Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Politika

Lista HSP-a: Šimić drugi, Matek šesti

        14.11.2011.         3357 pogleda
Lista HSP-a: Šimić drugi, Matek šesti

Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Daniel Srb te svi nositelji lista predali su izborne liste svoje stranke  još prošle srijede. U našoj ibronoj jedinici prvi je Danijel Srb, drugi Zvonimir Šimić, a treći Ivan Vekić. U prvoj je izbornoj jedinici nositelj liste Ante Prkačin, u drugoj glavni tajnik HSP-a Vlado Jukić, u trećoj poznati splitski pjevač Giuliano Đanić.  U petoj izbornoj jedinici nositelj liste je gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara, u šestoj počasni predsjednik stranke Anto Đapić, dok će u sedmoj izbornoj jedinici, prema riječima Srba, prvi put u Hrvatskoj lista biti sastavljena od 14 žena na čelu kojih je kao nositeljica liste Bernarda Halapa Topolnjak. U osmoj izbornoj jedinici nositelj je liste dr. Dean Girotto, u devetoj pukovnik Mirko Čondić, a u desetoj potpredsjednik HSP-a Ivan Protrka.

- Kao HSP i Hrvatska straža s kojom izlazimo u četvrtoj izbornoj jedinici, mi smo svoje liste zaključili. Odlučili smo pokazati da smo pred ove parlamentarne izbore vjerojatno najorganiziranija stranka u Hrvatskoj - rekao je Srb, a na pitanje je li im HDZ već nudio koaliciju odgovorio je da nije, ali kako to nije ni bitno. 

- Bitno je da mi kao stranka imamo 150 godina tradicije za sobom i da imamo prepoznatljivu politiku u hrvatskom političkom prostoru - ustvrdio je Daniel Srb, dok je za moguću postizbornu koaliciju s HDZ-om rekao da HSP nije opterećen nikakvim ministarskim foteljama niti borbom za izvršnu vlast. 

- Naša je uloga u Hrvatskoj drugačija, mi se želimo boriti za one koje predstavljamo, za građane koji će nam dati povjerenje i nećemo odstupati od politike koju zastupamo. Zanima nas samo varijanta u kojoj će drugi prihvatiti elemente našeg programa i o njima biti spremni pregovarati - poručio je Srb.

Na pitanje novinara kako komentira koaliciju Željka Keruma i HDZ-a u devetoj i desetoj izbornoj jedinici, rekao je da misli da je taj proces dobar za njih.   

- Mislim da je taj cijeli proces zapravo pokazuje da se raščišćava taj prostor te da i oni koji procjenjuju da ne mogu proći na izborima traže koalicijske partnere. Vjerojatno je to potaknuto i borbom da se ne pogube glasovi koji bi se mogli izgubiti u procesu neprelaska izbornog praga nekih kandidata - smatra Srb koji je uvjeren da će ovi parlamentarni izbori biti jedan od najvećih uspjeha u povijesti Hrvatske stranke prava.

Lista za 4. izbornu jedinicu

 1. DANIEL SRB
 2. ZVONIMIR ŠIMIĆ
 3. IVAN VEKIĆ
 4. BORISLAV BARIŠIĆ
 5. DAMIR KUPANOVAC
 6. TOMISLAV MATEK
 7. MARIJANA KATALINIĆ
 8. ANĐELKO LIŠNJIĆ
 9. LUCIJA TADIĆ
 10. JOSIP TOKIĆ
 11. DARIA PALOŠ
 12. MARIO OPAČAK
 13. DIJANA BAŠIĆ LUKIĆ
 14. SREĆKO TATAREVIĆ

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

pljuska
18.11.2011. 7:38
Lesar je maramica sa dva lica i koalirati će i sa crnim vragom samo da dobije kunu više. Izdao je radnike, izdao je bivšu stranku, a kao što je poznato izdao je i osnivače laburista. Najnovija Lesarova izdaja i masovno napuštanje stranke dogodila se upravo u Lesarovom rodnom mjestu danas.net.hr/izbori/page/2011/11/10/0774006.html

O Šimiću i ulozi HSP-a kao privjeska HDZ-a u devastaciji Virovitice i naše Županije mislim da ne ne treba gubiti riječi i vremena.
stole123
17.11.2011. 23:22
hsp ako želi postići puno više na izborima treba otići u koaliciju sa laburistima i hdssb-om tada je to ozbiljna stranka koja dobija povjerenje građana ovako će se samo podjeliti glasovi i neće se postići puno ja osobno razmišljam kome od te tri stranke da dam glas a sve tri su dobre


Još iz kategorije Politika