Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Lokalni izbori 2009.

Lista za Gradsko vijeće grada Virovitice koalicije SDP-HNS-HSU

        28.04.2009.         2659 pogleda
Lista za Gradsko vijeće grada Virovitice koalicije SDP-HNS-HSU1.Nada Čavlović Smiljanec
2.Andreja Horvat Carevski
3.Marinko Kukić
4.Nada Bartolić
5.Vladimir Župan
6.Saša Olujić
7.Dražen Kurečić
8.Zagorka Kulišić
9.Jasna Štrk
10.Marijana Živko
11.Đurđica Ivoš
12.Vlado Picek
13.Igor Hrgović
14.Renato Boljevčan
15.Franjo Lucić
16Ivan Meštrović
17.Mirko Kovačević
18.Marko Medić
19.Vlado Smiljanić

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

crna guja
30.4.2009. 15:31
I zato su ovi naši SDP-ovci Bogom dani da nas spase od jada i bijede ,a ja bih prije rekao da su toliko gladni vlasti i pogodnosti koje vlast nosi da će jednostavno popizdit ako HDZ-e još jednom ih pošalje u oporbu ,a da stvar bude još gora dobar dio ih živi od politike odnosno na krilima politike.
xxll
30.4.2009. 11:49
OVAKO S EŽIVI U RAZVIJENIM DIJELOVIMA HRVATSKE?????
Siromašan si? Preseli se u Zagreb

Zagrepčani su 80 posto bogatiji od ostatka Hrvatske. Iznad prosjeka živi se još u Istri, oko Rijeke te Lici. Dalmaciju vade turizam i cestogradnja. U Slavoniji, što istočnije to tužnije.
E TU SVE ZASLUGE PRIPADAJU HDZ-U VPŽ I SLAVONIJE I BARANJE. INAČE U CIJLOM SVIJETU VRIJEDI: ŠTO JUŽNIJE TO TUŽNIJE (PRVI PRIMJER ITALIJA)

Zagrepčani su od prosječnog Hrvata bogatiji oko 80 posto, stanovnici Istarske županije 38 posto, a Primorsko-goranske oko 18 posto.
Neznatno iznad prosjeka još se drži Ličko-senjska županija, dok stanovnici ostalih dijelova Hrvatske imaju BDP po glavi stanovnika manji od prosjeka zemlje.
Najsiromašnija je Vukovarsko-srijemska županija u kojoj BDP po stanovniku iznosi tek 57,5 posto hrvatskog prosjeka, što znači da su stanovnici te regije oko tri puta siromašniji od Zagrepčana
Provedeno istraživanje bi Vladi trebalo poslužiti kao analitička podloga za izradu regionalne razvojne strategije. Takvu strategiju Hrvatska još nema, a ona je važan uvjet za ulazak Hrvatske u EU.

Središnja Hrvatska i istočna Slavonija izložene su najvećoj prijetnji od daljnjeg zaostajanja.

Razlozi njihovih skromnih potencijala rasta su relativno nepovoljna ekonomska struktura, s visokim udjelom poljoprivrede, tradicionalne industrije koja nije restrukturirana, a prate ih i negativni učinci rata.

Industrijski lideri su Varaždinska i Sisačko-moslavačka županija, u kojima se čak trećina zaposlenih skrasila u industrijskom sektoru.
GDJE SMO MI U TOJ PRIČI`??????

Na koncu, Zagreb i okolica, te sjeverni i južni Jadran nisu izloženi ni tako negativnim demografskim trendovima kao druge regije. Uz ostalo, imaju veći udjel radno aktivnog stanovništva nego ostali dijelovi Hrvatske. Stoga te regije "imaju iznadprosječne izglede za rast, što bi moglo voditi daljnjem povećanju regionalnih razlika".
TO JE ONO ŠTO MI UPOZORAVAMO, DA ĆEMO JOŠ VIŠE ZAOSTAJATI ZA OSTATKOM HRVATSKE

xxll
30.4.2009. 11:41
EVO I MALO O USPJESIMA HDZ-A
Povećanje nameta - izraz HDZ-ove bahatosti i socijalne neosjetljivosti !?
VIROVITICA, 20.lipnja - Gradsko poglavarstvo predložilo je povećanje prireza porezu na dohodak sa 6 na 10 posto, poreza na kuće za odmor sa 5 na 10 posto, poreza na neiskorištene poduzetnicke nekretnine sa 10 na 15 posto i za neizgradeno gradevinsko zemljište sa 1 na 5 posto. Povećanje nameta obrazloženo je činjenicom da gotova sva županijska središta imaju veći prirez nego Virovitica. Do sada se godišnje od prireza u gradsku blagajnu slilo 1,3 milijuna kuna, a u buducnosti bi to bilo do 3,3 milijuna. Novac od ovog nameta koristit ce se za potrebe uredenja djecjeg vrtića i ustanova kulture te financiranje materijalnih rashoda i rashoda za zaposlene u tim ustanovama te za sanaciju gradskog odlagališta otpada....
xxll
30.4.2009. 11:38
EVO SAMO DA SE PRISJETIMO POČETKA SLUČAJA GLAVAŠ:
Raskol: Hvidra puca zbog Glavaša, Đakić u probemima zbog sukoba interesa

Nakon što se slavonski HDZ raskolio zbog Branimira Glavaša, slično bi se moglo dogoditi i Hvidri. Dok osječka Hvidra s Miljenkom Kolobarićem na čelu stoji čvrsto iza Glavaša, središnjica koju predvodi Josip Đakić za cijeli je slučaj nezainteresirana.
To se vidjelo i na nedavnom skupu potpore Glavašu pred zatvorskom bolnicom u Zagrebu na kojem su se pojavili samo predstavnici slavonske Hvidre, a središnjica je znakovito šutjela. Tada je Kolobarić kritizirao Đakića, Merčepa i Dečaka da su Glavaša ostavili na cjedilu.
– Očekujemo da Đakić jasno i glasno podrži Glavaša – traži Kolobarić. Očekivao je da će Hvidra jednoglasno podržati Glavaša kao što je podržala Gotovinu i Norca. Napominje da je osječka Hvidra u posljednjih godinu i pol dana podnijela velik teret kada je zbog “slučaja Glavaš” ispitano čak 600 branitelja.
Đakić, koji je i saborski zastupnik HDZ-a, tvrdi da politika nema nikakav utjecaj na njegovo djelovanje.
– Ne vodim političke rasprave. Mi se bavimo onim što nam nalaže naš statut, a to je briga za branitelje – objašnjava Đakić.
Objašnjava da nije bio na skupu potpore Glavašu zbog toga jer je imao druge obveze. Na naše pitanje bi li došao na skup da je imao vremena, Đakić kaže da bi o tome razmislio....


crna guja
29.4.2009. 20:03
KIRO PROTIV DVIJE IZGUBLJENE NADE 2-0
xlxs
29.4.2009. 13:10
Ako se ne dotaknete pravih, gorućih problema u ovom gradu popušit ćete svi. Ovo oko Glavaša je samo sredstvo da se ne razmišlja i rješavaju gorući problemi a to je nezaposlenost, besparica, sirotinja u gradu, stanje od zdravstva, gospodarstva itd,itd
Oporbo, nedajte se isprovocirati nego pametno mislite
tomislav
29.4.2009. 9:11
Uh ovo je vec Lassko pivo a ne samo ladno! Ko je taj Jergovic, to nije dr Jergovic? Inace ovo na vlasti sto spominje xxii zove se oligarhija.
xxll
29.4.2009. 8:57
ladno pivo
ALI BILO BI TI BOLJE POSTAVITI PITANJE GLAVAŠA SANADERU ODNOSNO KIRINU I ĐAKIĆU...
ZAŠTO???? PA KIRIN JE BIO MINISTAR MUPA I ZAŠTO NIJE UHITIO GLAVAŠA KAO I HRVATSKOG GENERALA GOTOVINU I IZRUČIO HAGU, ĐAKIĆ JE BIO ZAJEDNO U RATU S GLAVAŠEM PA BI ON TREBAO TAKOĐER REĆI ŠTO JE GLAVAŠ RADIO, ISTO VRIJEDI I ZA ŠEKSA....
ETO VIDIŠ DA TO NIJE PROBLEM KOALICIJE VEĆ HDZ-A I OVE BANANE DRŽAVE.
VEĆI JE PROBLEM ŠTO JE UPRAVO SANADER ISKORISTIO NAVEDENU GOSPODU DA UNIŠTI GLAVAŠA.
xxll
29.4.2009. 8:46
"Branimir Glavaš vješt je cinik, pa već od početka devedesetih, čisto zabave radi, kao što netko ide u lov a netko briše cipele umrljane krvlju, kupuje sve one koji se po Osijeku i Slavoniji hvale svojom nepotkupljivošću. Ne čini ..."
TOČNO, SAMO JE SANADER I EKIPA OKO NJEGA JOŠ VJEŠTIJA, JER UPRAVO JE SANADER DOŠAO NA VLAST POMOĆU GLAVAŠA. TADA NIJE ZNAO ŠTO JE GLAVAŠ ČINIO KAO I ŠEKS KOJI JE NJEMU NADREĐEN , TE SVE INSTITUCIJE DRŽAVE KOJE SU ŠUTJELE DO SADA????
ALI TAKO SE POSTAVLJA PUNO PITANJA SAMA OD SEBE, JER TADA PADA I HDZ, SANADER, VLADA....
crna guja
28.4.2009. 17:44
katastrofa pa gdje je tu HNS nedavno jedan stranački kolega a ime mu je Antun Kapraljević reče cilj SDP-a je uništiti HNS ja sam se malo zbunjeno našao pri toj tezi ,ali sada vidim da je to istina zar jedno mjesto koje ulazi u gradsko vijeće sramota pa takove sramotne dogovore u Slatini su nam nudili pa smo ih otpilili 100 na sat . Vesna Pusić reče u Hrvatskoj imaju 2 velike stranke i 1 važna ,a to je HNS drage haenesovke i haenesovci haenesovo vrijeme dolazi i uz želju SDP-a da nas unište to im nečemo dopustiti po stranačkom članstvu smo druga politička snaga sa 40000 članova. Glavu gore pozdrav iz SLATINE.
ladno pivo
28.4.2009. 17:20
Koalicija "Selotejp" je i u našoj Županiji ali zbog činjenice da se Glavaševi ljudi osjećaju nelagodno sa Kulićem ovaj je ispao iz konkurencije te nije na listi.
Nado , imaš li ti lakirane cipele !!!
ladno pivo
28.4.2009. 17:12
Miljenko Jergović

SUMNJIVO LICE


Najednom se, tako, na obali Drave kod Osijeka, profesorica Vesna Pusić zatekla cipela poprskanih krvlju i ljudskim mozgom. Nije problem, doista, ukoliko su cipele lakirane, jer se s njih krv lakše briše nego s ljudske savjesti, ali što ako su ove godine u modi plišane cipelice ili brušena koža koja lahko upije DNK službenika osječke pošte, računovodstvenog radnika pravoslavne ispovijesti, djelatnika u gradskom komunalnom, oca zagrebačkog studenta komparativne književnosti kod profesorice Zlatar, ili svejedno kojeg Srbina kojega je za domovinsku stvar ustrijelilo na dravskim obalama, sve s ustima prelijepljenih selotejpom, da njegova samrtnička dreka ne bi ometala misu u osiječkoj katedrali i obraćanje Bogu velečasnog Srakića, dok naspram jugoslavenskih topova moli za milu nam Hrvatsku.

Ako su cipelice, ipak, lakirane, ili barem od glatke kože, lako će se, džentlmenski sagnuti Radimir Čačić, i obrisati krv i mozak pravoslavni, čega se on, kao muškarac i kao liberalni građanski političar nimalo ne grozi, ter ne postavlja pitanja i ne radi problem od toga je li prostrijeljena lubanja srpska, hrvatska ili samo ljudska, nego je pred ove izbore spreman raditi na boljitku svih građana ove zemlje.

Profesorica Pusić bunila se protiv HNS-ova koalicije s Glavašem. Govorila je da to neće proći. Međutim, na kongresu stranke, održanom prije desetak dana, glavni lik te koalicije Ivan Vrdoljak ukazivao nam se u televizijskom izvještaju gotovo u svakome kadru, kao neka vrsta mladoga kralja i iskupitelja stranačkih grijeha, kojem bi se ruka ljubila i noge bi se prale, samo kad HNS ne bi bio strogo sekularna stranka. I naravno, kako slika pokazuje, profesorica Pusić se Vrdoljaku radovala puninom svoga srca i nimalo se nije na njega jedila što su joj cipelice na očigled sviju koji žele da vide poprskane ljudskom krvlju i mozgom, pa će morati da kupi nove.

Ivan Vrdoljak beznačajna je, nižerazredna i mediokritetska figura jednoga provincijskog cirkusa. Da je veća faca, da je ugledniji, pametniji, hrabriji i izvrsniji, bio bi barem petnaesti na listi HDZ-a, HSP-a, Selotejp stranke ili barem SDP-a. No, on je kao predzadnji đilkoš u varoškome nadmetanju morao u HNS, jer mu osim HNS-a nije ništa preostalo. A ta stranka, kao što znamo, osim svoga načelnog antifašizma i građansko-liberalnog stajlinga i lajfstajla ionako nema ništa. S izuzetkom Čačića, koji je svojedobno bio spreman čak i na to da odere novinare za pošteno zarađenu lovu, HNS bio je orijentiran na Festival svjetskog kazališta, na metropolske književne žirije, gradske urede za kulturu i suri elitizam, pred kojim se svatko tko ne zna za Oskarasa Karnišovasa osjeća kao srpski turbo folk. Možda onaj kojemu je na obali Drave ispaljen metak u zatiljak.

Branimir Glavaš vješt je cinik, pa već od početka devedesetih, čisto zabave radi, kao što netko ide u lov a netko briše cipele umrljane krvlju, kupuje sve one koji se po Osijeku i Slavoniji hvale svojom nepotkupljivošću. Ne čini on to da bi ojačao svoju političku moć, nego da bi toj nepotkupljivoj, uglavnom lijevo-liberalnoj i građanskoj inteligenciji stavio zrcalo pred lice i pokazao joj da su po njegovome, Glavaševom, mišljenju posljednji ološ. Nekoliko puta, tijekom devedesetih, on je na taj način komplimentirao i HNS, ali nikada to, ipak, nije bilo efektno kao neki dan, jer više nije riječ o koaliciji s lokalnim HDZ-ovim šerifom, nego se radi o koaliciji s egzekutorima iz afera Selotejp i Garaža, kojoj je, pritom, nazdravljeno u zagrebačkoj centrali HNS-a, sve s kiselinom iz akumulatora, umjesto sa šampanjcem.

Da, budimo do kretenluka dosljedni u pretpostavci nevinosti svih neosuđenih: možda je Branimir Glavaš nevin za zločine na obali Drave i u službenim garažama gradske uprave. Možda je on, doista, čist kao suza i možda je njegov cinizam načelan, sioranovski. No, Ivan je Vrdoljak, kao i vasceli HNS, s njime sklopio koaliciju bezuvjetno, i kao s nevinim čovjekom i kao s nalogodavcem ubojstava, a to podrazumijeva ravnodušnost prema pucnjima u zatiljak, svejedno tko je opalio. Krv i mozak na cipelicama profesorice Pusić ostaju, jer su s koalicijom postali prihvatljiva mogućnost. HNS je, dakle, u savez s Glavašem ušao iz istoga razloga iz kojega je Sanaderov HDZ Glavaša potjerao i progonio. Ono što je Sanader prihvatio kao nužan gubitak glasova u ime moralnoga rasterećenja, to je Vesna Pustić prihvatila kao poželjno jačanje svoje stranke, bez obzira na ljudskost, pijetet prema ubijenima, tko god oni bili.

No, sve će biti u redu i sve će biti lako prebrisano, samo ako su cipelice crne, lakirane.


Još iz kategorije Lokalni izbori 2009.