo jasno

Posebno zanimljiva je depeša koja datira iz 8. veljače 2010. godine, a u kojoj je opisan Foleyjev privatni susret s Ivanom Šukerom. ..Očito Šuker nije samo javnost obmanjivao PRIČAMA kako je svako NOVO zaduženje zapravo VELIKI uspjeh.

Foley je Šukeru kazao da ga brine dugotrajna održivost hrvatske gospodarske politike te ga UPOZORIO da Hrvatska ima PREVELIKE POREZE, SOCIJALNA davanja i parafiskalne NAMETE. Šukeru je također rečeno da Hrvatska slovi kao država koja je "neprijateljsko OKRUŽENJE" za INVENSTITORE te da američke FIRME doživljavaju Hrvatsku kao jednu od NAJSKUPLJIH zemalja u Europi.

No, također ističe da je značajan faktor i "Kosoričina kralježnica". "Ključno je hoće li Kosoričina vlada IMATI hrabrosti preuzeti NEKE rizike i nastaviti s TEŠKIM odlukama", izvijestio je Foley, koji je pohvalio vanjsku politiku hrvatske premijerke, kao i ustrajnost u borbi protiv korupcije.

"Samo u EKONOMSKIM pitanjima vidi se nedostatak vizije ili možda čak nedostatak HRABROSTI. Namjeravamo snažno fokusirati svoj trud na ohrabrivanje Hrvatske da i na tom polju donese TEŠKE, ali nužne odluke", napisao je Foley, dok je u depeši poslanoj šest dana kasnije istaknuo da hrvatsko gospodarstvo i dalje PATI pod TERETOM visokih POREZA, BIROKRACIJE i KORUPCIJE.


FeraI
26.8.2011. 12:03
Čestitke i Vama gospodine Weis što se niste dali smesti i ustrajete u pisanju,ne obaziravši se na zlobnike.Pišite dalje i ukažite na zločinačku prirodu hrvatskih stranaka ,da se svi narodi probude.Hvala Vam.
Lj. R. Weiss
26.8.2011. 0:47
@JosipN., slavuj...
Nisam od onih koji siju u Virovitici, a mole da kiša padne u Zagrebu. Netko vas je pogrešno informirao: već četiri godine živim u Virovitici, ne računajući godine prije odlaska na studij u Zagreb.
@slavuj
Nisam protiv regionalnih stranaka, ali mi Glavaševa stranka nije osobito simpatična. Posebno stoga, što je jedno vrijeme njom upravljao bjegunac od pravde iz susjedne države. Drugo, sukob te stranke s HDZ-om, na drastičan način udaljio je Slavoniju od Zagreba. Sjećate li se kada je premijerka nešto ozbiljno napravila u Slavoniji, osim posjete i slavlja u Vukovaru?? Ali je zato malo-malo ima u drugim dijelovima Hrvatske, obećava nastavak gradnje Pelješkog mosta dok Slavonija i Podravina vape za modernom auto-cestom, uz Dravu... Osim toga, regionalne stranke ne bi smjele dominirati jer onda dolazi u pitanje Hrvatska kao geo-politička cjelina.
Izborni model može biti savršen, ali ako se ne bude išlo smjerom koji predlaže don Grubišić,(i još poneki) nema nama demokracije u "lijepoj našoj". Ljudi trebaju mijenjati odnos prema politici i ne gledati je najviše koristoljubivo - trebaju nam ljudi koji će biti pošteni, stručni, s novim idejama razvoja. Naravno, idelano bi bilo da se unutra stranaka pred izbore za Sabor, rade predizbori a ne da šef stranke bude taj koji određuje tko će na listu.
@svima koji se trude oko kvalitete rasprave
I čestitam svima koji se u raspravi nisu dali odvesti u krivom smjeru, kojim je nekolicina, srećom potpuno zanemariva, namjeravala. Kada vidim da su ti, najkraće rečeno sitni provokatori stišani od većine koja razložno raspravlja, i sam imam više volje i motivacije za sljedeću kolumnu.
FeraI
25.8.2011. 23:22
Jedan jako dobar komentar od Independenta.Nisam se mislio osvrtati na sayana to može gospodin Weis i sam a ovo je jako dobro.Vidi se kako kažeš da je to jedan austrijski konjušar ,koji bi na zapad u ropstvo.Neki nisu stvoreni da vladaju i to je naš problem,na vlast moramo dovesti one koji su stvoreni za vlast ne njih.
independente
25.8.2011. 22:09
dobra tema, dobra rasprava i onda opet "prepisivači", ali što se može....
zgodan je tu jedan komentar da je u našem višestranačju onemogućen izbor. osobno smatram da se ima što izabrati ( naravno, potrebno je za ideju skupiti-animirati dovoljno istomišljenika ) ali je naknadna kontrola sustava apsolutno neučinkovita, odnosno postavljena tako da često oni koji trebaju biti kontrolirani su upravo ti koji kontroliraju. o pravosuđu neću ovom prilikom osim što moram reći- to je upravo rak-rana našeg društva i ključ svih problema.
na žalost, puno je onih koji su definitivno zalutali u političko djelovanje ali su pod krinkom stranaka -SVIH- voljom birača uplovili u mutne vode u kojima se strašno puno krivolovi. smatram ovo jednostavnom ali bolno istinitom ocjenom.
na kraju, evo trenutka slabosti- g. sayanu kratki odgovor: označite molim, gdje sam uopće spomenuo ".... da su izbori bili posteniji kad smo imali samo jednu partiju i verbalni delikt...."
drugo, velite kako mladi sdp-ovci putuju u beograd, novi sad, split???? ( ne kužim zašto split, ali nije niti bitno ). poštovani g. sayan, to samo govori da ima i onih koji imaju šire poglede i shvaćanje društva za razliku od nekih koji vide samo koliko im konjskaoglavina dozvoljava pod upravljanjem nekog kočijaša....pozdrav..

anakonda
25.8.2011. 21:02
očito su neki u hdz-u krivo shvatili ustav.

Đakić: Ne možemo svi biti isti i imati jednaka prava

Ne možemo biti svi isti u domovini Hrvatskoj i ne možemo svi imati ista prava.............

a što su iz oporbe odgovorili:

To je TEMELJ svake moderne države, da su svi građani u jednoj zemlji i po USTAVU i po zakonima JEDNAKI. Bit ćemo jednaki i možemo biti jednaki - rekla je Pusić .........

znači da bi ja išao u zatvor zbog izjave u medijima Don Ivan Grubišića A ISTI BI SLOBODNO HODAO HRVATSKOJ. A PO KOJEM JA TO ZAKONU BIO KAŽNJEN????
NADAM SE DA NEKI NE RADE NA ODGOVORNIM MJESTIMA NA KOJIMA TREBA RAZMIŠLJATI I POZIVATI SE NA ZAKONE.
slavuj
25.8.2011. 20:10
anakonda,
kad je don Grubišić rekao da je potrebna smjena idiota,vjerojatno je mislio na likove poput TEBE.
Naravno da don grubošića nitko neće uhititi,
ali ti se ipak zabrini za posljedice nazivanja ljudi glupima!
anakonda
25.8.2011. 19:02
zar si ti katolik, kako možeš pomisliti da Don Ivan Grubišić LAŽE????

ti nisi gori od partije, TI BI DA DOĐEŠ NA VLAST BIO GORI OD STALJINA. PA SVAKI GRAĐANIN IMA PRAVO IZREĆI SVOJE MIŠLJENJE, ZAR NE???? VIDIŠ DA HDZ JOŠ NIJE UHITIO Don Ivan Grubišić ZBOG OVE IZJAVE.
anakonda
25.8.2011. 18:58
Don Ivan Grubišić:`Hrvatskoj je potrebna smjena idiota!`


SLAVUJ, hočeš reći da Don Ivan Grubišić LAŽE?????? SMIRI SE, ČITAJ POLAKO OD NASLOVA DO KRAJA.
FeraI
25.8.2011. 18:37
Potpuno se slažem sa ocjenom gosp. Weisa ,da višestranački sastav ne omogućuje izbor. Neki dan sam se pitao baš to,i nije mi bilo jasno zašto je to tako.Iz Sabora se možda stvarno može puno promjeniti jer su vladajući kako dobro piše kopromitirali djelatnost .Gospodine Weis nastavite analizirati i pratiti,uvjek se veselim i puno naućim kad vidim vaše priče.Hvala
sIavuj
25.8.2011. 18:17
I smrt fašizmu, sloboda Narodu! Ne dozvolimo da hrvatske stranke pobijede partiju!
slavuj
25.8.2011. 17:43
anakonda zašto lažeš?
Hrvatska nije idiotizirana , i ti ne smiješ cijelo društvo obilježavati sa svojim karakteristikama.

Što si čekao da se ja javim ?

Čestitam svim na "relativno korektnim" komentarima ,iako "likvidacije "treba izbjegavati.

Molim Vas sve da ne dozvolite da vam "netko"
pokvari i uništi raspravu ,jer on je za TO plačen.

anakonda
25.8.2011. 17:05
Prosvjednici su toga svega SVJESNI, iskusili su to na osobnoj razini i više nisu u STANJU trpjeti taj i TAKAV IDIOTIZAM. Žele KORIJENITE promjene, a ne nastavak puta u provaliju. Jasno, ovaj idiotizam NE OZNAČAVA ljude s MALIM kvocijentom inteligencije, nego NEPOŠTENE, nestručne, PODOBNE I POSLUŠNE. Ti NISU spremni, ako se i deklariraju KAO VJERNICI, kad dođu u crkvu NEĆE dati NI DVIJE kune za milostinju.

``DOLJE, BANDO lopovska; Dolje `IDIOTIi!`; Hoćemo nove, nekorumpirane, stručne i poštene ljude!; Hoćemo korjenite promjene!; Tražimo POPIS BIRAČA i BRANITELJA!; Protiv smo pozitivne diskriminacije PRED ZAKONOM!; Bez toga ne želimo IZAĆI na izbore!; Smanjiti broj privilegiranih `fotelja`; OTVARAJTE NOVA radna MJESTA.``

POTPISUJEM IZJAVU DON GRUBIŠIĆA.
anakonda
25.8.2011. 16:59
"znam sada za koga sigurno NEĆU glasovati,..."

DOBRO RAZMIŠLJANJE LJUBE. POSTAVLJA SE PITANJE DA LI BI NEKA NOVA OPCIJA SMJELA IĆI U KOLACIJU S HDZ-OM?? ŠTO TADA DOBIVAMO? HDZ NAKON HDZ-A. RJEŠENJE ZA NAŠR PROBLEME:

Don Ivan Grubišić:`Hrvatskoj je potrebna smjena idiota!`

"Mnoge `naše` riječi imaju korijen iz grčkog kulturnog kruga. Tako i riječ politika i idiotizam. Dok su se u staroj Grčkoj političari bavili problemima grada i države na mudar, stručan i opće prihvatljiv način motivirani čašću, idioti su se bavili općim stvarima polisa na politikantski ili idiotski način, zbog osobne koristi.

U Hrvatskoj se posljednjih 20 godina nije događala politika nego POLITIKANSTVO ili IDIOTIZAM - bavljenje ili vođenje države iz OSOBNIH interesa ili STRANAČKE pripadnosti tako da je Hrvatska u potpunosti IDIOTIZIRANA zemlja i država. Upravo ti nesposobni, ne mudri i nekompetentni, nepošteni su UPROPASTILI državu i njenu budućnost te je krajnje je vrijeme da `IDIOTI` ODU s DRUŠTVENE scene, da se rehabilitira politika kao časna građanska dužnost i da dođu NOVI LJUDI.

Jer, ponavljam, oni koji su nas DOVELI u OVAKVO stanje, nisu u stanju izvući nas iz njega. Oni su toliki `IDIOTI` da NE ZNJU, da to NE ZNJU. Ponašaju se BAHATO s BROJNIM povlasticama kao `ŠEICI`, ali na GRBAČI građana. Potrebna je smjena `IDIOTA`.
slavuj
25.8.2011. 16:57
poštovani.
tekst vam je u dobroj mjeri korektan,ali dosta je uočljivo "navijanje" za neke stranke.
Mislim da se niste korektno izrazili spram HDSSB-a,
i mišljenja sam suprotno vašeg ,tj. da bi za demokratski razvoj LIJEPE NAŠE bilo potrebno što više regionalnih stranaka,koje bi se "otrgle" od vlasti,ma tko bio na vlasti na državnoj razini.
Možda bi najbolje rješenje bilo promjena izbormog zakona .
Tu mislim da se zastupnici biraju pojedinačno,svatko svojim imenom i prezimenom pred birače, a ne da stanačke ulizice dolaze na liste,ulaze u sabor i tad su neviljivi ili pod utjecajem svojih šefova.
Ako se u svakoj izbornoj jedinici bira recimo 15 zastupnika ,neka stranke predlože svojih 15 kandidata, ali da se ostavi mogućnost da se izabere onaj 15. na listi ,neka se prijave pojedinačni kandidat-ne moraju imati listu,
i tako se nakupi bilo koliko kandidata.
Mi birači izbiramo 15 kandidata- imenom i prezimenom i 15 prvoplasiranih ljudi s najviše dobivenih glasova dobivaju mandat.
Može da se glasa za 5. na listi hdz,za 10. na listi sdp, za 15. na listi hss, za 8. na listi hsp , bilo koga pojedinačnog kandidata i tim načinom 15 ljudi s najviše glasova su dobili maandate.
Mislim da bi tek tada imali pravu demokraciju.
sayan
25.8.2011. 15:10
meni se cini kako kolumna odise beskrajnom mrznjom spram svim postenim hrvatskim strankama koje bi tek trebali oformiti umjesto ovih prodanih dusa sto imamo.
mika
25.8.2011. 13:36
Nekako promišljam da bih se oformio treći blok stranaka,trebao bi se Prpić staviti na čelo i povest Kregara i Jurčića i još poneke, a ne podržavati nji.
Ni Kregar ni Jurčić nisu viđe , oni su znalci, stručnjaci u svojoj domeni. Ako se to dogodi onda imaju i druge lokalne stranke prikiku da se priključe(KOJE SU ČISTE OD KRIMINALA). Sretno im!
fitilj
25.8.2011. 12:39
Što se tiče "kolumniste" Ljube vi ste Josip n. krivo zaključili

Ljubo nije od onih koji bi "posijali pšenicu u hrvatskoj, i molio Boga da kiša pada u Hrvatskoj." Ljubo kad god mu se pruži prilika zato sije pšenicu u Izraela, i za tamo moli Boga da pada kiša. Bar tako dišu svi njegovi upisi!
Josip n.
25.8.2011. 11:18
Poz.svima. Čitajući tekst nemogu se oteti dojmu da je " navijački", premda bi kolumnist trebao dati svoje neka općenita razmišljanja. Sama slika i pojašnjenje slike , kako i zašto je tu, govore o smijeru teksta. Mislim da je Siniša dobro primjetio tajnu ljubav HNS-a i Weisa ali nije mi to bitno. Bitno je izići na izbore i ako ne želite za nikoga dati glas, prekrižite ga, nedajte manipulatorima da glasaju umijesto Vas. I takav listić je znak Vašeg promišljanja. Zašto ljubo spominjete 4-tvrtu izbornu kad Vi živite u Zagrebu. Nemojte i vi iz Zagreba gledati Slavoniju. To mi liči na onu " posijali ste pšenicu u Virovitici, a Boga molite da u Zagrebu pada kiša."
Lj. R. Weiss
25.8.2011. 2:11
@independente
Hvala ti na vrlo suvisloj analizi vrijednosti i šansi stranaka u izborima za Sabor. S veseljem zaključujem da nam se procjene podosta podudaraju.
Što se tiče ovog "beogradskog fašizma" i nekog utjecaja na hrvatske stranke, mislim da je ta teza obična provokacija - 20 godina smo odvojeni, oni imaju svoju državu mi svoju, ima poveznica, ali to nije fašizam.
I na kraju, ako ga i ima, svaka država neka brine za "svoj" fašizam!
sayan
25.8.2011. 0:35
ah, independente, naravno ces postedjeti portal komentara, kad ocigledno nemas sto suvislo reci. iako bih volio procitati kako objasnjavas svoju tvrdnju da su izbori bili posteniji kad smo imali samo jednu partiju i verbalni delikt. cudna neka ta tvoja demokracija.
stole123
24.8.2011. 23:41
gdje je sdpeovac anakonda kad nije dao svoj komentar
stole123
24.8.2011. 23:38
sa većinom se slažem ali mislim da bi ove izbore mogla dobiti neka malena stranka koja se ni sama tome nenada osobno mislim da bi bila dobra koalicija hdssb,laburisti,hsp i stranka pravne države od prpića tako nekim stankama bih dao glas bez razmišljanja iako sam član vladajuće stranke
Lynx
24.8.2011. 23:36
@sayan
Mislim da ćete svojim odličnim komentarima privući pažnju "Nacionala", "Globusa" ili "Hrvatskog lista" koji će Vam zasigurno dati puno prostora da svoje teze detaljno objasnite neukom puku. Izgaram u želji da dočekam taj dan! Molim Vas samo nastavite tako!
Živjeli!
independente
24.8.2011. 23:08
poštovani, kao što rekoh, poštedjet ću ovaj portal komentiranja na Vaše komentare..
sayan
24.8.2011. 22:53
zgodan osvrt inedepedente, vidim dajes glas sdp-u. spominjes podmladak. slucajno znam dobar dio spd-ove zagrebacke mladezi, pa tako i neke "vaznije" drugove. pa, vecina njih vikende provodi na relaciji beograd-novi sad, te split. sto samo potvrdjuje moju tezu o djelovanju fasistickog beograda na hrvatske stranke. ako cemo biti mnogo velikodusni i hrvatskom strankom nazvati stranku koja ne rabi termin "hrvatska" u nazivu.
sayan
24.8.2011. 22:46
nemas ti indepedenta sta razumjeti ili ne razumjeti. ako ja kazem sta je receno mojim komentarom, onda ti ne mozes tu intepretirati svoje vlazne zelje. fizicki treba likvidirati utjecaj fasistickog beograda i jugoslavena na hrvatske stranke. to kao preduvjet demokracije.

inace, izvoli indepedente. samo navali. osvrni se na ljubinu analizu i procjenu. navikli smo mi na svasta. a mogao bih onda ja tebi jednu zaintepretirati?!
independente
24.8.2011. 22:40
evo skromne analize - usporedbe s Vašom procjenom, g.Weiss:
Hdz - ničeg se nije riješio ( nikoga ), u Dalmaciji će i sutra 80% hdzovaca podržati Sanadera bez obzira na sve, a to čišćenje vam je kao da čistite meksički zaljev od nafte Deepwater Horizona ( to je možda čak i izvedivo ). što se tiče jacinog rejtinga - pa valjda je sada već svima jasno da ju na vlasti, skupa sa hdz-om, drži ova i ovakva oporba!!
Hss - stranka koja nije vrijedna komentara - nula bodova, ne mogu se načuditi da itko još glasuje za njih ( osim Friščića, Petirke, Pankretićai kod nas Novogradeca, a zna se i zašto oni glasuju )
Sdss - žao mi je što ih uopće moram spomenuti - čisto trgovačko društvo...
SDP - Ljubo, pomladio je Zoka stranku, i to kako, ali na žalost na savim krivu način i s krivim podmlatkom. Šteta, ne za Zorana već za Hrvatsku budućnost..mada, i pored toga - glas za SDP!!
Hns - tu se slažem s Vama - potrošena stranka-potrošeni ljudi!! dovoljno, jer ako im je Dragan Kovačević glavni ekonomski strateg, sačuvaj bože...
IDS - bez obzira na nedostatke, dobra regionalna stranka - oni ili Ladonja - meni osobno svejedno, mislim da su dobri lokalpatrioti, istra je ipak "drugi svijet", bolje ih je imati uz nego protiv sebe..
Hsu -u slijedećih sto godina neće imati priliku ( niti hoće ) učiniti ništa za umirovljeničku ( brojnu ) populaciju. stranka je to nekolicine koje niti članstvo ne shvaća ozbiljno. U koaliciju ih se uzima zbog općeg dojma..
Laburisti - mislim da su ok s tankim kadrom i utjecajem ali tko zna....najkonkretniji su u zalaganju za sitnu raju..
HSLS - interesantna stranka koju je za dugi niz godina uništio njezin negdašnji predsjednik - Budiša - jedan prepotentni, iznimno tašt čovjek, zaslužan za ništa !!!!!! uništio koaliciju iz Račanova doba samo zato što nije bio- Mesić !! Gospodin Kosor ima štofa i šanse koje su mu, bojim se, dolaskom Budiše natrag, jako umanjene...lokalni liberali su se prodali za par direktorskih mjesta....
Nezavisne liste i blokovi imaju šansu da prođe netko od nositelja u određenim izbornim jedinicama i to je sve - nemaju logistiku i infrastrukturubez obzira na internetske aktivnosti.. spomenuli ste i g. Prpića - mislim da je čovjek ok i pošten ali nedostaje mu jako puno iskustva, ali kada "snimite" neke jako iskusne, štetočine, onda su sve opcije otvorene ..
HSP- nula bodova
HDSSB - možemo o njima misliti što god, oni će svoj kolač u Slavoniji uzeti, iz sličnog razloga iz kojeg i hdz -slaba i neuvjerljiva oprba.... na žalost..
Zeleni - tko je to uopće u RH ??? osobno sam za takvu stranku ali u kapitalizmima oni moraju imati jake sponzore a to kod nas još ne bu...
Kerum - takvo što može izabrati samo Split i nitko više - i neka ima ga, što dalje, jak odaleko od ičeg značajnog u RH.. ma koji Sabor, gluposti..

Tragedija bi bila da izbore dobije jacina bulumenta, ali - ne zaboravimo, svi mi, da su predstojeći izbori u RH, ne u nekoj normalnoj, civiliziranoj zemlji. U zemlji gdje sve ima svoju vrijednost osim poštenog i predanog rada. I zato ova analiza ima veeeliku rezervu, Virovitica i VPŽ su to pokazali već u nekoliko navrata....
jer, mi smo produkt "tranzicijske zemlje u tranziciji"...
independente
24.8.2011. 21:48
netočno, sayan, dobro razumijem Vaš komentar ali takvo što nije vrijedno razumijevanja a, kako vidim u nastavku Vaših komentara, nema baš previše veze sa zdravom pameću. što se može, i ovaj portal uvijek mora imati neku "zvijezdu"..
a da ne kvarim ozbiljnost teme u nastavku ću se osvrnuti na analizu i procjenu g. Weissa oko stranaka ( strančica ) i onih koji bi to željeli biti..
SIDRO
24.8.2011. 21:01
sayane,sayane! Misliš li to na Rončevića,Sanadera,Mladinea,kutlu,Polančeca,Mravka,Zagorca,Fimimedie i bezbroj drugih "domoljuba,patriota"???
Nije li Stanimirović i ekipa na vlasti upravo sa najvećim domoljubima?
sayan
24.8.2011. 20:23
ljubo, zar stvarno ozbiljno mozes tvrditi kako fasisticki beograd ne postoji? molim te uozbilji se. svaki urbani centar ima taj problem. neki izrazenije, neki manje. kako ukazuju izborni rezultati, beograd ima oko 50 posto fasistickih biraca.

djelovanje fasistickog beograda ocigledno je i mi smo duzni dici glas protiv, te podrzati onaj demokratski beograd u njegovom nastojanju stvaranja dobrosusjedskih odnosa. kad onemogucimo fasisticki begrad u djelovanju na nase stranke, moci cemo birati prave demokrate.
Lj. R. Weiss
24.8.2011. 20:15
@Siniša Prpić
Nema tu reklame za stranku na vlasti. Ponavljam, popratna fotka ima funkciju da nas podsjeti na demagogiju HDZ-a na koju je dio birača nasjeo. HDZ se ponešto trudi prikazati se boljim, ali, oni NE ZNAJU KAKO DALJE. Nažalost, ovi koji kukuriču tek za nijansu bi mogli biti kvalitetniji, ali u osnovi smo suočeni s tragedijom hrvatskog neizbora. Trudio si se oko Trećeg puta, ali nije sve do tebe. Pozz
Inače, što se tiče nekoliko upisa (sayana i još ponekog) na administratoru je da procijeni pridonose li kvaliteti dijaloga na ovom portalu. Po mom mišljenju pisati danas o "fašističkom Beogradu" i Jugoslavenima je fata-morgana!
Feral
24.8.2011. 19:17
pretužno
sayan
24.8.2011. 17:56
independente, ti ocigledno ne razumijes moj komentar. ne pripadam grupaciji krvolocno idiotskih jugoslavena da bih predlagao fizicku likvidaciju osoba.
lijepo sam napisao kako se fizicki likvidirati mora utjecaj fasistickog beograda i jugoslavena na hrvatske stranke, izmedju ostalog. znaci utjecaj ljudi koji djeluju u tom pravcu treba onemoguciti, kao sto to cini svaka drzava koja stiti svoju nacionalnu sigurnost.
te fasisticke beogradsko-jugoslavenske strukture treba umiroviti, uhititi, izbaciti iz zemlje, po zasluzi vec.
mogao bi nam ljubo napisati kolumnu kako izraelci stite svoje nacionalne interese i suverenitet.
siniša prpić
24.8.2011. 16:59
E, ovakve finese mogu izvesti samo oni koji imaju filigranski osječaj za ekonomiju, u samim genima... Prvo reklama Stranke na vlasti ( slika govori više, nego tisuću riječi ), a potom, jedan mali redak u komentaru ( "Da ne bi bilo zabune zbog one fotke....). To mogu samo "majstori" zanata.
Ljubo, ipak mi se čini da će te Vi dati glas Vašem "miljeniku" ( Čačiću ), jer jednostavno ne vidim načina da to izbjegnete. "Trečeg puta" za sada nema, pa Vam ne preostaje drugo nego da "zakukuričete". Dalmatinci bi rekli da su to "muke ježeve". Osim ako Vas od tih muka, ne spase "muke po osobnoj iskaznici".... Tekst ok. Na žalost, u največem dijelu ste u pravu.
independente
24.8.2011. 15:54
cijenjeni g. sayan, uz dužno poštovanje Vama, sugeriram uredniku da komentare kao što su Vaši skine s ovog portala.
sayan
24.8.2011. 13:12
demokracija je za ljude. i demokracija se brani od fasistickog beograda i jugoslavena. nista drugo tu ne pomaze.
freeman
24.8.2011. 12:52
FIZIČKE LIKVIDACIJE... MILA MAJKO I DEMOKRRACIJE KOJU NETKO ZASTUPA
sayan
24.8.2011. 12:01
lako je prepoznati stranke stetne po hrvate. dovoljno je njihove nazive usporediti sa nazivima stranaka drugih zemalja. u demokraciji nepisano pravilo glasi: ime drzave sastavni je dio bilo koje stranke, lijeve, desne, centra.
znaci bilo koja stranka koja nosi "hrvatska" u nazivu je potencijalno dobra, ostale otpadaju vec u startu, zastupaju tudje interese, t.j. teledirigirane su, kod nas najcesce iz beograda.
no postoji jos jedan specifican problem: vecina potencijalno normalnih stranaka u nas infiltrirana je destruktivnim elementima. hdz je skolski primjer.
sto iz pohlepe za osobnom koristi, sto iz gluposti, sto pod ucjenama, stranka je unistena.

sdp, ids, sdss nemaju "h" u nazivu. sjecam se jednog sdp-ovca kako se prije nekoliko godina izvinjavao srbima sto je na jednoj manifestaciji u istri bio istaknut hrvatski grb. to je nazalost po zakonu, inace ne bi bio...

sta ostaje? hdssb, hsp u svim varijantama, hss, ova-ona... sve je to vise-manje potkopano. ne bas kao hdz, ali izuzetno spretno. ne vjerujem kako ce u hrvatskoj zazivjeti demokracije prije no sto se likvidira utjecaj beograda i nekolicine jugoslavena. najbolje i najefikasnije fizickim likvidacijama.
zigi7darko
24.8.2011. 11:44
Nisam nikada bio ni na jednim izborima do sada, a nemam namjeru ni u budućnosti. Duboko u sebi sam siguran da je tako ispravno. Vama gosp. Ljubo lijepi pozdrav!
SIDRO
24.8.2011. 11:02
I ja mislim da se drži hvalospjeva o žuži !!!!!!
fitilj
24.8.2011. 9:39
Ljubo drži se ti Žuže Jelinek. Za političke analize treba više znanja i pameti od prepisivanja tuđih misli i zaključaka.

Usputna pimjedba: HDSSB („Glavaševa stranka") nije štetočinska stranka za Slavoniju i budi siguran da će dobiti glasove za 5-10 mandata. Da je bar više takvih stranaka Slavonija, kao regija bi pokazala zube zagrebačkoj lupeškoj čordi i nebi bila slijepo crijevo Hrvatske.

Lj. R. Weiss
24.8.2011. 2:21
Da ne bi bilo zabune zbog one fotke na početku teksta - stavili smo je da bi vas podsjetili kako nam je HDZ 2007. tvrdio da zna dalje... Naravno, znali su prema - dolje...I znaju još!


Još iz kategorije Kota Lj. R. WeissaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.