Sabor glasuje o Vladinu paketu pomoći gospodarstvu
Podneseno šest kaznenih prijava za krivotvorenje propusnica
Plenković: Mjere relaksiranja ne smiju biti prenagle
Zbog velikog broja zahtjeva ranije izdane propusnice vrijede do srijede
Stožer: 40 novozaraženih, situacija i dalje dobra
Ne nasjedajte na zlonamjerne mailove za pristup internet bankarstvu
SSSH poziva Vladu da skraćivanjem radnog vremena spasi radna mjesta

  Kota Lj. R. Weissa

Ljubo R. Weiss: Hitan nacionalni dogovor ili kaos

  Ljubo R. Weiss           13.08.2009.         3575 pogleda
Ljubo R. Weiss: Hitan nacionalni dogovor ili kaos

 

   (neka razmišljanja povodom političko-gospodarske krize u Hrvatskoj)

U opasnosti je Hrvatska...

   Moja majka podigla je danas obiteljsku mirovinu koja joj pripada nakon smrti muža odnosno mog oca. Do sada iznosila je 3.040 a sada je umanjena za dva posto. Nije mogla a da se ne suzdrži i kaže pred šalterom i posjetiteljima banke, glasno i jasno: «Srećom bolesna sam i stara, malo mi je preostalo, ali ovo neće dobro završiti!» Službenice banke umirivale su je riječima: «Nemojte to tragično shvaćati!»

   Meni su se pred očima smjenjivale slike s nekog političkog skupa i uzvik «Imamo Hrvatsku!», slike porodične sage s nekoliko prekretnica kada je obitelj gubila, slike iz djetinjstva kada je gorila kuća preko puta naše kuće i kada su izvodili krave iz staje krcate suhom slamom i sijenom.

   Da, Hrvatska podsjeća na slamu i sijeno, suhu slamu i suho sijeno, nekontrolirani požar je neposredna opasnost. U opasnosti je Hrvatska, njen opstanak, njena budućnost! Šokantna ocjena i volio bih da je netočna. Oni koji tvrde drugačije ili su naivni optimisti ili ne govore narodu istinu. Manipuliraju narodnim osjećajima kupujući vrijeme i vjerujući u čudo - da će ojađeni i u većini bijedni hrvatski narod prihvatiti bajke koje im Vlada Jadranke Kosor priča, ali i mjere harača kojima su dovedene u pitanje mnoge egzistencije, planovi, nade, ali i temeljne ustavne vrijednosti moderne i neovisne Hrvatske. A te temeljne vrijednosti su pogažene i gaze se iz dana u dan, nema povjerenja u političare ili je ono minimalno, Hrvatska nikada nije bila više ovisna o drugima nego ovih mjeseci, zakoni i Ustav su najčešće mrtvo slovo na papiru. Toliko je toga hrvatskog rasprodano i pokradeno da će nam uskoro ostati samo hrvatska zastava i grb, ali njih ne može narod pojesti i od njih živjeti. Nalazimo se na dnu, mada nije sigurno da ispod tog dna ne postoji još neko dno???

   Očekujete komentar, a ovaj put ga vrlo teško pišem. Ne zato što ne znam što bih napisao nego zato što mislim, ma koliko dramatično zvučalo, da komentari trebaju biti zamijenjeni akcijama, djelovanjem! Ma koliko vas podsjećalo na maksimu iz povijesti filozofije, radi se o tome da nema smisla dalje tumačiti i objašnjavati gdje smo i kamo idemo odnosno srljamo -radi se o tome da treba  mijenjati stanje apatije, povremene nervoze i panike, izgubljenosti, ono što se opasno približava beznađu malog hrvatskog čovjeka.

                            Za kakvu se državu borio hrvatski narod?

   Hrvatski narod nije se borio i izborio za ovakvu hrvatsku državu kakvu imamo danas, anno  domini 2009. Očekivali smo 1991. zemlju i državu blagostanja, ne siromaštva, jadnog strančarenja, mita i korupcije, egoizma i nemorala. Jedna od najljepših i resursima najbogatijih zemalja u Evropi zbog pogrešnih politika od 1991. nekoliko stranaka, posebno HDZ-a, došla je u situaciju da najmanje sto tisuća njenih građana uživa sve moguće privilegije - od velebnih vila preko ljetnikovaca, superluksuznih  stanova, najskupljih automobila i  kolekcija slika i satova do - posebnog apartmana u bolnici na  Jordanovcu. Nekretnine i pokretnine kojima danas raspolažu pojedine obitelji u Hrvatskoj stječu se radom nekoliko naraštaja, a ne u deset-petnaest godina. Od 1991. trošilo se najmanje 20 posto onoga što nije stvoreno kao nova vrijednost nego na osnovu kredita i zaduživanja. Hrvatska je jedna od deset najzaduženijih zemalja svijeta. Ona gospođa ministarka koja je vodila ministarstvo i međugeneracijske solidarnosti i njeni ministri kolege zadužili su tri slijedeće generacije hrvatskih građana, naša tri naraštaja da vraća u tko zna što utrošenih 40 milijardi eura!???To je generacijska solidarnost? Ona koja je predložila harač udarila je na najslabije u ovom društvu većinom stare i bolesne - umirovljenike i ne bez razloga «Glas Slavonije»  na naslovnici od 12.kolovoza 2009. ističe: «Krizni porez - zločin prema umirovljenicima».To je doprinos međugeneracijskoj solidarnosti? Iz dana u dan većina građana Hrvatske živi lošije i lošije, ljudi gube nadu, ne vide svjetlo - gomila se negativna energija radnika, seljaka, studenata, umirovljenika, svakog tko živi od svog poštenog  rada, sadašnjeg ili minulog.

   Hrvatska vlada dr. Ive Sanadera prokockala je sve šanse da zaustavi negativne trendove, Vlada Jadranke Kosor nesposobna je to učiniti.

   ZATRAŽIMO MIRAN ODSTUP NESPOSOBNE VLADE JADRANKE KOSOR, zatražimo da predsjednik RH Stjepan Mesić(ma što o njegovom obnašanju predsjedničke dužnosti svaki od nas misli, proglašavali ga neki i izdajicom, on je ovog trenutka ipak jedan od političara ove države koji čini da umanji zlo koje nas je snašlo) i sazove sve mudre glave ove zemlje, predstavnike svih političkih stranaka, sindikata, studenata, umirovljenika i drugih institucija Hrvatske koje trebaju reći svoj glas, viđenje krize i izlazak iz nje ( i predstavnike glavnih Crkvi, i predstavnike medija, udruga, pojedince-hrvatske intelektualce...) Možda se HDZ neće odazvati takvom pozivu na okupljanje, ali ništa za to - definitivno će pokazati da mu je do vlasti i vladanja, a ne do dijaloga i traženja rješenja za krizu. I kako krenuti na skup na kojem je jedan od ciljeva tražiti smjenu premijerke tj. miran odstup njene Vlade? Ali, bar bi dobila priliku da objasni 5-6 godina pogrešne politike HDZ-a!

   Nazovimo to okupljanje  SABOR ZA BUDUĆNOST HRVATSKE!

                              ZADACI SABORA ZA BUDUĆNOST HRVATSKE?

   Taj SABOR zasjedat će sve dok se ne postigne nacionalni konsensus o mjerama koje treba neposredno poduzeti da  se zaustave trendovi koji vode u bankrot države , prije svega:

 1. tražiti miran odstup Vlade Jadranke Kosor koja je izgubila povjerenje odnosno ne uživa legimitet hrvatskih građana,
 2. stranke predstavljene u Saboru za budućnost Hrvatske trebaju postići dogovor hoće li prijevremene izbore s vrlo kratkom izbornom kampanjom, ili žele formirati ekspertnu Vladu, Vladu nestranački opredijeljenih stručnjaka,
 3. Ova Vlada imala bi prvenstveni zadatak, u suradnji s predsjednikom RH, pripremati izvanredne izbore za Sabor RH,
 4. Ova prijelazna Vlada izradit će uz pomoć najsposobnijih hrvatskih ekonomista program antikriznih mjera baziran na iskustvima zemalja koje su se najbolje suprotstavile svjetskoj recesiji, uvida u  s t v a r n o  stanje gospodarstva i financija, polazeći od činjenice da bez poticanja proizvodnje i povećanja kupovne moći građana

nema brzog izlaska iz krize; to znači omogućiti izravne investicije iz inozemstva, uspostaviti optimalnu teritorijalnu organizaciju Hrvatske, suzbijanje birokracije na svim razinama te štednju i racionalizaciju - od vojske do diplomacije, od obrazovanja do zdravstva itd. Sve to uz zapošljavanje ne po političkoj podobnosti (članska karta vladajuće stranke-najduže je to bila i još jest HDZ-a) nego po stručnosti i radnom iskustvu.

 1. Ključno pitanje je Sabora za budućnost Hrvatske trebalo bi biti može li se hrvatska kriza prebroditi bez pomoći MMF-a? Svaki dan odgađanja tog aranžmana znači gubitak vremena, ali i još drastičnije mjere MMF-a onog trenutka ako budemo prisiljeni  prihvatiti pomoć MMF-a.
 2. Drugo ključno pitanje je koliko program antikriznih mjera počiva na načelu većeg doprinosa saniranju krize onih koji su imetkom, gotovinom i na druge načine u mogućnosti sanirati gospodarstvo: oni su dužni iskazati solidarnost s narodom, a ne osiromašeni narod prisiljavati na solidarnost s imućnom pseudo-elitom( članak  51 hrvatskog Ustava:»Svatko je dužan sudjelovati u podmirenju javnih troškova u skladu sa svojim gospodarskim mogućnostima.» Ili iz jednog drugog članka Ustava: vlasništvo obvezuje, njihovi korisnici dužni su pridonositi općem dobru.)
 3. Paralelno, policijsko-sudski sustav djeluje samostalno, energično i pravedno istražujući većinu ključnih afera koje su potresale hrvatsko gospodarstvo zadnjih 6 godina! Ono što su oteli oni s imenom i prezime ne mogu nadoknaditi građani dok se ne vrati u državnu kasu bar veći dio otetog.
 4. Vlada Jadranke Kosor javnom deklaracijom razradit će članak 38 Ustava RH kojim se jamči sloboda mišljenja i izražavanja misli kao i pravo na slobodno udruživanje radi zauzimanja za socijalna prava. Ustavne slobode i prava građana, posebno one koje se tiču prava na okupljanje i slobodu iskazivanja mišljenja temelj su hrvatske demokracije. Izričito treba jamčiti da represivne mjere neće biti primjenjivane prema građanima koji m i r n o prosvjeduju.
 5. Svaka ishitrena reakcija policije mogla bi dovesti do oslobađanja rušilačke energije, sve do opasnosti pljačkanja trgovina, robnih kuća, zaustavljanja prometa, destruiranja javnih objekata te nekontroliranog korištenja oružja. Policija i sudstvo su samostalni u odlučivanju i postupanju u okviru zakona i Ustava, a ne produžena ruka Vlade niti bilo koje druge interesne grupe.
 6. U velikom nacionalnom dogovoru koji je preduvjet izlaska iz krize ključnu riječ moraju imati oni koji se nisu kompromitirali u dosadašnjem političkom djelovanju, osobe s vizijama, dokazane u struci, kreativne i elementarnog poštenja. Izuzetno je važna u tome uloga Crkvi, svih medija te nevladinih udruga i organizacija, posebno branitelja koji će inzistirati na konačnoj objavi spiska branitelja. U tom okviru očekuje se obustavljanje «rata» između «Glasa Koncila» i predsjednika RH uz napomenu da se poštuje načelo odvojenosti  Katoličke crkve(crkvi) od države,
 7. U svakom trenutku zadaća je svih građana Hrvatske da bdiju nad temeljnim vrijednostima Hrvatske, Evrope i svijeta a to su:

a) slobode građana i socijalna pravda tj. solidarnost onih koji su imućni sa socijalno ugroženim slojevima društva(socijalna država),

      b)pravna država koja polazi od načela da su svi građani pred zakonom jednaki, i da      svatko, od predsjednika RH, bivšeg premijera, sadašnje premijerke, ministara Vlade, bivših i sadašnjih, dužnosnika Sabora RH do moje malenkosti, mogu biti predmet istrage u skladu sa zakonom; ne može vrijediti geslo pravne prakse svi smo jednaki, samo su neki među nama jednakiji od drugih!

c)nacionalna ravnopravnost i ravnopravnost spolova,

d)mirotvorstvo,

e)očuvanje prirode i čovjekova okoliša,

f) neprikosnovenost privatnog vlasništva stvorenog na legalan način,

h)poštovanje povijesne memorije naroda, pijeteta prema žrtvama, kulture, jezika tj. hrvatskog nacionalnog identiteta, ali prije svega antifašizma koji je temelj moderne civilizacije,

g)sankcioniranje bilo kojeg oblika govora mržnje, netrpeljivosti i zagovaranja nasilja.

                 Nasuprot dominantnom egoizmu pa i pohlepi, jalu, hrvatski građani i politički djelatnici trebaju se založiti prije svega za ostvarivanje projekata općih, zajedničkih interesa,

a tek onda misliti na svoje osobne probitke i privilegije. Glavna ideja vodilja je - nije pitanje koliko mogu uzeti od hrvatske države i društva, nego koliko im mogu dati, odnosno koliko znanja, snage, volje i materijalnih dobara voljan sam uložiti u mladost Hrvatske kao zalog da sutra imamo Hrvatsku u kojoj se živi dostojanstveno, sigurno i u blagostanju.

                                                          Bez panike i straha

   Nikakve panike i straha - to nisu dobri saveznici čovjeku u traženju izlaska iz nevolja odnosno krize. Vrijeme je isteklo, računi se gomilaju u našim poštanskim sandučićima, uskoro će se vidjeti tko ih može platiti ležerno, tko uz napor i strah da li će to biti moguće, tko ih ne može platiti...Poznate su i hrvatske šutnje, podaničko-poslušnički mentalitet, sposobnost dugog trpljenja i nesklonost hrvatskog čovjeka preuzimanju rizika i odgovornosti, o čemu svjedoči i velika apstinencija od biračkog prava. Paničariti i strahovati mogu samo oni koji su najviše pridonijeli nevoljama u kojima se danas živi.

   Kažu, dolazi vruća jesen! Oni koji su rasipno trošili, misleći na svoje džepove i džepove svojte, oni koji godinama ne slušaju nikoga do sebe i imaju jedini cilj - vladati i po svaku cijenu vladati - posijali su nepravdu i siromaštvo i ne mogu požnjeti ništa do gnjev hrvatskog naroda odnosno građana lijepe naše.

   Ako to ne bude jesen nacionalnog dogovora, dogovora Vlade i socijalnih partnera, ukidanja harač poreza zbog neustavnosti tog zakona, bit će to jesen sukoba, kaosa pa i  još većih gubitaka građana pojedinačno i hrvatskog društva u cjelini. 

   Ali sasvim sigurno, bit će to prijelomna jesen za Hrvatsku i hrvatske građane kada će konačno biti shvaćeno da još jedva imamo Hrvatsku, ali i da vlast proizlazi iz naroda i - pripada narodu!

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

coca-cola
26.8.2009. 17:42
Po američkim blokovima i kvartovima vlada mafija a po našim gradovima i općinama hdz-sve je to demokracija
Danica
26.8.2009. 13:43
Sudeći po ponašanju naših političara, stanje u nas je još gore!
A da će posljedice rata 1991-95 biti drastične u smislu psihičkih problema jasno je i po broju oboljelih od PTSP-ija! A kažu da je to samo dio oboljelih odnosno dijagnosticiranih!Inače, dobro je proimijećeno kod nas se radi i o kolektivnoj demenciji koju potiču političari i dio medija!
xxll
25.8.2009. 11:49
U RS 350.000 ljudi ima mentalnih problema

Vlada Republike Srpske usvojila je Strategiju razvoja mentalnog zdravlja za period 2009.-2015. godine, a procjenjuje se da u toj državi oko 350.000 ljudi ima mentalnih problema.
Pomoćnik ministra zdravstva Republike Srpske Milan Latinović rekao je da u RS oko 350.000 ljudi ima određenih mentalnih, bihevioralnih problema.

``Veliki problem predstavlja depresija, a neka istraživanja pokazuju da više od 90 posto ratne populacije ima određene simptome depresije``, istakao je Latinović.

Rekao je i kako Strategija razvoja mentalnog zdravlja donesena jer vlada RS želi svim građanima omogućiti da razumiju značaj mentalnog zdravlja za opće zdravlje, te da znaju čuvati i unapređivati vlastito i mentalno zdravlje drugih.

Latinović smatra da će dobro mentalno zdravlje doprinijeti ravnopravnosti, društvenoj solidarnosti i povezanosti različitih društvenih klasa i skupina.
TKO ZNA KAKO JE STANJE KOD NAS????
Danica
23.8.2009. 21:43
@t.t. Malo sam iznenađena da osoba pod t.t. kritizira nabavu auti i motocikla za policiju. Policija treba biti solidno opremljena i imati brze "presretače" jer i najobičniji bajker brži je od prosječnog policijskog motor-kotača. Uz to, puno je nažalost vozača koji prebrzo voze i prometnih nesreća i brze intervencije su nužne da bi se napravio odmah očevid i oslobodile ceste za daljnji promet.Inače se slažem da u načelu i policija treba štedjeti! Važno da ne kupuju U VELIKIM KOLIČINAMA - pendreke!!!!
zzzz
23.8.2009. 20:06
NJIH SAMO OVO MOŽE SRUŠITI I ULICA????
Bajić dobio podatke o tajnim računima

Hrvatskoj je međunarodna pravna pomoć Švicarske i Austrije pomogla da dobije podatke o tajnim računima. DORH o imenima i tvrtkama zasad ne žele govoriti.

Državno odvjetništvo potvrdilo je Jutarnjem listu da je Hrvatska dobila podatke o tajnim računima.

Na koje se osobe i tvrtke odnose ti računi u DORH-u zasad ne žele otkriti, jer su provjere zatražene i radi nekih istraga koje su bile u tijeku i koje bi se tek mogle otvoriti.

Istrage o tajnim računima na koje se slijevao novac za kupnju oružja traju još od 2000 godine i još nisu dovršene. Zbog instituta bankarske tajne uvid u njih nije bio moguć u Hrvatskoj, ali niti u drugim državama.

Zahvaljujući pomoći Austrije, Cipra, Izraela i Mađarske Hrvatska je ipak prikupila veći dio podataka.

Njemačka ima saznanja o tajnim računima u Lihtenštajnu, ali još uvijek tu dokumentaciju nije ustupila hrvatskom pravosuđu
KADA NEMA LOVE, NEMA NITI MOĆI.
zzzz
23.8.2009. 8:54
U pravu si Danica
Samo neki dan su mladi HDZ/HSS/HSLS-a imali javni VELIKI nastup ako se ne varam Osijeku i izjavili da mladi Hrvatske ne podržavaju javne prosvjede protiv ove VLADE?????
Danica
23.8.2009. 3:23
Unaprijed, hvala na pažnji!Evo mišljenja:
Da, mislim da se u Hrvatskoj od osnutka 1991. provodi političko nasilje nad neistomišljenicima vladajuće stranke HDZ-a i da se to nasilje kreće od jednostavnih javnih i tajnih šikaniranja slobodnomislećih ljudi - sve do najgrubljih obračuna s nezgodnim svjedocima ili onima koji pozivaju na prosvjede i kritičko promišljanje hrvatske stvarnosti. Vladajuća "elita" stvorila je sustav trajnog ušutkavanja kupovinom širih slojeva društva raznim privilegijama koje su sada došle na naplatu. Čak i ti kupljeni progledali su i na sustavno političko nasilje sve se češće odgovara i srećom, veći dio medija, uključujući i virovitica net. odupire se tome. Vladajući su sve nervozniji i nije isključeno da političko nasilje, u situaciji naglog osiromašenja radnog stanovništva i umirovljenika (osim većine branitelja) i dramatične borbe za egzistenciju, poprimi još drastičnije razmjere. Hrvatskom još dominira apatija, nevjerovanje u mogućnost promjena na bolje,mnogi se povlače u sebe ali prvi veći,organiziraniji prosvjed zaljuljat će Vladu i glavešine HDZ-a.Ponekad imam osjećaj da nakon Rokova grad zlokobno šuti, predosjećajući buru koja dolazi. Generalni štrajk bio bi najbolje sredstvo ali on je zamalo nemoguć zbog razbijanja sindikata i oporbenjaka od strane vlasti i duboko usađenog poslušničkog mentaliteta hrvatskog čovjeka.
Mladi su nam jedina nada-oni će nositi -i već nose,uz većinu umirovljenika najteži teret ove krize!Postavlja se i pitanje koliki teret nose žene i majke-to osjećam svakodnevno- i neće li i iz te grupacije krenuti iskra nezadovoljstva i protesta!? I kako sigurno mladi nemaju što puno izgubiti, oni će povesti "ponižene i uvrijeđene" u borbu za demokratsku Hrvatsku koja je to, nažalost, samo na papiru!
verna citateljk
22.8.2009. 17:10
Slabo se razumem u politiku, jos manje u politku Hrtvatske...niti to za sta se ko bori i kakvim sredstvima!
Ipak,verujem da "mali", obichan covek zeli samo mir,blagostanje i hleb za sebe i svoju porodicu...Izgleda da je na Balkanu jako tesko dobiti te stvari koje su sasvim obicne u nekim `srecnijim` drzavama,a bile i nama u nea `srecnija` vremena. No,dopada mi se poslednji deo clanka - bez panike,straha...i bez mrznje! Hvala dragom novinaru sto nas lepo savetuje:))
t.t.
22.8.2009. 13:42
e da......samo kad je riječ o policijskom sustavu.....oni sad kupuju aute za neznam koliko milijuna a pitanje je od čega?ili točnije od koga? kad država nema novaca......jasno mi je da od nas ali čemu?i mi to sve mirno gledamo i gutamo kao da se ništa ne događa......strašno....a što se tiče komentara gosp. Weissa slažem se u potpunosti a posebno u tome da pred zakonom svi trebaju biti jednaki a nažalost kod nas već i ptice na grani znaju da to nije tako......do kada?
zzzz
22.8.2009. 12:19
Izgleda da ipak se mora desiti ULICA. Podatak da je HDZ odn. Sanader otjerao svoju najbolju ministricu Kolindu Grabar Kitarović, miNistricu koja je obrazovana, nema afera iza sebe...
Ali za ovakav HDZ nije dobra????
Ipak u HDZ-u mogu uspjeti samo VOJNICI PARTIJE.
DANICE, ŠTO MISLIŠ O OVOME?

U HRVATSKOJ SE VEĆ GODINAMA PROVODI POLITIČKO NASELJE, TVRDE PREDSTAVNICI ZELENE LISTE.
KAO PRIMJER NAVODE NEODGOVORNO TROŠENEJ JAVNOG NOVCA, RUGANJE JAVNOSTI I DEMOKRACIJI TE ZLOUPOTREBA DRŽAVNIH INSTITUCIJA KOJE SU I SAME POSTALE INSTRUMNET NASILJA POLITIČKE ELITE. TA ELITA ČINI SVE KAKO KAKO BI OSTALA NA VLASTI. KAO ODGOVOR NA TO NASILJE, POJAVITI ĆE SE REVANŠIZAM, RADIKALIZAM I TKZ. ULIČNA DEMOKRACIJA.
NE ŽELIMO POLITIČKO NASILJE, ALI JEDINI NAČIN DA SE STANJE U HRAVTSKOJ PROMJENI JE KONTINUIRANI POLITIČKI PRITISAK, REKAO JE M. SOKOLIĆ IZ ZELENE LISTE.
BAREM ONI NE PRIPADAJU NITI LIJEVOJ ILI DESNOJ POL. OPCIJI PA SU BAREM REALNI?????

Mislim da su sada i u Afganistanu pametniji i narodi ali i političari, jer Karzai poziva na suradnju oporbu i poziva da bez razloga tko bio oporba, ona mora biti konstrutivna a ne destruktivna.
MILANOVIĆ? ON SE NIKADA NEĆE SPUSTITI NA RAZINU JEDNOG SANADERA, HEBRANGA, KOSORICE.....JER BI ONDA POSTAO ISTI KAO I ONI.
U PRAVU JE MESIĆ, HDZ PROVODI TALIBANIZACIJU HRAVTSKE.

vlad
22.8.2009. 6:49
Molim za malo paznje:
1929 sestojanuarska diktatura
Ovo nije znanstveni rad, te se radi o sjecanju.
Tada je (otprilike) Josip Broz dobio 5 godina robije. U zatvoru je dobio "pouku" od Mose Pijade (Lepoglava ?).

1980 je umro Marsal Josip Broz Tito u svojoj 88 godini.
Tada je 14-godisnji Branko Iljazovic osvojio prvo mjesto iz Istorije (povijesti) u Bos. Petrovcu (razina BiH). U Srebrenici je njegov tim osvojio drugo mjesto na regionalnoj razini.

Branko Iljazovic je zavrsio Filozofski Fakultet u Zagrebu i nadjen je krajem prosinca 1999 mrtav pod jednim "neboderom" u Zagrebu, gdje je zivio sa suprugom i dva sina.

Zasto ovo pisem.
Teska kriza u 1929 i KPJ trazi smjenu vlasti, nemiri, glad ...
KPJ je sa sestojanuarskom krizom zabranjen i kralj Aleksandar (?), ubijen u Parizu (1934 ?) uvodi diktaturu da bi spasio Jugoslaviju (Kraljevinu Srba,Hrvata i Slovenaca).
Nakon toga je ubijen i Stjepan Radic i koliko se sjecam, njegov brat, takodje.
Trebamo li ponovo mrtve (tko ima vise sijedih od Predsjednice Vlade Jadranke Kosor) i tko je toliko mudar da nas izvuce iz krize (mozda ne poznam situaciju ali ovdje se radi o svjetskoj krizi a ne o krizi u Hrvatskoj).
Trebamo li ponovo Diktaturu ili svjetski rat.

Postoje Vise Sile i ako nas one(Adonaj) ne spase, onda smo mi (Nize Sile) za to nesposobni.

Salom (mir za one koji ovaj pozdrav jos ne poznaju (i ja sam ga skoro upoznao))
Danica
22.8.2009. 3:35
Svaka čast Staziću - rijetko hrabar i borben čovjek! Kada bi svi saborski zastupnici SDP-a bili i kao on, odavno HDZ-a ne bi bilo kao vladajuće stranke!Njega bi trebalo izabrati za predsjednika SDP-a a ne onog mlakonju Milanovića!
zzzz
21.8.2009. 22:29
DANICE NISI SDP-OVCI NAIVNI????
Stazić: HDZ-ovci nisu skinuli imunitet Rončeviću jer ako počne pričati svi će nastradati

PREDSJEDNIK saborskog povjerenstva koje je istraživalo spornu nabavu vojnih kamiona u MORH-u SDP-ovac Nenad Stazić u razgovoru za Index rekao je da smatra skandaloznom današnju odluku Mandatno-imunitetnog povjerenstva koje nije skinulo imunitet bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću.
Skidanje imuniteta je od Sabora zatražilo Državno odvjetništvo kako bi moglo provesti istragu o nabavi desetak milijuna kuna skupljih kamiona, a kao određeni preokret u cijelom slučaju došlo je objašnjenje Mandatno-imunitetnog povjerenstva da se po novom Zakonu o kaznenom postupku istraga može provesti i bez skidanja imuniteta bivšem ministru.

HDZ-ovci možda čekaju da Rončević pobjegne u Bosnu i Hercegovinu
"U HDZ-u svi čuvaju Rončevića jer ako on počne pričati kako je nabavljao kamione, svi iz stranke će nastradati", kaže Stazić te dodaje da je onaj manji, oporbeni, dio povjerenstva koje je razmatralo nabavu kamiona utvrdilo da su vozila bila skuplja 14 milijuna kuna. "Povjerenstvo je utvrdilo da je Rončević potrošio previše. Nije bitno je li to 10 milijuna previše, što je utvrdio Uskok ili 14 milijuna koliko smo mi utvrdili, nego je bitno da je čovjek pokrao novce."
SDP-ovac Stazić ne želi prognozirati kako će cijela priča završiti jer "Bajić ne želi otvarati istragu, a HDZ na Mandatno-imunitetnom povjerenstvu ne želi skinuti imunitet" pa je svako proricanje budućnosti vrlo nezahvalno. "Pa što HDZ-ovci čekaju, da Rončević pobjegne u Bosnu i Hercegovinu", na kraju razgovora se zapitao Nenad Stazić


zzzz
21.8.2009. 21:44
ČEMU TEŽI OPORBA, MIRNOM RJEŠENJU KRIZE. KLJUČEVE SUDBINE HRAVTSKE DRŽE SDSS I HSS KAO I NORMALNO HDZ. ALI ŠTO OČEKIVATI OD HDZ-A?????

Friščić: HSS se neće pridružiti sumnjivoj oporbenoj koaliciji
"OSTAJEMO uz HDZ, HSS nije trgovačka stranka. Nećemo sjediti na dva stolca. Ova će vlast uspjeti ili neće uspjeti, a nakon toga ćemo građanima podnijeti račun", odlučno je Josip Friščić odbacio sva nagađanja da bi moglo doći do prijevremenih izbora. Predsjednik "seljaka" s novinarima je razgovarao u Otočcu, nakon dvodnevnog regionalnog okupljanja članova HSS-a koje se održavalo u Lici.

Petir izbacuju iz HSS-a?
Drugo veliko pitanje je sudbina Marijane Petir, odmetnute članice HSS-a, koja je na Friščićevu inicijativu suspendirana, a zatim i smijenjena s funkcije predsjednice Kluba zastupnika. Kuloari šapuću kako Friščić i Božidar Pankretić žele Petir što prije izgurati iz stranke, s obzirom da je njihova "frakcija" unutar HSS-a već stvorila dovoljno oponenata odlukom da se odreknu Ministarstva poljoprivrede u korist HDZ-ovca Petra Čobankovića. "Časni sud stranke će odlučivati što će biti s gospođom Petir", rekao je Friščić koji nije želio detaljno ulaziti u analizu unutarstranačkog sukoba
zzzz
21.8.2009. 21:28
Na čijem je računu novac od kamiona?
ZAGREB - Na sastanku koordinacije DORH-a, USKOK-a i MUP-a, u povodu slučaja MORH-ovi kamioni, zaključeno je da će se ići u kazneni progon odgovornih zbog štetnog ugovora iz 2004.

Ukratko, Berislav Rončević uskoro bi mogao postati prvi ministar iz mandata premijera Sanadera protiv kojeg će biti podignuta kaznena prijava zbog nezakonitog raspolaganja proračunskim novcem. Pored već poznatih činjenica o aferi kamioni, u posljednje vrijeme do istrage dopiru i nove sporne informacije o javnoj nabavi u MORH-u.
TKO BRANI USKOKU, MORH-U i MUP-U, Mladen BajićU, glavni državni odvjetnikU, Dinko Cvitan, ravnatelj USKOK-a, Tomislav Karamarko, ministar unutrašnjih poslova, i Oliver Grbić, ravnateljU policije DA RADE SVOJ POSAO.
KAKVA JE TO ZEMLJA GDJE SE PREDSJEDNICA USTAVNOG SUDA ŽALI NA PRITISAK JAVNOSTI????
I TO NAKON OVOGA VREMENA:
Afera kamioni:
O nabavi spornih kamiona prvi se oglasio predsjednik Mesić prije četiri godine, no tek su se nedavno u istragu uključili policija i saborsko povjerenstvo

2004.
28. studenoga - Ministar obrane Berislav Rončević potpisao ugovor o nabavi 39 kamiona za potrebe Oružanih snaga

2005.
8. siječnja - Predsjednik Mesić izrazio sumnju u zakonitost nabave vojnih kamiona
10. siječnja - Rončević optužio načelnika Glavnog stožera generala Lucića da je protuzakonito zagovarao nabavu kamiona tvrtke Mercedes

2009.
travanj - Policija ispitala saborskog zastupnika Rončevića o nabavi kamiona. Na sjednici Povjerenstva general Jozo Milićević tvrdi da je Rončević od njega tražio promjenu izvještaja Glavnog inspektorata u kojem piše da je kupnja kamiona protuzakonita. HDZ-ova većina u Povjerenstvu zaključuje da je nabava legalna i da su za sve krivi mediji

lipanj - Sabor donosi zaključak da je nabava kamiona bila zakonita
DA LI OPORBA MOŽE SHVATITI OZBILJO HDZ I NJEGOVE SATELITE NAKON 5 GODINA?????
zzzz
21.8.2009. 21:18
DA LI OVO SVE GOVORI?????
SDP je spreman ali treba nas više
"Jako je teška situacija i ne znamo što nas čeka za dva mjeseca ili kraja godine. Mi za odgovornost vođenja države moramo biti spremni odmah. U SDP-u smatramo da jesmo i više nego sposobni no treba nas više, ne možemo sami", rekao je Milanović dan nakon sinoćnjeg sastanka u Kastvu.

Dijagnoza Sanaderove bolesti: Hrvatska bila i ostala sultanat

Hrvatska kao sultanat
Na kraju, još jednom ponavljamo pitanje: koji je stručni naziv za društveni poredak u kojemu se sve to događa? Nije li sve ovo što se događa oko Sanadera - misteriozni odlazak, misteriozna bolest - istinska dijagnoza našeg društva? Ne treba biti previše mudar pa zaključiti da je Hrvatska zapravo sultanat: veliki sultan je otišao, ali zapravo nije, njegov duh je prisutan kamo god se okrenuli, a na sam spomen njegova imena, povratka ili bolesti, svi skaču k`o opareni. Nema države: postoji samo jedan čovjek i mnogo njegovih vezira. Zar je onda čudno što se svi stresu kad sultan kihne?

Danica
21.8.2009. 18:12
Vidim jednu zvijezdu na obzorju - HUS i škverane! Oni imaju petlje pokopati bar privremeno, debilizam koji je hrvatska epidemija. Najgore je u svemu to što je već dio građana,uz pomoć dijela medija, povjerovao glumici Jaci.
Samo jaki sindikat kao predvodnica borbe protiv HDZ debilizma (nažalost, glumci ala Čačić trebali bi biti zamjena!!!) mogu dati početni impuls za ono što se u članku naziva VELIKO SPREMANJE u HRVATSKOJ! I držim da je za stanje u državi sve odgovorniji SDP koji je partner a ne oporba stranka. Primjer je glasanje o skidanju imuniteta Rolnčeviću gdje se SDP dao uvjeriti kako je istraga protiv Rončevića moguća
bez ukidanja imuniteta! Pa, s imunitetom Rončević ima pravo izbaciti iz skupog, preskupog stana svakog policajca i inspektora! Užas! Štite se osumnjičeni za teški kriminal- i to radi- saborska komisija! Prestrašno!
Lynx
20.8.2009. 9:46
...a u Saboru opet isti debilizam,
čiji je otac bio ustaša, a čiji partizan...
Hoćemo li se ikad odmaknuti od takvih gluposti i početi raditi nešto konkretno?
Svaka čast g. Weiss!
DANKO
20.8.2009. 4:32
HDZ zna kako štititi krupne lopove u svojoj štali - koče istragu vezano za osumnjičenog Rončevića ne skidajući imunitet gospodinu zastupniku! Bravo, tako treba! Krupne ribe štitimo, a sitnu (Buljubašić) žrtvujemo.
A ovo s Ustavnim sudom je prava lakrdija - predsjednica govori o pritisku da se propita Zakon o harač- porezu.Doći će na red za 6 mjeseci!!!Neće ona diktat medija..., neće US raditi pod pritiskom!A mi kojima je uzeto od plaća i mirovina, nismo pritisnuti!
Jesmo budale, jesmo budale, jesmo budale..kada sve to gledamo i ne prosvjedujemo! Što nam još treba učiniti HDZ i Jaca Kosor zvana sve češće u narodu - kokoš!? I na tisuće lopova s knjižicom HDZ-a ? Pa ovo "svaki dan - skandal jedan" je tek vrh sante leda!
xxll
19.8.2009. 12:41
KAKO JE HDZ BIO DEMOKRATSKA STRANKA????
Četvorica otpisanih
Pomogli Sanaderu, a on ih nagrađivao

Otpisani Buljubašić, koji je izbačen iz HDZ-a, pomogao je Sanaderu da dođe na mjesto šefa stranke i za to je bio nagrađivan, upravo kao i Branimir Glavaš, Neven Jurica i Vinko Brkan.

No ovaj povratnik iz Australije, koji je Ivi Sanaderu pomogao da dođe na mjesto šefa stranke lobirajući za bivšeg premijera među iseljenicima, za to je bio bogato nagrađivan. Ipak, po kratkom postupku, jučer je izbačen iz stranke.

Buljubašić je naime pazio da Sanader dobije glasove izaslanika iz iseljeništva na presudnom, 7. saboru HDZ-a 2002. Oni iseljenici koji su došli u Zagreb glasati, a nisu bili za Ivu Sanadera u pravilu nisu smjeli ni ući u dvoranu, piše Jutarnji list.
"Buljubašić je jedan od Sanaderu bliskih članova HDZ-a koji su sve učinili da spriječe prevaru Ivića Pašalića", kaže jedan od suradnika bivšeg premijera.

No nije samo Buljubašić taj koji je pomogao Sanaderu da dođe na čelo HDZ-a, a kasnije i preuzme vodstvo u državi. Tu su i Branimir Glavaš , Neven Jurica i trogirski Vinko Brkan, koji su dugo imali Sanaderovu zaštitu, a za sve odrađeno dobili su i nagrade – razne funkcije, plaće, nekretnine, zaštitu od kaznenog progona.

No kada se Glavaš razišao sa Sanaderom slijedilo je podizanje optužnice za ratni zločin.

Neven Jurica imenovan je za veleposlanika u SAD-u, na zaprepaštenje mnogih.
"Svi su znali da ima problema s kockom", kazao je za Jutarnji jedan od dužnosnika HDZ-a.

Vinko Brkan, predsjednik HDZ-a u Trogiru, trebao je uoči izbornog sabora 2002. osigurati da ogranci u Dalmaciji izaberu što više Sanaderu sklonih izaslanika za opći sabor.

Unatoč tome što je izgubio vlast na lokalnim izborima, opstao je na čelu HDZ-a, i to zato što je imao veliku Sanaderovu potporu.

HDZ ZNA - KAKO DALJE.


xxll
19.8.2009. 10:51
U HDZ-U KAO DA SE TAKMIČE TKO ĆE NAPRAVITI VEĆU AFERU????
Tvrtka HDZ-ovca Lucića Hrvatskim šumama duguje pet milijuna kuna

DUG OD čak pet milijuna kuna prema Hrvatskim šumama nagomilala je tvrtka Tofrado koja se nalazi u vlasništvu saborskog zastupnika, predsjednika požeške županijske organizacije HDZ-a i gradonačelnika Pleternice Franje Lucića. Prema pisanju Jutarnjeg lista, višemilijunski dug je u ožujku ove godine odlukom predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Darka Vuletića reprogramiran na 10 obroka i trebao bi biti isplaćen do kraja godine.

Državno odvjetništvo je već imalo posla s Lucićem i Tofradom - u ožujku ove godine je otkriveno kako je "neovlašteno trošio električnu energiju", a u prijavi se navodi i da su mu u tome pomagali djelatnici Hrvatske elektroprivrede iz Požege

Ima još HDZ-ovaca koji su krali struju

FRANJO LUCIĆ, gradonačelnik Pleternice, HDZ-ovac, prijavljen je Državnom odvjetništvu u Požegi zbog krađe struje, a u prijavi se navodi i da su mu u tome pomagali djelatnici Hrvatske elektroprivrede iz Požege Slavko Perić te Tomislav Martinčić. Prijavljeni su i zbog toga što su navodno bez građevinske dozvole rekonstruirali i izgrađivali elektroenergetske objekte.

> HDZ-ovac uhvaćen u krađi struje: "Ne biste trebali pisati o meni negativno. Iskreno, pun mi je kufer!"ZAMISLITE?????

Naplaćen mu samo ukradeni iznos
Privatni podnositelj prijave piše kako je ovaj platio samo 50 tisuća kuna naknade radi neovlaštene potrošnje struje, te da nije platio visinu naknade koja je propisima Općim uvjetima poslovanja HEP-a koji su objavljeni u Narodnim novinama.

Slična reakcija HEP-a bila je i u slučaju Damira Šalova, zamjenika načelnice općine Plaško uhvaćenog kako čačka po susjedovoj razvodnoj kutiji. Tada su poručili da će on samo platiti koliko je struje potrošio i da je već sve izglađeno s njegovom suprugom.

"Slučaj obavijen velom tajne"
Kako je cijeli ovaj slučaj prijavljen požeškom HEP-u, a u prijavi je navedeno i da se priključci na mrežu rješavaju korupcijom. Konkretno, u prijavi stoji da se "potrošači mogu priključiti na mrežu bez ikakve dokumentacije samo zvanjem na jedan mobitel i davanjem određenog iznosa toj osobi", osnovana je Komisija za provjeru optužbi na račun Elektre. Ta je KOMISIJA odlučila da je gore navedeni navod NEMOGUĆE PROVJERITI jer "bez KONKRETNIH podataka bilo kakva provjera je DUGOTRAJAN POSAO s UPITNIM ISHODOM".

HOĆE LI JACA I OVE FACE IZBACITI IZ STRANKE??????
zzzz
18.8.2009. 21:41
DOBRO DANICA REZONIRA, PROBLEM JE PREVELIKI DA SE MOŽE RJEŠITI U VIROVITICI. aKO SE SPOMENE DA JE HRVATSKA JOŠ UVIJEK TAOC DIJSPORE, BOSNE, BRANITELJA, KORUPCIJE I KRIMINALA,...
PUNO JE PROBLEMA STVORENO U DRŽAVI DA BI SE ISTI RJEŠILI PREKO NOĆI, A POSTAVITE SI PITANJE PO KOJEM BI REDU RJEŠAVALI PROBLEME U RH. ISKRENO, TEŠKO SE ODLUČITI ZA PRIORITETE, JER SVE JE TRULO U DRŽAVI HRVATSKOJ.
EVO I DOKAZA:

Zar je Buljubašić kriv što hdz uhljebljuje svoje vojnike

DANIMA čitamo o aferama iz HEP-a. Ostalim danima o aferama iz HŽ-a. Ponekad nas zaskoči afera iz Ine. Povremeno i afera iz HAC-a. A ovih dana pravi slatkiš: stranački čovjek Rade Buljubašić vratio se iz Australije, dobio povoljan stan u Zagrebu, posao u HDZ-u, a plaću u HEP-u. Bila je to vijest dana. Ali ne i senzacija. Zašto?

Afere padaju s neba
Suočen s novinarskim pitanjima, Rade Buljubašić kaže da ne zna u čemu je problem. Ne vidi ništa sporno u činjenici da plaću prima u javnom poduzeću, a zapravo radi o tajništvu vladajuće stranke. Kao što se ne uzbuđuje previše zbog optužbi da je stan dobio protuzakonito. "Sad je kasno. Stan sam već otkupio".
Volontiranje i plaćeni nerad
I sad je taj povratnik iz Australije, HDZ-ovac koji je namjestio pobjedu Ivi Sanaderu na stranačkom saboru i tvrdio da njegov transfer u Hrvatsku neće koštati "kao transfer Marka Viduke" glavni negativac koji je pribijen na stup srama. Dok on tvrdi da "pola tjedna radi u stranci, a pola u HEP-u", Jadranka Kosor u jednoj rečenici najprije zahvaljuje medijima što su je obavijestili da jedan takav čovjek radi o njezinoj stranci, a onda u istom dahu spremno otkriva kako Buljubašić "povremeno volontira u HDZ-u". U tome i jest problem. Plaćen je tamo gdje NE radi.
tomislav
18.8.2009. 16:31
Nemoj baš sve u istu rupu Danice, župnik je stručnjak za europske integracije, njega trebaju kao svoje oči ovi u europi, a gradski na-načelnik samo mali kurs iz demokratije i može opet za prvog milicajca. bbba na kurs iz pametnog mišljenja i evo ti novog dekarta, ma svi su oni za bolji život i da ostanu na svojim stolicama samo treba im malo vremena.
Živjela republika, dolje rojalisti!
Danica
18.8.2009. 15:22
Guru čestitam! Sve primijenjeno na Viroviticu mi se čini vrloi realnim! Ipak, može li Prpić pokrenuti lokalne bune? Teško! Ima iskustva, ima sljedbenike, nema suradnika, nema logistike, nema centrale u ZGB! Doći će i ovdje so samoorganiziranja, vođe će se profilirati u toku bune nezadovoljnika kojih je ni ovdje sasvim dovoljno da zaljujaju HDZ ako ne i sruše.Vrije, vrije... Ovdje će biti teže jer na lokalnim razinama se tuče, ucjenjuje pa radxi i štošta drugo. Ali, da hadezeovaca osim na Rokovu nema, nema... Kao da se povukli u mišju rupu? pa gdje im je hrabrost da na ovom portalu kažu što misle. Trebaju pitatui Jacu pa onda,.. Jadna stranka s od ranije stećenom moći! Ali, topi se kao sladaoled na jakoj vrućini!
Pa, pa HDZ! Odi što dalje od poštenog malog hrvatskog čovejaka, što dalje..Kiro, nisi kao oni, ayli i tebi je da se spremiš za primopredaju, pa Tolušiću... Ali, o ni iza vas su veći problem nego vi! A svi, polako u, recimo, u Tunguziju!?
Danica
18.8.2009. 15:13
@guru WSvaka čast, potpisujem svaku tvoju rečenicu i zaista si Weissov članak koji se odnosi na nacuonalnu razinu slikoviti prenio na Viroviticu. Može li Prpić pokrenuti oporbu u Virovitici ozbiljno je pitanje. Iskustva ima, sljedbenika ima,suradnika manje, logistika skromna, nema centrale u Zgb što je dobro ali i loše jer ne može računati na "izvoz" bune u druge dijelove Hrvatske!
xxll
18.8.2009. 12:44
TIPIČNO ZA HDZ, PRVO POSKUPI GORIVO A ONDA SE ZAMISLITE VLADA ČUDI???

Polančec istražuje poskupljenje benzina

Ministarstvo gospodarstva utvrđuje je li novo Inino poskupljenje goriva za oko pola kune po litri u skladu s pravilnikom koji utvrđuje maksimalnu cijenu nafte i naftnih derivata.

Novo poskupljenje goriva za oko pola kune po litri neugodno je iznenadilo brojne građane koji ionako već krpaju kraj s krajem.

Da nema straha od inflacije nakon poskupljenja nafte smatra i potpredsjednik Vlade Damir Polančec.

Ističe da je u Ministarstvu gospodarstva u tijeku utvrđivanje je li Inino poskupljenje benzina u skladu s pravilnikom koji utvrđuje maksimalnu cijenu nafte i naftnih derivata.

"Utvrdit ćemo danas je li ovo poskupljenje u skladu s pravilnikom koji vrijedi kako za Inu tako i za ostale ponuđače", rekao je Polančec, piše Jutarnji list.

No JESU LI vladajući ZNALI da će gorivo poskupjeti, ministar Polančec NIJE želio ODGOVORITI novinarima.
guru
18.8.2009. 10:34
Gospodo molim vas ne napadajte bbb. Nije li mu dosta teško i ovako. Carstvo koje je HDZ gradio ovih 18 godna urušava se. Potres zvani "IVO GROZNI"prošao je.Nitko ga više i ne spominje. Posljedice su ostale. Kod mnogih građana dolazi do otrežnjenja.Novčanici su sve prazniji a nezadovoljstvo sve veće. Nudi li tko izlaz iz stanja.Mesić u svom sukobu sa svečenstvom još više mobilizira HDZ - ovo članstvo. Milanović kao da uživa u muci HDZ-a. Ne radi dovoljno na okupljanju oporbe. Sve nekako u narodu odiše APATIJOM. Potraje li ovakovo stanje još neko vrijeme bojim se da da će HDZ ponovo dobivati simpatije masa. Ne zaboravite da velik dio pučanstva ovisi o politici HDZ-a.(zaposleni po podobnosti,lažni braniteli, dijaspora, novo nastali tajkuni itd.) Sve su to društveni slojevi koji neće lako ostaviti privilegije. Razmišljanja o događanju naroda nisu dobra,sjetimo se nedaleke prošlosti.
Svedimo to na lokalnu razinu.
Čišćenje smeća na svom pragu nije ni poćelo?
Bahatost i rastrošnost ovih dana u Virovitici doživljavaju svoj vrhunac. Nekima još uvijek teće med i mlijeko. Dok SDP čeka svoju konvenciju vrijeme prolazi. Kod Prpića i HSPD-a vide se neki pozitivni koraci. Dok Prpiću i HSPD-u još možemo tolerirati (mlada stranka) kod SDP -a ne može biti nikakova opravdanja. Jadna li je zemlja koja intelektualce ima za pokazivanje pred svijetom, a ulica služi za ispuhavanje sveg jada i nezadovoljstva zvanog HDZ.
Ujedinjenje svih nezadovoljnika. Tko će stati na čelo kolone nebitno je? Sjetite se dvijetisučite tko je sastavio vlast u VIrovitici. SDP, HNS, HSLS,HSS. Da li svojim radom ili neradom SDP je izgubio pola svojih koaliciskih partnera. U međuvremenu neke od stranaka su gotovo nestale, neke se prodale HDZ-u.
Novo nastali HSPD ima dobar potencijal. Profiliran kao građanski centar okuplja dobar dio nezadovoljnika lijevom i desnom opcijom.
Vidim da tješnja suradnja SDP-a i HSPD-a može donijeti tu nekakvu ravnotežu u političkoj zbijli Virovitice. No za brak treba dvoje.
Vruča jesen je na pomolu a ja još ne vidim tko će ponijeti barjak Viroviticom i hoće li on biti crvene ili plave boje. Narode od tolike inflacije političara prepušten si samoorganiziranju.
Možda poslije bitke dobiješ i generale.
Nemojte čekati da vam bbb.bude nositelj zastave jer ćete dobiti isti ili malo modificirani HDZ.
U BOJ U BOJ ZA NAROD SVOJ.
guru
18.8.2009. 10:26
Gospodo molim vas ne napadajte bbb. Nije li mu dosta teško i ovako. Carstvo koje je HDZ gradio ovih 18 godna urušava se. Potres zvani "IVO GROZNI"prošao je.Nitko ga više i ne spominje. Posljedice su ostale. Kod mnogih građana dolazi do otrežnjenja.Novčanici su sve prazniji a nezadovoljstvo sve veće. Što nam je alternativa? Nudi li nam tko izlaz iz stanja.Mesić u svom sukobu sa svečenstvom još više mobilizira HDZ - ovo članstvo. Milanović kao da uživa u muci HDZ-a. Ne radi dovoljno na okupljanju oporbe. Sve nekako u narodu odiše APATIJOM. Potraje li ovakovo stanje još neko vrijeme bojim se da da će HDZ ponovo dobivati simpatije masa. Ne zaboravite da velik dio pučanstva ovisi o politici HDZ-a.(zaposleni po podobnosti,lažni braniteli, dijaspora, novo nastali tajkuni itd.) Sve su to društveni slojevi koji neće lako ostaviti privilegije. Razmišljanja o događanju naroda nisu dobra,sjetimo se nedaleke prošlosti.
Svedimo to na lokalnu razinu.
Čišćenje smeća na svom pragu nije ni poćelo?
Bahatost i rastrošnost ovih dana u Virovitici doživljavaju svoj vrhunac. Nekima još uvijek teće med i mlijeko. Dok SDP čeka svoju konvenciju vrijeme prolazi. Kod Prpića i HSPD-a vide se neki pozitivni koraci. Dok Prpiću i HSPD-u još možemo tolerirati (mlada stranka) kod SDP -a ne može biti nikakova opravdanja. Jadna li je zemlja koja intelektualce ima za pokazivanje pred svijetom, a ulica služi za ispuhavanje sveg jada i nezadovoljstva zvanog HDZ.
Ujedinjenje svih nezadovoljnika. Tko će stati na čelo kolone nebitno je?Sjetite se dvijetisučite tko je sastavio vlast u VIrovitici. SDP, HNS, HSLS,HSS. Da li svojim radom ili neradom SDP je izgubio pola svojih koaliciskih partnera. U međuvremenu neke od stranaka su gotovo nestale, neke se prodale HDZ-u.
Novo nastali HSPD ima dobar potencijal. Profiliran kao građanski centar okuplja dobar dio nezadovoljnika lijevom i desnom opcijom.
Vidim da tješnja suradnja SDP-a i HSPD-a može donijeti tu nekakvu ravnotežu u političkoj zbijli Virovitice. No za brak treba dvoje.
Vruča jesen je na pomolu a ja još ne vidim tko će ponijeti barjak Viroviticom i hoće li on biti crvene ili plave boje. Narode od tolike inflacije političara prepušten si samoorganiziranju.
Možda poslije bitke dobiješ i generale.
Nemojte čekati da vam bbb.bude nositelj zastave jer ćete dobiti isti ili malo modificirani HDZ.
U BOJ U BOJ ZA NAROD SVOJ.
tomislav
18.8.2009. 9:07
Tako znači ovi plačaju cijelu vojsku drekoskretničara da rade u tim javnim službama, pače, uvoze ih iz australskog mrijestilišta podobnih dupeglavih buljubašića radeta (znakovito ime! Rade Končar!).
Pa šta će ostati nama ostalima koji bi htjeli raditi za plačicu i učiniti društvo i domovinu uspješnijim. Ma tako je i partija nekad radila i moralo se biti član pa si onda i plačenik. Nekako smo se provlačili, nije bilo lako, posao samo preko veze ko i sad.
Kerum serum, serem, nikad se barem kolko pamtim u dalmaciji nije pojavio takav smutljivac, polučelavo neobrijani tovar, to je sumrak pameti i pojma o pojmu, gdje su oni dalmoši nepismeni partizani da preuzmu taj grad jer ipak je bilo elementarne pismenosti tada.
xxll
18.8.2009. 8:19
ILI POGLEDAJTE OVO NEZAVISNO ČUDO IZ SPLITA:
Za Kerumovu večeru Grad daje 400 tisuća kuna šefu kampanje, a ovaj tvrdi da će gratis raditi?!

SPLITSKI gradonačelnik Željko Kerum ide iz afere u aferu. Ne može očito bez problema ni s donatorskom večerom za prikupljanje sredstava za besplatne udžbenike u njegovoj restauraciji Sky, na kojoj će sutra navečer nastupiti Oliver.

Karaman tvrdi da od Grada neće dobiti ništa?!

"Ne znam zašto je Grad Split objavio takav oglas, to bi morali njih pitati. Ja od Grada neću ništa dobiti, donirat ću tih 120 tisuća kuna, koliko iznose organizacijski troškovi. Da bi meni Grad platio, trebaju postojati račun i ugovor, a oni ne postoje", tvrdi Karaman. Pokušali smo ga kontaktirati i o najnovijem oglasu za dodatnih 280 tisuća kuna. Bez uspjeha. Nije se javio.

Čemu oglasi za 400 tisuća kuna, kad je sve gratis?!

Kako je Kerum zabranio verbalnu komunikaciju, a pismena dosad nije sadržavala bilo kakav upotrebljiv podatak, iz Grada Splita odgovora nema! Pročelnica Ureda Marina Protić, koja je u oglasu naznačena kao predstavnica naručitelja, ni na mobitel se nije javila.

Kerum je kazao da priredba Grad neće ništa koštati, a kad smo ga jučer, unatoč svemu nazvali, poklopio je slušalicu.

Ostaje tako enigma čemu onda oglasi za 400 tisuća kuna koje gradska uprava namjerava dodijeliti Karamanu, koji o tome nema nikakvog pojma?!
xxll
18.8.2009. 8:12
MISLIM NARODE DA SE STVARI POLAKO SLAŽU NA SVOJE MJESTO. EVO, UPRAVO PRIMJER BULJUBAŠIĆA POKAZUJE KAKO RADI HDZ, ALI ZNATE ŠTO JE LOŠE, ŠTO TAKVH PRIMJERA IMATE NA STOTINE. KAKO BI HDZ NAHRANIO SVOJU VOJSKU PLAĆENIKA NEGO DA IH SE ZBRINE U DRŽAVNIM FIRMAMA. OVO JE VRH LEDENE SANTE LEDA. ALI ZNATE U ČEMU JE PROBLEM BULJUBAŠIĆA?
U TOME DA UPRAVA HEP-A JE S NJIM MORALA SKLOPITI UGOVOR, JER JE NA KEFICIJENTU 2.7, A TO UPRAVA MOŽE URADITI SAMO S RUKOVODEĆIM KADROM, A BULJUBAŠIĆ JE RADNIK U TOPLANI?????
A TO JE MOGAO BLAGOSLOVITI?
POGLEDAJTE OVO:

Mravak lagao – ipak prijavljen u Vukovaru
`Moj porezni karton nalazi se u Zagrebu`, rekao je direktor HEP-a Ivan Mravak, no doznaje se kako je ipak prijavljen u Vukovaru, te tako ostvaruje niz poreznih olakšica.
A ZAŠTO? PA DA SI MALO POPRAVI PRIMANJA.

HEP-ovci punih džepova
Mravak si digao plaću za 13 tisuća kuna

Samo u prvih šest mjeseci ove godine predsjedniku Uprave HEP-a i još petorici članova na ime mjesečnih primanja uplaćeno je 803.000 kuna.

Neslužbene informacije govore da su se plaće članova Uprave najvjerojatnije svakog mjeseca povećavale za iznos bonusa na koji prema ugovoru imaju pravo.

Mravak ima pravo na 10 tisuća, a članovi na 5 tisuća kuna.
Nove bonuse članovi Uprave počinju koristiti od trenutka kada stave potpis na nove ugovore. Prema neslužbenim informacijama, oni su ih potpisali, što im omogućuje mirnu budućnost u slučaju OTKAZA, piše Jutarnji list.


tomislav
18.8.2009. 5:44
Dobro je biti i sedam dana na suncu i u slanoj vodi kao što je bila Danica. Bojim se da ću ja za ovu godinu samo odsanjati tako nešto i čitati u novinama u kojoj se jahti koji od mudonja vozi i kako onda liječi bolest u superluksuznim bolnicama hotelima na račun harača skupljenog od svog naroda. Vojnici svoje partije, kako im je to još tito skovao naziv. Ajši ajša konja jaše buljubaša.
Danica
18.8.2009. 2:45
@ tomislav i b.b.b.
Zaista, gdje si b.b.b?? Ni traga od tebe i tvojih komentara?!! Da nisi promjenio stranku?? Evo mene, stigla, a tebe nigdje, ni od korova, pa sam zabrinuta! Ajd kaži ti nama kako gledaš na situaciju oko budućnosti Hrvatske?? I da li misliš da nam treba h i t n o Vlada stručnjaka, Vlada nacionalnog jedinstva ili nešto slično!?? Weiss predlaže miran odstup HDZ-a s vlasti, inače nam prijeti kaos najesen..? Plaši li on narod ili zaista dolazi kaos...???Nešto se bojim da će opet biti u pravu, joj, joj..I kako nam samo uzimaju kune - gric ovdje(harač porez i veći PDV), gric ondje(poskupljenje goriva!)... A Sanadera bi već davno pitala za zdravlje odnosno za porijeklo imovine? Sve ministre redom...pitala bih isto!
zzzz
17.8.2009. 21:55
SVE JE BOLJE OD OVOGA????
Novi udar na standard Hrvata: Od ponoći cijene većine goriva više za 50 lipa?

Po neslužbenim informacijama HRT-a cijena benzina super 95 podići će se sa 7,36 kuna na 7,90 kuna, eurosuper 95 će sa 7,44 kuna skočiti na 7,99 kuna, a cijena super plusa 98 neće se mijenjati i ostaje 7,50 kuna.
Cijena dizela probit će magičnu granicu od 7 kuna te će se sa 6,56 kuna podići na 7,07 kuna. Poljoprivrednici i ribari sigurno neće biti zadovoljni niti povećanje cijene plavog dizela sa 3,36 kuna na 4,12 kuna. Cijena loživog ulja podići će se za približno 50 lipa, sa 4 kuna na 4,49 kuna. Korisnici autoplina mogu zadovoljno trljati ruke jer se cijena tog goriva neće povećavati.

A ZAŠTO?
INA duguje državi dvije milijarde kuna!

to znači da Ina državi duguje preko dvije milijarde kuna. Dobavljačima je, pak, 30.6. dugovala 3,74 milijarde kuna.

ALI POGLEDAJTE KAKO JACA NE POZNAJE SVOJE SURADNIKE U HDZ-U????????

Jadranka Kosor za slučaj Buljubašić saznala iz medija: Nisam znala da radi u HEP-u

PREMIJERKA Jadranka Kosor danas je izjavila kako je za hadezeovaca i zaposlenika HEP-a Radu Buljubašića saznala iz medija te da nije znala da se on vratio iz Australije.???????

Kosor tvrdi kako Buljubašić ne radi u stranci, nego kao povremeni aktivist samo dolazi u HDZ-ove prostorije. Reakciju na ovaj slučaj Kosor će dati tek kada se istraže svi navodi medija o "slučaju Buljubašić". "Buljubašić nije bio zaposlenik u stranci, nego je volontirao oko nekih stvari vezanih za iseljeništvo", rekla je Kosorova te dodala kako nije imala informacije da je zaposlen u HEP-u, piše Večernji list.

> HEP-ov "zaposlenik godine" Rade Buljubašić 2006.: Što god mi dadu ja ću radit´

Njezine navode da Buljubašić nije bio zaposlen u stranci potvrdio je i HDZ u svome priopćenju za javnost. "Izvješćujemo kako on (Buljubašić, op.a) NIKADA nije bio zaposlenik stranke niti je imenovan na stranačke dužnosti, a netočno je da je kao profesionalac radio u tajništvu stranke", stoji u HDZ-ovom priopćenju.???????
tomislav
17.8.2009. 21:54
Danice ili Danilo nisi uputila svoje tople želje ovom tvom bbbju koji zaserava ove stranice dokle god mu ovaj urednik dozvoljava. Evo govori ova vlašička isto pudla nepsimena koja skače u ždrak. Što smo glup narod da bi ji sve preskakala da joj se da sere kolko hoće.
tomislav
17.8.2009. 21:46
A zasto mi ne bi postvili a ministra azema vlasija koji je već punoljetan a ne ovu jebenu balavurdiju!
zzzz
17.8.2009. 21:40
SADA SAM BIO NA BENZINSKOJ I CIJELA JE KOLONA, GORIVO POSKUPLJUJE 50 LIPA PO LITRI, A NAFTA U SVIJETU PALA NA 67 $, KONTRA SVIH.
JAPAN, ZEMLJA IZLAZEĆEG SUNCA A HRVATSKA ZONA SUMRAKA. DA HDZ DOĐE NA VLAST U JAPAN, PITAO BI JA NJIH ONDA KAKO IM JE????

DIPLOMACIJA???KAO DA TO BRINE JANDROKOVIĆA, BITNO DA ON UŽIVA.

Novi luksuzni dom
Jandroković u stanu od 300 tisuća eura

Uskoro bi se ministar Jandroković sa svojom obitelji mogao preseliti u novi luksuzni zagrebački stan jer se radovi koji će ga koštati između 280 i 300 tisuća eura bliže kraju.

"Obitelj Jandroković financira izgradnju stana s pripadajućim prostorijama veličine oko 150 četvornih metara. Točna kvadratura znat će se nakon etažiranja, koje se očekuje potkraj ovoga mjeseca", rekli su iz MVPEI-a.

"Uostalom, na susjednoj zgradi je izvješena zakonom predviđena oglasna ploča na kojoj su vidljivi svi podaci o investitoru. Isto kao što je to vidljivo na zgradi u kojoj izgradnju stana financira ministar Jandroković", naglasili su.

Jandroković kada je u Zagrebu boravi u državnom stanu koji je privremeno dobio na korištenje, no nije još odlučio hoće li se sa svojom obitelji koja je ostala u Bjelovaru preseliti trajno ili privremeno u metropolu, rekli su za Slobodnu Dalmaciju iz MVPEI-a.
zzzz
17.8.2009. 21:37
SADA SAM BIO NA BENZINSKOJ I CIJELA JE KOLONA, GORIVO POSKUPLJUJE 50 LIPA PO LITRI, A NAFTA U SVIJETU PALA NA 67 $, KONTRA SVIH.
JAPAN, ZEMLJA IZLAZEĆEG SUNCA A HRVATSKA ZONA SUMRAKA. DA HDZ DOĐE NA VLAST U JAPAN, PITAO BI JA NJIH ONDA KAKO IM JE????

DIPLOMACIJA???KAO DA TO BRINE JANDROKOVIĆA, BITNO DA ON UŽIVA.

Novi luksuzni dom
Jandroković u stanu od 300 tisuća eura

Uskoro bi se ministar Jandroković sa svojom obitelji mogao preseliti u novi luksuzni zagrebački stan jer se radovi koji će ga koštati između 280 i 300 tisuća eura bliže kraju.

"Obitelj Jandroković financira izgradnju stana s pripadajućim prostorijama veličine oko 150 četvornih metara. Točna kvadratura znat će se nakon etažiranja, koje se očekuje potkraj ovoga mjeseca", rekli su iz MVPEI-a.

"Uostalom, na susjednoj zgradi je izvješena zakonom predviđena oglasna ploča na kojoj su vidljivi svi podaci o investitoru. Isto kao što je to vidljivo na zgradi u kojoj izgradnju stana financira ministar Jandroković", naglasili su.

Jandroković kada je u Zagrebu boravi u državnom stanu koji je privremeno dobio na korištenje, no nije još odlučio hoće li se sa svojom obitelji koja je ostala u Bjelovaru preseliti trajno ili privremeno u metropolu, rekli su za Slobodnu Dalmaciju iz MVPEI-a.
Danica
17.8.2009. 20:37
Evo me nakon godišnjeg! Skucala za sebe i djecu za sedam dana mora, nekada je to bilo minimum 14 dana! Ovih sedam nepostojećih zahvaljujemo Sanaderu i Kosorici i vrloj ekipi ministara i drfugim lopovima koji nas sve pokraše a sada ja na plaću njima "za džeparac"! Potrošit će kao i ostalo, krpati rupe u proračunu. Nema tako izlaza iz krize, sve je to bauljannje i slaganje varke na varku! Dolje Vlada!
Vanjskopolitička ekipa . vreča bez dna, hrpe priulenuih diplomata, podobnih naravno! Kakvi diplomati, takav i ugled!Onaj Jandroković je blijed da blijeđi ne može biti! Takvo ministarstvo u drugim zemljama zaposjedaju drugi, daleko sposobniji ljudi nego naši!
I dodatno pitanje: do kada ovo siromašanje!??Japan već javlja o znakovima izlaska iz recesije!!! A mi, mislim, u nju još nismo sasvim zagazili! Ispod tog dna, kako kaže Weiss, ima još koje dno!!!
xxll
17.8.2009. 14:20
RECIMO OVO:
Jadranka, gledaj i uči: Cvirnovu majicu "Vlada me jebe svaki dan" kupio slovenski političar!

MAJICA koja je privukla pažnju cijele Hrvatske, ali i velikog broja drugih zemalja osigurala je 4.200 kuna Udruzi za promicanje humanih vrijednosti Svjetlo života. Nekima vulgaran natpis "Ne trebam seks, Vlada me jebe svaki dan", iskorišten je u humanitarne svrhe. Majica je sačuvana za buduća vremena, a misija "opomene da sloboda misli nikad i nikako ne smije biti ugrožena", koju joj je namijenio bivši vlasnik Ivan Cvirn, ostvarena.

Sličnu ideju humanitarne pomoći onima koji nemaju ima i pobjednik u nadmetanju - novi vlasnik majice, diplomirani inženjer elektrotehnike i slovenski političar Nedeljko Dabić. Naime, jasno je istaknuo da se za sudjelovanje u humanitarnoj aukciji odlučio prvenstveno jer "on OSOBNO ima DOVOLJNO, te je odlučio DIO tog IZNOSA DATI onima koji NAJVIŠE TREBAJU"(DA LI JE ZA OVU HUMANU GESTU ČULA NAŠA JACA - SIGURNO JU JE SADA STID).

Njegovo korisničko ime "50 je već kot 100" ujedno je i slogan njegove političke kampanje te sugerira kako ne treba biti BAHAT i POHLEPAN, nego dati onima koji najviše trebaju. Dakle, poduzetnicima bi trebalo biti dosta 50 POSTO DOBITI (IPAK JE SLOVENIJA U EU), dok bi ostatak prepustili radnicima koji su im pomogli u njegovu stvaranju.

Političar Dabić, iako trenutačno na godišnjem odmoru, izrazio je želju da idući tjedan dođe u Zagreb na primopredaju majice, koja će, kako je obećano na aukcije.hr, biti uokvirena da je se sačuva za BUDUĆE GENERACIJE.

NEKA BUDUĆE GENERACIJE SLOVENACA VIDE KAKO SE NE TREBAJU VLADATI SLOVENSKI POLITIČARI. JOŠ JEDNA PLJUSKA HDZ-OVIM POLITIČARIMA. DA LI NETKO ZNA AFERE U SLOVENIJI???
A KOD NAS????
cobra1
17.8.2009. 12:14
Buljubasic - the shit of the week! Pitam se sto je slijedece.
tomislav
17.8.2009. 9:45
Pa šta je to za jednog drekoskretničara tih sedamnaest tisuća kjuna, to je tek hiljadarka aussia na tjedan a on to kao vodoilnstalater zaradi tamo za dva dana. Zato gospodina bosnahdz vojnika treba nagraditi i stanom. Samo se pitam zna li taj i jedno slovo o političkom sustavu zemlje gdje je skretao govna. Kraljičin podanik!
tomislav
17.8.2009. 9:39
Koji napredak za jednog taxistu ili rubishman-a from down under, ajši ajša na konju jaše buljubaša!
xxll
17.8.2009. 9:27
UŽUAS?
MOŽE I RUBRIKA VJEROVALI ILI NE

Formula uspjeha
Radi u HDZ-u, a plaća ga HEP

Povratnik iz Australije Rade Buljubašić zaposlen je u HEP-u i prima plaću, dok svakog jutra odlazi na posao u središnjicu HDZ-a. Zanimljivo je što Buljubašić u tome ne vidi ništa sporno.

Prije nego što je došao u Hrvatsku 2006. Rade Buljubašić je bio predsjednik Koordinacije HDZ-a Australije i Novog Zelanda. Nakon povratka u DOMOVINU zaposlen je u HEP-u od kojeg je i prije samog zaposlenja DOBIO STAN na korištenje. Prošle godine je stan OTKUPIO po UPOLA nižoj CIJENI od tržišne.

Bez imalo okolišanja u razgovoru za Večernji list Buljubašić kaže da se HDZ brine o SVOJIM VOJNICIMA.

Od 2006. formalno je zaposlen u HEP-u gdje gotovo nikad ne dolazi , već na posao dolazi u središnjicu HDZ-a. U čitavoj priči je još šokantnije da Buljubašić pritom ne smatra da je išta sporno.

"Na plaći sam u HEP-u. Nekoliko dana sam tamo, nekoliko dana u HDZ-u", kazao je Buljubašić potpuno otvoreno novinaru Večernjeg lista .

Rade Buljubašić član je Središnjeg odbora i Nacionalnog vijeća HDZ-a, a do prije tri godine bio je predsjednik Koordinacije te stranke za Australiju i Novi Zeland.

U Hrvatsku se kaže vratio na Sanaderov poziv 2006. Tada se zaposlio u HEP-ovoj podružnici Toplane Zagreb, gdje uredno SVAKI mjesec prima PLAĆU.

Buljubašić je zaposlen u EL-TO Zagreb na mjestu KV radnika, s KOEFICIJENTOM plaće 2,8, OKO 17 000 NETO.
tomislav
17.8.2009. 8:57
Ma čovječe u prištini ih ima 5 na čelu s onim trokirantom iz osijeka, u aucklandu nz imao ih četiri samo smetaju jedni drugima, na čelu sa vicevukovkonzulicom defektologom koja nota bene čak je pročlitala zakon o upravi kako se zna pohvaliti. Koji su pak to bolesnici, užas (pa kako drukčije da se to imenuje!?).
xxll
17.8.2009. 8:49
ILI NA OVO?
MVPEI o otpuštanju 500 zaposlenih: Nema govora o kadrovskoj čistki!

IZ MINISTARSTVA vanjskih poslova i europskih integracija opovrgnuli su navode objavljene u jednom dnevnom listu, a koji kažu kako iz tog ministarstva odlazi 500 zaposlenih te kako Ministarstvo namjerava za trećinu smanjiti broj zaposlenih (njih ukupno oko 1500).

"Diplomacija veća od jugoslavenske"
Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija smatra broj od ukupno 1432 zaposlenika u Zagrebu i diplomatskim predstavništvima "ne odgovara ni veličini, ni gospodarskoj snazi Hrvatske" i planiraju ga srezati za tristotinjak, piše Jutarnji list. Skresat će i broj predstavništava kojih trenutno ima 81 u svijetu, a špekulira se da će se ugasiti njih sedam. Priznaju i da je diplomacija prevelika i nedovoljno efikasna.

Je li hrvatska diplomacija konačno spremna riješiti se uhljebljenih?

IAKO se o potrebi smanjivanja broja hrvatskih diplomata u svijetu koji godišnje troše preko 420 milijuna kuna godišnje razmišlja već dulje vrijeme izgleda da su hrvatske vlasti tek sada spremne na taj potez.

"Stotine radnih mjesta bez javnih natječaja, lansiraju se stotine podobnih"

"Preko Sedme uprave otvaraju se na stotine radnih mjesta bez javnih natječaja, lansiraju se stotine podobnih. Pogledajte samo koja su njihova zanimanja, nemaju ona veze s diplomacijom, nego s onima koji za njih interveniraju. Na taj se način vara država", rekao je Mesić prije nešto više od godinu dana.

Došlo vrijeme da se istini pogleda u oči?
Prosječni hrvatski diplomat, primjerice drugi tajnik veleposlanstva, prima plaću od oko 16 TISUĆA kuna. Proljetos su iz MVPEI-ja curile informacije da će prvi biti otpušteni oni s ugovorima na određeno vrijeme, a da će se višak kadrova pokušati raspodijeliti u druga tijela državne uprave, što bi opet značilo odgađanje obračunavanja s problemom.
DOBRO UHLJBLJENJE???
tomislav
17.8.2009. 8:49
Pa neki dan su bile na tv izvorne snimke skoro jedan sat o kraju WWII u Engleskoj, proglašenje kraja rata, predaje njemačkih armija, dolazak engleskih vojnika kući nakon pet godina ratovanja svuda po svijetu. Veliki pobjednik objavio je pobjedu saveznika i izgubio prve izbore.Churchil, pobjedio velikog hitlera i paja na izborima. Vojska kažu šokirana mirom, privikavanje sa bezbroj stresova i na nove uvjete života bez posla, bez domovinskih penzijetina, bez tretmana zbog post war sindroma, teško poslijeratno doba za west EU, njemačka sva razrušena, nema tu pobjednika i pobjeđenih, svi su gubitnici kako je to neki vojnik pisao svojima doma u englesku.
I kad to usporedimo s ovom našom bolesnom situacijom što reći nego se prijaviti kod dr raškovića na njegovu kliniku ako taj stručnjak uopće još živi.
xxll
17.8.2009. 8:46
A ŠTO KAŽETE NA OVO?
Registar branitelja i dalje buja: U zadnje četiri godine dodatnih 10 tisuća branitelja dobilo status!

NI PETNAEST godina nakon opjevane pobjede nad agresorom, Hrvatsku ne prestaju braniti njezini uvijek novi branitelji. Makar to proizlazi iz Registra branitelja, najčuvanije tajne u Hrvata, koji je u samo zadnje četiri godine narastao za deset tisuća ljudi na nevjerojatnih 499.315 branitelja, piše Slobodna Dalmacija.

S obzirom da broj branitelja raste ovim tempom, postavlja se novo pitanje - hoće li u mandatu Jadranke Kosor (koliko god on trajao) broj registriranih branitelja premašiti psihološku granicu od pola milijuna? Ipak su ti branitelji jedini koji se niti ne pokušavaju othrvati Kosoričinom udaru na mirovine i plaće, nego čak optužuju radnike koji se bune protiv tog udara pa još i uzimaju ulogu heroja pod krilaticom - "jednom smo se žrtvovali za Hrvatsku, žrtvovat ćemo se ponovo". Istovremeno, tim radnicima ostaje nepoznanica za koga oni žrtvuju dobar dio svoje plaće koji im država uzima da bi mogla financirati desetke tisuća kuna teške mirovine i invalidnine.

"Agencija za zaštitu tajnosti Registra branitelja"
U Ministarstvu branitelja tvrde da oni nemaju veze s brojem novih branitelja i kao do sada, odgovornost za šokantnu brojku raspršuju na još dva ministarstva. Kažu da je do toga došlo zbog "naknadnog dostavljanja podataka i upotpunjavanja službene evidencije od strane MUP-a i MORH-a u protekle četiri godine". Ističu kako MOBMS u postupak priznavanja statusa hrvatskog branitelja ne može ulaziti jer je to isključivo u nadležnosti Ministarstva obrane, odnosno Ministarstva unutarnjih poslova.
xxll
17.8.2009. 8:27
A ŠTO KAŽETE NA OVO?
Registar branitelja i dalje buja: U zadnje četiri godine dodatnih 10 tisuća branitelja dobilo status!

NI PETNAEST godina nakon opjevane pobjede nad agresorom, Hrvatsku ne prestaju braniti njezini uvijek novi branitelji. Makar to proizlazi iz Registra branitelja, najčuvanije tajne u Hrvata, koji je u samo zadnje četiri godine narastao za deset tisuća ljudi na nevjerojatnih 499.315 branitelja, piše Slobodna Dalmacija.

S obzirom da broj branitelja raste ovim tempom, postavlja se novo pitanje - hoće li u mandatu Jadranke Kosor (koliko god on trajao) broj registriranih branitelja premašiti psihološku granicu od pola milijuna? Ipak su ti branitelji jedini koji se niti ne pokušavaju othrvati Kosoričinom udaru na mirovine i plaće, nego čak optužuju radnike koji se bune protiv tog udara pa još i uzimaju ulogu heroja pod krilaticom - "jednom smo se žrtvovali za Hrvatsku, žrtvovat ćemo se ponovo". Istovremeno, tim radnicima ostaje nepoznanica za koga oni žrtvuju dobar dio svoje plaće koji im država uzima da bi mogla financirati desetke tisuća kuna teške mirovine i invalidnine.

"Agencija za zaštitu tajnosti Registra branitelja"
U Ministarstvu branitelja tvrde da oni nemaju veze s brojem novih branitelja i kao do sada, odgovornost za šokantnu brojku raspršuju na još dva ministarstva. Kažu da je do toga došlo zbog "naknadnog dostavljanja podataka i upotpunjavanja službene evidencije od strane MUP-a i MORH-a u protekle četiri godine". Ističu kako MOBMS u postupak priznavanja statusa hrvatskog branitelja ne može ulaziti jer je to isključivo u nadležnosti Ministarstva obrane, odnosno Ministarstva unutarnjih poslova.
tomislav
17.8.2009. 8:07
Pa ako ćemo krenuti na ulične zakone znači da smo mi od stoljeća sedmog iznevjerili naše osnovne postavke kad smo kao necivilizirane osudili antib revoluciju, nošenje mošti sv save, dogadjanje naroda itd, nećemo mi sad valjda prihvatiti taj instrumentarij, mi predziđe europe i krščanstva (krščanstva a ne katolicizma). Hoće li to, ta događanja voditi ana knežević koja bar po mojem znanju sama sebe replicira već barem dvedeset godina i to joj je posao.
Bit će hrvatski pendrek po hrvatskim plećima ako se počnemo događati, a možda i padne režim ali neće mentalitet jer cijelo društvo je neiskreno, varljivo i lažljivo. Stoke neopevane na svim razinama ali preko toga treba prijeći jer mentalni bolesnik treba se dobrovoljno podvrći tretmanu a ne da ga ulica na to tjera.
DANKO
17.8.2009. 4:03
To sve vodi u pravcu ulice i predstoji nam dramatična jesen. Od osnutka moderne (?)Hrvatske ima nonsensa koliko hoćete i tu su neka rješenja koja stvarno su hrvatski izum. Npr. pravo glasa dijaspore! To je protuustavno, to je krađa glasova SDP-u i strankama centra. Kako oni mogu birati a sada, kada treba biti solidaran sa zemljom u nevolji, nema ih nigdje a kamoli da bi plaćali harač porez! Ali će se naći u Zagrebu da pokupe novac, npr. za sveučilište u - Mostaru i tko zna što još?! Tuđmanov trik koji i danas plaćamo!
Križevi?? Istinski katolici nemaju potrebu gurati nekome križeve pod nos - nose ih u srcu, kao što poštuju 10 zapovijedi Božjih! A ovo u HDZ-u nisu u većini izvorni katolici nego - bivše komunjare pa i staljinisti! I lopovlukom i prevarama i bogaćenjem na račun malog hrvatskog čovjekas pokazali su pohlepu i egoizam, i opet nisu ozbiljno za kršćanske vrijednosti!
Sve u svemu, dok u svijet raste trend sekularizacije, u nas je obrnuto- odjednom smo veći pape od samoga pape! Licemjerno! A crkvenjacima valja preporučiti čitati Ustav i zakone da bi shvatili koja im pozicija u društvu pripada. Bojim se da su na najboljem putu - klerikalizma!(vidjeti Krležu na tu temu!)
kota 211
16.8.2009. 20:12
"zzzz" u najboljoj namjeri preporućam da se izađe na portal "Jutarnji list" i pročita KOMENTAR Inoslava Beškera : "Poziv u funkciji upravo djetinje osvetoljubivosti". Nadam se da nakon toga neće biti toliko gorčine u osvrtima na moje komentare. I budimo malo iskreniji, jer nigdje , ama baš nigdje u komentarima ne ljubim Hdz. Ali ni (samo) mržnja u životu nije dovoljna. Za pobjedu treba "hladna glava". Ono za konvenciju je bilo iskreno, bez i malo zloće.
tomislav
16.8.2009. 19:36
Ma koja politika, pa bolje je govorio bravar tito nego bilo koji biskup, vidiš da Bozanić en zan kud staviti naglasak u rijčei, ko da ga je dovelo iz Temišvara. A o misaonom sklopu da ne govorimo, još bi oni mesiću zlatom plaili da je htio u svecenike jer takvih oni nemaju.
zzzz
16.8.2009. 19:24
"Evo, SDP nije u stanju podržati jedan SABOR ZA BUDUĆNOST HRVATSKE a KAMOLI GA ORGANIZIRATI! JEDNA OZBILJNA I DOBRO ORGANIZIRANA sdp STRANKA STALA BI BEZ KOLEBANJA NA ČELO NEZADOVOLJNIH NA JESEN, ALI sdp NEMA MUDA!"

GLEDAJ DANKO ŠTO JE NAPISAO KOTA 211

"E pa evo kako Hdz skreće s važnih tema koje "zzzz" nabraja. Baci udicu Mesiću, a ovaj zagrize kao kakvo dijete. I hajmo sada o križevima. Hajmo sad u onu balegu gdje Hdz najbolje pliva."
OSIM TOGA OPORBA ODN. SDP JE JEDINI PRED IZBORE POKRENUO PITANJE DIJASPORE, BOSNE, CRKVE, BRANITELJA.....
VIDIŠ KAKO SADA PROLAZI MESIĆ???? U BIH SE CIJELO SARAJEVO DIGLO ZBOG JEDNOG UBIJENOG KONOBARA, A KOD NAS SE NIJE DIGAO ZAGREB ZBOG UBISTVA PUKANIĆA???????

OPORBA I MESIĆ DETEKTIRA PROBLEM, A OSTALO JE NA NARODU. POGLEDAJ:

Svećenici diljem Hrvatske s oltara ratuju s Mesićem: "Križ nam nitko neće uzeti!"

ZAGREBAČKI nadbiskup, kardinal Josip Bozanić, koji je predvodio svečano euharistijsko slavlje u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, s oltara je poručio kako "kršćanstvo i druge religije mogu dati svoj doprinos razvoju jedino ako i u javnom prostoru ima mjesta za Boga".
Misi u Mariji Bistrici prisustvovala je i premijerka Jadranka KOSSOR?????(ZAR JE ONA VEĆI KATOLIK OD MESIĆA?), a Bozanić je rekao kako svi trebamo "često i ustrajno moliti za narod i domovinu".

PA ONDA MESIĆ:
Mesić o "talibanizaciji Hrvatske": Ako svećenstvo želi vladati neka se kandidira na izborima!

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić, koji ovih dana ljetuje na Hvaru, u intervjuu za Jutarnji list se osvrnuo na sukob s Crkvom i rekao je kako će, nastave li se napadi iz Crkve, to značiti da "netko želi talibanizaciju Hrvatske", odnosno da svećenstvo želi zavladati državom.

"Ustav je PRECIZAN i JASNO određuje da u državnim institucijama mogu biti izloženi državni simboli: grb Republike Hrvatske i državna zastava. Bez slike šefa države, premijera i vjerskih obilježja". TKO MOŽE PROTIV USTAVA?

"Neka se svećenstvo kandidira na izborima"
Ako bi se nastavili napadi iz Crkve, to bi samo potvrdilo da netko želi talibanizaciju Hrvatske. To bi potvrdilo da svećenstvo želi vladati državom. Nemam ništa protiv, ali neka se svećenstvo kandidira na izborima. Neka se Miklenić natječe za šefa države ili bilo koji biskup", poručio je Mesić

SADA TI DANKO RECI KUDA TO VODI, I DA LI U SVIJETU POZNAJEŠ SLIČNU ZEMLJU POPUT RH??????

tomislav
16.8.2009. 19:21
Zanimljivo je sve to sa sociološkog gledišta što se ovdje izlaže i hoće. Balkanska plemena i njihovi poglavice drže to sve pod kontrolom i dok je tako tako je a što bi se evropa s tim previše prljala ruke. Nigdar ni bilo, pa nek štede i na Cipru ove naše dkalave muškarčine samo da se ne kolju toliko često i da to sve ne košta i europsku blagajnu previše.
Wiess živio si u austriji pa znaš kako se na balkan gleda, to je negdje gdje je bog reko laku noć pa kad se nađeš u tom društvu bugara, rumunja, rusina, bosniaka i koga sve ne jasno ti je da si u balkan expressu. Nije moguće taj svijet disciplinirati, eto slovenci su se izvukli ali zato jer imaju jaku tradiciju rade, proizvode, ispunjavaju obećano i tamo su. Mi hrvati možda 30 posto to možemo i to je maksimum pa zašto da netko gubi elementarno zdravlje s nama. To je barem jasno. Naravno da je s afrikom lakše jer njih su ih njihovi kolonizatori naučili nekim stvarima i oni se razumiju, a tko je nas naučio, možda naši kolonizatori mađari koje puk nije ništa ni razumio. Zapravo htjeli su uvesti službeni mađarski ali su odustali od te ideje. Ko će s nama na kraj.
DANKO
16.8.2009. 16:18
Ipak sam bliži "Koti 211". Naime, HDZ je bar za većinu ljudi u Hrvatskoj "otvorena knjiga" što se tiče grijehova ali oporba, posebno SDP se ne zna prema tim grijehovima postaviti. Evo, SDP nije u stanju podržati jedan SABOR ZA BUDUĆNOST HRVATSKE a KAMOLI GA ORGANIZIRATI! JEDNA OZBILJNA I DOBRO ORGANIZIRANA sdp STRANKA STALA BI BEZ KOLEBANJA NA ČELO NEZADOVOLJNIH NA JESEN, ALI sdp NEMA MUDA!
A što se tiče Kolinde, potpuno je u pravu: Sanader i HDZ su idealni i ovaj kaos i siromaštvo u nas su uzrokovali - Srbi,Slovenci, možda i Židovi a nije isključeno da je to učinio Mesić u sprezi sa - svemircima!Njen kolega Jurica nije spiskao hrpe državnog novca u Las Vegasu! Zapravo, kaosa nema, teče nam svima med i mlijeko! Hvala Kolindi , veleposlanici, da nam otvara oči! Ali ja ne bih to radio za oko 25 000 dolara plaće! Moja cijena je daleko viša kao i cijena malih, razboritih hrvatskih ljudi i većeg dijela hrvatske mladeži! I oni će uskoro početi dokazivati " da nam nikada nije bilo bolje nego sad, s Kosoricom i HDZ-om.." Jer, oni, HDZ i drugi(npr. Hebrang) su brinuli za rezerve i eno ih na tajnim računima u inozemstvu! Na sve HDZ misli i zaslužuje čestitke Hrvata, našu bezrezervnu podršku! Neka vječno živi Jadranka Kosor i HDZ!
DANKO
16.8.2009. 16:18
Ipak sam bliži "Koti 211". Naime, HDZ je bar za većinu ljudi u Hrvatskoj "otvorena knjiga" što se tiče grijehova ali oporba, posebno SDP se ne zna prema tim grijehovima postaviti. Evo, SDP nije u stanju podržati jedan SABOR ZA BUDUĆNOST HRVATSKE a KAMOLI GA ORGANIZIRATI! JEDNA OZBILJNA I DOBRO ORGANIZIRANA sdp STRANKA STALA BI BEZ KOLEBANJA NA ČELO NEZADOVOLJNIH NA JESEN, ALI sdp NEMA MUDA!
A što se tiče Kolinde, potpuno je u pravu: Sanader i HDZ su idealni i ovaj kaos i siromaštvo u nas su uzrokovali - Srbi,Slovenci, možda i Židovi a nije isključeno da je to učinio Mesić u sprezi sa - svemircima!Njen kolega Jurica nije spiskao hrpe državnog novca u Las Vegasu! Zapravo, kaosa nema, teče nam svima med i mlijeko! Hvala Kolindi , veleposlanici, da nam otvara oči! Ali ja ne bih to radio za oko 25 000 dolara plaće! Moja cijena je daleko viša kao i cijena malih, razboritih hrvatskih ljudi i većeg dijela hrvatske mladeži! I oni će uskoro početi dokazivati " da nam nikada nije bilo bolje nego sad, s Kosoricom i HDZ-om.." Jer, oni, HDZ i drugi(npr. Hebrang) su brinuli za rezerve i eno ih na tajnim računima u inozemstvu! Na sve HDZ misli i zaslužuje čestitke Hrvata, našu bezrezervnu podršku! Neka vječno živi Jadranka Kosor i HDZ!
DANKO
16.8.2009. 16:18
Ipak sam bliži "Koti 211". Naime, HDZ je bar za većinu ljudi u Hrvatskoj "otvorena knjiga" što se tiče grijehova ali oporba, posebno SDP se ne zna prema tim grijehovima postaviti. Evo, SDP nije u stanju podržati jedan SABOR ZA BUDUĆNOST HRVATSKE a KAMOLI GA ORGANIZIRATI! JEDNA OZBILJNA I DOBRO ORGANIZIRANA sdp STRANKA STALA BI BEZ KOLEBANJA NA ČELO NEZADOVOLJNIH NA JESEN, ALI sdp NEMA MUDA!
A što se tiče Kolinde, potpuno je u pravu: Sanader i HDZ su idealni i ovaj kaos i siromaštvo u nas su uzrokovali - Srbi,Slovenci, možda i Židovi a nije isključeno da je to učinio Mesić u sprezi sa - svemircima!Njen kolega Jurica nije spiskao hrpe državnog novca u Las Vegasu! Zapravo, kaosa nema, teče nam svima med i mlijeko! Hvala Kolindi , veleposlanici, da nam otvara oči! Ali ja ne bih to radio za oko 25 000 dolara plaće! Moja cijena je daleko viša kao i cijena malih, razboritih hrvatskih ljudi i većeg dijela hrvatske mladeži! I oni će uskoro početi dokazivati " da nam nikada nije bilo bolje nego sad, s Kosoricom i HDZ-om.." Jer, oni, HDZ i drugi(npr. Hebrang) su brinuli za rezerve i eno ih na tajnim računima u inozemstvu! Na sve HDZ misli i zaslužuje čestitke Hrvata, našu bezrezervnu podršku! Neka vječno živi Jadranka Kosor i HDZ!
zzzz
16.8.2009. 15:56
Hvala na lijepim željama, samo ja mislim da se ipak bojiš spomenuti ime HDZ-a. VODIO BI POLEMIKU OKO DARWINA A NISI ODGOVORIO NA POSTAVLJENA PITANJA.
GLEDAJ JEDNOSTAVNO JE:
1. KOSORKA ZNA (OD SANADERA) DA BI VLADAO HRVATSKOM MORAŠ IMATI UZ SEBE DIJSPORU, BOSNU, BLAGOSLOV CRKVE, MAFIJU.....

REČENO UČINJENO:
1. JADRANKA JE PRVO POTRAŽILA PODRŠKU BRANITELJA - DOBILA JE
2. PODRŠKU CRKVE- Kosor kod kardinala Bozanića: Vlada ima blagoslov za harač

"Solidarnost, osobito prema najpotrebnijima je nužna a ovo je vrijeme propitkivanja životnih prioriteta, kao i prilika za novi početak", rekao je Bozanić o aktualnoj ekonomskoj krizi dodajući kako Vlada ima njegovu potporu.

3. PODRŠKU BOSNE, DIJASPORE IMA

I ŠTO JOŠ OSTAJE:
Najesen sređivanje popisa birača

Osim napora MUP-a, potrebna i aktivnija uloga tijela državne uprave i jedinica lokalne i regionalne samouprave

ZAGREB – Tijekom jesenskog zasjedanja Hrvatskoga sabora na njegovu bi se dnevnom redu mogle naći i izmjene ZAKONA o prebivalištu i boravištu građana, čime bi se konačno stvorili uvjeti za sređivanje popisa birača, a POZNATO je da Hrvatska ima više BIRAČA nego STANOVNIKA?????`.

Izmjene Zakona najavio je ministar Tomislav Karamarko predsjedniku Državnog izbornog povjerenstva još proljetos, a nakon poznatog slučaja s popisima birača kada je otkriveno da na pojedinim adresama u manjim mjestima uz granicu s HERCEGOVINOM, prebiva i po VIŠE STOTINA birača, a tada je poznata postala adresa DUSINA 0 na kojoj prebivalište ima 404 BIRAČA (VELIKI HRVATI I KATOLICI?). Ovo je prva konkretna NAJAVA (TEK) o tome kada bi Zakon mogao biti u proceduri.

I JOP NEŠTO: KONTROLU MEDIJA!!!!!
Skandalozno: Kosor najurila snimatelja s majicom "Ne trebam seks, Vlada me jebe svaki dan"

"Nemam namjeru ugrožavati slobodu medija, ali vrijeđanje članova vlade na sjednici vlade nije sloboda medija. To se može i mora okvalificirati drukčije, a ja to više neću dopustiti", dodala je premijerka.
MA MOŠ MISLITI, NITI SUĐENJE, NITI OTKAZNI ROK PREMA ZOR-U???, NITI OPOMENA ZA NEDOLIČNO OBLAČENJE IAKO NOVINARI NISU NITI OBAVEZNI.....
BRZO JACA UČI OD SANADERA????
kota 211
16.8.2009. 12:04
"zzzz", želim vam što uspješniju (sdp-ovu) konvenciju u rujnu. Nove i pemetnije ljude. Od ovih do sada.
zzzz
16.8.2009. 11:19
"Tko će koga bolje pljunuti. I onda "zzzz" ode i do Darwina. I tada pogledate ankete i vidite da vam više od 50% hrvatskih građana nije za to da se križevi uklanjaju iz javnih prostora."

SVE SI PROMAŠIO, PRVO SI NAVEO ULICU. PA ZAR TO NIJE RJEŠENO USTAVOM RH????
ZAR SE TAKVI PROBLEMI RJEŠEVAJU NA ULICI I STATISTIKOM?????

NISI ODGVORIO NA GLAVNO PITANJE???? DA LI CRKVA PODRŽAVA OVAKVE POLITIČARE I DA LI ĆE SE OGRADITI OD NJIH?????

`Milijuni na tajnim računima HDZ-a`
Analizirajući ostavku Ive Sanadera, Jeffrey Kuhner, komentator Washington Timesa i žestoki kritičar HDZ-a tvrdi da bi Sanadera i njegove suradnike trebalo procesuirati.

Kaže da HDZ na više od 80 tajnih bankovnih računa u Austriji drži više od 500 milijuna dolara.

"Tijekom mandata Sanader je nagomilao ogromno bogatstvo, uključujući ilegalno stečena dobra, elegantnu vilu i kolekciju luksuznih satova vrijednih više od 200.000 dolara", piše Kuhner.

ILI KAKO BI BILO DA SE KOD NAS NAPRAVI STATISTIKA KOLIKO JE KATOLIKA U HRVATSKOJ POČINILO NEKO NEDJELO. AKO U HDZ IMA NAJVIŠE VJERNIKA, KATOLIKA KRŠĆANA??????ODAKLE SE TAKO NEGATIVNO PIŠE O HDZ-U.
PROBAJ TO OBJASNITI?????

VIDIŠ, SANADER JE PROBAO PREKO KOLINDE GRABAR VODITI POLITIKU U TEIMSU, MALO SUTRA. SANDERA VIŠE NEMA, A KUHNER I DALJE PIŠE?????

NEDAVNO JE U SAD-U PREMINUO POZNATI NOVINAR KOJI JE ISPRATIO I DOPRATIO MNOGE POLITIČARE U SAD-U I SVIJETU. ZNAČI ČINJENICA JE DA U SVIJETU SE POLITIČARI MJENJAJU, A NOVINARI OSTAJU. ON JE BIO LEGENDA I GRAĐANI SU MU VIŠE VJEROVALI NEGO POLITIČARIMA.
TO JE TREBAO ZNATI I SANADER, A NE DA SE NOVINARI U RH UBIJAJU, PREMLAČIVAJU, DOBIVAJU OTKAZE, A I KOSORICA JE DALA OTKAZ NOVINARU ZBOG MAJICE.
NIJE NIŠTA NAUČILA OD SANADARE, "PAMETAN UČI NA TUĐIM GREŠKAMA A...."

NEKAKO SE PREVIŠE BAVIŠ SDP-OM A PREMALO HDZ-OM. ZAR NE VIDIŠ ONO ŠTO VIDI CIJELI SVIJET. ZAMISLI SE ZAŠTO HDZ TREBA BAŠ TEBE. PA ZATO ŠTO NE MOŽE NAĆI NITI JEDNOG NOVINARA DA LIJEPO PIŠE I HDZ-U. PROMISLI MALO????
ZAŠTO ZAPADNI MEDIJI NE PIŠU NEGATIVNO O SDP-U???? AKO SI VEĆ TAKO PAMETAN, ODGOVORI?????
kota 211
16.8.2009. 9:47
"zzzz"(Ali kako se izvući iz te situacije, jer ovako više ne ide ????). E pa evo kako Hdz skreće s važnih tema koje "zzzz" nabraja. Baci udicu Mesiću, a ovaj zagrize kao kakvo dijete. I hajmo sada o križevima. Hajmo sad u onu balegu gdje Hdz najbolje pliva. Tko će koga bolje pljunuti. I onda "zzzz" ode i do Darwina. I tada pogledate ankete i vidite da vam više od 50% hrvatskih građana nije za to da se križevi uklanjaju iz javnih prostora. Dakle umjesto da ih se pusti (Hdz) da se uguše u vlastitom smradu, opet ih se ujedinjuje. Pa što je bilo sa vjeronaukom neposredno pred prošle parlamentarne izbore ? Svojim tupavim ispadima Sdp je na izbore dovukao i one biraće Hdz-a, koji možda i nebi izlazili. Sada opet djetinjasto ponašanje Mesića. Što ovo pitanje nije pokrenuo u vremenima kada se "slagao" sa Sanaderom. Dakle potpuna politička nezrelost. Opet se tjera voda na Hdz-ov mlin. Ako još dodate "bisere" Milanovića koji govori o potrebi angažiranja stranih stručnjaka za rješavanje krize......, pa time si rekao da nemaš ljudi u svojoj partiji. Što onda povlaćite Lj.Jurčića po tribinama i predizb.skupovima?! Potrebno je malo više analitike i poznavanje psihologije masa. Hdz to zaista zna. Za razliku od Sdp-a.
zzzz
16.8.2009. 9:14
EVO DOKAZA:
Još jedna kampanja protiv Hrvatske

La Gazzetta dello Sport, talijanski sportski dnevnik, 28. svibnja objavio je kartu svijeta s pet destinacija koje turisti trebaju izbjegavati, piše Slobodna Dalmacija.

"Svrstavanje naše zemlje među pet najrizičnijih država u svijetu dovoljno govori samo po sebi o vjerodostojnosti tih informacija. Veću glupost u životu nisam čuo!", kazat će Dragun.

Vi Balkanci sada sami rješavajte svoj spor’
Neki sugovornici iz država članica EU rekli su za Jutarnji list kako sada očekuju da će povjerenik Olli Rehn objaviti da se povlači iz cijele priče te da bi mogla slijediti ‘neka nova inicijativa’

Ahtisaari: Umoran sam od Balkana
Nije Balkan kao Afrika
Govoreći o svojoj zamorenosti mirovnim angažiranjem na Balkanu, Ahtisaari je kazao kako se ponekad s toplinom prisjeća dana kada je radio u Africi.

"Doista mi nedostaju gospoda i dame iz Afrike koji su bili iznimno obzirni, u Južnoj Africi, Namibiji i drugim afričkim mjestima... Volio bih da sam vidio istu situaciju na Balkanu. Nažalost, to nije bilo tako", ustvrdio je.

EU poručuje Sanaderu: Počnite kažnjavati korupciju
Jutarnji list došao je do dokumenta EU pripremljenog za sutrašnji sastanak Vijeća o stabilizaciji i pridruživanju s Hrvatskom u Luksemburgu

`U Hrvatskoj su gangsteri krema društva`
Intervju s književnicom objavio je ugledni SME dnevnik pod naslovom ‘Negiranje istine je na Balkanu i dalje uobičajeno’,...

A EVO ONE POVIJESNE AKTIVNOSTI I ZADNJE OD STRANE KITAROVIĆ:
Grabar Kitarović opovrgava Washington Times: Hrvatska nije u kaosu

HRVATSKA veleposlanica u SAD-u Kolinda Grabar Kitarović u srijedu je u dnevnom listu The Washington Times odgovorila na tekst kolumnista tog lista Jeffrey Kuhnera od 9. listopada 2008."Hrvatska u kaosu". Kuhner je u tom tekstu Ivu Sanader optužio da sa svojim suradnicima provodi pljačku velikih razmjera te da zbog njih nema učinkovite borbe protiv mafije.
"Hrvatska je stabilna demokracija i tržišna ekonomija sa STABILNIM institucijama(MISLI DA NITKO NIJE SMIJENJEN), daleko odmakla na putu u članstvo NATO-a i Europske unije", istaknula je veleposlanica Grabar Kitarović u pismu uredniku The Washington Timesa.
Hrvatski premijer Ivo Sanader je "ŠIROKO PRIZNAT i POŠTOVAN kao reformist" koji je pokazao odlučnost u ostvarivanju nacionalnih ciljeva članstva u EU i NATO-u, naglasila je hrvatska veleposlanica u demantiju Kuhnera.
Grabar Kitarović naglašava kako je hrvatska Vlada poduzela ODLUČNE MJERE u BORBI protiv KORUPCIJE i organiziranog KRIMINALA te da je policija UHITILA nekoliko osumnjičenih za ubojstvo PUKANIĆA. Napominje da je "premijer INICIRAO tu NOVU politiku".

NORMALNO DA NIJE NIŠTA SANADER PODUZEO, JER BI PRVO TREBAO POĆI OD SEBE????
SANDER MISLIO DA JE EU I SAD HRVATSKA, PA DA MOŽE LAGATI DO LUDILA?????
zzzz
16.8.2009. 8:54
Odlično Danko!
Samo sam zaboravio navesti da nije samo Washington Timesa odnosno novinar Kuhner iz USA problem Hrvatske. Kada je prije godinu dana isti list objavio poražavajuće PODATKE za Hrvatsku, Sanader je preko Kolindre Grabar protestirao u SAD. Poslije više nije, zašto?

Zato što je shvatio da mu dolazi KRAJ????
pRVO, TO SU PODACI KOJA IMA CIA, INTERPOL, NJEMAČKI I AUSTRIJSKI MUP, SLOVENIJA, SRBIJA.......
VELIKI PROBLEM JE HRVATSKE ŠTO JE HRVATSKA POSTALA MEĐUNARODNI PROBLEM, ZBOG ĆINJENICE DA SVI MAFIJAŠI SVIJETA IMAJU HRVATSKU PUTOVNICU.

KADA JE ZAPADU PAO MRAK NA OČI??? ONDA KADA SU STVAR UZELI U SVOJE RUKE, AUSTRIJA JE PREKO INTERPOLA DOSTAVILA PODATKE ZA NPR. VUKELIĆA:
1. ZNAČI IME I PREZIME MINISTRA VUKELIĆA
2. MJESTO RADNJE BRODOSPLIT
3. PUT NOVCA PREKO AUSTRIJE
4. LOKACIJU BANKE NA CIPRU GDJE JE LOVA POHRANJENA

I ZAMISLITE HDZ IZGLASA U SABORU DA JE VUKELIĆ NEVIN??? A ŠTO RADI USKOK I MUP????I PREDMET STAVI U LADICU.
ISTA SITUACIJA JE I SA AFEROM KAMIONI-RONČEVIĆ, MED. OPREMA I HEBRANG, VILA SATOVI I JAHTA - SANADER, POLANČEC I PRIVATIZACIJA S. HVARA, ŽUŽUL I VILJUŠKARI.....

ZAKLJUČAK:
MISLIM DA HEBRANG DOBRO REZONIRA, AKO "PADNE" RONČEVIĆ, ONDA SU SVI "PALI". ZATO NE SMIJE POČETI SA RONČEVIĆEM????
ALI KAKO SE IZVUĆI IZ TE SITUACIJE, JER OVAKO VIŠE NE IDE????
DANKO
16.8.2009. 3:29
Taj novinar Kuhner iz USA jednostavno ne voli Hrvatsku odnosno mrzi je. Jugonostalgičar, prosrpski orijentiran!
Kakvi tajni računi, što mu je?Kod nas je sve u najboljem redu, računa ima u inozemstvu, to su stvorili naši vrijedni političari, to je njihova muka i znoj! Sve je javno i jasno i ne znam zašto on širi lažne i uznemirujuće vijesti o našoj zemlji i divnoj gospodi Sanaderu, Šeksu, Šukeru, Milinoviću, Kalmeti, Bebiću,Hebrangu.....??? Predlažem da ga Hrvatska tuži, odmah!Nema u nas mafije, neka pogledaju u svoje dvorište! Mi smo pošten i častan hrvatski narod, poznati po poštenju i radu,antifašizmu, zavide nam na jadranskoj obali i ugledu u svijetu! Mi svi znamo da nam jer odlično, ništa nam ne manjka, u zemlji teče med i mlijeko! Naročito sretno žive umirovljenici i mladež!Trebali ste vidjeti Rokovo,u Virovitici, koje veselje...I nama da je loše i da idemo u - kaos?
Hoćemo da HDZ i Jadranka Kosor od milja zvana Jaca ostanu dok su živi na čelu Hrvatske!Narod joj ne bi tepao Jaca da nije obožavana u narodu!Oni nam svi nose sreću i blagostanje i kakav sad SABOR ZA BUDUĆNOST HRVATSKE!??Kakva pamet na okup? Pa HDZ je naš mozak, to su naši proroci, naši geniji koji znaju kako dalje!! Sabor za budućnost Hrvatske bila bi neka paralelna vlast, mi imamo državni hrvatski Sabor...To je skup najmudrijih i najpoštenijih ljudi Hrvatske!MI imamo Hrvatsku, mi imamo budućnost...Kaos najesen!? Zbog čega, molim vas?MIslim da je Weiss t o t a l n o promašio i ja bih mu zabranio pisanje na portalu! Zadrta komunjara i pesimist!Znamo mi njega i njegovu antidržavnu djelatnost!S pravom im nije vraćena imovina , s pravom im je dinamitom srušena vikendica u Bilo-gori!Pravi se važan s dvije diplome ali ga pitam gdje je bio kada smo krvarili za domovinu?
Živjela Vlada, živjela Jadranka Kosor, živio Hebrang., živio Šeks....Jedsan američki novinar ne može znati kako nam je bolje i više od milijuna glasača koji biraju HDZ!
Živio naš nikada prežaljeni vođa dr.Franjo Tuđman,onaj koji je postavio nerazorive temelje ove zemlje i trasirao nam put u budućnost!
Franjo, Franjo, Franjo! Bog i Hrvati!
zzzz
15.8.2009. 15:59
MA ZNATE ŠTO JE GLAVNI PROBLEM? AKO JE ISTINA OVO ŠTO PIŠU AMERIČKI MEDIJI, POSTAVLJA SE PITANJE BUDUĆNOSTI HDZ, HDZ-OVIH POLITIČARA, INSTITUCIJA........
JER AKO ISTI SE OSUDE, ISPAŠĆE DA JE 90% HDZ-OVACA SUDJELOVALO U KRIMINALU. AKO SE TO DESI ONDA HDZ ODE U ROPOTARNICU POVJESTI, ZAR NE?
KAKO KOMENTIRATE OVO?
Američki svećenik prevario ljude za 20 milijuna dolara
I BERNARD MADOFF bi bio ponosan na njega: Shawn Merriman, bivši pastor u Crkvi Isusa Krista svetaca posljednjih dana prevario je u zadnjih 14 godina putem piramidalnog lanca velik boj investitora. Računa se da je ukupna svota za koju je prevario svoje žrtve oko 20 milijuna dolara.

ILI KAKO BI BILO DA SE KOD NAS NAPRAVI STATISTIKA KOLOKO JE KATOLIKO U HRVATSKOJ POČINILO NEKO NEDJELO. AKO U HDZ IMA NAJVIŠE VJERNIKA???????KAKO JE MOGUĆE OVO?????
`Milijuni na tajnim računima HDZ-a`
Analizirajući ostavku Ive Sanadera, Jeffrey Kuhner, komentator Washington Timesa i žestoki kritičar HDZ-a tvrdi da bi Sanadera i njegove suradnike trebalo procesuirati.

Kaže da HDZ na više od 80 tajnih bankovnih računa u Austriji drži više od 500 milijuna dolara.

"Tijekom mandata Sanader je nagomilao ogromno bogatstvo, uključujući ilegalno stečena dobra, elegantnu vilu i kolekciju luksuznih satova vrijednih više od 200.000 dolara", piše Kuhner.

"Neke zemlje imaju mafiju, hrvatska mafija ima zemlju", piše Kuhner. "Pod Sanaderovom vlašću režim je konsolidirao veze s mračnim balkanskim polusvijetom organiziranog kriminala, izopaćenim poduzetnicima, sigurnosnim podzemljem i bivšom komunističkom nomenklaturom. Rezultat toga je kriminalni državni kapitalizam koji privilegira vladajuću elitu dok izrabljuje i ponižava većinu Hrvata", piše Washington Times.
DA LI SE CRKVA OGRAĐUJE OD OVAKVIH KATOLIKA VJERNIKA, ILI JE OVO MOŽDA SVE IZMIŠLJENO????????
kota 211
15.8.2009. 15:23
Ili možda ipak jesmo ?! Deset takvih kao ti "ladno pivo" i možda bi ipak išlo. Ali treba htjeti, treba smjeti. I organizirati se. Sve kreće od malih koraka.
ladno pivo
15.8.2009. 13:01
Jučer sam čuo kako nam "veliki" političari prodavaju priču kako nam je punmo teže bilo devedesetih godina nego li danas. Ne znam da li nas plaše opet nekakvim ratom ili opravdaju sadašnje stanje sa glupostima jer nemaju što reći.
Mislim da je jednino rješenje Vlada nacionalnog jedinstva ili ti Sabor za budućnost Hrvatske. To je jedino razumno rješenje ali u normalnim zemljama. Dosadašnje gomilanje osoba koje su došle na ključna mjesta po podobnosti a ne po sposobnosti i ne mogu se otjerati preko noći. Vladajući kao da su znali da će ovu "djecu revolucije" netko pokušati otjerati pa ih je zaštitila u više zakona pa ako se tih "stručnjaka" i želimo rješiti imati ćemo sudskih parnica koje će država izgubiti.
Smatram da je lokalna samouprava , kao i u Mađarskoj, kamen oko vrata Proračunu te se samo dogovorom između najjačih stranaka može promjeniti Ustav.
I na kraju mišljenja sam da mi to nismo u stanju samo napraviti te da nam MMF ne gine. Iako je MMF svojevrsna "ekonomska okupacija" ljudi koji gledaju samo profit i ne interesira ih puno socijala i dugoročno ulaganje ali mi nismo sposobni sami ništa napraviti.
zzzz
15.8.2009. 12:16
DA LI SMO MI LUDI NAROD, PRVO GRADONAČELNIK SPLITA KERUM GOVORI GRAĐANIMA DA "JEDU GOVNA" ZBOG PROBLEMA OKO NATJAČAJA ZA VRTIĆE. NAKON TOGA JOŠ JE GRADONAČELNIK, CRKVA IZJAVLJUJE DA NAM JE PRESJEDNIK IZDAJICA I NENORMALNA OSOBA......

Svatko ima svoj križ, a HDZ cijelu državu
Prvo križ, onda sve ostalo
Zna se što je najvažnije. Prvo križ, a onda sve ostalo: plakati, zastave na pročeljima, hrvatski grbovi... Križ je simbol pobjede, simbol dolaska nove vojske, nove vlasti, nove vjere. Pobjednici prvo objese križ, a onda brinu o svemu ostalome. Časnici su u tome najviše ZAKAZALI i Gotovina je upravo zbog toga na njih BJESNIO. Tek naknadno na red su došle PLJAČKE, PALEŽ, ZLOČINI, uvođenje reda, čišćenje ulica za dolazak hrvatske vlasti i stranih ambasadora.

Svatko ima svoj križ, HDZ naročito
Jasno, to je predsjednik Stjepan Mesić. Ničim izazvan, na kraju desetgodišnjeg mandata - i na početku nove političke karijere - krenuo je u križarski rat protiv Crkve. A pogodite tko se prvi tome usprotivio? Jasno, Andrija Hebrang. A tko obično dobiva političke bitke koji se vode oko vjeronauka, križeva i sličnih stvari? Jasno, HDZ. A tko gubi? Opet jasno, SDP.

Hebrang: "Križevi određuju pravog Hrvata i katolika"
Ingrid Antičević Marinović ispravno kaže da "križevi nemaju veze s istinskim kršćanstvom", jer da imaju, onda možda ne bi bilo zločina nakon Oluje, pošto je već Gotovina dovukao te famozne križeve. I možda, kao što je rekla zastupnica SDP-a, križevima nije mjesto u ustanovama ogrezlima u mito i korupciju, te u kršenje ljudskih prava. Ali navikli smo već da se križevi koriste u političke svrhe, pa ni Hrvatska nije izuzetak.

I eto, tko se tome može suprotstaviti? Onaj tko je protiv križa, nije samo protiv Katoličke crkve, već i protiv hrvatske države. Tom podvalom HDZ je godinama osvajao vlast, posljednji puta na parlamentarnim izborima 2007. godine, prebacujući ton kampanje na lažnu polemiku o ukidanju vjeronauka u školama i vrtićima. Na prošlim lokalnim izborima, HDZ se nije zamarao pričama o VODOVODU i KANALIZACIJI, već o komunistima, NEVJERNICIMA, ATEISTIMA, HOMOSEKSUALCIMA... I prošao je bolje nego što se OČEKIVALO. Reklo bi se, BOG ih je SPASIO.

Tko je tu lud, a tko "psihički neuravnotežen"?
Kad god se u Hrvatskoj počne raspravljati o modernim civilizacijskim tekovinama, HDZ pobjeđuje. Kad se raspravlja o križevima, umjesto o mitu i korupciji, HDZ pobjeđuje. Kad god se polemizira o vjeronauku, a ne o gospodarskom slomu, HDZ pobjeđuje. Naravno da križevima nije mjesto u vojsci i policiji, u školama i vrtićima, na sudovima i državnim ustanovama, ali dok se o tome politikantski raspravlja, a ne mijenja u skladu s Ustavom, stanje se može samo pogoršati. Krenut će prozivka tko je pravi Hrvat i katolik, a to su već sfere koje nemaju blage veze sa zdravim razumom. Pa makar onaj koji je "psihički neuravnotežen" govorio istinu s kojom se slaže dobar dio hrvatskih građana.
xxll
14.8.2009. 14:04
I OVO DAJE NADU DA SE IPAK NEŠTO DOGAĐA?
Predan prvi popis s lažnim ratnim invalidima

Hrvatska policija jučer je predala popis ministrici Jadranki Kosor s imenima 10-ak hrvatskih branitelja koji su na nezakonit način stekli status ratnog invalida. Popis je rezultat USKOK-ovih akcija Dijagnoza 1 i Dijagnoza 2, a ministrica je odbila s imenima izaći u javnost. Kosor je najavila kako će naložiti da se revidira status branitelja s popisa, pri čemu će te osobe morati proći kroz čitav proces. Ministrica je također najavila kako će lažni branitelji biti prisiljeni vratiti sve što su stekli zahvaljujući lažnom invaliditetu poput mirovine ili stanova....
xxll
14.8.2009. 13:01
Svaka čast na komentaru.
Samo ima li nade za HRVATE?Ja mislim da ima.

Na tragu milijunima
Bajić dobio podatke o tajnim računima

Hrvatskoj je međunarodna pravna pomoć Švicarske i Austrije pomogla da dobije podatke o tajnim računima. DORH o imenima i tvrtkama zasad ne žele govoriti.

Državno odvjetništvo potvrdilo je Jutarnjem listu da je Hrvatska dobila podatke o tajnim računima.

Na koje se osobe i tvrtke odnose ti računi u DORH-u zasad ne žele otkriti, jer su provjere zatražene i radi nekih istraga koje su bile u tijeku i koje bi se tek mogle otvoriti.

Istrage o tajnim računima na koje se slijevao novac za kupnju oružja traju još od 2000 godine i još nisu dovršene. Zbog instituta bankarske tajne uvid u njih nije bio moguć u Hrvatskoj, ali niti u drugim državama.

Zahvaljujući pomoći Austrije, Cipra, Izraela i Mađarske Hrvatska je ipak prikupila veći dio podataka.

Njemačka ima saznanja o tajnim računima u Lihtenštajnu, ali još uvijek tu dokumentaciju nije ustupila hrvatskom pravosuđu


Još iz kategorije Kota Lj. R. WeissaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.