Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Kota Lj. R. Weissa

Ljubo R. Weiss: Bitan je Damir Barić, bitne su stvarne promjene

  Ljubo Ruben Weiss           11.05.2013.         6417 pogleda
Ljubo R. Weiss: Bitan je Damir Barić, bitne su stvarne promjene

Ima li itko šanse protiv Ivice Kirina, pitanje je sad? Dvoranom Kazališta u petak, 10. svibnja 2013. navečer na trenutke bi zavladao tajac, da bi se  sa zamalo za svakom novom rečenicom  prolomio pljesak. Nastup Damira Barića, od dvadesetak minuta pokazao je da je Kirin dobio snažnog izazivača, i da mu neće nimalo biti lako obnoviti mandat. Puca se iz svih oružja, neki portali i drugi mediji su suzdržaniji, neki su se bez dvoumljenja svrstali uz određeni politički blok.  Dok pišem ovu kolumnu osam je dana do  odluke da li će grad voditi Damir Barić, kako ljudi pojednostavljeno govore „čovjek iz Šećerane" ili Ivica Kirin, dosadašnji gradonačelnik. Ako se dvojcu doda i Siniša Prpić, to su tri najozbiljnija kandidata za gradonačelničku fotelju.

TKO FORSIRA PRLJAVU IZBORNU KAMPANJU?

Grad bruji od prognoza, nadigravaju se politički blokovi plakatima, primjerice, počelo je kontrom na plakat koji je trebao Tomislava Tolušića predstaviti kao graditelja da bi aktualna bila dosjetka s pitanjem zašto se  Kiro i Roks (Tole) ne ljube u obraz? Odgovor: zato što nemaju obraza! E-virovitica objavila je priopćenje gdje se nasrće na Damira Barića kao osobu, gleda se kako su stigli gosti iz Zagreba - službenim ili privatnim automobilima??? Ivo Sanader i Jadranka Kosor dolazili su u Viroviticu - biciklima?? Istovremeno ne pita se zašto je Virovitički list pa i Radio Virovitica u izravnom angažmanu na strani HDZ bloka, institucije financirane od svih građana Virovitice i Županije!?? Izmišlja se koješta samo da bi se ocrnilo ovog ili onog kandidata za gradonačelnika, na momente izborna kampanja je prljava! Najmanje tri auta kruže gradom a iz jedno dopire poruka koja mi sliči na one kaubojske, s Divljeg zapada: „U ovom gradu nema mjesta za nas dvojicu!" Održana su u Virovitici i tri velika predizborna skupa, pomagao je na jednom i Tomislav Karamarko, na drugom Gordan Maras, na trećem ni manje ni više nego - ksenofobična desničarka Ruža Tomašić! Tomislav Žagar trudi se mirnim, staloženim nastupom ugroziti Tomislava Tolušića.I kako  onda Vaš analitičar ne bi imao što za reći odnosno napisati - meni je zapravo teško prognozirati, jer htio, ne htio bit ću subjektivan,  neke kandidate poznajem, družim se s njima, no nastojat ću analizirati i prognozirati prije svega kao nestranački novinar.

DAMIR BARIĆ U UZLETU!

   Zapravo, pitanje se može i ovako postaviti: imaju li Damir Barić i mr. Siniša Prpić ozbiljnih šansi ugroziti Ivicu Kirina, po ranijim anketama, favorita ovih lokalnih izbora u gradu.

   Izbori  za gradonačelnika neće biti riješeni u prvom krugu, morat ćemo na birališta dva puta da bismo izabrali prvog građanina Virovitice.

    Pitanje svih pitanja je tko će u drugi krug, pored Ivice Kirina,  jer hadezeovci su, pokazuje se to još od 1991. organizirana i poslušna stranačka vojska. Damir Barić i Siniša Prpić imaju sličnu izbornu bazu odnosno biračko tijelo, a i nekih sličnosti u tome kakvu Viroviticu žele.

   Damir Barić, činjenica je, u politici se relativno kasno pojavljuje i  nedostaje mu prepoznatljivosti kod građana mada svakim novim danom profilira se kao respektabilna politička osoba. Ovaj  do sada uspješni menedžer VIRA, rođeni Vukovarac, pak smatra da nikada nije kasno i da grad treba promjene, stvarne i da će on, sa svojim suradnicima  jamčiti te promjene. Na upit nije li mu hendikep stalno padanje rejtinga SDP-a odgovara lakonski: ovo su lokalni izbori gdje svjetonazor nije presudan: rješavat ćemo lokalne probleme i meni ne treba gradonačelnikovanje, neću da gradonačelnik ima grad i građane, već stavljam sve svoje znanje i iskustvo gospodarstvenika u službu Virovitičana, Barić hoće da građani imaju osobu kojoj vjeruju i koja će organizirati i gradsku upravu i život u gradu primjeren evropskim standardima i u tim nastojanjima „bitno mu je svako radno mjesto i bitan mu je svaki čovjek!"

  Ono što se čini nedostatak Barića mogla bi biti njegova prednost: naime, nije do sada sudjelovao u političkom životu grada,  nema političkih i drugih repova, a koje je bilo, to mislim i ja, agonijsko strančarenje gdje smo godinama bili svjedoci kako Don Kihot virovitičke političke scene  mr Siniša Prpić  na čelu HSPD juriša na tvrđavu zvanu HDZ i Ivica Kirin, najčešće u Gradskom vijeću i dohvatajući se zamalo svakog mikrofona i TV kamere.

   Nije tajna da poznajem Sinišu Prpića i da sam rado s njim „u bazi", a to je najčešće na terasa Galerije, razmjenjivao mišljenja i informacije. Učinio sam to i s Ivicom Kirinom, pa i u više navrata sa Damirom Barićem. Ako bih išao logikom pitanja tko je onaj koji zna slušati sugovornika onda je to svakako -. Damir Barić, onaj koji zna najviše ekonomiju, onda je to opet Damir Barić, onaj koji ima i stožer i dobru kampanju, onda je to opet Damir Barić.

UHITIO BIH SANADERA!

I da li je to dovoljno za pobjedu nad starim i popularnim mačkom, kojem građani su u stanju oprostiti i ono što ne bi trebalo: umočenost u vladavinu Ive Sanadera, koja ipak većini građana nije donijela ništa do - velikog razočarenja! „Da li biste vi rekli, kao ministar, Sanaderu, ne??, pitao me jednom Ivica Kirin. Nisam mu odgovorio, ali ja bih Ivu Sanadera, da znam za njegove kriminalne radnje - uhitio!

 Otvoreno, mnogo iskusniji političari slušali su bespogovorno Sanadera, kako ga ne bi slušao mladi i neiskusni Ivica Kirin, vojnik HDZ-a. Tu imam veliku primjedbu: Ne radi se o tome da je Kirin bio ministar kao ostali, on je u svom resoru imao zadaću osigurati zakonitost rada pojedinaca, firmi, političara, stranaka... Ne radi se samo o javnoj sigurnosti, radi se o čuvanju temelja društva  a to je demokracija i demokratski način odlučivanja, to znači reći i kod ključnih pitanja NE...I nije li Kirin upravo postavljen na  mjesto ministra MUP-a da bi, mlad i neiskusan, slušao svog bossa,  dao se impresionirati Velikim Ivom!???  Jer, ne mogu skakat u bunar ako mi to netko naredi, to je jednostavno političko samoubojstvo. Istina, svatko je nevin dok mu se pravomoćno ne presudi, no politika nije prilika, kako se kod nas uobičajilo misliti. Politika je rješavanje društvenih, u našem slučaju, gradskih problema.  I u tome, jedno je dojam, simpatičnost, komunikativnost političara a drugo, rezultati rada i djelovanja, pojedinca i  stranke. Pokazatelji su nažalost negativni za grad i to je naša realnost, kao i realnost Ivice Kirina i HDZ-a.

Grad je umoran od Ivice Kirina, i HDZ-a, umoran je od tri trubadura - Josipa Đakića, Tolušića i Kirina -  HDZ-a jer, posebno zadnjih pet godina grad  stagnira, grad siromaši, on  i bukvalno umire od bijele kuge, umoran je od tri gospodara medijskog prostora, umoran je od praznog domoljublja, izmišljanja i danas 33 godine nakon smrti Tita, grijehova njega i crvenih („komunjara"), umoran je od mjerenja tko i koliko voli Hrvatsku a koliko je sklon sjećanju na ex-Jugoslaviju, sada se zaista više ne radi o tome, presudno za veliku većinu nas koji malo duže pamtimo, ili mlađe koji sami čitaju i opiru se ispiranju mozga,  je pitanje DA LI SE DANAS 2013, živi bolje nego 60.tih, 70-tih i 80-tih godinama da li imamo više demokracije, ukratko kakav je životni standard Virovitičana danas i da li smo politički aktivni ili nas je zahvatila i apatija i depresija iz koje se ne vidi izlaz? Zar smo dosita toliko politički nezreli da možemo prihvatiti svaku manipulaciju koju nam likovi iz „gradske elite" s vremena na vrijeme prirede.

Virovitica i Županija umorni su od Tolušića i Đakića, koji u vrijeme preizborne kampanje, zarad karijerističkih interesa, umjesto da budu s građanima  svoje županije, pojavljuju se na Bleiburgu, ne radi žrtava, koje stradale bez suđenje, zaslušuju pijetet, nego kao perjanice  hrvatskog desničarenja!"

ILI, ILI...??

Na prijelomnici smo u ovim lokalnim izborima: hoćemo li dati šansu novim, modernim idejama i projektima, hoćemo li za grad i Županiju osigurati iz evropskih fondova više sredstava nego ćemo ih kao Hrvatska dati, hoćemo li forsirati neki tuđmanizam koji je nažalost, postao sinonim za pljačke u privatizaciji, nefunkcioniranje pravne države, blokadu medija, nedemokratičnost u odlučivanju... ili ćemo se odlučiti za nove investicije, racionalno trošenje svake kune iz gradske blagajne, za smanjenje skupe i neučinkovite gradske uprave, za  bolje organiziranje komunalnih službi, a sve temeljeno na mlađim stručnim i elementarno poštenim ljudima.

Pitanje je hoćemo li tolerirati moralni bankrot, hoćemo li još jednu gradsku narodnu kuhinju i još više kontejneraša, hoćemo li zamračivati  novce građana, sijati strah i netoleranciju, ili hoćemo Viroviticu kao evropski grad pogodan za život svih gdje je svako radno mjesto bitno, i svaki građanin bitan??

I hoćemo li na vrhu vlasti mlade i mlađe, ili ćemo jahati iza onih na čelu koje su građani više puta pročitali i kojima manje.više ne vjeruju ili pak, za mrvice sa njihove bogate trpeze, glasaju za njih.

 O šansama drugih, nespomenutih stranaka i njihovih vodećih ljudi, zbog ograničenog prostora, pisat ću idući puta.

Još neodlučni, odlučit će ove izbore!

Ovo nije moje svrstavanje, za koje me neki optužuju, ovo je moje mišljenje, a vaše ću poštovati, kao i ishod lokalnih izbora!

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Mikeš09
24.5.2013. 21:58
Samo 20 % su komentari a ostalo su prepucavanja, nebuloze, traktati i naravno...gluposti tako da se autor ne zanosi klikovima i važnosti...
...upravo suprotno...
UooH
24.5.2013. 20:19
Čestike Ljubo.
fitilj
24.5.2013. 17:56
@Ljubo R. Weiss čestitam uistinu za tebe je to hvalevrijedan uspjeh! Nadajmo se da će i Barić unatoč izbornom neuspjehu to znati honorirati.

No ako se ne varam još uvijek nedovoljno da se nađeš na jednom od 50 mjesta na top listu čitanosti i komentiranosti.
nicko
24.5.2013. 17:10
ista stvar i s brojem glasova na ovim izborima
mikeš07
24.5.2013. 14:37
"Citati iz djela Mao Tse Tunga"su druga najprodavanija knjiga na svijetu."Mein kampf "je izuzetno prodavana knjiga.Da li smatrate da to govori o njihovoj kvaliteti?
Ljubo R. Weiss
24.5.2013. 14:04
Samo konstatiram da je ova moja kolumna do sada, otkako pišem i objevljujem na viriovitica.net-u doživjela za mene najveći broj otvaranja i čitanja - čak preko 2200 što je za kolumnu jako mnogo!
fitilj
22.5.2013. 12:40
SDP-u je bolje da se poklopi ušima i spasi nas od vlastite nesposobnosti i raspiše nove izbore!
www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/87248-sdp-u-je-mozda-bolje-da-ne-zbraja-hdz-dobio-136-opcina-i-25-gradova-sdp-ni-blizu.html
bać joza
22.5.2013. 10:17
Pozdrav!

Naravno da ja nisam mjerilo komentara, ali da se ovdje pišu gluposti, pišu se. Neki stvarno ne poznaju elementarnu kulturu komuniciranja i daju ružnu sliku o sebi. Naravno, to je njihovo pravo i izbor. Na to sam mislio.

Pozdrav!
Mate Vukušić
22.5.2013. 8:37
Javno, baćjoza, a ne iz zasjede-poskrivećki... ( pa nisi ti valjda mjerilo kvalitete komentara? makar šta... )
fitilj
22.5.2013. 7:40
@bać joza znači dali je ovaj tvoj zadnji komentar neka vrsta tvog prikrivenog kajanja, pa da ti možemo poželiti: Bože oprosti bać jozi što lobirajući za farizeje i pripadniike političke elite koja je opljačkala vlastiti narod, zaboravio na Isusov nauk i nije znao što čini!
bać joza
22.5.2013. 0:48
Hvala!

Nema tu pametnoga komentara odavno! I nema veze. Baš mi je zanimljivo vidjeti koliko ljudske gluposti može biti izrečeno ovako javno.

Pozdrav!
Mate Vukušić
22.5.2013. 0:25
E, vidiš, to bi se zvalo "tko tebe kamenom....." i bilo bi prihvatljivo i za zamisliti se da nije, kao i većina, odglumljeno. Bać joza, bać joza...nemoj ovo shvatiti kao uvrjedu - ovo je, kako bi ti rekao, samo moj komentar.
bać joza
22.5.2013. 0:06
Poštovani Siniša!

Hvala na lijepom komentaru. Sjetite se samo da sam vam na počecima pomagao dok ste se borili za povrat uloženih novaca štediša Štedno Kreditne Zadruge. Nije mi žao. Nisam imao niti imam ikakve osobne koristi niti od jednoga kandidata, pa ni od vas. Ali tako nisko pasti i vrijeđati po osnovi službe, je stvarno nisko. No, to je vaše pravo. Svejedno, želim vam sreću i zdravlje i uspjeha u radu, kako osobnom, tako i poslovnom i političkom.

Pozdrav!
siniša prpić
21.5.2013. 22:23
Dobar @fitilj, dobar....., osobito 21.5.2013. 19:41:04

Mate Vukušić
21.5.2013. 22:06
Jeba te led, kojega licemjerstva, moj milostivi! Ti druge prozivaš za skrivanje iza nadimka a ti se, dakako, potpisuješ punim imenom, zar ne bać joza. Zna se da si "osjetljiv" na neke kandidate/tkinje sa one liste ali, brate mili, pretjera ga svejedno.
Umalo zaboravih - o kakvom ti to "drugom obrazu" zboriš?
fitilj
21.5.2013. 20:10
@bać joza hvala, također!
bać joza
21.5.2013. 19:45
Poštovani!

Ne poznam vas niti mi je zbog toga žao. Želim vam svu sreću u životu.

Pozdrav!
fitilj
21.5.2013. 19:41
@bać joza ne pozivaj se na Isusa jer Isusoj nauk nije pljeskanje i davanje podrške onima koji su svojim djelovanjem odgovorni zato da je naša Županija jedna od nasiromašnijih i najopustošenijih Županija u Hrvatskoj!

Nije Isus kao ti što ti daješ, davao potporu farizejima, na pljački naroda obogaćenim krugovim društva, i pripadnicima političke elite koja je opljačkala vlastiti narod.

Isus je bio zaštitnik i sluga siromašnih i gladnih, a ne branitelj onih koji su sve drugo samo ne oličenje morala i poštenja.

Dobro je kolega slavuj napisao: "Prave istinske prostitutke su za bać jozu-svetice!"
Mikeš09
21.5.2013. 19:22
Bać Joza...mijenjaj pod hitno profesiju...šteta da ovakav talent i radoholičar propada...rođen si za pijara...kak se to moderno veli tam vu Zagrebu...
Svaka čast...stado blejavaca nije ti ni do koljena...
Poluamateri kruže portalom...
bać joza
21.5.2013. 18:59
E moji prijatelji!

Da ste samo pažljivo pročitali moju analizu predizbornih uspjeha vidjeli bi ste jednu realnost i korektnost. No, vaše je pravo vrijeđati drugoga na osobnoj razini. Isus je rekao da samo okrenemo drugi obraz. Sve vam je uzalud. Nisam nikoga favorizirao niti imam kakve osobne koristi bez obzira da je bilo tko pobijedio. Bio sam vrlo, vrlo korektan u analizi cjenjenog kolumniste i nisam nikoga vrijeđao. A vi! Pa vi možete raditi što hoćete, vrijeđati koga hoćete, omalovažavati koga hoćete. Time samo dajete sliku o sebi makar se skrivate iza nekog imena.

Čestitam pobjednicima na izborima!

Pozdrav!
slavujj
21.5.2013. 16:46
fitilj,potpuno si u pravu!
bać joza je očiti primjer kako je kod nas zavladalo "sljepilo",nemoral,nepoštenje ,kako se ljudi mogu (ili moraju) "prostituirati",
Prave istinske prostitutke su za bać jozu-svetice!
bać joza
21.5.2013. 15:47
Nemam komentara!
fitilj
21.5.2013. 11:28
@bać joza sve sam ja pročitao, i odgovaram na tvoj uvlakački komentar u kojem hvališ one koji su uništili grad i županiju, ali ti to ne vidiš jer si kao i oni na proračunskoj sisi, pa te jad, bijeda i socijalna neimaština župljana ne zanimaju!
bać joza
21.5.2013. 10:09
Imaš krivo! Pročitaj kolumnu još jedom uvaženog komentatora pa nešto pametno reci!
fitilj
21.5.2013. 9:29
@bać joza ti sigurno imaš interesa uvlakački navijati za Kiru i Toleta, ali smanji pobogu tu tvoju prodaju muda pod bubrege.
www.index.hr/vijesti/clanak/tko-je-pravi-pobjednik-a-tko-gubitnik-ovih-lokalnih-izbora/678680.aspx
bać joza
21.5.2013. 9:19
Relativno duga kolumna koja zapravo nije rekla ništa novoga. Plakanje za propuštenom prilikom je uzaludno. Izići na izbore i pljujući i omalovažavajući druge kandidate nije put osvajanja glasova birača.

Kvaliteta osobe kao i njegov dosadašnji rad mogu donijeti rezultate. SDP se nije profilirao kao socijaldemokratska stranka jer se svojim dosadašnjim radom na državnoj razini pokazala nesposobna učiniti nešto za boljitak onih najugroženijih. Zašto bi im netko povjerovao da će biti drugačiji na lokalnoj razini.

Nitko, naravno, ne osporava gospodina Barića kao čovjeka, ali kao uspješnog menađera i čovjeka osjetljiva za maloga čovjeka da. Uhljebljenje gospodina Barića odbačenog iz šećerane na gradskim jaslama bilo je previše očito da nebi bilo prepoznato.

Ići osvojiti glasove birača bez konkretnih planova, bez kvalitetnog tima, bez kvalitetne baze i bez poznavanja funkcioniranja gradske uprave bila je čista iluzija. Za steči povjerenje birača potreban je dugotrajni kvalitetni rad za opće dobro, a to je jedino imao Ivica Kirin na gradskoj razini i Tomislav Tolušić na županijskoj razini koji su to pokazali u dosadašnjem radu, htjeli mi to priznati ili ne.

Nadamo se da će oporbeni vijećnici u svom budućem radu konstruktivno sudjelovati u donošenju odluka bitnih za funkcioniranje grada i županije te da će svojim stranačkim vezama biti od koristi svim stanovnicima i Virovitice i Virovitičko podravske županije. Ako u svojim nastupima budu išli s destrukcijom svega što predloži vlast, zapravo nastaviti će s destrukcijom svojih stranaka.

Hoće li novinar nastaviti pisati kolumne u svom prepoznatljivom smjeru, to je njegov izbor. Naše je da kvalitetnim komentarom pomognemo njemu kao i ovom portalu da se profilira u kvalitetnog čimbenika formiranja svijesti građana o vlastitoj kvaliteti života. Krivi smjer će samo umanjiti ionako do temelja poljuljan ugled ovoga portala.

Živi bili pa vidjeli.

Pozdrav!
stole123
21.5.2013. 0:27
sulejmane prihvati poraz dostojanstveno nemoj prozivati one koji su podržali drugu opciju,jer takvim ponašanjem i pisanjem samo praviš veću štetu sdpeu ,
UooH
20.5.2013. 13:39
@Ljubo R. Weiss neznam kakav je tvoj um kad si se prepoznao pod turčinom, znam ja dobro sta si ti i nebi te nazvao nikad turčinom. Zna se koje spominjao ovce.
Uključi malo um pa razmisli na koga sam mislio.
Ljubo odježi niko se tebi nije obraćao.
Ljubo R. Weiss
20.5.2013. 13:25
@UooH
Turčin?? Ništa, ama baš ništa nisi razumio od mog upisa!
Pokazuješ mi vrata iz Hrvatske!??
Ajd, vrati se temi - lokalnim izborima - ako imaš išta pametnoga zamijetiti o njima. I ovo je pouka meni, da se ne javljam s upisima, mada su me neki pozvali sa se izjasnim!
Ubuduće, i kada me neki pozovu i pitaju za mišljenje. moći će ga pročitati za sedam-osam dana, kada pišem i objavljujem kolumne.
U međuvremenu, UooH, ti ćeš objašnjavati, jer tvoj je um genijalan, a politička kultura na zavidnoj razini!
UooH
20.5.2013. 12:59
Ha ha evo i turčin se pojavio, me me me me, bio si glasan ovih dana sad ti preostaje samo da blejiš.
E da nismo mi tvoj narod tvoj narod je sa one strane granice.
Ljubo R. Weiss
20.5.2013. 12:57
Ako se pogleda ishod lokalnih izbora u drugim sredinama, naprosto je sramotno kakva je politička svijest većeg dijela građana Virovitice. Htjeli su Kiru, i imat će opet Kiru, hoće HDZ i imat će HDZ!
Rezultati izbora su gotovo izravna posljedice katastrofalnih poteza Zorana Milanovića i njegove vlade otkako su "kukurikavci" došli na vlast. Bilo je i nekih soliranja u gradu, naglašavao sam da udružena oporba može zamijeniti Kiru, to se nije dogodilo. Minorne osobe kandidati odnijele su onoliko postotaka glasova koliko je upravo bilo potrebno Damiru Bariću da uđe u drugi krug. Da li je i Siniša Prpić mogao drugačije, veliko je pitanje, ovako, po rezultatima, će i on u Gradskom vijeću i dalje imati priliku nadigravati se s - Ivicom Kirinom i ekipom!
Prihvaćam rezultate izbora u gradu i županiji, zahvaljujem biračima koji su podržali Damira Barića koji je, iako kratko u poltici, polučio sasvim dobar rezultat.
Ostaje gorak okus zbog toga što nismo ishodili bar drugi krug, no to je znak oporbi trijumviratu da treba drugačije, kvalitetnije!
Politička borba se nastavlja!
Čestitam i pobjednicima, na kraju, sve je to vježbanje demokracije!
nicko
20.5.2013. 12:30
ne iznenađuje me činjenica da su 30% stanovnika ove županije moralne nule, nego da su 50% stanovnika kreteni koji svojim neizlaskom na izbore dopuštaju da im na vlasti ostanu ove karikature

naravno, treba spomenuti i oporbu. ako niste sposobni motivirati ljude da izađu na izbore i svrgnu ove sa bezbroj afera, ako niste sposobni iskoristiti priznanja njihovih kandidata da su krali i vrijeđali i činjenicu da im preko 50% liste čine polupismeni idioti, možda je i bolje da niste dobili priliku voditi grad i županiju
fitilj
20.5.2013. 9:09
@Sulejman veliki zaboravio si na one koji samo bleje i ostaju u toru čekajući da ih žive oderu!
Sulejman veliki
20.5.2013. 9:02
Bravo bać joza, opet pogodak u sridu. Ti najbolje poznaješ stado i znaš da su ovce životinje koje daju vunu, miljeko, meso i glasove na izborima.
E moj narode.
fitilj
20.5.2013. 8:55
@UooH sve je moguće pa i ta varijanta da je HDZ platio Ljubi, koji stalno kuka da nema novca za život, da piše za SDP.

Poznato je da je za razliku od virovitica.net, onaj portal na kojem je prije toga pisao Ljubo prava pustoš na kojoj se malo tko zadržava, a komentari i rasprave su na tom portalu stotine puta rijeđe od šestice na lotu!

Poznato je također da je virovitica.net kao šećer u jutarnjoj kavi i gotovo da nema državnog komjutera koji se tijekom dana ne ulogira na virovitica.net kako bi se informirao i vidio kako diše virovitička politika i raspoloženje građana.
Zlurad
20.5.2013. 8:54
Tko god je vodio crvenu kampanju, fulao je do temelja. Iako, i da su se fokusirali na bitne stvari, ne znam koliko bi bilo drugačije.
UooH
20.5.2013. 0:52
Ha ha ha možda je HDZ platio ljubi da piše za SDP jer odradio je posao odlično vidjelo se to i prije izbora a sad su to i rezultati potvrdili, osim Toletovih rezultata ovi drugi su iznad očekivanja.
bać joza
20.5.2013. 0:40
E moj bać joza. Sve si ti to dobro komentirao, razložio, objasnio i predvidio. E svaka ti čast!
fitilj
20.5.2013. 0:04
@stole123 točno tako Ljubo treba u drugom krugu lobirati za Kiru i Rokija i onda je pobjeda SDP-a sigurna!
stole123
19.5.2013. 23:56
fitilj to znači da moramo ljubu predložiti da piše o kiri i tada kira gubi sigurno ovako on nahvalio barića a ovaj izgubio,
fitilj
19.5.2013. 23:46
@stole123 pa Ljubo je pisao za HDZ na onom njihovom portalu virovitica.info, ali su ga prije izbora očigledno u strahu od poraza nogirali, pa se je vratio kao što vidiš na virovitica.net i naravno promijenio dres.

Na sreću HDZ-a i nesreću SDP-a i Barića kojem je "pomogao" da ga pregazi Kiro.

Čujem da su u Barićevom izbornom stožeru priznali da su prekasno prepoznali koja im elementarna nepogoda prijeti kada im Ljubo piše tekstove podrške.

Opet je potvrđena ona da poslije *ebanja nema kajanja, a ne mogu se žaliti da ih nismo upozoravali koliko je štetno kada im Ljubo pomaže!
stole123
19.5.2013. 23:38
mikeš pa nije valjda ljubo pisao onu hvalu za pare , i ako ih je dobio da ih sad mora vraćat, mislim da će ljubo počet pisati za hdze, tamo neće morati vraćati pare jer oni ne gube utakmicu.
stole123
19.5.2013. 23:38
mikeš pa nije valjda ljubo pisao onu hvalu za pare , i ako ih je dobio da ih sad mora vraćat, mislim da će ljubo počet pisati za hdze, tamo neće morati vraćati pare jer oni ne gube utakmicu.
fitilj
19.5.2013. 23:36
@mikeš07 sramota jadnika nisu pozvali na da mukte nešto prezalogaji i pojede, iako sam ih lijepo zamolio da umjesto mene počate Ljubu!

mikeš07
19.5.2013. 23:26
@Ljubo R. vračaj pare Bariću i drugovima.
stole123
19.5.2013. 23:05
jozo prvi, meni se čini da si ti pobrkao lončiće, napadaš fitilja , a pisano je da je traženo od ljube da piše predgovore, pa mislim da si pomješao fitilja i ljubu. pozdrav
fitilj
18.5.2013. 17:27
@jozo prvi reci pajdo što te muči? Ako ne razumiješ o čemu se radi, jednostavno preskoči!
jozo prvi
18.5.2013. 17:13
@fitilj, ``PS: Jadan je taj autor/autorica koji je spao na to da im ti pišeš predgovor.``, čitajući tvoje nesuvislo trabunjanje koje je krajnje uvredljivo čitavo ovo vrijeme mislim da su jadni oni koji te moraju trpiti (uključujući i nas, pitam se zašto vlasnik foruma ne uvede pravila ponašanja u komentarima...)
mikeš07
18.5.2013. 15:37
Kakvo je to pitanje:tko će biti gradonačelnik?
Pa ZNA SE.
slobodagovora
18.5.2013. 14:21
Mislim da griješe oni koji govore da LJ.R .Weissa netko plaća za ovakve tekstove.
Nije nitko tako lud da baca svoj novac,i još mu pisanjem kvari rejting.
fitilj
18.5.2013. 14:12
@Ljubo R. Weiss kod nas u Hrvatskoj ako nisi znao je predizborna šutnja!

PS: Jadan je taj autor/autorica koji je spao na to da im ti pišeš predgovor.
Ljubo R. Weiss
18.5.2013. 14:01
@fitilj
Dakle, "jedna" je čak voljna platiti i - 500 000 eura honorara za predgiovor njenoj knjizi!
Porezna uprava?? "Jedna" je u inozemstvu, a i ja sam jednom nogom u inozemstvu, što sad??? Ha, ha...
I da te podsjetim tema je tko će pobijediti na lokalnim izborima, tko će biti gradonačelnik Virovitice??
Ljubo R. Weiss
18.5.2013. 13:57
@fitilj
Evo, vidim "jedna je" voljna platiti i 500 000 eura za predgovor knjizi! Ali, "jedna" je u inozemstvu, a i ja sam jednom nogom u inozemstvu, pa se moramo konzultirati s odvjetnikom koja porezna uptrava je nadležna, ha, ha..!
I koliko vidim tema članka je sasvim nešto drugo, a moj honorar! Dakle, kao obično, spamaš tekst! Ali, nije to nie prvi, vjerojatno ni zadnji put!
Dakle, o budućem gradonačelniku Virovitice je riječ!
fitilj
17.5.2013. 16:20
@jedina nadajmo se da će tvoj IP nakon ovog komentara trebati poreznoj upravi.
jedna
17.5.2013. 15:57
Ah, kako mi je dobro poznat autor ovog članka! On je zaista skup, priznajem - nedavno mi je za jedan predgovor tražio čitavih 300 HILJADA - TISUĆA eura! Mislila,ja, mislila, možda jeste malo previše,al ipak - platila! Bar znam kome, i bar znam ko mi je napisao predgovor. Ako narednog puta bude tražio 500, uh,uh,šta ću- kud ću, moraću, kad VREDI!
slobodagovora
16.5.2013. 18:10
@kišni kakvu ti to stegu spominješ?
Treba li takva stega koja zabranjuje misliti,pisati ,govoriti?
Mislim da je to upravi "stega" najveći krivac za da ovakvo stanje u državi,kad čujem tu riječ -odmah mi nije dobro.
Da stranačka ili partijska "stega " nije djelovala danas bi mi bili poput Švicaraca ili Njemaca.
Danas su neki ljudi po zatvorima a uzrok je bila "stega",a neki će zbog nje vjerojatno završiti u zatvoru.
Ako je moguće izbjegavajte riječ "stega",molim vas.
kišni
16.5.2013. 13:13
poštovani gospodine Ljubo R. Weiss ima dosta stvari koje Vi napište a da se moja malenkost ne slaže sa tim, i sam sam osjetio Austriju pa smo po tome slični, red rad mir stega, ne moramo ništa izmišljati samo prepišemo njihov model, ali imamo problem što kod nas ne funkcionira osnovni model,. radi ko kaj oće, nitko za ništa ne odgovara, prekršaji, kaznena djela definiraju se kao nestašluk no to Vam je naša svakodnevica, jer sva ta kamarila ima ima uprljane prste u go...ma pardom u pekmezu, jer, pa kaj ak si je lokalni bivši direktor, birtijaš, šef banke, zmislili vojnu mirovinu nije on nikaj ukral on se je sam snašel, e vidite u tom je problem. A zakaj ne stavimo ak nikaj ne delaš nemreš, dobiti ni socijalnu pomoć a kamoli famotznu vojnu penziju, e znate zakaj, zato kaj ti stričeki koji su to zmislili, ne bi imali love, pa ste Vi normalni.
Ljubo R. Weiss
16.5.2013. 12:46
@mirovnjak
Hvala ti na razložnom upisu!
Pozz!
mirovnjak
16.5.2013. 8:56
Ne bi želio da bilo tko pomisli da stajem na bilo koju stranu u ovom dijalogu po običaju sa jedne strane civilizirano, a sa druge strane "ZNA SE".
No evo nekoliko razmišljanja:
- Gusle i ganga nemaju ama baš nikakve veze, ganga se pjeva kao narodni napjev bez bilo kojeg glazbala, a uz gusle se više recitiraju nego pjevaju narodne i ine pjesme u Desetercu.
-Ganga je prepoznatljiva u jednom dijelu mog zavičaja, a gusle u potpuno drugom.
-Na portalu i bilo gdje je dozvoljeno čak i poželjno pisati u skladu sa svojim svjetonazorom, a o svjetonazoru nije pristojno raspravljati isto kao i o ukusu. O stavovima svakako da. No reći ću Bolje je imati i pogrešan svjetonazor nego ga uopće ne imati.
- Ne vidim zašto bi bilo kršenje pravila portala pisati pod punim imenom i prezimenom, ali se moram javno zapitati, zašto bi bilo "ISTOČNI GRIJEH" otkriti identitet osobe koja sebi uzima za pravo da općim imenicama vrijeđa sve i svakoga da ljude optužuje da su lopovi, da su korumpirani da se prodaju itd.
-Lopov za svakog normalnog mora imati 3 stvari:
Ime
Prezime
Djelo
Bez toga je kažnjivo djelo nekoga prozivati da je lopov ili znati da je netko lopov, a to ne prijaviti.
-Sjetite se Roksa, on je za slična djela osuđen i svi smo tada pozdravili pravosuđe, a sada se ponovo neki služe ROKSOVOM retorikom.
Toliko
fitilj
15.5.2013. 20:27
@Ljubo samoproglašeni doktore, aka znanstveniče i da ne nabrajam sve tvoje perje koji si se kitio, da tema je i činjenica da bi Ljubo Ruben Weiss za Judine škude i gaće skinio, a ne samo napisao guslarsku gangu za Damira Barića.

A što se Ive Andrića tiče ti si jadniče svoje spisateljska sposobnosti toliko unovčio da i dan danas za neku crkavicu moraš pisati uvlakačke tekstove.

I sada kada vidiš da si gornjim tekstom zasro motku odjedanput Siniša više nije kako si mi prebacio " I ne vuci me za jezik, u vezi tvog miljenika Prpića! "već si sroljo prevrtljivi promjenio stranu i veliš "naš Siniša"!

Što je Ljubo obećali platiti, a na kraju si izvisio!

PS: Upozoravam te da si više puta opomenut da se držiš pravila portala i raspravljaš s registriranim korisnicima, a ne bijelim miševima. Znam da si sklon cinkarenju pisanja žalbe Iveli i njegovom savjetniku Joviću na Pantovčak, no ovdje na portalu vrijede druga pravila i zato te podsjećam da si zbog "ad hominem"prozivanja više puta opomenut da se držiš pravila portala i raspravljaš s registriranim korisnicima, a na sa bijelim miševima. Nemoj da nebi bilo poslije nisam znao!
Ljubo R. Weiss
15.5.2013. 13:29
@fitilj
U usporedbi s tobom, S.T. ne da sam "guslar", za tebe sam, kako bi naš Siniša uspoređivao, Ivo Andrić, dobitnik Nobelove nagrade za književnost! Ha, ha..! Tema je, da te podsjetim, ne "guslar" nego tko bi mogao biti najbolji gradonačelnik Virovitice!?
fitilj
15.5.2013. 6:48
Ne vidim da sam se odmakao od teme, a to što je Barićevog pisac ovog hvalospjeva pročitan u svojim namjerama i to jasno obrazloženo i napisano mišljenja sam također spada u temu Ljubine gange posvećene Damiru Bariću.

Prema tome Ljubo prepusti čitateljima da se očituju o tome što misle da je guslar htio reči!
Ljubo R. Weiss
15.5.2013. 5:25
@bać joza
Vidi. vidi, a moja persona uvjerena da sam pisao koga izabrati, od ozbiljnih kandidata, za gradonačelnika Virovitice???
bać joza
14.5.2013. 23:51
Tema komentara je uspon i pad SDP-a. Dakle, ja nisam odmakao niti milimetra od teme!
Ljubo R. Weiss
14.5.2013. 23:43
@fitilj, baćjoza, stole123
MOLIM VAS DRŽITE SE TEME MOJE KOLUMNE > O BUDUCNOSTI VIROVITICE JE, PRIJE SVEGA, RIJEC!
To sto radite je spamanje kolumne i nije fair prema drugim citateljima!
fitilj
14.5.2013. 23:23
@stole123 da točno je da se je Ljubo Ruben Weiss koristeći nick Danimir predstavio kao doktor, ali je nakon izvjesnog vremena otkriveno tko je i zbog "čistunstva" svojih raspravnih "argumenata" je baniran s tog portala.

@Ljubo Rubenu Weissu nitko osim tvoje lude glave ne prebrojava krvna zrnca, ali istina boli moj Ljubo i zato ti ne zamjeram da se braniš, pa makar ovako prividno i provokativno moj samoproglašeni "doktore", "analitičaru" i "nezvisni" novinaru koji lomiš koplja po internetskim portalima.

A što se neki instalacija tiče, vjerujem da si mislio na one u tvojoj glavi, tu ti ja Ljubo ne mogu pomoći jer za rješavanje tvojih problema nisam stučnjak.

Jedino ti mogu preporučiti da držiš zatvorena usta, jer samo tako možeš spriječiti nenadoknadivu štetu koju nanosiš sam sebi!

PS: Neznam što imaš protiv električara u koje si me svrstao. Po meni su zvanje elekrtičara kao i sva druga zvanja zanatlija ponos i dika društva koje živi od svog rada, a ne piskaranja po naruđbi i to još kako ono kažu za Judine škude!
stole123
14.5.2013. 22:57
bać joza ništa nas više nemože iznenaditi pa tako ni major jna, da bude gradonačelnik knina, imao je jopa pravo neka čudna imena se pojavila na političkoj sceni hrvatske,
bać joza
14.5.2013. 22:48
Sučeljavanja kandidata za gradonačelnika Grada Knina koje su u ponedjeljak 13.svibnja u organizaciji Platforme 112 i moderacije Eugena Jakovčića iz Documente održalo u prostorijama kninskog Veleučilišta Marko Marulić.

Ono je među Kninjanima izazvalo veliku pozornost u svome startu nakon samo tri postavljena pitanja novinara Jutarnjeg lista Željka Huljeva predstavniku SDP-a Zvonku Brečiću koji je na sučeljavanju mijenjao odsutnog nezavisnog kandidata za gradonačelnika Daria Šimića, doslovno je otvorila svojevrsnu Pandorinu kutiju mogućih zakulisnih igara (ne)principijelnih koalicija u kontekstu mogućnosti da ukoliko na skorašnjim izborima pobijedi nezavisni kandidat Šimić uz podršku SDP-a, u gradonačelničku fotelju Knina potom jednostavnim zakonski dozvoljenim automatizmom bez probleme sjedne ni više ni manje nego bivši učesnik u oružanoj pobuni protiv RH i potom abolirani pripadnik vojske SAO-Krajine u činu majora.

Novinar je pri tom SDP-ovca Brečića kategorički upitao je li on prvi ili drugi Šimićev zamjenik, na što je Brečić odgovorio da je on drugi zamjenik iza Nikole Lončara, na što je novinar jasno i glasno potom izbliflao Lončareve osobne podatke kao i tvrdnju da je isti tijekom oružane srbočetničke pobune protiv RH bio njen aktivni sudionik u činu majora.

Nakon podužeg šoka, konsternacije kod SDP-ovca Bračića te vidnog komešanja kako ostalih kandidata i publike koji očito nisu baratali takvim informacijama, sam Nikola Lončar od moderatora je zatražio riječ i u punoj tišini vidno uzbuđen potvrdio je sve novinareve navode, na što ga je galerija prozivala posprdno `naprijed branitelju i domoljube`.

Lončar se nakon prizanja da je bio uniformiran u RSK u svome pledoajeu također kratko osvrnuo na aboliciju i naglasio kako kao takav ima sva prava u Hrvatskoj kao ostali građani.
bać joza
14.5.2013. 22:34
Za sve bi bilo pametnije pročitati tekst o uspjesima učenika Katoličke Gimnazije iz Virovitice kojoj je ravnatelj katolički svećenik vlč. Ivica Šoh. Nažalost, mnogima će to smetati, ali su to činjenice.

Učenici Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici ove su godine postigli iznimne uspjehe, kako na županijskim i državnim natjecanjima, tako i na različitim manifestacijama i susretima. Budući da škola broji svega 91 učenika, a ove godine imamo dva državna prvaka i osam državnih natjecanja te sudjelovanje na LiDraNu, možemo s velikom radošću i zadovoljstvom istaknuti da smo ponajbolja srednja škola u Virovitičko-podravskoj županiji.
Naši su državni prvaci učenici Marin Kutnjak (1. r.) i Luka Tripalo (4. r.). Marin je državni prvak iz hrvatskoga jezika, dok je Luka prvak iz grčkoga jezika. No to nisu jedini njihovi uspjesi, Marin je – uz to što u svojoj generaciji najbolje u državi poznaje hrvatski jezik, i vrstan matematičar i geograf. Tako je Marin osvojio i šesto mjesto na državnome natjecanju iz matematike te osmo mjesto na državnome natjecanju iz geografije. Luka je Tripalo, osim navedenoga prvoga mjesta u državi u poznavanju grčkoga jezika, ponosni vlasnik i dvaju trećih mjesta na državnim natjecanjima – onomu iz latinskoga jezika te iz hrvatskoga jezika. Isto tako Luka je nagrađen i drugim mjestom na prestižnom natječaju za najbolji literarni rukopis osnovnih i srednjih škola mladih pjesnika na 50. Goranovom proljeću. Također, moramo spomenuti i učenika Lea Fela (2. r.) koji je osvojio osmo mjesto na državnome natjecanju iz povijesti te učenicu Zrinku Slamić (1. r.) koja je osvojila šesnaesto mjesto na državnome natjecanju iz hrvatskoga jezika. Leo Fel je, također, i dobitnik prve nagrade na literarnom natječaju „Europa u školi“ te druge nagrade na literarnom natječaju „Promišljanja o bl. Ivanu Merzu“. Naša je novinarska grupa i ove godine bila pozvana na državnu smotru LiDraNo gdje se predstavila sa svojom radijskom emisijom Sedam veličanstvenih.
Sa osam državnih natjecanja, smotrom LiDraNo te brojnim županijskim prvim mjestima, kao i sa dva državna prvaka, možemo svjedočiti da se predani rad i trud, kako učenika i nastavnika, tako i škole u cjelini, uistinu isplati.

Želim vam mirnu i ugodnu noć!
stole123
14.5.2013. 22:28
ljubo, pa ja vidim da ste napredovali čujem čak i da se spominje doktor ljuba ruben wais
Ljubo R. Weiss
14.5.2013. 22:27
@fitilj
Pišeš, pored ostalog: .. time prije što je više nego jasno da si za novac spremam učiniti cve, a ne samo okrenuti kaput i pisati hvalospjeve onom tko ti plati...
Ti, električaru dragi, koji ne znaš ni što je "plus", ni što je "minus", kojem bi zadnjem povjerio da mi radi električne instalacije u kući, čovjeku koji INSINUIRA o mojoj personi, jer nema nijednog relevantnog argmenta zašto Prpića da, a Barića ne za gradonačelnika Virovitice, nemam ništa za odgovoriti. Već sam nekoliko puta napisao na drugim portalima da je moja cijena za ovakvu vrstu kolumni - 200 000 eura!
I kloni se moga židovstva, i Holokausta jer ne samo da je neljudski i provokativno to spominjati u ovoj raspravi, to je ispod elemntarnog ljudskog dostojanstva! Raspravljamo o lokalnim izborima, budućnosti Virovitice, ne prebrojavama krvna zrnca, dragi S. T.!
slavujj
14.5.2013. 22:08
bać joza,
nekoliko puta sam vas upozorio da ne sumnjate u inteligenciju Virovitičana!

Malo ste se precijenili,a nas podcjenili,
pa zar vam nije jasno da vaše bedastoće ne prolaze,
ne zaslužuju komentar,
mislio sam da ćete to shvatiti,
zapamtite ,nemojte sumnjati u Viroviticu, jer
Virovitica se neće crveniti od srama!
fitilj
14.5.2013. 22:02
@bać joza tebi komentar drugima grčevi s proljevom!

bać joza
14.5.2013. 21:49
Pa da li ste vas dvojica uopće nešto komentirali moj osvrt?
slavujj
14.5.2013. 21:19
bać joza,
vašim bedastoćama nema kraja ,ali molim vas samo jedno
- nemojte više nikada moj poziv da živimo i postupamo
" po Božjim zapovjedima"-nazivati mlaćenjem slame
je za razliku od vas ,ima i onih koji se u životu pridržavaju i žive
po Bozjim zapovjedima.
fitilj
14.5.2013. 20:53
@bać joza ma daj čovječe o čemu ti to, pa nije tvoje stalno zanovjetanje i popovanje kućna kultura koju spominješ.

bać joza
14.5.2013. 20:37
Poštovani!
Da li ste vi uopće čitali komentar koji sam napisao. Kao laiku mi može odmah biti jasno da su mogući prihodi koji su navedeni: Tvin je i dalje jaka firma, šećerana Viro isto jaka firma, Flora - što god mi o njoj pričali je jaka firma, Spectra zapošljava pretpostavljam 100 ljudi, Beki ili kakos e već sada zove isto zapošljava veliki broj ljudi, tu je bolnica s velikim brojem djelatnika kao i srednej škoel i osnovne škole, tu su trgovački lanci i uspješni privatni poduzetnici: Javorović, Matazić, Romić i dalje da ne nabrajam. Zašto svi ovi nabrojeni privredni subjekti ne bi zaradili navedenu cifru. Prema tome, ovaj iznešeni podatak drži vodu.

Dakle. Komentar na komentar, a ne "mlaćenje slame!"

Pozdrav!
slavujj
14.5.2013. 20:18
bać joza,
ponavljam da ne sumnjate u inteligenciju Virovitičana,koliko vi vjerovali u svoju pamet,ovo je vrlo neuvjerljivo,gotovo kao i kad se veliki Ivica nevješto i neuspješno opravdavati sa
"pa, nisam mu mogao reći-ne",
jer time samo potvrđujete da način rada i ostavština Sanadera te krak Fimi-medie i te kako živi i djeluje,
tim se ustvari šalje poruka upozorenja(da ne kažem prijetnja) svima onima koji njemu
-ne smiju i ne mogu reći-ne(predpostavljam da ste tu i vi)
svima onima koji su imali ili imaju doticaj s njima a mnogi su ovdje već navodili primjere ljudi i vrstu te ovisnosti,
nadam se da je došlo vrijeme da i ti ljudi izađu iz tog položaja, osjećaja nelagode i jednom zauvijek se oslobode bilo kakvih prijetnji ili ucjena (posao ,karijera i sl.) bilo koje vrste,bilo koje stranke,bilo kojeg i bilo kakvog kapitala,

treba izaći na izbore i glasati po svojoj savjesti u interesu grada i domovine,za časne,poštene i moralne ljude,pa i po Božjim zapovjedima,
kako bi mogli mirno spavati!
bać joza
14.5.2013. 18:54
Žao mi je što se na ovom portalu prilikom komentiranaj određenih tekstova događaju neprestana osobna razračunavanja i vrijeđanja. To definitivno nije dobro i ne služi nikome na čst. Osnovno pravilo bi bilo nikoga osobno ne vrijeđati, a komentirati argumentima. To je kućna kultura koju smo trebali ponijeti iz vlastitih obitelji.

Evo materijala za ozbiljan komentar:

Prema podacima FINA-e, a koje je obradio Ured za gospodarstvo grada Virovitice, u 2012. godini, ukupni prihodi virovitičkih tvrtki u iznosu od 2,3 milijardi kuna iznosili su 53,3 posto od sveukupnih županijskih prihoda, dok su rashodi iznosili 2,1 milijardi kuna ili 51 posto sveukupnih županijskih rashoda. Ukupni prihodi u 2012., prema 2011. godini su porasli za 7 posto, a rashodi za 4 posto, a bruto dobit (kao razlika ukupnih prihoda i ukupnih rashoda) u iznosu od 149 milijuna kuna, za 68 posto. Izuzetni rezultati koje ostvaruju tvrtke u gradu, rezultat su napora poduzetnika, gradske uprave i investicija, među kojima su i one u poduzetničke zone, u kojima su i tvrtke čija su djelatnosti doprinijele rastu ukupnih prihoda županijskih tvrtki. Podsjetimo, prema nezavisnom istraživanju FORBES-a, Virovitica se nalazi na 10. mjestu gradova koji pokreću Hrvatsku i u odnosu na prošlu godinu, bilježi skok od sedam mjesta. Prema podacima FINA-e jasno je zašto je tome tako.

Pozdrav!
fitilj
14.5.2013. 17:54
Ljubo Rubenu Weissu, da je s ludim đaba tikve saditi to je stara narodna mudrost, pa se tako ni s tobom ne želim raspravljati o motivima iz kojih si napisao gornji hvalospjev Damioru Bariću, jer su oni toliko očigledni da ih na kilometre prepoznaje i sljepac sa štapom.

No zahvali profesionalnosti i visokoj razini tolerancije Gorana Gazdeka koji uprkos providnosti ovakvih tekstova dozvoljava njihovo objavljivanje, pa čak i onda kada sve ukazuje na to da je autor nablaže rečeno PR piskaralo, ili spadalo Damira Barića.

I molim te Ljubo rubenu Weissu samo se ti nemoj javljati na temu da "đeriji hodaju oko nas," jer sjeti se samo kako si se predstavljao kao doktor i to toliko dugo dok te nismo raskrinkali. Bolje šuti i pokrij se ušima, jer istina ti nije ne samo jača strana, već ni karakterna vrlina da bi je mogao braniti, a kamo li se na nju pozivati!

Ne želim se s tobom upuštati u "ad hominem" raspravu, ali budi siguran da od iste s takvim protivnikom kao što si ti ni ne bježim i zato se ne upuštaj u prozivke osobe koja ni u inicijalima nije u diskusiji s tobom. Podsjećam te da si upoozoren da raspravljaš s korisnicima i komentatorima virovitica.net, a ne s fantomima iz tvoje bolesne glave!

PS: Sinišu Prpića u životu nisam nikada niti sreo niti vidio uživo, ali ga i pored toga ga držim za poštenu i iskrenu osobu koju bi unatoč što se nismo nikada osobno vidjeli i upoznali prihvatio kao prijatelja, za razliku od tebe i nekih drugih osoba koje ne uporno pozivaju na piće i iće, a sve nebi li me preobrazili i prijateljski "posvojili".

No to neće ići moj Ljubo Rubenu Weisu, jer fitilj ima obraz i karkter koji nije na prodaju, i dosljednost za koju je poznato da me je lakše ubiti nego me natjerati da prestanem bodu reći bob, a popu pop.

Zbog toga me tvoje ljubomora, optužba i prijetnja "ne vuci me za jezik, u vezi tvog miljenika Prpića!" ne tangira, s time prije što je više nego jasno da si za novac spremam učiniti cve, a ne samo okrenuti kaput i pisati hvalospjeve onom tko ti plati, a kao što vidimo Siniša Prpić to ne čini, i uvjeren sam ne zato što zna da bi mu pisanje Ljube Rubena Weissa više naštetilo nego koristilo, već zbog toga što je Siniša, uvjeren sam u to, siguran što ono narod kaže u se i u ljude iza sebe, a ne nekakva piskarala koja će danas pisati ode, a sutra optužnice.

Razumijem ja tebe Ljubo Rubenu Weissu da si ti frustriran što Siniša ne treba tvoje spisateljske "sšosobnosti" jer Siniša Prpić i njegov tim znaju i uvjerenu su da mu je njegovih sedam-osam godina je na političkoj pozornice Virovitice, dovoljni da znaju da će građani prepoznati tko im nudi bolju budućnost a tko im putem plaćenih piskarala kao što je Ljubo Ruben Weis prodaje muda pod bubrege.

Zna Siniša Prpić što radi i što je na svom putu za rekao bi izglednog kandidata za gradonačelnika Virovitice učinio, bez obzira na izvjesne greške koje je učinio u odabiru koalicije sa SDP-om na županijskoj razini ( ovo je moje osobno mišljenje i nitko sretniji od mene da sam pogriješio)
I na kraju krajeva Ljubo Rubenu Weissu, samozvani analitičaru i tobožnji nezavisni novinaru, nisam ti ja kriv što si u tom kako kažeš "40 godina pisanja i objavljivanja članaka i kolumni", postigao rezultate kao onaj cvrčak iz basne "cvrčak i mravi", pa si sada pod stare dane prisiljen pisati hvalospjeve po naruđbi i potucati se po portalima i prodavati muda pod bubrege o tvojoj stručnosti, analitičarskim sposobnostima, "novinarskoj neovisnosti" i kada ti sve lađe potonu onda se pozivati na židovstvo, holokaust i bog te pito što sve ne, a po čemu si kao crna ovca poznat na portalima!
bać joza
14.5.2013. 16:53
E moji dečki! Pa vi ste stvarno bolesnici. Virovitica ima nekoliko web stranica koje donose informacije o događanjiam u Virovitičko podravskoj županiji.

Ne mogu vjerovati da svoje informacije o događajima u Virovitici i virovitičko podravskoj županiji crpite samo s virovitica.neta! Ne mogu vjerovati da ste toliko ograničeni i neupućeni. Ali dobro, to je vaš izbor. Zato možda i vjerujete samo informacijama s ovoga portala. E pa, čestitam vam.

Pozdrav iz Osječko baranjske županije i virovitičko podravske županije.
Sulejman veliki
14.5.2013. 16:43
Vidiš, vidiš nirovnjak, možda si ti u pravu. Toga s enisam sjetio. Vrlo je realno da komentare pod nickom bać oza piše nekadašnji Roks ili jin 1 jel toliku količnu gluposti i samohvale ne može napisati iole pametna i obrazovna osoba tako da je teza da bi to mofao biti svećenik kojeg svi poznajemo zapravo HDZ-ov spin.
mirovnjak
14.5.2013. 16:22
Bać Joza ili ti Roks!
Ti mene neodoljivo podsjećaš na "ROKSA" i "JINA1", raspolažeš sa podacima koji se jedino mogu dobiti u uredima Župana i gradonačelnika.
Sumnjam da se oni više usude pisati nakon što je župan punomoćno osuđen nakon čega bi u svim zrelim demokracijama podnio ostavku i zauvijek otišao iz politike, a Siniša i još neki velikodušno oprostili Kiri ili Jinu 1 pišeš u stilu sa bravo Tole, bravo Jopa, Bravo Kiro, ali očito ti svako jutro kod jednog od njih dvojice po podatke, a vjerojatno i nagradu (plaćanje i nagrada ne moraju nužno biti u kešu). Jadni tvoji vjernici Bać Joza koji te plaćaju da radiš za njih ti kod Toleta i Kire postaješ glasnogovornik.
Prosvjednik8
14.5.2013. 13:57
@bac joza,iznimno sam zadovoljan tvojim odgovorom koji samo potvrdjuje sto sam napisao u prethodnom komentaru.
bać joza
14.5.2013. 13:54
Dakle. Treba spomenuti da je dosadašnja vlast u gradu Virovitica učinila puno kao i u Virovitičko podravskoj županiji. Kako se vladalo drugdje u Hrvatskoj je veliko pitanje. Vidimo kako se sada vlada na državnoj razini.

Ništa, nedjelja je blizu. Vidjet ćemo što o svemu misle glasači grada Virovitice i Virovitičko podravske županije.

Pozdrav!
bać joza
14.5.2013. 13:51
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, na svojim stranicama, objavio je rezultate Natječaja za korištenje sredstava radi sufinanciranja izrade projektne dokumentacije. Među tvrtkama kojima su odobrena sredstva nalazi se i tvrtka Energija Virovitica d.o.o. kojoj je odobreno 625.000,00 kuna za izradu projektne dokumentacije za građenje energane na biomasu „Energana Virovitica“ koja će se graditi u Poduzetničkoj zoni III. Odobrena sredstava sama po sebi dovoljno govore o kvaliteti samog projekta, a treba napomenuti da u proizvodnom pogonu za proizvodnju električne energije na biomasu tvrtka namjerava zaposliti do 20 osoba.

Tvrtka je kupila još dvije parcele površine 9.000 m² za proizvodnju peleta i gdje će zaposliti do 20 osoba. Vrijednost investicije u prvoj fazi iznosila bi oko 6.000.000,00 eura, a u završnoj čak 20.000.000,00 eura

Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, u nazočnosti saborskih zastupnika Tomislava Karamarka i Josipa Đakića, gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina i voditelja projekta “E-inkubator” Igora Androvića, obišao je radove na izgradnji Poduzetničkog inkubatora te Studentskog restorana i caffe bara u Virovitici. Inkubator se gradi u Poduzetničkoj zoni II, a gradnja je započela u listopadu 2012. godine. Radove na izgradnji poduzetničkog inkubatora u sklopu projekta „E-inkubator – sa i bez zidova u Virovitičko-podravskoj županiji” izvodi domaća tvrtka Domogradnja d.o.o..
Poduzetnički inkubator gradi se u sklopu EU projekta „E-nkubator sa i bez zidova u Virovitičko-podravskoj županiji“ čija je vrijednost 7.201.619,00 kuna. Podsjetimo, nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a partner na projektu VIDRA- Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Pridruženi partner na projektu je BIOS – poduzetnički inkubator Osijek, koji je trenutno jedan od vodećih u RH, a pomoći će u prenošenju iskustava i vještina stečenih u dosadašnjem radu. “E-inkubator – sa i bez zidova u Virovitičko-podravskoj županiji“ jedan je od najvrjednijih EU projekata koji se provodi na području naše županije, a ukupna vrijednost mu je 960.215,89 eura ili 7.201.619,00 kuna. Od toga, bespovratna sredstva Europske unije predstavljaju 719.777,83 eura, dok će Virovitičko-podravska županija izdvojiti 221.137,22 eura, a VIDRA 19.300,34 eura.
Studentski restoran gradi se u sklopu bivše vojarne u Virovitici, nasuprot Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici. Prema riječima župana Tolušića, uz Studentski restoran i caffe bar gradit će se i novi Studentski dom. Ukupna bruto površina studentskog restorana i caffe bara je oko 500m2, a vrijednost investicije je 3.400.000,00 kuna.

Završni radovi na Područnoj školi Ćeralije, Osnovne škole Voćin, napreduju prema planu i uskoro se očekuje otvorenje škole. Završeni su keramički radovi, a slijede radovi na postavljanju unutarnje stolarije i uređenju okoliša. Župan Tomislav Tolušić prilikom obilaska gradilišta naglasio je kako će Područna škola Ćeralije biti najmodernija škola na prostoru Virovitičko-podravske županije.

Nova zgrada Područne škole Ćeralije gradi se na istom mjestu gdje je donedavno stajala stara, koja je pretprošle godine na Božić, u podmetnutom požaru izgorjela. Učenici koji su pohađali školu, njih 65, od početka drugog polugodišta školske godine 2011./2012. pohađa nastavu u matičnoj školi u Voćinu prema odjelima koje su polazili u PŠ Ćeralije. Bivša Područna škola u Ćeralijama izgrađena je 1995. godine kao dar Vlade Japana doseljenim Hrvatima s Kosova.

Eto, neka se zna da se nešto radi i u Virovitičko podravskoj županiji.
bać joza
14.5.2013. 13:48
Da bi svojim korisnicima osigurali nesmetanu opskrbu pitkom vodom, virovitička tvrtka Virkom već duže vrijeme radi na realizaciji brojnih projekata za potrebe razvitka vodoopskrbnog sustava na svom distributivnom području.

Tako se ovih dana na vodocrpilištu “Bikana” radi na proširenju dodatnih kapaciteta prerade vode i vodne filter stanice.

Novi ukupni kapacitet distribucije vode bit će 200 do 250 litara u sekundi, što će zadovoljiti dugoročne potrebe razvitka vodoopskrbnog sustava na distributivnom području Virovitice. Vrijednost navedenog projekta iznosi 10,769.680 kuna, nositelji radova su zagrebačka tvrtka PTMG i đurđevačka tvrtka Bistra, a podizvoditelj radova je virovitička tvrtka Domogradnja.

Prema riječima Damira Marenića, direktora virovitičkog Virkoma, tvrtke koja investira radove, završena su i bušenja četiriju istražnih bušotina u Koriji, a ove godine kreće i izvedba test zdenca koji će se u konačnici uključiti u vodoopskrbni sustav našeg distributivnog područja.

bać joza
14.5.2013. 13:45
Djelatnici građevinske tvrtke Nexe grupa iz Našica s djelatnicima podizvoditelja radova zagrebačke tvrtke Pet-Prom intenzivno rade na interpolaciji Palače Pejačević u Virovitici.

Prema riječima Srđana Predragovića, glavnog inženjera i voditelja gradilišta, upravo su započeli radovi na krovištu interpolacije koja će biti završena do kraja srpnja ove godine.

Srđan Predragovć ističe da paralelno s ovim radovima građevinari rade i na sanaciji same palače. Nakon ojačanja konstrukcije podrumske etaže trenutačno se u podrumu izvode vertikalni radovi hidroizolacije zidova, a već početkom sljedećeg tjedna građevinari će započeti i s unutarnjim završnim radovima te radovima na uređenju pročelja zgrade.

Da bi svojim korisnicima osigurali nesmetanu opskrbu pitkom vodom, virovitička tvrtka Virkom već duže vrijeme radi na realizaciji brojnih projekata za potrebe razvitka vodoopskrbnog sustava na svom distributivnom području.

Tako se ovih dana na vodocrpilištu “Bikana” radi na proširen
bać joza
14.5.2013. 13:42
I to je to. Dok vi svojim hvalospjevima hvalite svoje kandidate, druga strana jednostavno radi.

Uz nazočnost, između ostalih, saborskog zastupnika Josipa Đakića, župana Tomislava Tolušića, gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina, ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok”, Miroslava Venusa, u petak 17. svibnja svečano će biti otvorena nova zgrada Zavoda za javno zdravstvo “Sv. Rok” koja se nalazi u Virovitici.

U prizemlju nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” biti će smješteni laboratorij za zdravstvenu ekologiju i laboratorij za mikrobiologiju, dok je prvi kat rezerviran za djelatnost za epidemiologiju i DDD (dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija), djelatnosti školske medicine, javnog zdravstva, zdravstvenu zaštitu mentalnog zdravlja i izvanbolničko liječenje ovisnosti. Radovi su započeli u siječnju 2012. godine, ukupna vrijednost investicije je oko 10 milijuna kuna, a površina nove zgrade 1900m² bruto.

Gradnja nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo
jedna
14.5.2013. 13:37
Dragi novinaru! Politika je čudna `zverka`, i čim se o njoj počne govoriti ili pisati - neminovne su kavge, rasprave, svadje...Istina je da se malo ko od političara ( i bojim se da to nije specijalitet samo nas, na Balkanu) zaista zanima za interese naroda. Većinom, čast onim sjajnim izuzecima, svi vode svoju igru i trude se da napune svoju kesu! A narod ko nard, veruje, radi, strada, dok se drugi u njegovo ime `igraju` stranačkih prepucavanja. Čuveni aforističar Duško Radović rekao je - da smo na sastancima duvali, umesto što smo toliko pričali, možda bismo i pokrenuli neke stvari! Smešno i tužno u isti mah! Vaše mi pisanje o tim temama nekada deluje kao donkihotovska borba,a vetrenjače sve tvrđe, surovije i jače! A opet, šta bismo mi bez takvog jednog viteza tužnog lica, iz čijeg pera proviri istina? Bez vas se ne bi moglo...Večita je to borba pera i mača, ali možda će jednom pero pobediti metal. U svakom lsučaju, kad god kliknem ovaj blog, i rubriku NAJČITANIJE, naidjem u njoj na BAREM DVA vaša članka! Dakle, karavani prolaze, istina ostaje- da ste čitani i voljeni!
Ljubo R. Weiss
14.5.2013. 13:06
@fitilj
Ti jednostavno ne možeš preskočiti svoju sjenu mržnje i neznanja! Kakav "PANALGETIK"???
Treba li tebi analgetik?
I zapamti, nema tog novca kojim se može kupiti moje uvjerenje. Ako izostaviš naslov kolumne ona čak nije ni navijačka! A i da jest, kako navijam za neki nogometni klub, otkuda ti pravo da mi osporavaš, primjerice, navijanje za - Damira Barića, posebno ideje i poruke koje zastupa?? Imam li pravo kao nezavisni, nestranački novinar iskazati svog favorita ili da možda tebe pitam za dozvolu?? Imam li pravo, nakon 40 godina pisanja i objavljivanja članaka i kolumni, u ovom trenutku kada đeriji hodaju oko nas, iskazati gnušanje zbog falsificiranja diploma i ubiranja novaca za prodavanje stručnosti koje nema, imam li pravo u trenutku kada Tolušić hoda po Bleiburzima pitati što tamo radi i misli li kao perjenica hrvatskog desničarenja ući u Evropski parlament! Da li je on župan blajaburške regije ili Virovitičko-podravske županije?? To mjesto u EU parlamentu je već zauzela njigova sličnomišljenica Ruža Tomašić! Imam li pravo, napisati da su nam grad Virovitica i Županija najpoznatiji u hrvatskim medijima po aferama koje trojka ima iza sebe - Kirin, Đakići Tolušić! Imam li pravo pitati što gospoda čini za LOKALNU SREDINU,a ne za svoje džepove, ambicije i providni karijerizam??? I ne vuci me za jezik, u vezi tvog miljenika Prpića! Sedam-osam godina je na političkoj pozornice Virovitice, Damir Barić, tek sedam-osam mjeseci, i po nepouzdanim anketama Barićev rejting je zamalo tri puta veći nego Prpićev!! Kako to objašnjavaš? Čast Prpiću, ima neospornih zasluga za grad, ne sporim ih, ali, što je i njemu rečeno, PRIJATELJSTVO s njim, ne znači i zatvaranje očiju pred slabostima njega i njegove stranke!
Kako to objašnjavaš ti koji si kukavica i koji imaš pravo izraziti mišljenja, ali nemaš muda, u takvoj kritici, iskazatii ime i prezime. A tebe, S. T. znaju Kozice i okolina kojoj osim praznih riječi i pisama čitetelja nisi dao zamalo ništa, a uzimao ovako, ili onako, pa i sudovima, ono što je pitanje da li si zaslužio?? Zato, S.T. naravno, javljaj se, ali računaj, svaki put kada provociraš, kada vrijeđaš mene kao osobu, da ćeš dobiti žustar odgovor moje persone!
I pustimo drugima da se izjasne, ne zauzimajmo prostor koji pripada SVIM čitateljima!
bać joza
14.5.2013. 10:45
Da si pročitao moj osvrt na pisanje navedenog kolumniste, ne bi se tako osvrnuo na moje pisanje. Pročitaj moj komentar i njega komentiraj, a u zadnejm postu samo sam dao odgovor prosvjedniku8.

Ako si primjetio, nisam nikoga vrijeđao niti što ružno rekao. Molim te još jednom pročitaj moj osvrt na članak pa to komentiraj.

Hvala lijepo.
fitilj
14.5.2013. 10:38
@bać joza nažalost moram zaključiti da nisi primjetio da ovo nije Glas Koncila na kojem se crkvani nauk nameće bez pogovora i mogućnosti kritike, a kao što se iz mnoštva komentara može zaključiti upravo se tvoje "naravoučenja" najveći izvor neslaganja i kritike.

Gotovo da nema članka ispod kojeg se sve pretvara u raspravu s tobom i tvojim propovjedanjima da ne kažem popovanjem kojem je mjesto na oltaru, a ne na portalu kao što ti uporno činiši time uništavaš svaku diskusiju.

Ne ulazim u nagađanja o tome dali si što mnogi tvrde crkveni čovjek, ali svađalaštvo kojim se ovdje itičeš ti smatram ne služi na čast!
bać joza
14.5.2013. 10:14
Poštovani prosvjendiče8!
Očito nisi čitao moj osvrt ili komentar nego imaš zacrtanu svoju liniju. Naravno, to je tvoje pravo i tvoj način razmišljanja.

Samo da te podsjetima da je Crkva Katolička nadživjela moćno Rimsko Carstvo, da je Crkva Katolička nadživjela moćno Franačko Carstvo, da je Crkva Katolička nadživjela moćno Mongolsko Carstvo, da je Crkva Katolička nadživjela moćno Englesko Kraljevstvo, da je Crkva Katolička nadživjela moćnu vlast Naopoleona, Biscmarka, Staljina, Hitlera, Mussolinija, Tite i drugih, nazovimo tako, svjetskih ovozemaljskih moćnika. Nadživjeti će ona i SDP, i HDZ, i HSPD, i sve stranke, jer će ona po Isusovoj riječi biti tu do konca svijeta. Naravno, ne po meni ili po nekim drugim slabim ljudima, nego zato što ju vodi DUH SVETI, čiji blagdan u nedjelju slavimo.

Naravno, ovo se nikako ne sviđa ovozemaljskim moćnicima, pa vidimo ni tebi. No, što je tu je. I kada mene i tebe ne bude na ovom svijetu, Crkve Katoličke će biti.

Ne znam da li si zadovoljan odgovorom, ali si me potaknuo da malo propovijedam i na ovom portalu.

Pozdrav!
fitilj
14.5.2013. 10:03
@mirovnjak čižmo moja ušporkana samo se ti slobodno artikuliraj, jer tvoji komentari spadaju u skupinu spamova koje kao i trolove treba ignotirati.

@Ljubo da si uistinu ono što si si umislio, onda ti ni na kraj pameti nebi palo pozivati i sugerirati čitateljima što će i kako će komentirati, pogotovo im braniti da iznose kritiku o providnosti namjeje i svrhe ovakvih tekstova u kojima se iz zapećka prodaju muda pod bubrege i tvrdnje; DAMIR BARIĆ U UZLETU!

No mišljenje građana i ankete koje samozvani "analitičar" i "nestranački novinar" ne uvažava govore sasvim suprotno!

I to je fakt moj Ljubo koji govori da gornji tekst nije djelo nikakvog nalitičara, još manje slobodnog novinara, već uradak po onoj "što se babi htilo, to se babi snilo", ili još preciznije Ljubo je vezao konja gdje mu je gazda kazao!!!!

Svaki slobodnomisleći čitatelj, ali i stranački vojnik partije čiji su kandidati Damir Barić i Tomislav Žagar su prepoznali da se ovdje ne radi o djelu kako sam sebe nazivaš "Vaš analitičar" i "nestranački novinar", već naručenom hvalospjevu i izbornoj propagandi Damiru Bariću i Tomislavu Žagaru.

Nije mi na na kraj pameti bilo baviti se piscem predizbornih panalgetika po naruđbi, jer da je onda ti nebi napravio kompliment i usporedio te sa Majom Freundlich i Nenadom Ivankovićem tim istaknutim bivšim doajenima uvlakačkog novinarstva koji su za razliku od tebe bili profesionalni novinari, urednici i tadašnji "kapaciteti na polju veličanja lika i djela tadašnjeg umišljenog oca Domovine, njegovih dvordkih lakaja, "mangupa" i podrepaka.

Prema tome Ljubo ne pokušavaj prodavati rog pod svijeć i sebe pod "Vaš analitičar" i "nestranački novinar", već se pomiri s činjenicom da se dan po jutru poznaje, a Ljubo po svojim tekstovima koji kao što se iz većine komentara može zaključiti ne polučuju rezultat kakav su naručitelji teksta i ti kao njegov autor zamislili, ali je zato kristalno jasno da je SINIŠA PRPIĆ PRAVI KANDIDAT I OPASNA KONKURENCIJA Damiru Bariću!

TAKO OPASNA KONKURENCIJA DA Damiru Bariću uvjeren sam neće pomoći naručeni hvalospjevi iz "umotvornice" samoproglašenog analitičara bez porfelja.
Prosvjednik8
14.5.2013. 9:49
jozo prvi za don bać jozu presvetlog : "zar se ne bi vi trebali baviti duhovnom obnovom vašeg stada a ne politizirati" JE isto kao sto i hdz pokusava spasiti drzavu od propasti i duznickog ropstva. crkva d.o.o. i kradeze imaju jedan primarni zajednicki cilj a to je OPLJCKATI NAROD i sto vise ga zaglupiti i ne znas kojima bolje ide.nebi to njima tako glatko ni islo da nisu jedni druge podupirali i drzali ljestve i propast jednih bi vjerojatno znacilo i odredjeni gubitak moci za druge tako da kome nije jasno zasto don svevisnji presvetli uzviseni brani tu zlocinacku organizaciju taj je stvarno mutav.
UooH
14.5.2013. 9:41
@ Ljubo Jasno mi je da je fitilj ovo napisao za vrijeme jugoslavije nekom titinom novinaru da bi zavrsio na Golom otoku, ali prosla su ta vremena iako bi neki htijeli da se vrate ovo sto je fitilj napisao je po njegovom misljenju a i po mome istina, ako je to uvrijeda Ljubi onda je i on svojim tekstom uvrijedio sve nas koji ne podrzavamo Barica.
I to na pljuvacki i mrzilacki nacin.
mirovnjak
14.5.2013. 8:56
Ljubo!
Ne jedi se Fitilj je prema tebi bio prekulturan, prefin i sve naj naj u odnosu na njegov nivo komunikacije i odgoja.
Još si odlično prošao, a ti se jediš, umjesto da budeš sretan.
Ljubo R. Weiss
14.5.2013. 0:22
@fitilj
Pozvao sam čitatelje da kritiziraju moju kolumnu, daju mišljenja, ali BEZ VRIJEĐANJA, NA KULTURAN NAČIN! Kako se ne držiš ove molbe, a kako je čitateljima poznat odavno tvoj pljuvački, mrzilački stav prema mojoj personi, mogu ti samo poručiti da to nije moja razina komunikacije. Toliko si nisko da te ni ne vidim!
Zato: NO COMMENT!
mikeš07
13.5.2013. 22:15
Nema ih nešto večeras.Sigurno je tito na TV.
Ili proučavaju anketu.
stole123
13.5.2013. 22:09
davno sam pisao mirovnjaku da bi se to moglo desiti da hdz pobjedi na izborima , i to iz razloga koje je postavio milanović,linić,jovanović i tako dalje. isto sam pisao i da se krećem jako puno među narodom i da narod razmišlja kako je hdz čak bolji od sdpea, a ovaj ljubin tekst ako je dobio koju kunu od barića onda je u redu ali ako nije onda nevidim zašto toliko dizanje repa bariću, na koncu kako je siniša znao reći treba pričekati izbore, ali vjerujem da je i anketa u redu, isto tako mislim da sdpe od ovih koji ga toliko hvale imat će samo štete više nego koristi,
bać joza
13.5.2013. 21:43
Budi bez brige. Nisam opterećen pobjedom bilo koje stranke.
slavujj
13.5.2013. 21:41
bać joza,
koliki bi postotak imali još kad bi im vi pomagali?
od srca vam preporučam posjet osobnom lječniku i osigurati dovoljnu količinu ljekova za izbornu noć,
dobro se je osigurati!
bać joza
13.5.2013. 21:33
Da se ne trude, evo teksta:
U informativnoj emisiji ZOOM koja je emitirana na Z1 televiziji, doneseni su rezultati ankete za Virovitičko-podravsku županiju, te gradove Viroviticu, Slatini i Orahovicu, uoči skorašnjih lokalnih izbora. Prema anketi Z1 televizije, novi/stari župan bit će Tomislav Tolušić (HDZ-HSS-HSLS-HSP AS-BUZ) koji je na uzorku od 3100 ispitanika dobio 46,84 posto glasova. Slijedi ga Tomislav Žagar (SDP-HNS-HSU-HSPD) koji je dobio 20,42 posto. Daleko ispod toga je Ivan Begović (HDSSB-Zeleni Hrvatske) 7,65 posto, te Željko Teri (HSP-NSH-HDSS-SP) sa 4,58 posto. Neodlučenih birača je 20,52 posto i ako se njihovi glasovi “prelije” na sve kandidate, Tomislav Tolušić slavit će u prvom krugu za župana Virovitičko-podravske županije. Prema navedenoj anketi, u Županijskoj skupštini uvjerljivu većinu ostvarit će lista koju nosi Josip Đakić (HDZ-HSS-HSLS-HSP AS-BUZ). Navedena lista, prema anketi, dobit će 43,84 posto glasova. Lista kojoj je nositelj Tomislav Žagar (SDP-HNS-HSU-HSPD) dobit će 20,81 posto glasova…. U gradu Virovitici, Ivica Kirin suvereno vodi. Za njega će, prema anketi, glasovati 48,8 posto glasača. Damir Barić skupit će 20,8 posto, Siniša Prpić 8,4 %, Dalibor Marić 4,0 %, a Boris Hlavati samo 3,6 posto. Neodlučnih birača je 14,4 posto. U Slatini vodi Ivan Roštaš (HDZ-HSS-HSLS-HSP AS-SU) sa 38,6 posto glasova. Slijedi ga Slobodan Perić (SDP-HNS) sa 28,6 %. Igor Češek je treći sa 10,8 posto glasova. Josip Nemec (HDZ-HSP AS-BUZ), aktualni gradonačelnik Orahovice, najizgledniji jke kandidat za novog gradonačelnika. Prema anketama, on će dobiti 38 posto glasova. Vlatko Podnar (SDP-HNS-HSU) ga slijedi sa 21,7 posto… Inače u emisiji ZOOM gostovali su (telefonski) Tomislav Tolušić i Tomislav Žagar koji su komentirali navedenu anketu… (www.icv.hr)

Rezultati djeluju vrlo, vrlo korektno i objektivno. E sada da je baš Zagreb toliko zainteresiran za Viroviticu??? Ne znam???
slavujj
13.5.2013. 21:31
možda nekoga zanima tko je vlasnik Z1 tv?
mikeš07
13.5.2013. 20:44
Na onom drugom portalu su objavljeni rezultati predizborne ankete na uzorku od 3100 glasača.
Možda nekog zanima.
slavujj
13.5.2013. 20:18
bać joza,vaš napor u toj promociji ne može proći nezapaženo,
niste vi takav čovjek da bi sada napustili one kojima ste sređivali"diplome", i sve to u ime " domoljublja i dobrobiti vlastitog naroda"
ali nemojte više nikada pomisliti da vas ljudi nisu "pročitali"
ma kako nas vi smatrali bedacima koji "slušaju vaše bedastoće"
bać joza
13.5.2013. 19:57
Eto. Možda bi im mi mogli pomoći koji pametujemo ovdje na portalu!
slavujj
13.5.2013. 19:28
Kirin-Baric=TIM
"Snaga zajednistva-Bitno je zaustaviti Stvarne promjene"
mirovnjak
13.5.2013. 18:56
Fale mu u timu Bać Jozini falsifikatori dioloma i mutikaše iz Fimi medija
bać joza
13.5.2013. 18:15
Nema nažalost tim. I to je kraj priče!
fitilj
13.5.2013. 16:18
Mišljenja sam kada bi Damir Barić bio u uzletu onda mu nebi trebali bukači a la Ljubo Ruben Weiss. No poznato je da loša roba ne nalazi put do kupca čak i onda kada se za njen plasmam plati reklama!

Što reči na ovakve tekstove osim zaključiti da su vakve tekstove u bivšoj Jugoslaviji pisali žbiri Partije, a nakon njih za vrijeme Tuđmanov su ih nasljedili Maja Freundlich, Nenad Ivanković i druga poznata pera beskičmenjaka i dvorskih udvarača HDZ-a koji su za šaku Judinih škuda i bez neke doze vazelina, pisali uvlakačke tekstove ondašnjoj nomenklauturi na vlasti, a posebno o liku i djelu Franje Tuđmana.

Danas to isto nimalo profesionalno, ali brutalno providno, loše i na odvratan način čini Ljubo Runem Weiss.

Ovakvi me tekstovi podsjećaju na onu poznatu izrečenu glupost Maje Freundlic koja je svojoj "niski bisera" pridodala i ovaj: "Sjedim tako i mislim, i osjećam se neobično!".

Danas to čini Ljubo Ruben Weiss samo s tom razlikom što se uvjeren sam osjeća kao da je napisao nešto pametno, a ne pamflet kojim po naruđbi diže rep Damiru Bariću!

Mišljenja sam da Virovitičani u Siniši Prpiću imaju izbor kojeg ni jedna poštena i čestita osoba koja misli na dobrobit svoga grada ne može ignorirati, a najmanje se upustiti u rizoko dati glas Damiru Bariću kojeg mnogi vide kao trojanskog konja HDZ-a!
bać joza
13.5.2013. 15:38
Uostalom, zar vam je svima teško otići na web stranicu šećerane Viro i pogledati sastav uprave i nadzornog odbora. Nigdje nema ime cijenjenog menađera!!! ???
bać joza
13.5.2013. 14:56
Naravno, no ponavljam da se ne bavim možebitnim poluinformacijama, nego čisto logički razmišljam.
jozo prvi
13.5.2013. 13:40
@Bać joza, po kojim osnovama vi to tvrdite da je g.Barić nekakvi `višak`... da li ste pitali ili pričali sa njime ili g.Zadrom? Molim vas da prekinete širiti neprovjerene informacije i nagađanja. Morate biti svjesni da kao svećenik imate jak utjecaj na ljude i jako je neodgovorno od vas nagađati i baviti se špekulacijama.
bać joza
13.5.2013. 10:02
Politika je posao za opće dobro svih građana i za politiku su odgovorni svi građani. Tko je nama Hrvatima kriv što smo nesposobni sami obnavljati svoju domovinu nego uvijek moramo imati tutore. Žao mi je što niste komentirali moj komentar, nego tučete po nekim ideološkim pitanjima koja u ovom trenutku nisu bitna. Bitan je boljitak Republike Hrvatske, a u ovom slučaju Virovitičko podravske županije i grada Virovitice.

Svjestan sam ja svega što se događa u izbornom procesu, no to neki ne žele vidjeti. Očito je da se u gradu Virovitica radi, koliko god se netko tome protivio, a da je gospodin Barić postavljen da se suprotstavi Ivici Kirinu s naznakom da nekoga žrtvujemo jer će ionako izgubiti u utrci za gradonačelnika. Ovako će se gospodin Željko Zadro elegantno rješiti balasta u svojoj firmi, nitko od dosadašnjih jaki SDP-ovaca u Virovitici se neće blamirati, ako ih uopće jakih ima, i stvar je rješena. Možda se varam, no stvarno me zanima tko je mogao biti drugi igrač u ime SDP-a Virovitica kao pandan Ivici Kirinu, jer je očito da je gospodin Barić uvučen u igru da predstavlja SDP samo u ovoj roli. Molim nekoga odgovornog iz SDP-a da mi odgovori.
Pozdrav!
mirovnjak
13.5.2013. 9:31
E moj Jozo!
Bavio bi se Bać Joza duhovnom obnovom, da kao sveštenik ne zna da su među najvećim grijesima Mrziti (namjerno to stavljam na prvo mjesto jer je dokazano) i krasti i varati odnosno krivotvoriti u procesu dokazivanja i da duhovne obnove nema bez odricanja od ova 3 grijeha.
No svjestan je Bać Joza da su ovi njegovi toliko u tome otišli daleko da nikakva obnova nije moguća.
Njima se obnova može dogoditi samo 19.05.2013 godine.
Za to poziv građanima!
Izađite masovno na izbore jer ako ostanete kod kuće pobijediti će ponovo ovi Jozini koje ni on ne može duhovno obnoviti.
Nije bitno za koga ćete glasati, ali je bitno da izađete i onemogućite manjinu da u ime Vas odluči.
jozo prvi
13.5.2013. 8:34
@Bać Joza, g.Barić je odgovoran za uspješno poslovanje šećerane, zar je tako teško prihvatiti da još uvijek ima ljudi koji su se spremni boriti da nam svima bude bolje?

Konstantno napadate sve osim HDZ-a koji je unakazio grad i županiju i iste pretvorio u leglo korupcije, nepotizma, diskriminacije....

Na kraju krajeva, koliko sam shvatio iz komentara drugih ljudi vi ste kao neki svećenik? nikada se ne bi reklo iz vaših komentara, zar se ne bi vi trebali baviti duhovnom obnovom vašeg stada a ne politizirati.
UooH
12.5.2013. 23:22
Uz ovoliko favoriziranje Barića ispada da Siniša Prpić nema nikakve šanse.
Ovo je najbolje "onaj koji zna slušati sugovornika onda je to svakako -. Damir Barić". Šta Siniša nezna slušati ili ti nemožeš shvatiti da on nije osoba koja će se nekome uvlačiti u guzicu za malo mediske reklame.
bać joza
12.5.2013. 23:22
Lako je što ti vrijeđaš mene. To uopće nije moj problem, jer kršćanski je opraštati. Ali je problem što stalno u svojim komentarima vrijeđaš osobe koje nešto napišu. Problem je u tebi i ti ga moraš rješavati.
Sulejman veliki
12.5.2013. 23:00
Mlatiti praznu slamu - to je životna vizija i misija bać joze! Nije ti dosta što to radiš profesionalno nego nas moraš i ovdje maltretirati.
Em ti teoriju!
A da ti nebi htio u saborske zastupnike? Ako se ne varam ista smo izborna jedinica pa preko ovog portala održavaš veze s Viroviticom?
Taman pomislim neću komentirati lad ti opališ po slami i povućeš me za jezik.
Oprosti unaprijed ako sam te uvrijedio. Pokušavam se suzdržavati, ali ne ide.
bać joza
12.5.2013. 22:47
Lijep pozdrav. Hvala na osvrt na moj komentar.
Neću ponovno razglabati cijelu temu, ali bi samo kratko rekao slijedeće.
Ne živim već tri godine u Virovitici, ali po zdravoj logici stvari, niti jedan vlasnik neke uhodane tvrtke ne bi se tako olako riješio vrijednog kadra.
Pretpostavljam da se gospodin Željko Zadro želi rješiti na elegantan način kadra koji mu ne treba ili mu smeta, ili još bolje, kadra koji mu je nanio veliku materijalnu štetu. Nisam dovoljno upućen u situaciju, ali razmišljam čistom logikom. Sjetimo se samo kako se gospodin Milanović na lak način rješava ministra Ostojića, sjetimo se kako se Tuđman lako rješio Mesića šaljući ga u Beograd, sjetimo se kako se Sanader rješio Jadranke kada je išla na izbor za predsjednika Hrvatske.
Zdrava logika mi kaže da je gospodin Barić predodređen za odstrijel iz šećerane, pa bi najbolje bilo da bude gradonačelnik.

No treba reći i slijedeće. Gospođa Smiljanac po svojim sposobnostima ili gospođa Jakovina - Petrović nikada ne bi mogle biti gradonačelnica Virovitice ili Pitomače. One na to nisu niti računale nego na sabor. I za čudo, u tome su i uspjele. Očito je da je gospodinu Bariću cilj sabor i tako se rješio i Virovitice i šećerane. I to je to. Možda griješim u svojim procjenama, ali mi zdrava logika to govori.
Ljubo R. Weiss
12.5.2013. 22:01
@Mate Vukušić
Premalo me poznaješ (posebno moje objavljene tekstove, koji je do sada oko tisuću!!) da bi znao kako sve umijem. I kada ti se čini da je pjena, kada je razgrneš, ostane kvalitetno pivo. A sada je vrijeme dase KONAČNO tim hadezenjarama kaže DOSTA jer nakon 23 godine u većini drmanja ovom zemljom, posobno Viroviticom i Županijom, vrijeme je da se malo odmore i dadnu šansu drugima! Pozdrav, Mate!
Mate Vukušić
12.5.2013. 16:42
Ajde, Ljubo, da i Vi nekom odgovorite-bez pjene, i to kvalitetnim komentarom ( mada prozvani ne misli tako ). Velečasni i tako ima samo jednu poslanicu na ovom portalu, zna se koju..
Ljubo R. Weiss
12.5.2013. 12:56
@bać joza
Ovaj prostor ispod moje kolumne pripada čitateljima, prije svega, a ne ponovo autoru kolumne, Ali kako se žališ, da nema izravnih komenatara na tvoj komentar, idimo redom:
1.Ništa, ni po virovitici netu, nije riješeno: lokalni izbori su u nedjelju, 19. travnja 2013.,
2.Ovo su lokalni izbori i da si bio u Kazalištu Virovitica 10. 05. na skupu SDP-a i koalicijskih stranaka, čuo bi koliko D. Barić drži do mentora uz Zagreba; ono što je on svojim nastupom učinio znak je snažne i samostalne političke osobe okrenute prije svega Virovitici,
3.D. Barić, Žagar pa i veći dio drugih kandidata nose ono što je tebi malo važno - besprijekoran život; svećeniku bi to itekako trebalo biti važno u vrijeme moralnog sloma većeg dijela hrvatskog društva,
4.Samo onaj tko ne zna kako se radi u tvornici, može pisati o Damiru Bariću kao "potrčku u Šećerani"; za razliku od tebe koji znaš što je propovjedaonica, o tvornici znam i sam jer sam na početku radnog vijeka radio u "Krašu" i pisanom riječju se borio za prava radnika; to radim i sada i radit ću i ubuduće, ali za meneđera, koji je itekako važan radnik u velikom pogonu kao što je tvornica, nikada neću reći da je "potrčko u Šećerani"; to je uvreda prema gosp. Bariću, ma koliko se zaklinjao u ljubav prema svima,
5. Gospodin Prpić je podosta poznat javnosti,
6. Ne bih rekao da se u Županiji puno napravilo, jer jedno je dojam koji se proizvodi (Forbes i sl.) a drugo objektivni indikatori razvijenosti Županije: po mnogim egzaktnim ekonomskim pokazateljima fenjeraši smo u RH,
7.Ne možemo se mjeriti u radu - dok ti imaš siguran prihod, moj ovisi o svakom tekstu koji napišem, jer od mirovine-crkavice ne mogu normalno živjeti, da ne idem još u detalje zašto; nisam neutralan, na strani sam ideja socijalne pravde i ljudskih prava, a pravo na rad je temeljno ljudsko pravo; također za slobodu i odgovornost sam medija,
8. Hašemu hvala da te imamo ovdje - drugi ti itekako odgovaraju na tvoj komentar, samo ti ih ne primjećuješ već, oprosti, trubiš stalno manje-više isto!
Blagoslovljena ti nedjelja, subota i svaki dan u kojem časno služiš boljitku Hrvatske, boreći se za socijalnu pravdu, moralnost i istinu, jer to su ideje svakog domoljuba, pa i mene!
Srdačan pozdrav, MIR I DOBRO!!
mirovnjak
12.5.2013. 12:36
Bać Joza!
Sve velike odluke donosi gospodin Zadro!!!!!
Bać joza 5 puta potpisujem, ali znaš li koja je njegova presudna odluka?
Tko će voditi poslovanje tvrtke, ako ta odluka nije prava onda ni tvoja molitva moj Bać Joza ne pomaže, ako je ona prava, a rezultati poslovanja i svakodnevni rast cijena dionica potvrđuju da je bila, sve druge odluke su sporedne.
Menađžment je srce i krvotok svake tvrtke, vidiš moj Bać Joza ovaj tvoj sa krivotvorenom diolomom tamo ne bi prošao, ne za to što bi netko skužio da je krivotvorena, već za to što tamo postoje kriteriji tko je sposoban, a tko nije, godinama tamo biti u vrhu, samo je dokaz, da se radi o vrhunskim sposobnostima, pa ma o kome da se radi.
bać joza
12.5.2013. 10:54
Koliko vidim, nema kvalitetnog komentara na moj komentar. Udaranje na osobu i na njegov integritetne znači da je kvalitetan komentar. Tko je dobro pročitao komenta, shvatio se da sam komentirao rad tih osoba, a ne njihove ljudske kvalitete. Ako ste dobro pročitali komentar, možete vidjeti da sam pohvalio ljudske kvalitete i gospodina Barića i gospodina Žagara i gospodina Kirina.

Velika dionička društva moraju imati svoju upravu, no zna se tko je gazda u šećerani. Sve odluke donosi gospodin Željko Zadro koliko god se mi pokušavali hvaliti menađerskim sposobnostima svakoga od pojedinih direktora i članova uprave.

Želim vam blagoslovljenu nedjelju!
dora444
12.5.2013. 9:43
bać joza, odličan komentar!
Lynx
12.5.2013. 8:50
Lj.R.W.
Moguća je i to sa velikim postotkom, situacija u kojoj će Kiro i proći kao gradonačelnik, ali gradsko vijeće sa većinom vijećnika drugih stranaka.
Lynx
12.5.2013. 8:44
Kaže bać joza@:
"Naravno, niti ja kao niti vi, cijenjeni komentatoru, ne živimo od politike nego od rada svojih ruku, pa srećom možemo biti neutralni."
Za Lj.R.V. i jeste tako, ali za tebe necijenjeni joza to nikako ne vrijedi jer se svakim tekstom svrstavaš na jednu stranu. Tko pročita tvoj komentar, makar sve bilo lijepo upakirano i- pak iz njega strahovito zaudara, odmah mu je jasno čiji si. Ne znaš ti što znači biti neutralan, ne znaš ni što znači biti objektivan, a najmanje ne znaš što je moralno i pošteno. Da znaš ne bi pisao takve nebuloze upakirane u nacifranim komentarima. Da si strip-junak (antijunak), najvjerojatnije bi bio Superhik, ali svakako si osoba sa kojom se ni ne isplati polemizirati jer nešto neutralno, objektivno, moralno i pošteno tebi je strano, a izgleda da za istinu nisi niti čuo. Živio!
ljubo
12.5.2013. 8:33
@bać joza pricati o nesposobnosti barica kao menadzera pokazuje samo koliko nerazumijes ekonomiju, a opet ides pametovati o istim temama, ali pametovanje je nesto sto svecanici najbolje znaju. to i krsenje zavjeta na celibat :)
no vratimo se baricu. zasto bi netko placao tisuce kuna osobu koja je marijoneta? ok, to je mozda praksa u javnim hdz poduzecima ili u gradskoj upravi, ali za privatnika je bitan profit, ni bog ni hdz ni kiro, samo profit. u privatnim poduzecima nepostoje neke fiktivne pozicije di su ljudi zaposleni a primaju placu.

sto se pak tice vidre i njezinih projekata, gotovo da niti jedan od njih nema veze sa izravnim razvojem gospodarstva ovog kraja, nego da se tu i tamo zaposli pokoji podobnik. a da se negovori o onom poduzetnickom inkubatoru za kojega ce vam svaka imalo upucenija osoba reci da je popala stvar.
slavujj
12.5.2013. 8:16
bać joza,
samo nastavite tako,vjerujte da nitko normalan neće ni pokušavati demantirati vaše "umotvorine",
pa tko će normalan demantirati osobu koja se javno hvalila sređivanjem diploma hdz-ovcima,stoga je i bolje da vas se ne
pokušava demantirati,već pusti da samo nastavite
siguran sam da će mnogi prepoznati o čemu se tu radi,ma koliko vi mislil da pomažete onima kojima bi htjeli pomoći,
nisam siguran ni da ste im diplome sređivali iz puke ljubavi ili iz namjere "činiti dobro",nešto jače vas povezuje,
stoga me ne bi iznenadilo ako bi istraga pokazala da je neki dio malog kraka hobotnice "fimi" stigao i do vas,
vaša upornost u zaštiti svega onoga što nije bilo dobro i što je činjeno na štetu ljudi i domovine ne može proizlaziti iz ljbavi prema toj istoj domovini i ljudima,ne tu te ljubavi nema
ne može se nekoga voljeti pa ga podkradati i činiti sve za njegovu štetu,te priče ne prolaze- to nije domoljublje već- veleizdaja!
ljubo
12.5.2013. 8:07
kirin je dao sotavku jer je slikan nad ubijenim divljim svinjama sa ljudima koji su u to vrijeme trebali biti u kucnom pritvoru a ne u lovu.
bać joza
12.5.2013. 7:04
Vidim da nema kokretne razrade na moj komentar, nego čista ideološka suprostavljanja. Naravno, kada nema konkretnih odgovora, onda je lakše lupati floskule oko redova na kontejnerima koje više ne pale. To je čista demagogija. Očekujem konkretno razmišljanje i demant svega izrečenog, a ne napadanje političkih neistomišljenika. To se zove demokracija.
Sulejman veliki
12.5.2013. 5:42
Panika! To je sve što s emože kazati nakon što pročitam komentare HDZ-ovih poltrona i glasnogovornika.
1. U državi s niskom razinom moralane vrijednosti kojoj su osim taloga koji je na površinu isplivao u doba Domovinskog rata dok smo ginulu po ratištima diljem Hrvatske i Bosne, a kojoj je podosta kumovala crkva, nije čudo što popovi misli da lopovi trebaju voditi države i gradove.
2. Kiro, svi to znamo nije dao ostavku zato što je želio nego jer je to od njega tražio vođa i idol, isti onaj koji mu je nalagao da puni torbe tuđim novcem.
berlinski zid
12.5.2013. 4:48
Mikeš09: "Zaboravio Ljubo koliki su redovi bili osamdesetih za pprašak za veš, kavu i ulje a tek benzin."

Čini mi se da je puno bolje čekati u redu za deterdžent, ulje ili bilo što drugo, nego da se nema sredstava za kupiti to isto.
Ukratko, ne trebaš se niti malo mentalno naprezati da bi vidio današnje redove ispred kontejnera, ljudsko dostojanstvo koje je srozano ispod svake razine. Trebaš samo pogledati oko sebe ili trebaš otići kod okuliste. By the way,
očito nešto jesi zaboravio, ili nikada nisi ni znao, temeljne gospodarske pokazatelje SRH i današnje osiromašene Hrvatske, gdje se ljudi bore za goli opstanak. Glede tvog naginjanja, ti zasigurno nemaš svoj privatizirani kontejner za smeće u današnjoj RH. Jesmo li to zaslužili, jesu li žrtve za RH pale za ovo što imamo priliku vidjeti oko sebe?
dikan
12.5.2013. 1:56
@bać joza,ako ove tvoje poštenjačine padnu na izborima ti umireš od tuge,za njih veliki gubitak!(šteta)
Mate Vukušić
12.5.2013. 1:08
Eto, to je moj druže ono što se zove-perfidno ( i pali to.. ). Demagodija tvoje "partije" daleko je ispred one od koje se groziš iz vremena "mraka".
bać joza
12.5.2013. 0:25
Iako nema previše godine, ali se jako dobro sjećam vremena druga Tita. Bogu zahvaljujem za vrhunske profesore u gimnaziji koji su me naučili korektnosti i poštenju, a nadasve razmišljanju svojom glavom. Iz svoga prebogatog iskustva prenijeli su mi toliko spoznaja o vremenima totalitarizma od 1945. do 1986., kada sam maturirao oslobođen polaganja mature. Zahvaljujem Bogu što nikoga ne mrzim i nikome ne želim zlo, ali volim svoj hrvatski narod i svoju domovinu po uzoru na velikog domoljuba i bogoljuba blaženog Alojzija Stepinca. Može mi to netko zamjeriti, može se netko na mene zbog toga ljutii i ne voljeti me, ali to me u ovom trenutku niti ne zanima.
Mate Vukušić
12.5.2013. 0:18
Pravilo je da nije bitno što, nego je bitno tko govori. Međutim, osobno se s tim ne slažem ali u tvom slučaju je ta krilatica točna i zato je odgovoreno osobi a ne komentaru ( koji to nije ). Tvoji komentari su previše slični onima iz vremena jednoumlja. Naravno, mislim tu na vrijeme devedesetih.....
A što se tiče poznavanja, nije bitno, ne vjerujem da bih što izgubio niti ja niti ti ako se ne poznajemo. A sjedili smo skupa koji put....no, nevažno.
bać joza
11.5.2013. 23:58
Poštovani gospodine! Ne poznam vas niti me zanima tko ste i čime se bavite. Po vašem pisanju očito je da ste pripadnik bivše KPJ koja je učinila to što je učinila, no u mom komentaru nigdje nema mržnje nego sretno svim kandidatima. Pažljivo pročitajte tekst i njega komentirajte, a ne napadajte osobu. To je smisao komentiranja.
Mate Vukušić
11.5.2013. 23:41
Svećeniče, o kakvoj ti relevantnosti pišeš? Čitaš li uoće što si napisao? Savjet-pročitaj jer onda vjerojatno nećeš kliknuti enter. Svaki put to spominjem, i opet ću-zar je moguće da čovjek koji se prodaje pod slugu božjeg može odašiljati toliku mržnju? Perfidnu, u celofanu naravno, kao i na poslu kojim se baviš. Štetu radiš čovječe svom pozivu, na žalost stada koje te prati ( i još na žalost, vjeruje ti ).
A u ovom zadnjem ćemo se složit: prošla su vremena totalitarizma kada je predsjednik države mogao poništiti volju naroda i ne dozvoliti da gradonačelnik bude onaj tko je izabran nego netko po njegovoj volji. Mislio si vjerojatno na devedesete i Tuđmanov totalitarizam i hir prema neistomišljenicima koje je trebalo satrat, zar ne?
mikeš07
11.5.2013. 23:33
Naravno,mislim na tekst@bać joze,iako je i naslovni u redu,jer argumentirano navija za Barića,makar se dade iščitati da ni sam autor ne vjeruje u njegovu pobjedu,mada ju priželjkuje.
S obzirom na informiranost g. Ljube,to ni ne čudi.
mikeš07
11.5.2013. 23:29
Odličan tekst.
bać joza
11.5.2013. 23:13
Tekst je naslovljen: "Bitan je Damir Barić, bitne su stvarne promjene." I odmah nakon toga pitanje: "Ima li tko šanse protiv Ivice Kirina?
Promatrajući tekstove na virovitica.netu, sve je već riješeno i pobjednici su Damir Barić u Virovitici i Tomislav Žagar u županiji. Tako je rečeno i na predizbornom skupu SDP-a i pripadajući stranaka na predizbornom skupu u kazalištu Virovitica. Po nekim drugim virovitičkim portalima, sigurni pobjednici su Ivica Kirin i Tomislav Tolušić, i to već u prvom krugu.
Jasno, u predizbornoj kampanji svatko otvara neka gradilišta, netko više netko manje. HDZ, jer je sada na vlasti, otvara više, a SDP slabije jer nije nigdje u županiji na vlasti osim u Novoj Bukovici. Isti način rada, i jedne i druge strane.
Objektivno, kandidati SDP se niti nemaju čime hvaliti s radom u županiji jer još nisu bili na vlasti, a njihovi mentori iz Zagreba im baš ne mogu puno pomoći jer su stvarno zastranili. Gospodin Miodrag Šajatović na ovom portalu im više ne daje mogućnost za ispriku, jer su morali znati u kakav se posao upuštaju na državnoj razini. Zato, i gospodin Barić i gospodin Žagar nenametljivo pokušavaju u prvi plan staviti svoj besprijekoran život, koji bi u normalnim okolnostima možda mogao proći kod glasača, ali tko to garantira, jer niti jedan niti drugi nemaju političkog iskustva.
Autor prvo postavlja pitanje o izborima za gradonačelnika Virovitice: "Zapravo, pitanje se može i ovako postaviti: imaju li Damir Barić i mr. Siniša Prpić ozbiljnih šansi ugroziti Ivicu Kirina, po ranijim anketama, favorita ovih lokalnih izbora u gradu."
Autor se miri činjenicom, i to s pravom, tko će biti protukandidat gospodinu Ivici Kirinu u drugom krugu. Po meni, ako bude uopće drugog kruga, Ivica Kirin će pobijediti bez problema. Pitanje je zašto? Gospodin Barić nosi pad rejtinga SDP na političkom planu, a na gospodarskom planu znamo da nije mogao u šećerani donositi nikakve poslovne odluke nego biti samo potrčko vlasnika šećerane. To, svi relevantni ljudi znaju. Tako da o uspješnosti nekog menađerskog posla ne treba uopće raspravljati. Dakle, objektivno nema nekog ozbiljnog iskustva u vođenju šećerane, pa prema tome neće ga imati niti u vođenju grada, a da mu to netko drugi vodi, onda niti ne treba biti gradonačelnik. Uz to, mislim da i nema neku podršku SDP-ovaca, jer njih zapravo niti nema profiliranih kao stranke u Virovitici.
Naravno, gospodin Prpić bi mogao pomrsiti račune, ali on objektivno nije poznat široj javnosti, osim po štedno kreditnoj zadruzi i nema iza sebe neku ozbiljnu stranku kao organizaciju. Istina, njegovi nastupi u gradskom vijeću su imali nekog uspjeha, ali politika se daleko lakše vodi u oporbi kada možeš izgovarati neke riječi, pa i optužbe na račun vlasti, ali ipak bez objektivne odgovornosti.
E sad Ivica Kirin. Za njega oporbenjaci kažu da nije zaslužio mjesto gradonačelnika jer je bio uz Sanadera. HM? Koliko danas znaju za malverzacije sadašnjih vlastodržaca pa šute. Naravno, saznati će se to kasnije. Lako je biti general poslije bitke. Sjetimo se samo kako su ljudi reagirali kada je umro Staljin. Svi su nešto pričali, ali kada je izabran Hrušćov, opet su svi šutjeli. Eto, bojali su se. Najlakše je biti general poslije bitke.
Gospodin Ivica Kirin je u datom trenutku dao ostavku na mjesto ministra i vratio se u grad procjenjujući svoje objektivne mogućnosti. I kao gradonačelnik u svom mandatu puno je učinio za razvoj grada Virovitice. To mu nitko ne niječe, s ove ili one političke strane. Borba za dobrobit građana i grada je sigurno njegova prednost u odnosu na drugu dvojicu kandidata. On je to do sada imao priliku pokazati i pokazao je. To je vidljivo svakom objektivnom promatraču na svakom koraku u gradu Virovitica. Naravno, ako smo korektni i to želimo vidjeti.
E sada, ključno pitanje? Dati šansu mladim i poletnim snagama s novim idejama - a mislim da su i gospodin Barić i gospodin Prpić stariji i od Kirina i od Tolušića - ne vidim logike. VIDRA - agencija u vlasništvu županiji vidimo da dobro radi. Objektivno, puno se napravilo i u županiji, ne treba duše griješiti. Naravno, županija radi po nekom drugom ustrojstvu nego grad, i tu su neke druge zadatosti koje sadašnji župan radi također korektno.
Naravno, niti ja kao niti vi, cijenjeni komentatoru, ne živimo od politike nego od rada svojih ruku, pa srećom možemo biti neutralni. Pokušao sam samo razlučiti kao i vi tko bi bio bolji gradonačelnik Virovitice i virovitičko podravski župan. Bogu hvala da imamo demokraciju, a ne više totalitarizam iz bivših vremena, pa će glasači reći svoje 19.05.2013. Svakako, sretno svim kandidatima.
slavujj
11.5.2013. 23:07
"Dali biste vi rekli,kao ministar,Sanaderu,ne?"
to je za njega opravdanje?koje li sramote!

Neka pita svakog normalnog,poštenog čovjeka,čovjeka koji voli ovu lijepu našu i misli joj dobro(a ne samo na svoju fotelju),neka pita sve one nezaposlene ili one koji rade a ne dobivaju plaću-baš zbog takvih koji svojim "velikim vođama " ne mogu reći ne,
ili kako su mislili oni branitelji koji su pod pritiskom tih i takvih ljudi i odluka vršili suicide?

bi li svi ovi navedeni mogli bez ikakvih problema njemu ili bilo kome drugome reći- ne!
Naravno da bi, i to svatko pametan ,pošten,dobronamjeran ,kom je stalo do ove zemlje i njenih ljudi ,na kraju krajeva kom je stalo do samoga sebe i svoje obitelj-bi rekao -ne, osim onih kojima su neke druge stvari primarnije(novac,fotelja,lažni ugled,lažni moral,lažni prijatelji).

Moje je mišljenje se to više nikada,nikada ne smije ponoviti,
siguran sam da je velika vjerojatnost da se to ponovi,samo ovaj puta i s Barićem ,
jer je i on zapravo igrač nekog drugog "velikog vođe" kojemu se isto tako ne smije reći ne ,koji ga se ovdje postavio i kandidirao samo s jedenim cilje,kako se ništa ne bi uistinu promijenilo.
Pa kako će onda takav čovjek zaboraviti na one koji su ga tu "doveli",pa zar netko misli da je Barić slučajan izbor zbog svojih "sposobnosti"?
Ma svi znamo da je u sdp-u bilo, tj. da ima puno sposobnijih i boljih kandidata ,zašto je izbor pao na njega?to bi neki drugi trebali odgovoriti,nadam se da jednoga dan hoće!
da će reći i kako i zašto Barić,pod čijim "pokroviteljstvom"?
Nadam se da će ljudi izaći u velikom broju na birališta i reći dosta takvima koji ne znaju,ne mogu i ne smiju reći-NE!

Mikeš09
11.5.2013. 23:06
Što li ga nabaca...ko lopatom za ugljen...pomješa brate ugljen s jabukama, perjem i zelenom salatom...i sve to otpravi ne krive adrese...a na kraju sve mi slići na jedan obični politički pamflet...preočito naginje na jednu te istu stranu...ko referati sa bivših partijskih sjednica...
Zaboravio Ljubo koliki su redovi bili osamdesetih za pprašak za veš, kavu i ulje a tek benzin...ma on tada nije ni bio u Hrvatskoj...bio je na Marsu tamo je bolje živio...
susjed
11.5.2013. 22:23
dobro ljubo pa zar nije barić kandidat crveni a puno si toga napisao u tekstu
mirovnjak
11.5.2013. 22:17
Čitaju i te kako naručitelji njegovih komentara, a kako bi ih honorirali da ne čitaju.
dikan
11.5.2013. 22:06
@bać joza, čita li netko još vaše komentare?
Ljubo R. Weiss
11.5.2013. 21:49
@bać joza
Zaista, nestrpljivo očekujem tvoju analizu "kontradiktornog teksta"!
bać joza
11.5.2013. 21:00
Nakon trećeg čitanja pokušati ću analizirati ovaj prilično kontradiktoran tekst. Do tada budite strpljivi očekujući moj komentar!


Još iz kategorije Kota Lj. R. Weissa