Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Kota Lj. R. Weissa

Ljubo R. Weiss: Bolje ogledalo Hrvatske u svijetu - Josipović ili Bandić?(svjetlo-tama, drugi dio)

  Ljubo R. Weiss           06.01.2010.         1790 pogleda
Ljubo R. Weiss: Bolje ogledalo Hrvatske u svijetu - Josipović ili Bandić?(svjetlo-tama, drugi dio)

Predsjednik svake zemlje pa i Republike Hrvatske  stajući pred počasni vod garde, vlastite zemlje ili zemlje u kojoj je gost, pozdravljajući goste, ili bivajući njihov gost, ne iskazuje samo sebe kao osobu nego je i svojevrsno OGLEDALO te zemlje. Nastojat će odgovoriti na brojna pitanja u diplomatskim rukavicama, reći ni previše ni premalo znatiželjnim novinarima, jednostavno, u delikatnoj dužnosti pokazati sva svoja umijeća, znanja (posebno jezika), ali i osobni šarm. Stjecajem okolnosti u Beču, drugom gradu Ujedinjenih nacija, imao sam prilike upoznati veći broj diplomata pa se i sprijateljiti s nekima od njih. Da ne ispadne samohvala o tome ništa više, osim da su mi ti kontakti pomogli vidjeti i saznati kako egzistira taj naoko tajnoviti i uvažavani svijet diplomatskih uglednika.

      Jedna od ključnih zadaća predsjednika RH je «predstavljati i zastupati RH u zemlji i inozemstvu».(članak  93 Ustava, prvi stavak), a uz ovo ide i patnje  «obrane i   neovisnosti i teritorijalne cjelovitosti RH».. Ukratko, pitanje je, pretpostavljate, tko bi od dvojice kandidata za predsjednika RH ovu zahtjevnu zadaću predstavljanja i zastupanja uspješnije obavljao: dr. Ivo Josipović ili Milan Bandić? Inače, kako je Milan Bandić nametnuo prljavu izbornu kampanju, bojim se da će ova pitanja, pa i moj komentar postati manje važna, čak sporedna.

   Moj je odgovor- dr. Ivo Josipović.  Zašto?

   Prije svega zbog dva razloga - dr.Ivo Josipović je pravni stručnjak, profesor kaznenog prava na Pravnom fakultetu u Zagrebu, poznavatelj pravne i političke procedure, legalist, čovjek s iskustvom u međunarodnim kontaktima koji nisu samo «blic» susreti nego i konkretan pravno-diplomatski posao. Drugo, dr. Josipović je svestran, kulturan, glazbeno obrazovan čovjek, znalac nekoliko stranih jezika, posebno engleskog koji je prvi diplomatski jezik danas u svijetu. Te međunarodne kontakte i zadaće dr. Josipović je imao već u ratno vrijeme kao tajnik Udruge za pravnu pomoć kada je zahvaljujući njegovu angažmanu iz srpskih zarobljeničkih logora u Hrvatsku vraćeno dvjestotinjak zarobljenih osoba, među kojima i neki osuđeni na smrt a i čovjek, jedni preživjeli likvidacije na Ovčari koji je poslije bio krunski svjedok na procesu počiniteljima tog zločina. Istovremeno, za razliku od tvrdnji neupućenih ili zlonamjernih, dr. JOSIPOVIĆ NIJE PISAO NIKAKVE OPTUŽNICE za hrvatske generale u Haagu, NEGO SUPROTNO, POMAGAO AKTIVNO u pisanju obrane nekoliko osumnjičenih hrvatskih branitelja! O tom angažmanu Josipovića posvjedočilo je sedamnaest istaknutih branitelja svojim potpisima, među kojima i tri generala hrvatske vojske!

   Ovih tjedana aktualne su tužbe i protutužbe na relaciji Srbija-Hrvatska za genocid, i ne  vjerujem da bi se u tome lako snalazio Milan Bandić koji je toliko radio da čak nije imao vremena pogledati detaljnije hrvatski Ustav, a kamoli  upoznati  bar dio od brojnih zakona i konvencija. Dakle, dr. Josipoviću će trebati i pomoć pravnih stručnjaka i siguran sam da će ih, poznavajući svoje kolege, znati odabrati, ali i osobno će se, pretpostavljam, sasvim dobro snalaziti u zamršenim pravno-političkim labirintima. Drugo je pitanje, hoće li ga većina hrvatskih građana u tome moći pratiti?

   U sučeljavanjima dr. Josipović je iskazao veću kompetentnost u pitanjima vanjske politike Hrvatske, dokazujući svoje znanje i informiranost, a posebno elastično pristupajući pitanju odnosa sa susjednim zemljama, no pri tome zadržavajući pred očima nacionalni interes Hrvatske.

   Mada se preko tog pitanja prelazi relativno mirno znanje stranih jezika u današnje vrijeme modernih komunikacija, ali i zbog naravi državničkih komunikacija gdje se mnoge teme raspravljaju u  privatnim, neformalnim druženjima, pa i razgovorima u četiri oka, imati kraj sebe prevoditelja jednostavno nije praktično i blokira i najbolje inicijative. Priznajem, moj engleski je slabiji od njemačkog i izuzetno sam se glupo osjećao na partijima u Beču gdje se, uz dobro jelo i kapljicu, konverziralo na najrazličitije teme, kada bi mi promakla poanta nekog vica ili dosjetke. U diplomatskim krugovima, ako nemaš očekivana znanja i informiranost, jednostavno si izoliran i što je najgore, neuvažavan  od sugovornika. Siguran sam da bi se u tim opuštenim i neformalnim razgovorima dr. Josipović sasvim dobro snalazio. A kada bi još sjeo za klavir i odsvirao neku kompoziciju mogu pretpostaviti kako bi ga diplomati gledali sa strahopoštovanjem, tim više što dvije trećine njih i danas ima stereotipe o svima nama koji dolazimo «s Balkana». A Balkan, kažu starosjedioci  Beča počinje već od - Rennwega - neuglednog  kvarta u jugoistočnom dijelu Beča.

   Uvjeren sam također da bi, polazeći od sebe i svojih znanja i «šlifa» dr. Josipović znao bolje odabirati hrvatske diplomate za koje tvrdim da su, zbog svoje neučinkovitosti  dijelom odgovorni za naše predugo čekanje u evropskoj čekaonici. Diplomatske dužnosti, iako je diplomacija i izgubila na svojoj važnosti, ipak nisu i ne bi smjele biti sinekure za islužene političare ili nagrade za ovo ili ono učinjeno premijeru ili predsjedniku RH.

    Svojim dizanjem ruke protiv arbitražnog sporazuma sa Slovenijom, dr. Josipović, iako u osnovi Evropejac, pokazao je i kuražu i upozorio da ne može glasovati za sporazum koji će, htjeli to mi ili ne, ipak značiti raspravu o  teritorijalnoj cjelovitosti RH. Jer slovenski i drugi brodovi ne mogu kopnom do  slovenskih luka ili do otvorenog mora i svako rješenje , pa i ono najpovoljnije za Hrvatsku, znači određene ustupke slovenskom susjedu. Vidim Josipovića  kako dostojanstveno, nikako na koljenima, pregovara i koordinira brojne aktivnosti o ulasku Hrvatske u Evropsku zajednicu i kako će to bar iduće dvije godine biti temeljno pitanje vanjsko-političkih aktivnosti Hrvatske, posebno korištenje predpristupnih sredstava EU. I zatvaranje pregovaračkih poglavlja od kojih će ono o pravosuđu biti najdelikatnije, gdje je opet dr Josipović kao «kod svoje kuće».

   Isto tako ne mogu zamisliti dr. Josipovića da govori «Ajme najme Ivo Josipović» ili « Aj spiking kroejša ili da izuva cipele prije polaganja vijenca na spomenik žrtvama u - Varšavskom getu?? Ne očekujem od Bandića da igdje padne na koljena kao Willy Brandt (kojeg, čujem Ivo Josipović s pravom cijeni), a još manje očekujem da Bandić puže po spomeniku - u Varšavskom getu!!!!

   Milan Bandić također ima određena iskustva u međunarodnim odnosima - to su korisni kontakti i dobre veze, no nisam siguran da imaju takvu širinu i doseg kakvi su kontakti i iskustva dr. Josipovića. Da okrenut Kozari Boku Milan Bandić nije imao vremena putovati po svijetu, istina je, ali više vrijedi nekoliko dobrih i uvjerljivih nastupa za govornicama Ujedinjenih nacija i evropskog parlamenta, decentan nastup u Bijeloj kući ili razgovori se delegacijom  Svjetske banke  i MMF-a, nego stotine obilazaka blatnjavih zagrebačkih ulica. J U sučeljavanjima Milanu Bandiću se dogodio veliki gaf kada je govoreći o stanju na Bliskom istoku povezao bivšu državnu tajnicu C. Rice i aktualnog predsjednika USA Baracka Obamu. Može se pretpostavljati kako će izgledati eventualni susret sadašnje državne tajnice USA  Hilary Clinton i Milana Bandića, tim više što Hilary Clinton, kao supruga Billa Clintona, nije od jučer u politici USA pa i u međunarodnim odnosima. Nije znao ni tko je sadašnja hrvatska veleposlanica u USA (Kolinda Grabar Kitarović). Možete reći, pa što događa se to i drugima - da, događa se ali se i zbraja pa i zamjera. Jer, mada nije više vrijeme kada se zbog  nekoliko gesta ili krivo izgovorenih riječi započinju i međunarodne napetosti pa i konflikti, vrijeme je kada Hrvatsku treba predstaviti svijetu u sasvim drugom svjetlu, kao zemlju prava i prosperiteta, zemlju u kojoj će se ulagati ne samo u banke i trgovine, nego će biti zanimljiva i kao industrijska zemlja, mediteranska destinacija i turistička meka, gdje su POŠTEN rad, pravDA i pravna država naši prioriteti.

   I neće nas zaobilaziti prilikom Novogodišnjeg koncerta u Beču kao podunavsku zemlju, neće austrijske novine pisati o  sumnjivim poslovima u koje je bio upleten Sanader već o našoj kulturnoj povijesti, našim prirodnim ljepotama  i znamenitostima -  naš prepoznatljiv znak neće biti  kriminal i korupcija, nešto što je nabujalo u «kumovska» vremena, već primjer da je rak-rana mito i korupcija sanirana na zadovoljstvo prije svih građana «lijepe naše», a onda i regije, Evrope i  cjelokupne međunarodne zajednice.

   A to predmnijeva prije svega i razvoj demokracije u Hrvatskoj koju valja afirmirati, a ne kompromitirati prljavim kumovskim igrama ili pokušajima »puča» u stranci ili čak državi, u koje nas uvlače neodgovorni, oni  koji nisu odraz hrvatske kulture i tradicije.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

zzzz
8.1.2010. 20:31
A I "ZNA SE" JE BIO CRVENI??????????????
Danica
8.1.2010. 16:11
Pa koliko je Bandi` ulupao novaca u iybornu kamlanju_ Milijuni i milijuni, od ;ega dio i yagreba;kogm], narodnog novca. Pa nije on dolayio u Viriviticu na svoj trosak, dolazio je na trosak Zagrepcana. I sto ga zanimalo? Neda osluskuje treba li ga Hrvatska, nego trebali ga Kirin i virovoticki ZNA SE...I udara po CRVENOM ispod koje boje je bio 30 godina.. Laz do lazi...
zzzz
7.1.2010. 21:14
LUD ČOVJEK - GOTOVA ROBIJA, POGLEDAJTE ŠTO JE IZJAVIO BANDIĆ:
"Crveni Bandić" za Der Standard: Ja sam po uvjerenju socijaldemokrat!
PREDSJEDNIČKI kandidat Milan Bandić u intervjuu za utjecajni austrijski politički dnevnik Der Standard kazao je kako je on i dalje po uvjerenju socijaldemokrat. A ako je crvena boja boja socijaldemokracije, onda je po uvjerenju i Bandić "crven". O podršci ekstremne desnice kaže da nema ništa protiv, jer Hrvatska počiva na idejama braće Radić i Ante Starčevića.

Kažete: "Europska unija za Hrvatsku nije cilj, nego sredstvo". Što je onda cilj?

Da Hrvatska riješi svoje probleme, a to pak ne može učiniti bez međunarodne zajednice. Prvo moramo počistiti ispred svog praga. Europa ne treba Hrvatsku s lošim gospodarstvom, u kojoj ne funkcionira pravna država, u kojoj je administracija prevelika, u kojoj svako dijete dolazi na svijet s 10,000 eura duga. EU nije nagrada Hrvatskoj, a još manje kazna. Ona je budućnost naše zemlje.

Kažete da nakon međunarodne arbitraže o graničnom sporu sa Slovenijom hrvatski narod mora glasati o rezultatu...

Točno. Kao i Slovenci. Jednaki demokratski standardi!

Ali čemu onda arbitraža, ako je ona samo prijedlog, koji se može i ne mora prihvatiti?

Ako arbitraža bude pravedna, u što sumnjam, onda će referendum biti samo formalnost.

Mnogi Hrvati u BiH žele vlastiti entitet. Podržavate li to?

I ja sam bosansko-hercegovačko dijete. Kao hrvatski predsjednik morat ću se brinuti ne samo o interesima Hrvata, nego cijele Bosne i Hercegovine. Ta zemlja rješava probleme kao nezavisna država s tri konstitutivna naroda. Ipak, kad u jednom od dva entiteta jedan narod stalno biva nadglasan, onda međunarodna zajednica mora nešto smisliti.

Također kritizirate "vladavinu stranaka". Kako bi po vama izgledao poželjni model vlasti?

Kritiziram potrošena vodstva stranaka. I osobno sam 19 godina bio socijaldemokrat, a po uvjerenju sam to još uvijek. Živim kršćanska i socijaldemokratska načela, zalažem se za pravednost i solidarnost, za zapostavljene, zaboravljene. Ali, kad vodstvo stranke služi samo svojim interesima, čovjek se mora otisnuti od stranke.

Nemate li – kao socijaldemokrat – nešto protiv podrške ekstremne desnice na ovim izborima?

Niste me razumjeli. Ne kandidiram se za šefa stranke, nego za predsjednika Hrvatske. Znate li na čemu počiva hrvatske država? Reći ću vam: na idejama Ante Starčevića i braće Radić, kao i na hrvatskom antifašizmu
INDEX HR
bubi
7.1.2010. 20:33
Jadna je država gdje "nestranački" kandidat "spizdi" 20 miliona kuna na predizbornu kampanju. Novac je naravno većinom doniran. Pitanje: " Što će možebitni precjednik biti dužan svojim donatorima ako pobjedi na izborima." Ostatak neprodane Hrvatske ili?
xxll
7.1.2010. 13:03
IPAK SMO MI BANANA DRŽAVA???????????????
Varaždinski HNS-ovci: Jadna je država u kojoj predsjednika podržavaju Crkva i generali.

SABORSKI zastupnik HNS-a iz Varaždinske županije Zlatko Koračević danas je rekao kako ŽALOSTI pozicioniranje Crkve SPRAM jednog kandidata, a Milana Bandića je nazvao POPULISTOM koji homogenizira desnicu i nosi MILODARE po CRKVAMA.
Na zajedničkoj konferenciji za novinare županijskih SDP-a i HNS-a Zlatko Koračević je Bandićevu izjavu da će dići vojsku i branitelje nazvao ekstremističkom, te da ONA MOŽE NAGOVIJSTITI PUČ. "JADNA država ako PREDSJEDNIKA PODRŽAVAJU GEBNERALI i CRKVA", rekao je Koračević te dodao kako se tako radilo u Francovoj Španjolskoj i Južnoj Americi.
mastermind
7.1.2010. 12:34
Takvu prljavu kampanju što vodi Bandić može i voditi samo neka bahata, sirova, primitivna seljačina koja ne da nema program, nego vjerojatno ni ne zna šta je program, cijela kampanja mu se temelji na muljanju i laganju! Kandidat crkve i vjernika, ma sram vas sve bilo bando odvratna! Jedva čekam nedjelju da više ne moram gledat one predizborne "crvene" spotove namijenjene idiotima! A poslije toga nadam se da će Mile Sanaderovim stopama!
xxll
7.1.2010. 9:47
I mene, jer meni nije čudo da Bandić sve gazi pred sobom bez trunke savjesti jer ipak je on predstavnik krupnoga kapitala, tajkuna, Sanadera, HDZ, HDSSB-a, HSP, Thompsona, ustaša, govori i SDP-a, ........

ALI ZAŠTO TAKVU OSOBU DA PODRŽI CRKVA, ZBOG TOGA ŠTO MRZI CRVENO!!!!!!!
A TKO JE BANDIĆ??????

Evo Vam dijela iz Bandićeve službene biografije:
- Nakon uspješno završenog fakulteta, otišao sam u vojsku, a onda se zaposlio u Ledu. Iako sam bio akademski obrazovan, počeo sam šljakati u hladnjači, na minus 25 stupnjeva. Nakon šest mjeseci iz tunela sam ipak dospio u kancelariju i tu ostao do 1983. godine. Svojevrsna prekretnica bio je moj odlazak u Općinski komitet SKH Pešćenica gdje sam se zaposlio kao stručno-politički radnik za ONO i DSZ. Kako nisam podnosio kancelariju, uglavnom sam bio među ljudima.
Tako je, među ljudima, skupljao informacije i PROSLJEĐIVAO?? drugovima u komitet. Zbog istih informacija su hapšeni pošteni purgeri. gdje je moral?????
OD DRUGA I KOMUNISTA
DO HRVATINE I ISUSA KRISTA !

NIJE MOGUĆE DA OVE PODATKE CRKVA NEMA????
I TKO POSTAJU VELIKE HRVATINE I KATOLICI, BIVŠI NAJVEĆI KOMUNISTI: BEBIĆ, MILINOVIĆ, BANDIĆ.......
guru
7.1.2010. 9:21
Odličan komentar . Činjenica je da sadašnji kandidati zastupaju dvije sasvim suprotne koncepcije razvoja ovoga društava. Bandić - kapital, grabež, kriminal , korupcija.
Svesrdno mu pomaže crkva kojoj je poslanje sasvim drugo.
Pitanje za vjernike u što nam se to pretvara crkva kad joj kapital postaje cilj.???
Drugi Josipovičev koncept:
Nova pravednost- podrazumjeva vladavinu prava, kapital ravnomjerno raspoređen u cijeloj Hrvatskoj i u sve slojeve društva , pred zakonom svi jednaki.
Što ljepše i bolje običan smrtnik može očekivati.
Napominjem da me je crkva strašno razočarala.
xxll
7.1.2010. 8:29
ALI zašto s eljudi nebi nadali kada se BANDIĆ ponaša kao pijani milijarder, dijeli tuđe:

Bandić je pijani gradonačelnik koji vara narod
"Bandić je BALKANSKI SIROV i EFIKASAN NACIONALsocijalist"(MALI SOCIJALIST!)
"To je dokazao onim sramotnim pijanim gradonačelničkim bijegom od vlastite policije i bezbroj puta poslije toga varanjem svoje obitelji, grada, naroda i crkve. Kada se u balkanskom ringu nađu skandinavsko beskrvni, naizgled skromni i sasvim pristojni profesor, koji je temperamentom i nepoznavanjem borilačkih vještina dvostruko hendikepiran, i balkanski sirov ali efikasan nacionalsocijalist, a navijačka rulja traži KRV i ZABAVU, onda bi dramatični ishod mogao biti PORAZ zdrave pameti, gaženje ljudske savjesti i uvod u neka još OPASNIJA VREMENA", tvrdi Kuzmič u svojoj cenzuriranoj kolumni te dodaje kako je šteta za kršćansku vjeru i njezinu vjerodostojnost što se u kampanju dao uvući i "GRIMIZNI" Bozanić.

I ONDA SE ZBOG POSTOJANJA BANDIĆA DEŠAVAJU U RH OVAKVE STVARI:
Sve ima svoju cijenu: Bandić za više od 5 milijuna kuna postao miljenik Kaptola
IZ PRORAČUNA Grada Zagreba u posljednjih godinu i pol gradonačelnik Milan Bandić uzeo je više od PET (5) milijuna KUNA kako bi dao novac za KAPTOL odnosno za CRKVU u Hrvata. Prema službenim podacima iz ožujka ove godine TRI (3) milijuna kuna otišlo odboru Zagrebačke NADBISKUPIJE za obnovu katedrale, do 350 tisuća kuna Šibenskoj biskupiji za podmirenje dijela troškova financiranja rekonstrukcije broda "Zaveslaj", pa do 200 tisuća kuna Zagrebačkoj nadbiskupiji za podmirenje dijela troškova obnove pročelja župnog dvora, a tu je i 200 tisuća kuna Župi Sv. Petra i Pavla za obnovu krovišta, pa 170 tisuća kuna Zadarskoj nadbiskupiji za financiranje radova na uređenju sakralnog prostora crkve.
xxll
7.1.2010. 8:11
A na koga se to odnosi, na autora teksta ili ostale komentare??????????????????
BANDIĆ:
Bandić desnom biskupu Jezerincu obećao Ministarstvo iseljeništva
Ali kada Bandić obećava ministarske fotelje, zašto i drugi nebi imali pravo na to??????????
Danica
7.1.2010. 0:03
Znam da vam je specijalnost Bliski istok, i pitam se da vam Josipović nije obećao mjesto veleposlanika, kada tako navijate za njega?
Bit će Josipović predsjednik, ali vi mjesto veleposlanika nećete vidjeti. Tu i tamo kritizirate Milanovića a bojim se da bi mu liste diplomata mogao šaptati baš - Milanović?
zzzz
6.1.2010. 19:19
Evo što nudi Josipović, a što nudi Bandić:
Josipović u Vinkovcima: Bandić je već rekao svašta, još samo fali da kaže da sam ubojica

Ponovio je i svoju predizbornu mantru o nuđenju pravde i promjena. "Ne pristajem na onu `tko jamio, jamio` i prvo što ću učiniti kao hrvatski predsjednik bit će sastanak s Vladom kako bi dogovorili što možemo napraviti protiv korupcije jer `Hrvatska je danas okovana korupcijom`", kazao je Josipović te dodao kako ga je POGODILO što je SLAVONIJA u tako LOŠEM stanju te da će INICIRATI SJEDNICUVlade s TEMOM te HRVATSKE REGIJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. TO NIJE UČINIO MESIĆ KOJI JE IZ ORAHOVICE, A KAKO BI SE TEK ZA SLAVONIJU ZALOŽIO HERCEGOVAC BANDIĆ??????

BANDIĆ:
Bandić desnom biskupu Jezerincu obećao Ministarstvo iseljeništva
Iako Crkva formalno ne daje podršku niti jednom kandidatu, očito je kako je ovo primanje Bandića u svrhu predsjedničke kampanje. Tako je Jezerinac, koji slovi kao pripadnik desnog krila Katoličke crkve, zahvalio Bandiću zbog zauzimanja za hrvatsko zajedništvo i promicanje kršćanskih vrijednosti. Jezerinac smatra kako veliku brigu treći hrvatski predsjednik treba posvetiti braniteljima, a s njim se složio i Bandić.

Treba osnovati Ministarstvo iseljeništva (JOŠ MINISTARSTVA)
Vojni ordinarij je Bandiću bacio bubu u uho i kako ne postoji ministarstvo koje bi skrbilo za iseljenike te kako bi ono trebalo biti osnovano. Naravno, u ovo izborno vrijeme je Bandić vojnom ordinariju obećao kako će se založiti za osnivanje još jednog ministarstva koje bi skrbilo o iseljeništvu.
zzzz
6.1.2010. 16:02
Usput, da li se netko sjeća bilo kojega predsjedničkog kandidata u zadnjih 50 godina u svijetu, da se je slikao s križem u ruci.
UZ TO, JOŠ DA SE JE HVALIO DA IMA PODRŠKU CRKVE??????????????`
zzzz
6.1.2010. 12:21
Odličan tekst ali sve to zna i Bandić. On predstavlja krupni kapital i HERCEGOVCE A ONI INTELIGENCIJU I SVIRANJE KLAVIRA BAŠ NE OBOŽAVAJU. NASUPROT ONI MRZE SVIRANJE KLAVIRA, A OBOŽAVAJU THOMPSONA.

DRUGO, ON SE SAM USPOREĐUJE S KONJEM, PREMA TOME ZNANJE MU JE U DRUGOM PLANU,

TREĆE. SAM JE IZJAVIO DA GA USTAV RH NE ZANIMA, VEĆ RADIJE ČITA BIBLIJU.
TO SE MOŽE USPOREDITI SAMO S IZJAVOM JACE KADA JE IZJAVILA DA, KADA BI VIDJELA GENERALA GOTOVINU, ONA KAO PREDSJEDNIK BI SE PRAVILA DA GA NE VIDI????? PA TKO ĆE ONDA POŠTIVATI USTAV?????
BILO BI ZANIMLJIVO I TO PITANJE POSTAVITI BANDIĆU?????

A KAKO BI BANDIĆ PREDSTAVLJAO HRVATSKU:
Bandić je sve što želite da bude
Dok za Ivu Josipovića glasa 65 posto SDP-ovih birača i ostatak je raspoređen po manjim strančicama centra, Bandić uzima sve: 38 posto HDZ-ovaca, 24 posto SDP-ovaca, 16 posto HSS-ovaca... On nema ideologije ni usađene vrijednosti. On nije ništa i on je sve. Sve što hoćete da bude. Prazna ploča na koju svatko od hrvatskih birača može upisati ono što želi: nacionalist i socijalist, ljevičar i desničar, političar i prijatelj, prorok i budala.
Samo teški naivci mogu očekivati da Bandić izrekne neku suvislu rečenicu o arbitražnom sporazumu sa Slovenijom, o ustavnim promjenama, vanjskoj politici, čak i uopće o politici. Ali kao što to ne zanima njega, takve bedastoće ne zanimaju ni njegove birače. Oni ga slijede u stopu, premda nemaju pojma zbog čega. Valjda kako bi im ispunjavao ŽELJE.

Možete zamisliti kako će izgledati Bandićev nastup u UN-u ili pred europskim kolegama u Bruxellesu? "Predsjedniče Bandiću, što ćete s kondominijem u Piranskom zaljevu?". "Riješit ćemo to!". "Kakav je stav prema ratu u Afganistanu?". "Riješit ćemo to!". "Što mislite o bliskoistočnoj krizi?". "Riješit ćemo to!". Da je smiješno, bio bi Forrest Gump. Ovako je samo favorit u utrci za predsjednika Hrvatske. Opasni favorit.Još iz kategorije Kota Lj. R. Weissa