HZZO će izdvojiti oko 22,5 milijuna kuna za naknade za samoizolaciju
Milanović: Simbolika Pesaha trajno je nadahnuće čitavome čovječanstvu
Osijek: Laboratorij za kliničku mikrobiologiju prilagođen testovima na koronavirus
Savez samostalnih sindikata: Ne zaboraviti zdravstvene radnike kada kriza prođe
Božinović: E-propusnice zatražilo 28 osoba zaraženih koronavirusom
Plenković: Za sada ne idemo u rebalans nego u preraspodjele proračuna
Sabor: Zakon o praćenju mobitela poslan u drugo čitanje

  Zdravstvo

Ljetna škola mladih Crvenog križa u Orahovici

  radoorahovica.com           20.08.2014.         904 pogleda
Ljetna škola mladih Crvenog križa u Orahovici

U Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek  u Orahovici 19. kolovoza okupilo se gotovo 200 mladih Crvenog križa, većinom s područja Osječko-baranjske županije, no i iz cijele Republike Hrvatske te Novog Sada i Sombora (Republika Srbija), Doboja i Tuzle (BiH) i Pečuha (Mađarska). Uz prigodne govore, podizanje zastave i pjesmu  „Neka cijeli ovaj svijet“, rukovoditelj Ljetne škole profesor Marko Đukić proglasio je 11. Ljetnu školu mladih Društva  Crvenog križa Osječko-baranjske županije otvorenom.

U sljedećih 10 dana mladi će se educirati za različite programe iz područja rada Crvenog križa kroz radionice prve pomoći, realističnog prikaza ozljeda, djelovanja u katastrofama, komunikacijskih i organizacijskih vještina, prevencije ovisnosti i spolno prenosivih bolesti, prevencije trgovanja ljudima te sigurnog ponašanja na internetu i međunarodnog humanitarnog prava. Edukacija će se provoditi po načelu „mladi za mlade“ – voditelji programa mladi su volonteri Crvenog križa koji su ranije educirani za zadane teme, a posljednjih nekoliko mjeseci pripremali su cjelokupni program 11. Ljetne škole mladih.

Ova Ljetna škola mladih, kao i sve do sada, bit će ispunjena znanjem, idejama, smijehom i prijateljstvom, a sve s ciljem širenja humanosti i poruke mira prema mladima i onima kojima će mladi to dalje prenositi.

Osim informiranja javnosti o početku rada 11. Ljetne škole mladih Crvenog križa, koristimo priliku pozvati vas da nas posjetite kako biste mogli napraviti detaljniju reportažu te na taj način poduprijeti ovaj hvale vrijedan projekt mladih Crvenog križa.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ZdravstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.