Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Aktualnosti

Ljubimci ne ulaze u cijenu odvoza otpada

  Prijatelji životinja           01.06.2017.         709 pogleda
Ljubimci ne ulaze u cijenu odvoza otpada

Nakon službenog dopisa Prijatelja životinja i mnogo komentara građana na javnoj raspravi o nacrtu Uredbe o komunalnom otpadu, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike odlučilo je izbaciti dio s uračunavanjem kućnih ljubimaca u cijenu odvoza otpada. Takva uredba, bez sporne odredbe, danas je usvojena na sjednici Vlade te skrbnici kućnih ljubimaca više ne moraju strahovati od dodatnih nameta i moguće zloupotrebe takve odredbe.

Udruga Prijatelji životinja pozdravlja ovakvu odluku Ministarstva kojom se odustalo od dodatnih nameta skrbnicima kućnih životinja. Uključivanje ljubimaca u cijenu odvoza otpada nije pošteno prema svim našim sugrađankama i sugrađanima koji skrbe za njih.

Ovim potezom spriječena je degradacija hrvatske politike o zbrinjavanju otpada. Kako bi zbrinjavanje otpada u Hrvatskoj podigli na višu razinu – onu održivog razvoja i progresivne naplate – Prijatelji životinja smatraju da se mora uvesti naplata po količini proizvedenog otpada, kao i odvojeno prikupljanje mješovitog otpada i onog za reciklažu. Time bi se zaštitio okoliš, povećala stopa recikliranja, izbjegnuli penali Europske Unije koje nam prijete zbog ne odvajanja otpada te financijski penaliziralo one koji ne odvajaju otpad i time zagađuju okoliš.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti