Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Izbori 2013.

Ljubo R. Weiss: Bomba od ankete – lokalni izbori

  Ljubo Ruben Weiss/Virovitica.info           20.02.2013.         5788 pogleda
Ljubo R. Weiss: Bomba od ankete – lokalni izbori

Bio je to pravi šok za mene: radim svoju anketu za gradonačelnika Virovitice i pitam djevojku u predvorju ordinacije u Općoj bolnici, čekajući na red radi kontrole srca: „Evo, izbori će za gradonačelnika, koji je tvoj favorit - Kirin, Barić ili Prpić? Djevojka me blijedo pogleda i kaže da ne razumije pitanje. Uh, brzo se samooptužim: „Pitaš  djevojku kao da je svima u prvom planu politika.." i  nastavim se ispričavati: „Dobro, to tebe ne mora zanimati, ali ipak od njih trojice, koga bi na glasačkom listu zaokružila?

Pogleda me još bljeđe i kaže: „Nikada čula  ni za jednoga od njih!"

„Ni za Kirina?" uporan sam anketar.

„Kažem vam, ni za jednoga, ja sam naime iz - Zagreba!"

Dakle, što god mi mislili o našim doktorima i o našoj Bolnici,, postoje pacijenti koji doputuju iz Zagreba na specijalistički pregled u Viroviticu. Ime specijaliste ne spominjem, bila bi to zaista lijepa reklama za njega.

ANKETA - BOMBA

A povod svemu je objavljena anketa u „Virovitičkom listu" s vrlo povoljnim predviđanjima za HDZ,  Kirina, Tolušića, s ocjenom rada zastupnika u Saboru s našeg područja  Dakle, naslov rezultata ankete razvučen na dvije stranice glasi: „Da su danas izbori, Tolušić i Kirin pobijedili bi u prvom krugu, HDZ vodi u svim općinama i gradovima Virovitičko-podravske županije". Nema podataka o nazivu „nezavisne" agencije iz Zagreba, (da se netko ne bi dosjetio pa provjeravao podatke kod agencije!!), naručitelj se navodi - to su Virovitički list Radio stanica Virovitica i portal www.icv.hr, anketa je provedena na 3700 ispitanika što se smatra velikim uzorkom. Nema podataka koliko je anketa koštala, ali govorka se o nekih 70 000 kuna! E, lijepo: naš novac za anketu koju naručuje produžena ruka HDZ-a, tj. mediji pod kontrolom te stranke. Možda se ne bih javljao za riječ na tu temu da brzo nije reagirao Siniša Prpić i njegova stranka (HSPD) konferencijom za medije, pojednostavljeno, tvrdeći da su rezultati ankete namješteni i da u raspravi ispod te informacije na Virovitica.netu netko ne pita što o svemu misle Mate Vukušić i - moja persona!!

Što misli Mate Vukušić, zaista ne znam (on možda još nije dobio mišljenje iz Centralnog komiteta?!!), ali što sam mislim napisat ću ovdje, s tim da ću vas možda razočarati u vezi prognoza.   

Naime, koliko god lokalni izbori (možda povezani i s izborima za EU parlament) bili blizu (oko 3 mjeseca) za ozbiljne prognoze je još rano, a o preuranjenoj izbornoj utakmici, posebno u nekim  gradovima i regijama sam već pisao (Zagreb, Istra..). I zemlje s duljom parlamentarnom tradicijom ne mogu si dozvoliti ovoliko gungule oko lokalnih izbora, a kamoli Hrvatska. Međutim, dobro dođu ova nagađanja i kibiciranja, e kako bi se pokrio sav jad i čemer ove naše svakodnevice, gdje jedna loša vijest sustiže drugu. Kod nas je specifičnost u tome da smo jedna od najsiromašnijih županija u Hrvatskoj, po dohocima baš smo fenjeraši, u prijevodu, sirotinja. Vinkovci su nas pretekli sa socijalnom samoposlugom, a ima dobrih razloga da ona bude otvorena i u Virovitici. Gledajući VPŽ da su danas izbori ( a to znači u prosinci u siječnju kada je anketa provedena!!) HDZ  bi dobio 36,95 % glasova (Županijska skupština) Kukuriku koalicija  19, 25 % itd., neodlučenih je  31, 6 % glasača... U gradu Virovitici (Gradsko vijeće) slavio bi HDZ osvojivši 43 % glasova, Kukuriku koaliciji pripalo bi 24,2 % glasova,  16,8 % je neodlučnih..., Ivica Kirin bi dobio čak 55,5%,  Damir Barić   15,4 %, Siniša Prpić  12, 2%

Dakle, po svemu sudeći HDZ jest, mada su rezultati ankete malo napuhani, u većoj prednosti - i to ne bi trebalo biti iznenađenje.  Zašto?? Iako lokalni i nacionalni izbori  su različiti, velik je utjecaj jednih na druge, posebno se rezultati  vladavine Kukuriku koalicije u Zagrebu odražavaju na lokane (ne)prilike Nakon nešto više od godinu dana kako su „kukurikavci" preuzeli vlast oni ne postoje kao homogena vlast i Vlada -.imaju matematičku većinu u Saboru, ali to su sada rogovi u vreći - IDS vodi svoju igru, HNS je postao minorna stranka, HSU nikada i nije bila ništa veće od minorne stranke jer je milijunima milja daleko od interesa umirovljenika. Dalje, izostanak ijednog značajnijeg rezultata Milanovićeve vlade  SDP-u, HNS-u i HSU ruši šanse i ne znam što se može  (i mora)  dogoditi da SDP i Barić u Virovitici, i Žagar u Županiji pobijede. Posebno stoga što ovaj grad i Županija su tradicionalno skloniji desnici nego ljevici, i ma koliko  rezultata HDZ-a izostalo, oni raspolažu s discipliniranom vojskom glasača.

NEKI UVJETI DA GLASAČI NE OSTANU KOD KUĆE

Tu bi stranke centra, pa i SDP,konkretno kada je o Virovitici riječ, imale šanse uz neke od uvjeta: a) da agilni Siniša Prpić sa svojom strankom (HSPD) okrene svoju negativnu izbornu kampanju u pozitivnu (ponavljanje teze kako je Ivica Kirin lopov neće mu donijeti značajniji broj novih glasača), b) da Damir Barić uvjeri birače da neće činiti takve greške kao Milanović i Linić, c) da se mediji oslobode  dosadašnjeg tutorstva vladajuće stranke, e) da Nezavisni seljaci ublaže kontraefekte koaliranja  s HSP gdje su dio glasača s centra usmjerili na desno...

Inače, zagovaram da svaka stranka ide samostalno na izbore, da se ne skrivaju i pokrivaju jedna drugom, nego da se ustanovi njihova stvarana samostalna težina. Ako nije kasno, možda bi trebalo sniziti  statutima izborni prag na 3,00 % i tako omogućiti da i manje stranke (HSS, HDSSB, Hrvatski laburisti, HSLS) uđu u lokalna predstavnička tijela. U svakom slučaju, da se kampanja s personalne pretvori u personalno-programske i da se koalira tek nakon provedenih izbora. Kod neposrednih izbora župana i gradonačelnika moguće su podrške onih stranaka koje neće imati svoje kandidate za ključne dužnosti, ali i tu bi bilo dobro da što je moguće veći broj stranaka istakne svoje kandidate.

„MIKEŠI", GDJE STE?

Inače, za nadati se je da će stranke ipak organizirati neke veće skupove, prezentirati svoje vizije i programe pred živim ljudima, pa organizirati sučeljavanje njihovih čelnika.Primjerice, tko zna što kandidati misle o pretvaranju komunalne naknade u porez na imovinu, razbijeni su PIK-ovi, kakav se eto. veleposjednički model obrade i upravljanja zemljom nudi...?? Ono što posebno nedostaje jest i upoznavanje s biografijama kandidata - školovanje, specijalizacije, političko iskustvo, poznavanje realnog sektora ekonomije, odnos prema lokalpatriotizmu, vjeri, sve do znanja stranih jezika. Prije 1991., sjećam se, govorilo se da Srbi vladaju gradom i šire, da se ne dozvoljava domaćima, starosjediocima, „mikešima" da dođu do izražaja - sada tih okolnosti nema, ali „mikeša" u vlasti opet nema koliko bi trebalo!

Dakle, političkog  prostora za sve ima, utakmica teče i na nama je da joj damo i ton i kvalitetu. Najlošija varijanta bi bila da birači ostanu na dan lokalnih izbora u velikom broju kod kuće, što, ako se nastave većinom negativni trendovi iz Zagreba, i ako kandidati budu slušali sami sebe ili pak tražili  samo„falinke" kod drugih, nije za isključiti.

Ljubo Ruben Weiss/Virovitica.info

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Ljubo R. Weiss
28.2.2013. 3:28
@slavujj
Napisao si, pored ostalog:
-----
pitam zašto Vaše nametanje takve rasprave koja je potpuno nepotrebna i uzaludan trud.
--------------------
Sve pet, osim što si mogao napisati, "po mom mišljenju". I zasmetalo me malo da sasmo ja znam zašto namećem raspravu o projektima, kao da u tome imam neku skrivenu namjeru.
Zapravo, očekivao sa da ćeš ti razumjeti moju kolumnu upravo onako kako si na kraju upisa, usput spomenuo.
Da, dao si mi neke ideje za pisanje, jer upravo me motivira kada mi netko kaže - nema se što ulaziti u raspravu s vlasnicima firmi, što bi oni imali ikoga slušati??
Da nisam u Austriji slušao druge kao poduzetnik, propao bih nakon godine - dvije, ovako sam privatni bussiness vodio punih 15 godina.
A opstati u pravom kapitalizmu, bez veza i poznanstava, u rivalskom okruženju i pod paskom austrijske države, držim uspjehom. I zanimljivo, evo sad će pet godina kako sam u Virovitici, i NIKADA NITKO od domaćih institucija nije mi ponudio da govorim o svojim iskustvima u poslovanju, tim više što sam realizirao i neke projekte iz EU natječaja, stekao nova znanja o knjižarstvu, medijima, marketingu, bankarstvu, trgovini, poslovnim običajima, poreznom sustavu...Da sad ne spominjem tradiciju - četiri naraštaja obitelji Weiss, bavile su se trgovinom!
slavujj
27.2.2013. 17:11
čistač,bravo!
to su prave pogođene teme,jer nas je to uvelike dovelo do ovoga stanja u kojemu se nalazimo, samo mnogi to još ne žele "vidjeti".
slavujj
27.2.2013. 17:07
Gospodine Weiss,
želim Vam svako dobro,nema razloga da se toliko ljutit na mene,malog slavuja,jer ja ne "grakčem" kao neki ,tu ste pogriješili.
Neizmjerni mi je drago da sam Vas potaknuo na ovakav komentar i još me "hvalite" da sam vam dao i dodatnu ideju,e to me ispunjava!
Radujem se kad ste u "ovakvoj formi" kao što se bili 27.2.2013. 5:00:36 ,jer takvo se nešto od vas očekuje,barem ja to očekujem,
a ne može li biti viro-podravkaII,dogradnja tvina?

a još me više raduje što je "moja strelica pogodila metu",znači dobio sam što sam htio!


nadakon
27.2.2013. 16:50
Zadovoljan sam sa odgovorom fitilj..ništa ja tebi ne zamjeram..svako brani svoje stavove pa ponekad u tome možda i pretjeramo..ali ljudski je priznati nešto..sa svima ja mogu komunicirati normalno na ovom portalu osim sa slavujem..čovjek jednostavno živi u svom filmu i piše svoje scenarije i samo su njegovi tekstovi ispravni a čak i podcijenjuje jednog kolumnistu kao šta je gos.LJubo..jednostavno čovjek ne uvažava tuđa mišljenja i želi biti u prvom planu a nije ništa prošao u životu siguran sam..
mikeš07
27.2.2013. 16:01
Još vas uvijek bole rezultati ankete?
čistač
27.2.2013. 8:11
Gosp. WEISS
Ako HDZ od 1997 godine podjeli preko akademske zajednice toliko i toliko tisuća diploma i prekvalifikacija , jer njihovi članovi moraju biti obrazovani, pa onda je jasno kakova je akademska zajednica, a i društvo u kojem djeluje.
Ako prosvjetna inspektorica koja prijavi srednjoškolske diplomante, bude suspendirana.
Krenite od grada Virovitice, PU, HP, HV
fitilj
27.2.2013. 7:58
nadakon kada te već toliko zanima ja sam ti već 10 godina u političkoj mirovine, slobodan kao ptica i ne veže me nikakvo simpatizerstvo i stranačka stega.

stole123 ti je već napisao što je najbitnije, a to je da je nebitno tko je u kojoj stranci, dali si u sdpeu, hdzeu, ili hspd bitno je da razmišljaš svojom glavom bez obzira na stranku, ako nešto nevalja reci slobodno da nevalja, a nemoj to što nevalja braniti i spašavati a sam si svestan da to nevalja.

Ljubo R. Weiss
27.2.2013. 5:00
Dragi moji čitatelji i posebno političari!
Priznajem da sam na neki način stara škola - iako ne baš kumrovečka - ali ništa ja ne namećem. Samo pitam na čemu se temelji egzistencija našeg čovjeka???? Na RADU , draga gospodo i drugovi! Nije točno da je ekonomija samo privatna sfera, da se to ne tiče građana, dapače, zdrava ekonomija je temelj razvoja grada i Županije kao i države. Upravo tu vidim i problem - što se uprava razmnožava neovisno o mogućnostima realnog sektora, obrta, privređivanja..., radi birokratski, netransparentno...Istina, Statut grada ne daje lokalnoj razini velika ovlaštenja u pogledu gospodarstva, ali upravo u vlasničkim odnosima rad-kapital je odgovor zašto netko svoj bubreg nudi na prodaju da bi prehranio obitelj! Iznanađen sam ne toliko od slavujja, koliko od Siniše i još ponekog, da tako reducirano shvaća politiku! Ako je tako, da se moramo baviti samo funkcioniranjem uprave, što se onda pačao u - mljekomate!???
Mi čak ovdje ne razgovaramo ni o komunalnim službama, urbanom planiranju, industrijskim zonama, viziji i mogućnostima razvoja grada i Županije! Ovakvo usko shvaćanje politike ostavit će ne samo mene kod kuće za lokalne izbore - gospodo i drugovi, imam osjećaj da neki politiku gledaju kao puko kadroviranje, podjelu direktorskih mjesta i kako će zaposliti svoje članstvo u stranci?? To nije višestranačje i demokracija, to je grozomorno strančarenje koje nas je i dovelo do toga da su ljudi u takvom siromaštvu da moraju ponuditi preko oglasa svoj vlastiti bubreg, da bi mogli prehraniti svoje obitelji! I ne postoji VIRO, TVIN itd. radi vlasnika, nego da bi bili nositelji zdrave ekonomije i razvoja grada i županije...A ovaj koji me upućuje na druge teme (slavujj) baš me je potakao da pripremim jedan članak o tome što se događa, primjerice, u TVINU...- koliko otkaza, kolika vrijednost udjela, što radi Slamić i ekipa, vodi li TVIN na dobrobit radnika ili radi daljenjeg zgrtanja udjela, po što nižoj cijeni!! Gospodo i drugovi, imamo li mi Poreznu upravu, inspekcije, sindikat u gradu i VPŽ, slobodne medije, tko brine o pravima radnika, mladima...???
Živio sam u Beču, i sada sam jednom nogom tamo, svaku noć čitam njihove portale, novine... vi mnogi ne znate čime se razvijeni svijet bavi, što je to profit i tko je sve odgovoran da li on završava u novokupljenim apartmanima na Jadranu, stanovima u Zagrebu, putovanjima oko svijeta... ili taj kapitalist koji ima više, ima i više obveza prema svom gradu i regiji...!!? I još, pred našim očima odvija se CENTRALIZACIJA političkog odlučivanja u Hrvatskoj, lokalne razine se doživljavaju kao izvršitelji onog što se u Zagrebu dogovori...No, imam srećom svoju kolumnu i nastavit ću pisati onako kako mislim da je najbolje, a dozvolit ćete mi da sam stječući dvije diplome kada se ispiti nisu kupovali, da sam živeći i radeći kao dio austrijskog sustava i u svjetskoj metropli Beču, nešto i naučio. I naše siromaštvo je velikim dijelom upravo rezultat premalog znanja, tehnološkog i drugog zaostajanja, autizma, trubljenja u nacionalne fanfare, umjesto da se primjenjivalo ono što su drugi već smislili, umjesto da se pošteno, pravedno i u općem interesu stvorena vrijednost dijelila!!!
nadakon
27.2.2013. 0:20
Bać joza lijepo rečeno samo teško ostvarivo..stole šta ćeš ti na piću sa nekim koji samo laprda kao šta si ti rekao za mene..pa ja sam ispod nivoa..
bać joza
27.2.2013. 0:13
"I ti si jedan od učenika onoga čovjeka!" reče vratarica Petru. "Ne, nisam, ne poznam toga čovjeka!" Nadam se da shvaćate poruku. Ljudi su puno puta zbog straha ili gubitka položaja spremni izdati i najboljeg prijatelja. No, imamo li se snage poput Petra pokajati i ponovno krenuti za Isusom, u ovom slučaju, krenuti za dobrom!???
stole123
27.2.2013. 0:09
nadakon nisi mi odgovorio na poziv, osim toga nebitno je tko je u kojoj stranci dali si u sdpeu,hdzeu,ili hspd bitno je da razmišljaš svojom glavom bez obzira na stranku ,ako nešto nevalja reci slobodno da nevalja a nemoj to što nevalja braniti i spašavati a sam si svestan da to nevalja, prema tome nemoj dugo razmišljati nego reci kad i gdje idemo na piće,(pošto nisi u braniteljskoj mirovini ja ću platiti piće ) pozdrav
nadakon
27.2.2013. 0:02
Moš mislit kako si ti vjerdostojan koji si tolike stranke promjenio..fitilj ako te nije sramota odgovori u kojoj si stranci trenutno veliki političaru..
fitilj
26.2.2013. 23:58
nadakone ma nemoj se ljutiti, ali neopravdano je od tebe da očekuješ da te nakon svih tih tvojih laprdavih komentara bilo tko ozbiljan shvati kao vjerodostojnog partnera u političkoj diskusiji.

Hajde možda će mirovnjak kao tvoj stranački pajdo smatrati da ima nade da se popraviš i dođeš na dogovoreno mjesto, makar čisto sumnjam da bi za to smogao hrabrosti, jer slavujj ti je ipak dao neke gabarite koje ne možeš dokučiti.
stole123
26.2.2013. 23:53
nadakon nemoj se ljutiti na sve kad si sam kriv, nisi doošao na dogovoreno mjesto,ako se plašiš slavuja ,siniše,fitilja reci gdje hoćeš ja dolazim na piće, i nema ljutnje, pozdrav,(ali nemoj zeznut)
nadakon
26.2.2013. 23:42
Stole hvala na KOMPLIMENTU..fitiljčiću u kojoj si sada stranci po redu..pazi se samo da te i iz te opet izbace onako naglavačke..molim te reci mi koliko si ih promjenio..slavujčiću mali ti nisi dostojan da te uopće spominjem..siniša pa netreba te nervirati ako ja kao šta ti kažeš štetim sdp-u..pa lakše ćeš pobijediti..neznam ja zašto se ti toliko brineš za sdp kad se ja nebrinem..dobra ste ekipa vas četvorica..i sad si vi nemožete pojmiti kako se pojavio netko tko ne misli kao vi..jel sam vam možda nanio duševne boli..siniša ako netko nekom nanosi štetu ovdje to tebi nanosi slavuj,ti to znaš ali nećeš priznati..pričam ja sa ljudima koji čitaju ove komentare pa tako kažu..ali nedaj bože da ti šta kažeš protiv njega a ja čim ti nešto spomenem šta ti ne odgovara ti se odmah obrušiš na mene,ali sve su to dobronamjerne kritike samo šta ti to skužiš drugačije jer si previše vezan sa slavujem..srdačan pozdrav ali samo tebi jer ova trojka to nije zaslužila..
bać joza
26.2.2013. 23:37
Korektno!
stole123
26.2.2013. 23:31
bać joza imam ja toliko stvari koje nepišem ovdje dok ih ne provjerim, čak se na nekima povučem jer se ne želim sa pojedincima nastavljati a imam i argumente i dokaze o takvim stvarima i nikad nikog nisam napao barem ne bez razoga,a za sada mi se jedino zamjerio nadakon i to samo zato što je prekršio obećanje i nije se pojavio na sastanku u galeriji imam osjećaj da je na taj način želio malo pojedine ljude prošetati ,to nije u redu i zavitlavat ću ga dok se ne pojavi bilo gdje da dođe da sednemo i porazgovaramo,inače mislim da sa svim komentatorima mogu slobodno i čiste savjesti sjesti i porazgovarat svatko ima svoju teoriju, treba prihvatiti ono što je bolje, inače imam običaj reći , čovjek se uči dok je živ i opet glup umre, pozdrav
bać joza
26.2.2013. 23:20
Samo poznam Sinišu, a i on zna mene! Zvuči gotovo nevjerojatno s kakvom lakoćom netko ovdje nešto piše o nekome. Ja stvarno nikoga ne poznam, ali čitam komentare. Ne mogu a niti želim nikoga napadati osobno jer nikoga ne poznam a da se ovdje stvarno neargumentirano bacaju takvi komentari da čovjek ne može vjerovati. Eto, to je demokracija!
stole123
26.2.2013. 23:16
slavuj ma volio bih ga vidjeti pa makar i ja platio piće za cijelu ekipu, ali izgleda da je fitilj u pravu kad veli da je nadakon obično laprdalo.
slavujj
26.2.2013. 23:11
e moj stole,pa ne daj Bog nikome takvoga kao što je on,
pa taj samo radi štetu,pa zar ti misliš da on toliko sramoti sdp slučajno? ništa to nije slučajno,pa vidiš kako se " uznemirio" zbog komentara o "privatnom biznisu",zašto? što on ima s tim?zašto njemu smeta razmišljanje da nije dobro da privatni biznis ima "previše utjecaja" na lokalnu politiku? pa ti si stole privatni biznis a tebi to ne smeta a vidiš njega smeta, zašto?
on zna ,zna jako dobro zašto!
fitilj
26.2.2013. 23:10
Siniša i stole123 baš ste neozbiljni kada se upuštate u ozbiljnu diskusiju sa neki laprdalom tipa nadakon koji ni nezna gdje je šupalj!

Ostavite se jalovih diskusija sa luzerima koji su u zavadi sa svim i svačim, a najviše sa zdravom pameću!
stole123
26.2.2013. 22:52
siniša ja ipak mislim da je nadakon kukavica i da se plaši da susret sa slavujem bi bio poguban za njegove sdpeovce, jedino što ne želi priznati da nisu onakvi kakvi su obećavali da će bit, a susret sa slavujem bi ga mogao okrenuti da pređe u hspd pozdrav
siniša prpić
26.2.2013. 22:33
@nadakon, pa i reci mi u oči. Nismo neprijatelji.
Stole je u pravu.
stole123
26.2.2013. 22:18
nadakon nemaš pravo glasa dok se ne pojaviš u galeriji normalno a da pozoveš i slavuja na piće.
nadakon
26.2.2013. 22:05
Siniša bit će dotle dok god češ štititi slavuja..nisi reagirao kad me je nazivao komunjara,kumrovčan,crveni itd..čak si i ti to mislio..govorio si da ja štetim nekome i takve stvari..mislim da je on samo tebi štetio sa svojim komentarima, a ne ja nekome..ja sam slobodan kao ptica na grani i mogu glasati za koga hocu..nisam sa nikime stranački vezan i to je moja sloboda da mogu i tebi i svakome u oči reći šta mislim..pozz..
siniša prpić
26.2.2013. 21:54
@Sulejman veliki, mislim da bać joza ne može dati glas HSPD-u, jer fizički nije u mogućnosti....., no priča o firmi ŠAFRAM d.o.o., doista je ( na žalost ) takva kako Joza govori. To jesu teme o kojima se da bistriti.
@bać joza je, u najmanju ruku, kontradiktorna osoba.
Koji puta vas može ugodno, a ponekad neugodno iznenaditi. Nije ni njemu lako..., gore visoko, dolje tvrdo, a pametan je...... , pa i on može "variti" neke stvari, a neke ne može ni on.
Ne bih sada o najnovijoj aferi pri Katoličkoj crkvi u Britaniji, i biskupu u ostavci...., nije lako.
Sulejman veliki
26.2.2013. 21:36
Opa, Siniša pomirljivo s bać jozom. Razumijem, to je potencijalni glasač iako se zna za koga će bać joza, ako ne drži fige u džepu. Ali, mudar je bać joza, oprezno s Prpićem jer možda postane gradonačelnik pa valja kaput okrenuti.
siniša prpić
26.2.2013. 21:32
@nadakon, da naravno da me nazvalo. Pametni ljudi iz Sdp-a. Za razliku od onih koji to nisu.
Hvala Bogu da ima i takvih, a ne bedaka koji sramote stranku za koju se navodno bore.
Pokušat ću ti po posljednji puta nacrtati kakve rezultate želim Sdp-u u Vtc. i VPŽ......, neka u Vtc. imaju i osam mandata, a Hspd 3, pa i Laburisti i HDSSB ili Hsp po koji mandat - nitko sretniji od mene. Neka se Sdp-u posreći i na županijskoj razini, a Hspd uđe u Skupštinu, ja zadovoljan.
Možeš li ti konačno shvatiti da Sdp ima svoje biračko tijelo, a Hspd svoje biračko tijelo ?!
Od tebe je jedino Anakonda bio "jači" igrač. No, na dobrom si putu da ga stigneš......, i prestigneš.
I konačno reci gdje hoćeš da se nađemo, pa da ovo govedanje na portalu prestane.
nadakon
26.2.2013. 21:22
Nisam stigao ni trepnuti a ono budući gradonačelnik stao u obranu svog potrčka..nisam ni sumljada će se to desiti..jel te možda i danas netko nazvao kao jučer da mi to spomeneš..ajde molim te siniša pa to je zaista sumljivo šta ga toliko braniš..nemoj da netko nešto krivo pomisli..
nadakon
26.2.2013. 21:14
.E moj slavujčiću želiš biti glavni glumac na ovom portalu pa dijeliš lekcije i takvim ljudima kao šta je gos.LJubo..pa vidi on to i sam a sada se je i uvjerio..ti živiš u nekakvom svom filmu i gdje si glavni glumac i šta to glumiš robin huda,betmena ili supermena..ha,ha..ma smiješan si čovječe..
siniša prpić
26.2.2013. 21:12
@slavujj, znam da Vam nije lako suzdržati se, no pokušajte. Čovjek koji javno obeća da će doći prošlu subotu na dogovoreno mjesto, pa ne dođe, može se nazvati samo jednom riječju. Pozz
siniša prpić
26.2.2013. 21:08
@bać joza, na žalost, sirovina za tvrtku ŠAFRAM d.o.o., barem veliki dio sirovine, pristiže iz Vojvodine. Imao sam zadovoljstvo upoznati vlasnika navedene tvrtke, koji se požalio da je razlog uvoza paprike, nedostatak radne snage koja je kod nas "skuplja" od one u Vojvodini.
@Ljubo, shvaćam Vašu želju za izlazak iz teškog stanja našega gospodarstva, no moram se složiti s dobrim dijelom komentarom @slavujja...., nije zadatak lokalne samouprave da se bavi poduzetništvom, već da stvara ravnopravne uvjete za poduzetnike. Dakle, radi se o pravilima "igre", a ne petljanja u sve ono u što se petljala aktualna lokalna Hdz-ova vlast.
Neki ne zaslužuju komentar, jer i dalje rade za Hdz........
slavujj
26.2.2013. 20:59
nadakon,
radi li se kod tebe o mržnji,zašto?
ili ne razumijevanju,,zašto?

od kuda ti pravo da nešto nekome objašnjavaš,pogotovo poštovanom gospodinu Weissu?
nadakon
26.2.2013. 20:49
Vidi ovog slavuja kao da popio pamet cijelog svijeta..drži predavanje čovjeku sa tolikim iskustvom i znanjem..pa kako možeš reći čovjeku koji je toliko toga prošao da ako ne piše o onome o čemu taj tvoj mali mozak razmišlja da bolje da i ne piše..sram te bilo..e moj gos.LJubo zar će vam takvi govoriti šta da vi pišete..nemojte si to dozvoliti..pozz..
slavujj
26.2.2013. 20:21
Gospodine Weiss,uz dužno poštovanje ,moram Vam reći da mislim da ste ovaj puta pogriješili,jer po meni šećerana,Tvin ili sirana nikako nisu bile tema ankete o lokalnim izborima.
Temu koju Vi želite nametnuti,iz samo Vama poznatih razloga,teško ili gotovo nikako ne možemo niti smijemo prihvatiti niti ja niti Vi niti bilo tko,zašto?
Pa i šećerena i Tvin su privatni biznisi i siguran sam da njihovi vlasnici najbolje znaju odgovore na ta pitanja koja Vi želite nametnuti(ne znam zašto?),pa zar Vi mislite da bi oni svoje poslovanje temeljili na nečijem razmišljanju samo tako,bez nekakve "stručne financijske analize projekata" o bilo čemu da se radi?
Pa što Vi mislite da je šećerana ugovarala proizvodnju u Srbiji, financirajući i pomažući njihove poljoprivrednike ,bez takve analize o vlastitoj dobiti,njih jedino njihova dobit zanima i dobro je da je tako,zato se pitam zašto Vaše nametanje takve rasprave koja je potpuno nepotrebna i uzaludan trud.
Mislim da Vi to malo lako shvaćate,pa nije to baš samo tako kretati u izgradnju nekakvih pogona bez sigurnih "hit" proizvoda,koji se mogu plasirati na tržište.
Mislim da se mi trebamo i moramo držati teme naše "lokalne samouprave" i politike a još više političara koji se bave "nama" više no mi njima,na žalost!
Mi možemo i trebamo raspravljati o radu oni tvrtki koji financiramo bilo izravno ili neizravno putem gradskog i županijskog proračuna, a nikako privatnih biznisa ,osim naravno ako mislite da je i sada neformalno županijska i gradska vlast "u rukama" biznisa,koji to želi učiniti na ovim izborima i formalno,uspostaviti potpunu kontrolu nad lokalnom politikom!
Samo ako tako mislite onda ste u pravu u suprotnom ,ne!
bać joza
26.2.2013. 19:46
Molim konkretan odgovor: Gdje vrlo ugledna firma ŠAFRAM D.O.O. - PRIZVODNJA ZAČINSKE
PAPRIKE - PODRAVSKO CRVENO MORE - nabavlja sirovinu za svoje potrebe? Toliko o ozbiljnoj odgovornosti stanovnika virovitičkog kraja!!!
Sulejman veliki
26.2.2013. 18:08
Upravo je bać joza taj koji uvijek skreće s teme. To mu je, bit će, partijski zadatak. Ja sam se, kao što vidite držao teme.
Ovu sramotnu anketu, ovu medijsku laž, ovo manipuluiranje bać joza nije komentirao. Tu su mu mediji u redu. A oni koji razotkrivaju lopovluke ti mu ne valjaju, ti mu nisu po volji.
Ljubo R. Weiss
26.2.2013. 17:01
Napisao sam ovdje i ovo:
.....
Moj je prijedlog, usmjerimo se recimo na pitanje, može li uz "Viro" nastati Podravka II, tu je šećer, može li se na temelju njega razviti neka veća proizvodnja, ima li prostora za siranu, dogradnju TVIN-a, i najvažnije, kako aktivirati investicijske potencijale domaćih ljudi i stranaca!??
......................
Gledajte koliko mi malo mislimo na projekte: Damir Barić bio je u Koprivnici, ispod te vijesti također rasprava ode u krivom smjeru! Meni je teško reći tko to konkretno gura u pogrešnom smjeru, ali ipak se to vidi iz upisa. Pa, sada vas već molim okrenimo se budućnosti, konkretnim projektima!
Ako to ne napravimo, svi ćemo definitivno potonuti!
vlaado
26.2.2013. 11:37
baćjoza, shvati ti kak hoćeš, ja sam imao dobru namjeru. kak si i sam jednom rekao, mogu valjda dati svoj sud-pa i o tebi. tu, na portalu smo mi bezimeni svi isti, kaj ne? a ovo, koliko je pametno, ma svejedno, reče i autor da se ništa nije reklo po temi ( bio je kulturan pa nije htio pamet spominjati ).
bać joza
26.2.2013. 10:44
Nešto ste pametno napisali??????????
vlaado
26.2.2013. 10:26
ma, ljubo, u pravu ste, to se dešava na svakom tekstu u zadnje vrijeme, njmanje se zbori o sadržaju.
a baćjoza, pa zar te nije sram, pa ni strah od onog u koga se kuneš, kada možeš iznositi takve bezobraštine. naravno da ne čudi da ti mase smatraš ovcama, tako si se prema njima godinama odnosio, dobro od njih živio. imaš danas na netu jednu karikaturu gdje svećenik na ulazu u crkvu vjerniku uzima mozak jer, veli on, ovdje mu to ne treba. eto ti slike i prilike. ostavi se laprdanja po portalu jer da imalo imaš srama ne bi se petljao u nešto što ne znaš komentirati. mada imaš na to pravo - ali ne znaš, čovječe, nije sramota priznati.
bać joza
26.2.2013. 9:58
U tome i je problem. Najlakše je blatiti ovu ili onu vlast a ništa ne ponuditi kao alternativu. Plan 21 je očito bio promašaj pa se ljudi boje i pušu na hladno!
Ljubo R. Weiss
26.2.2013. 3:29
Žao mi je da se diskusija udaljila od glavne teme. I dragi čitatelji, ima li tu ideja u kom smjeru razvijati VPŽ i Viriviticu??? Koji su preduvjeti za to? Zašto ne bi u nas nastala Podravka II ??? Može li TVIN biti ono što je nekada bio? Ima li stručne snage, poljoprivrednih plodina ima... čak i trunu jer ih nema tko otkupiti i preraditi? Konstruktivnih ideja bilo je jako malo, priznajem, da sam kao autor kolumne, malo razočaran načinom komunikacije među pojedinim čitateljima! Dajte ljudi konstruktivne i ostvarive ideje kako i s čime dalje??
bać joza
25.2.2013. 23:55
Niste shvatili bit, a nije ni nužno! Svatko razmišlja onako kako mu je Bog dao i koliko je sam uložio truda u vlastitu izgradnju da može relevantno razgovarati o nečemu. Ja to pravo vama ne oduzimam niti svoej gledanje vama namećem. Vi si mislite svoje, ja ću svoje. 19.05.2013., blagdan je treće božanske osobe Duha Svetoga ili Duhovi pa se nadamo da će Duh Sveti svima prosvijetliti pamet da mogu odgovorno i razborito izabrati svoje predstavnike na lokalnoj razini! Laku noć!
slavujj
25.2.2013. 23:46
te "mase" nisu glupe,ma kako vi o tome mislili, na vašu sramotu baćjoza,naravno da vi osobno uporno radite na njihovom "zaglupljivanju",zapitajte se samo vodi li vaše razmišljanje i pisanje da te "mase" progledaju ili ih uvjeravate da su pogrešne stvari dobre kad to čine "naši dečki",pa mene su od rođenja učili,pa i svećenici, ako nešto nije dobro onda to nije dobro,pa tko god to činio i u čije god ime bilo ,to se jednlstavno ne smije tolerireti nikome,
za moralne,poštene i časne ne treba sud donositi odluke,takvi imaju hrabrosti donositi odluke sami,a ovi drugi će se uvijek na nešto i nekoga izgovarati,pa i "uvalit druge"ne bi li isprali svoje"poštenje"? o tome vi govorite?
meni ne bi treba nikakav sud da znam da sam pogriješio, a i taj kojega branite zna! priznao je čovjek sam što je napravio!
Sulejman veliki
25.2.2013. 23:14
Pa ni drug Tito nije osuđen.
Nije osuđen ni Milošević.
Koliko samo lopova i zloćinaca nije osuđeno.
Šta sudovi uopće znače u banana državama?
Eto, Roks je osuđen pa opet ništa, opet se roksa okolo, a ti mu i dalje aplaudiraš.
Sulejman veliki
25.2.2013. 23:10
"Ovaj portal nažalost ne piše ništa pozitivno o gradu Virovitica", piše Bać Joza i slaže po običaju. Laže čim zine, laže jer se umislio da je pred svojim stadom koje ne razmišlja svojim glavom. Laže jer se samo s tri klika može provjeriti što je i kako pisao ovaj portal.
Eto prije prije četiri dana objavljena je vijes o čovjeku koji je spasio crkveno blago. Niti jedan drgi portal to nije objavio, a nisam primjetio ni da je bać joza to kometirao, pohvalio, čestitao čovjeku.
Ali branit lopove i osuđivati one koji na lopovluk ukazuju, tu je prvi.
bać joza
25.2.2013. 23:08
Pojedinac može biti manje ili više pametan, ali masa je uvijek glupa jer ne gleda razborito i pametno, nego se daju vući kao ovce. P ato niej samo kod nas slučaj, pa to je svagdje. istina, to se kod nas najbolje očituje. ne samo u zadnjih 20 godina, nego i prije. Pa svi su se kleli u druga Tita. Umro Tito, umrla Jugoslavija. Umro Tuđman, zamalo umrla i Hrvatska! Ali, kome to ja pričam!
slavujj
25.2.2013. 23:03
nema ništa ljepše za taj isti narod nego ga nazivati"glupi narode",pa ako je i od vas previše je!
pokazati će ljudi i vama i njima i jednima i drugima da nisu glupi, ma kako ih vi takvima smatrali!
sramite se! govorite li vi to i na propovijedima "glupi narode"!
bać joza
25.2.2013. 22:58
Uzalud je tu nešto raspravljati! Ponoviti ću! Gospodin Kirin nije osuđen! Pa dajte to prihvatite! Gospodin Pašalić nije osuđen! Pa HDZ-bi sve dao da je mogao osuditi Pašalića! Pa Milanović bi sve dao da može osuditi sve HDZ-ovce. Pa neće, čovječe, kada su zajedno med lizali! Pa Bajić je dobar i za jedne i za druge, a ti glupi hrvatski narode nasjedaj na te objede!
slavujj
25.2.2013. 22:48
neće to bit baš tako,može bać joza oprostiti, ali narod? ,e to je ipak neka druga priča,vjerujem da narod zaboraviti nikada neće! fimi medija i sve ostale nečasne radnje hdz-a nikada neće biti "ponos Hrvata" ,to može biti ponos hdz-a ,bać joze ,ili bilo koga tko "tako" misli,ali neka budu sigurni da nismo "ovce",a to će ubrzo saznati!
Sulejman veliki
25.2.2013. 22:36
Odlično, čestitamo na tom uspjehu. I možemo biti ponosni, ali to lopove ne amnestira od nedjela. To, bać joza, neka druga priča. Ali te sve gledaš jednostano, ta tebe postoji samo jedna strana medalje.

A de ti nama kaži šta je rekla revizija o Fimi mediji?
A šta je rekao sud glede vrijeđanja drugih ljudi od strane našeg vrlog župana?

slavujj

Ma krasti se smije, to je čak i poželjno. Mazneš narodu, 20 posto od toga daš crkvi, uvedeš plinsko grijanje, ožbukaš fasadu, dovedeš k.... i oprošteno ti je.
slavujj
25.2.2013. 22:16
da se krasti ne smije ,zna se,znaju i nepismeni!
bać joza
25.2.2013. 20:22
Školovani ljudi, pa makar i kupili diplomu, ovo mogu jasno pročitati!
nadakon
25.2.2013. 19:55
Bać joza i šta je pjesnik želio reći..htio je reći kako u virovitici sve cvate a zamisli netko se odvažio objaviti da je u vtc više od 47% siromašnih..pravi si demagog..
bać joza
25.2.2013. 19:37
Zastupnici Hrvatskog sabora na svoje klupe dobili su Izvješće o radu Državnog ureda za reviziju za 2012. godinu i Izvješće o obavljenim revizijama. Sastavni dio izvješća je i Izvješće o radu trgovačkih društava u vlasništvu lokalnih jedinica kojim je obuhvaćeno 110 subjekata u kojima lokalne jedinice imaju većinsko vlasništvo nad dionicama ili udjelima. O financijskim izvještajima i poslovanju 110 društava u vlasništvu lokalnih jedinica izraženo je samo 16 bezuvjetnih mišljenja i 94 uvjetna mišljenja.

U društvu 16 najboljih našle su se čak tri tvrtke u vlasništvu Grada Virovitice i to Flora VTC d.o.o., Plin VTC d.o.o. i Virkom d.o.o. Virovitica te je Virovitica jedini grad čije su se čak tri tvrtke našle u ovom elitnom društvu tek su Vinkovci, Velika Gorica i Osijek zastupljeni sa dvije tvrtke.
Sulejman veliki
25.2.2013. 14:14
Bać joza ti si beznadežan slučaj.
Kad lopine koje zdušno braniš spakiraju kofere čut ćemo se.
Jednog ćeš posječivati u Remetincu, drugi će ti u ispovjedaonici plakati, a ti ćeš u nove rektlane avanture.
bać joza
25.2.2013. 0:12
Selam Alejkum! Alejkum Selam!
Sulejman veliki
25.2.2013. 0:07
Eto, nema odgovora nego dijagnoza, a pitanja izbjegavaš.
Brvo bać joza.
Tuđman nas je krstio zelenim, žutim i crvenoim vragovima, ti kažeš da smo bolesni. Bog vas blagoslovio.
bać joza
24.2.2013. 23:50
Bolesnika je uvijek bilo i biti će i uvijek će biti potrebe za liječnicima. Naravno, i duše i tijela. Pa ti si eto biraj, u kojem si stadiju!
Sulejman veliki
24.2.2013. 23:47
Nemam lopovskih predispoziicja pa se neću kandidirati.
Da živim, recimo u Švedskoj, onda bih.
Osim toga ne volim kad mi se šupkaju.
Pogotovo ne volim kad to rade popovi.
Sve si rekao rečenicom: Oni su sada na vlasti, daj ih se okani.
To se zove rektalni alpinizam i rektalna speleologija moj bać joza.
Vidiš, ja ću ih se okaniti nakon 19.5 kad odu u rotoparnicu povijesti a onda će na red doći novi.
A ti ćeš me, rektalni speolože upozoravati da su ti novi baš dobri, bogom dani, i da im treba tolerirati korupciju, lopovluk, dvoličnost, licemerje...
bać joza
24.2.2013. 23:16
Sulejmane, naporan si! Zar to ne vidiš! Oni su sada na vlasti i daj ih se okani. 19.05.2013. će biti lokalni izbori. Pa čovječe, kandidiraj se i narod, kako već gleda turske sapunice, će kao jedan krenuti za tobom u svjetlu budućnost! i svi ćemo te dizati u nebesa, ili ti "đenet" - raj!
bać joza
24.2.2013. 23:12
Čovjek je jednostavno napustio službu i sada živi nekim drugim životom i to je to. Ulaziti dalje u njegov privatni život bilo bi neprimjereno i nekorektno!
Sulejman veliki
24.2.2013. 23:11
Objasni mi što to znači intelektualac?
Kiro, Jopa, Tole?
Pa Sanadera si držao za intelektualca.
Šupkali ste mu se. Ulazili ste mu u sve rupe i otvore. Hrvatska i intelektualci? Kaj god.
Dobro kaže Krleža!
Ne želim u taj vaš krug.
stole123
24.2.2013. 23:10
bać joza pa kad ima crkva svoj pošteniji nadzor kako to da neželite dati komentar o bivšem gvardijanu ivanu,
bać joza
24.2.2013. 23:06
Za Sulejmana Veličanstvenog!
Da si neki tzv. intelektualac, znao bi! Ali kada nisi, onda je i bolje da ne znaš!
bać joza
24.2.2013. 23:03
A ne! Ima Crkva svoj nadzor, i to daleko korektniji, točniji i pošteniji od političkih stranaka! I itekako polaže račun za svoje djelovanej. No, neki koji uopće ne idu u crkvu a hoće znati podatke, ne mogu ih dobiti na tržnici ili u birtijama, jer su tzv. poluproizvod: rekla kazala. Uvijek je najbolje potražiti informaciju na pravom mjestu, no mi smo skloniji tražiti odgovore tamo gdje ih ne možemo dobiti. Da, to smo mi Hrvati!
Sulejman veliki
24.2.2013. 23:03
Historia est magistra vitae - Povijest je učiteljica života - Ciceron. Tko ovo nije shvatio uzalud mu je sve.

Bać joza, raznećeš se nečim što ni sam ne shvaćaš.
Nisi mi odgovrio na pitanja!
:-)
nadakon
24.2.2013. 22:59
Bać joza kako je to jako sve transparentno kod vas..pa to je država u državi..baš vas briga nikome nemorate odgovarati..
bać joza
24.2.2013. 22:57
Nikada nije bio problem izdati potvrdu da je netko darivao određenu sumu kao pomoć svojoj zajednici. To se uvijek radilo i radi se. Ne vidim tu problem. Isitna, Republika Austrija i Republika Njemačka više ne prihvaćaju donirani novac kao oslobađanej od tzv. Kirchensteuer-a, jer su naši ljudi kakvi već jesu i tu pokušavali prevariti njemačke ili austrijske službe. Malo smo zločesti mi Hrvati!
stole123
24.2.2013. 22:53
bać joza, opet pola pitanja a što je sa potvrdama kad netko daruje novac crkvi i traži potvrdu da je to i učinio.
bać joza
24.2.2013. 22:51
Potvrdu o darivanju je uvijek bilo moguće dati i mislim da to nitko nikada nije osporavao!
bać joza
24.2.2013. 22:48
Crkva Katolička je po sistematizaciji državne uprave neprofitna organizacija, te shodno tome ne može izdavati niti račune. Tako da glede fiskalizaciej neće biti nikakvih novosti. Ta pitanja se i inače nikada ne rješavaju na lokalnoj razini, nego između komisija koje formiraju Republika Hrvatska i Hrvatska Biskupska Konferencija. Jasno, i jedni i drugi se moraju pridržavati međunarodnih standarda kao i međudržavnih ugovora između Vatikana i Republike Hrvatske!
stole123
24.2.2013. 22:40
bać joza, nisam baš zadovoljan odgovrom o gvardijanu ivanu ali dobro shvatit ću da ne želite ništa pisati o kolegi, sad imam jedno pitanje,kako će svećenici sa fiskalnim blagajnama,obzirom da neki svećenici nisu hteli izdati čak ni potvrdu kad bi netko darivao novac crkvi ( eure) pošto pozdravljate osječku i taborište mislim da sam pogodio pravo pitanje na pravu adresu.pozdrav
Sulejman veliki
24.2.2013. 22:38
A tko je taj Domazet Lošo?
bać joza
24.2.2013. 20:24
Ha ha ha!
nadakon
24.2.2013. 20:21
E moj baćko za tebe je sve šta drugi pišu osim glasa koncila naklapanja i laži a šta kaže zamisli neki lošo e pa to je istina..sakrivaš istinu i ne želiš je reći i to je tvoje pravo i zato je ova rasprava zaista bespredmetna..vidim da ti nisi demokrata u toj tvojoj crkvi nego si onaj zbog kojega sve manje ima katolika..pozz.tema zatvorena..
bać joza
24.2.2013. 19:59
Ponavljam! Svoje informacije dobivati bez točnih distinkcija, je stvarno nedostojno komentiranja. Mediji ne razlikuju svećenike i svećenike. Kada se čuje negdje tekst o svećeniku pedofilu, odmah se pomisli na katoličke svećenike. Naravno, to je krivo, ali kao što je neki dan rekao Davor Domazet Lošo, Crkva Katolička je svima trn u oku, što je i dalje samostalna i neovisna i neda se podjarmiti niti jednom sistemu. Trebaš znati da ju niti drug Tito nije uspio slomiti, a neće ni ovi njegovi učenici! Vjerojatno ti je poznato da je najveći zločinac II svjetskog rata u očima tvojih učitelja iz onoga vremena proglašen blaženikom Katoličke Crkve. Prema tome! Ali nema više smisla! Pozdav Taborištu i Osječkoj ulici!
nadakon
24.2.2013. 19:36
Bać joza braniš nešto šta je neobranjivo i pročitano..svaka čast na upornosti ali ovdje ljudi kad nemaju više argumenata onda im je najlakše nekoga okarakterizirati kao pripadnika nečega šta više ne postoji..to postoji samo u vašim glavama kao obrambeni mehanizam..koliko je svećenika samo u americi pod istragom radi zlostavljanja iliti pedofilije..ili ćeš i to demantirati..a tek koliko je istraga u drugim zemljama..šta čovjek da radi sa tim koji svoje seksualne nagone ispoljuje na djeci..ma bolje da ti ne kažem šta bi ja takvome napravio..dodirnuo si se sam pedofilije evo pa sad to i iskomentiraj..
bać joza
24.2.2013. 19:17
Lupetate gluposti bacajući komunističke fraze iz bivših vremena. Najlakše je onako na brzaka nekoga okarakterizirati kao pedofila, zastarjelog shvaćanja i konzervativcem i kupiti političke poene. E, toga više nema! Nitko ne napada zdravstveni odgoj, nego samo njegov 4. modul. Naravno, vi to niste kadri shvatiti i nema smisla ovu temu započinjati s vama.
nadakon
24.2.2013. 18:52
Bać joza dobro znaš da najviše pedofila ima u crkvenim redovima..kako to komentiraš..
nadakon
24.2.2013. 18:47
Zdrastveni odgoj zasnovan na pedofiliji..najnoviji biser našeg bać joze..čovjek bubne i ostane živ..ovo je izjava godine na ovom portalu..
bać joza
24.2.2013. 17:42
7. Ne ukradi!
mirovnjak
24.2.2013. 17:35
Bać Joza;:
Ja kad počnem čitati tvoj komentar pomislim evo ga napokon, ali najbolje bi bilo pročitai po nešto, ali kada se pročita sve onda onaj stari Bać Joza. Odgovara samo na ono što mu odgovara, a na ostalo izmisli svoju istinu i sa njom polemizira.
Nije predsjednik vlade podigao kredit u eks Ljubljanskoj banci već tvrtka njegovog brata.
Nije nijedan član vlade optužen pravomoćno za pedofiliju tu ću stat Bać Joza nastavi tko je.
Zdrastveni odgoj se ne zasniva na pedofiliji već na znanstvenim istinama, a znanstvena istina kaže da 80% mladih ima predbračna seksualna iskustva i njima treba dati savjet kako se zaštiti od zaraznih bolesti, a Don Stojić kod Stankovića kaže nedeljom u 2. Taj podatak je statistički, a crkva ima svoj nauk da je apstinencija jedino ispravna, zato mi taj podatak ne smijemo uvažiti, a djecu treba podučavati da se suzdržavaju.
I naj bitnije od svega ti se evo 10 dana izrijekom ne izjašnjavaš jeli krasti grijeh, ako je zašto ga Uzoriti nikad ne osudi, zašto ga bar ne izjednači sa recimo upotrebom kondoma. Ne vrijedi moj Bać Joza s tobom polemizirati ja prestajem
Hvaljen Isus i Marija Bać Joza
Mate Vukušić
24.2.2013. 17:20
baćjoza, ti prvi "baci kamen" i stavi svoje komentare u normalne, korektne, dobornamjerne i poštene okvire pa tek onda to traži od drugih.
Suus `securus hariolor sine responsabilitatis...
bać joza
24.2.2013. 16:00
Historia est magistra vitae - Povijest je učiteljica života - Ciceron. Tko ovo nije shvatio uzalud mu je sve. Znači, dok god ne rasčistimo sa svojom prošlošću, nema napretka u budućnost.

Koliko se predsjednik gospodin Josipović blamirao sa ZAMP-om, nije podnio ostavku niti je na nju uopće pomišljao, a smatra se nekom moralnom vertikalom. Gospodin Đapić, prema novinama, prepisao magistarski rad i nije podnio ostavku, gospodin Milijan Brkić navodno prepisao diplomiski rad i nije podnio ostavku, gospodin Radimir Čačić prevario mnoge u svojim malverzacijama i nije podnio ostavku, postoje indicije za gospodina Kirina za pronevjeru novca poreznih obveznika, nije za sada optužen, i nije podnio ostavku, postoji presuda za klevetanje putem virovitica.net portala za našega župana, ali nije dovoljna za podnošenje ostavke, postoji toliki niz nepravilnosti kod gospodina ministra Joovanovića, i nije podnio ostavku, vlada Republike Hrvatske brani Zdravstneni odgoj utemeljen na pedofiliji i iskorištavanju djece u tzv. znanstveno istraživanje te ne isplaćuje plaću svojim djelatnicima niti plaća doprinose u zakonskim okvirima i ne podnosi ostavku, predsjednik vlade diže kredite u projugoslavenskoj banci u Frankfurtu, banci kćerki Ljubljanske Banke i ne podnosi ostavku, predsjednik vlade Republike Hrvatske daje lažna obećanja stanovnicima Slavonije i Baranje i ne podnosi ostavku.

Eto, samo nekoliko primjera, onako usput.

Da! Nedostaje nam morala i moralnog djelovanja! Pokušajte i vi komentatori malo svoje komentare staviti i normalne, korektne, dobornamjerne i poštene okvire pa će se onda moći normalono komunicirati.
siniša prpić
24.2.2013. 15:58
@mirovnjak, tražite previše. Za sada. Ako sutra Hdz izgubi izbore u Vtc., "problem" će biti i krivo parkiranje. Pa, Deskar je morao otići zbog 600 kn.
slavujj
24.2.2013. 15:53
nemojte ,molim vas da previše filozofiramo oko moralnost,jer me se stalno napada kad ja kažem da za mene nije moralno ni sdp-ovo ponašanje u istri ,zagrebu,međimurju,podravini a neki o tome šute e eto što se dešava da hdz i sdp u osječko baranjskoj županiji "koaliraju"?
slažem se i da moralni ljudi trebaju otići sami,pa o tome cijelo vrijeme govorim,
ali ne može niti smije svećenik odbiti primiti i takvu osobu,naravno da mu ne smije niti davati podršku,ali primiti ga jednostavno mora pa makar i sama crkva imala "neizravnu štetu",to je jednostavno tako,sviđalo se to kome ili ne,tu ne postoji baš nikakva crkvena odgovornost pa ni moralna,jer je i to rad s vjernicima,
a kako vidimo ima nas svakakvih.
mirovnjak
24.2.2013. 15:35
Slavuj!
Ja ovdje govorim o moralnim kriterijima i o onome što Bać Joža kaže događajima.
U pravu si za sankcioniranje to je stvar državnog odvjetništva i suda, ali nije veliku prijateljicu Angele Merkel i ministricu znanosti sud proglasio krivom u Njemačkoj, pa je otišla iz moralne odgovornosti.
Zato pitam gdje je moralna odgovornost ljudi koji su priznali da su držali lojtru kod krađe i visokih crkvenih dostojnika koji ih primaju kao moralne ljude.
slavujj
24.2.2013. 13:02
mirovnjak,s ovim oko "lažnih "diplomskih radova,i čega sve jo ne lažnoga se potpuno slažem sa Vama,ali,
to nije pitanje za bać jozu ,već za "nekakve" intitucije i službe ove države i oni na vlast ne bi smijeli žmirečki prelaziti preko toga,ili njihovim redovima možda ima takvih pa zato prešućivanje i mirovanje?
mirovnjak
24.2.2013. 12:42
Bać Joza. Mene možda, ali moju djecu i unučad sigurno ne zanimaju ni inkvizicija ni komunizam niti Fašizam, ali pošto je sve više njih gladnih (47,7% siromašnih u ovoj Županiji) iz njihovih generacija njih zanima ova lijepa naša i oni hoće znati tko ju je pokrao i da za to odgovara i hoće od aktualne vlasti čuti kada će u njoj moći normalno živjeti. To hoće od ovih koji vladaju, ali i od onih koji to žele, za to bi oni prije svete pričesti ili krizme, pa i nakon njih voljeli da čuju da i njihova crkva odnosno njeni najveći dužnosnici osude krađu, a to oni ne čuju. Ne čuju to oni ni od tebe ti uporno to zaobilaziš
Normalno je da biskup prima one koji su na vlasti, ali nije normalno da prima one koji su krali ili lojtru držali i to sve dotle dok oni ne dokažu da optužbe nisu točne. Vidiš Moj Bać Joža u jednoj Njemačkoj ministrica znanosti podnosi ostavku čim je u javnost izašla sumnja da je prepisala doktorat, ne čeka pravorijek.
Tajnik naše jedne velike stranke bude optužen da je prepisao diplomski, nakon toga se i ne oglasi sjedi u prvim redovima u katedrali, a njegov ga predsjednik javno brani i imenuje kao moralnog autoriteta za predsjednika centralnog izbornog stožera.
To te ja Bać Joza pitam. A ne za inkviziciju, komunizam ili nacizam.
nadakon
24.2.2013. 12:35
Mirovnjak slažem se sa tobom da sam otišao malo predaleko u povijest..ali htio sam samo dokazati bać jozi da nije u pravo kad kaže da crkva kažnjava grijeh a ne griješnika..to jednostavno nije istina barem u povjesti nije bilo..slažem se i sa sinišom u vezi kire..na takvim primjerima crkva gubi kredibilitet ali oni to i dalje negiraju i gube se u svojim lažima da su prema svima isti..e pa i crkva i mi svi to znamo da to nije istina..
slavujj
24.2.2013. 12:27
Kakvo će to "otrežnjenje "biti za sve ove koji imaju hrabrosti hrvatske građane smatrati ovcama,budite sigurni da će virovitičani kao i većina domovine dokazati da nismo ni ovce ni glupi kakvima nas smatraju i hdz i sdp,ovaj puta će pobjediti upravo ti građani koje vi i jedni i drugi toliko pocjenjujete,samo nastavite tako!
siniša prpić
24.2.2013. 12:20
@bać joza, pa gdje ja to spominjem, ili vidim problem u suradnji s Požeškom Biskupijom ?!
Eto, pokojni pater Benko je blagoslivljao sjeme obične bukve na virovitičkoj Bilogori..., raste pomladak bukve da se sve puši..., bila je to divna suradnja.
Pater Robert je divno dočekao prijatelje iz HKD Napredak.....
Držim da si jedan pošteni gradonačelnik ne treba dozvoliti da prima u službeni posjet svečenika koji je pod nekom optužbom iili istragom.
I obrnuto. Što viši položaj, tim više si takve rabote ne treba dozvoliti.
bać joza
24.2.2013. 10:56
Dokazano je da je najviše zla i ubojstava učinio komunizam! Zatim fašizam! O turskim ratoviam i zlodjelima nećemo niti pričati. Svakako, da je puno ubijenih i od inkvizicije. No, treba razlikovati "crkvenu inkviziciju" i "španjolsku inkviziciju" koaj je bila legalno sudstvo španjolske države. Sva ta stradanaj nevinih u vrijeme inkvizicije su "kamilica" prema zlodjelima komunizma i fašizma, iako je svaka nevina žrtva vrijedan naše molitve za oprost. Gospodin Kirin je legalni načelnik grada Virovitica kao i Tomislav Tolušić legalni župan Virovitičko podravske županije i oni kao kao takvi predstavljaju svoju samoupravu, pričali vi što god. Kada vi dođete na vlast, ako dođete, vi ćete predstavljati grad i županiju. I vi ćete morati surađivati s vodstvom Požeške Biskupije, sviđalo se to vama ili ne sviđalo, jer će te predstavljati i katolike s tih prostora.
siniša prpić
24.2.2013. 9:53
@mirovnjak, da bih i jedne riječi dodao.
mirovnjak
24.2.2013. 9:20
Nadakon: Predaleko si otišao i tu pretjeruješ, to najmanje koristi onima kojima ti eventualno želiš pomoći, ostavimo se prošlosti i one daleke, a i one nama bliske, jer pričanje o prošlosti ne pomaže pogotovu ako to rade pojedinci ideološki zadojeni.
Vidiš Kramarka dobro pamti osamdesete, još bolje sedamdesete, odlično devedesete, a nikako one od 2003 do 2011 tu mu mozak potpuno zakazao. Zato ne vrijedi polemizirati sa njim , pa i sa onima koji ga podržavaju.
Ja sam mislio da ću se sa Bać Jožekom naći, ali i on slijedi Karamarka.
Bać Joza kaže crkva osuđuje djela, a ne čovjeka.
Pa kao onda krasti nije grijeh, zar to nije djelo? Nikada uzoriti ne reče da krađa "razara čovjeka i državu" a upotreba kondoma to radii.
nadakon
24.2.2013. 8:44
Bać joza nije istina da je crkva napadala grijeh a ne nazovimo griješnika..pa molim vas lijepo koliko je nedužnih žena spaljeno na lomači samo zato šta si je jedan svečenik iliti crkveni dužnosnik zamislio da je ona vještica..stradalo ih je na tisuće i spaljeno na lomači..možete li si zamisliti kako je biti živ spaljen..vjerojatno nemožete..ali su u to doba to bila živa bića..koliko je ljudi ubijeno u vrijeme križarskih ratova..koliko je indijanaca ubijeno u americi u ime boga..zar je to naredio bog..sulejman je dobro napisao dokle god sakrivate sve gluposti šta se rade u crkvi naravno sad se ljudi ne spaljuju ali pedofilija,korupcija i sve ostalo dotle će vam se smanjivat broj vjernika..i ne smanjuje se zbog mortliteta nego zbog vaše zatvorenosti u vašim zidinama..zakon za takva šta mora biti civilni jer se petljate u civilni život ljudi i zato po tim zakonima morate biti i kažnjeni..ako običan građanin ide u zatvor radi pedofilstva ili pronevjere treba ići i bilo koji crkveni dužnosnik..a vi ga kaznite ili ukorom ili ga premjestite u drugu župu ili ga umirovite..ali vi još nemate snage za takvu trasparentnost jer se bojite da ćete izgubiti moć nad ljudima..a vas samo ta moć zanima i ništa drugo..jer ovce će uvijek biti ovce a pastiri svoje ovce moraju držati u oboru..
Sulejman veliki
24.2.2013. 8:42
Baš tako! I ja smatram da pričam guhom! Pa zašto onda trošim energiju. Ne želim mijenjati tvoje mišljenje jer zban da ga ne mogu promijeniti. Ne želim promijeniti ničije mišljenje jer cijeni sve ljude, ne dijelim ih na vaše i naše kao ti. Na Turke koji su glupi pa ne mogu shvatiti bać jozinu pamet.
Eto još jednog dokaza tvoje netolerantnosti "vi Turci to ne razumijete".
Naravno da ne razumijemo, nikada neću razmijeti šato šrtite lopove, bandite i ratne zloćince.
Kaži bać joza jasno glasno.

ANTE PAVELIĆ JE ZLOĆINAC

NDH JE SRAMOTA HRVATSKOG NARODA

SANADER JE LOPOV

TOLUŠIĆ JE PRAVOMOĆNO OSUĐEN ZBOG VRIJEĐANA DRUGIH LJUDI

Nije li isti onaj biskup koji je primio onog što ga se sumnjiči da zamračio 17 milijuna kuna našeg novca primio i ovog pravonočno osuđenog župana. Tko je terbao imati više srama: biskup ili župan? Jeli to primanje bila podrška: Čestitam župane, dobro si im ono rekao kad si naglasio BANDO CRVENA.

bać joza
24.2.2013. 7:49
Vi "Sulejmane! Turci!" to ne razumijete. N emože netko namjerno činiti zlo i onda se namjerno kajati! Pa nije to tek tako. Ako nema stvarnog kajanja, nema oproštenja, ali kome to ja pričam. Gluhom čovjeku! Slijepom čovjeku! Da, upravo to, ako nije u stanju shvatiti bit! No, to je vaš problem!
Sulejman veliki
24.2.2013. 7:42
Upravo je to najveći grijeh crkve što nije u stanju očistiti žito od kukilja i kazati bobu bob, a popu pop.
To licemerje, pope! Pošaljem u plinske komore milijune, dođem se ispovijedati da sam to učinio u ime plavih krvnih zrnaca i svevišnjeg, zamolim za oprost, izmolim deset nečega, oproste mi grijeh i još me slave i drže mise.
bać joza
24.2.2013. 7:23
Crkva nije napadala nikada osobe, nego je napadala čin koji nije dobar. Tako je radio i Isus. Napadao je grijeh ali nikada nije napadao grešnika. Grešniku je uvijek davao nadu da se može promijeniti i popraviti, ia za čudo, da je svaki grijeh oprostiv, osim grijeh protiv Duha Svetoga, tj. da se Boga optuži da je On kriv za sve.

U svakom žitu ima kukolja! To je svima jasno, a da čupajući kukolj počupamo i žito, nema smisla. Tako i glede gvardijana prije fra Roberta. Dakle, Crkva je priznala i priznaje vlastite, ljudske slabosti. Svatko od naš može doživjeti jako puno neugodnosti od pojedinaca iz vodstva Crkve, no to ne znači, da Crkva nije dobra. Prema tome, ovo je odgovor. Da li ste zadovoljni ili ne, ne znam, ali ovo su činjenice.
nadakon
23.2.2013. 22:35
Bać joza ajd mi navedi bar jedan primjer gdje je crkva kritizirala hdz-ovce..ili je to samo dobar vic..pa i sam znaš da nije moj baćko..ali čestitam ti na branjenju nečega u čega vjeruješ pa makar to bilo i krivo..kardinal je tako prozivao dragog ivu da on jadan nije znao dali bi otišao na misu ili ne..ali brat mu je svećenik pa ga je možda on ispovjedao poslije svake krađe..
stole123
23.2.2013. 22:21
bać ,joza.
prije roberta je bio gvardijan ivan,želio bih da o njemu malo prokomentirate ipak je on bio gvardijan. a ja sam bio ministrant do 18 godina .pa nešto znam i o tome (dovoljno da bih mogao održati misu) a vi mi prokomentirajte sad bivšeg gvardijana, pozdrav
siniša prpić
23.2.2013. 17:55
@mirovnjak, svakoj "ljubavi" dođe kraj....
mirovnjak
23.2.2013. 17:06
Bać Joza, još malo pa ćemo početi jednako pisati.
Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikako. Ja bi dodao. Karijerist stranke mijenja ali ćud nikako.
Usporedi po godinama sadašnju vladu i onu prije nje, pa ćeš vidjeti koliko je ovih sadašnjih ministara bilo u onom sistemu maloljetno ili imalo manje od 25 godina, koliko iz one predhodne vlade.
Vidiš gospodin Karamarko demantira i mene i tebe, ali je on izuzetak, nije pravilo.Vidiš on mijenja stranke, mijenja nalogodavce ali ne odustaje od narodne "jednom obavještajac ili policajac vazda obavještajac i policijac.
bać joza
23.2.2013. 16:42
Ma jasno je da nitko, ama baš nitko, nije i neće podržavati lopovluk, krađu, prevaru, tko god to radio. To što ovi današnji na vlasti predbacuju da je Crkva podržavala onu vlast koja je dozvolila krađu i kao da ne podržava ovu vlast. Crkva podržava ono što se dobro radio, a kritizira ono što se ne radi dobro, pa bilo to u čijem taboru, pa i vlastitom. To je tako. Mali čovjek stradava u svakom sistemu, pa i u ovom. Isto tako i mali vjernik i mali svećenik je podložan onim velikima. To je uvijek bilo i biti će. A da su okrenuli lovu i prevarili bivši direktori to je svima jasno, a u kojem su sistemu oni bili direktori jasno je svima. To što su oni prešli u neke stranke poslije stvarno je nebitno, a znamo da ih ima u svim strankama, ali najviše u SDP-u, pretpostavljam, direktno ili indirektno. Vuk dlaku mijenja ali čud ne!
mirovnjak
23.2.2013. 15:47
Bać Joza! Slažem se za neke da nisu raščistili što je Crkva, ali ja jesam sigurno. Ja sam bio "mali" vjernik kada su me moji roditelji krstili to sam i danas, mali vjernici su moja djeca koju sam ja krstio kao male i to u onom sustavu, Ali od svojih teza ne odustajem pa makar ih ti izrijekom ne komentiraš, no ja to prihvaćam kao pozitivno, znači u duši ih prihvaćaš, a to mi puno znači.
Za to Bok Bać Joza.
bać joza
23.2.2013. 11:00
Očito je da još neki nisu rasčistili sa Crkvom. Crkva je bila i jest uvijek za čovjeka. Isto tako, Crkva se je jasno i nedvosmisleno ispričala i molila za oproštaj sve one kojima su njezini članovi činili nepravdu. Da li je to učinila iti jedna ideologija, stranka ili ljubljeni vođa. Ne, nisu. Jedino se Crkva Katolička ispričala i molila za oproštenje. To što joj vi predbacujete je čista vaća nemogućnost učiniti nešto konkretno. Crkva Katolička je tu već 2000 tisuće godina. Imala je uspona i padova, ali je još tu. U tih 2000 godina palo je robovlasničko društvo, palo je feudalno društvo, paolo je i prilično kapitalističko ili će pasti, pao je i komunizam. Umro je i drug Tito. Dečki, Crkva je još tu! I biti će tu kada i tebe i mene ne bude. I dalje će ona ljude poučavati i usmjeravati u vršenju Božjih zapovijedi. Da li će je i koliko ljudi slijediti nije ni bitno. Ona nastavlja djelo Isusa Krista, Boga i Otkupitelja i zato neće i ne može nestati, sviđalo se to nekome ili ne sviđalo.
nadakon
23.2.2013. 10:11
Žao mi je šta se bać joza pravi da nezna da se to sve nije dešavalo u crkvi..mislim da on to jako dobro zna ali ego je prevelik da bi se nešto priznalo..ali veličina je i u čovjeku da ima snage priznati greške i onda ići dalje ponosno i uzdignute glave..već i ptičice na grani znaju da je crkva najviše na strani hdz a potom i desno orijentiranih nacionalističkih stranaka..crkva se opredjelila odavno i sada joj je jako teško šta su u hrvatskoj pobijedile demokratske stranke koje poštuju crkvu ali koje i otvoreno kažu gdje je crkvi mjesto..a crkvena taština je jako velika jer je ona stoljećima bila iznad svih i svakoga i za sve se moralo pitati crkvu..i oni kao da su slijepi i nevide da im se smanjuje broj vjernika koji su počeli mislit svojom glavom i koji ili prestaju biti vjernici ili odlaze u druge crkvene zajednice..a ne kako je bać joza rekao da je razlog smanjivanja broja vjernika mortalitet..bać joza treba biti velik i otvoriti oči i priznati greške koje crkva radi..
bać joza
23.2.2013. 10:04
Ovo bi tražilo duži komentar, ali ovaj portal nije mjesto gdje bi se vodile preduge argumentirane rasprave. Biskupi pripamu u posjete one koji su na vlasti. Primio je kardinal i Josipovića, i Milanovića, i Kirina požeški biskup. Pa oni rade za opće dobro i sasvim ej normalno da će ih primiti. Ulaziti u pojedinačne slučajeva i o njima komentirati a bez mogućnosti da se drugi brani, stvarno ne bi bilo fer. Prema tome!!!!!
mirovnjak
23.2.2013. 9:46
Bać Joza!
U mojim ranijima komentarima sam se složio s tobom što je crkva, To smo svi mi. Tu se potpuno slažemo, ali znam da se ti nećeš složiti samnom da uzoriti kardinal i neki biskupi oko njega nisu crkva, već su samo na njenom čelu isto kao što ni predsjednik nije država.
Ti često citiraš uzoritog, ali uvijek promijeniš smisao onog što je on rekao dodajući ili ispuštajući koju riječ. Naprimjer.
Uzoriti kada je govorio o duhu komunizma nije spomenuo niti jednu stranku pa ni SDP-e, ali je to rekao kada je raspravljao o ovoj vlasti. pa valjda je svima jasno na koga je mislio nije tada govorio o strankama već o SDP-ovoj vlasti.
Uzoriti nikada nije rekao da je HDZ-e ne narodna vlast, ni kada se kralo. Pa zar moj Bać Joza ima većeg krimena od pokrasti svoju državu, može li biti nenarodnije od bjesomučno se bogatiti i krasti. Vidiš za uzoritog to ništa nije sporno, a sporno je ako se mladim kaže da se od spolnih bolesti može zaštiti kondomom. To po uzoritom "RAZARA ČOVJEKA I DRŽAVU" a krađa ne razara.
Kažeš da nijedan svećenik nije pozivao za koga se glasa, a sjećaš se kada je uzoriti primio Bandića i pozvao vjernike da glasuju upravo za njega, a vjernici potvrdiše da je crkva ono što smo se ti i ja složili.
I još jedno pitanje. Zar se herojom domovinskog rata ne postaje na ratištu već očito ulaskom u stranku, pa Biskup Bogović za istinskog heroja herojskog Vukovara Freda Matića kaže u Bujici kod Bujanca na TV mreži " Tamo neki Matić", a jedini mu je krimen što je ministar u SDP-ovoj vladi, a nije član ni jedne stranke.
bać joza
23.2.2013. 8:59
Svi smo mi negdje iz nekoga interesa, bilo za opće dobro bilo za osobno dobro. Stvar je u odabiru svakog pojedinca. Neke stranke imaju nacionalni karakter, neke lokalni. Na lokalnoj razini sve stranke osim nacionalnog interesa imaju i lokalni, što je razumljivo jer se od lokalnih pobjeda djelatnost širi i na višu razinu ako ima zainteresiranih da prihvate taj program. Za sada je HSPD samo lokalna stranka s lokalnim interesima. Naravno, da bi "pravna država" trebala biti od interesa za svakoga čovjeka, pa prema tome i političara. No, kao što vidimo u dosadašnjem razvoju HSPD Virovitica, ona ostaje interesna stranka grada Virovitica i možebitno županije, jer niti ne puca na dalje, barem za sada!

Mislim da je to to. Pozdrav!
siniša prpić
23.2.2013. 8:30
@bać joza, ako je HSPD interesna stranka u Virovitici, što je Hdz ili Sdp, ili neka druga opcija u toj istoj Virovitici ?!
nadakon
23.2.2013. 0:47
Bać joza i ja mislim da pametnom i previše..samo veliki vjernici nebi smijeli lagati..ali bog sve oprašta vama velikima tako da vi smijete sve raditi..izmolite 5 očenaša i 5 zdravo marijo i sve oprošteno..jel to dovoljno za ovu laž..nadam se da je..laku noć bać joza..
bać joza
23.2.2013. 0:40
Eto, vi znate na što je on mislio. Mi znamo što je rekao! Pametnome dovoljno!
nadakon
23.2.2013. 0:35
Sulejmane samo da nastavim hahahahahahahahahahahahahahah???????
nadakon
23.2.2013. 0:31
Samo jedna napomena bać joza..kad je to uzoriti kardinal bozanić rekao mislio je samo na sdp..nemojmo izvrtati činjenice kako nama to odgovara..a i onaj njegov vrhunski govor za vrijeme polnoćke u katedrali je dokaz tome..cijelu polnoćku je iskoristio za ponižavanje trenutne vlasti koju je narod izabrao i time direktno dokazao na čijoj je strani..pitam se zašto prije nije niti jednom gestom dao do znanja bivšim lopovima kad su krali..a vidio je sve..pa ljudi moji jel nije tako bilo..
Sulejman veliki
23.2.2013. 0:29
Ja se stvarno pitam zašto ljudi bez veze piše nešto što nije istina. Kada je bilo koji svećenik javno, s oltara pozivamo svoje župljane da galsaju za ovu ili onu stranku.

ahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ihhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Pita Bać Joza i ostade živ!
nadakon
23.2.2013. 0:22
Bać joza samo vi poslušajte slavujčića malog..taj vam sve zna..tip jednostavno popio pamet cijelog svijeta..trebao bi se čovjek kandidirati za predsjednika svoje ulice i tko zna gdje bi mu mogao biti kraj..čovjek jednostavno sve zna i šta se tu može..neotkriveni genije..
bać joza
23.2.2013. 0:19
Sve u svemu je žalosno da se ljudi koriste naučenim terminima onoga sistema koji je obezvređivao rad Crkve i samo nju blatio. Ponoviti ću ono što je rekao kardinal Bozanić, a i sam iza toga stojim: Komunizam smo srušili, ali nismo komunističko razmišljanje, i nažalost, djelovanje maknuli iz svojih glava, bez obzira na straku. Isto djelovanej je i u HDZ-u, SDP-u, HNS-u, IDS-u, HDSSB-u, HSP-u. To je bolest cijeloga našega društav i tko to ne želi priznati, zapravo ne želi priznati istinu, sviđalo se to kome ili ne sviđalo. (O lokalnoj stranci HSPD-u ne govorim jer oni su ipak samo jedna interesna stranka s imaginarnim programom koji može nešto značiti u Virovitici po svom predsjedniku, ali općenito za širu sredinu to je stranka bez smisla i cilja.)
slavujj
23.2.2013. 0:12
bać joza,to je poanta
neki i danas razmišljaju kao da žive u "onom vremenu"
ali nažalost takvima ništa nećete moći objasniti,ma koliko se vi ili ja trudili,oni još žive u "prošlim vremenima" i ne žele iz njih izaći!
nadakon
23.2.2013. 0:08
Stole slažem se sa tobom..ali poznam puno malih,dobrih,siromašnih,poštenih ljudi koji nebi mrava zgazili ali ljudi psuju i baš im se neide u crkvu ali poznam i puno velikih,podlih,amoralnih,nepoštenih ljudi koji gaze sve pred sobom radi bogatstva..i ja ću uvijek stati na stranu ovih prvih..mislim da su oni draži bogu a ovi drugi svečenicima..sam zaključi zašto..
bać joza
23.2.2013. 0:07
E da! Ako ovi na državnoj razini nastave s djelovanjem u smjeru i na način kako rade, prognoze da će HDZ pobijediti u Virovitici itekako imaju smisla i opravdanja!
bać joza
23.2.2013. 0:02
Treba napomenuti, da je šiba bila normalno sredstvo odgajanja prije 40 godina, i u školi, i kod kuće, u Crkvi baš i nije bilo! Prema tome, ne valja svijet onoga vremena promatrati očima ovoga vremena i u godinama u kojima se sada nalazimo.
bać joza
22.2.2013. 23:59
Unatoč tvojega ministriranja do 18 godine, nisi jako napredovao u vjeri. No, dobro. Nisi bio spreman učiti, ali onaj tko je učio, mora znati da se desni razbojnik na križu obratio i otišao u raj. To velikoj većini nije jasno , a niti pošteno, a upravo je u tome veličina Isusa Krista, koji je spreman prihvatiti i VELIKE HRVATE i male hrvate. No, ON je Bog i to može, a nama to nikako ne ide. Nema druge nego s eučiti poniznosti, praštanju i prihvaćanju drugoga i drugačijega. Nažalost, nekima to nikako ne ide u glavu. A čuj, možda im je glava puna nekih drugih spoznaja ili manifesta, svejedno.
nadakon
22.2.2013. 23:58
Ma bać joza ono sa komunjarama je bila sam šala mala..samo ti mogu reći za sebe onako iskreno da živim skromno i pošteno,spreman sam ljudima pomoći u svakom trenutku koliko god mogu..držim se one bolje pomagati nego tražiti pomoć..veliki sam prijatelj i zaštitnik životinja i mislim da živim puno poštenije nego veliki vjernici i mislim da mi ti nebi smio braniti da komentiram crkvu. to nije u redu..
stole123
22.2.2013. 23:57
preko puta os. škole bila je crkva, poslije škole vjeronauk ,ako nebi otišao na vjeronauk kući nema ručka i slede batine od roditelja, ako odem na vjeronauk slede batine od pojedinih nastavnika, isti ti nastavnici kad su otišli u mirovinu postali prvi ljudi uz svećenike, kako takvim nastavnicima vjerovat. to je bilo prije 40 godina.
stole123
22.2.2013. 23:53
nadakon ja bi se mogao donekle složiti sa tvojim zadnjim komentarom
točno je da ima malih i velikih vjernika i to ja gledam ovako. mali vjernici su oni koji su se krstili kao mali a veliki vjernici su oni koji su se krstili kao odrasli ljudi, (vuk dlaku mijenja ali ne i ćud) bać joza spominje oproštenje grijeha, pojedincima je važnije da ih netko vidi da su u crkvi a već pred crkvu kad iziđu psuju , bać joza imam običaj reći grijeh neide u usta nego iz usta, a negdje u svetom pismu sam pročitao,ne spominji ime gospodina boga svoga uzalud, što im je u crkvi oprošteno kad pred crkvom ponovo psuju,
bać joza
22.2.2013. 23:48
U totalnoj si zabludi moj prijatelju! Ali to je tvoj izbor i tvoje pravo. U vrijeme komunizma nisi ni mogao biti u zabludi jer je ionako Partija o svemu mislila. Eto, demokracija je donijela promjene pa i ti možeš sada slobodno misliti, pa i krivo, i za to te nitko neće kazniti. U onom vremenu nisi smio drugačije niti misliti. Zaparvo jesi, ali u sebi. Eto vidiš, kako se sve brzo mjenja, a tek je nešto više od 23 godine demokracije.
nadakon
22.2.2013. 23:48
Svaka čast stole na iskrenosti..tu smo negdje nadam se..
bać joza
22.2.2013. 23:45
Ja bi to već konačno rasčistio s Crkvom. Ako nisi član Crkve, ne diraj ju. Ona tebi kao nevjerniku ne smeta. Ako si vjernik, onda znaš da postoji i oproštenje. Ako toga nema onda nema vjere. "Savao-Pavao" i mnogi drugi!
nadakon
22.2.2013. 23:44
Bać joza znaš li u čemu je razlika između mene i tebe..ti si VELIKI VJERNIK a ja sam mali vjernik..nadam se da si skužio..a ono o mortalitetu zaista smiješna opservacija ali ima i tu nekakve sličnosti kad bolje razmislim pa zato je hdz imao puno takvih glasača..sve je izgleda povezano i to su sigurno komunjare smjestile li možda udba i crkvi i hdz-u..velika zavjera..
stole123
22.2.2013. 23:41
nadakon neznam koliko dugo pratiš moja pisanja. u crkvu odem samo kad su vjenčanja i sprovodi, a nekad sam bio naj revniji ministrant i to do 18 godine. u virovitici i okolici, su mi se svećenici toliko zamjerili da ti nemogu opisati već sam pisao pa mi se neda toliko tipkati. ali opet ponavljam neideš u crkvu radi svećenika nego radi sebe. a svećenici su obični smrtnici kao i mi, sjećaš li se što sam pisao da sam sve doživio od svećenika,sjeti se kad si mi sugerirao da zbog psovke nesmijem otpustiti radnika ,nije mi se desilo da to moram učiniti jer su ljudi pazili, a ja sam to upravo doživio od svećenika da psuju (kod nas su takve nazivali svinjari) i zato pišem nisam od onih koji idu u crkvu, ali se bogu molim i vjerujem u boga, čak ga poštujem više negoli većina svećenika, možda je bać joza od pravih svećenika ali sumnjam, jer pravi svećenici pozdravljaju sa hvaljen isus i marija , a ovi koji pozdravljaju sa dobar dan a vani hladno i pad snijeg gdje tu ima logike, pozdrav nadakon ispričat ću ti jednom puno doživljaja pa ćeš shvatiti .
bać joza
22.2.2013. 23:37
Nisi ti nikad išao u crkvu. Gleda opadanja broja vjenrika, to je problem mortaliteta. A i bolje da ih je manje ako su slični tebi. Po takvima, bolje da se niti ne smatraju vjernicima, jer ćemo bez takvih biti još bolji i jači!
slavujj
22.2.2013. 23:05
pa novine pišu i da je vlada nesposobna,lažljiva, socijalno neosjetljiva,pišu u jutarnjem,večernjem,24 sata,index .hr i večina portala stalno govore za vladu-"hrpa klomoglavaca", sdp- največi protivnik demokracije od osamostaljenja hrvatske
pišu novine-"od stoljeća sedmog nitko nije pokrao hrvatski narod kao-hdz"
-"od stoljeća sedmog nitko nije prevario i slagao hrvatski narod kao-sdp"
pišu novine.......
nadakon
22.2.2013. 23:02
Stole pa izgubio sam volju ići u crkvu baš zbog takvih iako znam da su manjina..pa zapitaj se zašto smanjio broj katolika od predzadnjeg popisa stanovništva do ovog zadnjeg..to ipak nešto govori..ali opet crkva šuti u vezi toga..šutila je i dok je hdz krao i blagoslivljala lopove..to mi je zvučalo kao da oni misle nema veze šta on krade samo neka bude redovito na misi i neka daje za crkvu..stole ja drugačije razmišljam od tebe i za mene je to podlo i nekorektno od crkvenih dužnosnika..bać joza ti nevjeruješ novinama i kao ja sam na nižoj razini iteligencije od tebe zato šta čitam 24sata..jako inteligentna izjava ali to je vjerojatno zato šta ti čitaš glas koncila..
stole123
22.2.2013. 22:47
nadakon što se tiče crkve ostavi je na miru, ja sam od svećenika doživio puno gore stvari ali opet ne napadam crkvu .možeš pisati o svećenicima što hoćeš ,ali crkvanije kriva zbog pojedinih svećenika,osim toga ti neideš u crkvu zbog svećenika nego ideš da bi se molio bogu u njegovoj kući i zato nediraj crkvu pozdrav
stole123
22.2.2013. 22:43
templarius.
hvališ starca broza vjerovatno ga kao takog i pamtiš. a ja ću ti sad napisati i njegova djela,koja ti nazivaš dobrim jer se dobro živilo za vrijeme njegove vladavine.
čišćenje tavana
radne akcije,(pod moraš)
bonovi za hranu.
bonovi za gorivo
par nepar tablice..
i još mas takvih stvari koje stari ljudi pamte neke sam i doživio od tih stvari a neke slušao od starijih , pozdrav
bać joza
22.2.2013. 22:35
Jadan si ti ako se odgajaš i puniš informacijama iz 24 sata!
nadakon
22.2.2013. 21:43
Bać joza pa daj nemogu vjerovati da neznaš da su svećenici javno na misama govorili da se glasa za hdz a neki su to kao indirektno govorili da se kao glasa za onoga tko je za crkvu..pričati u vezi glasovanja u crkvi za mene nema mjesta..drugo pročitaj si u 24 sata koji je objavio da papa ima 5000eura mirovinu a da neki bivši vatikanski dužnosnici imaju i puno veću..ako nevjeruješ nazovi novine 24sata..reci mi zašto crkva treba imati tako veliku imovinu vrednu milijarde dolara..pa to su sve stvorili mali ljudi i sirotinja..pa pogledaj koja crkva ima svoju državu kao vatikan i sve je u zlatu tamo i velikoj raskoši..pročitaj si šta pišu novine zašto je papa otišao jer nije mogao progutati korupciju i blud u vatikanskim zidinama o kojima su ga obavještavali da se dešava..piše da je doznao da mu svećenici odlaze okolo i provode se sa sponzorušama te da unutar vatikana ima puno gej svečenika i dužnosnika..i normalno je da je čovjek abdicirao i svaka mu čast na tome kad je vidio da se to dešava a nije mogao spriječiti..bać joza dugo se u crkvi taji puno prljavog rublja šta se tamo dešava ali to polako izlazi na vidjelo i pojedici pomalo to i priznaju i zato ih izbacuju iz svojih redova kao neprijatelje crkve..kako se samo usuđuju progovoriti šta se tamo dešava jelda..a i ti samo i dalj štiti takve stvari šta se dešavaju to je tvoje pravo ali ja mislim da to nije u redu i da se crkva treba otvorit narodu i biti transparentna i govoriti istinu i javno govoriti o sebi ako nešto nije u redu jer će samo tako privući ljude da dolaze u crkvu..to je moje mišljenje iako se vjerojatno razlikuje od tvojeg..
siniša prpić
22.2.2013. 19:39
Tema je anketa, za koju se još uvijek ne zna koja ju je agencija napravila....
Papi Benediktu, kapa dolje. Čovijek je pošteno otišao, što nitko nije napravio 600 godina. Ipak se kreće.
bać joza
22.2.2013. 17:55
Ja se stvarno pitam zašto ljudi bez veze piše nešto što nije istina. Kada je bilo koji svećenik javno, s oltara pozivamo svoje župljane da galsaju za ovu ili onu stranku. Stvarno nije fer da se to piše jer to nitko nije radio, pojedinačne slučajeve isključujem. Tako optuživati bez argumenata je stvarno nekorektno. Nisam nigdje pročitao da bi papa trebao imati 5000 EUR-a mirovinu i to ne mogu komentirati, ali da bi njegov ured mođda trebao 5000 EUR-a mjesečno, to bi mogao povjerovati. Papa sigurno ne treba te novce. Koliko puta treba spomenuti da Crkva Katolička dobiva sredstva od države na račun svoga rada, ako ju se prepoznaje poput drugih udruga, koje imaju daleko manje članova. Isto tako treba spomenuti, da Republika Hrvatska nije vratila oduzetu imovinu Katoličkoj Crkvi. Isto tako, po istom principu, dobivaju sredstva i sve druge religijske zajednice u Republici Hrvatskoj. Samo vam je trn u oku Katolička Crkva jer jedina istinski brani čovjeka. No, ovo je sve uzalud nekima pisati.
Templarius
22.2.2013. 10:00
toliko se bunite protiv komunizma... a u zadnjih 20 godina su vas domoljubi toliko ogulili i okrali, i domoljubi i neoliberali kao sto su ovi nazovi socijalisti... za razliku od njih 50 godina je jedan starac gradio drustvo i drzavu , u kojoj je bilo i posla i socijalne pravde... zalim Broza sto se trudio od svih ansih naroda napraviti ljude... bez veze se mucio... zato vam danas i je tako kako je... naucite se smaokritici a ne vjecitom pljuvanju po starim vremenima , koja su ipak bila bolja nego puno toga sto imate danas... zahvalite Tudjamn u i Milosevicu sto i dan danas citav svijet u nama vidi barbare
fitilj
22.2.2013. 9:26
@mirovnjak nemam riječi protiv tvoje konstatacije da je duh komunizma ostao u onima koji pokradoše ovu zemlju, ogoliše je do kosti, do boli.

Slažem se da je degutantno da Bozanić i crkveni kler nakon onog grijeha struktura 15 godina ćuti i ponovo podiže glas nakon zadnjih izbora i to glasnije nego ikad, ne sačekavši da vidi da li će ovi novi bar manje krasti.

No nažalost i ovi novi koji su već jedanpu dobili priliku i imali 4 godine, a sada već više od godinu dana imali vremena da se odlučno i bez zadrške zalažu za primjenu zakonske regulative protiv ratnih i poratnih profitera i svih mangupa i lupeža s putrom na glavi i prstom u pekmezu takozvanog grijeha strukture i privatizacijsko-pretvorbene pljačke i marifetluka pod stranačkim okriljem.

Naravno potpuno si u pravu da je lavovski dio pljačkaškog plijena završio u hijerarhijama HDZ-a i njihovih "domoljubaša" koji su dok je Hrvatska krvarila na svim crtama bojišnice pokrali obiteljsko srebro.

No dio plijena je završio i raljama oporbenih političara i njihovih "domoljubaša".

Zato se sada uvijek iznova pitam zašto Račanova vlast, a sada i ova luzera Zokija ne pređe rubikon i bez milosti krene u primjenu Zakona o nezastarjevanju kaznenih djela ratnog profiterstva

Taj zakon je donesen prije godinu i devet mjeseci, a povrat opljačkane imovine je ravan gotovo nuli kuna! metro-portal.hr/donesen-zakon-o-nezastarjevanju-kaznenih-djela/58806

Dali je to samo zato što se sadašnja vlast boji one narodne tko nije kriv, neka prvi baci kamen, ili je to zbog toga što je onaj krivokletnik Mladen Bajić, čuvar marifetluka i lupeštva hrvatske političke oligarhije i njihovih petih ortaka, umjesto da je na dužnosti glavnog državnog odvjetnika i sljedbenika uzoritog i legendarnog Eliota Ness.

Upravo zato je Mladen Bajić kao glavni čuvar dokaza o pljački obiteljskog srebra bio i ostao miljenik bivše i sadašnje vlasti, jer su svjesni da se sa vatrom se ne treba igrati, ili nabacivati se kamnnjem kada se sjedi u stakleniku!
mirovnjak
22.2.2013. 9:16
Stole!
Ti i ja nismo ista politička opcija, ali se mogu složiti sa 90% stvari koje si napisao.
Potpuno se slažem s tobom i Bać Jozom što je crkva "To smo svi mi", slažem se da se crkva ne miješa u politiku, ali se miješaju njeni visoki dužnosnici, ali je u svemu najžalosnije da se oni ne slažu s tobom i samnom što je crkva. Da se slažu izvukli bi pouke iz glasanja za predsjednika pa i za parlamentarne izbore pa ne bi pozivali ljude u ima crkve da glasaju za Bandića, pa kad im ova tvoja i moja crkva poruči da ih ne sluša oni poruče narodu da su izabrali nenarodnog predsjednika i nenarodnu vlast.
I još nešto.
Slažem se s tobom za Budišu, i 71 i sam tada bio student i na moj ponos prijateljevao sa pokojnim velikim Hrvatskim domoljubom Antom Parađžikom, ali ne mogu prihvatiti da tribinu biskupu Pozaiću drži tadašnji dekan koji je tada proganjao "BUDIŠE i PARAĐŽIKE" Parađžiku je bio dekan i nakon toga dok su Budiša i Parađžik tamnovali on napredovao do dužnosti rektora, a taj isti Pozaić za 71 proziva sadašnjeg predsjednika vlade i njegovu vladu koji je tada imao 3 godine, a mnogi se njegovi ministri nisu bili niti rodili.
Nijedna vlada do sada nije imala takva 2 heroja domovinskog rata na mjestu ministara koa Milanovićeva.
Drugim riječima mnoge su ti konstatacije dobre samo upućene na krivu adresu.
Ljubo R. Weiss
21.2.2013. 23:48
@SVIMA
Želio bih skrenuti pažnju u vezi kolumne i bogate rasprave na jedan detalj - neki su to primijetili, neki možda ne. U kolumni nisam štedio ni HSPD ni njena predsjednika Sinišu Prpića. Siniša je to shvatio dobronamjernom kritikom. Isto tako, ne trebaju se u ove naše rasprave uključiti ni Kirin, ni Barić,možda imaju druge, hitne obveze, ali ostaje činjenica da Siniša Prpić ulazi u polemički ring bez okolišanja, kritizira i prima kritiku, dakle pokazuje da je čovjek dijaloga.
Siniša, to je dobar put!
nadakon
21.2.2013. 23:39
Crkva je ustanova..svećenici su njezini službenici a mi svi ostali smo njihovi klijenti..neki bolji a neki lošiji..pa zar sve ne ne plaćamo..ništa tamo nije besplatno..od milodara..pa krštenja..pričesti..krizme..ženidbe..smrti..doživio sam da svećenik neće ići na sprovod ako se svi dugovi crkvi ne plate..siroti čovjek nije imao novaca da plati..ma nemam više komentara stole..laku noć..
stole123
21.2.2013. 23:28
nadakon onda napiši svećenici se nebi trebali mješati u politički život, a ne crkva, jer crkva su vjernici koji u nju odlaze,
stole123
21.2.2013. 23:25
nadakon opet ti ponavljam crkva smo svi mi kršćani, svećenici su tamo u toj crkvi radnici koji predvode svetu misu, a narod dali će slušati svećenike ili neće to je veliki upitnik. a u crkvu neideš zbog svećenika nego zato što je to kuća božija, ja osobno nemam dobro mišljenje o svećenicima, ali i oni su obični ljudi smrtnici, a crkva smo svi mi kako sam ti napisao već,
nadakon
21.2.2013. 23:20
Stole još da ti na ovo odgovorim jer si me prozvao da ja napadam CRKVU KATOLIČKU..ponovit ću ti svoje stavove..po meni crkva se netreba miješati u politički život sigurno..pa i ptičice na grani znaju da su svećenici i biskupi pa i kardinal na misama pozivali vjernike da glasaju za hdz..pa zar da i to prešutim..a ono da crkva nisu biskupi i svećenici nego građani vjernici..pa onda bi mogli reći da recimo hdz nije dragi ivo i njegova svita nego građani hdzovci i da oni nisu krivi za ništa nego ti građani..ma daj molim te..evo danas gledam na tv papa benedikt će dobivati mirovinu 5000eura..a kažu da neki umirovljeni bivši dužnosnici vatikana imaju i puno veće..i sad mi za taj vatikan odvajamo tolike milione a ljudi nam kopaju po kontejnerima i sakupljaju pvc ambalažu i prose po ulicama i jedu po pučkim kuhinjama..ma reci mi ima li to ikakvog smisla..jel se pridržavaju isusovog nauka..puno bih još mogao o tome ali nema smisla i ja tebi ništa ne zamjeram ako ih ti podržavaš..to je tvoje pravo..
nadakon
21.2.2013. 22:57
E moj dragi stole evo da ti ja onda kažem svoje..mojeg jednog djedu su ubili partizani a jednog ustaše..i šta da ja sada kažem..da mrzim i jedne i druge..ma evo da ti to nisi spomenuo ja sam to ostavio iza sebe jer je to daleka prošlost..ali mi je krivo da stalno netko zaziva nekakve komitete i kumrovce..pa to su zaista apsurdi..pa kako da se ja sastajem sa slavujem kad on ima takav riječnik..ja to nevolim..svaka čast njemu da čovjek radi i sve to ali stalno ponavljati jedno te isto je totalna glupost..i zato o njemu ne želim više trošiti riječi..tebi svaka čast na korektnom komentiranju samo bez onoga šta je već otrcano kumrovčani,komiteti i crveni..nije to više u điru i to slavuj i neki govore kad im ponestane argumenata..to im je zadnja linija obrane..pozz..
stole123
21.2.2013. 22:42
nadakon pa opet napadaš crkvu katoličku.pa daj pročitaj par puta bać,jozin komentar. pa se onda javi ali razmisli što je htio reći. evo ti primjer jer ti je lakše utjerati u d... nego u glavu. ja i ti spadamo u katoličku crkvu a nemoramo ići u nju u opšte ali ako si kršten ,pričešćen,krizman. onda si i ti u tome što je bać joza napisao jer nisu svećenici ,biskupi i ostali katolička crkva nego narod .
stole123
21.2.2013. 22:35
nadakon
pa evo kad baš želiš da ti dam i odgovor,ti tvoji koje toliko braniš i podržavaš ,su u tom malom mjestu od 5000 stanovnika odveli 1945 godine 175 ljudi ,mladića koji se nikad nisu vratili i što je još žalosnije mnogima se nezna ni gdje je grob. među tih 175 mladića su bili i moji djedovi ukupno 5 ljudi. i u tako jednom malom mjestu nije bilo članova partije čak je bilo i jako mali broj onih koji su mogli dobiti posao većinom su se ljudi orjentirali na poslove koje su mogli raditi samostalno i isključivo razmišljajući svojim glavama , a ne stranačkim da nekažem partijskim. otac mi je ostao siroče sa 2 godine. a majka je bila još u trbuhu kad su joj ubijeni otac i stric.
već sam par puta pisao da je jedan partizan 1948 ako se dobro sjećam datuma je pred seoskom zadrugom izvadio nož i zaklao hrvata i nikad nije odgovarao za takva djela, i mogao bih ti o tome pričati danima ,a mrzi me toliko tipkati po tastaturi,i dalje tvrdim da u drugom svetskom ratu tko je više pobio nedužni ljudi taj je i pobjedio a istoriju uvjek piše pobjednik, kad je budiša trbao potporu za predsjednika nije je dobio netko je čak rekao kako ćemo imati šepavog predsjednika.a dali ti znaš nadakon da je taj budiša ranjen 1971 godine za vrijeme hrvatskog proljeća pod savkom dabčević kučar mi hrvati smo izdali čovjeka koji je volio hrvatsku i danas je voli a dali smo podršku čovjeku koji je volio sebe, da ne pišem opet neke stvari koje nisu za javnost, nadakon kad god budeš želio nađemo se sa sinišom i slavujem jer bi ga i ja želio upoznati (jer je pošten čovjek) i radi za malu plaću u odnosu na neke koji nisu zavredili niti polovicu svoje plaće, isto tako poštujem razmšljana fitilja,bič božji isto ima dobre komentare, i mas ljudi koji hoće nešto promjeniti što nevalja , to je ono što sam puno puta pisao treba razmišljati svojom glavom a ne da dopustiš da drugi netko razmišlja za tebe, pozdrav
siniša prpić
21.2.2013. 22:10
@mirovnjak, kroz krive naočale gledate. Ne brkajte pojmove. Zbrajate kruške i jabuke. Vjernici i "vjernici" nisu isto. Tako da statistika kojom baratate ne znači ništa. Josipovićev odnos spram Crkve u Hrvata je korektan. Pa i ja sam mu ( između ostalog ) zbog toga dao glas. Lokalni izbori i izbori za parlament, ili pak izbori za predsjednika R.H., nešto je drugo.
Crkva je institucija, i nije dobro generalizirati ljude u njoj. To su samo ljudi. Bolji i lošiji.
mirovnjak
21.2.2013. 21:58
Greška u predhodnom kemtaru treba stajati 67naspram 33%
mirovnjak
21.2.2013. 21:55
FITILJ!
Sa mnog stvari se iz tvog zadnjeg komentara mogu složiti zapravo sa većinom, mogu se složiti i sa Bać Jozom što čini crkvu, pogotovu što i ja pripadom tom korpusu, ali se ne mogu složiti s onim što govori Bozanić i neki njegovi suradnici. A ti ga ponovo citiraš. Stoji njegova izreka da je komunizam u nekima ostao u njegovom mentalnom sklopu, ali na njegovu žalost to je bar jednako stajalo dok su vladali oni za koje on poziva da se glasa. Oni ne samo da je duh komunizma ostao u njima nego i pokradoše ovu zemlju, ogoliše je do kosti, do boli, a on nakon onog grijeha struktura 15 godina ćuti i ponovo podiže glas nakon zadnjih izbora i to glasnije nego ikad, ne sačekavši da vidi da li će ovi novi bar manje krasti.
Vidiš ona crkva Bać Joze je napravila rezultat 77 naspran 33% za onoga koji kaže da je nevjernik.
Puno je nas koji smo se pisali kao vjernici sve tri vjerske zajednice preko 95%, ali politički ne razmišljamo kao kardinal Bozanić, Mitropolit Jovan ili Muftija Cerić.
Vidiš to nije svjetlo na kraju tunela već jedino jako svjetlo u svim ovim problemima. Kada ova navedena gospoda to shvati otškrinuli smo vrata stvarnoj demokraciji.
Živi i zdravi bili.
siniša prpić
21.2.2013. 21:55
"Crkva Katolička je uspjela sačuvati nacionalni ponos i dostojanstvo Hrvata tijekom 14 stoljeća."..., neka tako i ostane.
Stoga lijepo molim, ako ikada protiv mene bude u tijeku bilo kakav kazneni postupak ili istraga, ni za Majku Božju neka me ni jedan biskup ne primi na vrata. Zahvaljujem u naprijed.
nadakon
21.2.2013. 21:38
Dragi bać joza..pa moram vam replicirati na vaš komentar ali samo kratko..crkva katolička se mora miješati u politiku..nevjerojatna izjava..crkva katolička ne podržava niti jednu političku opciju..smiješna i podla izjava bać joza..pozz..
bać joza
21.2.2013. 21:25
Pročitah sve komentare. Doista ima korektnih i dobrih. Pa i sam autor je dao dobru sliku političkih prilika na ovim našim prostorima.

Volio bih kada bi svi komentatori konačno shvatili da Crkva Katolička nisu samo papa, biskupi i svećenici nego svi vjernici kršteni u Katoličkoj Crkvi ili nekoj drugoj crkvi, pa naknadno ušli u puno zajedništvo, i iz nje nisu službeno izišli.

Crkvi je dužnost baviti se politikom jer je politika borba za opće dobro svih stanovnika, pa prema tome i vjernika. Svaki vjernik katolik je dužan u svojim nastupima braniti službeni nauk Crkve Katoličke i to nije uopće upitno. Jasno, Crkva Katolička ne podržava niti jednu političku opciju, ali se protivi svakoj koja narušava brigu za čovjeka i ugrožava njegovo dostojanstvo. No, nažalost mnogi u svojoj kratkovidnosti to ne vide.

Najlakše je nekoga oklevetati i reći ovo ili ono, ali bez argumenata. Lažite, lažite i nešto će ostati. Ponavljam. Crkva Katolička je uspjela sačuvati nacionalni ponos i dostojanstvo Hrvata tijekom 14 stoljeća. To radi i dan danas i raditi će kada i mene i vas ne bude.

Nisam nikoga vrijeđao niti omalovažavao.
Pozdrav!
siniša prpić
21.2.2013. 20:16
@fitilj, ravno u sridu. Do detalja.
fitilj
21.2.2013. 20:10
Kolega mirovnjak kao prvo moram naglasiti da osuđujem način na koji se Crkva miješa u politiku, jer smatram da joj u politici nije mjesto.

Crkva nebi smjela podržavati ni Bandića, ni Josipovića, ni bilo kojeg drugog političara.

Osobno ne vidim po čemu bi Bandić bio veći ili manji vjernik od bilo koje druge osobe, a to što se tako naprasno busa u svoja vjernička prsa je posljedica upravo onoga što si sam zaključio; tipično ponašanje profesionalnog radnika partije, a takvih imamo na pretek.

Jedan moj dobar prijatelj, nažalost pokojni župnik, je prije 20 godina rekao da mu u Crkvu dolaze veliki i mali Hrvati. Začuđen sam ga pitao kako to veliki i mali Hrvati! Vidiš, rekao je, mali su Hrvati oni koji su se krstili po rođenju u naručju svog kuma, ili kume, a veliki su Hrvati oni koji su se krstili stojeći i sada sjede u prvim redovima. Među njih spadaju i oni koji se do devedesetih nisu vjenčali u crkvi.

Naravno da Josipovića ne svrstavam u komuniste, jer Partija onakva kakva je bila u staroj Jugi više ne postoji, ali kao što je nadbiskup Bozanić rekao; "Komunizam kao režim je pao, ali njegovo sjeme, mentalni sklop i svijest još uvijek traju".

To je vidljivo svakodnevno, a najgore posljedice još uvijek imamo u pravosuđu, javnoj upravi, prisavskoj maloumnici i medijima koji se uvlakački odnose prema svakoj vlasti!

Taj nasljeđeni mentalni sklop komunističkog ponašanja je u svih ovih 22 godine naprosto cvjetao upravo tamo gdje politika kadrovira i ima umješane svoje prste!
siniša prpić
21.2.2013. 19:47
@čistač, reći će da zbog vojnika Ryana, mnogi izginuše. Prvi Tole.
čistač
21.2.2013. 19:41
Ako mogu nešto zamoliti, na ovu temu samo čitam. pa bih volio da izbacite komitet, kumrovčani, glavni odbor, rekao Đuka, rekao Jopa.
Mene zanima što će reči Karamarko kad presudi Jadranki, njzinim simpatizerima u našoj županiji.
siniša prpić
21.2.2013. 19:34
@slavuj..., people must trust us..., ili po Vuku, pardon, po Ingrid "Pipl mast trast as". Ja bih rekao : Na zdravlje !!
Kao u doba Staljina....., samo joj brkovi nedostaju....
siniša prpić
21.2.2013. 19:28
@nadakon, hajde da jednom razjasnimo stvari..., prije pola sata sam došao s terapija ( Baturina ).
Dakle, nedvojbeno nisam @slavujj. To bi samo jedna pametna glava na ovom portalu mogla pomisliti ( Anakonda, alias, V.Hanžek ).
Prije par dana sam upoznao @slavujja i još jednog forumaša. Taj isti @slavuj ( koji nije član niti jedne stranke, inteligentna osoba, politički potkovanija od većine u H.R. Saboru, i prvenstveno poštena osoba, i za tvoju informaciju ktvavo radi do 15.00 ), dakle taj isti @slavujj me je nakon samo nekoliko minuta pitao da li ipak HSPD može ići predizborno S Sdp-om, kako bi se rušio Hdz...., jel ti to nešto govori ?! Glas nije dao Hdz-u, naprotiv, dao ga je vama... i danas mu je žao, kao i meni.
S obzirom da me prozivaš da sam @slavuj, druže socijaldemokratski, hajde da popijemo kavu, pa da se i upoznamo. Pozovi i Medu, za kojega si rekao da ste si dobro. U protivnom, nemam više ni trunka sumnje, o kome se u stvari radi pod nickom @nadakon.
Mato, uz dužno poštovanje, tvoja partija u zadnjih 10 godina u Virovitici nije napravila iskoran ni za pedalj. S obzirom da Te poštujem, moram Ti reći da "lojalnošću" spram svoje partije ne pomažeš ni malo rušenju Hdz-a u Virovitici. Šutnja ne vodi nikamo.
Potpuno se slažem s tvrdnjama LJ.R.Weissa, vezano uz "drugarsku" kritiku i na račun Sdp-a, ali i naračun HSPD-a, jer druge stvarne oporbe za sada nema. Kao što se slažem s mišljenjem @fitilja, vezano uz gosp. Ferdeljija.
Mirovnjak, Vi ste nešto iskusniji, pa Vas molim da ne grizete na svako spominjanje crvene boje..., ili pak spominjanja zagorskih sela. Bilo, pa prošlo. Pozz
nadakon
21.2.2013. 19:26
Hvala na odgovoru gos.LJubo.ima u ovoj vladi puno grešaka i tu nema opravdanja i to treba kritizirati..ali pa svugdje i prije svakih izbora bili koja strana obećaje bolje sutra jer kako bi inače i došla na vlast..to je naravno malo podlo i nema opravdanja..ali mislim da ovi nisu niti sanjali kakav će kaos zateći u svim ministarstvima i tako velike dubioze..i šta bi bi se desilo da su odmah išli u velike rezove koji su bili i bit će neizbježni..bila bi opća pobuna svih državnih struktura a u kojima su ruku na srce bili u većini hdz-ovi ili članovi ili poltroni koji bi naravno sabotirali i bojkotirali te promjene..pa zamjera se postavljanje svojih kadrova..pa to je normalno u svim demokratskim državama da ona stranka koja dođe na vlast postavlja svoje ljude u koje ima povjerenja..pa kad ste doživjeli da recimo demokrata u americi stavi sebi za podpredsjednika republikanca..svi mi onako malo podlo pričamo i svi smo za rezove i promjene ali kad to počne onda se bunimo zašto baš kod mene..rezove je trebalo po meni napraviti odmah i bezuvjetno kod svih pa bi se već danas ili sutra mogli vidjeti pomaci..nije bilo hrabrosti kod vlade iako joj to možda netreba zamjeriti jer smo mi svi jako osjetljivi kad nam treba nešto uzeti pa makar to bilo i malo..i zbog svega ovoga i onoga prije šta se dešavalo nikako nemožemo i bar ja a vidim i većina gradana reći da su svi oni isti..nemoguća je ta usporedba kao i plašenje ljudi sa nekakvim komitetima..
slavujj
21.2.2013. 19:21
gospodine Weiss ,
potpuno se slažem sa vama ,oni još uvijek razmišljaju na zastarjeli način,ma neka ga oni sami zovu kako im se sviđa,a ja ću se truditi više ne spominjati "kumrovečki "način razmišljanja jer vidim da ih to vrijeđa,a obično istina boli najviše.
Evo neka sami nazovu ovo kako žele,tako su se drugovi nekada obračunavali kad ponestane argumenata:
"Kada pobijede tvoji ja ti ne uzimam pravo da se nadaš jel ćete odbaciti sadašnji Hrvatski grb jer i on je dominantno crven, Vidiš on je meni prelijep i ako se ti očito groziš na njega."
eto gospodine Weiss ,kako nazvati njihov način razmišljanja, ako se jasno kaže :
da se Virovitičani neće crveniti od sramote zbog bilo koga ili čega!
njima to nije jasno ,pa spominju grb i crvenu boju,kao da netko ima nešto protiv toga,
@mirovnjak,nadakon
pa zar netko od sramote poplavi,pocrni,pozeleni ili požuti?
takvima kao što ste vi nešto objašnjavati je uzaludan posao i ja ga neću raditi,osim ako me ponovno ne budete na to primoravali kao do sada.
"Virovitica se neće crveniti od sramote -više nikada!"
Ljubo R. Weiss
21.2.2013. 18:47
@nadakon
Cijenim kada se u raspravu uključuješ na pristojan način, a posebno što imaš razumijevanje za patnje i gubitke obitelji Weiss. Ne boj se, moje ključne stavove i svjetonazor neću promijeniti, posebno kada je riječ o lopovluku. To se odnosi i na Kirina i HDZ, i budi siguran da ću zajedno s građanima, tražiti i njihovu odgovornost, kao i do sada, ali to ne bi trebao biti srž predizborne utakmice. Spomenuo sam kako vidim kvalitetnu izbornu utakmicu (navođenjem ostvarivih projekata), a nju i nakon ove kolumne nema, prepucavama se o crnima i crvenima. Moja kritika ide sada na račun onih koji imaju većinu u Saboru, iako sam među prvima u Hrvatskoj bio onaj koji je upozoravao i prije na političara zbog kojeg smo izgubili najmanje godinu-dvije dana, na štetočinu i blefera velikog kalibra, a to je Radimir Čačić koji još i danas, na sramotu HNS-a, vodi tu stranku. Mislim da imam političku intuiciju, ali sam imao ipak velika očekivanja od Kukuriku koalicije, i tu sam omašio. I ponavljem, ne radi se o tome koliko je tko kada imao godina, već o autokratskoj političkoj svijesti,o znanju, o kvaliteti, o demokraciji, slobodi medija... a ona ima malo veze s bojama. Posebno sam socijalno osjetljiv i ne mogu vjerovati da ova Milanovićeva ekipa može dozvoliti tako strašnu nezaposlenost, totalnu propast gospodarstva, toliko lošeg kadroviranja, toliko centralizacije i takav nevjerojatan izostanak investicija.
O Kaptolu te Tuđmanu i Izraelu, drugom prilikom.
mirovnjak
21.2.2013. 18:20
Slavujko!
Evropska unija ima službeno 27 jezika, a od 01.07.2013 uvodi se 28. Po tvome to je nepotrebno jer svatko tko tamo ode morao bi znati engleski jezik i ne bi bilo bitno što tko kaže već koliko pozna engleski jezik
No na sreću demokratske evrope oni tamo ne razmišljaju kao ti nemaju mantru "BORBA PROTIV KUMROVEČKE ŠKOLE I CRVENIH I VIROVITICA SE CRVENJETI NEĆE"
Oni su za razliku od tebe demokrati i priznaju pravo na različitost. Vidiš ja nisam pripadnik te tebi omražene škole čak nikad nisam bio u Kumovcu, no to smatram prednosti nego manom. Trebao sam vidjeti gdje se rodio čovjek kojeg je priznao cijeli svijet. 126 delegacija iz svijeta na sahrani, više nego Kenediju, a ti se sprdaš sa njegovim rodnim mjestom ono je po tebi simbol zla. Vidiš Karter nije mogao doći poslao podpredjednika a da iskaže osobno i obiteljsko štovanje poslao mamu. Imao je taj čovjek i grijeha no pustimo to povjesti.
Svi oni koji su tamo bili ako su časni ljudi to im ne smije biti minis, pa makar ti i fitilj imali istomišljenike, ali da vas dvojica imate istomišljenike mala je šansa bolje reći nikakva.
I još samo nešto. Kada pobijede tvoji ja ti ne uzimam pravo da se nadaš jel ćete odbaciti sadašnji Hrvatski grb jer i on je dominantno crven, Vidiš on je meni prelijep i ako se ti očito groziš na njega.
nadakon
21.2.2013. 17:27
Mirovnjak gle meni nije zaista čudno šta ovakve komentare piše jedan slavuj koji piše za nekoga i možda za to nešto dobiva pa i jedan fitilj koji mi je isto neobjašnjiv ali da takve stvari piše gos.LJubo..u njega sam se totalno razočarao jer sam ga puno puta ovdje i podržao kad je pisao u vezi korupcije,lopovluka pa i o njegovom slučaju kako je propatio..ali on je sad okrenio pilu naopako i kao naš kardinal i njegovi pastiri plaši nas sa nekakvim komitetima i crvenoj opasnosti..pa podsjetio bih vas gos.LJubo da ste koliko ja znam kao pripadnik naroda kojem pripadate imali sva prava od tog komiteta kojeg vi spominjete..znate i sami kako ste i zašto ste stradali početkom domovinskog rata i nitko vam onda nije htio pomoći nego ste rekli da ste morali otići u inozemstvo jer ovdje niste imali sigurnost..pa recite jel ste i onda imali straha od komiteta i crvenih..sjećate se kako ni jedan izraelski dužnosnik nije htio primiti tuđmana..odgovorite mi zašto jer to sigurno znate..i zaista sam iznenađen promjenom vaše retorike da se mi sada trebamo bojati crvenih i komiteta..cijenim ljude koji imaju svoj stav i nisu promjenili svoja razmišljanja pa makar se oni ne slažu samnom..ja sam oduvjek bio liberalni socijalni demokrat i nikad se neću promjenit i neću si dozvoliti da me nikad više nitko ne plaši..komunisti sa nekakvim vanjskim i unutarnjim neprijateljem..hdz-ovci sa svima koji nisu razmišljali kao oni..pa ni vi,fitilj,slavuj,kardinal,biskupi sa nekakvim komitetima i crvenoj opasnosti..mislim da vam većina hrvatskog naroda to i ne vjeruje a to se i vidi kako su ljudi glasali i kako će glasati..jer ljudima je dosta straha i plašenja od bilo koga jer su sve više demokratski i liberalno osvješćeni..
slavujj
21.2.2013. 17:23
gospodine Vukušić,prosto je nevjerojatno na koji vi način pokušavate pobjeći od svakog problema i pitanja,pa zar vi mislite da se to ne vidi? Samim spominjanjem "uputa" meni je sve jasno o vašem načinu razmišljanja i odlučivanja,a vjerujem da je i ostalima jasno o načinu vašeg odlučivanja,moram priznati da je za mene zabrinjavajuće da vi na baš ni jedno pitanje nemate odgovor,
ali i tom šutnjom i preskakanjem odgovora puno kažete.
Mate Vukušić
21.2.2013. 17:06
Poštovani slavuj, uzalud je ovo pojašnjavati, pogotovu što se tiče unutarstranačke problematike. U politici sam dugo ( na sreću ili na žalost ) ali raritet bi bio da sjednicama sdp-a nazoči tko god prođe ispod sata, uz dužno poštovanje svakome. Da bi u nečemu sudjelovao moraš poštovati regule koje su propisane, ako je to uređena udruga ilišto već.
S ovim Kumrovcem, mjestom gdje je rođen jedan od većih Hrvata, zbilja si pretjerao ali opet je to tvoja stvar.
Nemam se zašto crvenjeti, a crvena boja mi je omiljena, nadam se da to nije neki grijeh ili ne znam kako bi ti to nazvao.
Na kraju, ovo s lobiranjem - ne znam kako je tvoj lider postao predsjednik tvoje udruge, stranke ili nečega ako netko nije rekao - predlažem njega ili nju? nije li to nekakvo lobiranje? Ili su tebi bliski sami sebe predlagali, da ne bi lobirali? I onda ga ekipa spontano izabrala....makar šta, prijatelju.ž
Naravno, možeš i ovo kvalificirati kumrovečkom školom, osobno protiv te i takve nemam ništa. Većina koji su je polazili bili su ili su i danas, časni i pošteni ljudi. To što je tvoja, i namjera nekolicine komentatora, da izgradite negativnu prcepciju prema toj školi vaše je pravo - ali teško prolazno. Sve ove dane, tjedne i mjesece niste ništa konkretno rekli ili predložili osim pucanja po krivoj strani. Ako imaš takve upute, dobro, naprijed. Ali rezultat je izostao. Jasno, ti misliš drukčije..i to je ok..
slavujj
21.2.2013. 16:24
Gospodine Vukušić vjerujte da ja ne te vaše sastanke ne bi ni pozvan dolazio,šteta izgubljenog vremena!
Evo neću sada reći "kumrovečki način" razmišljanja,prepusti ću svima na ovom portalu neka odluče sami,pa recite kakav je to način razmišljanja kada se u Eu šalje osoba poput dospođe Ingrid iz sdp-a,dali je to zato što je bliska "voljenom vođi"? ili je"zaslužnica partije"? jer iskreno se nadam da me nitko neće uvjeravati u njezinu "stručnost i sposobnost"?ili se braniti na način da je izabrana u "lobiranju u unutarstranačkom demokratskom odlučivanju"?,
samo vi i dalje lobirajte a hrvatski narod neka se crveni (cvrenite li se vi?)zbog vas ,pored toliko mladih i pametnih ljudi (koji će nažalost morati -van)koji se engleskim i njemačkim služe kao materinjim jezikom, vi napravite ovu sramotu i pošaljete Ingrid da "nas "predstavlja pred svijetom,pa jako nas je lijepo predstavila, cijeli svijet se smije Hrvatskoj,ismijavaju nas s pravom!
Mene je bilo sramota to gledati, a vas ?
Dali je to "kumrovečki način"-odlučite sami?
mirovnjak
21.2.2013. 15:23
Vidš Ljubo i ja se često složim s tobom, ali se baš sada ne slažem. Bozanić i biskupi oko njega prišivaju etikete mentalnog sklopa komunizma, ali ne gledaju tko je što radio u komunizmu već isključivo je li sada podržava njegove političke stavove ili ne.
Vidiš ja volim konkretno. Pomoćni biskup Pozaić uspoređuje komunizam sa nacizmom, ovu sadašnju valst kao nasljednicu tog komunizma i zaziva novu oluju da je svrgne, a pored njega sjedi čovjek koji je 71 bio dekan fakulteta pa pošto je dobro to tada odradio nakon toga rektor sveučilišta. Vidiš Ljubo za Bozanića i pomoćnog biskupa za 71 mentalni sklop komunizma između ostalih ima i sadašnji predsjednik vlade koji je tada imao 3 godine i do nove vlasti nije nigdje ni dana radio, a nema onaj koji mu sada organizira tribine, a za vrijeme komunizma išao sa funkcije na funkciju i to u obrazovanju gdje se mlade zadajalo idejom komunizma.
Ljubo R. Weiss
21.2.2013. 15:06
@fitilj
Ajde da se i ja u nečemu s tobom složim: radi se o mentalnom sklopu i svijetu koji je i 22 godine od pada tzv. komunizma, podosta prisutan u mnogim glavama ljudi. Radi se o načinu razmišljanja gdje neka centrala (komitet), neka osoba više u hijerarhijskoj ljestvici, treba odlučivati umjesto članstva; treba biti obrnuto - da centrala iskazuje volju članstva! Tu je čak i svejedno primijetio to kardinal Bozanić ili običan, tzv. mali čovjek!!
mirovnjak
21.2.2013. 14:17
Fitilj!
Ja bi te konkretno pitao i molim konkretan odgovor. Bez floskula kao "Kumrovčani"
Kako komentiraš slijedeće. Bandić u drugom krugu u svakoj drugoj rečenici spominje crkvu i vjeru, a Josipović kaže glasno i jasno da nije vjernik već agnostik.Nakon ovoga crkva prvi put izrijekom (nije to tako jasno radila ni za vrijeme Tuđmana) pozove sa svih oltara od najnižeg kapelana do Bozanića da se glasa za Bandića, a omjer je bio 67:33 % glasova u korist Josipovića. I drugo pitanje. Po čemu je Josipović kao profesor na fakultetu, prije toga asistent i ni dana nije radio do 90 van fakulteta veći komunist od Bandića koji do 90 nije imao ni dana radnog staža van općinskog komiteta Peščenica u Zagrebu, znači profesionalni radnik partije. Po ocjeni crkve je veći jer se nije "preobratio". Molim izrijekom odgovor.
fitilj
21.2.2013. 11:54
Mate Vukušić ama nema sumnje u to da se u SDP-u sve odluke donose većinom!

Zoki predloži, a većina to jednoglasno prihvati!

Naravno može se dogPodsjetimo, Ferdelji je u intervjuu za Globus rekao da Vladi nedostaje hrabrosti i zaključio kako je loše to što se razmatra reforma javne i državne uprave. Između ostalog, naveo je još neke Vladine loše poteze poput povećanja PDV-a te puštanje raznih balona kako bi se ispitala reakcija javnosti. Na kraju je još ustvrdio kako nije siguran može li Kukuriku koalicija preokrenuti smjer u kojem zemlja ide.

Ferdelji je `ocijenio` i Zorana Milanovića te kazao da mu se svidio njegov inauguracijski govor, no ne i reklame za Europsku uniju jer su bile `preobojane`.
oditi da netko kao što smo iz primjera Vladimira Ferdeljilja mogli zaključiti ne shvaća taj princip "jednoglasnosti", pa mu Zoki da nogu.
www.dalmacijanews.com/Vijesti/View/tabid/74/ID/78460/Smijenjeni-Ferdelji-Milanovicu-Necu-uzeti-sest-duznosnickih-placa.aspx

Da te podsjetim; Ferdelji je u intervjuu za Globus rekao da Vladi nedostaje hrabrosti i zaključio kako je loše to što se razmatra reforma javne i državne uprave. Između ostalog, naveo je još neke Vladine loše poteze poput povećanja PDV-a te puštanje raznih balona kako bi se ispitala reakcija javnosti. Na kraju je još ustvrdio kako nije siguran može li Kukuriku koalicija preokrenuti smjer u kojem zemlja ide.

Time je očigledno iskočio iz očigledno jako uskotračnog, rekao bi jednoumnog kolosjeka "jednoglasnosti".

Osim toga Ferdelji je učinio i neoprostivu grešku što je `ocijenio` Zorana Milanovića te kazao da mu se svidio njegov inauguracijski govor, no ne i reklame za Europsku uniju jer su bile `preobojane`.

Danas znamo da je Zoki smjenio Vladimira Ferdeljia samo zato jer je govorio istinu, a ne poštivao "jednoglasnost" luzera kojeg je kukulele koalicija izabrala za premijera!
nadakon
21.2.2013. 11:38
Fitilj ja baš nevolim da meni bozanić mora pričati o komunizmu..i da mi se crkva miješa u civilni život..oni neka pričaju o duhovnom životu jer to bi trebao biti njihov nauk a oni bi htjeli vladat našim životima..meni to netreba da mi bozanić pravi prodike šta ja trebam raditi i kako se ponašati u životu i da se moram bojati nekakve imaginarne crvene opasnosti..oni u crkvenim krugovima imaju i previše svojih problema koje nisu u stanju riješiti nego ih samo zataškavaju..dovoljno sam svijestan i mogu razmišljti svojom glavom a ne da sa moji mozgom treba upravljti bozanić ili bilo koji drugi crkveni poglavar..tako da mene nije strah od bilo kakve crvene opasnosti a vas koga je strah neka umjesto vas razmišlja bozanić..primjer vam je don. GRUBIŠIĆ kojemu je isto dojadilo da netko upravlja sa njegovim mozgom pa im se suprostavio..i svaka mu čast na hrabrosti..
nadakon
21.2.2013. 11:18
Stole nisi mi odgovorio dali si bio član hdz-a ili bilo koje stranke..ako već razgovaramo budimo otvoreni..meni nije samo jasno pošto sam skužio odakle si došao da si dosta nacionalistički nastrojen a živio si u multilateralnoj zajednici jer si protiv čirilice,stalno nabacuješ nekakve komitete i kumrovčane isto kao i slavuj=siniša..evo zaista me to čudi a i ono šta si mati rekao da je u tvom mjestu od 5000 stanovnika u ono vrijeme bilo samo par ljudi srpske nacionalnosti u partiji..mislim da to baš i ne pije vodu stole..zašto kriti nešto iz svoje prošlosti..to je po meni skrivanje od samog sebe..
Templarius
21.2.2013. 11:16
trecu opciju, koja ima razuma i hrabrosti, volje i snage da stvari stavi na svoje mjesto, dobro zadrzi a lose popravi... zbogom crveni i crni , nek dodju oni cije boje zrace pozitivnom energijom a ne mrznjom i glupostima...
fitilj
21.2.2013. 10:55
nadakon zar si zaboravio da je Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić 10. veljače ove godine služeći misu u Zagrebačkoj katedrali pred mnoštvom hodočasnika iz cijele Hrvatske rekao: "Komunizam kao režim pao, dodao je kako ipak njegovo sjeme, mentalni sklop i svijest još uvijek traju"

Prema tomu za svaku razumnu, budućnosti orijentiranu i demokratski nastrojenu osobu na ovoj kugli zemaljskoj je jasno i nema sumnje da su crvene, kumrovečke škole, komiteti i takve stvari koje smo doživljavali u komunizmu prošlo i svršeno vrijeme, ali kao što je nadbiskup Bozanić ispravno zaključio; "njegovo sjeme i mentalni sklop i svijest još uvijek traju." Trajao je za vrijeme HDZ-ove vladavine, a svoj si je nastavak kao što vidimo osigurao i za vrijeme kukulele koalicije.

Da je to tako možemo iz ponašanja kukulele vlasti svakodnevno na nizu primjera potvrditi.

Mene ne čudi da to nije jasno članovima SDP-a jer to nije bilo jasno ni predsjedniku države Ivi Josipoviću koji je kao kandidat SDP-a ponesen atmosferom skupa SDP-a u Rijeci odlučio najaviti “crvenu Hrvatsku.

Stoga je jasno da se tog „bremena komunističkog sustava“ možemo riješiti samo odlaskom cjelokupnog političkog etablišmenta s Markovog trga i Banskih dvora, tj. vlasti koja vlada s ciljem „nezasite pohlepe za protupravnim stjecanjem osobne koristi, na štetu šire zajednice i općeg dobra“.

Naravno nesmijemo zaboraviti ni drugu stranu inačice SDP=HDZ! Znači mora biti; "Obadva, obadva su pala", jer tek će se tada otvoriti put za pravedniju, bolju, i svjetliju budućnost svih nas!
Mate Vukušić
21.2.2013. 7:07
slavuj i Ljubo, ma tko vam brani iznosit imišljenje bilo gdje pa tako i na ovom portalu. Ja sam vam govorio o odlukama unutar jedne stranke, pa tako svakako i sdp-a. Ako ste mislili da bi se na takve sastanke trebalo i vas dvojicu zvati.....onda smo na krivoj crti.
A što se tiče kritike - pa tko vam brani, ako nije kritizerstvo onda je dobrodošlo.
slavujj
21.2.2013. 6:37
pal tako ja gospodine Weiss,
zato ja njih zovem "kumrovčani" jer ne vide ono što bi trebali,sad njih čovjek ne bi smio kritizirati odmah ga negdje trpaju,izgleda da je prevladalo to zastarjelo mišljenje da.onaj tko nije član stranke nesmije govoriti,da je sramofa izreći podršku nekome,odmah te napadaju ,a ne žele vidjeti svoje greške,samo vinastavite tako!
Ljubo R. Weiss
21.2.2013. 1:35
@Mate Vukušić
Žao mi je što o tim skupovima na kojima si bio nemam informacija. Inače, ne mislim da se mora biti član stranke da bi se na nešto utjecalo. Pisanom, ubojitom riječju može se utjecati vrlo mnogo - da u to ne vjerujem pisao bih samo o stražnjicama i poprsju glumica, manekenki itd. a ne o ključnim pitanjima naših života. Mene, kao i svakog prosječnog građanina zanima može li se u našoj sredini živjeti od rada, kamo idemo, srljamo li u socijalnu katastrofu?? Svaki dan netko ostaje bez posla...! Evo, hodam središtem grada u kasne sate i gledam promjene u središtu - koliko samo zatvorenih lokala zadnjih godina, koliko otvorenih kladionica, evo bit će ih još dvije, otvorena je ovih dana neka mala prodavaonica đinđuva u Rusanovoj, gledam koliko malo ljudi izlazi, ljuti me ta pustoš od grada. Lošije čujem pa ne idem na Virkaz, ali što je s ostalim građanima?? To nije ona Virovitica šezdesetih i sedamdesetih godina, ovo je ukleti grad..., varoš koju treba pokrenuti jer preduvjeti postoje. Evo, posudio bih neki DVD s novijim filmom, otišao bih u kino...nemamo ga! Grad ove veličine treba manji hotel, nemamo ga...Ovaj grad je prometno izoliran...veze sa Zagrebom nemamo. Ekipa koja je na odlasku osigurala je neke investicije, što rade sada zastupnici u Saboru??? Udala se zastupnica - neka joj je sa srećom - ali kako god netransparentno bilo, nešto se i gradilo...nešto se događalo! Zašto ne Podravka II u Virovitici???
Sve su demokratski procesi, ali ljudi su bili strpljivi, i još su,no svugdje oko nas vrije - u Bugarskoj, Grčkoj, Sloveniji, dok kod nas već 22 godine manje-više iste kabadahije kroje kapu građanima...gubi se vrijeme na strančarenje, opako strančarenje...vlada opća apatija, beznađe, neka vrsta autizma. Politika se i uči - gdje je idejno osposobljavanje članstva stranka?? Kada je i gdje bilo zadnje otvoreno predavanje o pravaštvu, Radićevu nauku, liberalizmu, socijaldemokraciji?? Treba vratiti vjeru u struku, znanje, moral, manje prebrojavati krvna zrnca, a više gledati tko daje koliko zajednici, i ne diviti se moćnicima...pogotovo ovima u Zagrebu. Zato, svi koji imaju ambicija, karte na stol, osigurati ljudima radna mjesta i plaće, sve je onda lakše. I naravno, pokradeno vratiti u državnu i gradsku kasu, privući investitore...Umjesto toga navlačit ćemo se oko sporednoga, birati euro-parlamentarce koji će jedva beknuti u EU parlamentu..., dijeliti fotelje, a ne stvarati robu i davati usluge! Dakle, primum vivere, deindi filosofare!(Prvo živi, onda filozofiraj!).
slavujj
21.2.2013. 0:53
i da ne zaboravim "lobiranje"
pa to znači "čista kupovina",siguran sam da vrlo dobro znate da se lobirati ne može bez novca,čijega?koliko?zašto? i za koga lobirati?
slavujj
21.2.2013. 0:35
gospodine Vukušić
to sam pitao jer mislim da pojedinac može biti u zabludi,izmanipuliran od nekoga ali da većina ne može
a izgleda da sam ja u zabludi!
Mate Vukušić
21.2.2013. 0:23
Stole, ako hoćete biografski podatak, evo: da bio sam član SK od 85 do 91. ( u Vojvodini, naravno ). Poslije toga osnivač Markovićevih reformista, a od 94-te Socijaldemokratske partije Hrvatske. I reći ću vam još, za kraj, da ne mogu razumjet vaše larmanje o komitetima, pravoslavcima, ćirilici, koju ste očito prvo učili, i sličnim temama koje skoro bez iznimke nemaju veze s temama pod kojim komentirate.

Slavuj, odgovor tebi: SDP je demokratska stranka, da ne detaljiziram. Ne znam kako se odluke donose u drugim strankama, u SDP-u većinom ! Lobiranjem?? Pa sve je dio demokratskog procesa...
slavujj
20.2.2013. 23:34
e moj stole, neće ni to dugo,mislim boce
radi se na tome da se to zaustavi,bilo zabranom,bilo porezom a kako su počeli mogli bi i kažnjavati!
stole123
20.2.2013. 23:29
nadakon opet ti braniš,dobar ti je onaj izraz zrno po zrno pogača, a narod to komentira ovako boca po boca pa ću skupiti da kupim kruh za djecu,nadakon mani se branjenja neobranjivog,pozdrav
mate mate ,pišeš da si bio član i takvog tjela (komiteta)zanima me samo dali u hrvatskoj ili u rodnom mjestu.
ja nisam bio član čak ni partije a kamoli komiteta, a i moje malo mjesto od 5000 stanovnika je imalo jedva par članova partije,i to su bili pravoslavci, pozdrav
mikeš07
20.2.2013. 23:21
@terzo-hvala što si svojim načinom obračanja ukazao na razliku između nas dvojice.
slavujj
20.2.2013. 23:17
Gospodine Vukušić ja vama potpuno vjerujem da se Vi nastojite izboriti za demokratski način razmišljanja i donošenja odluka, a kad tvrdite da je tome tako lijepo vas molim samo jedno,
neću vas pitati da li je gospodin Barić Vaš izbor jer to ne bi bilo ni korektno ni pametno,nego dali je
gospodin Barić izbor VEĆINE SDP-a?
Mate Vukušić
20.2.2013. 20:48
Ljubo, ne reagiram kao uvrijeđen ( odavno sam to u ovoj, virovtičkoj, politici prestao biti ) a na sreću ponajmanje kao curica. Meni osobno je sasvim jasno što znači spominjanje komiteta ( bio sam ponosni član i takvog tijela ) odnosno što seželi čitateljima ovih komentara s tim naglasiti.
Takav stil je svakom dozvoljen, ako to želi, ali moram reći da me iznenađuje od vas, nisam siguran da vam "pristaje".
O "širim raspravama" koje spominjete-prevarili bi ste se. Upravo sa jedne takve sam upravo došao doma, sreo sam i vašu personu u šetnji s virovitičkim ugostiteljem. Dakle, iznenadili biste se sa ozbiljnošću rasprave na temu iznalaženja rješenja izlaska iz krize ( one državne onako usput ) na nivou Virovitice. To što za stolom u raspravi nije sudjelovao netko za koga vi mislite da bi trebao biti, je vaša muka, morate biti član da bi na to mogli utjecati. U demokratskom društvu pa tako i našoj stranci odlučuje većina, i ne glasa nitko iz Zagreba o stvarima vezanim za Viroviticu. Pojasnio bih vam još neke stvari o funkcioniranju sdp-a ali možete to sve vidjeti na sdp.hr.
I, molim vas, nemojte od mene očekivati da reagiram na bilo što onda kada to vi mislite da bih trebao. Autonomnost u tom slučaju ću zadržati.
Što se stavova tiče, Ljubo, pa svakome je jasno da ih iznosim javno, bez zadrške pod punim imenom i prezimenom, u većini slučajeva odmah nakon događanja-imate primjer na temi o MINUSU.
Mogao bih još ali neću davit, na drugom je Milan vs Barcelona - neprocjenjivo. ( možda mrvu na poluvremenu ).
slavujj
20.2.2013. 19:57
Istinski me raduje što su se javila gospoda Weiss i Vukušić ,naravno pored svih ostali,jer me zanima i njihovo mišljenje ma kakvo ono bilo,potpuno sa slažem sa zadnjim Ljubinim komentarom jer je to potpuna istina, (20.2.2013. 19:04:12) o sve mu se odlučuje u zg i to je najveći problem,upravo zato se uvijek zalažem za zdravi dijalog i razmjenu mišljenja a ne samo "klimanje glavom"(valjda glava služi nečemu drugome!),no vratimo se "anketi" naravno da je
@lav973 potpuno u pravu kad postavlja pitanje a tu je i odgovor,oni žele uvjeriti sebe i svoju "centralu u zg" u takvu glupost kojom aj isti narod toliko pocjenjuju ,pa zar vi mislite da smo baš takvi naivci ,koji će nasjesti na takve bedastoće.Gospodine Weiss vjerujte vi meni,nemoguće je iznijeti neki pošten i ostvariv plan ako se ne zna točno,istinski točno financijsko stanje,samo sa nekom poznatom količinom novca se može govoriti iskreno i planirati a sve drugo su samo "lijepe želje-teško ostvarive"da ne kažem nemoguće ili, laganje narodu.Baš iz toga razloga je potrebno postaviti "kamen temeljac" ,izabrati poštene i moralne ljude koji znaju kako pokrenuti ovaj grad ,ali na pošten način,sve drugo su zablude.
nadakon
20.2.2013. 19:31
Gos. LJubo pa te reforme šta se provode pa vidite da se provode dio po dio i to postepeno pa i smanjivanje plaća za 3% i smanjivanje nedozvoljenog minusa građanima će ipak jedan dio riješiti..ako se ide u rezove postepeno jednima nevalja,ako se ide brzo drugima nevalja..teško je svima ugoditi ali htjeli mi ili ne sve to nas čeka sad ili poslije jer se mora puno toga ispraviti jer smo živjeli ali to samo manjina iznad svojih mogućnosti..znate kako se kaže zrno po zrno pogača pa tako i reforme koje seprovode malo pomalo da nam kasnije bude bolje..
terzo
20.2.2013. 19:28
@mikes07 " Piskarat po hrvatskim portalima između dva ribanja wc-a "
Mikesi su pametniji od tebe (k...c si ti , a ne mikes)
Ti si najobicniji majmun koji veze nema i samo bulazni.
U Virci b` mnogi bili sretni , kad bi imali sto ribat` .
Pokri se usima ... , a prije toga pazljivo procitaj svoj komentar (piskaralo blentavo).
Ljubo R. Weiss
20.2.2013. 19:04
@nadakon
Spominjem Centralni komitet ne zato da bi uvrijedio Matu, već zato što mislim da stranke rade povremeno gore nego u vrijeme tzv. komunizma. Ovo su LOKALNI izbori, ali ključne odluke se donose u centrali u Zagrebu, to se odnosi na gotovo sve stranke. Prije Nade Čavlović Smiljanec ne vjerujem da netko prije može
- i smije - iznijeti neki stav, pa i stav prema anketi,i potpisati ga. Apeliram ponovo, usmjerimo se na ključne teme, primjerice, nadokan, gdje ti vidiš gospodarski izlaz?? Nećeš mi reći da je važan potez ograničavanje minusa na kontu građana, ili smanjivanje plaća za 3,00 %, osim u obrazovanju???
nadakon
20.2.2013. 18:51
Gos.LJubo i ja sam vaše komentare par puta pohvalio na ovom portalu ali ovo danas šta ste rekli za matu i spominjali tamo nekakvi centralni komitet pa ja nebih rekao da vam se to samo omaklo..to zaista nije fer prema njemu..pa zar ste spali na komentare recimo slavuja ili fitilja kad nemaju odgovore na neka pitanja onda spominju crvene,kumrovečku školu,komitete i takve stvari..komunizam je nadam se da se slažete samnom prošlo svršeno vrijeme..pa kad bi tako rezonirali onda je većina naših političara proizašla iz komunizma i šta da im to sada svakodnevno spočitavamo..iako se za ni jedno društveno uređenje nemože reći da je idealno komunizam je ipak od drugih barem po nekim postavkama trebao biti idealan za sve..ali pa tko ga je onda napravio ozloglašenim..pa naravno ljudska pohlepa za imanjem nečega šta mu u životu nikad neće trebati..a to se dešava i danas..1% ljudi ima 99% kapitala u svijetu..po čemu se onda razlikuju komunizam i današnji kapitalizam..možda jedino po ljudskim slobodama i pravima..zato nebi trebalo stalno nekome nametati na nos takve stvari i baš me je iznenadilo da ste to vi izgovorili..pa mi smo svi svijesni šta se radilo ili se uopće ništa nije radilo u ovih dvadesetak godina..živjeli smo na lažnom novcu koji nismo imali nego smo se zaduživali,živjeli smo na lažnim obećanjima,živjeli smo sa velikim lopovlukom i pljačkom hdz-a i njegovih poslušnika..porez smo plaćali samo mi mali ljudi..vladao je haos u svim segmentima društva od pravosuđa,gospodarstva,financija,ljudskih prava..a to je i odgovaralo vladajućima jer je najlakše nešto ukrasti ili zataškati tamo gdje nema reda..i sada kad se pojavio netko tko kaže..svi moraju plaćati poreze,mora se napraviti fiskalizacija šta je prije nas recimo napravila i srbija i makedonija,moramo se racionalnije zaduživati,moramo se postepeno osloboditi dužničkog ropstva i puno toga još da bismo kasnije malo bolje živjeli..i šta se onda dešava..naravno javljaju se protivnici svega toga i to oni isti koji su opljačkali hrvatsku i nekoga proglašavaju komunjarom..zašto..pa smo zato jer oni neznaju živjeti u društvu gdje vlada red i gdje se moraju poštivati društvene norme..naravno da su ti rezovi za većinu ljudi bolni ali nešto se treba preboljeti tako da bi nam sutra bilo bolje..i zato gos.ljubo neznam zašto spominjete nekome centralni komitet samo zato ako čovjek kaže istinu..pozz..
Ljubo R. Weiss
20.2.2013. 18:17
I još napomena - i tebi Siniša, i tebi Mate čestitke što svoje upise potpisujete imenom i prezimenom! Radi to i Saša Horzić, i u tome vidim put ka otvorenom nastupanju i doprinos transparentnosti političke scene! Ovako mi se čini da i ovdje neki raspravljaju s figom u džepu! Ne očekujem da se svi slože s mojim idejama, ali već više od četiri godine svoje političke stavove i razmišljanja potpisujem i tako ne glumatam, nego jasno i glasno iskazujem svoj politički identitet. Za neke je ovdje to još rizično, ali bi bilo dobro da nas je sve manje s pseudonima, a više s osobnom iskaznicom tj. imenom i prezimenom. Telefon ne treba!
Ljubo R. Weiss
20.2.2013. 18:02
@Siniša Prpić, Mate Vukušić, Templarius...
Dragi Siniša,
nešto od ovdje napisanoga rekao sam ti i prilikom pokojeg susreta. Ti vodiš stranku i nadam se svi zajedno vodite politiku stranke, ja sam promatrač, ono što se udomaćilo reći, analitičar. Ovo je analitika lokalne političke scene, i osim dobrih poteza vućeš i loše. Moje je mišljenje da si idejom sa mljekomatom, koja je realizirana, učinio više za stranku nego što činiš ponavljanjem tko je i kakav je Ivica Kirin, a pogotovo predlaganjem Karamarku što da radi s Kirinom. To mi se čini unutrašnja stvar HDZ-ea, a i cijela tvoja kampanja, bez razrađenih strateških gospodarskih ideja, čini mi se blijedom i stihijnom, što je šteta jer HSPD, i ti osobno, možete kao stranka centra više i bolje.
@Mate Vukušić
Previše si onu napomenu shvatio osobno. Nestranački sam novinar, ne navijam n za jednu stranu - ako izuzmemo da navijam za VPŽ i razvoj grada Virovitice. U godinama sam kada me politički angažman u praksi, a posebno pozicije ne zanimaju - zanima me zašto je, recimo, HSPD brže reagirao nego SPD na anketu, i najviše me zanima, ako želite pobijediti, na kakvom konkretnom gospodarskom programu će to eventualo biti. Tih ideja nema, nema ih ni u ovoj raspravi, što je ukupno jedna zabrinjavajuća bezidejnost SDP-a pa i svih nas. Inače, oba nesretna napomena o Centralnom komitetu zaista je više stvar stila, ali i poruka da nema unutarstranačkog života, tj. rada ogranaka, širih rasprava o putu izlaska iz krize. Mogao je nastati jedan polemički članak od tvoje strane, umjesto da reagiraš kao uvrijeđena curica.
I molim diskutante da poštede Templariusa neukusnih primjedbi - rođenih ljudi u Virovitici i okolici ima svugdje u svijetu i upravo i oni mogu pomoći svojim znanjem, iskustvom (i ušteđevinom?) razvoju svoga zavičaja! Moj je prijedlog, usmjerimo se recimo na pitanje, može li uz "Viro" nastati Podravka II, tu je šećer, može li se na temelju njega razviti neka veća proizvodnja, ima li prostora za siranu, dogradnju TVIN-a, i najvažnije, kako aktivirati investicijske potencijale domaćih ljudi i stranaca!??
Loco
20.2.2013. 17:39
Kad pogledam komentare na pojedine teme nemam
što reći nego da su Sinišini i Matini komentari
zaista konstruktivni i u skladu s političkom i realnom
stvarnošću u našem okruženju. No,gosp.LJubo i s
vama sam se nekoliko puta na ovom portalu složio.
Ovaj ste me puta stvarno razočarali izjavom prema Mati i ne mogu ništa drugo reći "idete li u
Izrael pitati za mišljenje"?? pozdrav!
Boki13
20.2.2013. 17:08
Sramota za virovitički list i za gospodu na čelu našeg divnog utonulog grada, za hdz ni pijani majmuni ne bih glasovali.
Mate Vukušić
20.2.2013. 16:59
Za početak, po ovoj temi, gospodine Weiss, zbilja nemam što reći. Vaša konstatacija ( zločesto "pitanje" da se nisam oglasio jer mi partija nije dala mišljenje ) toliko je, u kontekstu današnjeg vremena, bespredmetna i dječje pameti. Vama za informaciju, u socijaldemokratskoj partiji jesam, namjeravam i ostati. Na taj način doživljavam današnju politiku i zbilju u bilo kom sgmentu života. Ne glumatam kao neki, ne na portalu nego na političkoj sceni. Ono što imam za reći, nekom drago ili ne, reći ću bez obzira kako to doživljavali, bilo tko pa tako i vi.
Shvatit ću i ovu vašu opservaciju kao još jednu u nizu vaših frustracija-istina, ne znam čime. No to je vaš stil i imate na njega pravo. Što god vam to značilo. Na sve daljnje vaše neupućenosti rado ću vam odgovoriti. Zdravi bili.
lav973
20.2.2013. 16:50
Ako anketa pokazuje tako dobar postotak HDZ-a nad ostalima, zašto HDZ potpisuje koaliciju sa HSS i HSP AS već sad prije izbora, a rezultati ankete obečavaju nadmočnu pobjedu HDZ-a. Molimo bih da mi netko objasni?
siniša prpić
20.2.2013. 15:57
Ponavljanje je majka znanja .....
" „Zanima nas da li građani Virovitice na čelu gradu u naredne četiri godine žele čovjeka koji je držao lojtru najvećem lopovu u novijoj hrvatskoj povijesti Ivi Sanaderu. Mi, Virovitičani se moramo pogledati u oči i vidjeti kakvi smo ljudi. Siguran sam u to da se Virovitica crveniti neće od stida zato što postoji barem 17 milijuna razloga da ljudi izađu na izbore. Od prije dva tjedna ima još jedan - stanice za tehnički pregled vozila. A do izbora samo nebo zna hoće li biti još koji razlog".
Ako je potrebno za one koji teže shvaćaju, samo recite....
@Lj.R.Weiss, u Izraelu, o jednom pitanju u Izraelu postoji konsenzus - Pitanje sigurnosti Izraela.
U Hrvatskoj je sazrijelo vrijeme za konsenzus oko jednog pitanja - stop lopovima i lopovluku.
O programima će se vrlo lako. Kao što je neki dan rekao don Ivan Grubišić. Dakle, ne filozofirati.
siniša prpić
20.2.2013. 15:49
Još malo istine koja neke boli :
"Bitna poveznica ove ankete je i obraćanje Karamarka prošle nedjelje u Krašiću gdje je vrlo jasno rekao da na mjestu rizničara želi vidjeti gospodina Mihanovića koji je prvi razotkrio sve marifetluke Fimi medije. Iza te njegove želje krije se jasna namjera - svi oni koji su umočeni u aferu Fimi medija moraju otići, a vrlo dobro znamo gdje u toj priči postoji lik i djelo Ivice Kirina. Da nije bilo tog govora anketa sigurno nebi bila objavljena"
siniša prpić
20.2.2013. 15:46
Samo za one koji "sporo čitaju"....., na tiskovnoj o anketi sam rekao, a i dalje stojim iza izrečenog :
"objava ankete je očajnički potez lokalnog HDZ-a da po posljednji put izvrši pritisak na Karamarka da Kirin ostane kandidat za gradonačelnika Virovitice. Taj potez je vrlo jasan - zna se kako prolaze oni koji izgube političku moć, vidimo to sa Sanaderom"
Mikeš09
20.2.2013. 15:36
Slažem se sa Templariusom...samo bih još dodao nek se uvede novčana kazna za sve one koji ne izađu na izbore a izborni prag još povećati a ne smanjivati jer onda kojekakve nazovi strančice ne bi mogle ucjenjivat kao ovi iz Gradimirove...
Što se tiče Mikeša ...evo na ovom portalu se odnekud pojavi i treći tj. mikeš 07...polako napredujemo...
Templarius
20.2.2013. 13:55
mikes07, nemoj se rugat ljudima koji ciste WC-e. posteno zarade svoju placu, za raszliku od onih koji rade sranja... i samo da znas, ne peru svi wc-e koji odu van. na zalost nema tako puno direktorskih i politickih funkcija u HR koliko ima mamini i tatinih sinova koji bi na njima htejli bit... takvima preporucam od srca posao cistaca wc... polozaj ko stvoren za njih
mirovnjak
20.2.2013. 13:50
Sulejmane beže potpisijem.
Podružnica Remetinec najjača podružnica ZNA se.
Pa naprosto gospodo, ako je nešto bilo dobro do prije godinu dana i da se namjerno uništavalo nije se moglo uništiti, pa bio ti prijatelju bičbožji ili vražji red bi bilo da napišeš.
Očekoivao sam vlast koja će nešto popraviti, ali nije pa me razočrala. To mogu prihvatiti, ali da je sve upropastila i da treba isprazniti Remetinec i iste vratiti na vlast previše je pa makar ti bio i božji čovjek moj bič božji.
mikeš07
20.2.2013. 13:10
I šta će radit u Švicarskoj?
Piskarat po hrvatskim portalima između dva ribanja wc-a.
Templarius
20.2.2013. 12:57
mikes07, radujem se 01. srpnju 2013 i sansi da preko poznanastava zaposlm u svicaskoj par stotina maldih viroviticana zeljnih dobre zarade... mislim da se to moglo jedino jos za vrijeme Josipa Broza... hvala ti druze Tito... da nije bilo tebe svi ovi koji primaju svicarske penzije skupljali bi smece po kontonjerima...
Sulejman veliki
20.2.2013. 11:49
Inače elemnetarno nepismeni bić božji 007 ovom rečenicom je pogodio.
"sve je zamrlo zbog bitanga,neznalica i neradnika koji nisu nikad stvorili ni jednu novu vrijednist nego su sve unistili i zaustavili zivot u rh te je doveli doponora propasti".

Da baš tako bitange, neznalice, i neradnici, a ja bih još dodao protuhe i vucibatine. Vođa vam je u zatvoru, a uskoro će i trojka iz VPŽ koja mu je držala lojtre.
bicbozji007
20.2.2013. 10:25
ljubo je ipak shvatio da je ovo ogroman uzorak koji bas i nemoze fulat, sinisa je na tiskovnoj potvrdio da je i njihova anketa skoro ista a onda nije znao u cemu je problem no vazno je da je on imao tosko vnu i da je nesto reko,,!!bit ce vjerujem i novih anketa kao i koalicija pa mislimxda uz sve objektivne okolnosti partija ce biti uvjerljivo demokratski pobjedena i satrana na lokalnom i regionalnom nivou a onda obracun za sve nedace na drzavnom nivou jr kad ljubo kaze da je ovo katastrofa onda samo slijepci ipartijski drugovi zbog svojih privilegija ne zele priznati da neznaju, nemogu ine zele radit u interesu gradana, misle da ce se nesto dogodit samo od sebe,, malo morgen potezi vlade i ministara imaju vrlo bitan utjecaj na smjer kojim drzava ide a tako i poduzetnici obrtnici i poljoprivrednici, svi su u bedu, strahu, depresiji, koriste posljednje atome zaliha za prezivljavanje jer novih natjecaja za poslove nema nema investicija sve je zamrlo zbog bitanga,neznalica i neradnika koji nisu nikad stvorili ni jednu novu vrijednist nego su sve unistili i zaustavili zivot u rh te je doveli doponora propasti!!
mikeš07
20.2.2013. 10:25
Hvala Ti što nas prosvječuješ,o mudri prijatelju iz bogate Švicarske.
crni
20.2.2013. 10:24
Prema zadnjim informacijama, u stožeru HejDiZija je danas bilo veselo. Naime, u jutarnjim satima pred središnjicu stranke parkirao se šleper pun domaće ličke bunike. Direktor HejDiZija, Markokara je osobno potpalio vatru ispod kotla u koji je dobrovoljno vatrogasno društvo iz Drogerovaca nasulo 5 kubika vode. Kad je voda uskuvala, viličarem je ubačeno oko 3 kubika svježe bunike te se nakon sat vremena krenulo sa konzumacijom kompota. Svečanosti je bio nazočan i jedan gost, ambasador Kolumbije koji je nakon kušanja kompota izjavio:

- Thers no mader... lajk Tina Tarner sej, SIMPLI D BEST! (U prijevodu - Nema majko... štob Tina Tarner rekla, JEDNOSTAVNO NAJBOLJE!)

Nakon 4 lonca ispijenog kompota od bunike, okupljenom mnoštvu se obratio i direktor HejDiZija, Markokara, te rekao:
...
- Sać... ja... Rvacka... nema... radijator... ehehehe... av av av... mjaaaaau... mjaaaaaau...

... te je nakon toga pao na pod.

Što se dalje događalo, izvjestiti ćemo vas u večernjim satima pošto sada uže vodstvo HejDiZija golo trči livadom dok svi u jednom glasu izvikuju MI SMO ULJNI RADIJATORI!Prikaži više
Templarius
20.2.2013. 9:03
kod mikesa me vise nsita nebi iznenadilo... ali ova anketa je jedna velika laz... i da potvrdim , lijepo je zivjeti u svicarskoj i proamtrati kako se u domovini zivi... ali zalosno je vidjeti da masa ljudi ne razumije koliko je vazno da svoju sudbinu uzmete u svoje ruke... glasajte , izadjite na izbore i maknite ove parazite sa svojih ledja... trazite trecu opciju inace vam nema spasa
maky_horzic
20.2.2013. 8:41
Ljubo, sve na mjestu, žalosno je ako 55 posto građna misli da lojtraš silnih otuđenih miliona treba dobiti još jedan mandat, žalosno jer onda t znači da nša provincija večinski podržava lopovluk i pljačku, način života kavi su uglavnom njegovali turski osvajači, a u crkvi su svaki dan i glume katolike.
Sulejman veliki
20.2.2013. 7:34
Bilo bi dobro da se uredništvo Virovitičkog lista oglasi i kaže koja je agencija napravila anketu, na kojem uzorku, koliko je to koštala i iz čijeg je budžeta plaćena.
Nadalje, mnogi sumnjaju u ovakav rezultat pa bilo dobro da uredništvo pozove predstvnike stranaka u nedjelju na Radio Viroviticu, pokaže im rezultate ovjerene od agencije i zamoli ih za javni komentar.


Još iz kategorije Izbori 2013.